Antje Jackeléns politik leder till att intoleransen vinner terräng i Sverige

Mohamed Omar

I en debattartikel i Dagens Nyheter (27/5) varnar Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén tillsammans med fem företrädare för det så kallade ”civilsamhället” för att ”den organiserade intoleransen vinner terräng” i Sverige. Jag skriver ”civilsamhället” inom citattecken eftersom dessa organisationer till stor del är tvångsfinansierade med skattepengar. Organisationerna i fråga är Rädda barnen, Riksidrottsförbundet, Röda Korset, Sveriges stadsmissioner och Forum idéburna organisationer med social inriktning.

Med ”organiserad intolerans” syftar de kanske på tillnyktringen i invandringsfrågan, det vill säga att allt fler politiker, påstår de i alla fall, börjat överge en ansvarslös och oförnuftig massinvandringspolitik.

”I dag kan politiker, opinionsbildare och andra tyckare framföra budskap som var helt orimliga bara för några år sedan”, skriver debattörerna.

Det är dock den ansvarslösa massinvandringspolitiken som har lett till att intoleransen spridits i Sverige i form av islamism. Enligt Säpo finns det tre tusen våldsbejakande islamister i Sverige och hundratals unga muslimer reste härifrån för att strida i Irak och Syrien. Det är en följd av den ”humana” politik som Antje med flera godhetsapostlar förespråkar. Med en mer restriktiv invandringspolitik hade vi kunnat hjälpa fler flyktingar och samtidigt undvikit att islamismens organiserade intolerans vunnit terräng i vårt land. En sådan politik är alltså både mer human mot svenskarna och mot världens flyktingar.

Artikelförfattarna manar till ”ett öppet Sverige där alla får plats” och tar ställning ”mot rasism, extremism och intolerans”. Saken är den att dessa två mål inte går ihop. Om alla ska få plats, även islamister, så kommer du att få extremism och intolerans. Dessutom består massinvandringen till stor del av invandrare som kommer från betydligt mer rasistiska länder i Sverige, så den kommer snarare leda till att rasismen ökar här.

Mer invandring kan alltså betyda mer rasism. För visst menar man alla former av rasism när man skriver rasism? Alltså även turkars rasism mot kurder, arabers rasism mot perser och många invandrargruppers rasism mot etniska svenskar.

Den 9 april 2016 höll skattefinansierade Turkiska Riksförbundet möte på Sergels torg i Stockholm. Förbundets vice ordförande Barbaros Leylani uppmanade till mord på armenier. ”Turken vaknar!” skrek han. ”Armeniska hundar bör akta sig! Död åt armeniska hundar! Död! Död! Död!”

Talaren fortsatte att tala kärleken till fosterlandet, det vill säga Turkiet. Han gav sedan uttryck för en storturkisk tanke om att alla folk som tillhör den turkiska folkgruppen ska enas i ett land. Med ”fosterland” menade han inte bara det nuvarande Turkiet utan alla områden som bebos av etniska turkar. För att förverkliga den storturkiska staten kan blod komma att flyta, tillade han. Detta är ett exempel på den organiserade intolerans som vunnit terräng i Sverige på grund av massinvandringen och mångkulturalismen som Antje verkar uppskatta.

Efter att USA erkänt Jerusalem som Israels huvudstad i december förra året utbröt protester i Sverige. Framför allt personer med bakgrund i arabvärlden demonstrerade. De skanderade hatiska ramsor på arabiska. I Malmö ropade de: ”Vi har utlyst intifada från Malmö. Vi vill ha vår frihet tillbaka, och vi ska skjuta judarna.”

Det verkar som om det är okej med rasister på våra gator så länge de heter Ahmed och Muhammed och inte Kalle och Pelle. När en ”gammelsvensk” skriver n-ordet i en kommentar på Facebook kan han eller hon riskera att få ett hembesök av Expressen och en kamera upptryckt i ansiktet. Alla måste få veta att här bor en vidrig rasist.

Men kommer Expressen att skicka någon för att knacka på hemma hos någon av de som skrek om att skjuta judar på Möllevångstorget i Malmö? Tror inte det. De kanske bor i Rosengård, så Expressen kan behöva poliseskort om de ska göra ett hembesök. Risken finns att det blir upplopp.

Rasismen mot svenskar är verklig. Jag har själv råkat ut för den. Min mor är svenska, min far kommer min Iran. Ett exempel: under en video på min YouTube-kanal har någon skrivit: ”Lyssna, din mamma är en svensk hora” och ”Man ska inte beblanda sig med svenskar, män som kvinnor. Ni är smuts.”

När asylsökaren Abraham Ukbagabir den 10 augusti 2015 valde ut sina offer på Ikea i Västerås, valde han ut en 55-årig kvinna och hennes son just för att ”de såg svenska ut”. De slaktades skoningslöst med kniv. För att de såg svenska ut, alltså.

I Strängnäs den 23 augusti 2015 blev en svensk småbarnsmamma överfallen och våldtagen av två asylsökande män, en från Syrien och en från Algeriet. ”I’m gonna fuck you little Swedish girl”, sade en av våldtäktsmännen. När han var färdig med våldtäkten spottade han småbarnsmamman i ansiktet. Vilken syn på svenskar, särskilt svenska kvinnor ger detta uttryck för?

En kyrka har faktiskt attackerats i Sverige, även om händelsen fick väldigt liten uppmärksamhet i mainstreammedia. Antje brydde sig inte ens om att kommentera händelsen. Den 27 juni 2016 gick en man till attack mot Sankt Pauli kyrka i Malmö. När polispatrullen kom in höll han på att slå sönder saker och skrek ”Allahu akbar!”. Han ska ha varit klädd i ”arabiska kläder”.

”Han var fullständigt galen och gick till attack mot poliserna med träpåk. Han greps efter visst tumult och tumultet har fortsatt här inne på polisstationen”, sade Mats Attin på kriminaljouren i Malmö till Sydsvenskan. Lars Förstell, presstalesman på Malmöpolisen, gav ytterligare förklaringar till 24Malmö.se. Mannen var ”ilsken och hade synpunkter på religionen som utövas i kyrkan”.

Antje och hennes vänner inom det tvångsfinansierade ”civilsamhället” är inte oroade av att islamismens organiserade intolerans vinner terräng i Sverige. Detta trots att vi har haft två islamistiska terrorattacker i Stockholm, 2010 och 2017, och många fler runtom i Europa. I stället verkar hon mer oroad över att allt fler börjar få upp ögonen för denna intolerans och inse att vårt toleranta samhälle faktiskt behöver försvaras. Det gör vi bland annat genom en ansvarsfull och rimlig invandringspolitik.

Massinvandring från länder där rasism och religiös fundamentalism har stort inflytande leder till att intoleransen vinner terräng i Sverige. Den goda Antje förespråkar alltså en politik som i praktiken leder till just det som hon säger sig vilja bekämpa.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!