För många amerikaner handlar muren om trygghet

Mohamed Omar

Kaoset vid USA:s gräns mot Mexiko visar att asylsystemet inte fungerar. Tanken att man ska släppa in varje migrant som hävdar asyl för att sen utreda om det faktiskt stämmer, håller inte. Det är väldigt lätt att släppa in en migrant, men oerhört svårt att få ut honom. Man har samma problem i hela västvärlden. I Sverige kan man inte ens få ut grovt kriminella invandrare.

Det är därför systemet måste läggas ner. Migranternas asylskäl, identitet och kriminella bakgrund ska inte utredas efter att de kommit in i landet, utan före eller inte alls. Har man inte kapaciteten att utreda migranter där de är, innan de släpps in, ja, då kan man inte erbjuda asyl. Tyvärr. För vi kan inte ha ett asylsystem där migranter stannar för att vi inte kan få ut dem. Det underminerar respekten för lagen och den rötan kommer att sprida sig.

Hur sannolikt är det att migranter som stormar en gräns och kastar sten på polisen kommer att uppträda laglydigt när de väl brutit sig in? Det är åtminstone en dålig start. Västvärldens slapphet vid gränserna gör inte antalet migranter färre, utan fler. För det visar att det går att ta sig in, och då försöker fler. En gräns måste vara en gräns på riktigt. Endast den som har rätt papper får ta sig över.

En viktig anledning till att Donald Trump blev vald till USA:s president var människors oro över den illegala invandringen. Man hoppades att han skulle bygga den så kallade ”muren”, det vill säga att ordentligt gränsförsvar, längs gränsen mot Mexiko. De kaotiska scenerna med stormande migranter kommer sannolikt att förstärka många amerikaners stöd för muren.

De flesta av migranter som försöker ta sig in USA kommer från våldsamma samhällen i Sydamerika och risken är stor att de tar med sig en del av detta våld.

Kathryn Steinlee är ett av flera offer för vänsterns ”humanitära” invandringspolitik som inte får den uppmärksamhet i mainstreammedia som de förtjänar. Den 32-åriga Kathryn var ute på en promenad med sin pappa i San Francisco den 1 juli 2015 då hon sköts till döds.

Den som höll i pistolen var den illegale, mexikanske invandraren José Inez García Zárate. Han blev frikänd från mordanklagelser eftersom han påstod att pistolen avfyrats av misstag. På Twitter kallade Donald Trump det för ”en skandalös dom”. Zárate hade tidigare dömts för flera brott och utvisats från USA fem gånger (!), men kunde alltså fortfarande uppehålla sig i landet.

Jag tycker det är viktigt att visa hennes ansikte. Offren för västvärldens ansvarslösa invandringspolitik och slappa gränsbevakning behöver uppmärksammas. ”Öppna era hjärtan”-förespråkarna vill helst inte att vi ska öppna våra hjärtan för dessa offer. De vill helst inte att vi pratar om- och minns dem. För många amerikaner handlar muren om trygghet och frihet för kvinnor som Kate. Därför har den av vissa kommit att kallas ”Kate’s Wall”.