Eppur si muove – och likväl rör den sig

Lennart Bengtsson

Dessa var de ord som Galilei Galileo sägs ha yttrat för sig själv efter att ha tvingats avsvärja sig den heliocentriska världsbilden inför den katolska kyrkans inkvisition år 1616. Det gick dock inte lika illa för honom som för Giordano Bruno som bränts på kättarbål 16 år tidigare. Galilei fick i stället tillbringa resten av livet i husarrest. Orsaken var att inom kyrkan rådde bibelns värdegrund och där var jorden satt i centrum och solen, planeterna och stjärnorna snurrade alla kring jorden. Både Giordano Bruno och Galilei Galileo hade kommit fram till att Kopernikus teori var den rätta och det var faktiskt jorden och de andra planeterna som rörde sig kring solen och det var således inte jorden som befann sig i centrum, som bibeln och de skriftlärda hävdade, utan solen.

Gradvis fick kyrkan med sin fixa värdegrund ge efter för vetenskap och upplysning och snart kom så Upplysningstiden som inneburit 400 år av utveckling med alla tekniska och vetenskapliga framsteg, inte minst i Europa.

Idag, år 2018, är vi dessvärre i allt raskare takt på väg bort från Upplysningstiden och det är inte president Donald Trump som är orsaken, utan vårt eget land tillsammans med några andra västländer. De har skapat sin alldeles egen värdegrund, där verkligheten fått ge efter för en ihopfantiserad verklighet, precis som var fallet inom 1600-talets kyrka. Som ofta är fallet skapas nya föreställningar först i den akademiska världen eller bland de intellektuella som alltid anser sig förmer än de vanliga människorna.

Och nu har de skapat en sådan ny verklighet uppmuntrade därtill av den märkliga postmodernismen där man, om man så önskar kan sätta sig över såväl den matematiska logiken som fysikens naturlagar. Det enda viktiga är att man följer sina känslor och sin instinkt.

En av de kanske mest underliga föreställningarna är den så kallade ”genusvetenskapen” som brett ut sig på våra universitet i allt vidare cirklar och i en allt hejdlösare flum. Genuspedagogerna har kommit fram till att män och kvinnor är såväl lika som olika och att det samtidigt finns åtskilliga fler kön än de vanliga två.

Professorn i neurovetenskap, Germund Hesslow, vid Lunds universitet har i sina föreläsningar sagt att män och kvinnor är olika. Till exempel att kvinnor kan föda barn och män kan producera spermier. Det finns också andra olikheter vilket innebära att de får springa, hoppa, kasta slägga och spela fotboll i separata tävlingar. Det är sådana självklarheter, åtminstone för oss vanliga människor, som professor Hesslow har sagt i sina föreläsningar. Det har han emellertid fått fan för. En del av studenterna är nu upprörda över denna bristande respekt för universitetets värdegrund. Universitetets administrativa ledning lär ha uppmanat professor Hesslow att be de förorättade och kränkta studenterna om ursäkt samt att han bör ändra sina föreläsningar för annars kommer han att få sluta, läs här och här. Vem vet, kanske det slutar med husarrest?

Det kan inte uteslutas att postmodernismens värdegrunder sprider sig allmänt inom akademin, kanske efter uppmuntran av våra påhittiga media. Kanske får astronomerna ta sig i akt sig om några elever blir kränkta utifrån sin övertygelse att jorden är platt och inte roterar, för om den gjorde det då skulle man ju falla omkull, eller hur?

71 reaktioner på ”Eppur si muove – och likväl rör den sig

 1. olle reimers skriver:

  Nu, när det inte finns något mer att veta återstår enbart kampen om makten. I den striden är alla medel tillåtna.

  Eftersom världen har blivit en enda stor familj måste vi alla lyssna till och lära oss förstå vår Bonus Pater Familias. Han som pekar ut färdvägen mot värdeavgrunden.Den finns för alla att beskåda på Google,Facebook, Twitter och You Tube.

  ”Den som inte är med oss är med terroristerna!” (George W Bush 2001).

  Gilla

 2. Laggar skriver:

  Upprördheten bland de ”rättrogna” kommer att falla på att deras version inte håller till sin funktion, de marginaliseras till sekter. Det är emellertid skamligt av universitetsledningarna att falla till föga för de ilska rättrogna och försöka kompromissa. Uniledningen tror ändå inte på de rättrogna utan har att gå tillbaka till det hållbara och blir tvungna att rensa ut de rättrogna förr eller senare, därför att det är politik och inte vetenskap. Vetenskapen tar ändå inte genusvetenskap och sådant på allvar utan låter dem hålla på därför att de skriker så högt, snart kommer andra modenycker. En helt annan sak är att universitetet påminner mycket om den gamla romerska kyrkan för även inom universitetet finns det påvar och kardinaler, som man inte kan säga emot utan att bli utestängd från universitetet.

  Gilla

  • sjodinbjorn2hotmailcom skriver:

   Jag tror inte att postmodernismen är något så enkelt som en modenyck. Jag tror att postmodernismen kommit till därför att fakta är problematiska. Fokault visste vad han gjorde: Om fakta visar att Socialismen är omöjlig (Tillräckligt många hundra miljoner döda i dess namn), så måste vi underkänna existensen av fakta.

   Gilla

 3. Fredrik Östman skriver:

  Återigen: Utvecklingen började under renässansen och barocken. Barocken var de stora vetenskapsmännens tid. Den industriella revolutionen började i England redan under sjuttonhundratalet tack vare (i) Magna Charta, (ii) Common Law, (iii) Den Ärorika Revolutionen, (iv) Englands relativa fattighet som inte dög till att undertrycka vare sig adeln eller de rika köpmännen samt (v) den allmänna samhälleliga kristna moral som samspelade med alla dessa händelser, av vilka fem faktorer ingen endaste enda hade ett ett endaste enda litet infinitesimalt jota med ”Upplysningen” att göra.

  Det var EFTER den kulturella (1500-talet), den vetenskapliga (1600-talet) och den industriella (1700-talet) revolutionen som några tokdårar hittade på (1800-talet) att man skulle påtvinga samhällstyckandet och filosofin en missförstådd naturvetenskaplig form, vilket direkt och förutsägbart (Edmund Burke) förorsakada revolutionen i Frankrike, terrorväldet där och de efterföljande socialistiska terrorväldena i Ryssland, i Kina, i Nazityskland, på Kuba, i Kambodja och nu i Västeuropa. Postmodernismen är inget annat är upplysningsjakobinismen i en ny skepnad. ”Upplysningen” har givit oss blott elände, död och förstörelse.

  Hur ofta måste detta påpekas?!

  Gillad av 3 personer

  • ebbe olsson skriver:

   Det är klart och tydligt tecken på att, svenskarna plus andra i s.k. västländer har blivit betydligt fördummade sedan sextiotalet då galenskapen stod i full blom med taktäckare. trädkramare etc.
   Feminism o.d. på åttiotalet. En händelse minns jag speciellt ”Kvinnor mot kärnvapen” ”damerna”
   ganska så många korpulenta av dessa genomförde en marsch genom landet från norr till söder. Där man framförde hur farlig radioaktiv strålning är. Men nu kommer det absurda hos dessa ”damer” Amerikansk, engelsk och fransk strålning är extremt farlig och skadlig. Medans Sovjetisk och kinesisk radioaktiv strålning inte var det minsta farlig. Ja, (kommunistisk) kunde t.o.m. vara hälsosam. Tjernobyl visade att, de korpulenta tanterna hade fel. Vi här är inte ensamma om att, ha uppmärksammat väst européernas galenskap och deras extrema storhetsvansinne. Putin var den senaste, som uttalade sig om dårskapen hos stollarna. Den värsta av dem alla är svenskor och svenskar de s.k. henerna – hönsen drygt 82%
   av dessa visar att, de leder ligan av storhetsvansinniga, som inte är mindre än Adolfs på den tiden det begav sig. Det kommer ofelbart leda till en katastrof vilket är oundvikligt om man studerar historian har alla storhetsvansinniga folk mer eller mindre gått under. Jag håller för troligt att, svenskarna är både för dumma och alldeles för fega för att, hoppa av tåget i farten för att, kunna rädda sig själva, sina barn, barnbarn , släkt och vänner.

   Gillad av 1 person

   • Anne-Hedvig skriver:

    Sant nok, men jeg forstår ikke hva kvinnenes kroppsfasong har med saken å gjøre…
    Deler du også mannlige demonstranter og synsere inn i tykke og tynne?

    Gilla

 4. uppstigersolen skriver:

  Elever som inte tål verkligheten ska givetvis strängt tillhållas att antingen så deltar du i undervisningen och lyssnar eller så väljer du att hoppa av. Universitet är frivilligt att gå på. Flum göre sig icke besvär. Universitetsledningar som inte förhåller sig till beprövad vetenskap ska givetvis skiljas från sina tjänster å det snaraste.

  Gillad av 12 personer

 5. The Dragons of Eden skriver:

  Jag tror det går en skiljelinje fortfarande mellan de hårda vetenskaperna och de som avhandlar mänskliga förhållanden, de sociala områdena, det är ju uppenbart att dessa i allt högre grad, liksom media, tjänar makten, vad som är häst och vagn i detta är inte lätt att se, men vänsteraktivister styr nu stora delar av västvärlden och de har infiltrerat där de kunnat, politiken, media, forskningen, juridiken, administrationen. Kanske i någon grad mindre där Newtons lagar gäller men klimat”vetenskapen” är ett exempel på att det kan ske också där. Snart är det en motståndshandling att skriva F=M*A eller G_mu_nu=0.

  Vissa är ju nu enbart aktivister, för en vetenskapsman så är det lätt att se vilka, genus, och de som nu jagar professorn ovan är exempel. Jag tycker det dock verkar mycket allvarligare med de vanföreställningar som den mycket långvariga indoktrineringen fört med sig hos andra professorer, som den som skrev här igår, jag tillåter mig att tro att han är symptomatisk för tidsandan, han försöker finna ordning INOM den indoktrinerade världen, inuti The Matrix, men så fort han stiger utanför denna, och tar med all information (symboliserat av SD men SD är bara ett exempel på den verkliga världen, där saker fungerar som de faktiskt gör och inte som man indoktrinerats att tro i den utopiska värld folk har skapat i sina hjärnor) så blir hans analys som ett barns. Jag tror man kan se detta hos många, och det är mycket därför Åkesson är hatad och fruktad, han gläntar på dörren till verkligheten, precis som professorn ovan gör om män och kvinnor, eller Jordan Peterson. Den utopi som etablissemanget skapat (främst 7-klövern, media och aktivistforskare) tål inte verkligheten, verkligheten är ett experiment som falsifierar deras antagelser, så det blir allt mera så att själva verkligheten är etablissemangets fiender. Det skrämmande är att de som styr oss nu, åtminstone de äldre, uppåt 50-60, har rötter, om än klena, i något annat, men de som lärs upp nu på universiteten de är PolPots barnsoldater, de vet inget annat än att SD är nazister och gillar Putin och diktatur och att snoppar är en social konstruktion och att alla kulturer, alla alla, är lika bra, fast vår är sämst ändå och finns knappt.

  Gillad av 5 personer

  • Karl Oskar skriver:

   SD representerar den gammaldags traditionella, realitiska och pålitliga Svensken.
   Tur att SD finns. Annars hade man nog, med tanke på hur övriga politiker, MSM och av vänstern kapade institutioner etc, håller på, slutat tro att den pålitliga, realistiska Svensken någonsin existerat.

   Gillad av 1 person

   • The Dragons of Eden skriver:

    Ja, och det är väl, trots allt, cirka 25-30% av de som jag räknar som svenskar som röstar på SD, så och motsvarande mindre bland andra partier och allra minst S, V och Mp som hade halverats utan invandrade röster. Så bland svenskar så har SD kanske 25-30%, S kanske 15% och M kanske 12.5%, så bland de som ser svenska ut så är SD överlägset största parti.

    Gillad av 3 personer

  • cmmk10 skriver:

   Ja, tänk om man bara kunde få avförda allt som trams. Det går åt ofantligt med energi för att försöka bemöta alla dessa barnsligheter.

   Från dagens GP ang. att vi skall behöva ändra bokstaveringsalfabetet:
   ”… Det komplex av organisationer som lever på den svenska integrationsindustrin, alla dessa initiativ och rörelser vilkas verksamhet finansieras av andras pengar i form av skattemedel eller gåvor, är beroende av just den nyhetscykel som sätts i gång av utspel som det på DN Debatt i torsdags. Ett förslag som de allra flesta sannolikt viftar bort som fånigt, genererar en lång rad reaktioner, inklusive texter som denna, för att sedan debatteras i nästa SVT Opinion Live eller till och med SR Studio Ett.
   Sedan kan alla dessa reaktioner arkiveras under ”Pressklipp” och förevisas som bevis på betydelse och genomslag nästa gång organisationen ansöker om skattemedel. Så hålls verksamheten flytande.
   Vi kanske ska prova att ignorera det hela nästa gång.- Paulina Neuding”

   Gillad av 2 personer

  • Karl Oskar skriver:

   Den som är sanningen på spåren måste dödas.
   Ett evigt tema i berätteserna om kampen mellan gott och ont.
   Översatt till Sverige i nutid.
   Vilka är det som är sanningen på spåren?
   Vilka är det som måste dödas?
   Leder oss till Dagens Fråga:
   I Sverige i nutid. Vilka är de Goda och vilka är de Onda?

   Gillad av 1 person

 6. olle holmqvist skriver:

  Lennart,
  om du insett att rörelse är relativ så ser du konsekvens att den heliocentriska och den geocentriska modellen är lika sanna. Fördelen med den heliocentriska är att den blir oändligt mycket enklare. Liksom f ö den lunocentrriska är lika ”sann”. . Lennart o alla andra kan pröva
  det senare, ett trehimlakroppssystem, genom att sätta månen i centrum och föreställa sig månen i centrum, jorden som roterande runt månen och solen som roterande runt komplexet jord-måne. Sedan blir det jävligt jobbigt, men inte i princip omöjligt att putta in övriga planeter som roterande kring – den den runt komplexet jotd-måne roterande – sol.en

  Välj ett annat exempel !

  Gillad av 1 person

  • olle holmqvist skriver:

   förtydligande: lunocentriskt, månen fix, jorden roterar kring månen, solen roterar runt och ”följer med” den roterande jorden, som är dess relativa centrum.

   Gilla

   • Gunnar Strandell skriver:

    Teorin blir inte bara jobbig. Om den ska omfatta hela universum krävs också att avlägsna stjärnor rör sig fortare än ljuset över himlavalvet.

    Men jag håller det inte för otroligt att astrologi införs som vetenskap vid något av de svenska lärosätena. 😦

    Gillad av 2 personer

   • olle holmqvist skriver:

    till Gunnar Strandell:
    Den ”enda” sanna heliocentriska världsbilden – och den geocentriska har det gemensamt att hela vårt planetsystem reduceras till en punkt relativt allt därutanför.
    De olika bilderna handlar om relationer – inom vårt planetsystem. Om man skulle anta jorden som centrum förändras inte rörelser visavi andra stjärnor – ändras inte deras relative positioner, eller oändligt lite.

    Ungefär som om jag plockar om disken i mitt kök, och utnämner den enda korkskruven till kökets centrum, så flyttas detta arbiträra centrum ”köket” mkt lite relativt en jumbojet från
    Schipohool till Chicago.

    Gilla

  • Snow skriver:

   En teori är sann om den duger som förklaringsmodell för observationer och som kan användas för att förklara framtida observationer. En teori fungerar bara inom sitt definitionsområde.

   Både den geocentriska och helocentriska modellen kan inte förklara rörelser utom i begränsad mofattning. Den heliocentriska är bättre än den geocentriska om vi håller oss inom vårt solsystem. Utanför det är båda lika dåliga.

   Gilla

 7. acciaiosite skriver:

  Eppur i due sessi sono differenti… Om genusvetarna tar över samhället helt, lär nog statens giljotin – den som bara använts en gång, år 1910 – strax komma till användning igen. De kommer inte att tveka att plocka upp den ur lådorna på Julita Gård där den nu ligger, damma av och smörja upp den, androm till varnagel.

  Gillad av 3 personer

 8. Ki skriver:

  Den ”Övremakten” ,som jag kalkar,och deras pengar styr alarmistforskarna likväl som den styr regeringar,organisationer FN,EU och media som i sin tur får folk att leva i en VANFÖRÄSTÄLLNING som styrs av känslor …..
  Mycket bra inlägg , Germund Hesslow blir tacksam om han får det..
  Och hela universitet etablissemanget som inte verka stå för riktiga vetenskapliga sanningar

  Gillad av 2 personer

 9. olle holmqvist skriver:

  PS Tycho Brahe kände till det av mig framförda argumentet, men avfärdade det med att
  den geocentriska bilden skulle leda till kollision mellan himlaskroppar vilka minns jag inte DS

  Gillad av 2 personer

 10. Isabella skriver:

  Tack för en underhållande krönika om genusflummet.
  Förfärligt hur dumheten sprider sig.
  Förr fanns satir och humor. Dags att ge plats för skratt i vår värld.
  Tv visar numera politiskt korrekta svenska deckarserier i parti och minut. Gravallvarligt med mycket våld. Rätt mängd kvinnor och olika etnicitet ingår i konceptet.
  Resultat: Oerhört tråkigt.
  Dessa genusivrare framstår som humorlösa med fokus på könet .
  Vilken normalt funtad person ids tänka på vilket kön man är född som, borde vara född som eller skapa sig ett nytt kön. Helst på skattebetalarnas bekostnad. Hermafrodit kanske vore ett alternativ?
  Dumskallarna borde lära sig veta hut!

  Lära sig av de som vet och lyssna på de som kan.
  Då kanske de kan glömma sin könsångest för en stund.

  Gillad av 9 personer

 11. Göran Holmström skriver:

  I de blindas rike är den enögde kung, men så är det inte i Sverige.
  Ty för den som ser klarsynt på tingens ordning, blir omgående placerad på ett hörn där tystnad råder.
  Lennart din text stämmer väl överens med hur tro och värdegrund ersatt sunt förnuft och logik i bland annat Sverige.
  Förmodligen så har 50 års kravlös skolgång med skev psykologi påverkat verkligheten en hel del.
  Om det går att vrida tillbaka i handvändning är jag tveksam till, då väldigt många livnär sig på att fortsätta skapa lögner och ny värdegrund.
  ingenjörers tid är förbi, tyckarnas era är här och den lär inte försvinna frivilligt heller.

  Gillad av 3 personer

 12. ulf dahl skriver:

  I princip alla Muslimer och en del kristna är ju kreationister. Kan man i det läget föreläsa om Darwin och det naturliga urvalet. Utan att kränka någons värdegrund på grund av religion The Hobbit (Flores människan) var tydligen sista spiken i kreationister kista

  Gillad av 1 person

 13. annikanestius skriver:

  När jag bodde i London på tidiga 90 talet brukade svenska vänner komma med sina barn, och när barnen, pojkar och flickor, lekte utbrast de svenska föräldrarna (som gått i svensk skola på 70-talet) med fullständig häpnad ”But there ARE acually diffrences between boys and girls!” De tillbringade sedan långa stunder med att tråka ut min man, som kom från Nordirland, med denna ”nya” insikt, samt förde även djupa samtal med varandra, nöjda att de som vuxna insett något som ”få” andra kände till .

  Gilla

 14. Cc skriver:

  SD är det enda parti som har politiker som verkar kunna tänka logiskt och SD:s politikekr gör samma analys som mig. SD:s ledare har förstått vad som händer och sker om 7-klövern politiker får fortsätta med sin beklämmande ansvarslösa asyl- och invandringspolitik. 7-klöverns politiker tycks bara tänka med känslor, tycka synd om alla utlänningar. 7-klöverns politiker verkar inte alls intelligenta. Märkligt nog tycks dessa 7-klöverns politiker hata SD och hata oss vanliga svenskar med svenska rötter. Oss, svenskar, tycks 7-klöverns politiker fullkomligt hata. Fy f@n för er alla 7-klöverns politiker. Ni förstör allting. Och er politik sliter isär vårt land. Ni har skapat massfattigdom och elände för svenska pensionärer och ni har lagt ner vårt militära försvar, ni har förstört svensk polis. Och sjuka / cancersjuka får inte längre operationer / vård i tid. Det fattas pengar påstår 7-klöverns politiker. Men pengar till asylsökande och bidragstärande migranter finns i överflöd. Äldre och sjuka svenskar dör av svält och undernäring år 2018 samtidigt som utlänningar får precis allting helt gratis. Det är våra skattepengar som 7-klöverns politker tar ifrån oss för att bidragsförsörja horder av utlänningar som inte jobbar. Det är 7-klöverns politik som förstör Sverige.

  Gillad av 3 personer

 15. Karl Oskar skriver:

  ”Det enda viktiga är att man följer sina känslor och sin instinkt”
  Precis.
  Vilka känslor är det då man ska följa?
  Verkar det vara värme och kärlek?
  Nej knappast, de känslor man satt upp som viktiga att följa verkar snarare vara: ilska, motvilja, skräck och fasa.

  Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Ja, det är skrämmande! Vilken ljugande hycklare! Han beskriver genuslögnerna och nykommunismens nygamla grepp för massmord och förtryck som ”konventionella”. Han påstår att politiska kommissariers hjärntvätt av små barn kan sudda ut könstypiskt beteende. Rena dr Mengele. Man kan ändra barns ögonfärg, och det blir ärftligt!

    Dr Hesslow ställer sig entydigt på fiendens sida.

    Gilla

 16. Pelle skriver:

  Jag tycker ärligt och uppriktigt synd om genusflummarna här i Väst. Att vara människa är att vara del av en kontinuitet tillsammans med tidigare och kommande generationer i den egna och andra grupper. Genusflummeriet har skurit av alla sådana band och dess översteprästinnor flyter likt isolerade, torftiga och ofruktsamma öar runt i ett tomt vakuum utan kontakt med någon eller något annat. De är helt enkelt inte människor och kommer om några år att betraktas som vilka andra utdöda bisarra sekter som helst. Genusflummet är en steril mutation som snart dör ut.

  Gilla

  • The Dragons of Eden skriver:

   De tycker å andra sidan inte synd om dig, de vill att du inte skall finnas. Jag tror din inställning är direkt skadlig, de är våra fiender, de kan man inte slösa sin omsorg på.

   Gillad av 3 personer

   • The Dragons of Eden skriver:

    Du verkar inte se att genusprogrammet bara är en del av ett större program för underkastelse och tankekontroll, dunskulle på samma sätt kunnat tycka synd om kommunister som tog makten i Ryssland, hela vägen till Gulag.

    Gillad av 2 personer

 17. Steven Jörsäter skriver:

  Ett viktigt inlägg. Värdegrundsivrarna har gjort samhället lika inskränkt som under den katolska kyrkans storhetstid. Takhöjden är snart nere i en meter och taket kommer att krossa oss om vi inte kämpar emot med all kraft.

  Gillad av 1 person

 18. Sixten Johansson skriver:

  Jag kan inte bara nöjesläsa Lennarts utmärkta text, för postmodernism, värdegrund, hopfantiserad verklighet, genusvetenskap osv reser en massa ”hur?” och ”varför?” i min arma skalle. Jag försöker ordna dem och de tänkbara svaren i en logisk följd:

  Både individens arbets- och livserfarenhet och naturvetenskapens metodik och rön stödde sig på och testades mot verkligheten. Kollektivt resonerande och handlande visade sig kunna skapa stora överskott. Då kunde allt fler frikoppla sig från verkligheten och få brödfödan i babbelyrken. Det mest genomgripande som har hänt i modern tid är kanske babbelismens enorma expansion. Där döljer sig ett evolutionärt språng i medvetandet, men samtidigt öppnades avgrunder inåt mot regression, verklighetsflykt och –förnekelse, individuell och kollektiv psykisk sjukdom och självdestruktivitet.

  Postmodernismen och socialkonstruktionismen är mer filosofiska riktningar, som pekade på vetenskapernas metodiska och sociala svagheter i förhållande till verkligheten. När de togs i politiskt bruk nådde relativiserandet, åsiktskollektivismen och babbelismens hela repertoar nya höjder. Värdegrundismen / PK-ismen behöver inte stödja sig på verkligheten mer än punktvis, behöver inte övertyga, utan tvingar. Med sina underarter, t ex genuseriet, tjänar den alltid ekonomiska eller politiska syften eller nyttjas till att dölja brott, misslyckanden och svagheter. I sin antivuxna logik blir den ett fulländat verktyg för rationalisering och utpekande av syndabockar.

  Gilla

  • Sixten Johansson skriver:

   Två kompletteringar: Jari Norvantos term ”egocentrisk världsbild” är fyndig, men egentligen väger individens världsbild och åsikter ingenting, däremot världsbilden hos de platta och åsiktskonforma kollektiv som har politisk och/eller ekonomisk makt, t ex journalisternas, politikernas och många andras. Alla dessa har i sin tur blivit häpnadsväckande likriktade. Värdegrundismen / PK-ismen fungerar likt ett starkt magnetfält, som bestämmer alla kompassnålars riktning, t o m med universella anspråk.

   Jag skulle i värdegrundismens anda kunna skriva övertygande inlagor om varför Koranens världsbild också måste läras ut i skolorna, vinna gehör för tanken och säkert få anslag till utrednings- och projektarbete. Däremot skulle inte kristna kreationisters världsbild kunna läras ut i svenska skolor. Värdegrundismen klavbinds inte av den fysiska verkligheten och kan med babbelismens allmakt vifta bort verklighetsbaserade logikkrav. Värdegrundismen bestämmer i stället det politiskt enklaste och ekonomiskt förmånligaste sättet att tolka den aktuella sociala verkligheten och dikterar förhållningssättet till den. Observera att värdegrundismen också fungerar som permanent distraherande brus och skylande rökridåer för politikerna. Kejsarna kan hela tiden vifta som med stora skynken för att dölja att de nu och alltid saknar stake. Utan ism-pladdret skulle deras håriga lekamen och fullständiga oförmåga stå helt blottad för alla.

   Gillad av 1 person

 19. Pew skriver:

  Det var en märklig rättegång 16 april 2018 i Stockholms Tingsrätt. Inskränkt till en dags huvudförhandling i kanske den mest komplexa TF-rättegång som Sverige skådat.

  Jan Helin ville ingenting, han var ju åtalad och riskerade fängelse.
  Jo förresten, han ville såklart undvika fängelse, vilket han sannolikt fått om rättegången pågått en vecka, men Shlms TR var skakad och sannolikt var de tvingade att ha en reduktiv agenda.
  https://www.nyatider.nu/thomas-jackson-har-fatt-ratt-om-de-apatiska-barnen/

  Gellert Tamas och Jan Helin är de journalister som varit mest aktiva i karaktärsmorden på Thomas Jackson och andra läkare som vågat trotsa den politiska korrektheten och försökt stoppa den pågående barnmisshandeln.

  Gillad av 5 personer

  • The Dragons of Eden skriver:

   Och var läser man om detta i systemmedia? Som vanligt så ekar det tomt när det går emot agendan, hallåååååååååååååååååå åååååååååååå åååååååå ååååååå åååå ååå

   Gillad av 1 person

 20. Observatör skriver:

  Grundproblemet är bristen på naturvetenskaplig bildning bland politiker, journalister, akademiker inom icke naturvetenskapliga ämnen och andra med röst i ”det offentliga rummet”. För att förbättra kvaliteten på dessa kunde man halvera antalet ministrar, riksdagsledamöter, universitetsprofessorer och anställda inom SVT och SR.

  Gillad av 1 person

 21. Snow skriver:

  Stackars Galileo! Han kan användas till mycket.

  Sanningen är nog snarare denna. Galileo var tämligen stursk. Vid den tiden fanns formella regler hur man disputerade om olika saker. Galileo var inte intresserad av att delta i denna dans. Det fanns inga teologiska skäl eller doktriner som hindrade en heliocentrisk modell. Det var dessutom många vetenskapsmän som var skeptiska till Galileo. Hur som helst, han blev ovän med de flesta.

  Brunos öde hade helt andra orsaker. Förmodligen blev han avrättad för filosofiska spekulationer och doketism. Denna betyder att Jesus bara var en skenfigur, inte fysiskt verklig. En heresi alltså.

  Kyrkan har bett om ursäkt för hanteringen av Galileo. Däremot inte för att Bruno brändes, han var faktiskt hereriker.

  Gillad av 1 person

  • Sirius skriver:

   Måste försvara kyrkan som då bara agerade de sunda förnuftens väktare. Ända sedan Adams dagar kunde alla se solen gå upp i öster och gå ner i väster – empirisk bevisföring som heter duga! Även Bibelns författare beskrev bara det de kunde se med sina ögon i brist på bilder från en satellit. Sedan kom några tramsiga vetenskapsmän som påstod att världen inte alls är som alla vet och kan se…ungefär som våra kära genusteoretiker. Därför är exemplet illa valt.
   Iövrigt håller jag med.

   Gilla

 22. H skriver:

  En ny analys av hur medeltemperaturen ökat i europeiska städer visar att fem av tio städer på topp tio finns i Sverige, rapporterar Ekot. Kiruna toppar listan, som det europeiska journalistnätverket EDJNet gjort.”
  Sedan år 1900 har Kiruna blivit 3,4 grader varmare. I

  Under torsdagen kom det en rättelse från Sveriges Radio! I en undanskymd nyhetsartikel med rubriken ”Fel om stigande medeltemperatur” förklarar man bristerna.
   Skillnaden i Sverige är 1,1 grads ökning och 1,2 grad om man tittar på norra Norrland, enligt SMHI.”

  Finns det ingen yrkesstolthet kvar i detta så skamfilade skrå?
  Synd om de få som fortfarande försöker sköta sitt jobb efter bästa förmåga. Men de överskuggas numera totalt av horderna av rötägg, inte minst de som man borde kunna kräva lite extra av, de s k journalisterna på tvångsfinansierade public service.

  Gillad av 1 person

 23. Pelle skriver:

  För mig är det mest underliga att professorn i Lund berättar för behöriga elever att män producerar spermier. Har skolan förändrats så mycket att denna information kommer först på universitetsnivå?

  Gillad av 3 personer

 24. phnordin skriver:

  Om inte de undervisande professorerna m. fl. har frihet att själva bestämma innehållet i sina föreläsningar är vi illa ute. Eventuella klagomål på undervisningen kan inte riktas till en politiserad ledning utan måste bedömas av en akademisk och oberoende organisation. Vart är vi på väg?

  Gillad av 2 personer

 25. Rolf H Carlsson skriver:

  Genusfanatikerna och kreationisterna kan ta varandra i hand. Ingendera tror ju på evolutionen!
  Denna belönar ju det livskraftiga och det som främjar överlevnad. Dit hörde rollfördelningen mellan man o kvinna, givetvis. Differentiering och integration – både olika roller med olika komparativa fördelar och samverkan, konstruktivt samarbete.
  När de yttre restriktionerna för överlevnad medfört en lättnad i levnadsvikkoren finns det utrymme för andra sociala lösningar. Men förändring av sociala koder, värderingar och beteendemönster går mycket trögare, tar längre tid än förändringar av yttre omständigheter.
  Varför är båda dessa aspekter så svåra att fatta för många radikalfeminister o PK-upprätthållare?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.