Feminismens legosoldater

Jan-Olof Sandgren

En av de platser där mångkulturen verkar fungera som bäst är spårvagnen. Känslan att varje morgon trängas med ett 50-tal främmande personer, ofta inkluderande ofrivillig kroppskontakt, representerande ett dussin olika språk och nationaliteter är egentligen ganska märklig. Jag kanske just den här morgonen delar säte med någon som i djupet av sitt hjärta föraktar min kultur, tycker att jag roffat åt mig för mycket av världens resurser eller anser att mitt politiska parti, min religion eller min sexualitet borde förbjudas. Ändå gör vi sällskap till jobbet, under respektfull tystnad. Ber jag att få låna hans Metro svarar han vänligt.

Men ibland händer oväntade saker, som till exempel i det här klippet. En afghansk man läxar upp en svensk pensionär som han tycker bär ansvaret för att hans land befinner sig i krig.

Klippet har några år på nacken, men får vi tro mannens ord kom han till Sverige som flyktingbarn någon gång i början på 2000-talet, alltså långt före flyktingkrisen. Det mesta av grälet handlar om kriget i Afghanistan, men det var en annan sak som fick mig att reagera.

Mannen har bott i Sverige drygt tio år och verkar i någon mån integrerad, i varje fall nämner han en svensk flickvän. Samtidigt är det uppenbart att han hatar svenskar.

Hatet verkar mest rikta sig mot män. Han får ett annat tonfall när han vänder sig till en kvinna i slutet av klippet. Han säger att männen i Sverige i allmänhet är pedofiler, att de begår våldtäkter medan afrikaner i Somalia väcker hans respekt. I förbigående hotar han ta livet av tio människor, men påpekar samtidigt att han har ett hjärta.

Hans attityd verkar inte helt oförenlig med radikal feminism. Jag vet förstås inget om hans svenska flickvän, men det finns en kategori kvinnor (ibland kallade ”batikhäxor”) som gjort sig kända för att kombinera politiskt korrekt feminism med en förkärlek för afghanska män.

När mannen kom till Sverige (för ungefär tio år sen) var afghaner en sällsynthet i vårt land. Sedan dess har det kommit tiotusentals på liknande villkor. Många ”barn” har blivit omhändertagna av kvinnor som tagit på sig uppgiften att integrera dem i Sverige. Vällovligt kan man tycka, men relationen har ibland visat sig problematisk. Alla har förstås inte gått så långt som Johanna Möller i Arboga, som använde sina pojkar till att begå brott, men sexuellt utnyttjande har uppdagats i flera fall.

En annan typ av ”utnyttjande” ligger på det politiska planet. Enligt en konspirationsteori jag just nu omhuldar integreras många av de här afghanerna, inte i det svenska samhället utan i en sekteristisk form av PK-ism och feminism. Hatet som de bär med sig från sina hemländer, mobiliseras i kampen mot det västerländska patriarkatet. Kopplingen blev särskilt tydlig under manifestationen på Medborgarplatsen 2017. I sann orwellsk anda brukar alltsammans döpas om till ”kärlek”.

Det mest flagranta exemplet på den här typen av kärlek måste vara Arif Mo, en feministisk talesperson för ensamkommande och bekant med statsministern. Hans popularitet bland feminister bekräftades nyligen av det massiva stöd han fick efter att ha blivit dömd för sexövergrepp på ett konfirmationsläger. Lättnaden var stor när han trots domen beviljades nytt uppehållstillstånd. Själv tidigare utvisningshotad, har han på Facebook uttryckt förståelse för Akilov som utförde terrorattacken på Drottninggatan.

Det kan vara svårt att förstå varför regeringen i sin senaste budget vill spendera ytterligare miljarder på de 9 000 afghanerna, trots att de uppenbarligen saknar asylskäl. Vore det inte smartare att satsa pengarna på pensionärer, skolan eller BB-kliniker i Norrland?

En förklaring så god som någon kan vara att politikerna vill gjuta nytt blod i den feministiska rörelsen, som allt oftare beskrivs i termer av maktfullkomligt tantvälde. När nya vindar blåser, och de egna kärntrupperna får allt svårare att hålla fienden stången, då kallar man in legosoldaterna.

35 reaktioner på ”Feminismens legosoldater

 1. A skriver:

  Jo men Jan-Olof är inte detta bara helt logiska uttryck för ”alla människors lika värde”? Då blir det så här. På sikt går det absoluta värdet mot noll, utom för de som administrerar det hela. Samma visa om igen.

  Mvh A

  Gillad av 2 personer

 2. Aurora skriver:

  Jag har inga ord kvar för vansinnespolitiken i dårhuset Sverige. Nu ska SD, tack och lov, kräva KU-utredning om afghan-amnesti-förslaget. När maktetablissemanget, styrda av rabiatfeminister som lider av allvarlig torka, inte respekterar grundlagen och Lagrådet, och i avsaknad av Konstitutonsdomstol, ligger Sverige mycket risigt till.

  Gillad av 20 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Ulf Kristersson som säger sig inte gilla det Annie Lööf gör har chansen att se till att moderaterna röstar för SDs krav på KU-utredning. Det krävs bara en tredjedel av riksdagens ledamöter för att se till att det händer. Gör inte Ulf det så vet vi att Alliansens migrationspolitik är det Centern vill. Upp till bevis Uffe. Put your money where your mouth is som vi säger.

   Gillad av 7 personer

 3. richardlindlind5 skriver:

  Dom unga männen har sett översatta filmklipp där Fridolin , Reinfeldt och Löfven gör positiva uttalanden om migration till Sverige.
  Dom lånar ihop pengar och ger sig av.
  Till sin häpnad hamnar dom i förläggningar på små orter . 2-4 i samma rum. Ingen sysselsättning , bara en evigt lång väntan på migrationsverkets beslut.
  Dom unga männen känner sig lurade , men kan inte åka tillbaka eftersom dom och deras familj har stora skulder . Vem vill erkänna att man låtit lura sig ??
  ( I det fallet kan man jämföra med äldre svenska män som flyttat till t.ex Thailand där dom hittat en ” flickvän ” – när pengarna är slut är kärleken slut ,- bitter läxa ! ) SVT sände några program om sådant för ett par år sedan .
  Nej – lösningen på vår kris/kaos är naturligtvis att dom reser hem igen – för att de skall ske smidigt och utan våldsamma och uppslitande uppträden får dom som lurat hit dom = 7 klövern , betala för deras hemresa och nystart i hemlandet.
  (C) lär ha enorma belopp efter lyckade tidningsförsäljningar , (S) har mycket stora tillgångar , LO äger många hyreshus i Stockholms C. resten får bidra med vad dom har ,partistöd mm. men det får bli en sak för KfM att utreda vad som kan utmätas.
  Det ” enda problemet ” är att 80 % av väljarna inte delar mina tankar och röstar på förnuftiga partier.

  Gillad av 10 personer

 4. Östrahult skriver:

  Jo det är inte utan att man funderar i banor av olika konspirationsteorier. Vad är det som gör att ett parti med bakgrund i bonderörelsen ger upp hela sitt tidigare kulturarv och släpper ambitionen att verka för ett samhälle baserat på borgerliga värderingar för att istället satsa allt på en grupp personer som ljugit, i många fall betett sig illa och som saknar anknytning till vårt land?

  Uppenbarligen har denna grupp starka beskyddare som bl a hjälper till med deras media-relationer och ordnar fram polishjälp, pengar från det offentliga osv. Ledaren åker tydligen runt i kommunerna och håller föredrag á 15000 per tillfälle.

  Sverige hade en justitieminister Geijer som var intrasslad i en prostitutionshärva, är detta något liknande?

  Gillad av 3 personer

 5. Marja i Bäck skriver:

  Kan det vara så att tanterna aldrig skulle kunna komma över så mycket pengar om de inte hade ett ensamkommande afganskt barn hemma hos sig? Finns ett pekuniärt motiv bakom denna uppflammande moderskänsa?
  Även tanter är olika eftersom jag bevittnade en tant som spottade på marken framför ett stående afganskt barn. På en hållplats. Vad kände tanten som fick henne till denna överloppsgärning? Kanske ren svensk avundsjuka men jag fick inte tillfälle att fråga.

  Gillad av 1 person

 6. Lennart Bengtsson skriver:

  Svaret är enkelt. Antingen går man under eller också så försvarar man sig. Det är det som kallas självbevarelsedrift.

  Gilla

 7. JVK skriver:

  Det hade varit mycket intressant att få se sådan statistik man för i exempelvis Danmark, eller USA, eller Australien, eller i nästan vilket annat land som helst som har en identitet, över förövares etnicitet i olika kategorier. Jag tror det finns goda skäl till att sådan information förvaltas av en politiskt korrekt myndighet och att man ytterligare vill begränsa medborgarnas möjlighet att bilda sig en uppfattning, och att den senaste, som ett fint Châteauneuf-du-Pape nu har en råvara i sig som är 19år gammal. Man hoppas att afghanerna ligger lågt i statistiken eftersom det är just unga män vi importerar, vilka man ännu får säga är mer brottsbenägna än medelålders kvinnor. Säker kan man inte vara.. Man får nöja sig med att tro.

  Någon nämnde Dalrymples vinkel på politiskt korrekthet, nämligen att man försvagar och förvirrar folk så att de inte ens kan tro på sig själva genom att få dem att upprepa uppenbara falskheter, och brottslighetens fördelning är ett sådant redskap, man får inte tänka det självklara att OM det är så att en viss grupp har en massiv överrepresentation inom en viss typ av brott, och man importerar en stor mängd av dessa människor, då kan man trots att denna grupp är liten relativt hela befolkning, så kan denna grupp snabbt dominera den brottsaktiva delen av befolkningen. I England domineras de fängelser där folk sitter för de grövsta brotten av muslimer, halal är en självklarhet, även för icke-muslimer. När såg man senast ett reportage om hur det ser ut på Hall eller Kumla? Det hade varit intressant trots att man dagligen läser om att förövare får skrattretande låga straff för våldsbrott och våldtäkter. Det verkar som det ger längre straff att skriva om dessa brott på Facebook än att begå dem.

  Gillad av 4 personer

 8. Lena M skriver:

  Heja SD eller vilket parti som helst som tar tag i denna makabra situation. En skandal för Sverige. Tyvärr tror jag inte de Afghanska familjerna skickar sina bästa killar till oss. Dom skickar de som är svåra och besvärliga på olika sätt. Ganska självklart egentligen. Dummare är dom inte. Vi i Sverige får ju då givetvis en underlig bild av dessa unga män. Jag hoppas SD kräver en uppföljning av hur dessa elever klarat våra gymnasieskolor. Även det blir skadal. Det är är ett av vår tids absolut största skandal. Kostnadsmässigt och på andra sätt.

  Gillad av 1 person

  • Aha skriver:

   En affärstidning hade en artikel häromdagen om ensamkommandes skolresultat. Det var lite råddigt men jag fick det till att ungefär 30% klarade gymnasiet.
   Det betyder att av de 9 000 kan vi räkna med att 6 000 behöver livsförsörjning/livsstöd.

   Gilla

   • rudmark skriver:

    ”Av de nära 3700 som började språkintroduktion i svensk gymnasieskola 2011 hade 0,4 procent tagit gymnasieexamen efter tre år. ”
    Sakine Madon i vlt.se
    Kanske 30% fixar det förr eller senare. Vet inte.Men det är isf 29,6% som behöver extra tid (i.e. resurser och pengar)

    Gilla

   • JVK skriver:

    Sen verkar folk glömma att det kom över 30,000 2015 vad jag minns, hur många har kommit totalt till dags dato, 100-200 tusen kanske?

    Gilla

 9. Aha skriver:

  Slutklämmen att regeringen vill mobilisera ett tantvälde är utan bäring. Ju större tantvälde ju färre röster blir det.
  Nä batikkärringar är exempel på när PK-ismen urartar och löper amok. PK-ismen är förnuftsvridig. Det bör man ha i åtanke.

  Gillad av 1 person

 10. O.T. skriver:

  De fyra somalierna våldtog en 13-årig flicka i Västerås tills hon började blöda, för att sedan fortsätta våldtäkten. Nu döms tre av somalierna till några månaders ungdomsvård och skadestånd. Ingen av dem kan utvisas med nuvarande lagstiftning – eftersom de har fått svenska pass. Gruppvåldtäkten filmades och spreds sedan på sociala medier, och flickan, som mått extremt dåligt och skurit sig efter övergreppet, har fått utstå glåpord i skolan.
  http://www.friatider.se/13-riga-flickan-b-rjade-bl-da-de-fortsatte-v-ldta-nd-och-nu-f-r-alla-tre-stanna-i-sverige
  Ska vi ha det så här i fortsättningen.? Public service talar ofta och gärna om våldtäktskulturen i Pakistan… Sverige då…

  Gillad av 4 personer

 11. Anders skriver:

  Legosoldater är precis vad afghanerna är. 9000 motsvarar ungefär antalet poliser i yttre tjänst. Detta kommer att gå mycket illa. Kan det vara så att man helt enkelt inte vågar utvisa dem, med tanke på deras våldskapital?

  Gillad av 6 personer

  • Kronblom skriver:

   Man bör ha ett 50-tal hemliga insatsgrupper med omärkta transportfordon som kidnappar dem, några stycken per natt för omgående vidaretransport till deras ursprungliga hemort. Då försvinner de spårlöst från landet, så länge ingen av de inblandade bryter tystnaden.

   Gilla

 12. plq017 skriver:

  Alla talar om allas lika värde. Men det är en sak jag inte har förstått. Vilket är värdet? Är det sju kronor, sjutton kronor eller sjutton miljoner kronor?
  Vilket värde det än är, så innebär det att vi ett enhetspris på människor.
  Och om vi har ett pris på människor, då har vi också möjlighet att äga människor, det vill säga vi har slaveri i Sverige.
  Är det inte dags att avskaffa slaveriet?
  Det borde kunna göras med en enda enkel grundlagsändring. Korrigera felöversättningen ”allas lika värde” till det korrekta ”med lika värdighet”.
  Sedan är det rimligt att vi folkomröstar om folket vill fortsätta vara ett mulitkutlurellt samhälle.

  Gillad av 1 person

 13. Jari Norvanto skriver:

  Den så kallade normkritiken är norm, tills islam tar över. Snart är styrkeförhållandena rätta för ett alldeles oförblommerat etniskt krig. F n absorberar och viker vi undan. Hur långt är det möjligt, utan att faktiskt gå under som individ och civilisation?

  Gillad av 2 personer

 14. JL skriver:

  ” I sann orwellsk anda brukar alltsammans döpas om till ”kärlek”.”

  Haha, ja vad finns det kvar att säga?
  När man inte trodde det kunde bli mer galet….

  Centern satte just spiken i kistan för det lilla hopp om tillnyktring jag hade kvar.

  Det enda som finns kvar nu är ett val i höst som kanske kanske kanske kan innebära en rejäl omsvängning. Har dock svårt att se hur det ska finnas politisk vilja för alla kraftåtgärder som behövs. T.ex. det efterlängtade återvandingsverket lär nog inte bli större än migrationsverket någon gång snart.

  Ca en månad till här i Sverige sen är det bye bye Sverige, sannolikt för gott och officiellt med allt vad det nu innebär. Barnen får utveckla sitt hemspråk (svenska) med min hjälp. Kan det vara möjligt utan skattefinansierad hemspråksundervisning måntro? 🙂

  Gillad av 1 person

 15. Hovs_hällar skriver:

  Ja, jag kan bara säga att Sverige går mot ett totalt kaos där dårarna sitter vid makten och hederligt folk hunsas och trakasseras.

  PK-sekten måste kväsas, annars slutar det med inbördeskrig. Se även Patriks senaste artiklar.

  Gillad av 5 personer

 16. Kent Forssgren skriver:

  Om pk-folket verkligen ville hjälp det afghanska folket skulle de låta de hitkomna flytta tillbaks till hemlandet, och betala dem härifrån med en vettig lön där.
  De är ju alla, som det påstås, så välutbildade och då kan se säkert hjälpa till med att bygga upp det krigsskadade landet.

  En win-win situation för Afghanistan och för Sverige.
  Då kanske konkursmässiga kommuner skulle ha råd att ge tillräckligt med mat till pensionärer, vilka annars svälter ihjäl på äldreboendena.

  Gillad av 2 personer

 17. Elisabeth Henriksson skriver:

  Jag uppfattade den här unge mannen som svårt psykiskt störd när jag såg videon första gången. Det jag nu reagerar på är att idag nu skulle ingen våga yttra sig emot honom, vi har lärt oss att tiga eftersom våldet mot dem som yttrar sig har ökat och blivit allt grövre och väldigt få vågar hjälpa den som drabbas. Tyvärr.

  Gillad av 4 personer

 18. Aha skriver:

  Ca 1/3 av de ensamkommande kommer att klara gymnasiet enligt en tidningsgenomgång av tidigare studieresultat. (Genomgången var råddig.)

  Det Åkesson och journalister nu ska fråga om är hur det verkligen förhåller sig med de ensamkommandes studieresultat i gymnasiet.

  Visar statistiken under 50% som klarade examen är det skandal att ange gymnasiestudier som motiv för tillfällig asylamnesti.

  Gillad av 1 person

  • karlolov skriver:

   Snälla du… de som klarar examen kommer aldrig att vara i närheten av 50%. Har genom en invandrarungdom insyn i skolan och invandrarnas beteende där. Inför varje prov går djungeltelegrafen med de rätta svaren på kommande frågor. Alla invandrare får dem, vare sig de vill eller inte. När sedan proven äger rum vågar ett par lärare som ska övervaka hundra elever inte göra ett dugg för att stoppa fusket. Alla får lämna in sin mobiltelefon, men att man har ytterligare en med sig i skjortärmen kollas inte. I skosulan, på armen, i slöjan och många andra ställen gömmer man fuskanteckningarna. Behövs det så går man på toa för att kolla extra. Vad nytta har landet Sverige av några tusen studenter som klarar sin examen på sådant sätt?

   Gilla

 19. Lev Barkland skriver:

  ” Enligt en konspirationsteori jag just nu omhuldar integreras många av de här afghanerna, inte i det svenska samhället utan i en sekteristisk form av PK-ism och feminism.”

  Just det! Precis den tanken försökte jag formulera för några dagar sedan i ett av MO:s kommentarsfält. I arabvärlden finns det aggresiva mindrevärdeskomplexet som gör sig uttryckt bl.a i det hämndbegär vi ser i videon.
  I västvärlden, främst västeuropa, i hos vårt vänsteretablissemang och vår globalistiska elit, finns en hybris. Denna huybris som gör att vi importerar vår tids största problemkomplex i stället för att isolera det och hålla oss borta från det. ‘Vi’ vill prova att tillämpa vår godhet för att läka den muslimska världens problemkomplex.

  Denna, vänsterglobalistiska hybris och det aggresiva mindrevärdskommplexet i islamvärlden samspelar. Den gemensamma tesen i detta samspel är att islamvärldens problem inte är deras att lösa. Utan att problemen är våra. Denna tes är både ett grundantagande (antagandet om kolonialismen och den vita skulden) samt ett de facto resultat av den förda politiken (vi sitter nu ‘i skiten’ vare sig vi vill eller inte, nu när våra politiker gjort dessa killars problem till våra).

  Gilla

  • Lev Barkland skriver:

   .. det är alltå detta som är ‘integration’ i verklig mening. Det är själva slutsatsen jag också ville komma till. Vi är integrerade.

   Gilla

 20. Karl Oskar skriver:

  Ett nytt kapitel är skrivet i boken Bizzara händelser i landet uppåner.
  Landet där
  Svart är vitt
  Vitt är svart
  Den galne är vis
  Den vise en dåre

  Gilla

  • Karl Oskar skriver:

   Gäller Centern, om någon undrar.

   Men:
   Det är ju också bra att Centern visar sitt rätta ansikte?
   Kristallklart vad de vill.
   Vidöppna gränser.
   Regera med sossarna.

   Det är Annie Lööfs centerparti av i dag.

   Gilla

 21. MartinA skriver:

  Nej, regeringen ”vill spendera ytterligare miljarder på de 9 000 afghanerna” därför att regeringen vet att den inte klarar av att utvisa dem. Hur många jumbojets skulle behövas för att utvisa dem? Wikipedia säger att en jumbo jet klarar 660 passagerare. Och ommöblerade för säkerhetsrutinger, säg 5 vakter per 15 afgahner. Och med stolar borttagna för att sätta in kedjor, omöjliggöra åverkan på flygplanskroppen, vapenskåp och dylikt så kanske den klarar av 200 Afgahner per resa? Och säg att hälften av resorna måste vända i Kabul på grund av Afgahnsk obstruktion. Det skulle behövas 90 resor med specialombyggd jumbojet.
  Vidare, innan resorna ens kan börja, måste afgahnerna samlas in. Vilket skulle kräva en massiv polisinsats. Det vinns väl 30 000 poliser i sverige eller så. Hur många krävs för att samla in 9000 motsträviga Afgahner? Och hur påverkar det annat polisarbete? Och hur många av de 9000 skulle bli allvarligt skadade eller dödade under själva insamlingen? 10? 100? 500? Och även några förbipasserande lär ju stryka med, och poliser.
  Vidare kommer en mellanlagringsplats behövas. Läs läger. Med taggtråd och vakttorn. Förslagsvis nära Arlanda. Det är många människor som skall spärras in under lång tid.

  Summa sumarum, vad skulle media i sverige syssla med under den här operationen? Utvisningen är omöjlig. Alltså är tyckte regeringen Löfven att det var bäst att hålla god min i elakt spel och skylla på MP.

  Gillad av 1 person

  • Rune skriver:

   Det går att samla in dem med specialpolis och ordna förvar. Ge dem tråkig mat i förvaret och ingenting annat. Tala om för dem att de är fria att lämna landet när de vill till valfritt land utanför EU. Kanske med några tusenlappar i fickan?
   Gör man så, så stiger nog viljan att ge sig av.

   Gilla

  • Nina Blom skriver:

   Är självklart inte lätt för regeringen att genomföra detta – det är ju inte mycket de klarar att genomföra – men lämna uppdraget åt någon driftig entreprenör… Bert Karlsson, t.ex. är expert på att få saker gjorda.
   Är möjligheten till förtjänst så finns det säkert de som kan fixa det praktiska! Flera av de praktiska delarna kan säkert platsa som enkla jobb…
   Och vi som kanske inte bara drivs av förtjänst kan säkert bidra till något på annat sätt, bara vi har målet i sikte.
   Lite blod, svett och tårar måste man lära sig stå ut med och hantera – THAT´S LIFE….

   Gilla

   • MartinA skriver:

    Problemet är mediopolitiskt, inte praktiskt. Det är därför alternativmedicin o metapolitik är mycket viktigare än parlamentariskt arbete. Riksdagens enda värde är som megafon och tillgången till beredningsresurser.

    Gilla

 22. CD skriver:

  Till alla som har diagnostiserats som Centerpartist.

  ”Bland de 9000 män (skäggbarn min anm.) som snart kan komma att gå på svenska gymnasier med minderåriga tonåringar finns sannolikt både militärer som utbildats av Islamic Revolutionary Guard Corps, krigsförbrytare och spioner. Afghanernas bakgrundshistorik har helt enkelt inte utretts tillräckligt och de utgör därför en säkerhetsrisk för Sverige”

  Katerina Janouch: Afghanamnestin: “Man bjuder sannolikt ett flertal krigsförbrytare och spioner på uppehållstillstånd”
  https://tinyurl.com/ybcqco2c

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.