Att göra årets val till ett moraliskt val med hjälp av halmgubbar

Lennart Bengtsson

Att vädja till medborgarnas moral och empati är ett ”gefundenes Fressen” för varje politiker och har nog alltid varit så. Att framställa politiska motståndare som ondskefulla, gemena och orättfärdiga är vida mer effektivt än att framställa dem som inkompetenta, okunniga eller ekonomiskt oansvariga även om detta skulle vara en mer korrekt beskrivning av verkligheten.

Eftersom svenska folket huvudsakligen består av hyggliga och anständiga människor som inte bara sliter och arbetar och gör rätt för sig utan dessutom är toleranta, vidsynta och generösa finns det föga behov för att skambelägga dem och kritisera deras moral. Jämfört med de flesta länder och inte minst utvecklingsländerna uppvisar de ett minimum av vad man kan benämna som rasism. Detta skapar stora problem för flera politiska partier som måste producera övertygande moraliska argument för att förbättra sitt röststöd inför det förestående riksdagsvalet.

Nu har Sverige råkat få en liten grupp av misslyckade unga odågor som försöker imitera 1930-talets tyska nationalsocialister. Det är faktiskt skrattretande ty det är ungefär som att jämföra en hemvärnsförening i Rabbalshede med ett modernt Spetznazförband eller nazistiska pansarsoldater från andra världskriget. Vilken förnuftig människa bryr sig om löjliga svenska nazistimitatörer som säkert känner ett slags hemlig stolthet att media har gett dem en sådan gammaldags skräckinjagande benämning. De skall naturligtvis ignoreras och gör de ofog skall de häktas och sättas i förvar. Emellertid är dessa spökvarelser samtidigt perfekta halmgubbar för politiker som Annie Lööf, som därigenom kunnat ge sken av att ungefär så här skulle hela SD kunna bli om inte jag står upp för moral och etik och göra allvar av min plan att fylla Sverige med förment fördrivna och hjälplösa migranter från världens alla hörn.

För andra politiker som MPs Isabella Lövin gäller det i stället att rädda klimatet och miljön. Här skapas det halmgubbar av svenska konsumenter. Dessa halmgubbar och köttkonsumenter hotar, som vi hört ad nauseam, klimatet. Ännu värre är okynnesflygandet som släpper ut växthusgaser mitt i atmosfären och därför gör ont värre (vilket inte alls är fallet då växthusgaserna blandas effektivt i atmosfären). Att kossorna och 200 andra däggdjursarter råkar släppa ut lite metangas under idisslingen och i det sammanhanget bidrar till strålningsbalansen så är detta helt försumbart jämfört med andra bidrag och jämförbart med den från risodlingen.

Dessutom har svenskarna varit mönsterelever i flera decennier och kan knappast ta på sig mer än de redan gjort. De är ju fortfarande, trots massiv invandring, knappast mer än omkring en tusendel av jordens befolkning. Tanken att Sverige skall producera mer av sin egen mat är en rimlig tanke i synnerhet om det blir ofärdstider, med då kan man knappast odla ekologiskt som MP också eftersträvar då den ekologiska odlingen kräver den dubbla odlingsarealen! Detta borde man ju tänka på inte minst när man samtidigt vill göra allt som går för att öka landets befolkning.

Om man inför det förestående valet bryr sig det allra minst åt logos, det vill säga ett praktiskt intelligent tänkande, så borde man i rimlighets namn hissa varningssignaler för de politiker som är tvungna att konstruera handlingsprogram baserade på halmgubbar och inte på verkliga problem vilka sannerligen inte saknas.

69 reaktioner på ”Att göra årets val till ett moraliskt val med hjälp av halmgubbar

 1. Lilla fröken PK skriver:

  Vunna framgångar under 1900-talet har gjort majoriteten av svenska politiker fartblinda. ”Mer av samma” blir svaret på alla utmaningar. Att de önskade resultaten uteblir bekymrar föga. Värdegrunden kan ju inte ha fel!?

  Gillad av 2 personer

 2. Jan Bengtsson skriver:

  Lätt att se, att den styrande vänstern slår röda dunster i våra, väljarnas ögon…

  Dit måste vi numera räkna in Rödluvan själv…
  Som på inget sätt, längre har Sveriges bästa för ögonen!

  Gillad av 5 personer

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Sverige är så genomsyrat av socialistisk korruption att ingen annan utväg finns än att ta ifrån dem röstunderlaget, (inte rösta socialistiskt). Reinfeldt med sin årslön (förtidspension) om 23.000.000:kr.
  Vad ger det för signaler till våra utarmade pensionärer som byggt upp landet?
  Lär av Italien, Italienska parlamentets ”gyllene pensioner” sänks: https://samnytt.se/italienska-parlamentets-gyllene-pensioner-sanks/

  Gillad av 11 personer

 4. Erik Bergman skriver:

  De riktiga problemen är alldeles för svåra och politikerna har ingen aning om hur man ska lösa dem. Därför måste man hitta på enklare låtsasproblem och visa hur duktig man är genom att tala om hur man ska lösa dem.

  Gillad av 7 personer

 5. brrr skriver:

  Dedär ”nazisterna”, är de verkligen värda att hånas, eller är de bara oerhört frustrerade unga män som fått ta hårda smällar av mångkulturen och etablissemangets förtryck?
  Jag är mer förvånad att de inte är fler.

  Gillad av 12 personer

  • Vax skriver:

   Var finns logiken? Nazisterna beskrivs som vita och islamisterna är rasifierade, plus att man gått all in med slöjmanifestationer och kärleksbombningar, stöd för moskéer och svartmålat alla som motsätter sig islamism som islamofober och rasister.
   Nazisterna är det stora hotet och tiodubblingen av våldsbejakande islamister de senaste 10 åren nämner man som bäst i en pliktskyldig bisats tillsammans med ”all extremism.”
   Populärt att fortfarande låtsas som om nazister även är största hotet mot judarna, trots att studier visar att muslimerna är det överlägset största hotet, följt av vänstern. Men det passar inte det svenska narrativet där dessa grupper är ”aktivister”, ”motdemonstranter” eller ”antirasister.”
   http://foliehatteniteckomatorp.blogspot.com/

   Gillad av 2 personer

 6. MartinA skriver:

  Ingen politiker har rätt att i grunden förändra sin nation på bara en generation. Att berika sig på att utrota sitt eget folk är inte inkompetens. Att utrota sitt eget folk är inte ekonomisk oansvarighet. Att utrota sitt eget folk är inte okunnighet. Det är ondska.

  När beslutet togs att utrota svenskarna 1975 så röstade varje riksdagsledamot för. Elller ville gå ännu snabbare fram. Det finns ingen ursäkt.

  Gillad av 19 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Landsförräderi är kanske ett exaktare uttryck!

   Allah var sannolikt omedvetna om vad som skulle ske…
   EUropeisk invandring i låg volym VAR kulturellt anpassningsbar!

   MEN…
   Så ser inte verkligheten längre ut,
   så kartan får fortsätta gälla!

   Trots att det finns andra leverantörer arr tillgå,
   annan kvalitet att få!

   Flyktinginvandringen har blivit vårt problem,
   som gör att antisemitismen växer!

   Gillad av 4 personer

   • MartinA skriver:

    Jo. Fast rent faktiskt är den som invänder mot dagens postmodernistiska, hbtq, multikulti, egohumanistiska godhetsknarkarideologi landsförrädare. Landsförräderi betyder ju bara att vara illljal mot de som har makten just nu, mot rådande hegemoni.

    Gillad av 3 personer

 7. Jan Andersson skriver:

  Vi har aldrig varit så friska i Sverige som under andra världskriget, när det var ransonering av många livsmedel. Slutsats: tråkigt men nyttigt. En halvering av födointaget skulle de allra flesta må mycket bättre av. Speciellt många rent feta ungdomar som det verkar bli allt fler av.

  Gillad av 5 personer

  • MartinA skriver:

   Jag brukar vara väldigt kritisk till Lennart Bengtsson men jag tyckte den här krönikan/ledaren var väldigt välskriven. Och håller sin röda tråd, trots att den samlar ihop stöd från många håll.

   Sen kunde man ju önska att han tagit sig tid i att sätta sig in i NMR noggrannare om han skall skriva om dem. ”unga odågor” är ingen särskilt bra beskrivning av dem. Men det är nog för mycket begärt av någon från hans generation.

   Gillad av 3 personer

   • Jvkkk skriver:

    Tja, unga vet jag inte och inte ens odågor, men löjliga är de och verkar uppnå motsatsen till sitt syfte, de är ju maktens allra bästa lakejer just nu. En gratis halmgubbe.

    Gillad av 3 personer

   • MartinA skriver:

    NMRs syfte är att skaffa sig fler fullständigt hängivna medlemmar. Deras strategi är Leninistisk, inte demokratisk.

    Gilla

 8. Lars-Olof Svensson skriver:

  Kanske har Du rätt om klimatet. I dagens DN finns en debattartikel undertecknad av bl a Ulf Danielssson, professor i teoretisk fysik och Bengt Gustafsson, professor em i teoretisk astrofysik. https://www.dn.se/debatt/starkare-miljolagstiftning-kravs-for-en-hallbar-framtid/ Artikeln handlar om nödvändiga minskningar av fossila utsläpp. Jag kan inte säga att de har fel. Jag är inte heller förvånad över alla tvärsäkra sågningar på denna sida av de som påstår ett samband mellan koldioxid och temperatur eller klimat. Reaktionerna följer ett känt experiment som Daniel Kahneman gjort. Om dumma motståndaren har ett argument som har alla skäl för sig, det går bara inte inse att han kan ha rätt. System 1 (intuitiva känsloreaktioner) tar över och blockerar system 2 (matematiskt logiskt).

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Om vi nu är så oense om hur och om vi har orsakat en viss klimatförändring, hur menar du att vi skall kunna enas om att tillsammans skapa en ny klimatförändring, som har som effekt att helt utsläcka den tidigare klimatförändringen? Hur skall det gå till tekniskt, politiskt och socialt? Är de ens möjligt, eller är det ett NP-komplett problem att ens beskriva hur den nya klimatförändringen skulle se ut?

   Är inte det rättframma och enkla sättet att reagera rationellt att helt enkelt anpassa sig till det nya klimatet?

   Gillad av 6 personer

  • Jvkkk skriver:

   Trams, de allra flesta här erkänner en viss effekt, frågan är hur stor och orsakssambanden är långt från klarlagda. Vad som är klarlagt är att IPCCs forskare, flera av dem, är belagda med lögn, varför? Varför ljuga och överdriva i denna fråga?

   Gillad av 9 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Man går någons ärenden som aningslösa nyttiga idioter,
    det finns en bakomliggande ännu delvis dold Agenda!

    Ensidig tilldelning av forskningsmedel tyder starkt på det!
    Normalt vill man väl ha en allsidig belysning av ett problem?

    Men miljö blir en utmärkt skattebas,
    för att suga ut folket ytterligare?

    MOTIVERAR bildande av en repressiv Världsregering!

    Där roffarkapitalismen kan härja fritt,
    i ett rat race ”TO THE BOTTOM”!

    Gillad av 5 personer

  • Lars-Olof Svensson skriver:

   Kommentarerna på mitt lilla inlägg visar vad jag menar. Om klimatet har blivit varmare är en fråga. Om det beror på ökad mängd koldioxid är också en fråga. Vad som ligger i framtiden i fråga om klimat – och miljörisker är givetvis väldigt svårt att bedöma. Man får agera på risk och sannolikhet. Att MP, och flera andra partier, PK och MSM tar miljön som förevändning för höjda skatter som ska finansiera än det ena än det andra är tyvärr sant men den frågan är en annan fråga och måste hållas isär från de två förstnämnda och även från hur risk och sannolikhet ske bedömas. Jag hoppas grön energi har kommit för att stanna och jag hoppas att framtiden hör till företag som tex Climeon och Cellpower (det finns många andra – och titta bara på vad de stora biltillverkarna satsar på FOU vad gäller batteridrift och vätgas) Sverige importerade 2016 ca 22 500 000 m3 råolja. Härav stod Ryssland för ca en tredjedel. Om vi på marknadsmässiga villkor kan göra oss av med oljeimporten så är det väl ett värde i sig. Likaså att bli av med att vara beroende av rysk olja. Det vore bra om näringslivet och teknikutvecklingen tog och behöll initiativet till omställningen så slår vi två flugor i en smäll. Vi slipper MPs skatter och bidrar kanske till att undvika något vi helst inte vill uppleva, en storskalig klimatkris.

   Gilla

   • Jan Bengtsson skriver:

    Du menar förstås att då slipper vi byta Gotland mot olja…
    Vore väl trevligt att slippa hycklarna i Almedalen)

    Varför är handel bara skadligt i ett fall?
    Beroendet är nog ömsesidigt?

    Vi vill kanske exportera till Ryssland också?

    Ett värre oljeberoende är väl när vi tvingas köpa av Gulfstaterna,
    i gengäld TVINGAS acceptera byggande av Moskéer o Islamisering!

    Ett långt värre öde, enligt min mening!

    Globalisterna vill tvinga ner Ryssarna på knä,
    de utgör en käpp i hjulet mot Agendan…

    Därav den geopolitiska anledningen till kriget i Syrien också!

    Som skall försvåra/stoppa Rysk gas- o oljeexport,
    genom att bygga en pipeline från Gulfen till Medelhavsländerna!

    Gillad av 1 person

 9. Aha skriver:

  En anständig journalist, en anständig redaktion måste naturligtvis fråga sig varför de som på kommando i tid och skriver om NMR och inte radikal Islam, som är faktorn hundra gånger mer omfattande och där totalitära anspråk ingår.
  Anständiga judiska företrädare frågar sig naturligtvis samma sak; varför pratar vi inte i klartext om det reella vardagliga hotet som omöjliggör (?) att man som jude inte kan vistas ute med judiska attribut. Varför konfronterar man inte de radikala muslimerna?

  Jag gillar begreppet faked reality som beskriver i vilken låtsasvärld etablissemanget lever i, t.ex. att man i ett decennium låtsats att de ensamkommande är barn. Här låtsas man alltså att NMR är det stora hotet. Varför? För att vända bort blickarna från radikala muslimer som ju ändå utgör några procent av röstberättigade? För att ha en gemensam fiende som man kan hämta godhetspoäng ifrån genom att referera till dem? Anti-NMR en godhetsmarkör?

  Slutsatsen blir att journalister i gemen inte är anständiga, hur det är med de judiska företrädarna får vara osagt.

  Gillad av 10 personer

  • Inovus skriver:

   Det ryktas att NMR fått betalt för att för att med sin närvaro störa och förstöra under Almedalsveckan så att det skulle bli stora rubriker och många inlägg om nazism. Var dessa pengar kommit ifrån kan man ju spekulera i och anledningen till det också. I denna valkampanj som just inletts verkar allt tillåtet. NMR själva hade ju inte något att vinna på att närvara i Visby och kanske heller inte den ekonomi som krävs.

   Gillad av 3 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Kan det vara Soros som spökar?

    Han har som bekant många strängar,
    på sin destabiliserande lyra…

    Det gäller att dra bort uppmärksamheten,
    från Islamismen/Jihadismen/Antisemitismen!

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Nix. NMR finansierar sig genom medlemsavgifter och smärre bidrag från sympatisörer. De aktivister och medlemmar som kom dit betalade resan själva och tältade på. camping. Det.var 100-120 stycken.
    Anledningen till ryktena är att nästan alla som engagerar sig i politik gör det för ekonomisk vinning, de kan inte föreställa sig NMRs nivå av idealism. För NMR är det också en livsstil och en subkultur. Den här subkulturen har lång tradition i Sverige och är inne på tredje, fjärde generationen nu. Det nya med NMR är att de är allvarligare än tidigare organisationer.

    Gillad av 1 person

   • MartinA skriver:

    Det som alltid slår mig när jag lyssnar på NMR är att de har ”viljan till makt” på en helt annan nivå än någon annan anti etablissemangs organisation. De har dessutom arbetat målmedvetet efter samma strategi i tjugo års tid, ända sedan Klas Lund kom ut ur fängelset där han hade suttit och omvärderat VAMs ”IRA strategi”. Vidare är NMR mycket långt till vänster, de vill ha en enorm stat med stora befogenheter. Det här innebär att deras följare kan föreställa sig enorm makt om de segrar. Och att de kan lova allt åt alla. Det här är gemensamt för alla framgångsrika politiska organisationer och är konservativa och libertarianska dissidenters akilleshäl. Alltså, varför engagera sig i någonting som bara innebär att upphäva eller minska politisk makt? Minska belöningen för seger? Varför offra någonting för det?
    Dessutom verkar den här nationasocialistiska ”krigssocialism i fredstid” passa det svenska folkkynnet, hur motbjudande och katastrofalt det än må vara. Det är egentligen bara ett omtag av sossarnas katastrofala ideologi.

    Jag är inte alls säker på att regeringens förbud mot NMR är frivolt eller spel för galleriet. Förtrycket mot NMR har eskalerat de senaste två åren. Det är logiskt med ett förbud. Och regeringen vill för allt i världen inte att NMR skall ha 3000 fanatiska aktivister och 30 000 sympatisörer. Snarare än 300-3000.

    Gilla

 10. Fredrik Östman skriver:

  Vi skall besinna att NMR är ett symtom på det politiska, rättsliga och mediala systemets, eller skall vi säga det politiskt-medialt-rättsliga komplexet, den enda statsmaktens, kriminalitet och omoral. Vi skall inte hacka eller stirra oss blinda på dessa personer, utan söka orsaken till deras betende i den enda statsmaktens vidriga kriminalitet och moraliska sammanbrott.

  Gillad av 13 personer

 11. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Instämmer med artikelförfattaren LB.
  Det tycks vara ett rekryteringsproblem i någon mån, vilka vi får som lagstiftare.
  Systemet producerar organisationsklättrare och knapptryckare.
  Ett problem är de politiska ungdomsförbunden som fungerar som karriärtrampoliner för de mest dresserbara av unga sinnen.
  Nästan som när ur en kull Goldenretrievers de två mest formbara väljs ut och om hanne denne kastreras för att sedan tränas till att bli servicehund.
  Jag vill inte ha en svensk Riksdag som består av en massa dogmater!

  Gillad av 2 personer

  • Kronblom skriver:

   Av egen erfarenhet så blir en kastrerad Borde Collie ingen vallhund utan mest en som bara vill leka med en tennisboll hela dagarna.

   Gilla

 12. Jvkkk skriver:

  Svenskarna är nu så obildade att de inte ens vet vad en halmgubbe är. Att SvD, DN och de andra tidningarna ens existerar är beviset, för en tänkande människa så är de och Public service rent tortyr, man står inte ut med att varje dag läsa dumheter som bygger på dumheter som bygger på dumheter. Man har plockat isär argumenten och de är ruttna ända in, så när man vaknat så är det som kinesisk vattentortyr att läsa, se och lyssna på systemmedia, man måste helt enkelt vara indoktrinerad för att stå ut.

  NMR är ju en så skrattretande uppenbar halmgubbe, eller snarare halmstrå, men jag tror inte det fungerar längre, ens på svenskarna. NMR består av vad man i Japan kallar Otaku, nördar, som håller på med cosplay:

  Gillad av 7 personer

 13. Östrahult skriver:

  Uppenbarligen går det här nazistsnacket hem och ingen påminner om det nazistiska förflutna inom centern/bondeförbundet eller inom (s).

  Morgan är nu i full gång att lagstifta mot nazistiska, våldsbejakande organisationer. Han glömde lägga till IS-gänget och salafisterna, men det var nog avsiktligt.

  Gillad av 13 personer

 14. Ivar Leek skriver:

  Håller helt med LB om ”halmgubbar”, jag har länge hävdat och tror fullt och fast att Säpo har stenkoll på de få medlemmarna i NMR , både identiteter och deras aktiviteter.

  Gillad av 4 personer

 15. oppti skriver:

  De finns de som blir upprörda när de ser NMR.
  De finns de som blir upprörda när de ser gäng av Afghanska ungdomar på stan.

  Kanske ligger det i tiden att uppröras?

  Gillad av 2 personer

 16. Magnus Rosensparr skriver:

  De flesta halmgubbeproducerande svenska politikerna, som t.ex. Lövin, Fridolin och Schyman, är godartade politiska tumörer, av typen flummiga tomtar, som nått falsk ryktbarhet genom den extremt korrumperade svenska MSM.

  En som binder sina halmgubbar med professionalism, målmedvetenhet och kall beräkning är den utstuderat listiga, manipulativa och livsfarliga rävhonan Annie Lööf. Hennes sluga intrigerande kan i värsta fall komma att sabotera alla försök att få till en Alliansregering (visserligen en minoritetsregering men dock en regering) eller t.o.m. alla sorters regeringar utom en SD/M-regering (troligen med 54-procents majoritet). Det absolut enda sättet att stoppa Annie Lööfs fortsatta framfart och skadegörelse av svensk politik, är att Moderaterna tar sitt ansvar och går folkmajoriteten till mötes.

  Gillad av 8 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Borde vara svårt att göra halmgubbar i år…
   Halm är en bristvara!

   Röksignaler vore lättare, det eldas friskt bilar och skolor,
   utan att någon ens höjer på ögonbrynen!

   Media moltiger!
   Fast det är förstås inga nyheter…

   Gilla

 17. elfyma+ skriver:

  Det är väl ingen som på allvar tror att NMR kommer in i riksdagen och får något politiskt inflytande ? Varför hetsar då politiker och media upp sig och kräver förbud mot ”nazistiska” organisationer.?
  Har själv diskuterat med NMR under deras torgmöten i min hemstad utan att känna mig hotad trots meningsskiljaktligheter. De går faktiskt att resonera med (om man inte spottar dem i ansiktet) – till skillnad från ”motdemonstranterna” som bara väsnas.

  Syftet med förbuden är givetvis att på sikt komma åt oppositionen (åsikter utanför korridoren).

  Märk väl att även SD brukar utmålas som ”nazistiskt”.
  Men att förbjuda landets opinionsmässigt fn största parti är en för stor ”utmaning” t o m för demokratins dödgrävare.

  De väljer då salamitekniken, eller den kokta grodans teknik.
  Att steg för steg inskränka yttrandefrihet och demokrati.

  Så småningom kan alla meningsmotståndare stämplas som ”nazister” och förklaras fredlösa utan demokratiska rättigheter.

  Gillad av 8 personer

  • Ulrika skriver:

   ”Det är väl ingen som på allvar tror att NMR kommer in i riksdagen och får något politiskt inflytande ?”
   Den där har vi väl hört förut?
   Nassar som marscherar i Sverige är en skam för landet. Värre om man tillåter dem att bilda ett parti. Förbjudet i bl a Frankrike som fortfarande är ett land med demokratiska rättigheter.

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Kommunister som marscherar i Sverige är en skam för landet. Värre om man tillåter dem att bilda ett parti? Ännu värre om detta parti under årtionden styrs och finansieras direkt från Moskva!

    Gillad av 2 personer

   • elfyma+ skriver:

    Islamisterna är många fler än NMRarna. Islamisterna har infiltrerat flera partier (framförallt C, MP, S och V). Ledarsidorna har många inlägg om detta.
    Islamisterna har i år dessutom startat ett eget parti som ställer upp i valet och räknar med att muslimerna unisont röstar på dem. Vi får se om de lyckas.

    Jag är mer orolig för vad islamisterna kan ställa till med än NMR.
    Om historien upprepar sig så är det med andra förtecken än på 30-talet.

    Gillad av 1 person

   • Jan Bengtsson skriver:

    Än så länge är nog bäst att tillägga!

    Islamiseringen pågår för fullt…
    Då insKRÄNKS yttrandefriheten i både Frankrike o Tyskland…

    Vi ser ju hur Svetsaren försöker agera i vårt land!
    ”Självcensur” eller LAGSTIFTNING!

    Demokratiföraktet tilltar…

    Oppositionella media får inte ta emot annonsintäkter,
    i ett försök att strypa det fria ordet!

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Så du vill förbjuda politiska partier med fel åsikter och ha samtidigt mage nog att kalla dig ”demokrat”? Vet skäms! Hycklerska!

    Gilla

   • Ulrika skriver:

    Martina

    Du får dra vilka slutsatser du vill, ordet är fritt, men där lyckades du klämma in två lögner i en mening.

    Gilla

   • MartinA skriver:

    Antingen tror du att nazisterna ej kan få stöd. Och ett förbud emot deras parti då bevisar bara demokratins brist på självförtroende. Eller så vill du förbjuda nazisterna för att du tror att deras parti kan få stöd. Och då bevisar du att demokratin inte är demokratisk.

    Gillad av 1 person

 18. Jari Norvanto skriver:

  Handen upp den som tycker islamiseringen är en halmgubbe. Den demografiska omvandlingen som skedde i Libanon eller i Bosnien under 1900-talet, från kristet dominerade till muslimskt dominerade länder, med förödande urladdningar som resultat… Vad hindrar att inte samma sker i Sverige?

  Västerlandets ”liberalism” må vara sekulär, men har sin uppifrånkommande PK-värdegrund (kulturmarxism, postmodernistisk relativism, statsfeminism, genuskretinism, offerhierarkier, globalism osv), som utgör det pseudoreligiösa surrogatet, som undersåtarna fogligt rättar sig efter – av rädsla eller följsamhet enligt ‘minsta motståndets lag’.

  Som Samuel Huntington skrev, tenderar konflikter mellan olika civilisationer att vara långdragna och blodiga. De kan kylas ner, för att lätt tändas på nytt. Tills någondera utplånats, eller utbrytarstater bildats och eventuellt respekteras.

  Gillad av 3 personer

 19. Åse skriver:

  EU:s medlemsstater är nu i princip eniga om att Europas gränser måste stängas för invandring. Det finns dock ett land som kämpar för fortsatt folkutbyte i Europa: Sverige.
  http://www.friatider.se/sveriges-regering-kr-ver-mer-afrikansk-invandring-till-europa

  Enligt Ekots utsände Susanne Palme är den svenska ministern oroad över den hårda tongången från övriga EU-länder.
  – Hon säger att man inte kan stänga gränserna för asylsökande, förklarar Susanne Palme för SR och menar att Sverige håller på att bli ”isolerat” som det enda land som vill fortsätta invandringen till Europa.

  Norska regeringen: Vi överger folkrätten om Sverige kollapsar
  Norge redo säga upp Genèvekonventionen vid svensk systemkollaps
  Gränsen stängs med våld och svenska flyktingar avvisas utan möjlighet att söka asyl
  ”Vi är redo för det värsta”

  Gillad av 6 personer

 20. Lennart Bengtsson skriver:

  Författaren av inlägget som råkar vara meteorolog till professionen råkar sedan slutet på 1950-talet känna till att koldioxid och vattenånga är växthusgaser som påverkar jordens strålningsbalans med uppvärmning i troposfären och avkylningen i stratosfären. Därför innebär mer växthusgaser i atmosfären en högre temperatur vid jordytan. Hittills har den globala ökningen varit ca 1°C jämfört med den förindustriella tiden. Årets varma och torra sommar i Sverige är däremot en följd av en ovanlig atmosfärcirkulation. Detta händer vissa år och är fullt normalt. Motsatsen var fallet förra året som ses av följande artikel i det välinformerade Aftonbladet (https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/72q4w/samsta-sommarvarmen–pa-155-ar)

  Årets sommar är förvisso (hittills) varm och torr och i Mellansverige kan man som jämförelse inspektera åren 1901 och 1914 då i alla fall de antropogena växthusgaserna var tydligt lägre än årets. De högsta temperaturerna i Sverige är från den 9 juli 1933 då det var +38°C i Uppsala och lika mycket i Målilla den 29 juni 1947 (källa SMHI).

  Ser man till hela sommaren så är den högsta sommartemperaturen (medelvärde för Sverige) för de varmaste somrarna under de senaste 20 åren ca 0.5°C högre än de varmaste somrarna från exempelvis 1930-talet. Det kan inte alls uteslutas att årets sommar kan bli den varmaste sedan 1860.

  Viktigt att notera är dock att de svenska bidragen till denna uppvärmning är helt försumbar och det är fullständigt omöjligt för svenska medborgare att göra något åt saken annat än i form av tomma symbolhandlingar. Huvudorsaken är befolkningsökningen på jorden och att alla vill få ett bättre liv (för vilket det krävs TILLFÖRLITLIG energi.)

  Gillad av 9 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   Lennart Bengtsson — Väl skrivet!
   1) Det finns en global uppvärmning, även om man kan debattera i det oändliga hur mycket som är antropogent.

   2) Vi kan inte egentligen i Sverige göra något åt detta, då fenomenet som sagt är just globalt (= verkar över hela jorden).
   Däremot kan man skaffa uppmärksamhet genom tomma symbolhandlingar typ (MP).

   Dessa symbolhandlingar tjänar också syftet att dra bort uppmärksamheten från mer akuta problem som vi faktiskt KUNDE göra något åt (som asylinvandringen).

   Gillad av 3 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Det sistnämnda kan man med visst fog kalla ett miljöproblem…

    Vattenresurserna är inte ens hos oss oändliga!
    Befolkningstillväxten sker nästan ensidigt i de urbana områdena!

    Även om flyttfåglarna TVINGAS göra en kort mellanlandning ute i naturen!

    Inte Allah som vill bo på landet,
    utan tillgång till Moskéer/Imamer!

    Gilla

 21. elfyma+ skriver:

  Miljöpartiet och Isabella Lövin försöker underblåsa klimatalarmismen.
  Inte ens rödgröna SVT:s Faktakollen tror längre på allt MP häver ur sig.
  MP exploaterade säldöden 1988 för att komma in i riksdagen.
  I årets val är det säldödarna som ska ge MP en plats i riksdagen.
  https://varjager.wordpress.com/2018/07/13/miljopartiet-varnar-om-saldodare-i-arets-val/

  MP anklagar Sveriges bönder och deras kossor för att indirekt orsaka klimatkatastrofer när de borde granska sig själva och sina urbana kärnväljare som troligen är större miljöbovar än mjölkbönderna.
  https://varjager.wordpress.com/2018/07/13/pruttande-hastar-storre-problem-an-kossorna/
  https://varjager.wordpress.com/2018/07/11/har-isabella-lovins-vovve-blivit-vegetarian/
  https://varjager.wordpress.com/2018/07/09/aven-isabella-lovin-avslojas-som-hycklande-miljobov/

  Lennart Bengtsson, som enl. Lars Bern, besitter stora kunskaper på klimatområdet kanske kan utveckla ämnet mera ? Vi får inte låta oss duperas av miljöfanatiker som inte själva kan leva upp till sina utopiska ideal.

  Gillad av 2 personer

 22. Aurora skriver:

  Ja, nu ser vi hur valtörelsen kommer att te sig. Vänster, men även borgerligheten, varnar’ i högtravande ordalag föt konsekvenserna om folket röstar ’fel’. Det senaste uttrycket är att man är ’livrädd’. Björklund är livrädd. För vad är oklart. Mest rädd är han nog för sina egna fördomar om SD. Sossarna är inne på att förbjuda organisationer och inskränka det fria ordet. Expressens kulturchef skriver om dansk mys-fascism och är också lika rädd om sådan skulle tänkas komma till Sverige. Ja, vilken fascism undrar man? Nä, den verkliga fascismen står nog de som ’för att värna demokratin’ vill inskränka och vingklippa den. Fascism är nog också dominanta och intoletanta politiska ideologier som gömmer sig under religionens täckmantel. De är jag livrädd för.

  Gillad av 3 personer

  • Jan Bengtsson skriver:

   Livrädda!

   För att förlora sina privilegier,
   platserna vid köttgrytorna!

   Janne har all anledning att vara rädd,
   för att bli bortröstad i höstens öråd…

   Nästa år rensar vi sen EU-diket på Blåklint och Maskros!
   Då blir Sverige ett bättre land att leva i)

   Gillad av 3 personer

 23. Glen Lester skriver:

  Jag läste någonstans, fast jag vet inte om det stämmer, att en hund har ett miljöavtryck som två SUV:ar som kör 100 mil om året. Oberoende om siffrorna är sanna så glöms det bort att onödiga husdjur, som inte bidrar till produktionen i samhället, inte är någon direkt miljövänlig hobby och borde kanske därför beskattas lika hårt, proportionnellt i förhållande till miljöavtrycket, som bilkörande. När Peter Eriksson fick kritik för att han körde omkring i ett fyrhjulsdrivet lyxåk för ett antal år sedan så bytte han till en gammal illaluktande Volvo som jag själv sett spy ut rök när han körde förbi. Hade han låtit bli att vinka så hade vi inte märkt att det var han.

  MP är politisk nyadel och försöker hålla sig kvar. C har, sedan länge, övergett sina kärnväljare, och följaktligen den skara av som av födsel är sympisörer med deras kärnväljare. Detsamma gäller nog samtliga av sjuklöverns traditionella partier.

  Halmgubbarna är absolut nödvändiga för adelspartisystemets partier, de inget annat att komma med, bara floskler och skrämselpropaganda. Det reder man inte ut problemen med.

  Gillad av 1 person

 24. Lennart Bengtsson skriver:

  Här kommer ett försök till förklaring

  1. Det är relativt lätt att beräkna hur mycket växthusgasökningen har ökat från industrialismens början och uppgår till totalt 3.05 Watt/m2
  i globalt medelvärde Se: (https://www.esrl.noaa.gov/gmd/aggi/index.html) särskilt tabell 2

  Växthusgas (ökning 1750-2017) ( ökning 1990-2017)

  Koldioxid (2.01) ( 0.72)
  Metan (0.51) (0.05)
  Lustgas (0.20) (0.07)
  Ett antal freongaser (0.34) (0.06)

  2. Klimateffekten(temperaturökningen) är approximativt proportionell mot de olika växthusgasernas strålningseffekt ovan. Sedan 1750 har den globala temperaturen ökat med ca 1°C eller med ca 1/3°C per Watt/m2

  Bidraget från alla 200 djurarters idissling (tama som vilda) beräknas uppgå till 0.01Watt/m2 och är ungefär detsamma som från risodlingen

  3. Det svenska bidraget är av storleksordningen ca 1/1000 del av det globala.

  Jag hoppas detta skall vara begripligt. Alltså:

  Växthuseffekten existerar och gör jorden beboelig
  Ökningen är tills vidare liten men bör på sikt begränsas
  Bidraget från Sverige är ytterst ringa
  Bidraget från idisslande kor är försumbart
  Bidraget från svenska kossor är försumbart/1000

  Mitt förslag är därför att låta kossorna vara i fred och hjälp gärna till med lite hö och njut av de svenska biffarna utan dåligt samvete.

  Gillad av 1 person

  • elfyma+ skriver:

   Precis. Och innan vi äter upp kossorna så kan vi njuta av deras mjölk och osten som framställs på mjölen. Utan kossorna, och grisarna, hade våra förfäder inte överlevt här uppe i kalla norden. Det kan inte miljötalibanerna begripa.

   Gillad av 1 person

  • Jan Bengtsson skriver:

   Då bör det rimligen inte vidtas några desperationsåtgärder?
   Vi har en pågående teknikutveckling som kan lösa det!

   Den lilla temperaturhöjningen är väl nödvändig,
   för att kunna föda en växande befolkning!

   Sätt in resurserna där de gör mest nytta!
   Begränsa ökningen!

   Gilla

 25. Moa skriver:

  Det politiska intresset är alltså stort. Trots detta frodas ett politikerförakt – av sällan skådade mått. Inte underligt efter att ha lyssnat till partiledarnas budskap i Almedalen.

  Trots att varenda opinionsundersökning visar att frågor rörande integration och migration är det som engagerar väljarna allra mest undveks dessa frågor nogsamt.

  Istället talades det om näthat, om hot mot politiker och om EU. Mest av allt pratades det om Sverigedemokraterna.
  https://ledarsidorna.se/2018/07/efter-almedalen-finns-det-nagon-plan-for-sverige/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.