Tjuvar är inte svenskar, eller?

Mohamed Omar

Enligt Åsa Romson, tidigare språkrör för Miljöpartiet, så är alla som åker tunnelbana i Stockholm svenskar. Så här sa Romson i en partiledardebatt i riksdagen den 17 oktober 2012:

”När jag går omkring i Stockholm till vardags och möter de invånare som bor och lever här tycker jag nämligen att alla som åker på tunnelbanan är svenskar.”

Men det finns de som inte håller med.

En Josefin Meissner menar att tjuvar inte är svenskar, trots att de åker tunnelbana i Stockholm.

När juridikstudenten Josefin åkte tunnelbana från Gamla stan till T-centralen tisdag den 20 november, så hörde hon följande meddelande i högtalarna:

”Göm era laptops, böcker och smycken. Håll i tidningarna och kaffet för de här personerna tar allt. De är ficktjuvar allihopa”.

Vad tänkte 24-åriga Josefin när hon hörde meddelandet? Blev hon glad över att någon visade omtanke om hennes saker? Nej, hon tänkte att meddelandet hade ”en stark rasistisk underton” och att hon borde polisanmäla de ansvariga. Hon håller på att samla in vittnesmål och information som grund för anmälan.

Josefin menar nämligen att varningen riktade sig mot ”en viss grupp människor”.

Det verkar alltså som att Josefins hjärna gör en koppling mellan tjuvar och icke-svenskar. För meddelandet självt innehåller ingenting sådant.

”Och jag tänkte ju på en gång att det handlade om tiggare”, säger hon till P4.

Ok, låt oss säga att det var tiggarna som var adresserade – på vilket sätt är det rasistiskt? Tiggare är väl ingen etnisk grupp. De har väl ingen hudfärg.

Josefin vill alltså polisanmäla någon annan för sina egna tankar. Den ”antirasistiska” paranoian når ständigt nya nivåer.

33 reaktioner på ”Tjuvar är inte svenskar, eller?

  • Lars-Olof Svensson skriver:

   Ja det är jobbigt tvingas erkänna att dumma motståndaren haft rätt. Det är där skon klämmer. Först sjunger man invandringens höga visa i alla tonarter, invandrarna räddar Sveriges ekonomi, invandrarna stärker pensionssystemet, invandrarna för med sig sköna konster och intellektuellt uppsving ( i tur och ordning: Jan Nylander SVT 26 mars 2017, DN 18 maj 2015, Dick Harrisson i SVD den 10 sept. 2015). Och så har vi alla kändisar som sjunger med, Ernman, Schyffert och Strömstedt tex. Sedan upptäcker man att det bidde inte så. Men det går inte erkänna för då får SD rätt. Översatt till politik, DÖ eller det är viktigare att SD inte får en saying än att vi (C och L) får igenom sin egen politik.

   Gillad av 2 personer

 1. M.D. skriver:

  Höll Josefin extra koll på sina egna saker? Eller lade hon demonstrativt ut sin fina, nya mobil för ett antal tusen på närmsta bänk och tog en långsam promenad runt stationen för att visa hur ogrundad de dödsnazistiska fördomarna mot tiggarna faktiskt är?

  Gillad av 5 personer

 2. fabricerad skriver:

  Jag troratt Josefine är mest intresserad av att börja bygga sitt namn och få ut det till tänkta arbetgivare. Om det som citeras är vad som sägs är där ingenting som ligger till grund flr fällande dom. Inte i ett demokratiskt land i alla fall.

  Gillad av 3 personer

  • Jan Molin skriver:

   Bra Fredrik, du rättar dig själv!
   Detta ”dem” istället för ”de” är ett mycket vanligt fel idag, även här på DGS, men troligen mest hos yngre personer?
   Allra vanligast är det nog hos de okunniga journalisterna, som även i övrigt hel- eller halvljuger i allt det de förmår få på pränt eller ur sina munnar. Detta på grund av den av sosseriet ”nedlagda skolan” och den senare av alliansen ej ens påbörjade uppryckningen. Och senare på de sk journalistskolorna fulländar man nog bara teknikerna att luras, säga halvsanningar och helljuga.
   I Barcelona-avtalet 1995, som jag tjatat många gånger om här, framgår att journalisterna skulle vara med i att få folk att finna sig i folkutbytet med arabstaterna! Och de har sannerligen åtlytt utmaningen i att vara maktens megafoner.

   Gillad av 1 person

 3. V for Vendetta skriver:

  Och ett påskrivet FN föredrag i Maracesch ger vid handen att hon får rätt. Vi närmar oss en värld som Orwell skulle betrakta i vissa avseenden som förbi den han beskrev i 1984. Att se potentiella fiender till den rätta lära i alla uttalanden, i alla skrifter i allt som sägs är nog en uppgivenhet i sig själv. Det farliga med en 24-årig juridikstudent som polisanmäler varningar på tunnelbanan är att hon snart kan bli ett prejudikat. På så sätt är hon med och skapar bovarnas marknad och hon inte bara låter dem klä av henne och råna henne in på bara kroppen, hon tackar och lovar dem efteråt också samt KRÄVER att alla andra skall följa hennes exempel. Senast sådant uppenbarade sig inom den västerländska världen var när pesten drog fram i full skala, fullt jämförbart med det som sker idag. Man visste inte hur man skulle stoppa den, man visste inte var det slutade och den skapade oordning i den annars så ordnade världen oh så här i efterhand vet vi att den aldrig blev sig lik igen. Jag tycker mig se vissa likheter med den goda juridikstudenten och den tid som drabbat henne. Eller kanske det bara ger henne ett mått av lycka att få agera i det hon tycker är gott och sätta sitt namn på något. Jag är rädd dock att hon skall upptäcka att sådan lycka är ett fängelse som burar in dig långsamt och var nycklar hålles av de hon velat rädda.

  Gillad av 2 personer

 4. Aha skriver:

  Bra infallsvinkel – man skulle kunna säga att i samma ögonblick som hon gör en polisanmälan skriver hon också under sin egna polisanmälan; hon har fördomsfullt utgått från att meddelandet gällt romer som springer omkring och tigger i vagnarna.

  (Men var det verkligen så utropet var? Det låter konstigt att tunnelbaneföraren skulle ha utelämnat vilka varningen avsåg.)

  Gilla

 5. Ali Baba skriver:

  Så Josefin Meissner vet att tiggarna egentligen är professionella ficktjuvar – intressant.

  Precis som Omar skriver så avslöjar inte meddelandet i tunnelbanan rasism den som avslöjas
  med rasism och självgoda fördomar är Josefin Meissner själv. Vad som till yttermera visso är patetiskt är hur media naturligtvis helt okritiskt kolporterar Meissners värdegrundscertifierade medborgarnit som om den utgjorde ett föredöme.

  Gillad av 3 personer

  • Mittfingret skriver:

   Jag vet inte varför vi alltid måste leta efter goda intentioner? Jag antar istället att Josefin är en makthungrig ond människa som vill tvinga andra till det ena eller det andra efter hennes indoktrinerade vilja och raka åt sig fördelar i processen. Hon är stinsen vid tågen med fångar till koncentrationslägren. En fiende som drivs av inre ondska, inte godhet.

   Gillad av 6 personer

 6. Björn skriver:

  Vad fick henne att tro att ”budskapet” handlade om tiggare? Varför gjorde hon direkt den kopplingen? Egna ”förträngda” erfarenheter som ligger och skvalpar i det undermedvetna…..?

  Gillad av 1 person

 7. 90-talisterna är inte anpassade för dagens politiska klimat skriver:

  Josefin Meissner är en av alla dessa curlade, lättkränkta och tröttsamma 90-talister som tror att allt som inte passar in i deras världsbild är rasism. Såna människor har vi fått nog av och de kommer att få stora problem i framtiden, så som det svenska samhället ser ut idag. Naturligtvis vill hon förstås synas i media, precis som den uppmärksamhetskåta generation de är med instagram och allt.
  https://www.expressen.se/nyheter/nu-anmaler-josefin-24-budskapet-pa-tunnelbanan/

  Gillad av 1 person

 8. weasel skriver:

  Fast nu var det ju inte Josefins egna associationer.
  I SR-länken i TS står det ju uttryckligen ”En särskild grupp ska ha pekats ut som tjuvar, utan att det funnits belägg för påståendet.”
  Den gruppen borde väl inte vara ”människor” , så då förmodar jag att tunnelbaneföraren sa ”EU-migranter” eller något liknande.
  Varför SR inte skriver vilken grupp det handlade om är dock obegripligt. Kanske är det så att ”antirasismen” har gått så pass långt att SR inte kan skriva det eftersom dom då gör sig skyldiga till Hets mot folkgrupp.
  Ingenting förvånar mig längre.

  Gilla

 9. Bengan47 skriver:

  Man blir rätt bekymrad när både MTR och SL går ut med värdegrunden på Expressens förfrågan. Som jag uppfattade det varnades det för tjuvar , no names, men alla, även frk Meissner vet ju vilka som frekvent förekommer i dessa sammanhang. Hets mot folkgrupp?
  Om vår polismyndighet ska syssla med sånt trams finns inte tid för att reda ut brottslighet. Hoppas de lägger ner anmälan omedelbart efter ankomst.

  Gillad av 1 person

 10. Karl Oskar skriver:

  Bra poäng. Bissart.
  Men, med landets misstänkt PK- märkta domstolsväsende är jag dock inte alls säker på att inte polisanmälan kan leda till både åtal och fällande dom.
  Vi får se.

  Gillad av 1 person

 11. Kalle skriver:

  Denna Josfine, gör hon rätt för sig och betalar skatt, så hon kan ställa krav på samhället?? Troligen inte. Hon tillhör väl den curlade generationen och självbilen hon har är en gudomligt snäll person. Betala skatt som oss andra, sen kan du kräva att skatten används till realistika saker.

  Gilla

 12. O.T. skriver:

  Förbud mot luciatåg i Mellerud och Motala. Terrorhinder runt julmarknader i Malmö. En märkbar kulturell förskjutning pågår, där islam och konsekvenser av islam vinner mark.

  Samtidens medarbetare Mohammed Omar, väl insatt i islam, skriveratt man på sajten Islamguiden kan läsa hur fundamentalister vill att den svenska skolan bör anpassa sig till muslimernas krav. I avdelningen Råd och tips till svenska skolan vid mötet med muslimer finns lucia under rubriken ”Kristna högtider”. Här står klart och tydligt att de islamiska fundamentalisterna vill exkludera alla svenska högtider och att de inte vill att deras barn deltar. Muslimer får lära sig att det är de ”kristnas” högtider, den otrogna svenska majoritetsbefolkningens.

  – Det är lite luddigt. Vissa föräldrar har fått svaret att alla inte kan delta om de inte har råd med kläder. Men förra året lånade skolan ut till de som inte hade och vi är många som gladeligen ger bort det vi inte behöver.
  – Sedan har det pratats om tidsbrist men det håller inte som argument. Häromveckan kom barnen hem med godis, efter att klasskompisarna med muslimsk bakgrund hade visat kort på Mecka och berättat om profeten Muhammed.
  – Olika religioner och kulturer ska kunna leva sida vid sida tycker jag, och därför är det rimligt att tänka sig att påskens och julens traditioner också finns med,
  
Ingrid Stewart tror att förbudet har med religion att göra.
  – Jag misstänker det. Alla skulle inte känna sig välkomna med Luciafirande enligt skolan. Men i förra veckan firade skolan Muhammeds resa till himmelriket utan att ens informera oss. Då kan man rimligtvis inte välja bort kristna berättelser och firandet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.