Sjuklövern bryter samman

Patrik Engellau

Ett par veckor före valet i september publicerade jag en text som handlade om att våra politiker och mest anlitade debattörer inte kan se klart eftersom de sitter som betraktarna i Platons grotta och tror att skuggorna på väggen är verkligheten.

Efter valet känner jag detta allt starkare. Skuggorna på väggen talar om för sådana som Annie Lööf och Jan Björklund att om man ger sverigedemokraterna ett lillfinger så kommer judar att förtryckas och nazister och pilkorsare finansierade av Viktor Orbán att marschera på gatorna. Jag tror inte att Lööf och Björklund (och deras meningsfränder) är oärliga. De är säkert uppriktigt oroliga för något. Men för vad?

Vi som inte nöjer oss med att försöka tolka skuggorna på grottans vägg utan i stället vänder oss om och bedömer tingen efter verklighetens i och för sig svårbegripliga signaler kan göra några observationer.

En första observation är att det där med antisemitism och pilkorsare från sverigedemokratiskt håll inte är så trovärdigt. Det fanns säkert nazister i partiet när det bildades för trettio år sedan men det fanns även gott om nazister i centerpartiets företrädare bondeförbundet för sjuttiofem år sedan.

Vad är halveringstiden för ideologiskt gift? Trettio år? I så fall är centerpartisterna artonprocentiga nazister och sverigedemokraterna femtioprocentiga. Ska artonprocentare sätta sig till doms över femtioprocentare? Om man kunde förmå Lööf och Björklund till en nykter betraktelse skulle de nog se de paranoida inslagen i sina föreställningar.

En annan observation som nu känns långt säkrare än före valet är att Alliansen inte längre finns. Moderaterna och kristdemokraterna kan tänka sig att regera med stöd av sverigedemokraterna. Det är ganska stort jämfört med retoriken före valet. Från att regera ”med stöd av” är steget inte långt till att regera ”tillsammans med”. Detta är en verklig orosanledning för C och L. De måste ta ställning.

En tredje observation är att när Alliansen kraschar så kraschar även sjuklövern. Ett nytt politiskt block som består av M, KD och SD börjar formera sig inför våra ögon.

Detta block, som kanske kan kallas konservativt, skiljer sig från rest-sjuklövern däri att det består, tror jag i alla fall, av folk med andra värderingar än de övriga. Dessa människor tänker som självförsörjande medelklassare. De gillar ordning och reda och sunt förnuft och gillar tanken på att folk bör ta ett eget ansvar. Deras diametrala motsats är det tänkande som frodas hos miljöpartiet, feministiskt initiativ, de politiskt korrekta avdelningarna inom socialdemokratin samt Dagens Nyheter och Svenska kyrkan, kort sagt politikerväldets inflytelsesfär.

Här ligger, tror jag, Lööfs och Björklunds sanna oro. Här presenterar sig en sanningens minut för dem som de i det längsta drar sig för att behöva uppleva. Vem är de? Vart hör de? Är de medelklassare eller PK-ister? Alltför länge har de gömt sig för frågan och skylt över genom att anklaga sverigedemokraterna för nazism (och alla andra medelklasstänkare för medlöperi eller rasism).

Detta spekulerade jag om i den där artikeln. Men jag kannstöpte också om en annan sak som vi ännu inte sett några tydliga tecken på i verkligheten, nämligen att socialdemokratin borde spricka efter den nu allt tydligare skiljelinjen, alltså mellan medelklassarna, i detta fall de så kallade gråsossarna, och PK-isterna. Döm om min förvåning när jag fick vatten på min kvarn av den i socialdemokratisk kultur långt bättre insatta författaren Lena Andersson. Andersson skriver så här i Dagens Nyheter:

För det är värt att fundera på om det inte är en partisplittring som skett i det tysta… Tidigare klarade SAP att härbärgera även livsstilskonservativa arbetare och hantverkare som bara ville få känna igen sig i sitt gamla Sverige och sin hembygd, de som inte är kulturradikaler men heller inte rasister, som vill ha stabilitet och jobb, ett välfungerande samhälle, en familj att komma hem till och slippa förolämpas i press, radio och tv.

Att gråsossar och vanliga medelklassare är samma slags folk har jag tjatat om till leda. Om dessa kunde bilda ett gemensamt politiskt block skulle Sverige vara på väg mot en räddning.

(Lena Anderssons tes i övrigt tror jag inte så särskilt på. Hon anser att S, M och L bör bilda regering. Visserligen skulle en sådan koalition få en betryggande riksdagsmajoritet med 190 mandat mot 175 nödvändiga, men hur sossarnas PK-falang skulle kunna regera ihop med moderata medelklassare – om nu moderaterna inte vek ner sig, vilket naturligtvis går att tänka – är svårt att förstå. Andersson resonerar, som jag ser det, lite blåögt att socialdemokraterna genom att bilda armkrok med moderaterna skulle kunna ”återvinna inte bara sig själva utan också de minst 10 procentenheter SD-väljare som är sossar i själen och som kanske återvänder i boet den dagen Socialdemokraterna upphör att låtsas dela Miljöpartiets världsåskådning”. Men hallå! De medelklassgråsossar som flytt från socialdemokraterna till sverigedemokraterna har inte sin mäktigaste huvudfiende i miljöpartiet, utan mitt inne i socialdemokratin, typ S-kvinnor och Tro och Solidaritet.)

Jag tror att situationen är särskilt djävulsk för S, C och L. Inom sina led har de både PK-ister och medelklassare. V, Fi och Mp har praktiskt taget bara PK-ister. M, KD och SD har praktiskt taget bara medelklassare. Just idag våndas Lööf och Björklund. I morgon kommer nog Löfven att våndas. Sverige väntar på att dimman ska lätta och en ny politisk stridsordning visa sig ha formerats inför våra förbluffade ögon.

 

131 reaktioner på ”Sjuklövern bryter samman

 1. Elof H skriver:

  ”De är säkert uppriktigt oroliga för något. Men för vad?”
  Ett problem är att ingen frågat dem VAD de är rädda för. De har aldrig tvingats sätta ord på det förutom det helt innehållslösa”vi har inte samma värdegrund”.

  Gillad av 5 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Som är vadå?

   Att vi skall försörja hela världen?
   Att vårt bistånd skall vara helt kravlöst,
   mer eller mindre rakt ner i despoternas fickor…

   Att våra ungdomar skall ställas sist i alla bostadsköer?

   Att Alla religioner är lika mycket värda,
   då de har en gemensam kvinnosyn…

   Gillad av 4 personer

   • Jagoda skriver:

    I realiteten förs idag i Sverige en skendebatt då det gäller den sk invasionsfrågan då spelplanen för Sveriges del kommer att bli helt förändrad då Sverige den 10-12 ratificerar FN-dokumentet ”Global Compact on migration…”.Alla begrepp och lagar samt förordningar som tidigare i alla fall teoretiskt varit relevanta i immigrationsfrågan blir då helt irrelevanta bl a upphör då distinktionen mellan ”migrant” och ”flykting”.Även begreppet ”nation” och ”nationsgräns” blir då helt irrelevanta.Europa förvandlas då helt plötsligt till ett smörgåsbord där potentiella ”umsiedler” kan s a a ”välja russinen ur kakan” och fritt flytta dit de önskar med berörd stats hela finansiella och rättsliga uppbackning.FN-dokumentet som initierades av Obama-administartionen innebär helt enkelt Europas död.USA,Ungern,Österrike,Polen och även Danmark tillhör de nationer som ej kommer att underteckna detta genocid-avtal.Dokumentet sägs vara icke-juridiskt bindande men öppnar en krypväg för korrupta politiska/ekonomiska eliter som avser att löpa denationaliserings löpet till vägs ände och helt sälja ut sina befolkningar och nationer.Till denna genomkorrupta politiska/ekonomiska kategori hör den mot de etniska svenskarna fientliga Eliten i Sverige som då de facto kastat masken och helt öppet för ett utrotningskrig mot de etniska svenskarna.Etniska svenskar som de föraktar och avskyr men ändå exploaterar.

    Gillad av 2 personer

  • Der Ring des Nibelungen skriver:

   Jag tror personligen att de är rädda för folks fria vilja eftersom de alla villa bygga axiomatiska perfekta samhällen efter sina respektive ideologier. Denna fria vilja är idag endast uttryckt genom SD (och AFS och MED) men vi kan se samma sak över hela världen, det största hatet mobiliseras mot de som sätter fingret precis där det gör ont, på självmotsägelserna i och mellan ideologierna som Jordan Peterson och Tommy Robinson.

   Gillad av 8 personer

 2. Tritonen skriver:

  Problemet är att man, precis som tidigare, i både C och L vägrar att acceptera valresultatet. De över en miljon väkjare som, av olika själ, lagt sin röst på SD, ska till varje pris berövas allt inflytande. Det tycks vara prio ett!
  Ett extraval vore angeläget, men det skyr man som pesten. Bättre då med någon ny finurlig variant av DÖ, förkädd till ” Ansvar för landet”.

  Gillad av 11 personer

  • MartinA skriver:

   M, KD och SD gick till val på minskad invandring och fick 43.6%. L o V, C o MP, S, gick till val på fortsatt massinvandring och fick 56.4%. Valresultatet är tydligt, en regering som fortsätter massinvandringen är det enda demokratiskt rimliga.
   Vidare, S o SD, V o MP, 60,7%, gick alla till val på högsskattesamhälle.
   M o S, C o MP, L o V gick till val på mer Kulturmarxism, Postmodernistisk intersektionellt Genusvansinne och aktivt svenskhat och fick 74.5%.

   Oavsett vad bör svenskarnas tydligt uttryckta önskan för den här sortens politik respekteras i regeringsbildningen. Någonting annat vore respektlöst mot demokratin.

   Gillad av 7 personer

   • Der Ring des Nibelungen skriver:

    Precis, de mest patetiska nu det är de som röstat C, L, KD eller M som säger (eller viskar bakom stängd dörr) att de inte vill släppa fram ytterligare kulturmarxism och massinvandring, just de medelklassare som Patrik försöker andas liv i, de har röstat och får precis vad de röstat på.

    Gillad av 2 personer

   • Der Ring des Nibelungen skriver:

    Jag menar, vad begär de, att S och V skulle göra sig av med sin största grupp väljare, invandrarna? Det är ju inte troligt.

    Gillad av 3 personer

  • Der Ring des Nibelungen skriver:

   Jag tror att många är fast i gamla föreställningar om hur samhället fungerar och är, bara för att man går och röstar så har man väl inte demokrati? I ett land befolkat av robotar som styrs av ett ont geni, inte är det väl demokrati när de röstar? Att de som styr oss nu tror på demokrati är en villfarelse.

   Gillad av 4 personer

  • Johan skriver:

   Så sant. Malmö visar vägen.
   Centerpartiet och Liberalerna lade ned sina röster under fullmäktigemötet i Malmö på måndagen. Därmed lät de Socialdemokraterna fortsätta styra den mångkulturella staden.

   Först såg det ut som att Malmö skulle få ett historiskt politiskt maktskifte åt höger under kommande mandatperiod.

   Moderaterna ville införa ett borgerligt styre baserat på stöd från Centerpartiet, Liberalerna och Sverigedemokraterna.

   Gillad av 1 person

 3. A skriver:

  Jag skulle inte lyssna på en sån som Lena, PE, hon vill ha det så här. Dessutom hade vi inte ens vetat att hon funnes annars heller. Sen tycker jag inte om uttrycket gråsossar. Som att hylla dem tycker jag. Men visst, nationella socialister är ju avsevärt bättre än internationella undergångssocialister. Förövrigt tror jag du önsketänker och är ett eller två varv för tidig PE. Snart sitter Lövet där.. Dessutom, om Sverige på nåt sätt skulle bli räddat, så tror jag inte att skulle ske pga något innom landet, utan vara nåt bananskal som kommer utifrån. Det är typiskt Sverige, sen skulle ingen låtsas om att något negativt någonsin hänt, utan bara ånga vidare som världsmästare innom allt.

  Mvh A

  Gillad av 4 personer

 4. svenge skriver:

  Kul var väl ändock Lena Anderssons upprepning av Gunnar Wetterbergs förslag: (m) + (s) + (L) med Cecilia Malmström som ”hemtagen” till statsminister. Då skulle även hon få bekänna färg som internationell stjärna och kanske nu slipad förhandlare. Dessutom skulle Lööfs hopp om att bli statsminister i en gulröd koalition få sig en törn. Mas-Peter vill jag dock fortsatt ha som försvarsminister, framför Björklund. Utopier? Ja, men spännande.

  Gilla

 5. Henric Ankarcrona skriver:

  Krönikan sätter fingret på ett fenomen: ointresset att finna ut var alla SDs röster kommit från. Jag tror att de i första hand kommit från Mars där det sägs finnas allt möjligt av elände och onda avsikter.

  Gillad av 6 personer

  • Jagoda skriver:

   De sk politikerna som ju endast är bankanställda i GlobalBank.inc är inte alls inkompetenta men har endast andra arbetsgivare än vad folk i allmänhet tror sig veta.De lyder slaviskt sina Herrar och avser att till varje pris genomföra EU:s sk Kalergi-plan som innebär förintandet av Europa och dess nationer.De flesta av dessa sk politiker är lands- och folkförrädare och trivs med det.

   Gilla

 6. Pelle skriver:

  Efter den senaste tidens krumbukter är jag mer och mer övertygad om att C och L till största delen befolkas av människor som fortfarande befinner sig på barns intellektuella nivå och vars liv utspelar sig i sandlådan. Annie Lööf är vår tids största politiska pajas och Björklund är inte långt därifrån. Låt oss hoppas att färgen runt deras inmålade hörn aldrig någonsin torkar och att de helt enkelt svälter ihjäl där de nu befinner sig.

  Gillad av 17 personer

  • Johan skriver:

   Jag ser inte Annie Lööf som en pajas. Hon är makthungrig. På några år har hon med ett blött pekfinger och vidgade sniffande näsborrar letat upp alla de förvirrade PK-kvinnorna och dito ”Soy-Boys” (beta-män med låga testosteron-nivåer) som bor i storstan.
   U-svängen är fullbordad. Bondeförbundet är stendött.
   Annie Lööf är en samvetslös maktspelare. Inget annat. Mitt förakt är tämligen gränslöst.

   Gillad av 15 personer

   • Pelle skriver:

    Jag håller i grund och botten med om att Annie Lööf är gränslöst makthungrig. Likväl är hon en sällsynt usel förhandlare och ett valresultat på drygt 8% är knappast någon anledning att slå klackarna i taket. Om hon dessutom tror att hon kommer att få bli statsminister i en S-märkt regering är hon bortom den mentala räddningen. Annie Lööf är en omogen och skrikig politisk pajas som har målat in sig i ett hörn och inte så mycket mer. Hon förtjänar inget annat än djupaste förakt.

    Gillad av 7 personer

   • fabricerad skriver:

    Johan, jag håller med till fullo. C och Lööf är endast intresserade av makten. För att uppnå det målet är hon beredd attgå hurlångt som helst. Idag är C ett ideologilöst parti vilket är perfekt för alla åsiktslösa väljare som inte vågar stå för ens en åsikt, än mindre ta ansvar för sina handlingar. L är liksom C ideologilöst men saknar partikassa och starkare än maktsuget är nödvändigheten i att undvika omval, för det har man inte råd med.

    Omval är det enda rimliga. Vi får då se L och Mp lämna riksdagen. Tyvärr klarar C av ett omval men de kanske blir ett 4.5%-parti efter ett sådant.

    Gillad av 2 personer

   • Jagoda skriver:

    Lööf är inte alls en pajas utan en kallhamrad och durkdriven medlem i Bilderberg-gruppen och den Trilaterala kommissionen.Dödligt toxisk-en slags ”giftorm” men ej en pajas.

    Gilla

 7. V for Vendetta skriver:

  Det enda som skrämmer 7-klövern är det nya, d v s det nya som inte de kan bestämma över. Det nya Sverige med våldtäkter, mord på öppen gata och finanssvindel i form av ett utnyttjande av bidragssamhället är de dock inte rädda för utan de är rädda för den det nya som SD står för, vilket egentligen är det en form av det gamla Sverige där medborgaren värnades och förnuftet oftast fick stå som grund för svåra beslut. De är med andra ord en del av det nya Globalistetablisemanget och SD är hindret som står i vägen för att de skall kunna få uppskattning av sina egentliga uppdragsgivare för väl utfört värv. De är beredda att gå så långt att de säljer sin ideologi eller omdanar den med mycket kort varsel. Väljarna är bara boskapen som skall tillse att man tar sig till målet och därigenom urholkar dessa skrämda politiker demokratin. Det kommer inte att uppstå några nya politiska block, det kommer bara att uppstå olika synsätt på hur man skall kunna bibehålla det nya landet med skjutningar, mord på öppen gata och utnyttjande av bidragssystemen. För sanningen i grunden är väl ändå att hade man haft viljan att stoppa detta så hade det så klart låtit sig göras. Det är därför viktigare än någonsin att SD agerar direkt och förhindrar 7-klöverns progression och återupprättar det förnuftiga i politiken igen.

  Gillad av 13 personer

 8. Alexander Zetterberg skriver:

  Regeringsbildningen efter valet 2014 och nu 2018, visar på hur erbarmligt odemokrratiskt Sveriges politiska system är. En gång vart fjärde år tillåts väljarna lägga sin röst på ett parti som presenterar en lista av namn, de flesta okända för väljarna, och de som väljs har för det mesta inte åstadkommit någonting av värde utanför den lilla grupp nördar som redan från tidiga år engagerat sig i ett politiskt parti.

  Sverige behöver en ny konstitution där vi inför enmansvalkretsar av anglo-saxisk typ – då betyder väljarnas röster något!

  För övrigt tror jag ett uppvaknande i Sverige är helt avhängigt ”midterm-elections”. Om republikanerna lyckas behålla majoriteten både i senat och representanthuset kommer det radikalt påverka både Main-street-media och demokraterna att börja fjärma sig från den destruktiva anti-västliga retorik de bedrivit.

  Gillad av 4 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Observera att FPTP inte har kunnat skydda eller rädda England. Det är bättre, men inte tillräckligt. I USA finns en nedskriven riktig konstitution. Det är det riktiga skyddet. Demokraterna har ofta försökt att avskaffa konstitutionen genom angrepp via Högsta domstolen, men hittills har det alltid kunnat stoppas. De värsta angreppen var från Franklin D. Roosevelt och nu senast de vidriga cirkuskonsterna i samband med tillsättningen av de två senaste domarna. Angreppslustan i sig visar att det är konstitutionen som står i vägen för att demokrati skall förfalla till socialism. Socialisterna vet det och agerar efter det. Det säger oss att det är konstitutionen som är den viktiga pusselbiten i en fungerande demokrati. Demokrati kan aldrig fungera om folket tillåts att välja socialism.

   Gillad av 10 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Jag tror att du hyser för stora förhoppningar om Demokraterna i USA. Och Sverige hör bara på Demokraterna. Endast om Demokraterna når framgångar kommer det valet alls att uppmärksammas i Sverige.

   Igår var det parlamentsval i Bajern och CSU förlorade tio procentenheter till AfD, som kom in i Landdagen. Det kommer att skicka en ordentlig stötvåg genom koalitionen i Berlin. Kommer den att kännas i Sverige? Knappast.

   Gillad av 5 personer

 9. svenne skriver:

  ”Jag tror inte att Lööf och Björklund (och deras meningsfränder) är oärliga. De är säkert uppriktigt oroliga för något. Men för vad?”

  Det är väl inte helt osannolikt att de är oroliga för att irritera George Soros och Bilderberggruppen om de inte tar kraftfullt avstånd från Sverigedemokraterna. Deras rabiata hållning angående detta måste nästan ha en annan bakomliggande orsak än politiska synpunkter på SD:s partiprogram och dess ”mörka förflutna”.

  Varken C eller L har ett helt fläckfritt förflutet – som de givetvis är medvetna om – men det går bra att gissla SD för något som ligger långt bakåt i tiden. Detta därför att båda dessa partier har journalistkåren, och andra påstått ”goda” aktörer, bakom sig i sitt fördömande av det tredje största partiet i Riksdagen.

  George Soros sponsrade ju Expos organisation ”Tillsammanskapet” inför valet år 2014. Jan Björklund auktionerade ut sin skjorta och detta inbringade 42 000 kr som oavkortat skänktes till Expo. Detta kan ju konspiratoriskt tolkas som ett fjäskande för Soros genom att gå i hans fotspår och försöka kratta manegen för en post i någon globalistisk organisation som vill upplösa nationalstaterna.

  Jan Björklund har ju partikamrater (Ceciliorna i Bryssel), som är ivriga EU-globalister och Sorosanhängare, Annie Lööf har ju redan fått in en fot i Bilderberggruppen liksom Stefan Löfvén så dessa figurerna kunde ju, för tydlighetens skull, ju kasta masken och bilda ett Globalistparti som ett nytt block i Riksdagen.

  Gillad av 7 personer

 10. Aurora skriver:

  En 7-klöver kommer kanske att omvandlas till en 5-klöver. Ovaett vilket så är det ett faktum att en stor majoritet i riksdagen har endast en, EN ENDA, politisk punkt på sin agenda; den att stänga ute ett demokratiskt valt SD-inflytande. Ledarsidorna skriver idag om vilken sida C och L nu väljer att stå på. Förmodligen anser Björklund att antisemitism från mellanöstern är tryggare för sina barn än att SD får plats i det demokratiska rummet. C är iu redan hårt infliltrerat av islamister så det framstår idag som mera naturligt att Lööf sällar sig till MP och S som redan kånt är islamistfästen (S genom Tro och Solidaritet). Idag förs ingen sakpolitik, skatter, finanspolitik, sjukvårdspolitik, socialpolitik, skolpolitik, rättspolitik, försvarspolitik etc, utan endast en punkt förblindar svenska politiker; isolera SD i kylan. Så regeras inte ett land. Straffet från väljarna blir skyhögt 2022. Om det blir något val då.

  Gillad av 9 personer

 11. Erik2 skriver:

  I stora drag så håller jag med. Men, Lööf misstro jag enormt. Hon har en annan agenda. Hon spelar ett längre subversivt spel i samverkan med dolda makthavare. SD är ett hot mot dessa, därav hatet. Vidare anser jag att Löfven är missuppfattad. Han uppfattas av gemene man som närmast en klant. Han är i verkligheten en iskall maktspelare som kan agera precis så mycket råskinn som krävs i den situation som råder. Han har praktiken spelat bort all opposition senaste 5 åren. Politikens innehåll verkar vara sekundärt. Det som håller på hända är likvärdigt med brytpunkten ATP-omröstningen 1957 (1958?). Med överlöpare från fp inleddes vägen mot högskattestaten. Nu idag inleds vägen mot kommunistisk diktatur.

  Gillad av 7 personer

  • Göran Holmström skriver:

   Hur många kommunistiska diktaturer överlevde värst länge?
   Vad vi ser är dödsryckningarna av lögner och falskspel i sin sista fas. Om det leder till våld eller ett nytt system. Det får tiden utvisa, Ordet om lögnerna är ute sedan kan det ta tid innan löneslavarna vaknar!

   Gillad av 1 person

 12. Erik2 skriver:

  En mittenregering med S och C och L och MP kan ju i förstone se attraktiv ut. Men då missar man att S består av högreligiösa och kommunister. Det är väldigt länge sedan S var det parti människor i gemen tror. Man missar också kraften i det maktspel och djupet i den hänsynslöshet som S kan visa när man så önskar. Man missar också att L fortfarande har några klassiska liberaler i rullarna men man styrs av förledda naivister. C är en annan femma. Jag anser att det lilla av den rörelsen som fortfarande finns är totalt förda bakom ljuset av en falsk ledning som har en dold agenda som gynnar andra än medlemmarna och röstboskapen. Hoppas på konservativt block men har väldigt svårt att tro att det inte blir annat än marginaliserat.

  Gillad av 2 personer

  • Elisabeth skriver:

   Håller med dig där, Erik2. Vilket makalöst tjyv-och rackarspel det är som pågår just nu. Löfvens senaste utspel är att förändra arbetsrätten för att locka C som numera kan definieras som Annie Lööf. Då vaknar givetvis Jonas Sjöstedt som ser V som del av den rödgröna pakten. Han kräver nu direkt inflytande i en S-regering. Faller den makthungriga Lööf för Löfvens locktoner samt släpar med sig lille Björklund, ja då !!!!! Vilken konstellation det blir ! Ett praktfullt sammanbrott på alla håll.

   Gilla

 13. Erik2 skriver:

  Sedan kommer lågkonjunkturen. Då kommer allt krascha. Då får SD chansen, eller det konservativa blocket. Verkligen? Modern svensk historia säger att det tvärtom blir så att den nya adeln befäster sin ställning och tar chansen att reformera samhället i sin egen nyttjas riktning. Skatteomläggning hintas det ju om. Skatt på arbete ska ner och på kapital ska upp. Kommunisterna förnekar sig ej. Och precis så här agerade NSDAP. Man snodde pengar där man kunde. Levde från år till år. Efter något år hemligstämplade man budgeten. Det kommer nog här också vad det lider. Det är nog sista hösten jag kan skriva något liknande detta. Diktaturen är på väg.

  Gillad av 4 personer

 14. Erik2 skriver:

  Nu i somras fick jag annars svaga vibbar av kommunistregimen sista dagar i Rumänien. Blev påmind om det an K Janouch. Sista talet på torget. Som avbröts av protester. Och återupptogs med löften om höjda minimilöner. Hjälpte inte. Missnöjet och korruptionen hade gått för långt. Löftet från S om extra föräldradagar till de som inte behöver kändes som samma sak. Men, jag misstog mig nog. Jag levde i min bubbla. Folk vill inte se verkligheten. Jag är idag tveksam till att detta kraschar däremot kommer det totalitära draget att öka och det kommer bli allt svårare och otrevligare att leva i landet.

  Gillad av 2 personer

 15. Aha skriver:

  Annie Lööf riskerar att bli ett monumentalt hatobjekt hos den konservativa befolkningen, förtjänt i så fall.
  Hon blir borgerlighetens Quisling, den nettoskattebetalande medelklassens bedragare. renegaten med högstämda tirader.

  Kärt barn har många namn.

  Gillad av 3 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Vilka sjuka förhoppningar har ni/de har närt!

   Det var ju klart långt före detta val att man måste rösta på SD, AfS eller MED om man vill ha någon som helst ändring. Hur kan man ha missat detta?

   Hur korkad måste man vara för att betrakta Kaxiga Annie som en förrädare?! Ofattbart!

   Gillad av 3 personer

   • Fredrik Östman skriver:

    Att Kaxiga Annie är en landsförrädare står sedan länge klart. Men nu avsåg jag de utbrott som har förekommit de senaste dagarna som reaktion på Annies förhandlingsskicklighet, där hon har utmålats som förrädare av sina egna väljare i det senaste riksdagsvalet. Hur korkad måste man vara för att komma till denna slutsats! Annie gör precis det vi förväntar oss och precis det hon genom tidigare handling har demonstrerat att hon kommer att göra.

    Gilla

   • nibelungen skriver:

    Jag håller med Fredrik här, ibland väntar jag på musiken från TV-serien Twilight Zone, det är svårt att förstå alla de som röstar C, L och M som nu är förvånade, hur mycket skall det till?

    Gillad av 1 person

 16. Mytologi skriver:

  Jag ser på Sverige som ett extremistiskt land. Där måttfullhet, sans och försiktighet sedan länge övergetts. Jag gör hela tiden jämförelser med andra länder. Särskilt de övriga nordiska. Och ser att Sverige gått på myten om sig själv. Att alltid uppträda som en obändig föregångare, en banbrytare, en pionjär. Det har lett till att skuggorna på väggen blivit viktigare än själva väggen. Politiken har gått så långt att myten om sig själva styr sakpolitiken, och börjat bryta ned det som tidigare generationer byggt upp. Och inte bara det. De styrande, för detta extremistiska nationsexperimenterande, har fördömt all konventionell måttfullhet och förnuft, den vi ser i Finland, och kallat denna för farlig. Vanlig konventionell försiktighet beskrivs och definieras som mörka moln.

  Det sägs från höga positioner att vi måste vårda sverigebilden. Vilken bild undrar jag? Skuggorna på väggen eller anlagda bränder?

  Tror mig själv om att ha hittat ett slags mönster. Ett djupt mänskligt sådant. Humor och ironi har alltid fungerat som säkerhetsventiler vid mänskligt förtryck. Länge förblev vanliga samhällsmedborgare tysta när anklagelser riktades mot dem för att vara rasister, nazister och gud vet vad. Men när den initiala chocken släppt, såg man tydligt alla överdrifter och excesser. Allt mer sällan togs anklagelserna på allvar. Man hade rannsakat sig själv och såg att anklagelserna var falska. När genomskådandet skett bröts tystnaden, och man började alltmer skämta och ironisera. Tryckventilen började pysa och fräsa. Fasen att ta anklagelserna på allvar började dunsta bort. Och i sprickorna återvanns alltmer av vårt tidigare förnuft. Det är delvis dessa sprickor vi ser öppna sig inom alliansen. Där realistisk hovsamhet knaprar på det mest extrema.

  Nu står det och väger. Fyra år till med fortsatt extremism eller mer återvunnet bondförnuft.
  Det är den skiljevägen som skakar om både alliansen och Sverige. Och även skär genom socialdemokratin. Allt medan SD står vid sidan om och se på.

  Gillad av 2 personer

 17. Östrahult skriver:

  Jo det är hög tid att prata klartext och inga luftiga politiska byggnadsverk håller ihop för evigt utan är det något fuffens så genomskådas detta så småningom av väljarna. De som ägnar sig åt fuffens har då två alternativ, antingen ändra på sig eller försöka hindra väljarnas inflytande. Morgan och Jan och Jonas och Annie försöker med det senare.

  Men glädjande nog är det svårt. I Bayern straffade väljarna sossarna med halverat väljarstöd och ett ras även för CDU/CSU. Samma är på gång här – det är bara det att svenska väljare är fegare, det tar lite längre tid. Men så småningom kommer frågorna:

  • Finns det några riktiga personer i s och m? Vid sidan av alla broilers, karriärister och PR-konsulter
  • Finns det överhuvudtaget något som Björklund har bidragit till i det svenska samhället?
  • Är inte centerns rätta jag att man är ett intresseparti för bidragsberoende intressen inom lantbruk och djurhållning och för bidragsberoende delar av landet? Men dessa intressen ser gärna att de kamoufleras av PK-grejor som hbtq och fri invandring. Det krävs en äkta psykopat för att hålla ihop detta
  • Är inte vänstersvängen inom media och kultur på väg att utrota sig själva, stigande ålder och osunt leverne bidrar säkert

  Gilla

  • cmmk10 skriver:

   ” … straffade väljarna …”

   Undrar vem som straffade vem, med tanke på att miljöpartiet hade enorma framgångar? Verkar som väljare över hela världen älskar att binda ris åt sina egna ryggar.

   Gilla

  • pllay skriver:

   Du är alltför optimistisk.
   Att med hjälp av statens våldsmakt beskatta den värdeskapande arbetande befolkningen och med dessa skatter köpa röster av de avundsjuka, lata och gemensamtförsörjda är en självklarhet för socialismen. Socialismen kan inte släppa denna makt, den är grunden för socialismens existens, ideologins själva kärna.
   I ett land där staten står för stölden från de få och röstköpen av de många finns ingen framtid, de många kommer alltid vinna varje val intill dess de få inte längre förmår föda de många.
   Då, men först då, sker en omvärdering av de få och de många.

   Gillad av 1 person

  • Jan Bengtsson skriver:

   Varför röstar då stora delar av bönderna på M och SD?

   Centern hämtar sina röster i tätorterna, typ Stureplan!
   Fd landsbygdsbor, som övergivit sina rötter!

   Gillad av 1 person

 18. Lars-Olof Svensson skriver:

  Tror det ligger mycket i detta. Men än så länge har PK-isterna makten över media och de utnyttjar den makten. Tänk bara på Aktuellts och Rapports klimatkör. Det är som på 70-talet när dagisbarnen skulle fira Lenins födelsedag men den skillnaden att nu är det hela folket som behandlas som dagisbarn. Och att ett enligt ett normkritiskt synsätt ska man inte längre fira födelsedagar eftersom det befäster åldersmaktordningen, så det så. Det är nog också förklaringen till de mycket unga politiker vi ser tex MP eller C; Annie Lööf var bara 28 år när hon blev ledare för C och näringsminister. Utan att ha haft ett enda jobb. Ur den aspekten måste jag säga att jag föredrar en gubbe som är svetsare.

  Gilla

  • Kvinnor får vad de vill skriver:

   Hur många fogar svetsade han, höll de? Eller satt han mest på fackföreningskontoret och gnällde? Pest och kolera, man dör lik förbannat.

   Gillad av 1 person

  • Jagoda skriver:

   ”Dom där uppe” dvs de som sitter högst upp på Pyramiden ser dock till att de själva,deras anhöriga och avkomlingar besparas PK-tramset och PK-piskan samt munkavelhotet.Gabbflabbande betraktar de med giriga ögon de groteska skådespel de själva varit med om att inscenera.Ha!Ha!Ha!Ho!Ho!Ho!Titta på den där dråpliga dagisnissen som försöker lära dagisbarnen vaselinpåföringens ABC,Ha!Ha!Han har verkligen skärt hår med flätor.Pigtails.Ha!Ha!

   Gillad av 1 person

 19. MartinA skriver:

  Utgår inte analysen från 1970-talets demografi? Som om det här var någon sorts ideologisk strid snarare än en etnisk konflikt? När 50% av S kärnväljare är utomeuropeiska bidragsinvandrare, hur intressanta är då ideologiska spetsfundigheter, S saknar i vilket fall handlingsutrymme.
  För att förstå sverige idag måste man förstå att demografin har revolutionerats.

  Gillad av 8 personer

  • Erik2 skriver:

   Du har en viktig poäng. Hatar mig själv för att jag skriver detta men, hur hittade du siffrorna 50 procent av S kärnväljare är ”utomeuropeiska bidragsinvandrare”?

   Gilla

   • MartinA skriver:

    Jag mjukade upp påståendet ännu mer genom att skriva ”när”. Hade jag haft någon bra källa hade jag skrivit ”enligt xyz”.

    Gilla

   • Kvinnor får vad de vill skriver:

    Räknestycket finns på tidigare DGS inlägg. Du vet hur många som röstade S, du vet hur många invandrare som har rösträtt, och att mycket få av dessa röstar icke-vänster. 50% är i underkant tror jag, jag kom fram till 60-70%.

    Gillad av 2 personer

   • Erik2 skriver:

    Ok. Jag tror annars det kan stämma och stämmer det inte än så är det på god väg dit. Tänkte att det kanske fanns vederhäftiga siffror på det. Man kanske kan försöka höfta genom att se på resultaten ifrån olika valdistrikt?

    Gilla

 20. Göran Holmström skriver:

  Min lilla tolkning av dokusåpan Sverige är att, dom flesta inblandade vet innerst inne att dom betett sig helt galet. Och att räkningen för det, kommer inom en snar framtid. Det som sker nu är planeringen för att smita ansvarsbiten. Att stå vid rodret när isberget som är större än fartyget kommer rusande mot sig, det modet och ansvaret besitter inte en enda av dessa kappvändare. Så mycket enklare att skylla på tredje part, i detta fall SD och det enda man kan ta på där är skinnskalle förflutna dagar. Hur det står till med nazismen idag är inte så intressant utan rädda sitt eget skinn är prioriteten endast. Läste just på om Vipeholm Patienterna där beskrevs som sinnesslöa och obildbara under ett par års tid så matades ett par hundratal med cirka 30 ton godis, syftet var att hitta koppling mellan karies och socker, tandhygien skippades helt. Denna seriösa forskning var det Socialdemokraterna som låg bakom med hjälp av godisindustrin som sponsorer.
  Japp hål i tänderna vart det, likheterna med hur dom sköter landet idag är slående. Gör folk oansvariga för sina handlingar, ge bidrag och skyll på någon annan när det skiter sig. Om nu SD har gjort så gott dom kunnat för att göra upp med sin”Historia”. Vilka framsteg har då Socialdemokraterna gjort sedan man tvångssterilliserade och tvångsmatade undermåliga människor på 1940 talet i jakten på den perfekta människan?
  Noll ni skyller på andra och jagar Marx spöke och drömmen om det lyckliga jämlika samhället där alla är lika värda. Dom som inte passar i mallen skall utrotas på mystiska vis, Fascisterna var i alla fall ärliga och dödade snabbt och humant!

  Gilla

  • Der ring des nibelungen skriver:

   Skall det vara så svårt att acceptera att de vill ha det så här? Det verkar vara en svensk åkomma att tro att man själv är snäll och god och det är alla andra också, men de har bara missförstått det rätta sättet att vara snäll och god på.

   Gillad av 3 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Är inte så snäll och god 🙂 Men nog fasen tycker jag att ordning och reda skall gälla i landet. Vi kan inte ha två regelverk ett för Svenssons ett för dom det är synd om. Det skapar bar denna oreda.

    Gilla

   • nibelungen skriver:

    Hej Göran, ja men jag tror det är ett stort steg framåt om man slutar med att tro gott om de som styr oss, att de egentligen vill något annat. De har styrt oss på denna väg länge nu, det är ingen slump och de är inte alla Soros marionetter eller liknande, de vill ha det så här, fundera på denna möjlighet ett tag: de vill ha det så här.

    Gillad av 1 person

  • Lars-Olof Svensson skriver:

   Men SD är väl det enda partiet som inte ingått i något regeringsunderlag sedan man kom in i regeringen 2010, och efter vad det verkar, inte kommer göra det nu heller. Ändå skulle de vara ansvariga för sakernas tillstånd? Är det inte en motsägelse här?

   Gilla

   • Göran Holmström skriver:

    Jag skrev ju att dom andra har fullt upp med att två sina händer. SD har inget med stollarnas beteende att göra, annat än att dom används för att dom andra ska slippa stå till svars. Tiden är nog rätt för att ifrågasätta varför ett av dom mera framgångsrika länder halkar så på efterkälken.
    Mvh Göran.

    Gilla

 21. Lennart Bengtsson skriver:

  C och L har nu obönhörligt målat in sig i ett hörn som de inte lätt kan komma ur. Skall de bli ett stöd för eller del av ett socialistiskt block får de nämligen rösta på en statsminister som de tidigare rösta ned. En möjlighet är att C och L lägger ned sina röster och då blir Löfven vald.

  C och L kommer efteråt att säga att de såg ingen annan möjlighet eftersom deras främsta prioritet är att stoppa SD, ty annars blir Sverige som dagens Ungern. C och L kommer förstås att få allt tänkbart medialt stöd för sin ädla uppgift att ”rädda” landet.

  De som röstat på C och L blir förstås besvikna men vem vet om fyra år har det glömt bort det.

  C och L kan ju också fälla Löfven denna gång och vänta tills nästa tillfälle om några veckor. Det är ju ett bra sätt att pressa till sig eftergifter eller till och med kräva att de skall bli en del av den nya S-regeringen.

  Tyvärr finns det idag inga andra slutlösningar eftersom ingen förutom SD vill se ett nyval. Det är som att spela schack med djävulen.

  Gillad av 1 person

  • Karl Oskar skriver:

   Der Ring des Nibelungen,
   Bra jämförelse med Tyskland.
   Tvingande behov agera ut hat ligger i grunden för nazismen i Tyskland liksom vänsterpk-ismen.
   Hatets intensitet är högre emellertid , troligen avsevärt högre, för nazismen i Tyskland vill jag mena.

   Gilla

  • Karl Oskar skriver:

   Lennart B
   En S-C regering. Vilken politik kan de komma överens om? Vilka gemensamma nämnare finns?
   1. Mobbning av SD.
   2. Kraftigt ökad invandring.
   3. Anpassning av Sverige till genus”vetenskapen”.
   4. Stöd till islamism.
   Vad mer?

   Gilla

 22. Jan Andersson skriver:

  Halveringstiden för ideologiskt gift kan vara en vecka (typ när Löfvén uttalade att ”vi har varit naiva” förutsatt att vederbörande verkligen menar det, säger det på ett tydligt sätt som inte går att misstolka och har kraften att leda sin organisation mittåt. Samt givetvis att han inte blir hudflängd i media av alla bredkäftade wannabejournalister.

  Gilla

 23. Der Ring des Nibelungen skriver:

  Du fokuserer på det som du ser som de positiva bitarna, medelklassare som gömmer sig (de hörs i varje fall inte mycket) i partierna S, C, L, M och KD. Hur förhåller det sig då med det som är motsatsen, pk-ismen, jag anser att vi fortfarande inte har definierat detta tillräckligt väl, för alla tar ur denna det man vill på postmodernistiskt vis och ignorerar annat. Vi har något djävulskt mot oss som jag tycker att man nästan handfast kan ta på, det har en ny form men det är totalitarism som växer fram, som kommunism, nazism och islam. Ändå pratas det, även här, om att folk går runt och känner sig goda, de är naiva, eller banala, men antalet våldtäkter tillsammans med antalet utlänningar i Sverige är det enda man kan vara säker på växer, så jag tycker det blir allt lättare att se hur sådant som nazismen kunde växa fram, för inte vaknande alla dessa tyskar en morgon och tyckte att de gjorde ont? Nej, de bekämpade det onda, med frenesi, de hade rätten på sin sida.

  Jag tycker därför att vi ännu inte lyckats definiera på allvar vad det är vi har mot oss, det är som en shape-shifter, en transformer, alla kan förvandla sig till något annat när de blir ifrågasatta, men den politiska trend jag fruktar och ser det är att de totalitära tendenserna i maktens ringar börjar överlappa, vi är fast i ett skeende som är globalt i den västliga kulturen, så liberalismen sammansmälter med islam och etnofascism och socialism, och vad är det som förenar dessa, det är hatet mot den fria människan som organiskt började samarbeta med andra i västvärlden och skapade det paradigm som präglat världen fram tills nu, så udden är riktad mot exakt det som fört oss hit. En vit framgångsrik vit man är centrum för allt hat, ser ni inte det? Det är hatet som förenar men ringarna måste överlappa, bindas till en enda ring. Det är detta nu som står på spel. De är inte goda, de är förklädda, och vi måste visa på ondskan i socialism, islam och liberalism och etnofascism. De samlar sina styrkor.

  Gillad av 7 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Bra utläggning där — kärnan i den är att vi en gång för alla måste sluta låta PK-maffian komma undan med att definiera sig som ”god”.

   Denna maffia, eller sekt kanske man snarare kan kalla den, är besatt av ett hat mot egentligen allt som vi andra ser som gott, meningsfullt och värt att skydda.

   PK-sekten hatar hela västvärlden, speciellt då Sverige. Den styrs av den sortens människor som anser oss kollektivt ansvariga för slavhandeln — detta på den grunden att våra förfäder sålde järn till länder som aktivt drev slavhandel, vilket innebar att järnet *kanske* kom att användas för att smida bojor till slavarna! (Däremot hörs det inte ett pip om slaveriet inom arabvärlden).

   Dessa individers sjuka tankefoster har den kalibern.

   Tror PK-sektens höga företrädare i riksdagen på vandringssägnerna om SD:s ondska? Egentligen ointressant, problemet är hur de lyckas lura mindre vetande väljare.

   Gillad av 2 personer

 24. Elisabeth skriver:

  Mycket intressant analys. PE, det ligger mycket i det du skriver. Och idag ger talmannen troligen Löfven möjlighet att sondera terrängen. Jag bävar faktiskt. Det verkar inte gå att bli av med socialisterna. Flera här uttrycker stark antipati mot Annie Lööf. Jag instämmer till fullo , hon är en ytterst obehaglig person och politiker. Och det blir väl hon som blir vår Quisling, med Björklund i kölvattnet. I Malmö närdes länge ett hopp om att äntligen bli av med sossarna som plågat regionen i åratal. Men ack, se rubrikerna i Sydsvenskan idag, C och L lägger ner sina röster. Sossarna vinner igen. Ser ut som att socialister och globalister nu kan få 4 år på sig att utveckla sitt förkvävande nätverk över landet Hoppas trots allt att detta kan bli startskottet för att bilda en kraftfull, konservativ opposition.Ett nytt parti borde bildas, Sveriges Konservativa Demokrater, SKD. Då kan det kanske bli slut på tjatet om ”värdegrund”.

  Gillad av 1 person

 25. Willy Erksson skriver:

  Löfven kommer att få uppdraget att försöka bilda regering och följande kommer att hända:
  Löfven kontaktar Lööf som säger sig vara beredd att regera tillsammans med S.
  Sen kontaktas L som också överger alliansen
  Sist ombeds miljömupparna att hoppa på tåget
  Kommunisterna får ingen invit – de förväntas stödja en socialistisk regering oavsett
  Alliansen är död
  De partier som är de största ivrarna för massinvällning av migranter från länder med kulturer som är helt främmande för svenskar – kommer att driva på migrationen (Lööf har ju sagt att hon kan tänka sig 30 000 000 migranter till Sverige)
  Kulturkonflikterna i Sverige kommer att öka och vi kan närma oss ett inbördeskrig
  Att borgerligheten har en överväldigande majoritet i riksdagen spelar ingen roll – på grund av att vissa partier har en beröringsfobi i relation till SD
  Det kommer att gå utför med Sverige innan vi kan vända skutan till en sund kurs – sannolikt efter nästa val eller ett nyval

  Gillad av 2 personer

 26. Der Ring des Nibelungen skriver:

  Jag förstår heller inte varför vi alltid använder partibeteckningar, ibland räcker det med ett namn, Moderaterna fanns inte under Reinfeldt, det fanns bara Reinfeldt, på samma sätt så finns idag inte C, det finns bara Annie Lööf, och jag tror S och L styrs av en liten klick extrema islamvänliga extremister, Löfven och Björklund är nickedockor.

  Vi är i Valkyrians grepp nu, hon bestämmer vem som lever och dör, och tjänar en annan herre än den vi tror, det är inte C, det fattas en bit:

  Gillad av 3 personer

 27. Jagoda skriver:

  Allt går enligt Planen.Snart träder hon fram Bilderbergskan och Trilaterala Kommissionskan den politiska divan Annie Lööf -Bankirernas glamour Queen.Sacrosanct är endast ett:Kalergi-planen och de europeiska nationernas och folkens förintande.Folkmordet måste till varje pris förtsätta.Heil Lööf!Heil Lööf!

  Gillad av 4 personer

 28. Brunte skriver:

  Annie, Annie, värden är så liten, så liten och du så stor, så stor. ..Är du verkligen så mäktig som du tror.
  Tänk om hon hade varit stor chef i näringslivet. Stackars de som varit underställda henne. Hon är första klassens velepotta. Nää ! Nyval och Sveriges Konservativa Demokrater, eller M, KD och SD..
  Då kan man bli en stolt svensk igen.

  Gilla

 29. Christer Hanefalk skriver:

  Tack Patrik!
  En bra analys – tycker jag (andra må ha en annan åsikt!). Politik har då och då beskrivits som ‘det möjligas konst’ och det är väl ungefär det du skriver om. Och om man ser till VAD C och L är rädda för, så tror jag att rädslan idag gäller väljarnas dom av deras agerande efter valet i september. Det finns säkert PK:ister i deras led också, men för Björklund (speciellt) så borde det finnas en gigantisk rädsla för hur stor del av hans cirka 350 tusen väljare som är genuint borgerliga och som skyr en S-ledd regering som pesten. Handlar det om 100 tusen (eller rentav fler?) av dessa 350 tusen, så får vi en Svensk Riksdag utan medverkan från L. C har säkert tillräckligt många följare för att få stanna kvar i Riksdagen, men antalet mandat lär minska radikalt.
  Så kontentan är att vad Lööf och Björklund är mest rädda för är EXTRAVAL för om ett sådant blir av så tror jag att domen blir rätt hård. Enda chansen de har är om det hinner förflyta lite för lång tid fram till ett eventuellt extraval – ett mannaminne lär ju enligt hyggligt säkra källor omfatta cirka ett till två kvartal. Så jag ska kanske rätta mig: VAD de är (eller borde vara!) mest rädda för är ett EXTRAVAL som genomförs inom 5-7 månader.

  Gillad av 1 person

 30. Sune Mangs skriver:

  PM Nilsson har i Dagens Industri demaskerat den förljugna och ängsliga självrättfärdighet med vilken C och L utmålat SD som självaste Lucifer inkarnerad. SD härbärgerar tydligen så diaboliskt skickliga förhandlare att tanken på att ens inleda sonderande samtal är så skrämmande att Lööf och Björklund hellre sitter i Löfvéns knä än kavlar upp armarna med realpolitiskt ansvar för landets väl.

  Dessa patetiska dagismoralister till politiker har samtidigt med hull och hår köpt den monumentalt hycklande dubbelmoral med vilken SAP:s samarbete med ett antidemokratiskt kommunistparti betraktas i svensk politik och samhällsdebatt.

  Gillad av 3 personer

  • Kvinnor får vad de vill skriver:

   Allt blir lättare att förstå om man bara accepterar att de företräder ondskan, nästan alla argument man läser bygger att detta inte skulle vara fallet.

   Gilla

 31. Kvinnor får vad de vill skriver:

  Detta röstade 82% av Sveriges befolkning på:

  En 19-åring vid namn Omar Al-Ganas, brorson till Abu Raad som pekas ut som islamismens ledare i Sverige, stod som nummer 14 på Socialdemokraternas lista till kommunfullmäktige i Hässleholm. Men när personkryssen var räknade hade Al-Ganas fått fler personkryss än förstanamnet och kryssade sig därmed förbi oppositionsrådet Lena Wallentheim (S). Samhällsnytt kan nu visa att Al-Ganas uttryckt sig antisemitiskt, kvinnoförnedrande, har starkt muslimska åsikter, vill mörda USA:s och Israels regeringschefer och har oklara lojaliteter mot landet han bor i.

  Kan det inte vara nog med att kalla folk naiva. En struts är inte naiv.

  Gillad av 4 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Just det — såna som denne 19-åring är EXAKT vad PK-sektens politruker jublar åt att få in i politiken:

   ”…vill mörda USA:s och Israels regeringschefer och har oklara lojaliteter mot landet han bor i.”

   Gilla

  • Gregor Samsa skriver:

   Det kommer bli intressant att se hur det värdegrundhycklande cyniska maktpartiet kommer att försöka skademinimera ”Al-Ganas”-affären, samtidigt som Tro och solidaritetsfalangen genomför en ”balanserande” informationskampanj på Uppsala universitet om islamism i Sverige. Att Al-Ganas var påtänkt som valambassadör i Hässleholm är bara allt för förutsägbart. Under den föregivet demokratiska föresatsen att öka valdeltagandet i utanförskapsområden har SAP som vanligt blandat partiets egenintresse om valboskap
   med en falsk retorik om omsorg om demokratin.

   Nu har en antisemitisk islamist, knappt myndig, kryssat sig förbi den lokala partitrojkan – det var väl kanske inte den typen av utveckling som Hyresgäströrelsen i armkrok med ”neutrala” valambassadörer och partiarbetare i Hässleholm hade önskat sig.

   Gillad av 1 person

 32. Gösta Johnsson skriver:

  Heja Patrik E: Bra och analytiskt bländande. Inom något år ser vi C och L brytas ned med sina orimliga ställningstaganden både gentemot M och KD men även mot SD!.
  Det är i alla fall mitt önskescenario.

  Gillad av 1 person

 33. Företagsjurist skriver:

  Jag håller inte med P E när det gäller det angivna huvudskälet mot en regering S+L+M, nämligen att motståndet inom S skulle vara oöverkomligt. Utan att ha läst Lena Anderssons artikel i ämnet antar jag att hon fullt rimligt menar att S idag inom sig rymmer (minst) två ”normala” partier och således (ändå) riskerar att spricka, ungefär. Så är det verkligen så uteslutet att det mest maktinriktade partiet av dem alla skulle köra över interna motståndsfickor? Fackföreningarna och kommunpamparna lär inte invända, snarare tvärtom. Poängen med förslaget är att nästan alla partier, utom de rena ytterlighetskrafterna som också sitter i riksdagen vid sidan av SD (dvs MP och V), får väsentliga utgångspunkter tillgodosedda: Blockpolitiken uppbruten, icke-beroende av SD kan påvisas utan varje tvekan, stabililtet i långsiktiga spänningsfält som EU, försvar, pensioner osv. Men framförallt skulle parlamentariska förutsättningar finnas att driva en förnuftig immigrationspolitik utan att statsmakterna förblir MPs eller Cs gisslan, ett problem som blivit alltmer accentuerat för varje år som gått sedan millennieskiftet. Om det är det rätta att införa en immigrationspolitik som ligger nära, enligt vissa pinsamt nära, SD men som ändå vore det bästa för landet på sikt, så måste helt enkelt den regeringen redan ha sitt parlamentariska underlag klart. (Tillspetsat kan man säga att C nu skulle straffas för gymnasielagen men inte S; men S var ju MPs gisslan – dvs då men inte längre – medan C valde väg helt utan bindningar.) Javisst, S lär tappa några procent till V och MP från Tro och Solidaritet m fl inre enklaver men bör kunna ta tillbaka ordentligt från SD såsom bl a Lena A antar. Statsminsterfrågan blir så klart delikat, men jag kan som Lena A verkar göra se en poäng här med L:s medverkan, t o m att låta L besätta den posten såsom en partiell face-saver för både Löfven och Kristersson.

  Vore intressant om P E kunde utveckla sin invändning mot S+L+M.

  Företagsjurist

  Gilla

 34. Hawwa skriver:

  Lena Anderssons artikel uppfatttade jag som ironisk, men jag kanske missförstod ( i den bemärkelsen att en sådan regering skulle strypa allt vad politisk diskusison heter, och vi övergår i något slags postdemokratiskt tillstånd, där vi en gång för alla bestämt vad skåpet skall stå, och förvaltar situationen efter bästa förmåga). Hon refererade till Gunnar Wetterbergs artikel i Expressen (16/9) där inga spår av ironi kunde skönjas, men resultatet av den ger knappast heller så mycket utrymme för en politisk mångfald värd namnet.
  Men det är märkligt hur långa skuggorna är som kastas över de politiska förhållandena och vilka effekter de har. Det är som om man befarar att det finns en faktisk SD-bacill vars spridning till varje pris måste hindras, som att de som ett samtal med SD en gång för alla skulle kontaminera den politiska situationen och därefter vara oåterkallelig.
  Någon enastående integritet har politikerna visserligen inte gett prov på, men att de inte lägger sig platt tror jag är högst rimligt att förvänta sig.
  Man undrar hur de som hyser sådana misstankar själva är funtade.

  Gilla

 35. Anders skriver:

  Med allt som sagts fram till Idag kan 3 saker ske. 1) Talmannen finner att tillräckligt många partier kan släppa fram, bortröstade, Löfven att bilda regering , dvs C och L gör en 180-gradare, och MP blir barnsligt glada av att fortsätta samregera. 2) Fru Lööf får möjligheten eftersom hon borde ha bredast stöd i riksdagen samtidigt som S, som största parti i denna nya Mitt-allians, ser sig ha stora chanser att ändå få igenom sin politik (de kan ju allltid hota med att spräcka regeringen om de inte får tillräckligt inflytande). Eller 3) Nyval. Men det vågar partierna knappast låta ske för nu har troligtvis ännu fler väljare fått se hur enkelt det är att lova stort och hålla intet, beroende på vilken sida om valresultatet man står. Och det nya valresultatet är det nog inte många som vill riskera att få uppleva.
  Därför är risken stor att det blir slamkryparen som vinner, dvs en 6-klöver i kompromissfylld consensus (V och SD undantagna) för att tillfredsställa allas känsla av en liten vinst och medbestämmande. Stadsminister; Annie Lööf.
  Vad är oddsen hos spelbolagen?

  Gilla

 36. Sixten Johansson skriver:

  Jag misstänker att de flesta av oss innerst inne tenderar att vida överskatta människors förnuft och medvetenhet och betydelsen av vilka avsikter de själva uttrycker eller tror sig ledas av. De politiker, journalister och andra aktörer som framträder i offentligheten är just så korkade, halvblinda, giriga, ytliga och kortsynta som de under lång tid har manifesterat i ord och handling. Vi har bara inte riktigt kunnat tro att en så låg nivå kan vara deras faktiska (och ärliga till minst 80 procent). Jag ser det inte som meningsfullt att förutsätta något djupare tänkande och någon reell målinriktning överhuvudtaget hos de offentliga aktörerna. Jag tror inte att några dolda aktörer heller kan göra så mycket åt utvecklingen längre.

  Tåget rullar allt fortare utför, utan förare och bromsar. Rörelsen utför är resultatet av ett civilisatoriskt medvetandetryck, som har kommit att kanaliseras på ett destruktivt och självdestruktivt sätt. Oavsett vad aktörerna säger och oavsett hur mycket de hinner snylta på samhällskroppen och orsaka lidande kan de inte nämnvärt påverka detta hittills okända och oöverskådliga massfenomen. Ett myller av små och stora faktorpilar har under lång tid kommit att sammanvägas till en resultant, till något som har bestämt kursriktningen, konsistensen och hastigheten hos samhällets levande massa. Vad svenska politiker tänker, säger och gör är därför i den här fasen bara strunt och fjolleri, hur märkvärdiga de än själva tycker sig vara och hur de än fjädrar sig.

  Gillad av 3 personer

  • nibelungen skriver:

   Detta har jag tänkt skriva om, för det verkar precis som du påpekar att allt för många inbillar sig att summan av allt som sker är en medveten utveckling, en summa av medvetna och logiska tankar med plus och minus som man kan räkna ut, istället så är det resultatet av lager på lager av dolda fakta och missförstånd och ogenomtänkta ideér om hur samhället skall styras, av ideologier, men ännu mera, av missförstådda ideologier. Allt detta bildar en tidsanda som jag ser som alltmer uppenbart ondskefull, den har fått sitt eget liv, sin egen logik, det är nästan som ett medvetande hos en levande varelse. Exempelvis så finns inte C, eller M, det är abstraktioner som är summan av många människors tankar och inbördes maktförhållanden, och just nu så verkar C exempelvis vara synomymt med Annie Lööfs tankar, så hennes dåliga förståelse av samtiden och historien får starkt genomslag, och det jävliga är att hon, mer ände flesta, speglar den ondskefulla tidsandan. Jag ser just att slå sönder de felaktiga axiomen hos liberalismen som extra angeläget.

   Gillad av 3 personer

 37. Lars skriver:

  Jag tänker som så att migrationspolitiken går inte längre att bortse från och en regering M + S + (L) skulle ha möjlighet stoppa den förda politiken och på ett bättre sätt än M + KD + SD skulle de kunna få igenom olika förslag på andra områden och förankra i riksdagen. Men framförallt S måste då ta den plågsamma processen att intern hantera motståndet från vänsterflanken och Mp och V och M motståndet från C + L.

  Gilla

   • Lars skriver:

    Det finns en liten hemlighet med invandrare som du kanske missat, de som har kommit hit vill inte nödvändigtvis att andra (utom anförvanter) ska komma hit! De förstår att det går ut över dem själva och deras möjligheter.

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Lars, det stämmer, men de som kom för länge sedan är mycket få i förhållande till som kommit helt nyligen, och av de som varit här länge är bara en bråkdel etablerade och självförsörjande. Många lever på bidrag och vill fortsätta med det. Siffrorna från valet var entydiga: I särskilt socialdemokratiska zoner nådde SAP helt absudra resultat. Rensar man för de få svenskar som ännu bor i dessa områden blir det ännu absurdare.

    Det stämmer nog att SAP:s väljare till absoluta mertalet, kanske 60% eller mer, består av utlänningar. Detta baserar sig på mätningar, inte på tyckande.

    Gilla

 38. rudmark skriver:

  Undrar om PK-poängen från idag kan räknas med 2022?
  Sedan kanske Lööf är mer smart än bara nej till allt och alla (M, SD, Löfven, ev V)
  Kan eventuellt driva fram bättre förhandlingsposition? Lär inte bli bättre än nu (om man glömmer 2014, då det fanns bra underlag). Nyval vill ingen ha, speciellt inte L som är mer eller mindre panka. C har dock råd. Kan medlemskapet i globalistiska Trilaterala kommissionen påverka?
  SvD tycker inte så mycket om hela härvan, Tove Lifvendal (chefredaktör) är ju medlem också.
  Nyval kräver minst 4 misslyckade valförsök, ”sonderingar” räknas inte.

  Gilla

 39. Fredrik Östman skriver:

  Patrik, du faller i samma fälla själv som fr Andersson tillsammans med många kommentatorer här ovan och förstås alla offentliga politiska personer. Fällan är att betrakta poltiken som en liten skara av sakfrågor. Ni bortser helt från det ideologiska och metodologiska planet, eller rättare sagt ni nöjer er med hallucinationer om hur det ideologiska och metodologiska planet antagligen måste se ut för att passa till de banala missuppfattningar ni har om den löjliga lilla skaran sakfrågor.

  Kanske är det detta du menar med att bara se skuggorna på grottväggen? Men då stämmer inte analysen.

  Jag tror som sagt att det är tvärtom. Det reella, den löjliga lilla skaran sakfrågor, är bara flackande återspeglingar av ideella fenomen, och ni är alla så trollbundna av Platons lilla trickberättelse att ni vägrar att se rakt fram på idévärlden. Ni sneglar alla som skitsmarta räkmackeseglare över axeln, än höger, än vänster, på ett par efemära fenomen som ni kallar sakfrågor ute i det som ni tror är verkligheten. Men det är alltihopa bara tromp l’oeil, ni ser det som för tillfället belyses av ett ljusblänk från idégrottans djup. ”Spelteori!” ”Allianser och block!” ”Om bara!” ”Det politiska spelet gör politisk handling omöjlig!” ”Vi vet vad som skall göras!” ”Men då blir vi inte omvalda!” ”Sofistikerat politiskt tänkade!” ”Kommunikationskonsulting!” ”Jag är dockornas mästare!” ”Dansa!”

  Löjeväckande allmaktsfantasier. Om man läser Platon som en inbjudan eller instruktion till att omintetgöra eller kringgå hans beskrivning av det mänskliga tillståndet har man inte förstått ens Platons föresats, än mindre en enda stavelse av hans text. Försök åtminstone att se det som en semiotisk modell, är det för mycket begärt? Meningen med att läsa genier som Platon är inte att hitta på en livslögn som säger att man själv är smartare och kan ”lura Platon”. Endast med ett öppet sinne kan vi taga emot andras högre visdom och på så vis höja vår egen usla visdom en liten, liten smula.

  Gillad av 1 person

  • Lars skriver:

   ”Lincoln was a deeply principled man, but he understood that principles held so tightly that they cannot bend become a means for feeding your own sense of righteousness and superiority over others rather than a guide for improving the world. Lincoln hated slavery, as his debates with Stephen Douglas showed. But he did not run for president on an anti-slavery platform. He knew he could not win if he did, and he knew that if he did not win, none of his principles would have mattered. So he lied. He lied because if he admitted his intent, he would lose the election and the ability to pursue the good. Similarly, in what is my favorite saying of his, he said, “I hope to have God on my side, but I must have Kentucky.” Kentucky was a slave-holding state, and had it joined the Confederacy, the Confederacy’s chances of victory would have surged. Lincoln had to embrace a slave state to abolish slavery.”

   George Forman

   Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Citatet du anför är intressant, tänkvärt, klokt, men det jag avsåg med mitt babblande och lallande var den här gången inte skillnaden mellan det esoteriska och det exoteriska — nog så viktig och avsevärd! — som skillnaden mellan att förstå en bindande beskrivning av verkligheten och att försöka kommar undan den med dess egen hjälp, så att säga. Att som Münchhausen lyfta sig själv i håret. Platon varnar oss att allt vi kan erfara med våra sinnen är dessa sinnens representationer av verkligheten och inte verkligheten själv. Han drar sedan konstiga slutsatser av detta, men utgångspunkten kan knappast ifrågasättas och inte heller undkommas. Det är ett sätt att formulera induktionsproblemet. Vi kommer inte runt det.

    Platons liknelse skall inte läsas som en instruktion i hur man kan titta på den riktiga verkligheten ofiltrerat genom att vända sig om och titta ut ur grottan. Det är en löjligt barnslig pedantisk övertolkning av analogin, vilket i sig ju visar hur rätt Platon hade. Han hade inte ens ett bättre språk än en illa passande analogi till sitt förfogande. Bara en fladdrande skugga av det språk han hade behövt. Hans budskap går inte fram, uppenbarligen. Att vara vis är att vara dömd till evig frustration.

    Gilla

 40. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Den intressanta frågan är om de som röstar i Sverige vet vad deras val får för konsekvenser?
  Jag misstänker att de regeringsföreträdare som – med aktivt bistånd från pressen – prånglat ut beskrivningen av svensk ekonomi som ”urstark” dribblat bort stora delar av väljarkåren.
  Den lilla oppositionen Riksdagen härbärgerar är inte effektiv nog i att avslöja lurendrejeriet samtidigt som alternativsajter och dissidenter nogsamt hålls borta från etermedierna.
  När informationens flöde är så styrt av suprematerna som i Sverige kan demokrati på riktigt aldrig uppstå.
  Utan en konstitution värd namnet, utan en riktigt maktdelning, utan en press fri från subventioner, utan en statlig tv & radio kan yttrandefrihet aldrig komma till stånd.
  Skendemokratins moderland är och förblir Sverige.

  Gillad av 2 personer

   • Jagoda skriver:

    Utbildning=Inbillning.Åtminstone i Sverige där han- och honkön ej existerar.Svenskar=Östeuropéer som ej förstår sig på yttrande- och tankefrihet.På östeuropeiskt vis applåderar här även studenterna efter föreläsningar u f a att de-dvs föreläsningarna -anses svara upp mot PK-normen.Guldmedaljer i PVC-plast utdelas aven till förtjänta.En delmottar t o m Lenin-orden.

    Gilla

 41. K. Ulvert skriver:

  Jag har svårt att uttrycka mig så städat om den politiska situationen som denna sida kräver.
  Bidrager därför med en historia, om den är gammal ber jag om ursäkt:

  En bilförare sitter fast i en bilkö i Stockholm, inget rör sig. Plötsligt kommer en man och knackar på rutan och föraren vevar ner:
  ”Vad är det som händer?”
  ”Jo, terrorister har ockuperat riksdagen och de begär en lösen på 100 miljoner för att släppa alla. Annars kommer de att hälla bensin över alltihop och tända på. Vi går runt från bil till bil och gör en insamling nu!”
  ”Hur mycket brukar folk ge?”
  ”I snitt 5 liter.”

  Gilla

 42. Nils Dacke skriver:

  Den nya talmannen verkar stortrivas på sitt nya jobb även om det kommer ta tid att bilda ny regering, han blev vald tack vare att SD röstade ja till honom vid voteringen. Nu när alla tänkbara och otänkbara regeringsbildare sagt nej till att tala med Åkesson borde talmannen ta ett radikalt grepp när Löfven kastar in handduken om någon vecka. Utse Åkesson till ny sonderingsperson och därmed tvingas de andra partiledarna att komma och samtala med honom, vägrar de komma då så har de nog satt sin sista potatis inför svenska folket?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.