Flash-Ball – räddningen i laglöst land?

Anders Leion

Under de gula västarnas demonstrationer uppstod, framförallt i Paris, en rad våldsamma situationer. Aggressiva grupperingar tog, i skydd av den stora mängden demonstranter, tillfället att plundra och förstöra. Här återges ett klipp i vilket en juvelerare trycker inne i sin butik, i hopp om att hans rutor av säkerhetsglas skall hålla. Det gör de inte. Han ropar då upprepade gånger ”Jag är beväpnad!” men våldsverkarna fortsätter att försöka krossa rutorna. Till slut avlossar innehavaren två skott med sin Flash-Ball. Angriparna ger sig av.

Vapnet används av polisen men också av privatpersoner. Det är avsett att vara icke-dödligt men användningen har åstadkommit skador i ögon och andra kroppsdelar och åtminstone ett dödsfall som följd av en framprovocerad hjärtattack.

Här säljs det, och på många andra ställen.

I Sverige kulle det antagligen vara förbjudet. Alternativet är tydligen i praktiken att skaffa sig ett dödligt jaktvapen. En Flash-Ball skulle ha hjälpt den far som med ett hagelgevär försökte skydda sin familj.

Det bästa vore förstås om statens våldsmonopol fungerade. Det gör det inte. Sverige är numera ett laglöst land. En Flash Ball skulle hjälpa många.

Om man nu skulle vilja bo kvar i Sverige.

Var god välj.

16 reaktioner på ”Flash-Ball – räddningen i laglöst land?

 1. Eric skriver:

  Räcker tyvärr inte mot en knivattack eller mot en attack med skjutvapen. Det borde vara lagligt för laglydiga medborgare att efter utbildning och tillstånd bära riktiga skjutvapen. Det viktigaste för politikerna har istället varit att kastrera och förnedra den svenske mannen. Vi får väl se om folk ändrar sig i framtiden när de inser att statens våldsmonopol inte levererar.

  Gillad av 4 personer

 2. Bo Svensson skriver:

  Finns det en plan för folkblandningspolitiken, är den rimligtvis att ordna ett inbördeskrig där det är inkräktarna som avgår med segern. – Vem som helst kan se att det ligger i utvecklingens riktning med ökande svårigheter för de redliga att beväpna sig eller ens att skaffa skottsäker väst, knogjärn eller tårgassprej.

  Om det kan ordnas ett maktskifte, är metoden för att bekämpa kriminaliteten från en styrkeposition, krav på ekonomisk garant som villkor för rörelsefrihet utanför bevakade kvarter och konsekvenser på rätt nivå på att påträffas där man inte får vara. – Först därefter kan man börja trappa ner bidragsflödena tills strömmen av obehövda går i rätt riktning.

  De goda incitamenten för brottsminimering får man, om kriminalitetens totala kostnader lastas på garanterna i proportion till vad deras klienter ställer till med, medan all skattefinansiering kanaliseras som hjälp med försäkringskostnaderna för dem vi känner samhörighet med.

  Vilket förutsätter en ordning med direkt makt för skattebetalaren över sina pengars fördelning över skattefinansierade ändamål.

  Gillad av 1 person

 3. Aurora skriver:

  Ja, det är endast upp till oss att välja. Men vart ska vi fly? Kan vi komma till ett annat land och hävda vår ’rätt’ att stanna där och få garanti för tak över huvud och försörjning med hänvisning till Marrakesch-avtalet. Inte till de länder som klokt nog inte skrev under, förståss. Annars hade Schweiz eller Lichtenstein varit mitt förstahandsval.

  Gilla

   • bejji skriver:

    I somras erbjöd Ryssland en fristad för vita, sydafrikanska bönder då dessa ville lämna Sydafrika, där regeringen förföljer dem och många av dem även mördats av svarta förbrytargäng. En talesman för lokalregeringen i Stavropol i Ryssland sade att farmarna var välkomna då de är ”vita, kristna och hårt arbetande lantbrukare”. Och Stavropol ligger inte i Sibirien utan i ett bördigt område i södra Ryssland.

    Gillad av 1 person

 4. Elof H skriver:

  Jag vill att staten utövar sådant våld på kriminella så att invånarna inte ens ska behöva fundera på att skaffa vapen för självförsvar. Detta är en ren kalibreringsfråga. Våldet mot kriminella skall justeras upp tills målet uppfylls. Hur kan det vara kontroversiellt?

  Gillad av 3 personer

 5. Janne skriver:

  Polisen har tappat kontrollen över situationen i landet. Otryggheten för vanliga medborgare kommer att öka samtidigt som landet blir allt mer auktoritärt i takt med att den gemensamma kulturen och tilliten mellan medborgarna bryts ner. Det kommer att ta decennier av lidande att vända denna negativa utveckling. Ovanpå detta har vi att samhällskontraktet och välfärdsstaten är ett pyramidspel som nu faller ihop mitt framför ögonen på oss. Den låga tillväxten per capita gör att systemen snabbt urholkas och blir meningslösa. Skatter och avgifter kommer att behöva höjas fortlöpande samtidigt som vi går mot ett pay-as-you-go system av amerikansk modell där medborgarna förväntas betala allt mer ur egen ficka. Denna ekvation går självklart inte ihop och nettoskattebetalare bör därför planera för en flytt till ett mer välordnat land.

  Gillad av 3 personer

 6. NETTANN skriver:

  För några år sedan klagade jag vid ett fikabord över att jag, som välanpassad och ostraffad samhällsmedborgare, inte får inneha pistol för att skydda mig och min familj (det blir pinsamt att plocka med sig hagelbössan till ICA), medan däremot öppet kriminella uppenbarligen inte har några problem att beväpna sig med militära automatvapen.

  Upprördheten blev stor över att jag ens kunde tänka i den riktningen.

  Tongångarna runt bordet har efter allt fortsatt skjutande, iförd skyddsväst, förändrats.

  En som haft inbrott i ett uthus har utöver sina jaktvapen även skaffat schäfer som han snabbt släpper ut om något händer i omgivningen. Och det finns inte staket runt tomten.

  Gillad av 1 person

  • Hata liberaler skriver:

   Tät häck runt tomten och grind med hasp på hussidan förändrar det juridiska läget radikalt. Gärna med en skylt på grinden att obehöriga äga ej tillträde. Den som sträcker sig över grinden och öppnar haspen har därmed forcerat en låsanordning och gjort olaga intrång.

   Gilla

 7. Leif Nilsson skriver:

  Tack för tipset, men Flash-Ball-vapnet, lär nog inte vara tillräckligt i det laglösa land, som PK-politiken skapar.
  Sverige importerar tusentals sådana bestialiska mördartyper, som skar av huvudena på två skandinaviska flickor i Marocko! Fruktansvärda bilder men i PK-media säger man, symtomatiskt nog, att de halshuggna flickorna hade ”sårskador på halsarna”.

  Om mördarna skulle lyckas ta sig till Sverige, så skulle de inte utlämnas till Marocko, eftersom deras välavlönade skattefinansierade advokater, skulle hävda att de då riskerade dödsstraff eller att utsättas för ”tortyr”.

  Skulle de mot normal praxis, ändå dömas till utvisning från Sverige, så skulle säkert någon ”welcome refugee”-kvinna, förhindra utvisningen. Hon skulle sedan med stor sannolikhet, hyllas som hjältinna i PK-media.

  (Låter som en överdrift, men det är tyvärr ett fullt realistiskt scenario i dagens Sverige – den ”humanitära stormakten” med dess feministiska PK-regeringar.
  https://samnytt.se/skandinaviska-tjejer-har-fatt-huvudena-avhuggna-i-marocko-avrattade-av-islamister/

  Gillad av 1 person

 8. Göran Holmström skriver:

  Tror tyvärr att det behövs kraftigare saker för att vrida Sverige rätt igen.
  Att sjukdomen kommer gå över av sig själv är naivt att tro. Det naiva kan media och politiker stå för.
  Men vägen ur detta är tyvärr våld, inget man önskar sig eller vill. Men situationen är ohållbar.
  Vi har våld och våldtäkter som rutinmässigt skrivs av, nästan varje dag skjuts det, medborgare blir misshandlade av gäng. Ingen gör något. Skriver man negativt om orsaken med felaktiga ord så garanteras det cirka 6 husrannsakningar och till det åtal. Där finns det resurser!
  Men det vi alla betalar skatt för och numer tvingade att arbeta längre för! Säkerhet och social trygghet har våra styrande sålt bort för lite Judas pengar och titlar.
  det konstiga är att ingenting händer, knappt så höjs rösterna! Det enda som händer är mer förbud mer censur ökad övervakning av dom som faktiskt sköter sig, samtidigt så har vårt rättsväsende ruttnat bort fullständigt. En kvinna i rullstol blir våldtagen av tre män, inget straff utmäts utan det lägg ner, gärningsmännen skyddas av polisen, den upprörda folkmassan skingras och utmålas som rasister i press och media.
  NORMALT? Nej inte alls, lösningarna då, Handhjärtan och mer dalt.
  Kommer detta sluta väl?
  Nej, jag är personligen väldigt tveksam till det.
  Som jag började texten inget våld önskas, men vad är vägen ur detta vansinne?

  Gillad av 3 personer

 9. Axel skriver:

  Den dagen när fler svenskar drabbas av folkutbytet och fattar att vi måste försvara oss. Då ligger Löfven, (dvs Bagdad Bob) Lööfet och resten av importfrämjarna illa till. Jag tror inte Säpo har resurser att skydda dem i det läget. Lite rättvisa kommer att skipas. Det dröjer nog bara något eller några år.
  Trump får fler tillfällen att utrycka igen : Tiitta på Sverige.
  Dagens drev i media är riktat mot Polisen. Man måste till varje pris ha avledande manövrar från de verkliga problemen i samhället.

  Gilla

 10. olle reimers skriver:

  Vi blir argare och argare.

  En helig vrede börjar sprida sig över DGS.

  En sund och nödvändig heiig vrede.

  De måste bort. De styrande. De måste bort helt enkelt. De får inte ställa till mer skada nu.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.