Isabella Lövin och nånannismen

Mohamed Omar

I tal efter tal varnar miljöpartisten Isabella Lövin för en stundande katastrof. Den 5 juli skrev hon så här på Facebook:

”Klimatet är vår viktigaste fråga! Vi måste agera nu, inte sen!”

Så fort vi har en varm och vacker sommardag, så används det av Lövin som ett bevis för att jorden kommer att gå under om vi inte röstar på Miljöpartiet och slutar flyga och köra bil.

Men det är andra som ska rädda världen, inte Isabella Lövin. Hon och hennes man äger sex fordon (!) varav ett är en riktigt skitig pickup som går på diesel. Men till skillnad från oss andra som bara nöjeskör våra bilar, så BEHÖVER Lövins man denna pickup.

När Lövin blev utfrågad på SVT:s Opinion Live förklarade hon att maken ägnar sig åt konst på fritiden. Han gör skulpturer. Så han MÅSTE ju transportera tunga stenar och verktyg. Klimatkrisen kan vänta, vi ska bygga en staty!

”Det är min mans bil – han är skulptör och jobbar med sten.”

Stenarna är dessutom ”väldigt, väldigt tunga”.

Då så.

Det här är samma godhetssignalering och nånnannism vi har sett i invandringsfrågan. Jag signalerar att jag är god för att höja min sociala status samtidigt som jag kräver att andra ska betala för min godhet. Jag sitter till exempel i en lyxvåning i det vita ghettot på Södermalm och kräver ökad massinvandring.

Vill du verkligen hjälpa flyktingar? Gör det utan att blanda in oss andra. Var så god! Du kan till exempel skicka av dina egna pengar till organisationer som hjälper flyktingar. Men med ”hjälpa flyktingar” menar de i själva verket tvångsfinansierad massinvandring till Sverige. Och så vill de förstås själva inte bo i ”berikade stadsdelar” som Rinkeby och Rosengård som skapats av deras egen goda och humana politik. Isabella Lövin och hennes konstnärlige man bor hellre i en trygg och helsvensk villaidyll i Värmdö.

Miljöpartiet tycker att islamiska böneutrop är en bra idé. Men vill Lövin höra Allahu akbar ropas ut i sin egen villaidyll? Kanske kommer hon då skylla på att maken blir störd i sitt skapande. Hans känsliga musa kanske springer iväg och gömmer sig vid oväsendet. Den föredrar Chopin. För oss andra som inte gör något vettigt piffar det bara upp med ett rejält Allahu akbar i gryningen.

”När vi ser våra barnbarn i ögonen på ålderns höst kan vi berätta att vi klarade av hotet när vi såg det. Eller också kan vi berätta att vi inget gjorde fast vi visste. Det är det val vi har idag och det som valet handlar om i höst”, sa Lövin i sitt tal på Almedalen.

Då menar hon alltså inte hotet från islamismen. Det struntar hon i. Tvärtom förespråkar hon en politik som kommer att stärka islamismen. Och nu vet vi att hon inte heller är beredd att offra för att undkomma klimathotet, ett hot som hon ständigt varnar för.