Liam Neeson och kollektiv vit skuld

Mohamed Omar

Skådespelaren Liam Neeson, en av mina favoriter för övrigt, anklagas för att vara rasist. I senaste filmen Cold pursuit spelar han en ensam man som tar till blodigt våld för att hämnas en oförrätt. I en intervju för brittiska Independent undrar journalisten var Neeson hittar rollens vrede. Då börjar Neeson prata om en gammal upplevelse.

Han berättar han att han ville döda en svart man som hämnd för en våldtäkt av en väninna:

Det finns något primitivt, gud förbjude att någon i din familj utsätts för våld av kriminella. Jag ska berätta en historia, den är sann.

Jag skäms för att säga det, men jag gjorde det i kanske en vecka. Jag gick runt på gatorna med en batong och hoppades att en ”svart jävel” skulle komma ut från nån pub och ge sig på mig – så att jag kunde döda honom.

Han var inte stolt över de känslor han en gång haft. Han skäms, säger han, för att han gjorde alla svarta till skyldiga för en svart mans brott. Men ändå lyfts det här fram som ett bevis på Neesons rasism och särskilt inom vänstern höjs röster med krav på olika former av straff. Men vänstern hycklar.

För vänstern anser att vita som lever idag ska känna skuld över kolonialismen. Därför kan man se nu levande vita människor, utan någon som helst koppling till kolonialism och rasism, be svarta om förlåtelse.

Med kolonialism i singular, bestämd form, syftar vänstern enbart på europeiska staters kolonialism. Icke-europeiska staters kolonialism pratar man inte om. Ingen pratar om alla vita som blev slavar i arabernas våld och ingen kräver att nu levande araber ska be om förlåtelse. Vänstern tror bara på kollektiv VIT skuld.

Liam Neeson som CIA-agent i filmen Taken (2008):

Det finns en sak som gör oss européer speciella, och det är inte kolonialism och rasism, för det finns hos alla, utan vetenskapen, som har berikat hela världen. Tror man på kollektiv skuld borde man väl – om man ska vara konsekvent – också tro på kollektiv ära. Alla européer borde då äras för den europeiska vetenskapen och de europeiska uppfinningar som gjort livet bättre för alla människor på planeten.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

33 reaktioner på ”Liam Neeson och kollektiv vit skuld

   • Björn skriver:

    Själv skulle jag vilja gå fram som en ”Dirty Harry” bland invandrade våldtäktsmän och skjutande gangsters, bland alla förorternas ”ungtuppar” och kniv-rånande afghan-”studenter” som förpestar tillvaron i städernas City-områden, men även bland de infödda ”djurrättsaktivister” från ultra-vänstern, som hotar och skrämmer våra hårt arbetande och livsnödvändiga bönder!

    Gillad av 2 personer

 1. Jan Andersson skriver:

  Arvsynden är en uppfinning av kristna ledare och ytterst märklig. Varje ny individ i samhället är ett oskrivet blad och måste få utvecklas fritt åt vilket håll som helst utan någon ballast från tidigare generationers tankefel.

  Gilla

 2. Göran Holmström skriver:

  Liam Neeson reagerade normalt, jag tror att alla vanliga reagerar på samma vis om det händer en närstående att drabbas för liknande brott. Att PK individer väljer att böja sig fram och önska en gång till visar bara hur sjuka dom är. Det är onormalt att hata sitt eget förflutna.
  På tal om nya filmer så såg den efterlängtade Predator. Vilket var en besvikelse.
  Pk strunt blandat med förutsägbart elände av trist sort. Själva storyn att en predator vill ge jorden en present för att rädda mänskligheten från att koloniseras av Yber-predatorer när kilmatpåverkan höjt temperaturen på jorden till önskad nivå. Hjälten är en super sniper vars son har asberger och knäcker den utomjordiska teknologin hur enkelt som helst, till sin hjälp har hjälten sitt gäng av uddisar en har tourette resten är bara missanpassade.
  Synd gillar verkligen Predator serien, men denna är en kalkon på riktigt,
  bara uttalandet dom har jagat alla varelser i galaxen för att ta dna och göra sig till bättre krigare, och på jorden ska dom hämta människan för att bli fulländade.
  Vilket skämt, den mest ofulländade varelsen som knappt kan hålla sams med sina med apor, det ger garanterat inga superkrafter någonstans.
  Men tycker mig sett trenden i Hollywood att sparka på cis-mannen är det nya och fina just nu.

  Gillad av 2 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Hm låter som en avart på en svensk porrbuskis från 1970 talet .
    Greta är dock minderårig och vi lever i 2019 . !970 var inte Sverige så känsligt om ålder. Jag hyllar absolut inte det, tvärtom
    jag gillar kvinnor typ 55 år sådär gärna lite slitna och blonderade. Men åter det låter fortfarande som en billig porrbuskis.

    Gilla

 3. till potala man fann, minsann skriver:

  Haha det visste jag inte. Ibland känner man på sig, Liam, Clint, Jon V, Stallone. Men många är pk, den fjantigaste är den islamofila steriod-Batman.

  Gillad av 3 personer

 4. larslindblog skriver:

  Dom vita i Syd Afrika lever nu i en häxkittel av mord och våld .Anledningen är att svarta itutats att den separata utvecklingen med självständiga hemländer var något svarta har anledning att vredgas över. I själva verket fungerade skolor , VVS , transporter osv. mycket bättre förr.
  Enligt dom vita själva fanns det väldigt få svarta när dom vita slog sig ner i området. Dom flesta svarta påstås ha invandrat.

  Hur som helst- att ha särskilda badstränder , bussar och tåg för olika grupper kan kännas lite överdrivet.

  Felet dom vita gjorde var att dom gärna ville ha dom svartas arbetskraft i jordbruk och industrier , men sedan skulle dom svarta helst inte synas . ..Dom vita skulle jobbat själva med allt. —

  När sedan allt gick på tok skulle man delat upp landet –gett dom svarta ca 70- 80 % och dragit sig själva till Kap-området
  Om jag varit vit i SA skulle jag gjort allt för att ta mig ur landet. Rysslands och Australien har visst hjälpt en del vita att komma till deras länder.

  Gilla

  • Niklas R skriver:

   De vita kom till Sydafrika på 1600-talet. Då fanns där några få bushtribes av korta svarta jägare samlarkulturer. I slutet av 1700-talet började de första normalstora svarta stammarna flytta in i vissa områden där de slog ihjäl och drev bort de befintliga svarta stammarna.

   Gillad av 1 person

 5. Den Sista Karolinen skriver:

  Logiken är ofrånkomlig och klockren Omar!
  Men logik är som bekant inte Vänstertokarnas starka sida. De har ju lite ”otur” när de tänker.
  Detta ältande om ”den vite mannens skuld” borde penetreras ordentligt av psykologer som inte är ideologiskt belastade, samtidigt som man utreder varför västerländsk och östasiatisk kultur och levnadssätt är totalt överlägset jämfört med muslimskt styrda länder. Fakta på bordet helt enkelt!
  Fan, nu tänkte jag helt tokigt. Pkisterna tar ju inte hänsyn till sådana detaljer…tillbaka till ruta ett.
  För övrigt anser jag att Jordan B Peterson (det jag har läst och sett) är en fenomenal psykolog som klarar av att ha flera tankar i huvet samtidigt som han gör skillnad på åsikt och fakta. Enkelt och snudd på genialt. Jäklar vad han mosar Pkister i intervjuer och liknande. Riktigt underhållande och lärorikt!

  Gillad av 4 personer

 6. Magnus Rosensparr skriver:

  Intressant ämne. Skulle gärna kommentera. Tyvärr kan jag inte det av någon anledning. Jag kan skriva i kommentarsfältet, men när jag klickar på ”skicka kommentar” händer ingenting synligt. För mig fungerar det på alla andra sidor med mitt WordPress-konto. Om detta syns någonstans kanske någon kan tipsa mig om hur jag löser detta problem.

  Gilla

 7. G.Persson skriver:

  Igår tjatades det i nyhetssändningarna om små barn i Syrien, som går under i samband med flykt undan striderna runt IS sista fäste.
  För mig kändes det som att hela andemeningen i rapporteringen var att skuldbelägga oss som fortfarande är hyfsat välmående och lever ordnat.
  Men jag kan inte se att vi har någon skuld.
  Folket i Syrien har skyldigheter.
  Visst är det hemskt med deras lidande, men jag är så avtrubbad att jag vill vända på det.
  Hur kan man sätta barn till världen medan förhållandena är så osäkra?

  Gillad av 1 person

  • M.Danielsson skriver:

   Inte bara sätta barn till världen; de modiga unga männen lämnar därefter mamman och lillknodden i Syrien för att själva sätta sig i säkerhet i Sverige, där de sedan lajvar att de i sin tur är barn.

   Ibland är det väldigt tydligt att väst och den muslimska världen har väldigt olika syn på etik och moral.

   Gillad av 4 personer

  • olle reimers skriver:

   För min del har jag inga som helst betänkligheter mot att skuldbelägga Deep State USA för alla vidrigheter de satt igång i Mellanöstern; utförda av deras handgångna män och kvnnor med Barack Obama, Hillary Clinton och JohnMcCain i spetsen.

   Gillad av 1 person

 8. Hovs_klipphällar skriver:

  Vänstern drivs av en slags mentalsjukdom — en mental störning som gör dem oförmögna att tänka klart, och gör dem förblindade av hat. Närmast jämförbart med rabies hos hundar.

  Olika grupper av människor har genom historien haft slaveri som en del av sina kulturer, det kan vi med dagens värderingar tycka illa om. Men att uppleva skuld för något som tidigare generationer ägnat sig åt, utifrån sina värderingar, är ju totalt vanvettigt.

  Vänsterns rabiata behov av hat handlar om att den rent allmänt hatar västerlandet. Vänstern vill att den västerländska kulturen ska gå under, vilket uttrycks ovanligt uppriktigt av Tobias Hübinette: (dessutom med en typisk rabiat rasism)

  ”…Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!…”

  https://sv.wikiquote.org/wiki/Tobias_H%C3%BCbinette

  — En liknande rasistisk världsbild ligger latent under mycket av tokvänsterns (PK-vänsterns) åsikter och åtgärder, inklusive asylinvandringen och ”mångkulturen”.

  Gillad av 6 personer

 9. Willy Lindqvist skriver:

  Vänstermänniskor som känner skuld för sina förfäders gärningar får gärna be om ursäkt om det får dem att må bättre. Men det finns ingen anledning att blanda in oss andra.

  Gillad av 4 personer

 10. Martin skriver:

  Alla svenskar är skyldiga zigenarna som levt i Sverige en ursäkt enligt Erik Ullenhag.
  Men de svenskar som drabbats av kriminella zigenare får ingen ursäkt.Allra minst av staten.
  Är det ok?

  Gillad av 2 personer

 11. Konservativ skriver:

  Liam Neeson gick inte och överföll oskyldiga svarta. Han gav möjlighet till svarta att visa att de var skyldiga. Det är stor skillnad.

  Gilla

 12. Linden skriver:

  På tal om batong – så har jag numera alltid en sådan i livremmen när jag lämnar hemmet.
  Förbjudet – javisst.
  Men jag tänker inte be om ursäkt om den dagen kommer att jag måste använda den.

  Gillad av 1 person

 13. Qui-Gon Jinn skriver:

  ”The eight stages of the SJW attack sequence are as follows:

  1. Locate or Create a Violation of the Narrative.
  2. Point and Shriek.
  3. Isolate and Swarm.
  4. Reject and Transform.
  5. Press for Surrender.
  6. Appeal to Amenable Authority.
  7. Show Trial.
  8. Victory Parade.”

  Den gode Liam har uppenbarligen inte läst sin Vox Day…

  Gillad av 2 personer

 14. msandberg2016 skriver:

  När allt är fel och har varit fel så länge då har det öppnats en kanal även här. Tro det om du vill. Det räcker att blunda och be. Det är otroligt. Om du nu känner dig främmande för det som sker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.