Intervju med generaldirektör Bagdad Bob på Myndigheten för Sverigebilden

Patrik Engellau

Anser Myndigheten för Sverigebilden att bilden av Sverige är hotad?

Absolut. Det pågår en kampanj på högersajter som handlar om att sprida skräpnyheter om Sverige till andra länder.

Vad menar du med skräpnyheter?

Falska nyheter. Fake news. Sajter som Sputnik och Breitbart hittar på elaka saker om Sverige. Till exempel var det några ungdomar i en Göteborgsförort som fått kulturbidrag från Allmänna Arvsfonden för att göra ett live-experiment med pyroteknik. Det kallade Sputnik för bilbränder! Helt gripet ur luften. Förtal.

Men det har väl funnits bilbränder i Göteborg?

Inte alls. Det är bara fake news alltihop. Man måste kunna skilja på konstverk och skadegörelse. Det här handlar om kulturella installationer, mycket effektfulla om jag får säga det själv. Det är en ny konstart som växer direkt ur förortens själ och iscensätts mycket dramatiskt. Våra konsulenter menar att dessa händelser utgör ett ovanligt kreativt statement i kulturdebatten.

Är all information till utlandet om Sverige vinklad på det där viset?

Vi har nyligen gjort en totalinventering av hela informationsutbudet om Sverige och det enda riktigt hederliga inslaget vi hittat var Migrationsverkets redogörelse för vardagslivet i Sverige. Det är en femton minuters informationsfilm  som vi på myndigheten anser föredömlig. Inte en våldtäkt och inte en vårdkö i hela filmen. När man ser den inser man att det där om våldtäkter och vårdköer är fake news. En succé faktiskt. Blivit översatt till tigrinja, arabiska, dari och amhariska och sådant.

Många tror att den filmen är en sorts propaganda för att locka asylsökande till Sverige.

Verkligen? Det är typiskt. Illvilligt vinklade skräpnyheter igen. Det är sådant man läser på Russia Today. Suck.

Men nästan alla människor i filmens romantiska svenska landskap är mörkhyade. Är det en tillfällighet?

Är de mörkhyade? Det har jag inte tänkt på. Det enda jag tänkt på är att de är typiska svenskar. De bor ju i röda hus med vita knutar och deras barn går på dagis. Det är typiskt svenskt även om det egentligen inte finns något svenskt. Är inte det bevis nog? Förresten är folk är ganska väderbitna i Ångermanland. Det är lätt att missta dem för utlänningar. Är du rasist, eller?

Men hur kommer det sig att de sanna nyheterna om Sverige är gjorda för att visas i Mellanöstern och de falska för att placeras i våra grannländer och i det övriga Europa?

Det beror på att de sanna filmerna är beställda av en svensk myndighet med stöd från Europeiska flyktingfonden. De falska är beställda av Putin, en falsk människa och dessutom vår fiende. Det är väl ganska självklart.

Finns det inga inhemska intressen som sprider falska nyheter?

Jodå, Advokatsamfundet. De pratar jämt om ökad brottslighet och behovet av fler lagar så att advokaterna ska kunna få mer arvoden som försvarare. Påhitt, påhitt!

Det finns många svenskar som tror att det bränns bilar i förorter och att det finns både våldtäkter och förorter.

Så är det. Det beror på desinformationen. Det är därför den här myndigheten måste få större anslag. Vi måste ha en helt ny forskningsavdelning för att i detalj kartlägga hur fake news uppstår och sprider sig.

Hur ska det gå till?

Det ska vi göra med FFN-teknologi. Det betyder fake fake news, alltså fake news som vi själva hittar på och släpper ut. Sedan avlyssnar vi allting och då kan vi direkt avläsa hur varje enskild FFN-snutt sprider sig i befolkningen. Smittvägarna blir helt klarlagda.

Ska ni lyssna på vartenda samtal i hela landet?

I början tar vi bara telefonsamtal men allteftersom vi får annan ljudupptagningsapparatur installerad så tar vi vanliga voice-samtal också.

Kan det bli stopp på spridningen av skräpnyheter på det sättet?

Javisst, vi vet ju vilka individer som sprider falska nyheter till sin omgivning. Det räcker med att vi åtalar och fäller några sådana enligt Brottsbalken 22 kap 7 § för ”stämpling till landsförräderi eller landssvek” så kommer nog folk att dra öronen åt sig.

Vad händer med den som hör någon landsförrädisk skräpnyhet men inte sprider den vidare?

I samma paragraf står det att den ”som underlåter att avslöja eller förhindra landsförräderi eller landssvek ska dömas till ansvar”. Vi dömer några sådana också så folk fattar att de måste anmäla alla som månglar fake news. Vi måste röka ut alla fascister.

Vad ska en medborgare göra om hon hör något som verkar hota Sverigebilden?

Antingen ska hon skära tungan av uppgiftslämnaren så att han inte kan sladdra mer eller också polisanmäla. Kanske båda.

Tack för ett intressant och trevligt samtal.

Glöm inte att skicka manus för faktakontroll innan du publicerar.

59 reaktioner på ”Intervju med generaldirektör Bagdad Bob på Myndigheten för Sverigebilden

 1. Klas Göran skriver:

  Patrik, räcker det inte med Sputnik och RT, måste DGS rycka ut och försvara Putin nu också? Tror du inte han klarar det själv? När kommer du att sluta? När Putin har tvingat fram regime change i Ukraina och erövrat Mariupol i rent självförsvar? Eller först när han befriat det gotländska folket från det svenska oket?

  Gilla

 2. Aurora skriver:

  Mycket av argumenten känns igen. ’Bränn en bil och få ett jobb’ var rubriken på ett UG-program redan för länge sedan. Men agendasättande politiker och organisationer menade att det bara var legitima protest-uttryck för ’strukturellt’ utanförskap och islamofobi. Maktetablissemangets tankar om att inskränka yttrande,-och tryckfriheten för obekväma fakta och kritik har nu kommit ända upp i FN-toppen som inskrivet i det nu aktuella Marrakesh-dokumentet om global migration.

  Gillad av 5 personer

  • O.T. skriver:

   https://www.svegot.se/2018/12/02/fns-hela-migrationsavtal-pa-svenska/

   Tidningen Svegot kontaktades av en läsare som begärt att få ramverket i sin helhet på svenska. Regeringskansliet vägrade dock detta varpå denne själv tog på sig den grannlaga uppgiften. Översättningen nedan är inte helt genomarbetad låter översättaren hälsa. En färdig version kommer framledes. Dokumentet är helt enkelt för viktigt för att vänta med att göras tillgängligt varför vi släpper denna version omgåend

   Gilla

  • Asta skriver:

   Katerina Janouch höll ett bejublat tal på Mynttorget om ett vanskött Sverige och vilken fara det innebär att Sverige tänker gå med på FN:s migrationsavtal, som kommer innebära ännu mer påfrestningar för landet.
   
Avtalen blir bindande, menar hon. Hon tog också upp att yttrandefriheten är hotad och att många alternativmedia hotas.

   – Vi som är kritiska till hur systemet sköts och hur migrationspolitiken ser ut kan komma att tystas, vilket vore förödande för den fria debatten.
   Det pågår redan nu ett oerhört svek av mainstream-medierna mot folket. 

   Förr var medierna till för att granska makten. Nu sätter man dit folket för att gå maktens ärenden.

   Gillad av 1 person

 3. M.D. skriver:

  Att kalla Henrik Arnstad för ”Bagdad Bob” är väl lite magstarkt, men annars är den framtida intervjun med herr GDn korrekt.

  Gilla

  • Fool me once, shame on you. Fool Chuck Norris once and he will roundhouse kick you in the face. skriver:

   Magstarkt.., det finns iallafall spridning på åsikterna här, det är ju bra. Jag blir censurerad när jag pekar ut folk som onda så avstår.

   Men jag tyckte det var lite finns fem fel, för mig så är advokatsamfundet en i högsta grad drivande kraft för att tona ner brottsligheten, deras affärsidé är ju rakt av att inte döma grova brottslingar, processa visst, för dyra pengar, och sen släppa ut dem.

   Gillad av 2 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Ironi eller sanning, vilken skillnad gör de när man beskriver dagens svenska makthavare? Inte ens sarkasm fungerar längre, nästa dag har de överträffat den.

    Sverige är redan långt in i sin kulturrevolution och kan inte vända åter. Svenskarna grävde för djupt och väckte en kraft som de inte kan hålla emot. Fly, dårar, fly! Mot bron! Fly!

    Gillad av 8 personer

  • Lars skriver:

   Sarkasm fungerar inte. Såg en kritiker av Schumpete’rs verk se sarkasm som en del av verket – inte fan handlar det om sarkasm, det är hur djuplodande som helst. Såg även ”The leisure class” av Thorstenin Veblen beskrivas som sarkasm, inte fan är det utan en stingande beskrivning av hur det såg ut då och troligen idag.

   Gilla

 4. Göran Holmström skriver:

  Roande och oroande framtid du målar upp.
  Vi är snart där, med åsikts och värdegrund polisen. Mikrofoner i varje hem där varje felaktig tanke renderar i böter som dras direkt från kontot, Elbilen kommer kunna fjärrstyras om medborgaren avviker från den planerade rutten.
  Alkohol och kött förbjuds av miljöskäl, kikärtsbiffar av äkta palmhjärta blir standardmaten för skattebetalarna, varje medborgare får en sanktionerad utlandsresa per år till valfritt land med rätt värdegrund.
  Brave new world!

  Gillad av 3 personer

  • Kristallen skriver:

   Svensken sticker helt självmant och aningslöst in huvudet i snaran. Nu torgförs de smarta högtalarna. Snart i var och ens hem. Allt vad du säger tar mikrofoner upp. Inte bara dina styrande kommandon, för att kunna lyssna till vädret eller dagens nyheter.
   Siri-högtalare lyssnar hela tiden av vad du pratar om. Hela din mer ljudliga värld registreras. Privatliv via Facebook filtreras åtminstone. Men här går minsta snarkning och toalettljud in. Allt registreras. Tänk vad lätt människor säljer ut sin intimitet och integritet. Dessa högtalare säljs nu i hela världen. En ren dröm för de som vill kontrollera sin befolkning. Bara att hacka sig in i din privata röstdatabas och in i Siri. Det är inte utan att man längtar till äldre tiders gamla telefoner av bakelit. Och mormors högteknologiska kristallmottagare med sitt mer än svaga ljud.

   Gillad av 4 personer

  • Redaktionen skriver:

   Det var ett olycksfall i arbetet. Artikeln var programmerad till den trettionde men sedan la jag in något annat den dagen och flyttade Bagdad Bob framåt. Något fel gjorde jag och sådär blev det.

   Det är ingen trollfabrik som ligger bakom utan i stället, som så ofta, klumpig hantering. 🙂

   Patrik

   Gillad av 1 person

 5. If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever. skriver:

  Så nu är jag vaken, sitter och ser den försåtliga indoktrineringen på julkalendern, man skall inte lyda sina föräldrar, rika är tråkiga idioter som hunsar sina barn, det är ju ett närmast stapelvara som att det försvinner en figur ur tomtens leksaksparad varje år, i år kanske polisen för gör de inte allt för attt vara snälla och HBTQ-certifierade? Poliser kan också vara pk-ister, bara de inte fångar skurkar.

  Återigen spelar Patrik defensivt, skämt och ironi som sista försvar i den totalitära staten. Etablissemanget och pk-isterna spelar offensivt, alltid, de definiera spelet, och ignorerar det spel vi vill spela, faktabaserad diskussion och analys.

  .

  Gillad av 3 personer

 6. If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever. skriver:

  Jag tror Att pk-ismen nu är välförstådd av flera på dessa sidor.

  Syftet: egen vinning via parasitism och ett expanderade VIK och makt och självförhärligande.
  Överkurs: syftet är ondska och död och förtryck för de metoder pk-isterna använder har inget slut och leder till det vilket JP har identifierat. Vi ser det redan i våldtäkter och våld.
  Metod: postmodernismen gör att man kan undvika en faktabaserad diskussion, avsaknad av religion gör dels att alla goda dygder nedvärderas, familj, återhållsamhet, inte skada andra osv, dels att ett enormt sug efter det religiösa och goda skapas, vilket kan användas i politiska syften. Media, kultur och all offentlig kommunikation är piskan och moroten på samma gång, en aldrig sinande ström av indoktrinering som är så allomfattande att folk kan fås att tro att de tänker själva genom att de upptäcker något litet fel, men indoktrineringen är mycket djup, alla som vaknat inser att den är nästan bottenlös när man talar med den indoktrinerade majoriteten.

  Folk delas in i tre grupper det system vi nu lever i: pöbel, aktivister och motståndare till pk-ismen. Man har därför byggt ett nytt politiskt maskineri, malokrati, optimerat för att de värsta mest manipulerande, cyniska, hycklande, avundsjuka och parasitiska blir delar av ett aktivistkollektiv som ständigt växer, man behöver också klienter, demokraterna hade redan en etnisk underklass i USA och uppfann VIK, i Europa så var man tvungen att skapa den, och de senaste årens massinvandring är ett försök att konsolidera och säkra sin makt så att pk-isterna får evig makt i både i USA och Europa. Detta har fått ett växande antal folk att börja vakna, för även om man försöker göra ont till gott, så har det ännu inte gått så långt att folk vill att ens gamla mamma dör och att ens barn blir nerslagna och våldtagna. Pk-isterna gillar våldet innerst inne, de vill ha det så här, och försöker dra till sig de allra mest våldsamma och dysfunktionella man kan finna, men nu börjar de inse att de kanske gått för långt, men kan inte sluta, det är ju så kul när borgarbrackorna, eller de vita mopperasisterna i Forserum får stryk och deras mobiler blir stulna.

  Gillad av 5 personer

 7. Ett väderfenomen skriver:

  Det finns några ständigt återkommande dimmbankar som tillåts dölja verkligheten. Ett kallas mörkertal. När något ökar eller minskar, vet vi inte hur relationen mellan isbergets övre och undre del egentligen ser ut. Som exempelvis statistiken över antalet våldtäkter.
  Är det egentligen bara anmälningsfrekvensen som tilltagit. Att i grunden är allt bara som vanligt. Att det enbart är sladdret och skvallret som tilltagit. Inget substantiellt har egentligen skett. Verkligheten är som den brukar vara. Eller bra nära. Du kan gott somna om.

  En annan dimmbank, som utnyttjas väl, är göra om omöjliga problem till ett informationsproblem. Med rätt typ av kunskap dunstar problemet bort.
  Med riktad information försvinner alla problem med no-go-zone och även kulturella motsättningar. De går tämligen diskret upp i rök. Om vi bara får rätt typ av information. Det sker genom att svinga informationens trollspö över tingens ordning. Myndigheten drar bara igång en informationskampanj. Sim sala bim. Så går allt över. Ungefär som en gammal baksmälla.

  Och så har vi dimmbanken utspädning av ansvar. Eftersom det huvudsakligen är män som våldtar måste alla, alla, alla, alla män ta sitt ansvar. Från den gamle mannen bakom rollatorn. Till den strävsamme familjefadern som kämpar på i sin dagliga grottekvarn. Andra mäns gärningar får falla som ett strilande regn över samtliga män. Så alla blir våta. Och så var det problemet löst.

  Länge fungerade dimmbanken utmaningar riktigt bra. Att bara döpa om något vidlyftigt och rentav omöjligt problem till ordet ”utmaning”. Det gav problemet en aura av positivt och jävlar anamma. Bilder av uppkavlade ärmar. Bara att sätta spaden i jorden.
  I varje fall när TV-kamerorna var på.

  En effektiv dimmbank är att bara möta problem med uttalet – ”det är inte Okej”. Lätt som en plätt. Så var det problemet ur världen.

  Över Sverige drar tjocka dimmbankar in. Sveper in landet i en tilltagande tjocka. Nedsatt syn utgör då inget problem. Tvärtom, en tilltagande blindhet utgör lösningen på alla problem. Det man inte tillåts se, finns ju inte. Klart som korvspad. Så försvarar vi sverigebilden.

  Gillad av 3 personer

 8. If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever. skriver:

  Så min analys blir att de vill ha det så här, de definierar spelet och expanderar spelplanen ständigt, och en mycket liten klick människor förstår vad som händer, själva det absurda är ett självändamål för det gör folk osäkra och bekräftar att makten kan styra en var de vill, jag rasist?? Jag våldtäktsman?? Jag kanske är trans, lite grann, eller lite afrikan? Allt jag gör är faktiskt dåligt för jag förstör ju klimatet och jorden. Samtidigt, så flyger Isabella Löfvin till Tonga utan ett uns av dåligt samvete, var så säkra. Bill Clinton flyger till pedofilöar (min iPad föreslog pedofilparanioa…) och Löven poserar med den ena personen dömd för våldtäkt efter den andra. Tror ni pk-isterna som medverkat till att dölja de tusentals offret för våldtäktsgängen i England har dåligt samvete, har Lööf eller Reinfeldt dåligt samvete för de många våldtäkterna av svenska flickor? Inte då, dåligt samvete är inte något som totalitarister är drabbade av, istället projicerar de hat, på oss.

  Så jag tycker vi famlar runt lite här, för det verkar på mig som, eftersom vi är bra, självständiga och ärliga människor, alltid spelar defensivt. De ljuger och manipulerar och organiserar sig och expanderar, oavbrutet, medan vi skriver här idag så har säkert något nytt islamistiskt genusförbund skapats med statsstöd. Jag tror kanske protesterna i Paris är som droppen i koppen, man är arg för så mycket, men bränsleskatten får symbolisera det, ingen törs destillera motståndet för vänster-etablissemanget och alla pk-ister har placerat oss i den mycket olustiga situationen att det är aktivister inom etablissemanget plus en etno-religiös pöbel mot de som byggt Europa. Därav att man försöker mörda Tommy Robinson, att JP blir hatad, och Dinesh D’Souza fängslades i 8 månader av Obama. Man får under inga omständigheter kristallisera vad det handlar om, vad vänstern som numera innefattar hela etablissemanget gjort mot de människor som ovetandes burit fram dem på sina ryggar och det samhälle de ärvt.

  Jag finner inte svaret idag men anser att vi bör tänka mer över att vara offensiva, för det har varit pk-isternas privilegium så länge jag kan minnas. Det finns inget Amerika vi kan fly till och bloggar som denna kommer inte att vara tillåtna länge till.

  Gillad av 6 personer

  • If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever. skriver:

   En intressant figur i sammanhanget är Saul Alinsky, som tydligen varit läromästare för både Hillary och Obama, författare till boken ”Rules for Radicals”. Var man än tittat så dyker det upp förståelse för djävulen.,det lustiga är att också folk på högerkanten använder sig av hans bok.

   https://en.m.wikipedia.org/wiki/Saul_Alinsky

   Dinesh gillar honom inte, jag får känslan att han var en figur, likt vår egen Torbjörn Tännsjö.

   Gillad av 1 person

   • If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever. skriver:

    Den sista videon med Dinesh är väldigt sevärd, jag visste inte att han var kristen. Han är väldigt offensiv, som han säger, bojkotta inte filmer, gör filmer. Eller kanske mera passande här, bojkotta inte dagstidningarna och alla Stieg Larssons och Jan Guillous och Läckbergs, utan skriv själv.

    Gillad av 1 person

   • If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever. skriver:

    Han säger också att Michael Moore inte är problemet utan alla Spielbergs, man når många många fler med fiktion.

    Gillad av 1 person

   • Sixten Johansson skriver:

    Saul Alinsky är inte lika känd som Herbert Marcuse, men hans regelverk för hur en grupp eller ett samhälle kan uppnå makt har förmodligen betytt mer i praktiken. Gå till motpol.nu och sök på ”Saul Alinsky”, så hittar ni ”Den kulturmarxistiske revolutionären – del 3” (24 okt 2017). Där beskrivs Alinskys 13 regler. Läsvärt! Denna gästskribent har också en egen blogg, där han har beskrivit hur en konservativ motståndsrörelse skulle kunna begagna en del av kulturmarxismens verktyg.

    Gillad av 1 person

   • Sixten Johansson skriver:

    Komplettering: På motpol.nu ger sökordet ”Saul Alinsky” också Joakim Andersens utmärkta artikel ”Regler för radikaler” (17 sept 2015) och där finns dessutom en länk till hela ”Rules for radicals” i PDF-version. Alinsky förstod hur man organiserar och hur man kommunicerar, underströk att folk måste behandlas med respekt.

    En som kommenterar JA:s artikel frågar sig om vänstern verkligen vann. Jag är inne på samma linje: Är dagens PK-ism verkligen en seger för vänstern eller vilseleds vi av retoriken, medan den underliggande verkligheten är en annan. Så här skrev signaturen Nabucco för 3 år sedan:

    ”Men å andra sidan har vänstern alltid varit nyttiga idioter till den globala eliten. Själva konceptet med klasskamp, egalitarism och internationalism är ju nationssplittrande så det är inte det minsta konstigt att Wall Street sponsrat en mängd röda revolutioner. Den globala eliten är fabianska socialister och vill naturligtvis ha den marxistiska slavideologin för att kontrollera massorna i sin globala världsordning.”

    Gilla

  • A skriver:

   Det tycker jag var en ganska bra sammanfattning Samarkand Norris. Jag tror som du att det är ett ytterligt fåtal som verkligen förstår vad detta handlar om, det ligger inte i häradet av procent överhuvudtaget, snarare fragment av befolkningen. Visst kan man hela tiden lära sig mer, men för mig är nu det viktiga vad som kan göras. För egen del likväl för folkets. För det här kommer inte att sluta väl.

   Mvh A

   Gilla

 9. Johan skriver:

  Målande beskrivning hur det kan bli när man vill vända utvecklingen bakåt för att landa i 70-80 talets DDR.
  Vissa vill kalla det utveckling. De som känner igen signalerna kallar det bakåtskridande.

  Gilla

 10. Axel T skriver:

  Snyggt jobbat PE!!!! Har du en visselblåsare hos Wallströms 261 sekt på UD. Var rädd om den. Tolkar man sanningshalten i artikeln så ligger den på 82 %.. Vår kontollerade framtid är här, vilket lovprisas även här av 82 %,, dock inte för evigt.

  Gillad av 1 person

  • If you spell Chuck Norris in Scrabble, you win. Forever. skriver:

   Ja, och även om man självklart skall rösta på oppositionen, SD eller AFS eller MED, vad fasen sysslar SD med? Jag gissar, tyvärr, att en växande skara i om SD nu börjar bli korrupta och börjar trivas rätt bra med riksdagslöner och traktamente. Jobb i EU och FN hägrar.

   Gillad av 4 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Ett bra parti belägger, om det kommer till makten, alla arbeten i politiska församlingar som EU och FN med 100% konfiskatorisk skatt på inkomst, traktamenten, ersättningar, mutor och alla andra ersättningar. Som kompensation från man en standardlön från staten.

    Vi måste taga krafttag mot korruptionen!

    Gilla

   • Björn skriver:

    Jag tror du kan ha rätt! SD och deras politik, har inte fått det snabba genomslag som var nödvändigt! Ju längre SD:s folk tvingas tumla runt med PK-maffian i riksdagen, desto slätare lär de bli…

    Gilla

   • Linden skriver:

    Delar din åsikt.
    Afs fick följaktligen min röst i valet.
    Dessutom tycker jag att SD får dåligt betalt för sin undfallenhet.

    De skulle stått på barrikaderna på mynttorget.
    Det hade varit äkta opposition.
    Nu tänker man bara på syltryggar när man ser hur de agerar.
    De ser feta och lata ut.

    Gillad av 1 person

 11. Kalle skriver:

  Jag går i väntans tider. När kejsarinnan Lööf kommer naken, men själv tror att hon har en grön kroppstrumpa på sig. Det blir en trevlig syn att vänta på.

  Gilla

 12. Lars skriver:

  https://www.adlibris.com/se/bok/capitalism-socialism-and-democracy-third-edition-9780061561610

  166 sidor in i boken, Håller helt med om kritiken av Marxismen, jag gjort samma iakttagelser, så det är intressant se en prominent ekonom göra sammaledes.

  Intressant att han spårar kapitalismens undergång motsvarande Marx visionära syn. Kan dock inte än se att han har mer på fötterna, mycket möda och stort besvär med tolkningar av den historiska utvecklingen, men saknar logiskt resonemang om vad som egentligen är de fundamentala tillkortakommandena. Ser egentligen endast det ytliga i beskrivningarna, inte den djupare logiken i historien. Om entreprenörens roll med blir en del av den normala verksamheten, så innebär det inte att det ”entreprenöriella” blir en mindre viktig del även om de sociala klasserna påverkas,.

  Gillad av 1 person

 13. Brunte skriver:

  Bagdad Bobismen hsr slagit rot även i Sverige. Vi backar till seger är måttot. De 3 politiska huvudana som slås ihop och uttalar sig, möjligen på onsdag. Säger,, vi backar till seger för riket,, enligt Bagdad Bobistmens ledord.

  Gilla

 14. Ali Baba skriver:

  De senaste skjutningarna i Malmö bl.a in på en Pizzeria, samt i anslutning till en sjukhusentré
  skulle allt annat lika, eventuellt, kanske, förmodligen riskera att öka otrygghetskänslan ibland
  Malmö-bor.
  Informerade medborgare bör då vara förvissade om att kriminologerna hittat den självklara förklaringen till all eventuell subjektivt upplevd otrygghet: Otryggheten beror helt uppenbart på mörkret.
  Det är med lättnad den välinformerade medborgaren kan förvissa sig om att de patetiska villfarelser om samhällstillståndet som florerar, inte minst inom alternativmedia, är rena inbillningsfoster. Detta speciellt som upplevd otrygghet strider mot Sverigebilden och utgör ett ej värdegrundscrtifierat reaktionsmönster – att uppleva otrygghet i den bästa av världar är helt enkelt oacceptabelt, det måste ju var och en förstå.

  Gilla

 15. Kronblom skriver:

  ”Vi backar till seger är mottot.” Jag tror mig ha läst detta i en mycket tunn bok som heter ”Italienska krigshjältar” 😉

  Gilla

 16. En totalt meningslös kamp skriver:

  Hade det låtit bättre om man istället hade sagt att politikerna och media i Sverige gör allt för att inte gynna SD, samt mobbar deras väljare för de inte gillar mångkultur och identitetspolitik och betraktar dessa som tredje klassens medborgare?

  Gilla

 17. MLE skriver:

  Bästa PE Hur orkar Du? Dag ut och dag in producera texter med kvalitet. DGS är vår tröst i en förryckt tid. Många som kommenterar är dessutom både kunniga och sakliga. Vi hoppas att du fortsätter att stå rak i motvinden och stöttar dig.

  Gilla

 18. Hawwa skriver:

  Ja, som MLE ovan säger: tack för att du orkar!
  Men vad är du/ni skriver på DGS;
  Den länkade filmen övertrumfar det mesta: man är mållös!

  PS Tack oxå BRUNTE ovan för ”Bagdad Bobismen”. Detta träffande uttryck kan man ha bruk för på direkten!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.