Hijabuppropet och upproret mot hijaben

Mohamed Omar

Förra i månaden, i februari, kunde kan läsa om en bror som misshandlade sin 14-åriga lillasyster med basebollträ för att hon vägrade att ha hijab. Han slog henne flera gånger samtidigt som han befallde: ”Ta på dig sjal!” Ingen av Sveriges hijabister (en hijabist är en slöjaktivist) har kommenterar detta. De är helt tysta.

Lika tysta som de var 2016 då en kvinna mördades i Mariannelund. Maken erkände att han strypt sin hustru inför ögonen på parets treåriga dotter. Kvinnan hade slutat använda hijab. Efter mordet lade han hijab bredvid hennes lik.

Och lika tysta var de samma år då en man i Gävle till fängelse för att ha misshandlat sin partner och sin dotter eftersom de vägrade att bära hijab och ”pratade med svenskar”. Han drog partnern i håret, slog henne i ansiktet och hotade med kniv.

Och när en nioårig flicka i Uppsala misshandlades för att hon vägrat bära hijab. Tysta.

Jag minns år 2013. Då gick det rykten om att en man misshandlat en kvinna i hijab på en parkeringsplats i Farsta. Då hördes hijabisterna!

I en debattartikel i Aftonbladet den 18 augusti 2013 skrev hijabisterna och deras vänner: ”I morgon beslöjar vi oss av solidaritet”. Det kallades ”hijabuppropet”. Icke-muslimska kvinnor uppmanades att i solidaritet sätta på sig hijab.

I artikeln skriver de att kvinnan i Farsta inte är ensam:

”Hon är en av många muslimska kvinnor som utsatts för liknande händelser under de senaste åren. Oftast är angriparna vita, svenska män. Liknande incidenter äger rum på bussar, i butiker, på restauranger.”

Okej? Dessa anekdoter eller rykten om onda, vita män som ger sig på kvinnor i slöja gör att ni sätter igång ett hijabupprop? Men när ni läser om verkliga fall där flickor och kvinnor misshandlas och mördas för att de vägrar ha hijab är reaktionen en axelryckning.

I artikeln frammanar debattörerna en bild av ett Sverige där kvinnor med slöja lever i skräck för de vita männen, ja, ”där kvinnor knyter slöjan extra hårt i hopp om att den inte ska bli avsliten”.

Nu ska alla sätta på sig hijab för att kvinnor har rätt att klä sig som de vill:

”Vi önskar att ni tar ställning för kvinnors rätt att få klä sig precis som man själv vill i det offentliga rummet utan att riskera påhopp.”

Men när ni inte vill ta av er hijaben, och inte uppmanar andra att ta sig hijaben, för att visa solidaritet med alla som lever under hijabtvång, då kan misstänka att ert upprop egentligen är ett stöd för hijaben snarare än ett stöd för friheten. Hijabuppropet ser ut som ett upprop för hijab.

De som gör uppror mot hijaben får inget stöd. De är lämnade åt sig själva. De ska kanske helst hålla käften så att de inte häller vatten på ”islamofobernas” kvarn.

Feministen Gudrun Schyman var snabb att sätta på sig hijab i solidaritet. Men hon har inte sagt ett ord om kvinnan i Mariannelund som mördades för sitt uppror mot hijaben.

Och det är fortfarande inte styrkt att kvinnan i slöja i Farsta verkligen blev misshandlad.

Solidariteten med muslimska kvinnor borde rimligen även omfatta de muslimska kvinnor som förtrycks av islamisk fundamentalism, inte bara offren för ”de onda, vita männen”.

Faktum är att muslimska kvinnor, ja, kvinnor av alla trosuppfattningar, har det ganska bra i väst, i ”den vita världen”, jämfört med hur de har det i islamvärlden.

Om det är ett för stort steg att ta av sig hijaben, vad sägs om ta på sig ett kors? I solidaritet med alla kristna som förföljs, diskrimineras och dödas av islamiska fundamentalister. Kristna ju är den mest förföljda religiösa gruppen i vår tid.

56 reaktioner på ”Hijabuppropet och upproret mot hijaben

 1. Eva Danielsson skriver:

  Politiskt ointresserade eller bara icke pålästa personer, tror nog att hijabupproret stödjer rätten att välja. Men den rätten finns förstås inte för rättrogna muslimer. Kvinnan som blev symbol för hijabprotesten i Iran fick väl mer än två års fängelse t ex.
  Att vänsteraktivister och vänsterinriktade inte stödjer kvinnor och flickor som misshandlas för att de inte vill bära slöja, är inte så förvånande. Vänsterns identitetspolitik prioriterar försvaret av de ”beklagansvärda” grupperna mest. När män ur dessa grupper begår brott eller bär sig illa åt mot flickor och kvinnor ur samma grupp uppstår dilemmat att det kan framstå som att man är kritisk mot hela gruppen om man klandrar dessa män och är solidariska med kvinnorna. Det är lättast då att hålla tyst och välja att tolka som att det nog inte är så farligt eller som att alla andra grupper i samhället har liknande missförhållanden.

  Om ”vita privilegierade” män beter sig illa mot vilka kvinnor som helst, så är det ju fritt fram att klandra. Det kan bli namn och bild i media direkt. Härligt manshat. (Obs ironi.)

  Om män från ”beklagansvärda” grupper beter sig illa mot vita privilegierade kvinnor, som t ex vid gruppöverfallsvåldtäkter, så ser även statsmakterna till att man inte publicerar signalementen. Och man tillåter inte att brottsstatistiken rapporteras med beskrivning av gärningsmännen.

  Män som tillhör de ”beklagansvärda” verkar ha frikort även i domstolarna, när polisen har gjort sitt jobb och väl fått dem åtalade. För en lekman verkar det bli konstigt milda påföljder om några alls.
  Nog borde alla som begår brott som kan ge fängelse, och som inte är svenska medborgare, utvisas konsekvent efter avtjänat straff.
  Det skulle nog även deras familjer må bäst av.

  Gillad av 8 personer

  • gratiks skriver:

   Man kan betrakta hijaben som ett oskyldigt kvinnoplagg eller som en religiös uniform.
   Som uniform och stridsmundering signalerar den att bäraren kämpar emot våra västerländska normer, värderingar och friheter och för religiös diktatur, för sharialagar, för hedersvåld, för barnäktenskap, för månggifte, för slaveri, för dödsstraff och för kvinnans halverade värde.
   Religiöst Jag betraktar varje hijab som ett slag i ansiktet på oss svenskar och ett hån mot vårt öppna demokratiska samhälle.

   Gillad av 3 personer

 2. They pissed on My Rug man skriver:

  Mycket bra Muhammed, Sveriges kvinnor, alla Sveriges 7-klöver röstande kvinnor, borde skämmas. Männen också förstås men låt oss inte glömma att projicera skam på Sveriges kvinnor nu när kvinnodagen precis varit, jag tror också att de är mera mottagliga när väl media och politiker inte kan dölja orsakssambanden längre. De borde vara rädda, skräckslagna. Orsakssambandet i detta fall är tydligt, mötet med vad som i många muslimers ögon uppfattas som ett dekadent och sexfixerat samhälle skapar en extrem motreaktion som i detta fall direkt drabbar kvinnor med mera strikt utövande av islam och klanföreställningar, inte mindre. På liknande sätt så drabbas svenska kvinnor i mycket högre utsträckning. Det är mycket instruktivt att att sätta sig in i vad som hände i Rotherham och andra små städer i England, de sexuella övergreppen är otroligt omfattande och krävde, och kräver fortfarande, en enorm koordinerad mörkläggning, jag gissar att samma sak sker i Sverige nu, en löst koordinerad mörkläggning av media, domstolar och jurister, administration och politiker. Det är nästan som om Saudiarabien säkrar överlevandet av sin version av islam genom att låta den slå rot i Europa så att när oljan tar slut så kan hela Europa bli som Malaysia där kineser och indier jobbar för muslimerna som styr landet.

  Skäms svenska kvinnor.

  Gillad av 5 personer

  • ericr45 skriver:

   ”Verkligheten, sanningen, är socialismens värsta fiende”
   En tung och stor sanning!
   Verkligheten tillrättavisar vänstern gång efter annan, men lär man sig? Inte alls..
   Som furiren sade till de värnpliktiga: När det skiljer mellan kartan och verkligheten är det kartan som gäller.
   Så även här, kartan före verkligheten, både hos vänster och muslimer.
   Dessa två kategorier (snyggt undvikande av ”grupper”?) delar ju många strukturella och övergripande åsikter.
   Man förlitar sig båda på starka ledare, Stora Ofelbara ”Sanningar” och minimering av individen.
   (Röstboskap?)

   Gilla

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Den mänskliga toleransen har sina gränser. När det gäller hur man klär sig finns det osynliga regler som i stort följer modets växlingar. Förr i världen ansågs det ouppfostrat för en man att inte bära slips, numera betraktas man som något underligt om man bär slips överhuvudtaget. Om ett antal år är slipsen säkert tillbaka etc etc.

  Att vissa grupper utövar någon form av påtryckning är inte ovanligt. Normalt ombesörjer huvudsakligen ”klankvinnor” eller i vår kultur mödrar eller mormödrar detta. Man vill helt enkelt att medlemmar av familjen eller gruppen inte väcker onödig uppmärksamhet. De flesta föräldrar eller mor- och farföräldrar vill helst inte att barn och barnbarn går omkring i trasiga jeans, tatuerar sig eller har nålar och annat i ansiktet. Ibland skadar det faktiskt inte att säga ifrån som att sluta med dessa dumheter. Ibland har det också effekt.

  Det finns värre saker i världen än att kvinnor har en sjal om håret eller inte och inget som man bör jaga upp sig för. Då är det bättre kanske att hålla efter extrem klädsel som är antingen hälsovådlig eller som förhindrar att människor kan utföra sitt arbete. Dit hör kanske också kvinnor som går omkring halvnakna och som självklart därvid distraherar varje normalt fungerande man. Vad väntar man sig egentligen.

  Gillad av 1 person

  • They pissed on My Rug man skriver:

   Ja men snälla nån, var kommer dessa felaktiga analyser ifrån, man tar sig för pannan. Kvinnor blir ihjälslagna om de inte uppträder och klär sig enligt dessa koder, du jämför detta med gamla tanter i huckle från förr? KrösaMaja? Jag hoppas jag missförstår dig. Eller är det en islamist som har stulit Lennarts signatur?

   Gillad av 3 personer

  • Cissi Blom skriver:

   Att reducera hijaben till ett modeplagg jämförbart med trasiga jeans eller slips förefaller mig ganska egendomligt. Vem hörde någonsin talas om en svensk mormor som dödade sitt barnbarn för att hon vägrade ha hela jeans? Man kan ju inte bara bortse från vad slöjan signalerar (vare sig den bärs frivilligt eller inte): ”Jag är kvinna och därmed underkastad män.” Vad kvinnan i trasiga jeans eller hon som går omkring ”halvnaken” signalerar är i vart fall inte att hon som kvinna är underkastad män. (Därmed inte sagt att jag gillar alla typer av mode.)

   Gillad av 3 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Du känner ingen som helst empati med hijaboffren? De som slås sönder och samman. De som våldtages. De som får sin kropp och sitt ansikte vanställt av syraattacker och knivskärningar? De som fängslas. De som mördas. De som kastas ut från balkonger.

   Gillad av 2 personer

  • Hovs_hällar skriver:

   LENNART BENGTSSON – Du missar det väsentliga. PK-sektens hantlangare försöker göra exakt det du gör, nämligen prata bort att hijaben framförallt är en symbol för att kvinnan i islam är underordnad mannen.

   Varför tror du att det i somliga islam-styrda länder är förbjudet och straffbart för kvinnor att inte bära detta plagg?

   De som i Sverige försöker prata bort detta gör så därför att de vill införa islam som dominerande ideologi här i Sverige.

   Gilla

  • Eva Danielsson skriver:

   Lennart, det här behöver du nog tänka igenom lite bättre. Visst finns det klädkoder och man både uttrycker sig själv och visar andra eller situationen respekt eller inte genom sin klädsel.
   Jordan Peterson säger så här: klä dig som den du vill vara.
   Och om någon man blir störd av en vacker lättklädd kvinna så finns det väl värre saker. (Det finns något som heter självkontroll.)
   Det är som sagt värre att bli misshandlad p g a hur man är klädd och att män då tar sig rätten att bestämma över flickor och kvinnor. Sjalen är en symbol för denna underordning.
   Om en kvinna har hijab så vet man att hennes familj är fundamentalistiska muslimer eller ännu mer rättrogna, dvs islamistiska. Vad de än säger utåt.

   Gillad av 1 person

   • Lassekniven skriver:

    Väl skrivet Eva.
    Singapore har liten kriminalitet och två jättelika parker (åtminstone en som är mycket stor). En kvinna kan gå genom parken klockan 12 på natten i bara underkläderna utan att bli antastad eller våldtagen. Detta beroende på att singaporianerna har stort rättspatos och mycket stränga straff och lagar.
    Kvinnor i Sverige vågar ju knappt gå ut ensamma på kvällen.
    Hade jag haft makten skulle jag införa samma straffskalor som i Singapore. Några hundra gram heroin= 40 år i hemska fängelser.

    Gillad av 1 person

  • Olle Reimers skriver:

   Lennart Bentsson; nu är du väl ändå inne på fel spår. ”Sjalen” som du kallar den är verkligen ingenting som är ”mode” på annat sätt än att det är mode att underkasta sig Allah.

   Den islamiska klädseln är ett uniformstvång som i värsta fall leder till dödsstraff. Även om frånvaron av en viss tatuering kan leda till utstötthet handlar det ändå om relativt små grupper av människor som du kan välja bort. I fallet av hijaben handlar det om en stark symbol för underkastelse.

   Att det läget kollektivt ta på sig en rosa mössa är inget annat än ett förnedrande sätt att visa att man inte vill göra motstånd mot kravet på underkastelse. Ett accepterande av hijaben är inte något annat än en accept av den muslimska överhögheten. Så kommer det att – med rätta – upppfattas av ockupanterna.

   Gilla

 4. Karl Oskar skriver:

  Vänstern är en fullständigt ofelbar omvänd barometer! Nyss var Stalin den mest förträffliga person som levt, Sovjetunionen en framgångssaga, nu är islamism något man ska vara inkluderande mot, helt harmlöst!
  Allt vänstern anser, allt de pekar på. För allt, är raka motsatsen sanningen!

  Gillad av 1 person

  • historiker skriver:

   Inte bara vänstern…..
   ”we regard Marshal Stalin´s life as most precious to the hopes and hearts of all of us”……..”I walk through this world with greater courage and hope when I find myself in relation of friendship with this great man, whose fame has gone out not only over Russia, but the whole World”
   Premiärminister W. Churchill (konservativ), 8 februari 1945, Jalta, Sovjetunionen.

   Likställ inte Sovjet med islamism – det är två skilda saker; muslimerna i Sovjet var helt underkastade den sovjetiska staten och hölls instängda där av den ogenomträngliga ”Järnridån”

   .

   Gilla

 5. Hosianna skriver:

  Kulturkrocken, som skamlöst har påtvingats oss svenskar är skoningslöst avslöjad, Eddie, men vem räknar offren?

  Bakom varje framgångsrik, västerländsk man står en förvånad kvinna brukade vi kunna skämta i vår civiliserade värld, där värnlösa varelsers tillvaro tryggades av åtskilliga generationer vita mäns anständighet och arbetsmoral.

  Alla nu fullvuxna, friborna, svenska kvinnor har kunnat leva i full frihet och ”förverkliga sig” i skydd av vita män.

  Bakom varje rättrogen muslimsk man står en hel drös förtryckta kvinnor och flickebarn, som till syvende och sist själva måste börja ta ansvar för att minimera spridningen av värdelösa, genuint kvinnohatande barbarers gener.

  Gillad av 3 personer

 6. Aha skriver:

  Ordet hijabist tycker jag att man kan lägga på minnet och framöver ges en utvidgad betydelse = försvar av en sjuk sak.
  Det ligger bra i munnen att säga jäkla hijabist.

  Gillad av 1 person

  • Per-Anders skriver:

   På grund av att en massa människor har sympati med dem.

   I Tyskland har det visat sig att tyskarna har trott att muslimerna som kommer till Tyskland skulle vara lika trevlig som muslimerna de har träffat på turistresor. Kanske tänker många svenskar på samma sätt.

   Gillad av 1 person

  • Lassekniven skriver:

   You got it.
   Islam enligt min åsikt (får man fortfarande ha en sådan?) passar inte i Sverige. Vi har en 1000-årig kristen religion och kultur som nu hänger på fallrepet på grund av PK-postmoderna Schlappschwanzen. Kusligt, Jag vill inte ha det så i mitt land.
   Jag äcklas.
   En del kommentatorer skriver att de styrande politikerna med vidhängande partigängande höga tjänstemän nu börjar darra på manschetterna där de står mellan skål och vägg och muttrar. Jag hoppas att de är rädda på riktigt. Att ställas inför en sanningskommission kommer inte att bli lek i sandlådan längre.
   Där Islam verkar där verkar problemen. Det är bara att se sig om globalt och lokalt.

   Gillad av 2 personer

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Insikten vad islam, och därmed de folk som lever under dess förtryck – även om de själva är sina egna förtryckare – är varken okänd, eller ny. Kritik mot islam har gjorts synonymt med kritik av muslimer som personer vilket har gjorts synonymt med att vara rasist; detta sedan över femtio år och därav romantiserande och exotifierande okunniga syn på islam.

    ”“Islam’s borders are bloody and so are its innards. The fundamental problem for the West is not Islamic fundamentalism. It is Islam, a different civilisation whose people are convinced of the superiority of their culture and are obsessed with the inferiority of their power.” Samuel P Huntington

    Men så resonerade dåtidens ledande intelligentsia om nationalsocialismen och Lenin samt Stalin på samma sätt som deras andliga inkarnationer av idag gör om islam.

    Lösningen är densamma: aktiv konflikt och krossande av islams stater där och när det är nödvändigt, med alla medel, eller isolering och kapprustning där en militär lösning är för dyr. Alternativkostnaden, för anpassning och passivitet, är densamma som gentemot nationalsocialismen och kommunismen.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gillad av 4 personer

 7. Agneta Berglöw skriver:

  ”En bror misshandlade sin 14-åriga syster för att hon inte ville bära hijab” Så skrämmande,så vidrigt 2018.Har vi inte kommit någonstans i världens främsta feminist-land.
  Jo,jo när det är skarpt läge då tar även Gudrun Skyman(som kommit på fötter o framträder i bl.a SVT,dagstidningar för att stötta i den kommande valrörelsen)på sig hijab.
  Sverige blir söndertrasat p.g.a. muslimer som infiltrerar sig mer o mer direkt ute i samhället men oxå innanför Rosenbad.
  ALDRIG mer bygglov för fler moskeer,än mindre tillstånd för böneutrop 5 ggr/dag.Aldrig tillstånd till muslimska skolor typ Rödmosseskolan som har sitt huvudkontor i det röd-grön-rosa Göteborg o har fått tillstånd att öppna en filial i Borås.
  Inte konstigtatt Sverige utvecklas som det gör, då vi har en Ärkebiskop med sitt ledord;Allah Akbar.
  Tag mig långt härifrån.

  Gillad av 4 personer

 8. Bo Svensson skriver:

  Det är inte välfärdsindustriella komplexet, socialism, feminism, liberalism, globalism eller någon annan extremism som är problemet. – Problemet är att fienden har makten över MSM och styr opinionen genom vad de fokuserar på och vad de underlåter att förmedla.

  Vad skall vi göra åt det?

  Gillad av 1 person

  • Aha skriver:

   Som svar på din fråga tycker jag att man ska fokusera på public service. Om de utvidgar åsiktsmångfalden, blir opartiska samt sakliga – precis det som står i Radio- och tv-lagen samt i Sändningstillståndet – skulle de komma att beskriva en verklighet som blir radikalt annorlunda den i övriga MSN. De senare lär då få vika sig för public services verklighetsbild.

   Utifrån detta anser jag att det mest effektiva alternativmedia kan göra är att rikta in sig på public service och kontinuerligt och ihärdigt visa hur public service (avsiktligt) missköter sitt uppdrag. Det mesta som alternativmedia kritiserar kan koka ned till en enda åtgärd; att få public service att utföra sitt uppdrag.

   Utifrån detta kan de gamla slagorden komma till heders igen;
   Upp till storms mot public service! Arbetare i alla länder förena er mot public service!

   Gillad av 2 personer

  • Peter skriver:

   Det är en riktigt riktigt svår fråga.
   Det fria informationsutbytet är den kanske viktigaste hörnstenen i demokratin.
   Samtidigt ser vi nu hur MSM och etablissemanget bekämpar denna fundamentala frihet.
   Hur ska vi kunna ha fri åsiktsbildning, tankefrihet och tryckfrihet då dessa aktivt bekämpas av de samhällsinstitutioner som borde skydda dem?
   Måste vi ha en period av diktatur för att kunna återskapa demokrati?
   Hur ska vi skydda en demokrati från åsiktsförtryck?
   Om MSM brukas för att införa ett totalitärt styre, ska vi då ha en fri MSM?
   Varför ska MSM ha en särställning i lagstiftningen då den går emot demokratiska grundförutsättningar?

   Gillad av 1 person

  • Bo Svensson skriver:

   En rätt osökt yttrandefrihetsreform är att skattemedlen som skall bekosta public service -sändningarna fördelas på de folkvalda att köpa sändningstid för. – Så att de oredigerat kan beskriva sin bild av läget och av vad som bör göras. – HMF-lagen måste slopas då den öppnat för godtycke och missbruk. – Presstödet skall bort. – Papperstidningarnas tid är förbi och nättidningarna får klara sig själva.

   Gilla

  • 5ven55on skriver:

   ”Problemet är att fienden har makten över MSM… …Vad skall vi göra åt det?”

   1. Vi ska värna det fria nätet och kämpa mot deras censursträvan. Detta är mest akut! https://www.stoppagrundlagsandringen.com/hur-kan-jag-paverka

   2. Vi ska verka för lagar som hindrar nuvarande monopolisering av media. Media är ett av de områden där det är extra viktigt med maktbalans.

   3. Vi ska stötta fria aktörer (genom bidrag och annat) som DGS, ledarsidorna.se m.fl. och motverka oligarkmedia.

   4. När vi få möjlighet ska vi straffa demokratins fiender som motverkat det fria ordet, som t.ex. Morgan Johansson och Wolodarski.

   Gillad av 3 personer

 9. Anders F1 skriver:

  Eftersom islam är dåligt är vi mot huvuddukar som påminner oss om den läran. Så enkelt är det. Jag berättar ofta för bekanta om elefanten i rummet.

  Gillad av 2 personer

 10. Lennart Bengtsson skriver:

  Vad jag försökte föra fram var att ingen blir ihjälslagen för att inte bära huvudduk utan om det sker så beror det på andra orsaker t ex att mördaren är galen. Om någon skulle hota mig till livet om jag inte bar slips så skulle jag sätta på mig en slips eftersom jag anser mitt liv mer värdefullt än en slips. Jag antar att en muslimsk flicka gör detsamma om hon råkar ha bindgalna släktingar. Vad man än anser om islam, och jag har personligen inte mycket till övers för denna religion, så är det självklart endast en ytterst ringa del av den islamska befolkningen som ägnar sig åt dylikt vansinne. Det förekommer ju också galenskaper i övriga religioner inte minst i kristendomen och även ateister kan understundom vara förryckta. Låt oss därför inte generalisera i onödan även om det är frestande.

  Gillad av 1 person

  • Hosianna skriver:

   Men Lennart, jag har aldrig hört talas om att någon man har blivit misshandlad eller mördad för slipsvägran – däremot finns det exempel på muslimska män, som mördats, för att de vägrat hata och döda sina egna döttrar…

   … och om de flesta muslimer verkligen tyckte att det täcka könet får välja att täcka sig – och se ut som underdåniga spökplumpar – eller inte – och smälta in i det västerländska samhället – skulle hijaben vara en icke-fråga.

   Gillad av 1 person

  • BjörnS skriver:

   Vi kan tycka att förövarna är galna men de följer sin egen, för oss obegripliga, logik som kallas Islam. Visst, mördarna går längre än de flesta av sina trosbröder men det är knappast en slump att IS, Iran, Saudiarabien osv kraftigt kringskär kvinnans frihet (understatement) i religionens namn. ”Hedersmord”, könsstympning och balkongflickor är inte heller okända begrepp. Fast, de är väl alla galna och religion har inget med det att göra.

   Gillad av 1 person

  • En annan skriver:

   Oj, nu kommer du nog att få tal på svar! Den enda muslimska staten som jag tycker har skött det hela snyggt är Tunisien, efter den arabiska våren. Efter tumultet kom islamisterna till makten, och började gapa om sharia och islam. Då gick kvinnorna man ur huse och protesterade, vilket utmynnade i att konstatera att religion är en privatsak! Case closed!
   Samma har gällt i sverige ganska länge, men nu slåss våra folkvalda om röstboskap, vilket innebär att man kan sälja sig för vilka åsikter som helst, bara man får sitta kvar vid maktens köttgrytor! För vad ska dom annars göra? Dom kan ju inget, förutom att prata, prata och prata!
   Vem av de folkvalda har en vettig utbildning att falla tillbaka på? Att ha ingått i den politiska adeln räknas ej, färskvarumärkning på det!

   Gillad av 1 person

  • Donny skriver:

   Lennart, jag måste säga det men du talar i nattmössan. Som vetenskapsman så borde du förstå när du inte vet vad du pratar om. Galen? De som hänger homosexuella, hugger av händer, stenar kvinnor till döds, piskar folk, hugger huvudet av folk, könsstympar, slänger kvinnor från balkonger eller häller syra i sina döttrars ansikte, de är galna? Det du säger är då att miljontals muslimer är galna, vilken usel analys. i Europa så speglade man folk och brände folk på bål, var vi galna? Det är inte galenskap, det är en del av deras kultur för Guds skull, precis som hemska saker var en del av vår, men vi har utvecklats.

   Man misströstar när någon som är så klok på ett område förstår så lite om ett annat.

   Gillad av 1 person

  • Donny skriver:

   Har du missat vad som pågår i Iran? Staten där är galen? När var du i Saudiarabien senast? Jag känner mig som när professor Kalkyl blir kallas pajas av Haddock. Lennart, åk ut och titta på raketen.

   Gilla

  • Bo Adolfsson skriver:

   Du är dåligt uppdaterad! Jag blir förvånad över denna okunskap! Läs gärna Sara Mohammads debattartikel i GP idag. Hon företräder föreningen GAPF, Glöm aldrig Pela och Fadime.
   Kvinnor har blivit dödade i Sverige för att de har vägrat att bära hijab och vägrat att följa islams lära. Det är ju så i de länder de kommer ifrån. Varför skulle vuxna män ändra sig för att de har åkt tunnelbanan i Stockholm?

   Gilla

   • They pissed on My Rug man skriver:

    Jag tycker att Lennarts okunskap eller oförstående påsetts område är mycket intressant och signifikant, det ger extra tyngd åt att det vi gör är helt meningslöst, kloka professorer behöver visst också bli utsatta personligen för att kunna kalibrera sin mätskala. Det är intressant för att Lennart bott i England under en period av extrem islamisering, och där våldtäktsnärverkn verkade fritt, flera dödliga muslimska terrordåd och ännu fler stoppade, sharia domstolar bred ut sig och hela städer och de flesta fängelser tagits över av muslimer, men media där har ljugit om det precis som här, Lennart verkar ha missat alltihopa. Endast gemene man, när gemene man drabbats, kan vända detta.

    Gilla

  • Olle Reimers skriver:

   Du har fel i sak, Lennart Bengtsson. Muslimska Brödraskapet är den helt dominerande organisationen inom denna annars på ytan oorganiserade religion. De har utformat en strategi för att islam ska erövra världen. Som du vet räcker det med att en liten beslutsam och välorganiserad skara kan åstadkomma.

   Det kanske inte vore så farligt om de inte samarbetade med starka krafter i väst för införande av en New World Order. Bilderna på Barack Obama tillsammans med Louis Farrakhan, hans CIA boss omvändelse till islam är några av de vittnesbörd som framkommit på senare tid.

   Vi vet alla vad som hände för att vi ansåg Hitlers olika nazizstiska ritualer löjliga och inte värda att ta på allvar. Det misstaget behöver vi inte upprepa.

   Gilla

 11. Hosianna skriver:

  En riktigt god nyhet från Mjölby:

  ”Majoriteten av partierna är överens om att stoppa uthyrningen av heltäckande baddräkter i ett badhus i Mjölby, vilket P4 Östergötland var först att rapportera om.

  – Förslaget är att vi inte ska tillhandahålla burkini i badhuset. Det ska fortfarande vara tillåtet att bära burkini i badhuset, men vi som kommun vill inte tillhandahålla dem, det stämmer inte med våra värderingar, säger Anneli Sjöstrand (C), vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden.”

  ”Enligt Anneli Sjöstrand är hyrstoppet ett symboliskt ställningstagande mot förtryck.”

  https://www.expressen.se/nyheter/hyrburkini-stoppas-i-badhus-det-ar-ett-stallningstagande-/

  Det finns anständiga politiker. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.