Tron på mäktiga sammanslutningar

Patrik Engellau

Få människor tror att James Bond-filmerna har särskilt mycket verklighetsanknytning. Berättelser om att superrika och onda män som Goldfinger och Ernst Stavro Blofeld lyckas sätta upp stora organisationer inklusive egna krigsmakter i det uttalade syftet att ta kontrollen över jorden brister liksom i trovärdighet. Filmerna kan vara kul att se, men rimligtvis är det knappt någon som tror att världen utanför biografen skulle kunna gestalta sig på det sättet.

I rangordningslistan över trovärdiga konspirationsteorier intar James Bond-filmerna någon sorts jumboplats tillsammans med Da Vinci-kodens rafflande redogörelse för kampen mellan Prieuré de Sion och Opus Dei. Personligen skulle jag nog sätta Da Vinci-koden högre eftersom Opus Dei faktiskt finns och strider mellan religioner också är kända från historien. Där finns ett fundament att väva sägner kring.

Om vi därefter övergår till konspirationsteorier som folk faktiskt trott på så intar föreställningarna om en judisk sammansvärjning för att säkerställa judiskt världsherravälde – exempelvis som förkroppsligade i skriften om Sions Vises Protokoll – en åtminstone tidigare i historien framskjuten position. Att folk kunde tro på sådant – även om det lär vara bevisat att protokollet författats av en medarbetare till den ryske tsaren inom ramen för ett statliga fejk news-projekt som gick ut på att förvirra det ryska folket och förmå ryssarna att skylla sin problem på judarna i stället för på tsaren – går ändå att föreställa sig med tanke på att det fanns en utbredd antisemitism att bygga på och att det bevisligen fanns judar och att dessa troligen ansågs lite smartare än andra människor och därför mer kapabla att iscensätta listiga och storslagna projekt i syfte att tilltvinga sig världsherraväldet.

Många, framför allt i Mellanöstern, tror att det faktiskt existerar en judisk konspiration i världsskala ungefär som det redovisas i protokollet. Jag menar att detta är nästan lika osannolikt som sagan om Goldfinger. Hur kan jag hysa den uppfattningen?

En första förklaring kan förstås vara att tanken på en sådan konspiration tillhör en av de mest förbjudna i väluppfostrade svenska sociala sammanhang så blotta förskräckelsen undanhåller mig likaväl som de flesta andra från att ens öppna sinnet för möjligheten. Men eftersom jag inte är så lydig inför tankepolisens diktat så har jag prövat tanken och kommit fram till att den inte kan hålla.

Jag stödjer mina idéer på mina livserfarenheter. Jag har aldrig upplevt någon dold, långsiktig och välfungerande konspiration som inte läcker information i hela mitt liv. Små försök har jag varit med om, till exempel överraskningsfester för någon som ska fylla femtio år men inte ens där brukar det hålla tätt. Dessutom visar det sig att grupper över en viss storlek aldrig kan hålla sams utan börjar bråka med varandra varpå en eventuell konspiration bryter samman. Skulle en större grupp rika judar kunna träffas på världskongress för att göra en plan för erövringen av världen utan att det märktes och utan att de började bråka med varandra? Aldrig.

I våra dagar grasserar en rätt allmänt omfattad konspirationsteori som påminner om Sions Vises Protokoll fast utan tydlig antisemitisk anstrykning. Den går ut på att ett gäng i huvudsak amerikanska storföretag och mångmiljardärer, sådana som Soros och Rockefeller, vill styra hela världen från något globalt centrum och därför måste krossa nationalstaterna och dess anhängare som kan förväntas göra motstånd mot dessa globalisters ambitioner. En metod som globalisterna använder för att försvaga nationalstaterna är att skicka på dem tillräckligt med migranter för att de ska krokna.

Nu ska jag tala om varför jag har svårt för den teorin. Jag antar att globalisterna vill ta makten för att deras företag ska kunna härja friare i alla länder utan att besväras med krångliga lokala lagar och bestämmelser. Men tjänar multinationella bolag mer pengar om de krossar ordningen i exempelvis Belgien? Är det inte lättare för multinationella företag att tjäna pengar i det nationalistiska Belgien än i Afghanistan som saknar en fungerande stat? Vad vore det för mening att försöka göra om Belgien till ett Afghanistan?

Och den där centrala operationscentralen varifrån världen ska styras, vilken är den? FN? Men FN är en ostyrig och inkompetent församling som domineras av fattiga länder som vill ha bidrag från rika länder. Vad ska Soros göra med FN? Tror han att han ska utnyttja det för sitt maktprojekt eller ska han lägga ned det?

Bakom det globalistiska projektet anses ligga ett antal i första hand amerikanska rikemansklubbar som Bilderberggruppen, Trilaterala kommissionen och Aspen Institute. Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf har deltagit i några av Bilderbergsgruppen och detta tas till intäkt för att dessa svenska politiker skulle ha försvurit sig till det globala maktprojektet.

Jag kan bara tala om att det enligt min erfarenhet inte går till så. Jag har varit ”Nordic Director” för Aspen Institute vilket innebar att jag skulle främja detta instituts idéer i de nordiska länderna. Idéerna kom från USA och skulle alltså spridas i Norden av mig. Jag intygar härmed högtidligt att det aldrig kom någon idé som tydde på ambitioner om världsherravälde. Det handlade mest om att snälla och vänliga amerikanska höjdare ville lära känna lokala höjdare. En gång ordnade jag ett enormt symposium för tillresta dignitärer på temat ”Nordiska värderingar” där utlänningarna exempelvis fick höra föredrag om hur Runebergs Bonden Paavo såg på livet. Sedan fick man god mat och minglade på det lite tafatta sätt som folk gör när de inte känner varandra.

Det kanske finns något förborgat som jag inte förmår uppfatta men jag tror inte, i varje fall inte på kort sikt, att vi behöver oroa oss mer för Bilderberggruppen än för Ernst Stavro Blofeld.

140 reaktioner på ”Tron på mäktiga sammanslutningar

 1. A skriver:

  Det är bara en liten detalj P.E, min bestämda uppfattning är att människor som försöker föra fram att saker inte går, nästan alltid har fel, per definition. Det är totalt fel utgångspunkt. Men det hindrar ju inte att du kan ha rätt om just denna sak P.E.

  Mvh A

  Gilla

 2. Aurora skriver:

  Flera tankar här är just sådana som gör att många ändå tror på konspirationsteorier. Vad hindrar att något är förbjudet? Att någon alltid talar? Nej, försök att få Lööf och Reinfelt att berätta om de möten de varit på. Sammanträden utan protokoll. Endast människor som vill knyta kontakter. Ja, konstigare är det ofta inte; att bli en maktfaktor. Du glömde det mälktiga ordensväsendet. De håller mycket sams. Och Rockefeller var en av grundarna till amerikanska centralbanken. Det finns mycket material genom historien för en konspiratoriskt lagd.

  Gillad av 2 personer

  • Observatör skriver:

   Ja, vilken är skillnaden mellan en konspiration och ett informellt nätverk? Alla som haft någon form av chefsfunktion vet att sådana nätverk är av avgörande betydelse för att driva eller förhindra förändringar (eller för att avsätta chefen). Jag antar att det är samma sak på nationell och internationell nivå.

   Gillad av 1 person

  • brrr skriver:

   Erinrade mig just Kelly Greenfield som doktorerade på hur migration genom historien använts för att hota eller fördärva länder.
   En slags konspiration kan man väl säga, och dessutom känner ju många till möjligheten och kan använda den för att bryta ner länder även idag.

   Ett kort smakprov, 1,5 minut:

   Gilla

 3. Peter skriver:

  Om en professor vid Harvard slår sig samman med en annan professor vid Universitetet i Chikaga och forskar i ett par år ja då når de i allmänhet fram till vetenskapens nuvarande ståndpunkt. Vad var då vetenskapens ståndpunkt? Jo den var att den Israeliska lobbyn till stora delar kontrollerar USAs Mellanösternpolitik.

  Som Bill Clinton konstaterade så är lobbyn den ojämförligt bästa i USA. Den omsätter många gånger mer än NRA och ändå har det aldrig höts ett ord om lobbyn i svensk media.

  Men det är ingen konspiration. Det sker helt öppet och det hålls seminarier och görs filmer om lobbyn. Vi svenskar vet dock inte om att den existerar. Där ligger konspiration en.

  Gillad av 6 personer

  • Christer L skriver:

   Troligen gäller det alla förföljda folk som gäller judarna: antingen skaffar ni er betydande makt, eller förintas ni av det övermäktiga antalet fiender. Samma sak lär gälla svenskar om någon generation.

   Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Alltid samma omtuggade saga. Alltid denna antisemitism. Har det inte fallit dig in att den ståndpunkt som är bra för Västvärlden är den som är bra för Israel i det du kallar Mellanösternpolitiken? Vi står på samma sida i samma krig, nämligen Jihad, Islams fjortonhundraåriga kamp för att erövra hela världen.

   Den som har rätt har lätt när det gäller att idka lobbying. Den som kommer med svårsmält och idiotiska propåer har det svårare och kommer att lyckas sämre. Svårare än så är det inte.

   Gillad av 1 person

  • Ali Baba skriver:

   ”Vi svenskar vet dock inte om lobbyn”, påstås det, vilket är ett minst sagt häpnadsväckande påstående. Det blev för inte så länge sedan en ”affär”när självaste Svt använde just begreppet ”den judiska lobbyn” på Svtnyheter. Denna tankefigur även i en mer objektiv form av politiskt inflytande i Washington är stapelvara i analysen av amerikansk inrikespolitik.
   Att svenskar inte skulle känna till den är nonsens, dessvärre så kolporteras dessa fakta med en viss förtjusning och anknyter till tidigare konspirationer som helt bestod av vulgärfantasier.
   Att den judiska väljargruppen har ett betydande politiskt inflytande är ett obestridligt faktum och helt legitimt. Vad somliga har uppenbart svårt att förstå att judar likt kristna är fördelade över hela det politiska fältet.

   Gillad av 3 personer

 4. Fredrik Östman skriver:

  Nu tager det väl hus i helvete i dessa spalter.

  Jag är helt på din sida i denna fråga. Men tag ett steg tillbaka och fråga dig hur denna insikt inverkar på den uppfattning du enligt uppgift hyst om den gigantiska konspiration som går under namnet kapitalisterna eller kapitalismen. För socialismen är i grund och botten inget annat än en konspirationsteori. Den bygger på den vår psykologiska svaghet som kallas confirmation bias, bekräftelsetendens. Vi söker efter tecken som bekräftar våra redan intagna positioner och bortser från att väga för och emot på ett kvantitativt sätt. Vi kan också kalla det jumping to conclusions eller Edin-logik efter den gamle LO-ekonomen som excellerade i denna konst.

  Gillad av 9 personer

   • Lars skriver:

    Göran, jag kopplar inte socialism med animism, men Fredrik gör det i sina inlägg. Vad r animism? Tro på naturens och krafternas syfte och en bakomliggande makt.

    Socialismen är inte sprungen alls ur psykologi, ur människan psykologiska struktur, den är sprungen ur en analys av samhälle och av klasskonflikter, sociala grupperingar skulle vi kunna säga.

    Möjligen kan man säga att konservatism härstammar ur egoism och socialism ur altruism, men det är också fel sett ur socialismens teori utan konservatismen härstammar från de ägande skiktens, eliternas, vaktslående om sina privilegier och samhällets struktur av hierarki med ledande skikt och underordning av de många.

    Gilla

  • Lars skriver:

   Det är bara att konstatera att du psykologiskt sett har fullständigt fel kring drivkrafterna för socialism. Jag håller med Patrik liksom du, men du inser inte att du själv för fram en konspirationsteori utan bäring på verkligheten.
   Som alla konspirationsteorier, en enkel kausal förklaring där kausaliteten bygger på fantasi och ytterst på pre-religiöst fungerande, likt besjälning av naturen, sökande efter syfte där inget finns.

   Gilla

   • Göran Holmström skriver:

    Ursäkta att jag lägger mig i, men hur kopplar du ihop socialism med besjälning av naturen.
    Socialister är ju inte troende överlag, dom har ju bytt bort religionen mot små röda böcker där livsreglerna står präntade.
    Att se samband i naturen mellan saker och skeenden och önska ett högre syfte än att kopulera, äta för att sedan dö. Är väl ändå ett försök att lyfta sig som individ?
    I denna fråga så har ju alla ett fritt val att tro vad man vill? Likaså att påstå tvärsäkert att det inte finns varken det ena eller det andra, indikerar ju på att man slutat söka?
    Personligen vill jag tro på ett högre syfte, väljer att göra det. Men tvekar då mänskligheten är så kollektivt dum att man baxnar över varje nytt påfund som hittas på.
    Mvh Göran.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Animism och magiskt tänkande:

    1. Tänkande som är utmärkande för småbarns uppfattning under det s k magiska stadiet, dvs att tingen har en egen makt och att barnet självt kan betvinga människor och saker med sitt tänkande.
    2. Tänkande som grundar sig på föreställningar om lyckotal, horoskop, amuletter, ödets nycker osv.

    Relaterade sökord: animism, omnipotens, primärprocessen.

    Det här är intressant eftersom Fredrik bekänner sig till idealismen kontra materialismen dvs förändringar i världen beror på tänkande, ideer, universella principer mm.

    Ser vi på animism eller magiskt tänkande så ser vi många exempel hos vuxna t.ex. inom sporten att en seger beror på andra krafter, spel o dobbel, tron på specifika nummer. Fredriks syn på socialismen avviker kraftigt från verkligheten, socialismen är OND, den genomsyrar allt i västvärlden, hela sjuklövern. Det är exempel på religiös fanatism, men utan teologi, jag tror det hör hemma inom begreppet animism.

    Gilla

   • Fingret ur sanden skriver:

    Jag noterar att du mest verkar hoppa på andra, och inte förklarar vad som är dina, eller socialisters (inte för att du är någon nödvändigtvis) psykologiska drivkrafter.

    Gillad av 1 person

  • Lars skriver:

   Kapitalismen är ett namn för en epok i den ekonomiska historien. Du kan använda vilket namn du vill, men ingen kommer att förstå vad du menar. DU kallar det konspiration och det visar att du också är konspirationsteoretiker, det är de onda socialisterna som hittat på det!

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Dumheter. Kaptialistklassen, så som den beskrivs av Karl Marx, är en klockren konspiration. Och det är detta som ligger bakom marxismens enastående populära framgångar. Inget lättar vårt samvete och ger livet mening så som en fantastisk konspiration som har orsakat allt elände, så att man utan vidare vet precis vad man måste göra för att vara en alltigenom god människa.

    Gillad av 4 personer

   • Lars skriver:

    Dumheter, Marx beskriver en klass av människor dvs en gruppering med kapital och med gemensamma intressen och som en social grupp. Kan du förneka att det finns en överklass med kapital? Problemen med Marx handlar inte om det utan om teorin för ekonomiska konjunkturer och om den lagbundna utveckling han trodde sig spåra.

    Du vet alltså inte ens vad ordet konspiration betyder? Pröva att transpirera för dig själv innan du skriver.

    Gilla

   • Lars skriver:

    Visst sjutton är du en Lelle Fredrik! om du sedan är en fåne får du avgöra själv, men du har antagligen en bekräftelsebias så du ser bara vad du vill se.

    Gilla

 5. Fredrik Östman skriver:

  Vidare skall det inte förvåna oss om dagens oppositionella ofta tenderar till en tro på konspirationsteorier, eftersom en stor del av dem nödvändigtvis måste komma från det socialistiska hållet. De har en livslång vana av bekräftelsetendens.

  Gillad av 1 person

  • Lars skriver:

   Det finns lika mycket av bekräftelse hos konservativa. Människans psykologi är i snitt lika mellan höger och vänster människor. Det handlar om andra teorier för hur verkligheten fungerar, modeller av verkligheten. Sedan är det givetvis så att flertalet människor till höger eller vänster inte tränger särskilt djup in i olika teorier om samhället. Vi får en situation med populistisk argumentation från både höger och vänster.

   Gilla

 6. J.G skriver:

  Så det är bara ilvillga och hatiska personer som enskilt vill krossa europa? Personer som Soros verkar göra allt de kan med sina NGOs.

  Ett sammanträffande eller en plan. För oss är det lika illa.

  Gillad av 7 personer

 7. svenne skriver:

  ”Bakom det globalistiska projektet anses ligga ett antal i första hand amerikanska rikemansklubbar som Bilderberggruppen, Trilaterala kommissionen och Aspen Institute. Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf har deltagit i några av Bilderbergsgruppen och detta tas till intäkt för att dessa svenska politiker skulle ha försvurit sig till det globala maktprojektet”.

  George Soros anses ju använda sin förmögenhet till att skapa oro i och luckra upp nationalstaterna och detta framgår av läckta dokument från Soros internationella stiftelse Open Society.

  Utdrag ur Fria Tider den 15 august år 2016:

  ”Finansmannen George Soros, 86, skänkte under valrörelsen 2014 så mycket som 25.000 dollar till vänsterextrema Expo för att träna upp vänsteraktivister inom ramen för ett ”europeiskt valprojekt”.

  Lars Bern är ju av en helt annan åsikt än Patrik angående konspirationer och han förfäktar de nedanstående teorierna som Patrik anser vara orimliga:

  ”Bakom det globalistiska projektet anses ligga ett antal i första hand amerikanska rikemansklubbar som Bilderberggruppen, Trilaterala kommissionen och Aspen Institute. Fredrik Reinfeldt och Annie Lööf har deltagit i några av Bilderbergsgruppen och detta tas till intäkt för att dessa svenska politiker skulle ha försvurit sig till det globala maktprojektet”.

  Här finns det en ”utmaning” som DGS skulle kunna ta tag i:

  – Anordna en diskussion i DGS – TV mellan Patrik och Lars Bern angående detta ämne.
  – Anlita gärna Mikael Willgert (Swebb – TV) som moderator. Han är påläst om det mesta inom olika aktuella politikområden.

  Både Patrik och Lars Bern är ju allmänbildade och kunniga personer med förmågan att lägga fram sakliga argument för sina åsikter, så jag tror att ett sådant program i DGS – TV skulle vara en riktig publikmagnet.

  Observera att jag använder ordet ”diskussion” i stället för ”debatt” och detta med tanken att en diskussion innebär att man kan godta – och acceptera – motpartens sakliga argument, medan en debatt skall ”vinnas” till varje pris, och med osakligt ordvrängeri om så krävs (sofism).
  Orsaken till att jag aldrig tittar på TV-programmet ”Debatt” är att en del av ”gästerna” skriker i munnen på varandra medan andra, sakliga och mer lågmälda deltagare, inte kan göra sig gällande. Programledaren är ju för det mesta på de skrikandes sida och detta förbättrar ju inte kvaliteten på programmet.

  Gillad av 9 personer

 8. gmiksche skriver:

  Ingen konspiration à la Sion Vises Protokoll, men ett samfällt agerande i många sammanhang. Både hos den judiska diasporan och i Israel finns krafter som verkar åt diametralt motsatt håll. I goda och i mindre goda syften. Ta till exempel DNs skamlösa utnyttjande av överlevare från förintelsen, såsom Hedi Fried, för att komma åt SD. Som är enda partiet som försöker hålla emot de krafter som står för hot och angrepp mot enskilda judar eller synagogor. Och i förlängningen mot oss alla (ursäkta att jag använda ordet ”oss”). Min ständiga fråga är ”till vems nytta?”

  Gillad av 2 personer

 9. Christer L skriver:

  Vi är väl några som måste försvara vår uppfattning mot den dumförklaring som P E deklarerar över oss.

  För det första: globalismen är en intressegemenskap mellan de allra största ekonomiska maktpositionerna.

  Sedan är det fråga om vad makt kräver. De mäktiga måste försvara sina positioner genom att växa. De kan inte stanna i utveckling av sin makt. Detta är ett axiom i vanligt företagande, den som inte växer är snart ur spelet. Samma gäller de stora och de jättestora. Så om de största internationella företagen, bankerna och politiska organisationerna inte växer blir de snart utkonkurrerade av andra som fortsätter att växa. Detta är den främsta anledningen till att det överhuvudtaget finns globala intressen – och en ödesdiger vändning av den tekniska utvecklingen.

  Samma sak – utan att växa behåller man inte positionen – gäller även det välfärdsindustriella komplexet.

  Men om de mäktiga måste fortsätta att växa just för att de är ledande, varför konkurrerar de inte ut varandra? Det är ju det de gör. En väldig ansamling av makt på mycket få positioner har inträffat och fortsätter att inträffa. Det hör till den hierarkiska strukturen att bilda en topp. Ofta sker då stora konflikter däruppe, med väldiga konsekvenser härnere. Således: de i toppen av pyramiden tjänar inte mer pengar på att växa – de har för länge sedan alla pengar de kan bry sig om att ha – men det är ständigt en fråga om position.

  Vad har då jag i min ringhet för intresse att befatta mig med dessa frågor? – Ett enda ord: demokrati.

  Gillad av 8 personer

  • brrr skriver:

   Instämmer. Det är inte en fråga om konspiration, utan just en massa olika grupper som tävlar mot varandra mot samma mål, och de har råd att hålla sig med mängder av tentakler in i både maktsfärer, media och andra ställen. Dessa tentakler som kallas lobbyister, marknadsförare av idéer o.s.v.
   Människorna i toppgrupperna har heltäckande kunskaper om bl.a. råvaror i proportion till konsumenter, och de vet att det finns på tok för många konsumenter för att råvarorna ska räcka till alla, därför gör de bäst i att kapa åt sig så mycket som möjligt innan allt rasar samman. Dessutom är det många av dem som har stora ägarandelar i vapenindustri, och de vill ha ökad produktion för att få större vinster och utdelning.

   Gillad av 4 personer

   • brrr skriver:

    Men för att demokrati ska kunna fungera, måste folk vara kunniga och upplysta för att fatta rätt beslut. Är de däremot översköljda med falska bilder, så fattar de sina beslut utifrån dessa falska bilder. Så t.ex. tror jag inte att ett extraval i Sverige skulle få särskilt annorlunda utfall än valet i september fick.

    Gillad av 4 personer

  • gmiksche skriver:

   Lite väl generaliserande. Internationella maktkomplex konkurrerar så länge de inte skaffat sig monopol eller oligopol. De kan dock inte vara säkra på att det håller. De existerar inte i slutna system (i motsvarighet till slutna system i fysikalisk mening), utan i öppna. Hur mycket de än försöker gardera sig. Den mänskliga materian de tror sig fått under kontroll är i slutänden oförutsägbar.

   Vårt egna välfärdsindustriella komplex har skaffat sig lokalt monopol. Det har ingen position att försvara mot något befintligt konkurrerande system, således konkurrerar det inte med något. Utan försöker att behålla och stärka sin existens mot ett allt större ifrågasättande genom de individer som bär upp systemet. Att stärka sitt grepp om oss genom att motarbeta all slags lojalitet individer och grupper av individer emellan. Med hjälp av mediamakten.

   Demokrati har fördelen att den tillhandahåller oblodiga lösningar. När demokratin är överspelad återstår bara blodiga. Vi verkar vara på god väg dit. Och möjligen hela klotet.

   Gilla

 10. M.D. skriver:

  Patriks invändningar är förnuftiga, men det som skaver för mig är att foliehattarna har fått lite för många rätt på sistone för att man bara ska skratta bort det hela.

  Hatobjektet numero uno, George Soros, är ju till exempel en tämligen samvetslös man som än idag säger att han inte har några som helst betänkligheter över sin roll i den systematiska nazistiska plundringen av judiska hem vars ägare sänts till dödslägren (Soros är själv jude, men låtsades vara kristen och bistod entusiastiskt nassarna). På 90-talet var han aktivt drivande i att göra Sveriges fastighetskrasch så spektakulär som möjligt för att maximera sin vinst. När han konfronterades av svenska reportrar som frågade om någon del av honom kände sympati för alla de som förlorat sina hem och fått sina liv förstörda skrattade han högt och skakade på huvudet.

  Snabbspola fram till idag. Soros bekostar migrationsbefrämjamde NGOs och lägger stora resurser på att flöda Europa med lycksökare från MENA. Låter det troligt att han på ålderns höst skulle blivit en generös mysfarbror som bara vill hjälpa världens fattiga till ett bättre liv?

  Även om 90% av allt konspirationsstollarna påstår är båg, så ploppar det upp dussintals pusselbitar likt den ovan som helt enkelt är väldigt svårt att förklara sig runt. Och takten verkar öka för varje år som går.

  Gillad av 9 personer

  • BTS skriver:

   Du har rätt M.D.

   Soros är en ond människa och väldigt farlig med tanke på sina finansiella muskler.
   Hans C.V. är inte någon munter läsning, kantad av hänsynslösa och destruktiva transaktioner som den är.

   Soros verka finna en tillfredställelse i att kunna destabilisera hela nationer genom valutaspekulationer
   och nu på senare tid genom massinvadring.

   Det skulle inte förvåna ett dugg om inte han hade ett stort finger med i spelet rörande den centralamerikanska emigrantkaravanen också.

   Så P.E. vem behöver konspirationsteorier när verkligheten överträffar dikten om man orkar lyfta på locket?

   Gillad av 5 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Ondskan är inte nödvändigtvis Soros egen. Han exponerar liberalismens misslyckande. Han påvisar att det är dagdrömmar, att liberalismen liksom kommunismen är en önskedröm som bygger på principen ”om bara…”

    Om bara folk läte bli att spekulera, så skulle liberalismen vara det finaste systemet och leda till evig lycka. Dumma, dumma fabbo Soros! Peta i våra ömma sår så där!

    Soros bevisar att globaliseringen inte fungerar. Vi måste stänga gränserna. Ungern reagerar korrekt. Soros bevisar att demokratin inte fungerar om liberalismen tillåts att övertrumfa demokratin och begränsa valet till bara liberala val (”liberal demokrati”, som det allt oftare heter i stället för bara demokrati). Ungern reagerar även här på rätt vis och förbjuder Soros indoktrineringsskola, eftersom den motverkar den civiliserade demokratin och den kultur som är nödvändig för ett meningsfullt liv.

    Gillad av 4 personer

   • Kronblom skriver:

    För Soros gäller alltid It’s all about the money oavsett följderna. Han kan spelet bättre är politikerna där speciellt de svenska spelar i en egen bottenliga.

    Gilla

   • M.D. skriver:

    Fredrik: Det är möjligt att du har rätt. Tyvärr lär varken vi eller Patrik någonsin få veta; allt är spekulation och gissningslek, då de som faktiskt vet tiger av egen vinning eller på olika vis fått munkavle.

    Vad jag däremot vet är att om jag var en Bond-skurk och skulle skissa upp en handlingsplan för att aktivt underminera ett samhälle, så skulle den fiktiva checklistan rimma väldigt väl med det vi ser omkring oss just nu. Om detta bara är olycklig slump eller åtminstone till viss del planerat lär vi som sagt aldrig få klarhet i. Lägg detta till mysterier som Karl XII död och skotten mot JFK.

    Gilla

   • Lars*** skriver:

    Just så. Verkligheten överträffar. Och typor som Annie Lööf, Lövin och inte att förglömma kung Löfvens framfart..är en annan sida, att vi tillåter ren idioti. Bröd o skådespel, let’s dance, eller en extra semestervecka räcker för att få massan fokuserade på annat än sitt eget bästa och tyvärr även deras barn..Det är så surrealistiskt idag därför vi överlämnar till folk att leda som är genommarinerade av skadliga utopier. Fö så kan det mycket väl vara så att G Soros ‘är med’ i karavanen. Det som är intressant är att Trump verkligen säger nej! Stopp! Detta gör att borgmästaren i staden i Mexiko där ‘migranterna’ nu är, måste agera.. på nåt sätt. Vi får se hur det slutar. Det intressanta är att Trump säger promt nej till illegal invandring! Annars är ju väst, särskilt västeuropa helt handfallna inför liknande iscensatta skådespel. Säg nej och på så sätt ja till sundhet och avsluta (ex) skattefinansierad migration. Migrationen användas ju som destibiliserande faktor. Konspiration, manipulation, entrism har förekommit en hel del i historien. Vi lever i samma luftutrymme som tidigare och vad som helst kan hända om vi inte visar vart vi vill skåpet ska stå. Våga dra en gräns och slå en kil in i de som manipulerar skadligt. Tänk om en vändning kunde komma snart. Att folk helt sonika vägrar ledas åt kaos. Då får vi fira, även om massor av problem återstår lösas.

    Gilla

  • chrillle skriver:

   Det behöver inte vara en konspiration. Det räcker med att det är några faktorer som samverkar.
   Till exempel Annie Lööf. Man kan se henne som en slug politiker som spelar högt för chansen att bli statsminister (eller vice), eller som en dum politiker som spelar högt för chansen att bli statsminister (eller vice). Men det kan också vara så att hon är en narcissistisk politiker som var på ett Bilderbergsmöte och där sa någon ”du borde bli statsminister”. I Annies hjärna har hon Bilderbergs välsignelse och hennes narcissism slår ut i full blom.
   Inte en konspiration, men för foliehattarna och inte minst Lööf spelar det ingen roll.

   Sveriges journalistkår är liten och man har låg tolerans för avvikande åsikter. (Satirprogrammet schack på schemat illustrerar det på ett överdrivet, men ändå troligt sätt) Politikerna lär sig att håller man med journalisterna får man beröm, avviker man får man kritik. Resultatet, vänsterpolitik tar över. Inte en konspiration, men kunde lika gärna vara det.

   Gilla

 11. Underdog skriver:

  Bra PE. Det är inte sammansvärjningen som är problemet utan alla små individer som var för sig jobbar mot stora mål i stället för att förbättra sin vardag. Så kommer det sig att det som egentligen är ett luftslott, som aldrig var avsett att byggas, plötsligt blir en konstruktionsuppgift för alla möjliga samhällsarkitekter. FNs Agenda 2030 är ett bra exempel. De flesta som skrivit på vet att man skall göra det och sedan glömma texten. Men i det goda samhället finns i stället de som tror att undertecknarna menade vad de skrev. Vi behöver mer cynism.

  Gillad av 1 person

  • Hovs_klipphällar skriver:

   UNDERDOG — Jo exakt. Exempelvis har vi det vi brukar kalla ”PK-ismen” eller som jag hellre kallar det: PK-SEKTEN.
   Den är absolut inte någon konspiration, snarare kan den liknas vid en smittsam sjukdom, likt smittkoppor eller polio — vilket alltså inte hindrar att den har helt förödande konsekvenser.

   Denna sekt är en slags pseudo-religiös politisk rörelse som uppstod ungefär på 1960-talet som en avknoppning av studentvänstern.

   Jag minns det tydligt än idag, hur jag som artonåring stod i en bokhandel och bläddrade i någon av vänsterextremisternas publikationer. Där fanns en artikel där man påstod att arbetarklassen var MUTAD av ”superprofiter” som de slemma imperialisterna roffat åt sig av ”folken i tredje världen” för att hålla den inhemska arbetarklassen lugn! (Typ: ”villa-vovve-Volvo”).

   Denna tankefigur fortsatte jäsa i huvudena på studentvänstern, för att så småningom ge upphov till PK-sekten.

   PK-sekten hävdar i korthet att vårt välstånd beror på vår onda utsugning av ”folken i tredje världen”, och att det därför bara är vår skyldighet att släppa in alla dessa stackare i vårt land.
   En mer lättsmält formulering av egentligen samma tanke är att vi måste ta emot människor ”på flykt från krig och förföljelse”.

   Genom att gradvis anpassa sin retorik, och slipa av de uppenbart hatiska kanterna för att i stället tala till i synnerhet kvinnornas instinkter att hjälpa och beskydda den svagare, kunde PK-sekten skörda stora framgångar och gradvis äta sig in i samhället.
   Resten är historia.

   Gillad av 5 personer

 12. Göran Fredriksson skriver:

  Jag håller med Patrik, det finns ingen konspiration. Men mycket talar för att det räcker med att affärslogiken driver förändringar inom näringslivet mot allt större företag med åtföljande monopolisering och mäktigare företagsägare så att det inte behövs någon konspiration.

  Detta gör ju inte saken bättre.

  Gillad av 2 personer

 13. Dandersan skriver:

  Varför inte kliva ut på en mindre hållbar gren Patrik.
  Ryska aggressioner som hotar oss kräver en upprustning av militären.
  Det ser vi bevis för när Ukrainska militärbåtar angrips under den nya bron.

  Hur är det med den konspirationsteorin?

  Gilla

 14. Morgan Eriksson skriver:

  Du har till en del rätt PE men är nog ändå till en del naiv i just detta ämne, trots alla dina förtjänster i mycket annat. En diskussion i ämnet mellan dig och Lars Bern står högt på min önskelista. Skulle kunna bli en höggradigt intressant diskussion mellan två sympatiska personer som båda rört sig i höga maktsfärer, men som inte bara sitter och håller med varandra om allting.

  En tidigare övertygad socialist och sedermera nyliberal som rört sig i internationella biståndsverksamheter och i styrande kretsar kring svenskt samhällsbyggande, och en tidigare aktiv klassisk liberal (till skillnad från dagens vänstersinnade förmyndarvurmare som av outgrundlig anledning kallar sig ”Liberalerna”) som rört sig i högsta företagarkretsar och i miljöorganisationer – och som efter att ha överlevt en elakartad cancersjukdom beslutat sig för att börja tala klarspråk om vad han lärt sig i dessa kretsar. Om ni båda ursäktar dessa mina försök till förenklade beskrivningar.

  Gillad av 6 personer

 15. Aha skriver:

  Man kan vända på steken och fråga sig; vilka fall av konspirationer har vi haft? Vad har införts, vad har hittills skett, som kommit som överraskning och som kan sägas vara resultat av konspirationer? Var införande av mångkultur vilket skedde utan debatt en konspiration? Nä, folket sov (men det finns ändå en stor mängd intresserade människor som har koll på läget).

  Utifrån det perspektivet är min tro låg för konspirationsgrupper, förutom att mellan länder och möjligtvis inom politiken förekommer konspirationer som en mer naturlig del såsom Hitllers och Stalins hemliga pakt som måste kunna sägas vara en äkta konspiration. Hit kan man också placera politisk Islam som breder ut sig under falskt flagg. Får de makten blir det annat ljud i skällan.

  Det finns starka krafter för globalism, överstatlighet, mångkultur och klimatoro. Deras håg för detta sker öppet såvitt jag kan se.

  Gillad av 5 personer

  • brrr skriver:

   IB-affären är väl ytterligare ett exempel på hemsnickrad konspiration, och det finns fler.

   Däremot håller jag inte med om att politisk islam är en konspiration eftersom de inte gör någon hemlighet av sina intentioner och de metoder som ska användas. Allt finns att läsa i Muslimska Brödraskapets plan för hur de ska infiltrera och ta över Europa och Nordamerika.

   Gillad av 2 personer

   • Aha skriver:

    Mot skrifternas öppenhet ska man ställa företrädarna för politisk Islam och hur de uppträder i väst och kanske särskilt i Sverige där godtrogenhet verkar vara en kulturell särart. Jag tycker mig förstå att alla Islams företrädare därvidlag predikar Islam som fredens lära.

    Det är den senare bilden som etablissemanget verkar efter.

    Gillad av 2 personer

   • brrr skriver:

    Ja, men det är precis det som står skrivet i M.B:s plan, att de ska utge sig för att vara fredliga, att de ska vråla ”islamofobi” om någon kritiserar islam, att de ska lära känna våra svagheter och använda dem emot oss, att de ska infiltrera politik, myndigheter o.dyl. för att på sikt ta över och byta till sharialagar, och mycket annat kan man läsa där och sedan se och höra att de följer sin plan till punkt och pricka.

    Gilla

  • Jan Molin skriver:

   I Sverige funkar det tydligen så att de regeringarna och de politiska partierna är i väldig endräkt med hela mediekåren, dvs samkörda. Vid valen går man till val på vissa utvalda frågor som man vet anses viktiga för folk, MEN inte alla frågor som tex invandringen. Sedan är vår demokrati så listigt utformad att när ett av de idag två lägren får tillgång till riksdagsmakten, så har man all makt i världen att besluta om vilka andra frågor som helst, även de som inte talades om under valkampen. För min del anser jag det vara någon sorts deldemokrati, resten görs upp högt inom partieliterna över folks huvuden.
   Eftersom mångkulturen beslutades 1975 i endräkt av S, M, C, FP, KDS och V? så fanns ingen motkraft överhuvudtaget under 13 år innan 1988 då SD bildades. Efter ytterligare 22 år kom de in i riksdagen. Och har sedan dess varit det enda oppositionspartiet. MP har ju också tillkommit, därav sjukpartierna. Så Sverige har faktiskt låtit sig invaderas av främmande folkslag på uppmaning av sjukpartierna. Jag kallar sådant för landsförräderi, om än i demokratisk form.m
   Nu beror nog hela Sveriges överlevnad på sikt på om SD får 51% röstetal inom rimlig tid så vi kan hermetiskt stänga gränsen för all invandring under många år, och skicka hem alla som har fuskats in, både legalt och illegalt. Vilket inte blir lätt! Frågan är om det överhuvudtaget går utan mycket våld? Eller tom inbördeskrig.

   Gillad av 2 personer

 16. Jan Andersson skriver:

  Det är vi mentalt underlägnas sätt att skylla våra tillkortakommanden på andra. Det judiska samhället har traditionellt alltid prioriterat kunskaper och utbildning, vilket givetvis också inneburit att de haft utmärkta lärare, Vi som under lång tid nu inte prioriterat annat än jämlikhet och feminism har degenererat svårt jämfört med judarna.

  Mentalt underlägsna? Det är bara att gå igenom TV-utbudet och kulturutbudet eller bläddra igenom några av dags- och veckopressens alster, det är bara alltför tydligt. De sista hjärncellerna letar förtvivlat efter varandra i våra skallar.

  Det finns ingen annan utväg för oss än att låta vårt elände värka ut, att vi blir så hårt drabbade att kunskap och utbildning är vårt enda sätt att resa oss efter årtionden eller Gud förbjude, århundraden av förtryck och utrotning. Inom överskådlig tid har vi muslimsk regim överallt i Sverige. Skulle inte tro att vetenskap, kunskap och utbildning kommer att prioriteras då, inte ens jämlikhet och feminism.

  Gillad av 3 personer

  • Christer L skriver:

   Patrik har fört samman diskussionen om Soros och hans roll i globalismen med begreppet konspirationsteori, jämfört det med den där gamla sagan om en judisk sammansvärjning. Detta att ta Soros, Rockefeller och allihop i Bilderberg etc. i försvar mot ”konspirations-teoretikerna” är en typisk ”journalistisk vinkling”: all kritik faller på en Putin eller Trump eller på ”konspirationsteoretiker”. På tal om narrativ. Jag har inte att göra med vad som driver P E till detta, men vad det än är måste motivet ifrågasättas. Det finns ingen gubbe där, det är en halmdocka!

   Gilla

 17. Samuel af Ugglas skriver:

  Vad är alla NGO`s organisationer inspirerade av socialister, betalda via utplundring av skatter från svenska folket?
  En del är riktiga plågoandar med subversiva syften och klart förödande för den svenska nationen.

  Gillad av 6 personer

 18. Lenam skriver:

  Jag har en gång mött en Jugoslavisk man som hävdade denna teori om att judarna styr världen. Jag tror han var nazist. Det är lätt hänt att konspirationsteorier uppstår när man inte får svar på frågan varför. Varför verkar inte våra politiker företräda sitt folk? Varför värnar dom så hårt så dom gråter i Tv om dom inte får värna dessa folk som uppenbarligen lurar oss med den omhuldade och missbrukade asylrätten? Ett svar på den frågan som jag hörde var liberalismen. Alla eller nästan alla i vår riksdag tävlar om att vara mest liberala. Ett finord att omhulda. Liberalismen har förstört hela vårt samhälle. Därför har jag nu blivit konservativ.

  Gillad av 5 personer

 19. Tritonen skriver:

  Det tycks som att judar som grupp är mycket framgångsrika inom vetenskap, kultur och business. Det motsägelsefulla är att de håller fast vid sin religiösa övertygelse, som är helt irrationell, särskilt mot bakgrund av förintelsen. Förklara det, den som kan.

  Gillad av 1 person

  • pllay skriver:

   De religiöst aktiva judarna är sällan vetenskapligt lärda. Det Judiska folket är liksom alla andra folk en blandning av religiöst, politiskt och intellektuellt olikt tänkande människor.

   Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Har du övervägt möjligheten att de har rätt och du har fel? På vilken grund avfärdar du judendomen som irrationell? Den innehåller många millennia av samlad mänsklig vishet.

   Du har haft ett par årtionden på dig och antagligen inte nyttjat den särskilt effektivt för att samla och skärpa din vishet.

   Gillad av 1 person

  • Ulf Bergström skriver:

   Judarna fördrevs från Palestina av romarna och skingrades över den då kända världen. Amalgamet I deras homogenitet var religionen vilket medförde att de diskriminerades I de nya samhällen där de etablerade sig. De förvägrades att äga jord eller fast egendom. Återstod alltså akademiska yrken och finans inom vilka de excellerade. Armenierna som var de första att införa kristendom som statsreligion fördrevs och skingrades på liknande sätt av turkarna under början av 1900-talet,liksom tibetanerna efter Kinas annektering av Tibet 1959. Att alla dessa folkslag håller fast vid sina kulturer trots de oerhörda umbäranden detta har inneburit bär vittne om en inneboende själsstyrka hos dessa folk

   Gillad av 1 person

 20. Göran Holmström skriver:

  Konspirationernas konspiration. Jo jag tackar, precis vad som behövdes för att förgylla en gråmulen morgon i ett iskallt litet samhälle där varken gud eller socialdemokrater råder. Huruvida det är en eller flera konspirationer som verkar mot vår hårt prövade mänsklighet eller ren skär girighet kombinerat med styrande dumskallar. Om det må världens cirka sextusen gudomar tvista, till det tillkommer vättar, troll, oknytt och pastafarianer. Att Amschel Mayer Rotschild skickade ut sina fem söner till strategiska platser för att starta det som blev världens största privata förmögenhet är ju bevisat och därmed ingen konspiration. Däremot kan man ju fråga sig om dom verkar för mänsklighetens bästa, eller sin alldeles för stora förmögenhet som ständigt växer, menar 100 mille täcker varje dödligs alla önskningar hur konstiga eller skruvade dom än är.
  Adam Weishaupt verkade ungefär vid samma tid, hans mål var att störta kyrkan, staten avskaffa privat ägande och införa en överstat. Illuminati, dom växte så det knakade infiltrerade frimurarna
  idkade utpressning och använde sig av sexuella tjänster för att få makt över dom styrande. Dom försvann i det fördolda då Karl Teodor förbjöd dom 1784. Frimurarna då hyvens killar? Avknoppade från korsriddarna så vaktar dom mänsklighetens hemligaste hemligheter med mottot,” Vi som vet”.
  Dessa män, ja män endast klubben har flörtat med svart magi egentligen så alla former av magi genom sin historia. För att i slutet av 1800 talet hängett sig åt sexuella riter med magiska inslag,
  om Satan uppenbarade sig förtäljer inte historien.
  Vem fasen behöver konspirationer, när verkligheten är så spännande.
  Ps ICA som dom flesta handlar på är ju ett anagram för CIA, bara så att ni vet 🙂

  Gillad av 3 personer

 21. Harry Gustafsson skriver:

  None Dare Call it Conspiracy, är en bok av Gary Allen som jag rekommenderar alla att läsa. Det är en bok som framlidne Aposteln och Amerikas jordbruksminister Ezra Taft Benson rekommenderade alla att läsa. Den förklarar på ett logiskt sätt den konspiration, som här allmänt förkastas men ändå är en verklighet. Den finns liksom mycket annat j den här världen tillgänglig på Internet som PDF fil eller Videoinspelning. https://www.youtube.com/watch?v=XhxpIFTkxMk

  Gilla

 22. Eva Danielsson skriver:

  Jag tror inte att amerikanska rikemansklubbar vill ha direkt politisk makt. De har valt affärer inte den politiska banan. Men jag tror däremot att de gärna ser politik som gynnar deras affärer.
  Politiker vill ha direktmakt över folk och över vad som bestäms. Och har en uppfattning om hur det ska gå till i samhället. Kanske vill man också ha en plats i solen med fåfänga och egen vinning som extra komponenter.
  Någon direktkonspiration med uträkning steg för steg finns kanske inte runt de här rikemansklubbarna och kanske inte ens mellan politiker inom stora partier eller i EUtoppen. Jag tror inte våra svenska politiker i a f är tillräckligt intelligenta för en sådan planering och inte heller att omvärldsfaktorer är möjliga att förutse tillräckligt bra. Men jag tror att båda kategorierna mäktiga personer åtminstone är streetsmarta och kan agera vartefter när för dem gynnsamma lägen uppstår.
  Man kan fråga sig varför EUfederalisterna vill lägga ner det nationella självbestämmandet. ”Nationalism is treason” säger Merkel t o m. Federation är ju inget som Europas folk har kampanjat för precis. Måste väl ändå handla om maktlystnad i toppen av EU. Vilket kanske rentav får applåder av olika affärsintressen som kan få en mer förutsägbar marknad med en EUstat än 27 olika mindre nationer.
  FN är ju en fullständigt omöjlig organisation förstås, men se ändå hur klimatpanelen har lyckats sälja hem en vetenskapligt osäker hypotes som en global sanning. Som gör det möjligt att ta in och omfördela enorma summor pengar mellan länder och som också gynnar en omfattande klimatindustri.
  Och några lagom stora krig här och var gynnar väl krigsindustrin. M fl exempel på när stora affärsintressen är insyltade i politik. Utan att man har direkta konspirationskonferenser i ljudisolerade rum.
  Eller borde jag kanske försöka mig på en karriär som thrillerförfattare?

  Gillad av 8 personer

 23. Östanskog skriver:

  I rangordningslistan över trovärdiga konspirationsteorier intar herr Engellaus välfärdsindustriella komplexet någon sorts jumboplats tillsammans med Da Vinci-kodens rafflande redogörelse för kampen mellan Prieuré de Sion och Opus Dei.
  Att folk kan tro på sådant – även om det lär vara bevisat att bloggen författas av flera medarbetare – går ändå att föreställa sig med tanke på att det finns en utbredd konservatism att bygga på och att det bevisligen finns kommentatorer till bloggen och att dessa troligen anses lite smartare än andra människor och därför mer kapabla att iscensätta listiga och storslagna projekt i syfte att tilltvinga sig herraväldet över sk alternativ media. – Blotta förskräckelsen undanhåller mig likaväl som de flesta andra från att ens öppna sinnet för den möjligheten.

  Gilla

 24. Fingret ur sanden skriver:

  Den kritiska frågan att ställa är väl om dessa mäktiga intressen verkat för massinvandring, och här måste jag säga att bevisen är tydliga för att så är fallet. Här precis börjar det brännas, för det är uppenbart att ett styrande skikt i Europa uppfattade förintelsen och alla döda i andra världskriget som ett absolut ont, försåeligt så. Det är inte långsökt att man identifierat etnisk sammanhållning som det största hotet, och därför sökt att bryta sönder det, och vad det verkar, i processen, skapar just de konflikter man möjligen sökt undvika. Det finns svart på vitt om detta, Kalergi-planen.

  Gillad av 10 personer

  • Sixten Johansson skriver:

   Fingret 10:11 och 14:08, mycket bra! Kombinera detta med Fabricerad 14:20.
   (Hos enstaka individer kan dessutom t ex hämndbegär påverka djupt i psyket i decennier. Det var den tanken som slog mig när jag läste att Soros är född 1930: han var 15 år vid andra världskrigets slut, då vidden av nazisternas brott uppdagades. En 15-åring kan mycket väl bestämma sig för att skaffa världens mäktigaste vapen – skicklighet i att manipulera och kontrollera penningflöden – och hämnas på ett folk eller ett helt Europa, och dessutom tjäna på det. Och agendaåret 2030 råkar vara exakt 100 år efter hans födelse. Jag hävdar inte att Soros tänkte så, men han skulle ha kunnat göra det. Så är många av oss människor funtade.)

   Gillad av 3 personer

  • Fingret ur sanden skriver:

   En längre kommentar av mig föll bort, jag konstaterade att vi här är som långtidsgäster (länge sen man betalade hyran) som grälar och väsnas och lyckas missförstå varandra om och om igen, just denna judiska konspiration är ett område, det verkar faktiskt som de flesta inte ser någon, utan som jag, trots att det är många samverkande faktorer, bara tänker, självklart har de rikaste dynastierna mest makt och inflytande, vi underskattar nog ofta vad det betyder att hålla ihop över generationsgränserna, och självklart så har dessa, de dugligaste och bästa spelarna förstånd att göra gemensam sak med det politiska ledarskapet, så intressena sammanfaller, är det inte precis det vi ser lokalt med VIK? Jag tycker Patrik borde bli mer specifik och diskutera om och hur och på vilket sätt dessa krafter verkar för massinvandring, för nog är det detta vi ser? Det verkar vara grundbulten etablissemanget inte är villigt att överge under några som helst omständigheter. Jag tro personligen att ekonomiska och politiska intressen sammanfaller i önskan att skapa en lättstyrd pöbel, och det är mycket möjligt att politiken gick först, demokraterna upptäckte att de kunde skapa en etnisk svart underklass som för alltid röstar på dem, och det är denna affärsidé som nu kopieras av politiker västvärlden över, för naturligt hos socialister och vänster, men nu vill alla vara med och dela på denna kaka, så endast dissidenter och ”populister” finns kvar som vill bygga på folks styrka, inte deras svaghet.

   Är vi inte som gästerna på Fawlty Towers, Patrik är Basil, vem är majoren?

   och vem är Manuel?

   Gillad av 5 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Socialisterna har alltid varit ute efter att styra och dominera arbetarklassen. Liberalerna tänkte sig att deras kapitalistiska företag också skulle få draga nytta av arbetarklassen, så det blev en konflikt, den politiska striden stod om vem som skulle få ha tillgång till arbetarklassen, antingen som undersåtar, som sossarna ville, eller som arbetskraft och konsumenter, som liberalerna ville.

    Men när liberalerna upptäckte att arbetskraft och konsumtionsbegär var större utomlands och socialisterna upptäckte att utlänningar som hämtades hit var ännu bättre undersåtar, så slängde båda den inhemska arbetarklassen i diket och förenades i ett globalistiskt handslag. Konflikten var löst. Vänstern blev center-left och högern blev center-right och allt var frid och fröjd. Tills de förbannade populisterna dök upp utan inbjudan!

    Varför lever alla kvar i föreställningen att det gamla systemet ännu råder, att arbetarklassen har något som helst värde för makthavarna? Bara för att den lyftes upp på en piedestal en gång mellan 1900 och 1950?

    Gillad av 5 personer

 25. Eva Backelin skriver:

  Men varför pläderar FN sedan länge för massmigration, senast genom det internationella migrationsavtalet. Varför agerar EU:s ledning för en fortsatt omfattande migration och slår ned på trilskande östländer? Varför pläderar Soros för Öppna gränser och al Gores klimatidéer (det var Soros som låg bakom marschen för vetenskap som bland annat pläderade för just det sistnämnda). Jag tycker själv att föreställningen om konspirerande globalister är lite långsökt, men hur vill du förklara de minst sagt bisarra föreställningar som präglar västvärldens politik, och särskilt den svenska, i dag?

  Gillad av 5 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   EVA BACKELIN — FN är en skum organisation som domineras av skurkstater, dessa stater ser med avund och fientlighet på de rika länderna i väst.

   Kom ihåg detta så faller en del pusselbitar på plats gällande FN:s destruktiva agerande.
   Märkligt bara att många av de rika länderna fortsätter dansa efter FN:s pipa, det verkar behövas en Trump för att genomskåda spelet.

   I övrigt anser jag att 60-talets studentvänster sått de onda tankefrön som bär frukt numera.

   Gillad av 4 personer

 26. Johan skriver:

  ”Men FN är en ostyrig och inkompetent församling som domineras av fattiga länder som vill ha bidrag från rika länder”
  Någon som vet hur beslut runt frågor som Global Compact och inresse för migration till Väst påverkas av derra faktum? Hur stor makt har denna majoritet i FN?

  Gillad av 1 person

 27. Jaxel skriver:

  Kommentaren om globala företag och Belgien påminner mig om ett replikskifte ur en maffiafilm, troligen Gudfadern.

  Maffioso A blev tillfrågad av dito B vad han ansåg om polisen. Svaret blev något i stil med att polisen utgjorde ett nödvändigt ont, enär den upprätthöll den ordning som krävdes för maffiasyndikatet skulle kunna bedriva sin verksamhet.

  Gillad av 2 personer

 28. Lennart Bengtsson skriver:

  Det är svårt att förstå att intelligenta människor i Sverige kan ta allt löst prat om dolda maktsyndikat på allvar. Självklart har mycket förmögna människor liksom ledande politiker mer makt och inflytande än vanligt folk. Samma sak gäller talrika grupper av lobbyister. Så har det alltid varit. Att många länder har en ogenomtänkt energipolitik är en kombination av usel naturvetenskaplig utbildning hos politiska beslutsfattare och diverse vildvuxna lobbygrupper som tycker att isbjörnar, ovanliga hackspettar och pandabjörnar och liknande är viktigare än något annat.

  Det som trots allt får världssystemet att fungera är interna strukturer av de slag som Adam Smith och Charles Darwin utarbetade och som skapar någon form av ordning i en kaotisk värld. Huruvida de senaste månadernas snurriga kohandel mellan de politiska partierna leder till en fungerande regering och tillika regeringspolitik återstår att se. De viktigaste är att åtminstone minimera alla former av fundamentalistiskt tänkande.

  Härvid är det tänkande som finns inom inte minst MP och V och till dels bland aktivistgrupper inom S, C och L ett betydligt större problem än SD. Det är märkligt att detta inte inses.

  Gillad av 5 personer

 29. A skriver:

  Okej, man kan lika gärna stryka ordet helt, radera ut skiten. Det är så känsligt att det inte överhuvudtaget går att ta i ens med tio tänger. Det är bara så. Klart. 🙂

  Mvh A

  Gilla

   • Fingret ur sanden skriver:

    Jag föregår med gott exempel och talar ur skägget. Jag tror så här, judarna som grupp har av olika anledningar varit bra på att hjälpa varandra att spela det spel som gives för ögonblicket, och i vissa fall skapat mäktiga dynastier, likt min lokala kinesrestaurang för kinese gör på samma vi, och Clintons och Kennedys och Bush. Så detta är ganska utbrett, och håller man ihop familjer över tid, och alla strävar så får man naturligt över ett par generationer enorm makt och kontrollera mycket kapital. Eftersom vanliga västerlänningar har släppt en delmål denna lojalitet och ”gett bort den” till staten så skapar det förstås avundsjuka mot denna grupp. Kopplar man sedan detta till det mindervärdeskomplex som kom ur att både kristendom och islam har rötter i judendomen så kan väl det seglivade hatet förklaras. Nu är det tyvärr så att ”spelet” som måste spelas, sedan snart 100 år tillbaks, är ett vänsterspel, med stora stater, och så klart, så har de bästa spelarna lierat sig med de starkaste politiska strömningarna, just nu pk-ismen. Lägger man sedan judeutrotningen och de stora europeiska krigen ovanpå alltihop så kan man också förstå att det funnits krafter som velat bryta dessa etniska lojaliteter och där kommer massinvandringen in igen, så dels som röstboskap åt vänstern, dels som ett lättstyrt kundunderlag och dels som ett medel att förhindra ledare som baserar sig på nationen och etnicitet. Så.

    Gillad av 5 personer

   • A skriver:

    Jag tänkte ju mera på ordet konspirationsteorier då, Samarkandy. Det är bara att se spektaklet ovan.. det är bara ett faktum. Och detta ska vara nyktert folk? Mooaahahaha.

    Mvh A

    Gilla

  • Fingret ur sanden skriver:

   Jajo, men vad driver dig att inte lägga ut texten och dela med dig av dina överlägsna insikter, tidsbrist, lathet, för fin, eller, feghet? Jag lär mig gärna mer, utan ironi, för exempelvis detta med judarna har jag aldrig helt fattat. Jag tänker att det nog går tillbaka till civilisationens vagga på något sätt.

   Gilla

 30. Leif Nilsson skriver:

  Patrik Engellau har förmodligen rätt i att ”globalismen” inte handlar om en ”konspiration”, utan ”det globalistiska programmet har växt fram organiskt”, som Lars Bern förklarar i SwebbTV. Att globalistiska företag verkar för globala regelverk, fri rörlighet för varor, tjänster och arbetskraft, ter sig dock tämligen naturligt. Nationella regler och lagar, utgör naturligtvis då ett hinder för denna strävan.

  Gillad av 4 personer

  • gmiksche skriver:

   Jag hade exakt samma reaktion som Lars Bern när jag läste om Hillary Clintons uttalande. Jag hade då inte sett hans intervju, som jag tycker är mitt i prick. Det besvarar på ett utomordentligt stringent sätt de frågor som är aktuella.

   Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   Man är antagligen väldigt mån om att ingen konkurrent skall kunna växa till hotande storlek i skydd av nationen. Globalismen, med fri rörlighet på olika områden är en garant mot detta.

   Gilla

 31. V for Vendetta skriver:

  Det är möjligt att det inte finns hemliga sällskap som vill styra världen MEN….. varför fick Göran Perssons ministrar så gott som samtliga höga poster hos de kapitalägare som de sade sig beskydda arbetarna ifrån när de slutade med politiken? Varför redovisar inte de politiker som deltagit på Bilderbergsmötena vad som föregick? Att det skall vara hemliga sällskap tror inte jag heller på. Jag tror inte heller att deras mål är världsherravälde. Jag tror de spelar upp allt på en helt öppen arena och jag tror att deras lobbyism på något sätt gagnar dem. Den stora frågan för mig just denna dagen är dock……. varför valde Aspen just dig Patrik som Nordic director?

  Gillad av 3 personer

 32. fabricerad skriver:

  Om man ska kontrollera folk ska man inte styra uppifrån då det förr eller senare misslyckas. Massorna förtrycks och styrs alltid underifrån av sig själva. Vad man måste göra är att implementera idéer och värderingar som man vill massorna ska ha och få den att tro på det själv. Därigenom kan man kontrollera folk. Just därför är det PK-doktrinen som styr de flesta svenskar på samma vis som folk i Sovjet och DDR styrdes. När man har implementerat de värderingar man vill att folket ska ha kan man luta sig tillbaka eftersom folket snart börjar med hårdför social kontroll av varandra. Så länge lagar och rättsväsende är anpassade till att resolut handskas med de av massorna utpekade fula fiskarna kommer systemet att vara mycket svårt att förändra.

  Gillad av 7 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Fabricerad — Exakt så! När en obetydlig liten kommunalanställd lärare väl fått lära sig hur man ska tänka, kommer den på egen hand att ge den elev sänkt betyg som inte ser ut att gråta på ”rätt” ställe när det berättas om de hämmska rasisternas ogärningar!

   (Vilket hände min egen son, för övrigt.)

   Något ytterligare ingripande från sektens högre sfärer behövs inte.

   Tänker någon mer än jag på Nordkorea?

   Gilla

   • fabricerad skriver:

    Hela upplägget innebär att man inte behöver konspirera och/eller smyga med plamer (vilka ändå läcker ut) utan man kan fullt ut verka i det öppna. NK, DDR, sovjet, Sosse-Sverige etc.

    Gilla

 33. Lasse Forss skriver:

  Jacob Nordangård har doktorerat på de organisationer som jobbat och jobbar för globaliseringen. Här går det att läsa en hel del vad han kommit fram till. http://www.klimatupplysningen.se/author/jacob-nordangard/
  Härtill kommer att många redan kräver att demokratin avskaffas till exempel
  Schellnhuber, rådgivare till bland andra Merkel och Barosso, och Anders Wijkman, ordförande i Romklubben.
  Schellnhuber: vi måste skapa en världsregering som styrs av globala ombudsmän. Alltså. Inga val.
  Anders Wijkman: För att kunna vidta de åtgärder som kan rädda klimatet, krävs att demokratin avskaffas eftersom den inte är tillräckligt effektiv.
  SvD hade den 4 november i fjol en stor artikel som hävdade samma saker.

  Om man kallar klartext för konspiration då skulle nog ”de historiska föregångarna på censurens område” vara glada om man haft så naiva personer under deras tid.

  Gillad av 3 personer

 34. Sixten Johansson skriver:

  Massor av vettiga kommentarer. Jag föredrar en klinisk eller cynisk syn på samtidsskeendet, vill inte låsa mig vid vissa förklaringsmodeller eller ägna tid och kraft åt sånt som är svårt att bevisa eller göra troligt för andra och närmast omöjligt att påverka.

  De senaste 50-100 årens utveckling framstår för mig som en lavin eller lavaström. Eller ett tågsätt, som kommit i rullning utför och inte längre går att stoppa. Massans rörelse kan gå att avlänka lite och bromsa i någon mån, men för att rörelsen ska stoppa behövs både handlingskraftiga ledare och stora förändringar i mångas medvetande, psykiska mognad och agerande.

  Ideologierna fungerar mest som rökridåer. Utvecklingen startade och drivs vidare av psykologi + ekonomi (i vid bemärkelse). Krigen och mycket annat synkroniserade och likformade människorna i väst. 40- och 50-talisterna fick ett mandat att skapa en bättre värld och människa. Modena och media fungerade som ett riktande magnetfält på alla västvärldens atomiserade ordtroende. Och nu styr den tredje generationen, den som inte kan förvalta, utan river ner vad den första byggde.

  I de skikt som har resurser och makt att påverka skeendet finns givetvis även individer och gäng som är fanatiker och galningar. Alla etniciteter och nationaliteter rymmer folkförrädare lika väl som psykopater. Även dessa har uttryckt välmenande avsikter, men för varje år blir det allt tydligare att de ägnar sig åt plundring av västvärlden under en storbrand som de själva sprutat bensin på.

  Gillad av 2 personer

  • olle reimers skriver:

   Det är för att det är på just det sätt du beskriver som makten måste spridas ut så brett som möjligt. då minskar riskerna att de onda krafterna tar över. Om de sistnämnda skulle nå sina mål är det stor risk att de förödar hela klotet. Det är först med dagens teknik detta har blivit möjligt.

   Vad vi kan göra är att kräva politiska system som bygger på den amerikanska konstitutionen. We, the people, är de enda som kan rädda oss från oss själva!

   Gilla

 35. Ted Ernhill skriver:

  Beträffande Annie Lööf är hon inprogrammerad på 1 kvadratkilometer, tycker det är lite märkligt att det inte nämns i alla de spaltkilometer som rör henne.
  Hon kommer från en gård på denna yta. Hennes värld ligger inom gårdsgränsen, inget sensationellt med det så det är ett framgångsrikt koncept. Mer tankekraft till det lilla dagliga och total bortkoppling av allt som händer utanför. Hennes bakgrund består i ett bra fotarbete med älgjaktskomplexet, enklare juridiska spörsmål, bankrådgivning då modern är inom branschen där hon jobbat ett tag, barista ett tag, fotbollsspelare, fadern C-ledare i Värnamo. Summa summarum en utmärkt grund att stå på för att fejka fram bra villkor för sin lilla värld.

  Nu till det läskiga, Stefan Löfven är också inprogrammerad på samma sätt, han är själsligt kvar i Hägglunds fabrik där han kan trixa till sig pengar från företaget utan att tänka på världen i övrigt, han kan sträcka sig till Modo när intellektet behöver trimmas, han har byggt sin karriär i Metall på att stjäla/mörda gamla och seriöst sjuka för att via alla möjliga hälsorelaterade tricks stjäla från det allmänna, här inom sjukvården.

  Vi har här två människor med samma vyer som hittat varandra. De lever definitionsmässigt i klansamhällen.

  Dock kan här uppstå plötsliga svängningar där två klansamhällen ena dagen är såta vänner för att nästa dag bekämpa varandra för fullt. Allteftersom intressegrupperingarna varierar.

  MVH
  Ted Ernhill

  Gillad av 1 person

 36. Ted Ernhill skriver:

  När jag ändå håller på kan jag nämna att om det PE skriver har jag haft det tveksamma nöjet att klä av ända in på skelettet för en dryg månad sedan. i webbtidningen Newsvoice kommentarsfält. Kan bara instämma med PE och tycker det är roligt att han kommit ifatt.
  Har tittat lite på de ledande inom tidningen och även andra tidningar som ingår i sfären och ser att det ofta är folk som gärna hoppar på ”häftiga” tankegångar utan att sätta in saker i dess sammanhang, verkar som om det är många som vill bygga sina egna plattformar utan allt för mycket ansträngning.
  Det kommer att bli ett problem då det kan användas av dagens etablissemang för att förhindra konkurrens från de som gjort sin hemläxa.

  MVH
  Ted Ernhill

  Gilla

 37. Ted Ernhill skriver:

  Det får bli en kommentar till. Att finansiera extrautgifter nu på sådär 100 miljarder kronor per år för solidaritet med alla människor är ju behjärtansvärt.
  I det perspektivet kan det inte bli tal om extrasatsningar på landsbygden som AL vill, likaså måste även bidragen till jordbruket minska.

  Och vips har vi en AL som kommer kräva återvandring på direkten.

  MVH
  Ted Ernhill

  Gilla

 38. Lars skriver:

  En bestämd slutsats jag drar av mina eskapader på dessa sidor med så prominenta namn som Stefan Schiller (vem är Stefan Schiller?) m.fl. konservativa blir ett avståndstagande från SD när de nu närmar sig M och KD och tror de ska bilda ett konservativt block. Man har förlorat sin position som mittenparti och väljer en nyliberal agenda, som inte går ihop med välfärdssystem. Sedan är det ju märkliga piruetter hos nyliberala C och halvt nyliberala L och ideer om att driva S till höger. Det blir väl nyval, men den här gången röstar jag inte. SD har gjort sitt, migrationsfrågorna är uppe på agendan och de väljer fel väg nu.

  Kommentarsfälten här befolkas av högerextremister, av moderater som inte gillar invandringen, högutbildade inom naturvetenskap, men renons på kunskap om samhälle och ekonomi.

  Jag måste säga att det varit intressant och stimulerande att ta del av den populistiska högern och se hur det slår hos populasen! Det är inte upplyftande.

  Gilla

  • Göran Holmström skriver:

   Du glömde den misslyckade arbetaren i din text 😉
   Han som varken passar in, eller ens försöker. Bygger mc, grillar och dricker öl.
   Tänker ibland till och med.
   Men är förberedd på allt elände som kan drabba hans älskade land och hans nära och kära, mat, el odling, fiske, jakt,försvar, Check.
   Inser dock att plundra systembolaget vid kollapsen är av yttersta vikt.
   Finner dock alla tankar här lärorika och upplyftande, så många som kan så otroligt mycket.
   Belästa och skriver så så bra, visst vissa tankar känns långt bort men samtidigt vem är jag att döma?
   Det goda samhället, är en otrolig gåva i ett mycket konstigt land. Stort tack till Patrik som står ut med oss alla, och våra konstiga tankar.

   Gilla

  • olle reimers skriver:

   Lars, det är intressant hur du föredrar att blunda för verkligheten och smeta på oss epitet som extremhöger bara för att vi mycket korrekt påpekar att det socialistiska systemet inte fungerar och att det beror på att dess främsta fel är att de grundar sig på utopier och att utopier brukar sluta med att de kidnappas av onda männsikor därför att de finner att naiva personer som du så lätt faller för deras locktoner och att de därigenom kan utnyttja systemet till sin fördel.

   Nej, det enda som funkar är system som bygger på konservatism och beprövad erfarenhet som mänskliga varelser. Det var något som de ameriaknska grundlagsfäderna med Thomas jefferson insåg. De hade insett at en person som hette Montesqieu hade lanserat något han kallade maktdelningslära och att en sådan är den bästa garanti man kan få mot att människor i alltför hög grad utnyttjar sina dåliga sidor.

   Det Jeffersson insåg delades inte av Karl Marx. Han trodde i stället att om proletariatet fick ta makten över sina arbetsplatser så skulle allt bli rättvist och bra. Men Marx bortsåg från hur lätt det var att manipulera det systemet.

   Det man kan lära av allt detta är att det som riskerar minst att utvecklas till tyranni är om krafterna används för att låta människor i så hög grad som möjligt vara herrar över sina egna liv. Det är den yttersta garantin för att tyranniska system inte tar överhanden.

   De onda krafter jag talar om finns i alla världens hörn. De kallar sig för politiker, bankirer, präster eller vad som helst som kan utgöra en lockelse för svaga månniskor att tro att de ska frälsa dem. Om systemet sedan heter kapitalism, kommunism eller islam har ingen betydelse för dem. De vill ha ohämmad makt.

   Livet är en strid mellan gott och ont ända från det allra mest individuella till det mest globala planet. De onda struntar i vad som står i vägen för dem. I en nyligen publicerad videofilm ses intervjuaren fråga Josef Stalin om han inte kände medlidande med de 10 miljoner ukarinare han lär svälta ihjäl. ”Medlidande är till för veklingar” var hans svar.

   Stalin är inte ensam om att vara monster. De sitter i regeringar, styrelser och organisationer.. Och de struntar i oss

   Gillad av 3 personer

 39. Klas Göran skriver:

  Alla konspirationsteoriers moder är föreställningen att frimurarna är ett transnationellt samfund vars medlemmar samlas på hemliga möten för att sprida samhällsomstörtande ideer.
  Och den är nästan fullständigt sann – sett ur dess uphovsmäns historiska situation under första halvan av 1700-talet. För frimurarna spred ideer som jämlikhet, religionsfrihet, tankefrihet och människovärde i en tid när den absoluta monarkins och den katolska kyrkans makt baserades på ståndssamhället, religionsmonopol, dogmatism och adelsvälde. Så visst var frimurarna på kontinenten farliga för l’ancien régime!
  Därför skapade Tronen och Rom den ursinniga propagada i form av konspirationsteorin som sedan fick ett eget liv.
  Så visst kan det finnas konspirationer, men om man nu hittar en konspiration som veverkligevar äkta är frågan ändå vad de ville uppnå och vilken framgång de hade.

  Gilla

 40. olle reimers skriver:

  Jag skrev en lång kommentar här som var ytterst saklig (jag har just skrivit en bok i ämnet så jag vet vad jag talar om. Jag nämnde dock en amerikansk spionorganisatin vid namn somm wordpress tydligen inte gillar att man gör.

  Detta oskick gör dock att man inte kan föra öppna diskussioner på DGS vilket är tråkigt.

  Min huvudtes var att man måste skilja på ”intresse” och ”konspiration”.

  Intresset handlar om att de globala företagen vill ha fri tillgång till marknader och till arbetskraft. I den kontexten är demokratin ett hinder.

  Konspirationen uppstår när man i hemlighet smider planer för att med kriminella metoder bli av med de hinder som nationellt grundad demokrati lägger ivägen.

  Att båda dessa begrepp har ett verkligt innehåll är bevisat. Det är ingen ”konspirationsteori”.

  Konspirationer hålls hemliga om de är organiserade military style, Hur länge som helst. Det kan lätt bevisas med otaliga exempel.

  Jag vill säga till Patrik. bra att du tar upp ämnet. Men du skjuter på fel mål. ”Konspirationsteori” är en halmgubbe för att vända bort blicken från det vi kan bevisa: de verkliga konspirationerna.

  Gillad av 3 personer

 41. Artikeln ägnade sig åt halmgubbar skriver:

  Judarna är ett gammalt folk som alltid levt i minoritet. För att de överhuvudtaget skall kunna finnas till krävs dels en stark etnocentrism och en stark ingruppslojalitet. En intressegemenskap. När skandinaver har hamnat i liknande situation har de snabbt assimilerats.
  Som ett internationellt folk ligger i judiskt gruppintresse att minoriteter skall ha ett starkt skydd. De befinner sig ju per definition alltid i minoritet. Vidare så är ett annat internationellt gruppintresse att göra det lättare att flytta över gränser. Vidare, är man i minoritet så är det lätt hänt att man inte vill vara i ensam minoritet och starka majoritet är hotfulla. Man lever ju på de starka majoriteternas nåd.
  Oavsett hur det gått till kan vi konstatera att dessa gruppintressen har fått sitt lysmäte sedan andra världskriget. Om det sedan är en konspiration eller om det bara är makt i kombination med gruppintresse. Eller en slump. Det är ovetbart. Men vi kan se gruppintressena och vi kan se förändringen i västvärlden.

  Vad gäller oligarkkonspirationer. Patrik har ingen bättre teori till massinvandringen som genomförts mot Europas folks intressen och önskningar.

  Gillad av 1 person

 42. gmiksche skriver:

  Wikipedia: Konspiration (av latinets conspirare: ‘andas tillsammans’), komplott eller sammansvärjning, syftar på ett hemligt samarbete mellan en grupp individer med dunkelt, olagligt eller illasinnat syfte.

  Jag baxnar av alla konspirationsteorier. Det som sker ligger i öppen dager för den som vill se. Sen kan man ställer frågan om motiven. Men de är en bisak. Det är det som sker som drabbar oss, inte motiven. Allt annat är av- och vilseledande. Ofta med en bismak av ursäktande.

  Ex vis har Soros bevisligen stött och möjligen fortfarande stöder organisationer som slussar migranter till Europa. Det är stödet som är det väsentliga i bedömningen av Soros person och gärningar, inte hans etnicitet, motiv och syften. Den som frågar efter motiv och syften riskerar omedelbart att få antisemitstämpeln på sig.

  Det är på tiden att folk struntar i antisemitstämpeln och håller sig till saken. Och ger svar på tal till de som försöker komma undan en sakdiskussion genom att använda sig av den stämpeln. Det är många rötter som inte tål att se dagsljuset. Såsom en del av socialdemokraternas, centerns och icke minst vänsterpartiets.

  Gillad av 2 personer

 43. Klas Göran skriver:

  Frågan handlar egentligen om två saker: 1) Finns det konspirationer? och 2) har de – eller har de haft – makt över oss andra?
  Konspirationer finns och har funnits, visst. Priskarteller är uppenbara exempel på sammansvärjningar och de har makt så länge de är hemliga och/eller lagliga. Frimureriet idag och Bilderberggruppen är inga bra exempel, då deras mål och medlemmar är kända.
  Nyliberalismen är inte heller en sammansvärjning, då dess mål och medel har varit kända i decennier.

  Gilla

 44. Andersson skriver:

  Det finns ingen konspiration sa konspiratören. Patrik är en gammal nyliberal som verkat i nyliberala tankesmedjor ända sedan 80-talet. Troligen mycket skicklig eftersom han förvridit skallen på väldigt många och lyckats få sin politik genomdriven och det Sverige vi har idag är bl.a. ett resultat av Patriks ihärdiga arbete. Man skulle kunna kalla Patrik för alternativmedias Wolodarski och bloggen DGS för alternativmedias DN.

  Gillad av 1 person

  • gmiksche skriver:

   Du verkar ha fått insikten hur saker och ting förhåller sig med dig i vaggan. Gratulerar. För andra tar det lite längre tid, så att jag tror att man får ursäkta Patrik. Och även andra, såsom mig själv.

   Gilla

  • olle reimers skriver:

   Din kommentar må vara korrekt vad gäller Patrik och hans antecedentia. Det skriver jag dock inte under på. Om så är fallet gör han ett utomordentligt arbete för att försona sig med sna synder.

   Emellertid saknas argument för att det skulle ha resulterat i att DGS blivit ett mini-DN. Om det visar sig att DGS fungerat som en ryssja för att kunda fånga in PK-avvikare är jag beredd att ge dig rätt. Vi ses på Kumla i så fall!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.