En svensk agitator

Jan-Olof Sandgren

Romansen mellan Katerina Janouch och partiet Medborgerlig Samling är över. Jag har inte full insyn i hur samarbetet etablerades och hur det utvecklades för att sedan upphöra, men jag gissar att det har ganska mycket att göra med hennes engagemang i demonstrationerna på Mynttorget. Inte för att jag tror Katerina är någon oumbärlig galjonsfigur för Medborgerlig Samling, men jag befarar att skilsmässan grundas mer på ängslighet än reella ideologiska motsättningar. En taktik som gång efter annan visat sig vara kontraproduktiv.

Granskar man Katerina i sömmarna tycker jag inte hennes åsikter är särskilt extrema, snarare snusförnuftiga. Däremot är hon en lysande agitator, har kort stubin och inte alltid så petnoga med nyanserna. Lite av en kvinnlig Joakim Lamotte och såna personer har förstås svårt att passa in i etablerade partier.

Av samma anledning var SD tvungna att sparka Kent Ekroth. Inte för att han var extrem, i första hand – många av hans förslag omfattas idag av rumsrena politiker inom både S och M – utan för att den guldvåg han vägde sina ord på, inte var kalibrerad enligt samma standard som den rådande partikulturen. Hanif Bali hade tveklöst gått samma väg om det inte varit för det generande faktum att han genererar minst en fjärdedel av moderaternas röster.

Det har rests en del invändningar mot att en av Mynttorget-demonstrationerna innehöll plakat med texten ”Folkförrädare” och ”Hellre Folkomröstning än Folkutbyte” (detta magiska ord ”folk”, som likt en ryggmärgsreflex alltid för tankarna till Hitler) och att polistillståndet den gången söktes av en person vars politiska vandel i någon mån kan ifrågasättas. Något som fått både Chang Frick och Ann Heberlein att dra öronen åt sig.

Jag vet inte exakt vilka komprometterande fakta Expos blodhundar vaskat fram ur de sociala arkiven, men tonläget var likartat när man bevakade ”Folkets Demonstration” för ett par år sen. Den gången kunde inte ens Expo hitta några graverande kopplingar mellan arrangörerna och vit-makt, men det hjälpte föga. Att några mindre rumsrena grupper ändå dök upp på demonstrationen, var ofta tillräckligt för att stämpla hela arrangemanget som högerextremt.

Man kan fundera över hur en manifestation som vill kritisera regeringen från ”höger”, ska kunna undgå en medial bannbulla. För det första måste arrangörerna avhålla sig från allt olämpligt chattande på sociala medier, så långt tillbaka som Expos arkiv sträcker sig. Dessutom måste man säkerställa att inga meddemonstranter sympatiserar med organisationer av typ Nordisk Ungdom eller Skandinavisk Frihet. I princip kräver det att demonstrationsområdet inhägnas och deltagarna får fylla i ett frågeformulär om organisationstillhörighet, eller att man efter godkännande från demonstrationsledningen förses med ett klistermärke att fästa väl synligt på bröstet, så journalister och andra tydligt kan se att inga högerextremister döljer sig i leden.

Men problemen slutar inte där. Eftersom det trots allt finns rasistiska organisationer som av princip är emot invandring, är det svårt att tänka sig att dessa inte skulle applådera en folklig resning mot FN:s migrationsavtal. Även om sådana organisationer hålls utanför själva evenemanget kan de ändå visa sitt stöd, från åskådarplats, på sociala medier eller genom att hylla aktionen i tidningen Nordfront. Det enda säkra sättet att inte dra på sig sympatier från det hållet, är att tycka att migrationsavtalet är bra eller hålla tyst.

Nu kan man tycka att Katerina Janouch i det här fallet har en osannolik tur. Eftersom hon lär vara av judisk börd har tidningen Nordfront misstänkliggjort hela Mynttorget-aktionen, med motiveringen att det är hon som står för ledarskapet. Därmed borde hon vara rentvådd från alla anklagelser om att röra sig i grumliga vatten. Eller?

Nej, inte ens det tycks hjälpa. Det verkliga problemet verkar ligga i Katerina Janouchs personlighet. Hon är helt enkelt för arg. Och vad värre är, hon gör andra människor arga. Exempel på vad som kan hända när många människor blir arga på en gång, kan vi ju se från händelserna i Frankrike eller i Belgien. I värsta fall kan det provocera fram verkliga förändringar som till exempel att premiärministern tvingas avgå, och så kan vi ju inte ha det i Sverige. Här måste partiledarna i lugn och ro få ägna tre, fyra månader åt självterapi och regeringssamtal, utan att störas av folket.

58 reaktioner på ”En svensk agitator

 1. Aha skriver:

  Problemet med Janouch är inte som Sandgren skriver att hon ”helt enkelt är för arg” och att det kan medföra hårdföra demonstrationer. Problemet med Janouch är att om hon får komma fram och synas, att få sitta i TV-sofforna, kan det medföra en enorm personlig popularitet med stor fara för PK-ismen.
  Lilla Medborgerlig samling, med ca 20 000 röster, gör det motsatta då de tar avstånd från Janouch förebärande att det hon sade under valrörelsen repellerade väljare från partiet. Med Janouch som partiledare ökar chansen till genomslag mångfalt.

  Potentialen i Janouch bevisas av den fulstämpling som Expressens kulturchef Jens Liljenstrand begick i en stor artikel. Inte ett ord om Janouchs politiska inriktning, utan bara fulsmetning av henne som person. Ett lågvattensmärke som nog gick hem bland PK-isterna; hon ska behandlas som parias. (Engellau har utsatts för samma behandling av en inhyrd skribent i Aftonbladet, det finns även legoknektar bland pennans folk.)

  Den alternativa rörelsen och Nya media borde stå upp för Katerina Janouch och göra henne till den portalfigur som man är i stort behov av för att nå de miljoner läsare och tittare som finns i etablerad media. Hon uppfyller kriterierna för att bli en portalfigur för Sverige och emot PK-ismen.

  Hoppas hon läser detta.

  Gillad av 35 personer

  • Djuret med mindre mandom bak än fram, var en dansande elefantian, framsänd av khotan, för att håna yusuf kadr Khan, som genast erövrade Kashgarstan, nu i ägo av en dansker man skriver:

   Så är det, skrev en längre kommentar om detta som kanske faller för bilan, haft lite otur på sistone med det. Jag tror inte etablissemanget förstår hur mycket de fruktar henne än. Den engelska varianten med en öldrickande Tommy Robinson är där välförstådd, och han fängslas och torteras med avföring i isoleringscell för att ha filmat utanför en rättegång om gängvåldtäkter. Personen som tog beslutet att sätta Robinson i ett högsäkerhetsfängelse med muslimsk majoritet för att ha filmat med mobilen var Englands muslimska inrikesminister. Varför gör staten detta, jo för att Robinson sätter fingret precis på den ömma punkten, en punkt man inte kommer förbi, som vi inte får prata om. Så om Janouch inte ger sig så är jag tämligen säker på att staten kommer att sätta in alla krafter på att få tyst på henne, för etablissemanget överlever inte politiskt en Janouch eller en Robinson i TV-sofforna.

   Gillad av 24 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Jo, kommunisten Barack Obama gjorde detsamma med Dinesh D’Souza, men eftersom USA till skillnad från västeuropeiska stater är en rättsstat, så fungerade det inte, D’Souza kom fri och kunde fortsätta sin verksamhet.

    Gillad av 5 personer

 2. Eva Danielsson skriver:

  Ängslighet är väl nyckelordet här.
  Ängslighet för att någon sticker ut, är skarp, är känslosam, är spontan osv. Den ängsliga oppositionen bromsar även dem med rätt budskap om de är högljudda.
  Ängslighet för att förlora makten och tolkningsföreträdet. De ängsliga pk-isterna stoppar all information och diskussion som kan vara farlig för makten.

  De här olika varianterna av ängslighet fungerar som ett blixtlås som stänger in oss i en politisk situation som leder till fördärvet. Det är vad vi alla borde vi vara mest ängsliga för.

  I en demokrati med frihet att inhämta information, ha åsikter och att yttra sina åsikter borde man uppmuntra de frispråkiga. Och bli frispråkig själv när andra säger dumheter. De som innehar makten borde välkomna kritik som chans till bra idéer och fler perspektiv och alltid alltid räkna med att kunna bli avsatt.
  I en levande demokrati vill säga.

  God Jul till er alla på DGS! Frossa i våra fina traditioner.

  Gillad av 24 personer

 3. Hasse skriver:

  Jag röstade på MED, mycket beroende på att här dök det äntligen upp ett riktigt högerparti, som vill minska skatterna, på sikt lägga ner hälften av myndigheterna, ta bort presstöd och partistöd, etc. Jag visste att partiet inte skulle få så många röster, men visst hade jag hoppats på minst en procent. Men så visade det sig att partiet var lika fega och nödiga som riksdagens partier.

  Jag är dock inte helt bekväm med jämförelsen med LaMotte; Janouch påminner mer om Hanif Bali (en av mina hjältar för övrigt).

  På tal om folkutbyte kan man bara studera tabellerna för hur det ser ut, och kommer att se ut, om invandringen fortsätter i samma takt som under de senaste 10–15 åren bland män mellan 15 och 44 år (de mest våldsbenägna männen):

  https://affes.wordpress.com/2018/07/28/utlandsk-bakgrund-i-kommunerna-2002-2027/

  Titta framför allt på den tredje tabellen, som går till år 2027 för samtliga kommuner. Det är alltså inte ovanligt att andelen män i dessa åldrar med utrikes bakgrund stiger från 10–15 procent år 2002 till 40–50 procent år 2027. Värst är nog Ockelbo, med en ökning från 7.8 procent till 52.3 procent och Östra Göinge, med en ökning från 12.4 till 55.6 procent. Då kan ni ju tänka er hur det kommer att se ut, säg år 2050 eller år 2075. Det är ju också kommuner med högst andel invandrare (Malmö, Södertälje, Botkyrka, etc) som får mest pengar från det kommunala utjämningssystemet.

  Det sägs ju att vi ska bli ytterligare 800000–1000000 invånare under de kommande 8–10 åren. En stor procentandel av dem kommer att ha sina rötter i MENA-länderna.

  Jag kan inte hitta ett land som har bytt ut sin befolkning i så rasande takt, framför allt om man tar hänsyn till vilka kulturer de nya invånarna kommer ifrån. För något år sedan läste jag att inte ens USA någonsin haft så stor procentandel utrikesfödda.

  Gillad av 19 personer

  • Lars-Olof Svensson skriver:

   Som Johan Westerholm var inne på nyligen, det som kommer att få migrationen till Sverige att sakta av är vår långsamma bygg- och planprocess: den medför att det finns inga bostäder (Eftersom den går ut över potentiella asylanter skull Gardell, Molina och Kamali säga att den är rasistisk). Då kommer inga hit, mörkt och kallt som det är. Snacka om att Hedeby-doktrinen styr detta land. Det får bli som det kan.

   Gillad av 1 person

   • Thor skriver:

    Det är ju ett större problem att det som byggs sker till mycket hög kostnad (eller i alla fall är försäljningspriset mycket högt) och asylanterna kan inte betala. En del kanske kan men behöver inte.

    Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    Var inte för säker. Miljöpartiet föreslog nyligen att personer i Sverige som bor i för stora bostäder (pensionärer oftast) skulle bli av med dessa och istället skulle bostäderna ges till ”flyktingar”. Givetvis skulle inte staten betala för bostäderna.

    Gillad av 4 personer

   • Elof H skriver:

    Och en annan slutsats utifrån ditt resonemang är att det var miljonprogrammet som orsakade vårt fördärv. Hade vi inte haft en massa tomma lägenheter som kommunalpolitikerna så gärna ville hyra ut hade invandringen aldrig nått de volymer som den gjort. Politikerna präglas av en närmast absurd kortsiktigt med total oförmåga att se eller bry sig om vad besluten eller frånvaron av beslut får för konsekvenser.

    Gillad av 2 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Elof, därför skall vi ha ett nytt miljonprogram: en miljon utlänningar repatrierade under tio år, och parallellt med det skall vi förstås riva det gamla miljonprogrammet, så att befolkningsminskningen inte leder till en finanskris och så att ingen skall lockas till att importera en ny våg utlänningar till landet.

    Gillad av 5 personer

   • Norgespatriot skriver:

    Det som skjer i Sverige er meget alvorlig. Hvis dere snart ikke står opp for dere selv og kaster politikerne ut av riksdagen mister dere hele landet. Hva dere stemmer har jo ingenting å si. Myndighetene jukser jo med resultatet allikevel. Dere må slutte å bry dere så mye om hva msm vil skrive og ta til gatene. Dere må forstå at dere er i en eksitensiell krise og har full rett til å begå revolusjon. Dere har simpelthen ikke noe annet valg. Dere har stor internasjonal støtte om dere gjør det. Også her i Norge. Jeg blir rett og slett livredd når jeg ser hva som skjer med landet deres og mitt hjerte blør for dere. Jeg frykter at det vil bli borgerkrig og at det vil komme store flyktningestrømmer til Norge når det skjer. Vi vil stille opp. Dere er broderfolket vårt. Jeg ber til Gud om at ansvarlige politikere og journalister må stå til ansvar for det de har stelt i stand. De er i sannhet noen skikkelig psykopater som klarer å gjøre dette mot sitt eget folk. Lykke til og måtte Gud passe på dere

    Gillad av 1 person

 4. brrr skriver:

  Ja, dedär Fördömarna -icke sällan skattefinansierade- kommer alltid se till att de finner NÅGON eller NÅGOT de kan hata och offentligt lyncha, samtidigt som de hävdar att det inte finns någon åsiktskorridor. Vilka diktatorer kommer historieböckerna att jämföra DEM med?

  Släpp fångarne loss, snart är det VÅR!
  (Europeisk vår?)

  Gillad av 1 person

 5. Jan Andersson skriver:

  År 2050 käkar jag maskrosrötter, men min oro och engagemang för framtiden och mina barn som hittills ständigt upptagit mitt sinne börjar minska. Deras generation är nämligen som jag upptäckt de mest godtrogna slukarna av fake news och om man försiktigt påpekar vissa orimligheter i svensk och europeisk politik så blir man omedelbart tillrättavisad. Därför skiter jag numera i hur de kommer får det i sin framtid. De kommer också att vakna en dag och anklaga oss som just nu borde veta bättre för att ha varit aningslösa, enligt känt historiskt mönster. Moment 22?

  Gillad av 2 personer

 6. Inkog Nito skriver:

  Jag frågar mig själv om det finns någon form av kravspecifikation för skribenter i statsägda medier. I byråkratiseringens anda borde det rimligtvis finnas en sådan och jag tror mig till och med kunna utkristallisera vad som står däri. På förbudssidan står: 1) endast idéer som accepteras av den svenska eliten accepteras (för att inte bita den hand som föder dem, jfr. den policy som Grönköpings Veckoblad så klokt håller sig till: ”Vårt motto är att alltid hålla med dem som har makten i samhället, och gärna lite till!”); 2) endast erkänt vänstervridna skribenter accepteras (en direkt konsekvens av regel 1); 3) man får på intet sätt peka ut brister i samhället; 4) man får ej heller beskriva samband mellan orsak och verkan på samhälleliga problem (om det trots allt skulle finnas några); 5) man måste undvika fakta/vetenskap/erfarenhet och liknande häxkonster. Däremot bör det, om än inte explicit, ändå tydligt framgå som undermening att Sverige är en humanitär stormakt.

  En stor del av de statsfinansierade artiklarna/radio- och TV-programmen baseras enbart på dessa förbudsregler; de blir minst sagt likformade med gemensamt syfte att betona maktelitens härlighet, samtidigt som individen till varje pris skall hållas underställd statens behov och intressen. Detta stämmer förvånansvärt väl in på definitionen av ett par kända -ismer.

  De lite mer sofistikerade skribenterna kan tänja något på förbudsreglerna, givet att de följer de etablerade förtalsreglerna. Dessa artiklar är i regel en trestegsraket: 1) ett uttalat problem tillskrivs helt ovidkommande faktorer och samband; 2) dessa ovidkommande faktorer diskuteras på de mest häpnadsväckande enfaldiga sätt. Sensmoralen formuleras därefter enligt två huvudspår: 3a) Det uttalade problemet finns egentligen inte. I allmänna ordalag är detta den klockrena lögnen och kan exemplifieras med att ökad otrygghet i Sverige inte är ett resultat av kraftigt accelererande kriminalitet utan ett resultat av att det blir mörkt på kvällen; 3b) Problemet tillskrivs endera rasism, antifeminism eller klimatförnekelse. En extra slant på kontot får skribenter om man hänger ut oliktänkande och beskriver dem som ett hot mot folket. Återigen, en kurs helt i enlighet med en annan (ö)känd -ism.

  Den tredje formen av artiklar utgör en undergrupp till den sistnämnda och i denna tillskrivs alla problem en specifik grupp av individer. En populär måltavla för denna -ism är de medelålders vita männen, vilka tillskrivs neanderthalliknande egenskaper och anses ha orsakat allt elände från tidernas begynnelse fram till nutid.

  Nya lågvattenmärken serveras på löpande band. Så fick t.ex. en ”stor tänkare” nyss utrymme att utan mothugg presentera sitt högsta mål i livet: införandet av en global diktatur.

  Därmed torde det vara bevisat; staten är villrådig! Såväl kartan som kompassen är sedan länge borttappade. Politiska riktlinjer saknas och i den förvirring som råder försöker man skylta om och följa väl bevandrade stigar, som visserligen tidigare lett alldeles åt Fanders, men som kanske denna gång minsann slutar i närheten av Edens lustgård.

  Gillad av 10 personer

 7. Aurora skriver:

  Janousch, Lamotte, S Madon och många andra debattörer som står på barriärerna tillsammans med mindre högljudda men kloka debattörer (med stor faktakunskap) som Norell och Sanandaj skriver och visar på galenskaperna med den politik som maktetablissemanget och statsmedia driver. Till ingen nytta. Inget hjälper. All kritik rinner av som vatten på en gås. Den maktstyrda smutskastningen och ustötandet av all kritik och personenerna bakom den är massiv och tycks omöjlig att bryta igenom. En subtiil diktatur som framställer sig som godheten och anständigherens värktare där snart högste hönset (partiledaren) kan utnämna sig som gudalik landsfader för de tystade lammen att följa.

  Gillad av 3 personer

 8. Bo Svensson skriver:

  All politisk verksamhet perverteras genom den ensidiga demoniseringen av nazism som ondskan. – Att distansera sig maximalt från nazister, gör en inte till en bra människa. – Man kan hamna i väldigt dåligt sällskap.

  Det avskyvärda med nazismen som det fokuseras på, är massmord på civilbefolkning och sådan bedrevs ju med entuasiasm av alla deltagare i konflikten. – USA brandbombade alla japanska städer med mer än 100000 invånare och hade börjat beta av dem med mer än 50000. – GB tog död på ett par miljoner i Tyskland. – Sovjetunionen hade redan bevisat sig som en massmördarregim.

  Skulle det finnas någon gruppering numera i landet som förespråkar massmord på civilbefolkning, finns det starka skäl att distansera sig maximalt. – Hur är det med islam? – Är det inte en religiös plikt för muslimer att ta död på oliktänkande?

  Gillad av 1 person

 9. Christer L skriver:

  Jag tror att SD anpassar sig till falskheten och åsiktsjakten, och detta är ett stort misstag. Att ledningen för partiet jagar snygghetspoäng hos de politiska motståndarna minskar mitt förtroende. Om det nu finns faktiska rasister och fascister som hakar på SD, så bör det räcka med att partiet skriftligt och muntligt ta avstånd från dem och efterfrågar mer genomtänkta ståndpunkter. Blockeringen av SD är den enda politiska händelsen sedan valet, allt kretsar kring detta falskspel. De framhåller den egna förträffligheten genom att pådyvla SD motsatsen. SD kommer aldrig att slippa det där tjafset så länge de andra tycker sig tjäna på det. Det här uteslutandet av medlemmar är galet. När tanken och syftet är rätt måste det i dessa tider finnas en del utrymme för hårda ord och känslor, inte bara mjukt och snällt. Det är ändå en väldig skillnad på Alfsson och de islamister som bekymrar honom och oss alla och att döma till islamisternas fördel är helt enkelt dumt och ett svek mot väljarna.

  Gillad av 6 personer

  • Björn skriver:

   Jag tror SD gör rätt! Det gäller att minska ”träffytan” för MSM:s och PK-sektens attacker! Dessa har ju alla trumf på hand(SVT:s kanaler och alla sina tidningar) när det gäller att gå till personangrepp på de frontfigurer de väljer ut! Tyvärr verkar de flesta också ”köpa” dessa ”uthängningar”, utan minsta analys av sanningshalten i påståendena! Därför måste vissa som anses vara lite för ”yviga” i sin framtoning, hållas tillbaka av partiet!, om det ska kunna växa till en verklig maktfaktor i Sverige!

   Gillad av 1 person

   • Jan Molin skriver:

    Nej, nej,nej! SD gör nu inte alls rätt! De fegar, att de uteslöt Alfsson var kryperi!
    Att överhuvudtaget bry sig om kritik från etablissemanget leder fel. Följ den ursprungliga orsaken till partiets tillblivelse: som var att vara motståndsrörelse mot S och Palmes beslut 1975 att Sverige skulle omformas till ett mångkulturellt land! Genomfört i samverkan med de övriga dåvarande partierna M, C, FP (nu L), KDS och V. Ett rent diktatoriskt beslut genomfört utan öppen debatt eller som valfråga!
    Detta var helt klart ett odemokratiskt och landsförrädiskt beslut, som tyvärr de flesta inte vet om! Det betyder att du blir hatad för detta motstånd! Och var och en som tar sig ann detta motståndstänk måste stå ut med att bli hatad av dem som ej bättre begriper. Dvs, varför finns det så otroligt många utlänningar i Sverige idag? Överallt! Att tex befinna sig på varuhuset Gränby i Uppsala för att handla idag känns som det likaväl kunde vara i Libanon eller Syrien! Detta beror på landsförräderiet 1975 och det fortsatta förräderiet av Reinfeldts regim 2010-2011 att ta in mångkulturen i grundlagen.

    Gilla

   • Björn skriver:

    Jan Molin, nu drömmer och fantiserar du som värsta PK-isten! Man MÅSTE anpassa sig till den verklighet som råder! Som du säkert har märkt, tar det j-t lång tid innan polletten trillar ner hos gemene man, och under den tiden får man vara försiktig med ”hårdhandskarna”, för att inte skrämma bort de stora skarorna av trögtänkta och hjärntvättade väljare! Dessa måste fås att ansluta sig till SD, INNAN man går ”all in” med allt som MÅSTE rättas till i Sverige! Därmed inte sagt att man ska vika ner sig i debatter och dyl, men man måste helt enkelt vara lite slugare och smartare än motståndarna!

    Gilla

 10. Fredrik Östman skriver:

  Har vi inte sagt tusen gånger att Medborgerlig samling nog har ett fint och genomtänkt program och är fyllt med välmenande och fina personer, men att det inte har hårdheten och kampviljan som är det som avgör det politiska spelet? Problemet med Moderata samlingspartiet anno 1985 eller ens 1988 var ju inte att det hade fel åsikter, utan att det enkelt utmanövrerades med fula medel.

  Medborgerlig samling, ett namn valt för att resonera med Moderata samlingspartiet och dess Medborgarskola och med Medborgarnas Offentliga Utredningar. Innan dess Borgerlig Framtid, BF, en ordlek med Bondeförbundet. Nostalgin ligger tung över detta parti. Det strävar i huvudsak bakåt, eller rättare sagt, det drömmer sig bakåt. Det är inte ett realistiskt politiskt parti.

  Politik är inte uppställandet av politiska program som sedan utvärderas opartiskt och oväldigt av sex eller sju miljoner kloka och samvetsgranna individer som frivilligt satsar sin egen tid och sin egen möda på att bilda sig en egen personlig och väl övervägd uppfattning. Det är en indolent och dödfödd inställning. I stället måste varje enskild väljare aktivt övertygas! Det är politikerna som måste vara den aktiva parten och väljarna den passiva.

  Gillad av 9 personer

  • olle reimers skriver:

   Ni är duktiga och Katerina är fenomenal där på scenen! Se till att hålla henne lite skyddad bara; hon kan bli FÖR bra! Stor applåd!

   Jag bifogar en video som bekräftar att vad ni gör inte går förbi världen obemärkt. Det är fler som sjunger i kören!

   Gillad av 4 personer

   • Livet, Trump och allt annat skriver:

    Tack för tipset mycket bra! Alex Newman hade jag aldrig hört förr. Jag tycker också delen med global valuta är skrämmande för jag har jobbat länge i finansbranschen och med blockchain och Goldman Sachs stora intresse för detta så får jag lite samma känsla som 2005, jag handlade då CDOer med företag vars affärsmodell jag inte ens förstod. Kanske något oroväckande är om hörnet med en ny global finanskris som sedan används för att införa en global valuta?

    Gilla

 11. Östrahult skriver:

  För det första kan man återigen notera att partierna ogillar personer som inte passar in i respektive knapptryckarkompani. Jag såg exempelvis före valet att en sökning på Heberlein på moderaternas hemsida gav noll träffar. Bali vill man också sparka ut. T o m SD sparkar ut folk om de är kritiska mot islam. Orsaken måste vara att åsiktskorridoren lägger en mycket tung hand över det offentliga samhället.

  MED ger jag inte mycket för. De agerade som amatörer och hade en ledning som inte ansträngde sig, de har inte en chans framöver.

  Katarina J:s problem är att hon inte passar in i rådande kvinnoideal, där man ska vara kränkt feminist och offer. Kvinnor som avviker från detta göre sig icke besvär.

  FN-konventionen är idiotisk men hur ska man kunna övertyga en väljarkår om detta, vars populäraste TV-program är Bonde söker fru?

  Gillad av 3 personer

 12. Elisabeth skriver:

  Det här är OT, ursäkta, men det handlar ändå om något vi älskar att hata här nämligen enfaldig svensk media. För i morse hörde jag radions Ginna Lindberg veva och gå an om Trumps beslut att dra trupperna ur Syrien. Lindberg åsikter är direkt tagna ur neo-cons propagandahäften och saknar all djup och analys. Som vanligt. Vad är det med svensk media – man ställer sig på krigshetsarnas sida men låtsas att det är tvärtom och förvirrade Svenssons bibringas uppfattningen att Trump är galen. Nåväl,Trump gör det han i åratal lovat att göra, han vill ha slut på utländska krig. Han vill ha kontroll på USAs gränser. Låter det negativt ? Det är så märkligt att svensk media inte ställer upp på en fredlig affärsman som Trump medan man fullständigt tllbad och dräglade över neocons lille hantlangare, Obama, som skötte flera krig från baksätet. Jag länkar till en intressant artikel. Där frågar man sig också hur länge det kommer att ta innan man ”ordnar till” en ny gasattack eller liknande i Syrien som man sen bombastiskt utmålar som Assads sadistiska attack mot egna folket .
  https://www.zerohedge.com/news/2018-12-22/did-someone-slip-donald-trump-some-kind-political-viagra
  Ha en trevlig Lille Julafton allesammans !

  Gillad av 11 personer

 13. Anders skriver:

  SD är inget att hoppas på. Partiet är enormt toppstyrt och alla som har en egen åsikt blir uteslutna. Se t.ex. på behandlingen av Thoralf Alfsson för att inte tala om Kasselstrand och ungdomsförbundet. Ett parti som gör partiledarens svärmor till riksdagsledamot är inte ett seriöst parti. Man kommer aldrig att kunna attrahera den kompetens som fordras för att kunna bli ett statsbärande parti. För den som vill sätta sig in i saken har Stefan Thorsell har en bra analys av förhållandena i SD på sin blogg. Men inget är väl egentligen att förvåna. Ett land med västvärldens sämsta politiker har följdaktligen också en usel opposition. Dansk Folkeparti och Alternative fur Deutschland spelar i en helt annan division.

  Gillad av 5 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Kanske har du rätt? Varför startar du inte ett eget parti om du vet hur en slipsten ska dras? För min egen del kan jag också se en del saker inom SD som jag inte gillar. Men, inom de flesta andra partier i Sverige ser jag ingenting som jag gillar. AfS och MED är ju verkligen inga alternativ. Dansk Folkeparti samt Alternative Für Deutschland spela inte bara i en annan division, de ställer inte upp i Sverige. Så, antingen röstar man på SD om man vill vända utvecklingen i Sverige eller så sitter man nöjd. Att emigrera är ju förstås ett annat alternativ. Ungefär som de fegisar som lämnat kvinnor och barn i Afghanistan, Syrien och andra länder och lever gott på oss.

   Gillad av 4 personer

  • Rune skriver:

   Håller med. SD har spårat ur. Partiledningen tycks inte vilja veta av kompetenta människor som t.ex. Alfsson. Troligen för att kompetenta människor hotar den nuvarande partiledningens positioner. I ett normalt parti hade man välkomnat kunniga och kompetenta. Man måste ju om man får majoritet kunna tillsätta ministrar och generaldirektörer. Men var skall man få tag i dem om man har gjort sig av med alla som uppvisar någon form av kompetens?
   Tyvärr har SD utvecklats till ett levebrödsparti för några få personer i partiledningen.
   SD är i stort behov av totalrenovering.
   Läs gärna Stefan Torsells blogg så förstår ni varför.

   Gilla

 14. matsesoc skriver:

  ”detta magiska ord ”folk”, som likt en ryggmärgsreflex alltid för tankarna till Hitler”

  Sådana primitiva och irrationella associationer bör man bekämpa genom ignorera dessa förbehåll! Med tiden försvinner då dessa inlärda reflexer! OK, för ett politiskt parti är det naturligtvis svårt! En röst från en ”reflexautomat” är lika mycket värd som en röst från en rationellt tänkande människa

  Gilla

 15. Vaknauppnu skriver:

  Sen när började vi skjuta mot varandra. För guds skull Katharina Janouch har det vi många svenskar saknar; lite jävlar anamma och vågar stå upp för det enda rätta och ser verkligheten som den är,

  Att landet är svenskarnas och här skall svensk lag och rättspraxis råda. Så när landet svämmar över av bl.a Mena -folk med helt andra värderingar och som skiter i och tillåts skita i allt vi värderar högt och anser viktig för att kunna leva bra liv, då måste vi säga ifrån och rösta med fötterna. Ett land skall värnar om sitt eget folk och dem som uppskattar våra ideal och vill leva med oss i trygghet, med ”riktig” kunskapsinhämtning som borgar för fortsätt utveckling av folket och landet för kommande generationer. Landet lagom har blivit Landet ytterlighet och ytlighet. Många unga är idag rena plastdockor, onaturliga och hjärntvättade.
  Stötta våra goda budbärare! Knivar i ryggen, skitsnack och mobbing är inget vi skall hålla på med!
  Håll ihop, annars söndras vi inifrån och vem gynnas då!!????

  Gillad av 12 personer

 16. Anders Morell skriver:

  Kanske bör ni läsa vad Medborgerlig samling skriver själva istället för att spekulera om vad partiet tycker? Medborgerlig samling publicerade den 11-Dec-2018 följande på Facebook vilket visar att samarbetet med Katerina Janouch avslutades långt före demonstrationen på mynttorget.

  ”Det kommer just nu en hel del frågor kring Medborgerlig Samling och Katerina Janouch. Missförstånd, samt en del avsiktliga missförstånd, gör att det syns bäst att adressera detta tydligt.

  Det fanns ett valtekniskt samarbete inför valet 2018 vilket innebar att Katerina Janouch stod på MEDs riksdagslista som oberoende kandidat. Detta samarbete avslutades efter valdagen. Katerina Janouch är inte medlem eller officiell företrädare för MED och har inte varit någondera.
  Katerina är en fristående debattör och opinionsbildare, hennes åsikter och ställningstaganden är hennes egna.

  Medborgerlig Samling är ett liberalkonservativt parti med demokratifrågor i centrum. För att få veta mer om vår politik rekommenderar vi varmt att man läser vårt idéprogram som fördjupas i de sakpolitiska program vi antagit.”

  Grundantagandet för hela artikeln ör alltså felaktigt.

  Gillad av 2 personer

  • Livet, Trump och allt annat skriver:

   Tja, men varför vill man inte ha med denna uppenbara röstmagnet? För mig understryker det bara min känsla av impotens och stärker mig i mitt beslut att rösta AFS.

   Gilla

   • Anders Morell skriver:

    ”Tja, men varför vill man inte ha med denna uppenbara röstmagnet? För mig understryker det bara min känsla av impotens och stärker mig i mitt beslut att rösta AFS.”

    Tja, varför ska jag bry mig? Artikeln stämmer inte med verkligheten. Jag kommenterade för att påpeka dess felaktighet och inte för att diskutera om vad människor ska rösta på eller ej.

    Gilla

  • patriotzz skriver:

   Ett av de få inläggen här, som inte var svamligt och fyllt av egoprojicering!
   Sedan får jag inflika att det är attans svårt att samordna ett parti utan en stark personlighet i toppen med en stab fylld av flyktade politiker från andra borgerliga partier med en ambition att hitta ett tryggt bo som skulle kunna leda till köttgrytor.
   Med behöver träget arbetande trädgårdsmästare som är lojala till den förmnuftsbaserade plantan och vill arbeta i sitt arbetes svett för att få människor att fatta att partiet behövs.
   Det värsta är att som regering och opposition ser ut lär det behövas temperamentsfyllda talare som Janouch och Bali. Absolut inte män med visitkort och dyna på stolen där de kan värma sin bak när de bygger hackordning i partiledningen.

   Gillad av 1 person

 17. Sixten Johansson skriver:

  Ja, Katerina är en lysande agitator. På katerinamagasin.se finns även andra, som kan skriva med hjärta, hand och hjärna. Hennes texter kan lära oss mycket om skrivandet som konst och välavvägt vapen. Följande läsning bjuder på både njutning och skadeglädje; nästan som en julklapp från Katerina:

  Som Aha nämnde 06:16 gjorde Expressens biträdande kulturchef Jens Liljestrand 9 december ett gement personangrepp i en sorts reflekterande ”kulturstil”. En rätt kort text; läs den genom att googla på ”Hur är det att vara Katerina Janouch?” Titta på de grepp han använder för att bygga upp attacken: kontrasterna, dramaturgin, retoriken.

  Möjligen kunde KJ ha fått in ett genmäle, men då hade hon ändå varit i underläge mot JL:s plattform, megafon och status. Och det är känslomässigt svårt att hantera och hitta rätt nivå mot ett sånt angrepp. Men redan samma dag, 9 dec, har KJ fått fram en fantastisk text på sin välbesökta blogg: ”Hur är det att vara Jens Liljestrand?”

  Läs KJ:s text, njut av varje mening. Notera de vassa stilmedlen och fastnaglandet i förening med berättandet. Hon behöver inte höja rösten, gör inga överslag, levererar bitande ironi, hån, prygling av JL och makteliten. Hon tyglar sitt ursinne och sina känslor, ger läsaren samtidigt en trovärdig bild av hur det står till i Sverige. Till sist står där en hudflängd och hederlös Jens Liljestrand, maktens ryggradslöse lakej. Den texten får han leva med resten av sitt liv. Rätt åt honom! Just så kan maktelitens uppblåsthet punkteras.

  Gillad av 3 personer

 18. Göran Holmström skriver:

  Historieböckerna kommer förhoppningsvis hedra alla dom/oss som kämpar för att lyfta bort denna illaluktande filt av politiskt korrekt tänkande och andra lögner för att härska. Katerina och alla andra som krigar öppet för det ska ha all heder för sitt engagemang och kampvilja.
  Alla är inte lämpade för att stå i rampljuset och prata om hur det borde vara.
  Vissa är bättre på handling. Just nu är det inte tid för handling, men det kan ändras fortare än man anar.
  Min önskan är en väldigt god jul till precis alla, till och med PK-tomtarna förtjänar det.
  Må 2019 bjuda på att vår MUR faller. Så det land vi alla älskar kan byggas upp igen till det öppna och toleranta samhälle som vi alla önskar, där alla som vill göra rätt för sig är välkomna!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.