Afrikanen med det svarta krullet

Mohamed Omar

När jag gick in på msn.se den 25 januari mötte mig en artikel om väckelsepredikanten Runar Sögaard, mera känd som Carolas före detta man. Artikeln handlar om en rättegång som pågår mot Sögaard i Nacka tingsrätt. Han är åtalad för ekonomisk brottslighet.

Men mitt i vad som ser ut som en vanlig nyhetsartikel dyker denna fras upp: ”norrmannen med den blonda manen”.

Jag tycker det känns som ett stilbrott, från saklig prosa till ett epitet med en spefull underton. Man kan nästan ana skribentens skadeglädje över att Sögaard ska åka dit: ”Han riskerar ett kännbart fängelsestraff”.

Det stolta lejonet som bringats på knä. Den blonde besten som ödmjukas. Den vite mannen som tror sig vara förmer, som nu mött sin överman.

Hade något liknande varit möjligt om man skrivit om en svart kändis? ”Afrikanen med det svarta krullet”. Skulle man skriva så? Jag tror inte det. Då sägs det att etnicitet inte är relevant. Man gör skillnad på vita och så kallade ”rasifierade”.

Kristendomen är en religion som det är fritt fram att ge sig på. Piss Christ, men gör inga Muhammedkarikatyrer. Och vita cis-män är en ”identitet” som det är halal att sparka på. ”Jag skrattar åt arga vita män”, sa skådespelerskan och vänsteraktivisten Lo Kauppi när hon intervjuades i Aftonbladet om sin pjäs #vitamänvåldtar.

Det här förhållandet visar sig när medströmsmedier ska ange signalement på brottslingar. De har ofta inga problem med att skriva att den misstänkte är blond och har blåa ögon. Var han ”rasifierad” så blir det genast mer komplicerat. För medströmsmedia tycks det vara viktigare att bekämpa rasismen än att bekämpa brottsligheten. Med rasism menar man då framför allt vita gammelsvenskar som skriver n-ordet på Facebook, inte de arabiska demonstranter i Malmö som skrek: ”Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna.”

Vi lär oss att se världen på detta sätt genom utbildning, medierna och Hollywood. Den vite mannen är förövare, de så kallade ”rasifierade” är offer. Det var sannolikt denna programmering som gjorde att så många så lätt kunde köpta medströmsmediernas felaktiga tolkning av vad som hände vid Lincolnmonumentet där en grupp pojkar från en katolsk skola i Covington hade samlats i en ”pro life”-demonstration.

Vi fick se en grupp vita, katolska unga män i MAGA-kepsar (Make America Great Again) som demonstrerade mot fri abort. Och så en gammal indian. De antirasistiska, det vill säga antivita, fördomarna gavs fritt spelrum efter formeln ”vita trakasserar indian”. I själva verket var det de vita pojkarna som blev trakasserade. Eftersom allt blev inspelat på film, så fick medströmsmedierna backa. Men då hade den katolska skolan, rädda för drevet och utan att ha kollat upp saken, bett om ursäkt.

Den antirasistiske aktivisten Tobias Hübinette gav 1996 i en artikel i tidningen Creol uttryck för denna antivita inställning i en pubertalt revolutionsromantisk tirad:

”Att känna eller t o m tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade, och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

Det är värt att notera att Hübinette är öppen med att han tror att ”mångkulturen” kommer att leda till Västerlandets undergång i blod och lidande. Undrar hur många andra ”antirasister”, vilka utåt sjunger mångkulturens lov, som i sitt innersta tänker samma sak, men inte säger det.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

42 reaktioner på ”Afrikanen med det svarta krullet

 1. Lars skriver:

  Påverkansmedia rymmer allt från Hollywood till låtsas akademiker, reklam till skolundervisning. Man håller sig väl med gängse schabloner och därmed underblåser man dem. Vi påverkas även när vi tror att vi bara kopplar av framför dumburken. Man firar orgier i medelklassprogram kring bakning och matlagning och renovering av sommarstugor och auktioner. Nu snurrar man sk reality serier om tunnelbanor och bilbärgning. Dumburken gör människor dumma! Det finns en del vettigt som på kunskapskanalen, men det fordrar disciplin för att göra ett urval. Ekdal och Ekdal är senaste exemplet på floskel TV, till synes seriöst, men tunt som korvspad. Och alla vill ju så väl! Alla vill väl att det ska vara bra!

  Gillad av 4 personer

  • Tritonen skriver:

   Jag tyckte att Ekdal och Ekdals första program var ganska bra, men då jämför jag med ”Opinion live”.
   Det andra programmet såg jag inte. Kanske kan man hoppas på att det finner sin form?

   Gilla

   • Lars skriver:

    Jovisst kan man det. Områdena man tar upp är ju gängse i debatten, men det är intressanta gäster de fått dit och intressant när det visar sig att de inte har så mycket att tillföra! vilket i sig är informativt. Kanske de mjukstartar och att det lossnar efterhand.

    Gillad av 1 person

 2. Dandersan skriver:

  Kulturministerns dreadlooks har kommenterats vilket fått vissa att påstå-det är bara för att det är en kvinna..
  I SVD gör man en tillbakablick på män med anmärkningsvärd kalufs som kommenteras på liknande sätt.
  Ridå!

  Gillad av 1 person

 3. Astrid skriver:

  Upphöjande av det för oss främmande och nedvärderande av det västerländska är en del i planen för en ny värld som arbetats fram bland de rikaste av de rika under omkring 100 år. Genom list, manipulationer och bedrägerier äger i dag s k globalistoligarkin outtömliga finansiella resurser att köpa världsherravälde med.

  Som jag ser det har vedersakare kapat visionen om det goda samhället, den goda framtiden: en mänsklighet, en värld under kristliga förtecken; höga mål att sträva mot. Ett förverkligande fodrar en mänsklig mognad vi inte alls nått fram till.

  NWO genomförs nu under falska förespeglingar att just åstadkomma människans dröm om den goda världen. Men istället för att föra utvecklingen framåt vrids den ner i mörker, tvång, ofrihet.

  I bakgrunden lever hatet mot Kristus, hans fördömande av girigheten och världslig rikedom, pengar och makt. Kristi budskap om vad som är det mest väsentliga retar. Att dessa oligarker inte skulle komma in i ”himmelriket”… Avkristnandet är därför en huvudsak. Den kristna värdegrunden ersätts steg för steg av en politisk som gynnar samvetslöshet. Genom nyspråk blandas korten bort: gott blir ont, ont gott.

  Politiseringen av hela samhället sker målmedvetet. Bläddrar man i nyutkommen litteratur är uppfostrarniten iögonfallande. Skurken kallas ”Den Blonde”. Han har tunna läppar, iskalla blå ögon och slår med järnrör mot goda romer… Ungefär.

  Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Astrid, mycket välformulerad kommentar från din sida. Framför allt gillar jag din idé om att det är kristuskritiken mot girigheten man är ute efter att stoppa.och att man därför ger sig på de kristna. De vill inte höra detta plågsamma budskap mer och tror att man genom att stänga av ljudet inte behöver reflektera över andras lidande..

   Gilla

 4. Fredrik Östman skriver:

  Ja, rasismen mot vita har etablerats. Vi måste förbereda oss på en framtid liknande det judiska folkets. Det är antagligen en naturlag att framgångsrika raser förr eller senare utses till roten till det onda, det är rent av själva grunden för radikalismen som sådan.

  Men det vore väl f-n om vi inte kunde bli av med medlöpare och kollaboratörer i våra egna led, femtekolonnare som lallar med i hatet mot den vita rasen?

  Gillad av 14 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Räddningen för vita i minoritet lär inte bli demokratisk. För vem tror att vit minoritet ska bli en favoriserad offergrupp höjd över kritik och inkvoterad genom ‘affirmative action’, så som nu är fallet för de ”rasifierade”. Inte ens nu råder demokratisk ordning. Istället en ständig drift med vit manlighets tillkortakommanden och coola, färgstarka erövrare som kontrast.

   Det genomsyrar hela den vänsterblivna och ”liberala” hegemonin i västerlandet, från politik, kollektivt medvetande och falskt medvetande inympat sedan dagis och skola och underhållet genom ”public service”, reklam och välfärdssamhället osv. Det är en tillsynes allomfattande mäktig fiende som kopplat greppet om västerlandet. Även kreditföretag bekänner färg genom att utesluta misshagliga från ekonomin, som gett röst på ”sociala medier” eller ryktesvis av mobben anses ha gjort det. Det digitala, ekonomiska och psykologiska förtrycket kommer förmodligen att bli alltmer fysiskt manifest, för nu är snöbollen i rullning och växande; det är kraftmätning med blodvite som ligger i bollens riktning.

   Gillad av 1 person

   • Astrid skriver:

    Svenska folket bidrar dessutom helt sjukt till sin egen olycka, tycker jag. Den utbredda mobbningen sker mestadels av svenskar mot svenskar, nästan överallt i samhället. Ledande politiker är ju minsann inga goda förebilder. Mobbandet får långtgående negativa konsekvenser. Och inte ens detta klarar vi av att få stopp på.

    Gillad av 3 personer

 5. Björn skriver:

  Var uppmärksam på att precis allt du ser och hör, via ALLA media-kanaler, antingen har som syfte att ”värva” dej, eller är försök att hindra dej från att ”värvas” av andra! Det finns idag INGA forskare, lärare, experter, nyhetsredaktioner eller enstaka människor, som inte har en agenda för sina uttalanden, rubriker och texter! Lita inte blint på ”fakta” och ”sanningar”, utan att först kolla vem/vilka som ”ligger bakom”! Var speciellt vaksam mot såna som benämner sig själva som ”politiskt obundna” och ”granskare av makten”! Nu när jag skrivit dessa rader känns de mest som ”barnsliga självklarheter”, men uppenbarligen behöver ”den stora massan” ständiga påminnelser för att inte ”trilla dit”! Se bara på klimathysterin och det ologiska hatet mot t.ex Trump och SD!

  Gillad av 4 personer

 6. Lars-Olof Svensson skriver:

  Jag tror att Hubinettes inställning bottnar i självhat och jag tror att den delas av många av hans likar. Lo Kauppi är antagligen en mycket olycklig och ensam människa.

  Gilla

  • olle reimers skriver:

   Bra, jag håller med! Ett annat är mittströmsmedier vilket är en mer exakt översättning av ”mainstream media” , men Mohameds beteckning är lite elakare och kanske på så sätt mer pregnant och adekvat.

   Gilla

 7. Mats L skriver:

  Jag hörde ett inslag i P1 Morgon i fredags som gjorde mig mycket illa berörd. Bakgrunden är ett projekt där räddningstjänsten i Göteborg besöker skolor för att undervisa elever i årskurs 8 om riskerna med att att hindra räddningstjänsten att utföra sina uppdrag. Detta dels genom att direkt angripa dem genom stenkastning eller att exempelvis genom att tända eld på bilar så att räddningstjänsten binds upp för detta istället för att åka på mer angelägna uppdrag. Jag tycker att detta är i grunden ett bra initiativ.
  Vad som dock störde mig var den första meningen i inslaget. Denna mening fälls för att verkligen inpränta riskerna med att kasta sten på blåljuspersonal. Den som kastar sten bör verkligen tänka på att värsta fall kan denna distraktion av blåljuspersonalen leda till att en syster eller bror dör på grund av detta. Det är just frågan om en syster eller bror och inte en nära anhörig, föräldrar etc.
  Jag kanske är för konspiratoriskt men den erfarenhet jag har av muslimer är att de kallar varandra för systrar och bröder. Min tolkning av detta är därför att i värsta fall kan en trosfrände omkomma på grund av detta. Vidare undrar jag då vad de elever som inte är muslimer tänkte då de hörde detta. Lyssna på denna länk och avgör själv.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=7138832

  Gilla

  • brrr skriver:

   Och hur skulle denna undervisning hjälpa mot s.k. ”fishing”, när de kreativa gossarna tänder eld på t.ex. en container för att locka dit blåljus, eller bara ringer in ett falsklarm i samma syfte?
   Då vet de ju att ingen bruscha är i fara, utan de vill bara få kasta sten för att visa vem som bestämmer.
   Världens snällaste och mest tillitsfulla folk har bjudit in miljoner av världens mest aggressiva härskarfolk, vad kan gå fel?

   Gilla

 8. Snö och snö och snö, detta var vad han fann, vid lägereldens rand, plötsligen en jättemand, hårigare Än både jak och dromedariand, inte många ord han kan, visar mysig grotta men kall som fan, nej! Kamel i munnen försvann skriver:

  Ja det är lustigt, just genom att de ger sig på just vita män så avslöjar de sin egen djupt rotade rasism, och känsla av överlägsenhet gentemot den andre, det är vänsterns ständiga signum, de hycklar alltid och uppvisar en sofistikerad mask fram, men en ond bakåt som de vägrar erkänna, som en bal i Venedig. Varje attack på vita män och västlig kultur är ju ett erkännande av att de anser alla andra kulturer och raser underlägsna, i behov av deras moderskänslor och totalitära politiska lösningar. Inte förrän detta kan raserar kommer vi vidare.

  Inte förrän vi kan säga att vita män ÄR bättre än de flesta, och att västlig kultur ÄR bättre så kommer vi vidare. Dessa pk-ister, ja de befinner sig ju HÄR, inte DÄR, inte i Mellanöstern eller Afrika. På samma sätt så är det ju så att de som de vurmar för alltid vill komma HIT, där det finns fler vita män än någon annan stans.

  Att vår kultur tillåter dessa människor är ju i sig själv bevis för dess överlägsenhet, men det är nu dags att sätta stopp, festen har gått för långt och vuxna måste återigen träda in på scenen, vuxna som inser att vi inte alla är lika och att man tyvärr nu måste skada många för att rädda vårt samhälle, det är detta som nu behövs. Än så länge så dominerar mjukisar och forna vänstermänniskor debatten, men jag kan bara se på mig själv, hur en växande del inom mig tänker på försvar och våld, jag resonerar med mig själv om saker jag aldrig ser på skrift, inte på svenska iallafall.

  Gillad av 8 personer

 9. Göran Holmström skriver:

  Det som övergår mitt lilla förstånd är att mänskligheten verkar ha genomgått en kollektiv regression i en tämligen stabil och fredligt värld.
  Jag får inte ihop det, att börja skylla på häxor och bränna folk, det kan förstås om skördar slår snett och en pest drar in samtidigt, nej inte logiskt eller bra men det går att förstå mekanismerna bakom.
  Men när allt är tämligen bra och alla äter sig mer än mätta, då slår det slint fullständigt och ingenting duger längre. Det är obegripligt för mig
  Visst jag är inte nöjd med allt i mitt liv. Men trots alla felskär och återvändsgränder
  så är ju kursen liksom rätt klar. Grilla så mycket det går , älska med gumman,
  ta hand om familjen och vid eventuell extra tid bygga lite kuliga saker som MC och möbler.
  Men det verkar som väldigt många, drömmer sig bort från vardagen snygga bilder på Facebook eller Instagram och till det ”smarta oneliners” På Twitter.
  Till det så tvättbräda eller en välfylld kupa beroende på preferens, pengar och resor ej att förglömma. När alla yttre attribut är kryssade, så kommer dom inre smygande miljön ska värnas och hat mot det gamla och fula.
  Minns när ungarna växte upp, jag grälade ofta med min ex-fru om alla dessa dokusåpor, jag hävdade att dom gav hjärnröta av att kika på.
  Nu nästan 30 år senare så verkar jag fått rätt. Hela landet är en förbannad dokusåpa med intriger och lögner, en regering där pajasar leker med skattemedel
  utan skam eller förnuft.

  Gillad av 7 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   Tänkvärda tankar. Människor blir aldrig nöjda. Det finns alltid något att klaga på. Rastlösa konsumenter, materiellt avundsjuka, utan tillfredsställelse i vare sig vila eller aktivitet, utan nollpunkt eller mål i sikte. Tristess och fanatism är båda destruktiva. Kanske det andefattiga, historielösa västerlandet saknar något. Nu delar vi ut välfärd och i utbyte får vi islams andlighet och praktik. Succé? You be the judge.

   Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Just det du skriver är helt rätt. det som förvånar mig så mycket är att under uppväxten var jag den konstiga ungen som inte passade in rastlös och udda. Men från att jag fyllde cirka 35 så verkar det som nästan hela Sverige sprang förbi mig. nu som 54 år ung så ser jag i princip alla maniskt
    leka med telefonen, datorn eller på något vis söka sig från verkligheten till, fasen jag vet inte vad. Nu är det ju inte min uppgift att påpeka hur vilse många är. Men man blir ju drabbad av handlingarna som virrpannorna beslutar eller driver igenom.
    Ps om mötet Islam Sverige kommer bli en succé, antingen blir vi uppkäkade. Eller så får svensken skaffa ballar igen.

    Gillad av 1 person

  • Sixten Johansson skriver:

   Läs gärna min text 20/11 2017 på DGS: ”Så blev makteliten psykoinfantil”. En av poängerna där är att jag försökte tänka mig in i hur det kollektiva medvetandet kan ha utvecklats utifrån stämningarna efter andra världskriget. Psykologibiten skulle ha behövt utvidgas mycket, men utrymmet i DGS räcker inte för det. Det ökande kvinnliga inflytandet och den politiska klassens inbilskhet har också påverkat mycket.

   Vad gäller allmänheten, så tror jag att sunt förnuft baseras mest på social erfarenhet, inte på personlig. När den falska individualismen, egocentrismen, bortskämdheten och bristen på arbetslivserfarenhet gjorde folk atomiserade och verklighetsfrånvända, så förlorade individerna sin sociala förnuftslivboj och referensram och sjönk ner i ett barnsligare tillstånd, mer utsatt för likriktning och annan infantil mobbkollektivism.

   Gillad av 2 personer

   • Sixten Johansson skriver:

    Tack för de vänliga orden, Göran! (På DGS finns massor av bra texter, ända från våren 2015. Jag har bara skrivit en längre text om året. Den här är fullt njutbar, men dessvärre får humorn allt fler stänk av vemod för varje år som går: ”Ett alexanderhugg för Sveriges bästa”, 23/12 2015).

    Jag gillar dina texter och samurajiska livsstil och erfarenheter. Har själv aldrig hanterat stridsverktyg. Med åren börjar jag intressera mig allt mer för det kinesiska, som känns djupare. Hittills har livet varit så vänligt att den gamle glasögonormen fått förbli tangentbordskrigare. Men visst är det märkligt att man kan vara född på andra sidan jordklotet i en helt annan kropp och miljö och ändå smått identifiera sig med Tom Cruise i ”Den siste samurajen”.

    Gilla

 10. Leif Nilsson skriver:

  Tack Mohamed Omar! Mitt i prick!
  Som du skriver: ”Vi lär oss att se världen på detta sätt genom utbildning, medierna och Hollywood.”
  Den förrädiska propagandan är värre än de flesta tror! Det handlar om ett välorganiserat bedrägeri och systematiska lögner! I den nya filmen HOAXED framgår det klart att EVERYTHING THEY TOLD YOU IS A LIE!
  Stefan Molyneux intervjuar regissörerna till HOAXED:

  En Trailer ses och hela filmen kan köpas här:

  KÖP DEN! SPRID DEN!

  Gillad av 1 person

 11. Jan Andersson skriver:

  PK-isterna får gärna ge sig på och håna vita män. Det tål vi och bryr oss inte ett skit. Det är PK-isterna som gör sig löjliga eftersom de vet att utan vita män existerade inte västvärldens välstånd överhuvudtaget.

  Faller man in i lallandet med bistånd av feministerna så har man också tagit på sig att bevisa att vita män är ett problem och inte en oskattbar tillgång för världen. Och det kan ingen med fullt allvar påstå.

  Jag vet nog var skon klämmer, det är män som inte vet sin plats på jorden och kvinnor som praktiserar manliga jobb utan att bli bra på det och beskyller männen för sina tillkortakommanden.

  Gillad av 1 person

  • Sixten Johansson skriver:

   Ja, fast det verkar räcka med fred och bekvämlighet i 1 – 2 generationer (30 – 60 år) för att stora delar av en befolkning ska regrediera till ett barnsligare stadium. Välmående företag kan ju också stagnera och börja förfalla ganska fort, så ett ständigt ”krigstillstånd” är kanske just vad människor behöver för att fungera bra socialt. PK-ismen i olika varianter finns överallt i västländerna, lite bromsad eller modifierad beroende på den nationella historien.

   Själv fick jag en chock när Finland år 2015 visade sig ha blivit så likt Sverige. Fortfarande hoppas jag att den underliggande finska mentaliteten är annorlunda och till sist kommer att bryta fram. Norge och Danmark är också illa däran. I framtiden är förstås alla tre nationerna i den lyckliga belägenheten att kunna skjutsa de värsta PK-isterna (kanske hela makteliten?) till svenska gränsen och ge dem en spark där bak.

   Gillad av 2 personer

 12. Robban skriver:

  Alla går som katten runt het gröt!
  Det är väl solklart att det förr eller senare kommer att leda till en urladdning av någon sort!
  Hübinette och hans likar bör nog vara försiktiga med vad de önskar sig!
  Då jag inte är helt säker på att de uppskattar resultatet, om de lyckas!

  Gillad av 2 personer

  • Detta var vad han faNn skriver:

   Precis, exakt detta skrev jag till alla ledarskribenter för tio år sedan men det bara fortsätter. Till sist så slutar vita män att vända andra kinden till, då vet vi hur det brukar gå.

   Gillad av 3 personer

  • Göran Holmström skriver:

   Många är redo och i startgroparna tror jag.
   Men talar mycket tyst och med mycket små bokstäver om det, då vetskapen om att medierna älskar att trycka till” Dissidenter”.
   jag personligen önskar en fredlig lösning, men är mycket skeptisk till att det blir så.

   Gilla

 13. olle reimers skriver:

  https://www.mercatornet.com/mobile/view/psychology-as-indoctrination-girls-rule-boys-droolt

  Enligt David Grossman kan man dela in män i tre kategorier: får, vargar och fårhundar. Ungefär 90 % är får; d.v.s. man undviker våld till nästan varje pris. De 10 återstående procenten, som alltså har en benägenhet till våld i vissa situationer, har ett val på på vilket sätt de ska använda denna benägenhet: för ett gott eller ont syfte.

  I det här fallet är frågan om det finns 5 % av vita män som är beredda att lite mer handfast stå upp för de västerländska värdena? Räcker det i så fall eller måste vi får dra på oss ulvakläder?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.