Nej, jag måste inte respektera islam

Mohamed Omar

Sedan jag lämnat islam stöter jag ibland på åsikten att svensk religionsfrihet betyder att man inte får kritisera islam, eller till och med att man måste respektera islam. Det är framför allt muslimer som tycker att jag ska hålla tyst ”eftersom i Sverige får man tro vad man vill”.

Jag får inte detta att gå ihop: i Sverige får man tro vad man vill, därför får du inte säga vad du tycker om min tro! Jag gissar att det inte är den svenska religionsfriheten som är den högsta principen för dem som resonerar så. De har sannolikt en annan princip som för dem står över religionsfriheten – och det är deras islamiska tro.

Men de vill inte säga att ”enligt min islamiska tro, så måste du vara tyst”, eftersom de befinner sig i Sverige och vill ha stöd av andra. Här, i ett icke-islamiskt samhälle, skulle en sådan hållning inte uppfattas som rimlig. Så de säger alltså i stället ”i Sverige har vi religionsfrihet, vilket betyder att du inte får ha en negativ uppfattning om islam”.

På min YouTube-kanal lade jag den 12 augusti upp en video med rubriken ”Gör som jag, lämna islam!”. Klippet har fått en hel del kommentarer. Kommentatorerna har svårt att hålla sig till god ton. Jag blir kallad ”din hund” av någon som kallar sig Mariam. Så skriver hon: ”… jag tror på Allah så ha respekt och vem är du svergie är ett fritt land”.

Eftersom Sverige är ett fritt land, så måste vi respektera islam.

En Sabrin Mohamed håller med Mariam: ”Jag håller med dig ingen ska behöva säga något om andra religioner Sverige är ett fritt land.”

I vissa kommentarer uttrycks en rasism mot svenskar, en typ av rasism som får väldigt lite uppmärksamhet i mainstreammedia. En kommentator skriver:

”Lyssna din mamma är en svensk hora och därför blev det som det blev, man ska inte beblanda sig med svenskar, män som kvinnor. Ni är smuts.”

Och en annan:

”Din mamma ska lämna islam din lilla svennbanan du ser ut som gris när du pratar om ilsam så mitt råd är gå lärt i islam innan du sitter hör och att du inte vet nåt.”

I den här kommentaren hittar man inte bara en nedvärderande syn på svenskar som tyvärr förekommer inom vissa grupper med invandrarbakgrund, utan också en idé om att svenskar och andra inte bör ”beblandas”.

Jag skulle tro att mångkulturens införande i Sverige och den efterföljande massinvandringen från Afrika och Mellanöstern inte har lett till mindre rasism, utan till mer. För det har flyttat hit människor från länder som är betydligt mer rasistiska än vårt.

Jag kommer också att tänka på pappan som i juli i år misshandlades i Karlskrona. Mattias Liedholm, 47, fick höra att hans söner hotades av 7–8 okända män och åkte dit för att hjälpa dem. Han blev kallad ”svennejävel” och brutalt misshandlad framför sina barn.

Antirasisterna i Sverige var tysta när Mattias misshandlades. De bryr sig inte om denna rasism. De arbetar i stället för mer mångkultur och invandring från Afrika och Mellanöstern, som kommer att leda till att rasismen ökar. Därför är det svårt att ta deras antirasism på allvar.

Man hittar också en annan idé som förekommer bland muslimska fundamentalister, nämligen att de som har en kritisk inställning till islam har det för att de saknar kunskap: ”mitt råd är gå lärt i islam innan du sitter hör och att du inte vet nåt”.

I fundamentalisternas värld är att förstå detsamma som att tro på islam. Eftersom islam är sanningen så betyder det att ju mer du kan om islam, desto mer kommer du att tro. Om du inte tror så är du antingen okunnig eller illvillig – eller både och.

För mig har det gått åt motsatt håll. Ju mer jag lärt mig om islam, desto mindre svagare har min tro blivit, så att jag till slut blivit avfälling. Om det verkligen var så att kunskap skulle främja tron på islam, ja, då skulle inte islamiska stater behöva inskränka yttrandefriheten för att skydda tron.

Ibland när man diskuterar med troende muslimer, så kan de säga: ”Menar du att en och en halv miljard människor är korkade?” Nej, det menar jag verkligen inte. Alla dessa människor har ärvt sin religion av sina föräldrar, som i sin tur har ärvt den av sina föräldrar. De har inte gjort ett medvetet och fritt val. Antalet muslimer i världen bevisar ingenting.

Dessutom är klimatet sådant i många islamiska länder att ett fritt och orätt offentligt samtal om islam inte är möjligt, så skeptiker och ateister har svårt att värva muslimer för sin åskådning.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

33 reaktioner på ”Nej, jag måste inte respektera islam

 1. Ulla skriver:

  Jag vill inte att islam ges utrymme i Sverige.

  Islam är en farlig och politisk mördarideoligi, liksom kommunism och nazism, och borde förpassas till där den hör hemma, till historiens skräphög. Och absolut inte uppmuntras att växa i Sverige! Men tyvärr växerden. De ”goda” i FN har upphöjt denna politiska ideologi till religion och de okunniga knapptryckarna i Sveriges Riksdag har genom sin politik att välkomna islambärarna visat att de inte själva kan tänka längre än näsan räcker. De har ju inte ens haft vett atf efterfråga en konsekvensanalys inför sina beslut.

  Att exempelvis tillåta böneutrop och moskebyggen är för mig obegripligt. Varför ska en enskild i t.ex. Växjö tvingas höra högtaleutrop på ett främmande språk att där han eller hon befinner sig råder islam? Är det att skapa tillhörighet och gemenskap? Hur tänkte politikerna?

  Utvecklingen förskräcker!

  Gillad av 21 personer

 2. Aurora skriver:

  Ju mer jag lär, och förstår, om denna ideologi, förtäckt som religion, så förundras jag mer och mer hur den kunnat (tillåtas) överleva under alla dessa århundraden. Är svärdet och löftet om lockande hatisk hämnd så starkt hos dessa människor?

  Gillad av 8 personer

  • Sixten Johansson skriver:

   Islam är ett fruktansvärt effektivt och starkt system. Om vi kunde byta ut det barbariska och rigida skulle många element vara värda att ta efter. I den här mycket läsvärda artikeln beskrivs 27 av komponenterna. Jämför sedan med dagens svenska atomiserade individualism, infantilisering, feminisering och totala avsaknad av ledarskap och förståelse för vad som håller ihop ett samhälle och gör det starkt…

   http://www.citizenwarrior.com/2009/05/terrifying-brilliance-of-islam.html

   Gilla

  • cmmk10 skriver:

   Å jo, HMF är uppenbarligen även en blasfemilag.

   ”Hädelse, blasfemi, innebär att en person genom ord eller handlingar kränker något som anses heligt. I första hand brukar det handla om att uttrycka sig nedvärderande om någon religions Gud, men även att uttrycka förakt för religionens företrädare (präster, profeter, helgon etc). Skändande av religiösa platser och byggnader räknas ibland till hädelse.”

   Gillad av 1 person

  • Tritonen skriver:

   Visserligen får man (teoretiskt) kritisera islam, men inte dess anhängare. Då kan man dömas enligt lagen om HMF för att ha visat missaktning mot muslimerna. Det är ungefär som att man får kritisera nazismen, men inte dess anhängare. Dessutom är HMF enkelriktad och gäller bara från majoriteten mot minoriteten. ”Svennehora” etc är inte åtalbart, såvitt jag förstår.
   -Konstigt, sa Bill.
   -Ologiskt, sa Bull.

   Gillad av 8 personer

 3. Eva Danielsson skriver:

  I skolan för väldigt många år sedan fick jag lära mig att morerna, muhammedanerna, var farliga fanatiker, som utan förbarmande mördade dem som var oliktänkande. Jag har inte haft någon anledning att förkasta vad jag lärde mig då.
  För mig är islam motsatsen till kristendom fast de delar geografiska rötter. Islam är ett detaljreglerat program för hur människor ska leva och hur samhället ska styras. Islam förordar svärdet om inte orden räcker till. Hat och hämnd i motsatsen till kristendomens predikande om förlåtelse och försoning och barmhärtighet och att gott och ont finns inom var och en och att moraliska dilemman ska lösas av var och en med Jesus som ledstjärna.
  Och så vidare…
  Utgångspunkterna och slutsatserna är varandras absoluta motsatser för islam resp kristendom även om kristendomen också ständigt har företrädare som trampar fel och ogenerat jagar världslig makt i stället för inre frid. Det är nuvarande påve och svenska kyrkans ärkebiskop och ledning aktuella exempel på.
  Det är inte möjligt att integrera islam och kristendom med varandra. Inte ens önskvärt.
  Islamsk klankultur är sämst och västerländsk svensk kultur (innan postmodern socialism infekterade samhället) är bäst för Sverige. Tyvärr vinner det mest aggressiva och våldsbenägna och fanatiska om man inte bekämpar det med vad som krävs. Vi bör börja klassa islam som en farlig politisk totalitär ideologi (som liknar nazism) och behandla den därefter. Islam skiljer inte själva på religion och politik. Varför ska vi göra det åt dem? Det är inte inre tankar om en annorlunda gud som är hotfullt för vårt samhälle utan islams planer på att ta över makten över samhället. Genom samarbete med svenska ”landsförrädare” och propaganda och terror.

  Gillad av 16 personer

  • Bengan47 skriver:

   Eva, allt du skriver stämmer. Så, vad ska vi göra när den miljon muslimer vi nu har i landet är två eller tre? Miljoner alltså.

   Gilla

 4. V for Vendetta skriver:

  Islam är i alla avseenden det farligaste som tagit sig till Sverige. Det är inte bara en tro utan en övertygelse som i den mest radikala formen berättar för dig om ALLA livets delar samt HUR du skall bete dig innan, under och efter att ha utfört handlingar. Detta innebär att den överskuggar samtliga politiska samt religiösa läror och det måste lysa som guld vid regnbågen för alla kulturmarxister att individen kan styras i detalj med ett så enkelt medel som övertygelse. Detta hopp om likriktning samt styrning ger vid handen att just denna lära skall omhuldas och gullas med. Vi skall visa förståelse och inte kritisera det som är ett förbund mellan utövaren och Gud. Precis som kommunismen en gång krävde sina medborgares totala underkastelse gör också Islam så. Precis som kommunismen är alltid svaret på frågan om varför detta blir besvärligt att den vanliga människan inte kan förstå den stora frågan och därmed inte skall ställa en utan enbart acceptera den. Precis som kommunismen är man beredd att spilla blod för att nå målet. Man inför sina ideal genom att, precis som Eddie i artikeln uppger, åberopa frihet i ord och handling och man vill stoppa välgrundad kritik med samma mynt genom att åberopa att i frihet skall ingen kunna kritiseras. I sin iver likrikta och styra massorna halkar härvidlag de som skall upprätthålla ordning i samhället på offerlammets blod och ser inte motsägelsen i detta. Min fasta övertygelse är att vårt land inom 15 år är mer islamiserat än vi kunnat ana. Vår vardag har redan präglats hårt av den omvända rasismen som kommer med läran och för varje vecka breder den ut sig på ett allt bredare och djupare plan i samhället. Till slut står vi inför fullbordat faktum… att vi får göra som vi vill bara vi gör det enligt Islams lära. Det är dags att börja rensa trappa efter trappa för att stoppa detta.

  Gillad av 6 personer

 5. Sand och sand och sand, dansk man i taklamakan, torr hals i brand, dum kamel mot öst söker vand, stannar dock vid Kashgars rand skriver:

  Respekt är ju något man förtjänar, för mig placerar mina observationer denna religion i andra ändan av måttstocken.

  Gillad av 8 personer

 6. Elisabeth skriver:

  Mycket bra Mohamed, glad över att du verkar för att fler lämnar denna förfärliga sekt. Jag är förfärad över Islams spridning. Är vårt land för svagt för att stå emot ? Jag får kalla kårar när jag hör böneutrop, de låter som ett iskallt hot. Vill på inga villkor höra sådant i vårt land. Undrar hur Växjöborna mår.

  Gillad av 7 personer

  • Sand och sand och sand, dansk man i taklamakan, torr hals i brand, dum kamel mot öst söker vand, stannar dock vid Kashgars rand skriver:

   Om X är avståndet till en minaret och Y är värdet för fastigheter och k1 en konstant så gäller ekvationen:

   Y = k1 * ln(X+1)

   Där ln(x) är den naturliga logaritmen.

   Gilla

 7. Göran Holmström skriver:

  Eddie du har just skrivit en viktig text, fim och bokfunderingarna är intressanta.
  Men här har du skrivit om en viktigt fråga. Denna fråga är varför man ska särbehandla en religion bara för att deras utövare kan vara lättkränkta.
  Religion är en personlig fråga, denna ska bara tillåtas få ta plats i privatlivet.
  Resten av tiden är det samhällets värderingar som gäller och där står skrivet att alla religioner är fredade, INTE godtyckligt skyddade.
  Denna debatt behöver ta fart på allvar, samt vässas rejält! Varför är det en självklarhet att vissa utövare kan ursäkta sig med religion för att slippa anpassa sig? Menar om jag nu skulle välja att utöva ASA-tro fullt ut så kommer jag varken få offra till Oden och Tor, ej heller ha slavinnor för rituella samlag
  Även om frivilliga kandidater säkert går att ordna.
  Så din text är mycket viktig, frågan om hur man rättvist låter alla troende has samma rättigheter, måste lyftas och öppet våga diskuteras. Innan PK stänger dörren helt och godtyckligt ger fulla rättigheter och noll skyldigheter till den grupp dom just nu för dagen behöver röster av.
  Mvh Göran.

  Gillad av 2 personer

 8. acciaiosite skriver:

  Verkligen, tack till Eddie. Dina texter på svenska behövs sannerligen. Visst finns det upplysande material ute på nätet, på engelska: YouTube-kanaler (både med ateistiskt och kristet perspektiv, såsom videor med Christopher Hitchens, Sam Harris, David Wood, Gad Saad, Jay Smith osv.) och sidor som WikiIslam m.fl., men på svenska är inte utbudet lika stort. Vad gäller YouTube kan jag för dagen rekommendera en kort, men stringent video om ”fredens religion”: https://www.youtube.com/watch?v=dcs-M_cJy2U

  Gillad av 1 person

 9. Kardanaxel skriver:

  I muslimska länder mördar man oliktänkande, i huvudsak kristna. Så gjorde ock nazisterna. Kommunisterna var något bättre, där hamnade oliktänkande i Gulag först, varifrån det iaf fanns en teoretisk chans att komma levande. Fast slutresultatet blev ändå oftast detsamma. Nazister och ärkekommunister är numera illa sedda. Det är dags att börja betrakta islam för vad det är, en förtryckarideologi, fullt jämförbar med nazism och kommunism.

  Gillad av 1 person

 10. phnordin skriver:

  Att vara krönikör på DGS är uppenbarligen inte en sinekur. Du har all heder av att du kämpar för det fria ordet och framför kritik, i detta fall mot Islam, på ett vederhäftigt och sakligt sätt. Dina vedersakare på internat bör sannerligen lära sig vad yttrandefrihet är för något och dessutom försöka kritiskt granska sina egna religiösa doktriner.

  Gilla

 11. Kronblom skriver:

  Följande från katolska kyrkan som jag inte kan översätta till svenska, är svaret på varför jag inte ska respektera andra religioner. ”I renounce Satan. I renounce all his evil works. I renounce all his empty promises.”

  Finns med i första scenen i Gudfadern-3

  Gillad av 1 person

 12. Klas Göran skriver:

  Att ”antirasismen” bara riktas mot ”vit”, västerländsk rasism beror helt enkelt på deras definition av rasism. Den utgår från en modell av strukturellt förtryck, där grupper med makt förtrycker grupper utan makt.
  På ett ”strukturellt” plan förtrycks kvinnor av män, ”rasifierade” av ”vita”, arbetare av kapitalister, muslimer av kristna, funktionshindrade av icke-funktionshindrade, hbtq-etc av icke-hbtq-etc, osv.
  ”Intersektionalitet” betecknar tekniken att så att säga matematiskt räkna ut vem som ackumulerar flest ”offerpoäng” inom modellen: en ”vit” arbetare är mindre förtryckt än en ”rasifierad” arbetare, en kristen kvinna mindre än en muslimsk kvinna osv.
  ”Rasism” likställs inom denna modell med strukturellt förtryck, rasism är alltså en handling, inte en åsikt. ”Rasism” som handling särskiljs inom modellen från ”fördomar”. På så sätt kan en muslimsk, ”rasifierad” man inte vara rasistisk mot en västerländsk, ”vit” man: den rasifierade har ju på ett generellt, strukturellt, globalt plan mindre makt än den ”vite”. Det enda den rasifierade kan ha mot ”vita” är fördomar, men eftersom han saknar makt kan han varken vara rasist eller diskriminera. För övrigt kan kvinnor inte heller diskriminera män, av ovanstående skäl. ”Antirasisterna” anser alltså helt enkelt inte att det förekommer rasism mellan ”rasifierade” och måste därför inte heller ingripa.

  Gilla

 13. olle reimers skriver:

  Det viiktigaste med dessa totalitära läror är inte att de får farliga följare. I alla tider har de i stället utnyttjats som redskap för dem som söker makt. Det är oändligt större hot.

  För globalfascisterna har islam blivit det perfekta redskapet på många plan. Dels har man skrämt upp människor för de farliga terroristerna och dels har man sett till att genom att starta konflikter i deras myrstackar sett till att de breder ut sig överallt för att på så sätt slå ned motståndskraften hos de civiliserade människorna.

  Glöm inte bort att länder som Japan har mycket strikta lagar mot islam och muslimer. De inser faran.

  Gilla

 14. Willy Lindqvist skriver:

  Om jag rätt förstått är islam enligt svensk lag en folkgrupp som inte får ogillas för då kan man bli dömd för hets mot folkgrupp. Svenskar och skåningar är däremot inga folkgrupper och kan ogillas hur mycket som helst av vem som helst utan lagliga konsekvenser. Om det ligger till så kan jag bara konstatera att jag i hög grad ogillar rasistiska svenska lagar.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.