Och överallt i landet driver folk med Schyffert och Betnér

Bitte Assarmo

Sverige har just slagit ett nytt rekord. Och det är inte vilket rekord som helst – det är ett rekord i skjutningar. Under 2018 sköts 45 personer ihjäl och 135 skadades, enligt polisens slutgiltiga statistik.

Siffrorna är ett talande bevis på den växande otrygghet som så många vittnat om så länge – och som de blivit hånade för av både politiker, journalister och kändiseliten. Ett bevis på att den Sverigebild som politikerna så gärna vill avfärda som ”fake news” faktiskt är en realitet som påverkar människor i deras vardag.

Mord med skjutvapen förekommer mest i miljöer med organiserad brottslighet och utsatta områden, och oftast handlar det om uppgörelser mellan kriminella gäng. Och av någon outgrundlig orsak tycks det som om det har hindrat polisen från att göra sitt jobb. Polisen har länge hävdat att oskyldiga löper ”mycket liten risk” att drabbas. Men är det en rättmätig orsak för att inte på allvar ta tag i problemen? Det tycker inte jag. Ingen ska behöva leva i ett område där kriminella har tagit makten, och ingen ska behöva uppleva att polisen överlämnar våldsmonopolet i händerna på gangsters.

Efter att den senaste statistiken blivit offentlig erkänner säger polisens talesman att man nu ser att även helt oskyldiga kan drabbas av våldet. Det är nytt, och visar på en större öppenhet med vad det är som sker runt omkring oss. Det är lovvärt, om än inte tillräckligt. Förtroendet för polisens förmåga att göra sitt jobb har skadats allvarligt hos en stor del av medborgarna. Men politikerna har inte den blekaste aning om hur de ska hantera problemen, så de väljer att antingen blunda helt eller döpa om problemen till ”utmaningar”.

De som talat öppet om det nya Sverige, med skjutningar, granatattacker, gruppvåldtäkter och bilbränder har anklagats för att vara extremister med en mörk agenda. Det krävs inte mycket mer än att man kräver hårdare tag mot gruppvåldtäkter för att de nedsättande epiteten ska börja hagla. Sverigebilden, mina vänner, Sverigebilden!

Sida vid sida med politikerna står en kändiselit som mer eller mindre skapat nya karriärer åt sina egon genom att förneka den verklighet som majoriteten av medborgarna lever i. I flera år har de trumpetat ut att Sverige aldrig har varit tryggare och uppmanat alla dumma dödliga att inte vara rädda. Alla rapporter om våldet är fake news och de som oroar sig är antingen förvirrade ”vanlisar” som behöver uppfostras eller ondskefulla högerextremister som helst borde spärras in eller åtminstone bli fråntagna sina arbeten och möjligheten att försörja sig.

Det är tveksamt om de uppfostrande kändisarna faktiskt själva tror på det de säger. Innerst inne är de sannolikt mycket väl medvetna om att deras egen verklighet är mer privilegierad och betydligt tryggare än de flesta andras. Men tåget tuffar på snabbt nu och att dra i nödbromsen kostar på. Att erkänna att man haft fel står inte högt på offentliga personers priolista numera. Det enda som folk kan tänkas erkänna är att de varit ”naiva”, för det är det ju fint att vara – att vara naiv innebär att man är en jättefin människa som tror att alla andra också är jättefina människor.

Att erkänna att Sverige faktiskt var betydligt tryggare förr, och att väldigt många har väldigt stor anledning att vara rädda, skulle också kunna innebära ett avbräck för den egna karriären. Det är inte lika lätt att bli inbjuden till TV-soffan på bästa sändningstid om man plötsligt erkänner att det ser rätt jävligt ut på väldigt många platser i Sverige idag. Och vad skulle Skavlan säga?

Nej, då är det bättre att fortsätta med farsen. Fortsätta att klappa de vanliga dödliga på huvudet och försöka manipulera dem att känna sig obildade, inbillningssjuka och lite korkade. Och om någon säger emot, eller kritiserar de verklighetsfrämmande beskrivningarna av dagens Sverige, beskrivs det som hat.

Det har gjort att många tystnat i det offentliga rummet. Vem vågar säga åt Henrik Schyffert att han kan dra något gammalt över sig om det innebär att man blir uthängd i varenda tidning som näthatare, och kanske inkallad till chefen för en reprimand? Men att det är tyst i offentligheten betyder inte att det är tyst i resten av Sverige. I stugor och tjäll runt om i landet – långt från TV-studios och glassiga krogar – sitter medborgarna och driver hejdlöst med Henrik Schyffert och Magnus Betnér och deras likar.

”Var inte rädda” säger den ene med teatraliskt tonfall och anlägger en min som minner om Henrik Schyffert när han låtsas vara seriös och faktabaserad. Och den andre svarar dramatiskt i en lysande parodi på Magnus Betnér: ”Sverige har aldrig varit tryggare”.

Sedan gapskrattar de eftersom det inte finns så mycket annat att göra när politikerna inte lyssnar och när överprivilegierade kändisar har tolkningsföreträde i de viktigaste frågorna. Men i skrattet finns också gråt och smärta. Smärta över att deras barn inte längre kan gå ensamma till skolan eftersom det finns män som kan tänkas överfalla dem, misshandla, våldta och råna dem. Smärta över att deras gamla föräldrar inte längre kan vara trygga i sin bostad eftersom det finns kriminella gäng som specialiserat sig på åldringsrån. Smärta över vetskapen att de inte längre kan lita på samhällsinstitutionerna.

Smärta över att Sverige är mer otryggt nu än någonsin i modern tid – och över att man idag har all anledning att vara rädd.

65 reaktioner på ”Och överallt i landet driver folk med Schyffert och Betnér

 1. Den Sista Karolinen skriver:

  Du har – tyvärr – helt rätt.
  Schyffert och hans bihang är varken naiva eller verklighetsfrånvända. De är landsförrädare. Något annat epitet vill inte jag ge dem eftersom det krävs både blindhet och dövhet för att inte inse det du skriver om, alternativt är de efterblivna. De ljuger med andra ord, av det enkla skälet att de tjänar pengar på det. Så länge de är maktens knähundar får de sina uppdrag och mystid i TV-sofforna.
  Min fundering är mer hur länge det ska hålla? Hur länge kan folk vara så h-e dumma att de går på deras tillställningar etc där dessa ”komiker” förnedrar och häcklar den strävsamme svensken?
  När ska svensken slå tillbaka? När får vi exempelvis se åtminstone några tusen demonstranter som Janousch organiserar i form av Gula Västar Demonstrationer?
  Det handlar faktiskt om självrespekt. Det handlar om – på sista raden – hur kunde ni det låta hända? Varför gav ni bort Sverige?
  Vad svarar DU när DINA BARN frågar det?

  Gillad av 20 personer

  • Johan skriver:

   För ett par år sedan anlände ett 50-tal ensamkommande till en liten småländsk stad. Mina sex syskonbarn släpptes inte ur sikte på två år…

   Gilla

 2. svenne skriver:

  ”Att erkänna att Sverige faktiskt var betydligt tryggare förr, och att väldigt många har väldigt stor anledning att vara rädda, skulle också kunna innebära ett avbräck för den egna karriären.”

  ”Luciabeslutet” som togs år 1989 var väl den sista vettiga åtgärden som genomfördes efter det att man beslutat att Sverige skall vara ett mångkulturellt samhälle. Men detta revs upp redan år 1991 av Carl Bildt i maskopi med Bengt Westerberg och resultatet av detta får väl betraktas som grunden till det kaos som landet nu befinner sig i.

  Jag undrar hur de politiker som medverkade till upprivandet – och de som nu är aktiva mångfaldsförespråkare – skulle svara på frågan: ”Blev Sverige ett bättre land att leva i efter upphävandet av Luciabeslutet?”

  Sannolikt skulle svaret bli jakande eftersom det ligger en stor portion prestige i potten, och att erkänna de negativa effekter som uppkommit efter upprivandet är ju att erkänna ett personligt misslyckande under en mångårig karriär. Men verkligheten talar för ”att det faktiskt var betydligt tryggare förr.”

  Gillad av 9 personer

  • Kalle skriver:

   Det är hög tid för regeringen att sluta ha Venezuela som ett föredömligt land där kommunismen blommar.
   Verkligheter visar vad kommunismen går för. Löfven, ta en komvux kurs i politik och skola om dig till tex SD, are , ta Schyffert med dig också.

   Gilla

 3. Jari Norvanto skriver:

  Inse att maktapparatens menageri är fullständigt likgiltigt, eller till och med illasinnat, gentemot medborgarna. Politikerklassen ljuger all vaken tid och störs förmodligen inte av sämre sömn än gemene man. Genomgående uselt beslutsfattande, som leder till konsekvenser de endera blundar för eller pockar på resurser för att ”åtgärda”. Kort sagt: de är landsförrädare.

  Gillad av 2 personer

  • Håkan annelid skriver:

   Tack du är en underbar kvinna som säger vad många svenska människor känner min gammla mammas bil blev totalt utbränd av ligister nej hon känner sig inte trygg jag köper all mat till henne därför hon vågar inte gå ut ja betner och övriga kändis eliten kanske dags att besöka rinkeby tensta kista brandbergen mm mm mm mm det som ni kallar det trygga sverige ps det finns en värld utanför sturecompagniet välkommen till det riktiga sverige

   Gilla

 4. M.Danielsson skriver:

  Glöm inte Jerzy Snickesnacki. ”Ökad anmälningsbenägenhet” har blivit en sorglustig punchline närhelst det dyker upp någon liten dussin-rubrik om den senaste överfallsgruppvåldtäkten; ett fenomen som öht inte existerade varken som ord eller koncept när jag växte upp.

  Gillad av 8 personer

 5. Aurora skriver:

  Och när ’männiksors oro’ kom på tapeten förlöjligade ledande agendaskribenter det som vanföresrällningar. Och när terrorplaner och jihadisthot blev en svensk realitet bagatelliserade profilskribenter om (enstaka) ’virrpannor’. Människors oro har inte tagits på allvar alls. Oro för kriminalitet, för bristande vård, för äldre som lämnas ensamma och utsatta för inresta bovar, för kvinnor som inte kan ut på kvällar, etc. De enda som trovärdigt adresserat problemen ska till alla pris isoleras från allt demokratiskt inflytande. Redan för 10 år sedan förstod man att isolering inte skulle fungera och man sade då att man skulle ’ta debatten’. Det gjorde man ju nu inte. Fråmst för att man snabbt insåg att man skulle förlora en sådan debatt medan intentionen ju var att i alla väder motbevisa SD. Alltså fortsatte isoleringspolitiken. Nu ska Björklund självmant ’lämna över stafettpinnen’ i november. Efter historiskt politiskt svek. Ingen överraskning. Det handlade om att avgå själv eller bli avsatt. Efter sig har han lämnat ett parti på randen till utplåning. Själv anser han väl att han avgår med flaggan i topp. Han höll ju löftet till sina barn. Han hade glömt att vara ledare för ett partis medlemmar och inte bara för sina 2 barn.

  Gillad av 5 personer

  • Palle9 skriver:

   Aurora: Helt rätt. Angående Björklund: när han intervjuas om vad han ska syssla med framöver är han mycket svävande. Påminner starkt om Kd:s Göran Hägglund i det avseendet. Pekar tydligt mot att han planerar samma upplägg som Hägglund, Reinfeldt och Borg m.fl. använt sig av – utnyttja systemet till max genom att tillse att taxerad inkomst hålls på ett minimum (tag ut ersättning via t.ex. ett konsultbolag i stället) så att du får ut hela ersättningen från skattemedel (avsett som en trygghetsförsäkring i det fall vederbörande inte får någon inkomst på annat sätt).
   Agerandet ser ut som en kopia av Reinfeldts: ställ till med kaos och dra sedan med utlöst fallskärm. När han ska förklara SD:s tillväxt anger han att vi gjort försummelser i fråga om integrationen. Att denna var ett omöjligt uppdrag med den tillströmning av utomeuropeiska invandrare från dysfunktionella länder, som bl.a. han tillåtit, har tydligen fortfarande inte landat hos detta ljushuvud.

   Gillad av 4 personer

  • Axel skriver:

   Den nästa ledaren som bör avgå, det är skoäterskan Lööf. Fattar hon inte att Afganerna, och nu anhöriginvandringen sänker hela landet på sikt.Ps, avgår du slipper du äta skor i fortsättningen, bara foppatofflor.

   Gilla

 6. Fredrik Östman skriver:

  Smärta över insikten att man själv har orsakat problemen genom att rösta på Sjuklövern, köpa kvällspressens hatalster och deras storebror och dirigent Dödens nedrigheter, genom att se på statsteves propagandasändningar och misstaga dem för nyheter, genom att aldrig stå upp för och offentligt uttala sanningen.

  Gillad av 11 personer

 7. Östrahult skriver:

  I det offentliga samtalet råder inget tvivel om vem som sätter tonen, det gör någon sorts kändiselit. Denna kännetecknas av en otroligt uppblåst självbild och ett totalt förakt för vanliga knegare. Vanliga knegare ska hålla käften, klicka på gilla, köpa dyra biljetter och flabba med i det trams som levereras.

  Bland de tongivande tror jag det finns två kategorier, de som är lika korkade som de verkar och de som är smarta och bara vänder kappan rätt.

  Man kan dock inte bara vara kritisk mot etablissemanget utan även mot knegarna som lydigt finner sig i stället för att tänka själva, T ex genom att inte se det oförenliga i tjatet om allas lika värde och det uppenbara förakt för flertalet som präglar det offentliga samtalet.

  Gillad av 4 personer

 8. bjornwiklund skriver:

  BRA!!

  ”Men att det är tyst i offentligheten betyder inte att det är tyst i resten av Sverige.”

  Har vi sett och hört detta i något annat land eller område i världen?
  Ifall det är fallet påpekade vi dettadå?

  Raka, ärliga och uppriktiga samt spontana är en beskrivning av våra tyckare, politiker och influencers et.al.
  tack och lov

  Gilla

 9. larsbernhoff skriver:

  Målet för all diskussion och debatt borde vara vad gör vi åt de problem som skapats. Sanningen om tillståndet presenteras inte av våra politiker som orsakat dem. Journalisterna har inte levt upp till sin yrkeskodex om att beskriva verkligheten då det förväntas av dem att de skulle skriva förstående om invandrarna som riktiga flyktingar när de flesta endast vill komma till ett bättre land dvs någon variant av ekonomisk flykting.
  Ett land måste driva tesen att egenförsörjning är målet. Om vi hittar ursäkter för att avvika från det så är vi på ett sluttande plan. Om Sverige haft som mål att avveckla låglönejobb med Lo och regeringar i full överensstämmelse som en väg till ökad ekonomisk framgång för landet och nästan helt lyckats med det. Sedan tar vi in folk som enbart realistiskt kan ta låglönejobb, men ingen får betala en låg lön så fungerar det inte. Då säger vi att vi gör åtgärder med ambitionen att analfabeter ska ta svenska studenten. Eftersom det i många fall misslyckas av många skäl blir det socialfall istället. Facket värnar sin inställning om minimi lönenivå och alla säger att man ska kunna leva på sin lön etc.
  I Sverige kan alla ha rätt och ändå blir det fel.
  Våra politiker måste erkänna problemen, först då kan de ändra till realistisk politik. Journalister har självklart en viktig roll. Massmedias chefer och ägare måste ta sin roll, de sätter ju spelreglerna, och få folk att förstå vad som inte funkar som underlag för regeländringar och realistiska mål. Folk måste förstå att PK-folket undergräver vårt samhälle och ska betraktas därefter.
  Vi har en lång väg att gå.

  Gillad av 1 person

 10. Eritreanen från Italien skriver:

  Herregud! Betnérs uttalande är från augusti 2015 (IKEA-morden) och Schyfferts ordspya är väl nästan lika gammal den med. Varför kommer du dragandes med dem nu, tre och ett halvt år senare?! Dessa uttalanden och personer analyserades och diskuterades både ingående och uttömmande då när det begav sig och är i dag att betrakta som överspelade. Kom med något nytt, helst något som ligger tre och ett halvt år FÖRE sin tid, eller lägg ner. Jesus!

  Gillad av 1 person

  • gmiksche skriver:

   Överspelad. Det är det PK lever på. Att få folk att glömma vad som sagts för att bereda plats för nya lögner. Att tillsätta ett statsråd för att ansvara för säkerheten inom IT området som för inte så länge sedan avgick under förra regeringen för att ha misskött uppgiften. Överspelad. Jag föreslår att du åkallar Allah i stället för Jesus. Det liksom är mer passande i sammanhanget. Även Jesus verkar vara överspelad.

   Gillad av 6 personer

   • Palle9 skriver:

    Gmiksche: instämmer! Dessa s.k. komiker var en del av PK-maffian/etablissemanget, som gjorde allt för att avfärda och förlöjliga de som uttryckte farhågor över ”volymerna” av migranter, som vårt land tog emot. Andra kändisar inte att förglömma. Konsekvenserna av vansinnespolitiken lever vi med idag och förmodligen under överskådlig framtid.

    Gillad av 3 personer

  • Anette skriver:

   Du tycks ha missat att de fortfarande uttrycker sig på exakt samma sätt. Bentnér t.ex, satt för inte alls länge sen i Parlamentet och gjorde sig lustig över SD och vanligt folk som oroar sig.. Schyffert kör stenhårt på sin FB-sida och det är naturligtvis nedsättande åsikter om ”oss oroliga” som han ger uttryck för. Nej, dessa två är definitivt inte överspelade.

   Gillad av 1 person

  • weasel skriver:

   @Eritreanen ;
   Det är idag hela 4 veckor sedan Schyfferts propagandaföreställning ”Var inte rädda” visades på SVT, och 4 veckor är ju en oerhört lång tid så jag förstår att du tycker att det är överspelat…. :/
   Själv tycker jag dock att vi aldrig ska låta dom glömma och påminna dom hela tiden oavsett hur lång tid det går.

   Gilla

 11. Lennart Bengtsson skriver:

  Ett globaliserat och mångkulturellt samhälle har självfallet såväl fördelar som nackdelar precis som gamla tiders Sverige inte alls var perfekt eller någon idyll. Huvudproblemet är att ett mångkulturellt samhälle inte kan ha samma politik som den tidigare nationalstaten. Ett mångkulturellt samhälle kan inte baserad på det slag av tillit som fanns tidigare, det behöver en annan form av rättsskipning, polis och domstolar ungefär som dagens USA som ändå är ett fungerande mångkulturellt samhälle. Ett mångkulturellt samhälle kan aldrig bli jämlikt då det för detta krävs en kulturell homogenitet.

  Sverige har två principiella problem:

  1. Medborgarna har aldrig konsulterats i vilket val av samhälle de vill ha. Majoriteten av medborgarna vill helst ha ett samhälle som Schweiz med det har inte passat överheten som kört över medborgarna med medias hjälp. Och fortsätter att göra så.

  2. Dagens svenska system måste i grunden arbetas om för att passa ett multikulturellt samhälle.
  Görs inte detta snarast kan kaos och sammanbrott knappast undvikas. Är ett samhälle baserat på tillit kan man inte tillåta att stora grupper människor hänsynslöst utnyttjar detta, vilket är fallet i dag. Idag behandlas internationella mördarligor med lagar som passar för folk som snattar i butikerna, kör för fort, stjäl cyklar eller småfifflare med skatten.

  Att landets politiker och media inte begriper detta är en följd enfald eller allmän insufficiens eller på att de har ekonomiska eller andra fördelar av ett kollapsande system.

  Gillad av 10 personer

  • Richard skriver:

   ”Dagens svenska system måste i grunden arbetas om för att passa ett multikulturellt samhälle.”

   I helvete heller! Vi ska slänga ut alla som inte har här att göra. Vi ska inte ha något ”multikulturellt samhälle” (jag får kväljningar av ordet).

   Gillad av 9 personer

  • Lars-Erik Eriksson skriver:

   Håller med dig i en del men själva begreppet: Ett mångkulturellt samhälle är en självmotsägelse. Med Theodore Dalrymple bör vi tala om Monokultursamhälle i pluralis. Vi får många samhällen. Vi fragmenteras. Vi balkaniseras Lennart. Du nämner USA och då svarar jag med Detroit och Chicago. Så rysligt väl fungerar det nog inte.

   Gillad av 3 personer

  • lingongatanblog skriver:

   USA har aldrig varit ett mångkulturellt samhälle. Sluta sprida lögnen. USA har bestått av en överväldigande majoritet vita med rötter i Europa samt en minoritet (10-15%) svarta. Nu växer den latinamerikanska delen av befolkningen snabbt därav brådskan att bygga muren.

   Gillad av 6 personer

   • Johan skriver:

    Sant. Nu ökar polariseringen.
    Efter första världskriget grundades många stater i Europa med etniskt homogena befolkningar för att i framtiden undvika krig.
    Den lärdomen är sedan länge glömd…

    Gillad av 3 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Vad skulle ett multikulturellt samhälle vara för en skvader? Ett samhälle är ju en kultur. Är det inte en kultur är det inte ett samhälle. Det som är mångkulturellt är en anarki, ett kaos, en strid, ett misslyckande, ett krig, en konflikt.

   Gillad av 5 personer

 12. Göran Holmström skriver:

  Oddsen är tyvärr mycket goda att både herr Betner och herr Schyffert kommer sätta skrattet i halsen och få äta upp sina lögner förr eller senare.
  Min gissning blir att det blir förr, av det skälet att vår ekonomi i Sverige hänger på en ytterst tunn lina som kan brista när som helst.
  Allt våld alla skjutningar, alla dessa kriminella som torterar äldre för småpengar att köpa tjack för. Alla dessa får ju idag vård och låga straff trots sin grova brott
  till det stöd och pengar för att sköta sig. Vad händer den dag ( och den kommer) när pengar tar slut?
  När lågkonjunkturen sveper in så, lär dom flesta få det knapert och och
  vända på slantarna ett varv till. Frälset i toppen kommer slippa undan deras livsstil är ju säkrad via skattemedel. Men all samhällsservice kommer det sparas på. Och det innebär vargarnas tid, inte som nu där pajasar kan lura till sig pengar genom att leka god och bli en asylbaron. Utan ekvationen kommer bli mycket enkel, alla dessa kriminella som klarat sig gott på att begå småbrott som inte drabbar exempelvis schyffert. Kommer få se sig om efter nya jaktmarker. Kommer dom välja säg min by där hälften är jägare och vi har inte så mycket att ta?
  Nej dom feta lammen, lär bli den övre medelklassen enkla att utpressa och enkla att råna, minimal risk för hämnd. Och när polisens resurser är redan nu ansträngda så lär dessa feta gyllene lamm få sig en överraskning.

  Gillad av 4 personer

 13. Göran Holmström skriver:

  Fortsättning. Ovan så gissade jag ett hypotetiskt scenario.
  Lite fakta varför det skulle kunna bli så.
  Genom ödet så har jag träffat en hel del kriminella, ibland genom att jag umgicks med dom. Men efter jag” Skärpte upp mig” så fick jag förtroendet att hjälpa vissa med lite arbetsprövning och försöka att anpassa sig.
  Med dessa erfarenheter, så kan vi ta” John” en vanlig tjuv som satt sju år på österåker. Han fick arbeta med mig på ett tryckeri under ett halvår hjälpa till och flytta maskiner, bygga nya linjer för hantering av pappret innan det vart färdiga trycksaker. John var före detta amfetaminist (Tjackis), tror att jag lärde känna honom väl under denna tid. Han berättade om att som 14 åring börjades det .
  Efter det så kretsade livet kring bilstölder och inbrott samt knark, varvat med voltor. Vid 36 år så fick han nog plus en hotbild mot sig. Nåväl jag lärde honom lite tålamod med maskiner som jävlas, aktiv felsökning på tryckerimaskiner,
  han var duktig. Han lärde mig hur en professionell inbrottstjuv tänker och agerar
  även om jag var skötsam, så är det ju intressant att få se saker ur andras perspektiv anser jag.
  John var med mig hem, på lunch en sommardag. vi åkte ett varv genom villaområdet jag bodde i då. Han sade” Göran” av alla hus som jag hittills sett i ditt område så skulle jag absolut undvika att bryta ett av dom. Jaha sade jag och frågade vilket? Ditt svarade han, jag frågade varför.
  Jo Göran att jag klarade mig så länge, beror på riskanalys endast.
  Välklippt gräsmatta, väl polerade bilar, snygg fasad fina saker i fönstret,
  larm alla dessa saker är pusselbitar till att det bor en skötsam människa där.
  Dom drar inte kniv eller försöker skjuta en.
  Din tomt har dyra mc slarvigt parkerade, en och en annan dyr sak olåst.
  Och i min värld är det bara dom som kan ge igen som gör så.
  Just därför tror/ vet jag att vid sämre tider så är det dom lite finare som kommer bli vargarnas mål.
  Kan ha fel på det dock.

  Gillad av 8 personer

 14. Lars-Olof Svensson skriver:

  Det är ett känt faktum att mycket annan brottslighet korrelerar med mord. Många mord betyder mycket annan brottslighet också. Så skjutningarna som det kallas är bevis för en mycket större brottslighet. Som om vi inte visste.

  Gillad av 2 personer

 15. Mången tibetdams hand, vill nu dra i danske mand, som förbannar elefantians dans i sand, jag är en vikingamand! Utropar han, Psst, liten munk hemlig gång finner fram, många ibland, atisa var hans namn, från Indiens land skriver:

  De som har mest anledning att vara rädda är det kanske inte, unga kvinnor som tror på vad de blivit itutade om allas lika värde och ger sig ut i nattlivet, går ensamma hem, eller åker svarttaxi, eller varför inte lite efterfest med några migranter? Sedan blir de klokare, och tystnar från Facebook för alltid, med självmordet hängande över sig för resten av livet efter polisförhör utan resultat om man vågar, eller kanske helt utan att ens ha anmält brottet.

  För en klokare betraktare så är allt detta självklart, Assarmo är ju själv skyldig till vad vi nu ser vad jag kan förstå, det kunde aldrig blivit på annat vis, endast ideologiskt förblindade från vänster förstod inte att det vi nu ser med våld och våldtäkter är självklara resultat av folkblandning med mera våldsamma kulturer där makt och våld och totalitär religion styr, inte folks återhållsamhet sprungen ur en bättre civilisation. Jag förstod detta redan när jag var liten, när man läste Fantomen, jag kunde deducera detta ur Kalle Anka och Tintin och mina svenska skolkamrater. Om de som var värst blev fler, ja det vore nog inte så roligt. Det var vi som var bra reko killar som höll kaoset borta. Så Assarmos uppradande av självklarheter känns som lite nattståndna, jag gissar att hon varit för massinvandring tills i förrgår, så att komma nu och peka på skjutningar luktar hyckleri. Ungefär som Heberlein, Dahlberg eller Teodorescu.

  Om man inte genom att betrakta världen utanför Sverige och Europa förstod att väst var helt exceptionellt så vet jag inte varför man skall lyssna nu, till vilken nytta? Att ideologiska galningar som styr oss är just det, tja, en öppnare ladudörr finns väl inte? Insikterna är ju millimeterdjupa, rädd och rädd, se på USA, folk anpassar sig, och segregerar sig och beväpnar sig. Men främst så håller man sig borta från våldsamma områden, och i USA så betyder det områden med många svarta och/eller hispanics. Så blir det ju i Sverige också, det enda speciella med Sverige är att precis HELA etablissemanget försöker dölja att inte alla är lika och att man måste segregera sig, de bara GÖR det själva, som hycklare i etablissemanget i hela västvärlden.

  Gillad av 8 personer

  • Klas Göran skriver:

   Vad jag minns så skrev Bitte Assarmo redan om problem med invandingen på Newsmill när Mohamed Omar fortfarande kallade sig för islamist (men jag ser inget fel i att ändra åsikt om man står för det offentligt) och Marcus Birro fick sparken för att ha käkat lunch med någon från SD.

   Gilla

 16. Errol skriver:

  Det är fantastiskt hur polisen men även politiker använder den instrumentella nödlögnen om att de kriminella endast dödar varandra – tredje man ska inte känna sig hotade på något vis. Utöver att de därmed bryter mot kardinalregeln om ”allas lika värde” och uttalar de sig i opposition till den kriminal- och socialpolitik som varit en del av folkhemsmodellens signum och föregivna föredöme för övriga världen. Att sedan bevisligen närmare 10 personer till dags dato har mördats bl.a i förväxlingsmord, för att inte tala om alla som skadas är tydligen inget som hindrar att turnera denna nödlögn.

  Det är inte svårt att räkna ut vad över 130 st allvarligt skottskadade per år innebär mänskligt, och ekonomiskt för välfärdsapparaten. Hur fantastiskt meningslöst är det inte att hundratals och troligen snart över tusen unga män förtidspensioneras p.g.a. skottskador i den moraliska stormakten med den allt annat än lyckade integrationspolitiken. Som vanligt läggs sten på börda för skattekollektivet då skottskadorna dessutom driver upp den redan havererade assistansersättningen. De före detta kriminella borde på svenskt vis bilda de skotttskadades intresseförening så kan de dessutom utkräva föreningsstöd från MUCF. Efter skottskafdan är de kriminella ännu en gökunge i välfärdsboet hur mycket politikerna följuget låtsas som om det inte spelar någon roll för tredje man om de skjuter varandra.

  Gillad av 4 personer

 17. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Har skrivit det förr: Vi borde naturligtvis betrakta gängkriminella som illegala stridande och därmed som ett hot mot rikets säkerhet tillika landsförrädare och terrorister.
  Sådana borde icke behandlas på allmänna sjukhus utan direkt forslas till militärförläggningar och om skadade tas omhand av fältskärn, ni vet blivande kirurger som övar att operera på grisar med skottskador. Save the pig.

  Gillad av 5 personer

 18. Vaknauppnu skriver:

  Nä nä inte är det vi som skall anpassa oss! Arbeta om för att passa ett multikultisamhälle som vi inte fått varit med om att bestämma om.NEJ , Nej och Åter Nej Det är ren galenskap!

  Ingrid Carlqvist en klok qvinna ( som f.ö.ett ”svenskt” parti borde knyta till sig, och sätta på en framträdande plats) sa i filmen vi såg igår, att vi måste ner på max 10% av invandrare i vårt land. Självklarhet tycker jag! Det är den egna befolkningen som skall vara i sådan hög numerär att invandrare aldrig kan hota att ta över vårt land. Invandrare /invandrande arbetskraft,emottagen flykting är bara en tillgång när de lyder de svenska lagarna är lika arbetsamma och dugliga som urbefolkningen och gör rätt för sig, inte ligga samhället till last som det är idag. Nuoch sedan länge går vi en kräftgång i vårt samhälles utvecklingshistoria.

  Gillad av 2 personer

  • Klas Göran skriver:

   Men nu är det så att 25% av *medborgarna* har invandrarbakgrund i 1a eller 2a generationen. Medborgarna, inte invånarna i Sverige.
   Hur är det tänkt att man skall utsöndra och kasta ut över 10 % av de röstberättigade? På vilka kriterier? Födelseland, föräldrarnas födelseland, religion, namn, utseende? Hur skall det gå till? Registrering, interneringsläger, godståg? Till vilket pris? Apartheid, diktatur, inbördeskrig?
   Eller tänkte ni inte på det?

   Gillad av 1 person

   • Hosianna skriver:

    Resolut returstopp räcker nog långt, Klas Göran. Då får hemlandssemestrande ”flyktingar” och IS-terrorister vackert stanna permanent på sina favoritresmål utanför Sveriges gränser.

    Rimligt assimilerade; genuint självförsörjande och laglydiga invandrare med tillräckliga kunskaper i svenska språket, för att verkligen förmå uppföra sig som folk här i Sverige, utgör ju normalt inga problem för ursprungsbefolkningen och har därför välkomnats som grannar, arbetskamrater, vänner, ingifta släktingar och föräldrar till framtida svenskar…

    … men lär drabbas extra hårt av den fullkomligt huvudlösa massinvandringen av kulturellt inkompatibla individer från jordens allra mest dysfunktionella hörn – tänker du inte på det?

    Gillad av 1 person

   • Klas Göran skriver:

    Frågan var inte vem som är välkommen att stanna.
    Frågan var hur det skulle gå till att bli kvitt 10 % av Konungariket Sveriges röstberättigade medborgare.
    Att inte släppa in andra länders medborgare – vare sig de är flyktingar med PUT som semestrar i landet de flydde från eller migranter som avvisas vid gränsen – löser inte det som signaturen VAKNAUPPNU identifierade som ett problem, nämligen att den andelen av befolkningen som har ”invandrarbakgrund” (dvs 1a och 2a generatinen) borde halveras.
    Anledning är att dessa är svenska medborgare och att svenskt bedborgarskap i enlighet med gällande svensk lag under inga omständigheter kan återkallas. Naturligtvis kan lagen ändras, kanske t o m retroaktivt. Men hur? Hur skall alla kriterier du nämner mätas?
    Det saknar jag fortfarande svar på.

    Gilla

 19. Hovs_klipphällar skriver:

  En ovanligt bra text av Assarmo. Kanske hon nu vågar säga mera ärligt vad hon tänker, eller har hon faktiskt tänkt efter?

  Hur som helst, så noterar jag att Assarmo börjar bli värd att ta på allvar.

  Gillad av 2 personer

 20. Hosianna skriver:

  Ja, Bitte, skrattar bäst som skrattar sist – och ett gott skratt förlänger måhända våra allt uslare liv…

  … men även om vi står upp mot (tragi)komiken i vanskötseln av vårt arma, arma land ser de proffsnaiva pajaspolitikerna, de klimatsmart rödnästa cirkusclownerna och de notoriskt narraktiga medströmsmedialöparna ut att vinna på meningslös poäng.

  Den sanslöst självuppoffrande, tåligt tolerante och strävsamt skötsamme herr Medelsvensson riskerar i framtiden att återfinnas enbart som udda påhitt i underliga Bellmanvitsar och diverse nostalgiska amsagor: Det var en gång en gammelsvensk…

  Gilla

 21. Paulus skriver:

  Bra artikel. Betraffande Assarmos forflutna: I stallet for att fordoma henne, folj Jesus tankande — varje syndare som omvander sig ska vi valkomna.

  Paulus

  Gillad av 1 person

 22. Brandkårsutryckningar skriver:

  Det är ännu lätt att betrakta skjutningar som något tämligen geografiskt avlägset och isolerat, från gemene mans vardag, beroende av var man i dag råkar bo. Men det kommer även en morgondag. Även små ekollon växer upp till stora ekar.

  Brottslighet kan, och äter sig ofta in, på ett försåtligt vis. Som lätt, på sikt, kan utmana samhället självt. Speciellt när samhället impregnerats i ljum snällhet. Rentav består av gedigen snällhet ut i varje hörn. Även när man närmar sig mer skärande, vass och farlig materia.

  Nyss blev två människor brutalt mördade för att de vittnade om ett mord. Det lär säkert tysta många vittnen i övriga sammanhang. Ser man på mer mogen kriminalitet så utvecklas den lätt till en slags beskyddarverksamhet. Betalar en företagare, så slipper han oroa sig för inbrott och andra otäckheter.

  Mogen kriminalitet letar sig gärna också in i hela branscher, och kan rentav ta över dem. Då börjar kriminella uppträda i finkostym i mer fina rum. Svåra att skilja från mer vanligt folk.

  Allt det här kommer smygande. Det blir då för myndigheter att gå samman i effektivt samarbete, och öka på den allmänna genomlysningen.
  Med kontinuerliga uppföljningar. Och justera metoder och straffskalor efter vilka effekter det sämre och dåliga kan få på lite längre sikt. Att helst kväva något i sin linda, än dra ut senare i omöjliga brandkårsutryckningar.

  I USA tog man till ekonomi och skattefusk för att komma åt det mer oåtkomliga. Att hela tiden ropa på polis, som en slags mobil brandkårsresurs, skjuter lätt över målet.

  Tycker ofta synd om polisen. De får ofta bära hundhuvudet och agera slasktratt för något våra politiker skapat jordmån för. Vem vill gå in i ett yrke som ofta får fungera som en slags soptunna för all sköns bråte? När poliser dagligdags har att navigera i mänskligt svår terräng.

  Speciellt tycker jag inte om när media hellre vänder sig mot polisen vid mer akuta händelseförlopp, än ser till situationen i sin helhet. Och dessutom gör det i anklagande tonläge, innan något ens är utrett. Som också skett i ögonblickets heta sekund. Och vevar detta ögonblick, som om polisen haft timmar på sig att fatta beslut, när endast mikrosekunder stått till buds.

  Vad var det Fälldin en gång sa; Att den som aldrig tar i skit, får inte skitiga händer. Mer aktuellt i dag, än den gång han uttalade orden.

  Gillad av 1 person

 23. Martin skriver:

  Att politiker som Lööf,Björklund.Löfvén m fl.har ett stort sd hat och orerar sig i tid och otid om högerextremism,nationalism och främlingsfientlighet när någon har det minsta avvikande åsikt än den allenagörande rätta värdegrunden är en sak,det är i längden kontraproduktivt.

  Och att en sådan sorglig figur som Björklund till slut gav upp är helt i sin ordning, liberalernas skepp tar in vatten och håller på att sjunka i djup dy och dör sotdöden och då passar knähunden Björklund som är orsaken till apokalypsen i liberalerna att fly med svansen mellan benen

  Undrar om det finns nån strateg i det partiet som kan lägga pannan i djupa veck och klura ut på varför liberalerna har drygt 2,7% sympatisörer nu och sd drygt 20% mer?
  Måste vara svårt för Björklund att drygt var 5:e svensk är så ”högerextrema” medan alla liberalerna ryms snart i en folkvagn.

  Men en sak som är än mer löjeväckande än politikernas mission impossible budskap om beröringsskräcken med sd
  det är s.k. kändisar som lite då och då får utrymme i msm-media för att missionera ut sitt missnöje med sd i allmänhet och Jimmie Åkesson i synnerhet.
  Politiker är en sak, det är deras hemmaplan att kommentera andra politiker på hemmaplan men när lite bortglömda s.k. kändisar vill in i pkstugvärmen så vet dessa vilket ämna som är en dörröppnare. Om de sedan inget vet och ingen kunskap kan om ämnet spelar ingen roll.

  Vi har läst om bortskämda mångmiljonärer som skådespelaren Joel Kinnaman och hockeyproffset Mikael Backlund som på tryggt avstånd borta i Nordamerika sitter i sina ombonade miljonärshus och klagar på sd och dess väljare som ger fel Sverigebild.
  Handbollsproffset Loui Sand var”livrädd” för att komma hem till Sverige pga sd.
  Kjell Bergqvist passar på rasa mot sd och sverigevännerna när han varit bortglömd en tid och så vips är han med i nån tv soffa igen.
  Nu senast skrev tennisproffset Mikael Ymer att han inte känner igen Jimmie Åkessons dystra Sverigebild.
  (M Ymer är okänd för de allra flesta,och ville nog komma in i pk värmen, så han tog tillfället i akt och skrev en stänkare i expressen, om ett ämne som är som att slå in öppna dörrar..)

  Och för att knyta ihop säcken nu, ”komiker” som Betnér och Schyffert är inte ens värda knyta skosnören på Robert Gustafssons skor,det är en riktig komiker som har en ryggrad.
  Ryggrad,det saknar Schyffert och Betnér,det är därför det måste kännas skönt landa i pkfamnen.

  Gillad av 1 person

 24. Klas Göran skriver:

  ”Under inga omständigheter” betyder faktiskt presic just det. Det spelar ingen roll om man har fått medborgarskapet genom att muta en tjänsteman, förfalska dokument, ljuga om sin ålder eller på något annat illegalt sätt. Ett svenskt medborgarskap *kan* inte och *skall inte* kunna återkallas.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.