Sveriges Unga Muslimer och jihadismen i Syrien

Mohamed Omar

Tarif al-Sayed Issa, en syrier med svensk medborgarskap stupade nyligen i Syrien. Han var en av de hundratals jihadister som reste från Sverige till Syrien under den så kallade ”arabiska våren” för att störta Assad.

Tarif al-Sayed Issa var sedan 1970-talet en islamistisk aktivist inom organisationen Muslimska Brödraskapet. I Syrien stred han för gruppen Jaish al-Fatah som ockuperar staden Idlib. Gruppen har samarbetat med Al-Qaida.

Efter nyheten om jihadistens död, skrev Muslimska Brödraskapet så här på Twitter:

”Vi gratulerar vår broder Tarif martyrskapet som han önskade och som han strävade efter.”

Men även jihadistens son Yasir Al-Sayed Issa gratulerade. Han skrev så här på Twitter den 2 mars:

”Idag har vi fest, idag blöder en martyr”.

Sonen Yasir Al-Sayed Issa är bosatt i Sverige. Under den så kallade ”arabiska våren” förekom han ibland i svenska medier i egenskap av ”människorättsaktivist” som försvarade det islamistdominerade upproret i ursprungslandet Syrien.

Fadern Tarif Al-Sayed Issa kom till Sverige för mer än trettio år sedan. Han bosatte sig med sin familj i Eskilstuna och fick svenskt medborgarskap 2005. En annan av sönerna, Fidaldin Al-Sayed Issa, är verksam som imam.

Ytterligare en son, Mustafa Al-Sayed Issa, var tidigare ordförande för den skattefinansierade organisationen Sveriges Unga Muslimer (SUM). Han efterträddes av Rashid Musa.

Den 23 januari 2015, då Mustafa var ordförande i SUM, publicerade han en debattartikel i Aftonbladet: ”Fel frågor ställs om Syrien-resenärerna”. I artikeln argumenterar Musta mot hårdare lagar för terrorresenärer. Denna position blir mer begriplig när man känner till att hans far, den islamistiske aktivisten Tarif al-Sayed Issa, reste till Syrien för att göra jihad år 2011.

”Frågan om svenska medborgares anslutning till IS blivit allt mer uppmärksammad. Alla undrar vilka det är som reser till Syrien. Varför lämnar ungdomarna trygghetens Sverige och reser till nutidens värsta krig? Vad i islams budskap gör ungdomarna att radikaliseras? Och vad gör muslimer för att förhindra detta?”

Terrorgruppen Islamiska Staten (IS) var bara en av flera grupper som stred i Syrien för att störta regimen och upprätta en sunnitisk, islamisk stat. Där fanns ju som sagt också Muslimska Brödraskapet.

Den nuvarande ordföranden för Sveriges Unga Muslimer, Rashid Musa, tycks hysa sympati med Muslimska Brödraskapet. I en konversation om Egypten på Twitter den 25 januari 2015 med Mathias Wåg, känd för sitt engagemang i Researchgruppen, skriver Musa: ”Revolutionen har bara börjat”. Wåg undrar vilka Musa anser kan föra revolutionen vidare, varpå Musa svarar: ”Muslimska Brödraskapet och deras anhängare”.

På ett seminarium om islamofobi i Almedalen 2014 sade Musa att de muslimer som reser till Syrien inte är extremister på något sätt, utan de åker bara dit för att ”hjälpa till”. Han har sagt liknande saker tidigare, då angående svenska muslimer som åkte ned till Somalia för att strida för terrorgruppen al-Shabaab: ”Det är inte konstigare att de valde att göra detta än att svenska unga män och kvinnor väljer att bli soldater i Afghanistan.”

På seminariet i Almedalen 2014 där Musa påstod alltså påstod att Syrienresenärer bara vill ”hjälpa till” jämförde Mehmet Kaplan, som var en av talarna, svenska muslimer som ansluter sig till jihad i Syrien med frivilliga i finska vinterkriget. Kaplan var tidigare ordförande i SUM.

Fidaaldin Al-Sayed Issa har varit aktiv i SUM som talare på olika evenemang, till exempel på temahelgen ”De 7 under Allahs skugga på domedagen – är du en av dem?” Enligt organisationens egen utsago var han SUM-konferensens mest omtyckta föreläsare 2009! Fidaaldin försöker inte ens dölja sina kopplingar till Muslimska brödraskapet. På Facebook publicerar han hyllningar till Brödraskapets grundare Hassan al-Banna och poserar på bild tillsammans med dess nuvarande, andlige ledare Yusuf Al-Qaradawi.

Al-Qaradawi stödjer det islamistiska upproret i Syrien bland annat eftersom han menar att alawiterna, den shiitiska sekt som Assad kommer från, är ”värre än judar och kristna”.

Min vän Pierre Durrani är liksom jag före detta muslim, son till en svensk mor och en utländsk far. Då han var muslim kallade han sig Abdul Wadud. Jag lärde känna honom på 90-talet då han var en aktiv muslim, men liksom jag passade han inte riktigt in i de intellektuellt torftiga moskémiljöerna eftersom han var intresserad av mystik och filosofi och även av att skapa en slags ”blågul islam” som skulle förena islam och svensk kultur.

Durrani studerade i Frankrike på en folkhögskola med anknytning till Brödraskapet och under denna tid blev han också medlem i organisationen. Han engagerade sig också i SUM och satt i styrelsen åren 1992-2002. Det var han som hittade på namnet Sveriges Unga Muslimer! Med tio år i SUM:s styrelse och tvåårigt medlemskap i Brödraskapet, samt tretton år som aktiv muslim som reste runt och talade i olika moskéer och på konferenser vet han vad han talar om.

I en intervju för tidningen Brand nr 1/2015 beskriver Durrani Muslimska Brödraskapet som ”en entristisk organisation som går in i alla möjliga sammanhang”. Det är därför vi ser dess aktivister stundtals företräda Socialdemokraterna, och stundtals Moderaterna och Miljöpartiet. ”Ibland verkar det som socialdemokrater, ibland centerpartiet eller miljöpartiet, men delar en gemensam syn”, konstaterar Durrani. ”Men det är ändå så att man har samhällets islamisering som det stora målet.”

49 reaktioner på ”Sveriges Unga Muslimer och jihadismen i Syrien

 1. Fredrik Östman skriver:

  De startar ett krig, låtsas fly till Sverige med sitt eget krig som förevändning, återvänder så till kriget, pendlar tillbaka till Sverige för omplåstring, förlorar kriget de själva skapat och schappar till sitt brohuvud i Sverige, där de fortsätter kriget, den här gången mot sina svenska värdar och välgörare. Vidrigt! Brottsligt!

  Det som gör det möjligt är emellertid inte bara dessa personers obefintliga moral och heder, utan också det sorgliga faktum att våra egna socialister i förväg har avskaffat alla krav på personligt ansvar, på eget skinn i potten.

  En annan grupp utan moral och heder som även den exploaterar Västvärldens socialism och kätteri är de internationella bankirer som lurar våra idiotiska institutioner att tillåtas behålla alla vinster, medan förlusterna tas om hand av skattebetalarna. Principen är densamma. Inget eget skinn i potten.

  Gillad av 11 personer

  • 5ven55on skriver:

   ”det sorgliga faktum att våra egna socialister i förväg har avskaffat alla krav på personligt ansvar, på eget skinn i potten”

   De tror i alla fall att de inte har eget skinn i potten. Potentiellt har alla det. Det finns kyrkor. Det finns järnburar. Folket har straffat förrädare förr.

   Gillad av 2 personer

 2. Jan Bengtsson skriver:

  Dags att inse vad Islamisterna strävar efter!

  Ett framtida Kalifat!

  Religionsfrihet tycks bli vår undergång,
  repet vi tvinnar åt vår egen snara, som vi skall hängas i…

  Dags att sätta stopp för ALL finansiering från både samhälle OCH UTLAND!

  Gillad av 12 personer

  • Olle Reimers skriver:

   Viktigare att se att våra politiska partier mangrant flörtar med dessa extremister för att få deras röster.

   Det är en draksådd. Nästa val 2022 finns det ett islamistiskt.parti som tar 25 % av rösterna.

   Gillad av 3 personer

 3. worlpresscomsite skriver:

  Hans Högqvist.
  ”Ibland verkar det som socialdemokrater, ibland centerpartiet eller miljöpartiet, men delar en gemensam syn”, konstaterar Durrani. ”Men det är ändå så att man har samhällets islamisering som det stora målet.”
  Det är Islams mål, oavsett om det är sunni ( där Muslimska Brödraskapet ingår ), shia ( Irans ayatollor ) eller någon av de mindre riktningarna – att skapa världskalifatet.
  Det går stadigt framåt för Islam. Med lock och pock, små steg, avslutet är svärdet. I Sverige går det snabbt med god hjälp av de svenska ( liten bokstav med mening ) politiska partierna. Många blir säkert av med huvudet ändå, bland annat Omar och undertecknad.

  Gillad av 6 personer

   • Per-Anders skriver:

    Många ungdomar idag klarar inte av att skilja på svenska och engelska. Det kan kanske beror på dagens lärare som skickar hem brev till föräldrarna som innehåller stavfel, särskrivningar, syftningsfel eller andra grammatiska fel.

    Gilla

 4. Aha skriver:

  ”Men det är ändå så att man har samhällets islamisering som det stora målet.”

  Jaha, det är väl ett mål som man kan uttrycka i en demokrati. Idag är det ju PK-ismen som gäller, genomtrumfat av ett fåtal. PK-adeln har säkert insett Islamismernas mål, men uppenbarligen inte kapabla att agera. Situationen blir då paradoxal. PK-adeln undviker demokratiska minuspoäng genom att omhulda Islam. Det är paradoxalt därför att, men ändå allom bekant, att Islamisterna skulle sopa rent med mycket av det PK-isterna omhuldat för att kunna göra sina karriärer, i sin narcissistiska tävlan i att få godhetspoäng.

  Bort försvann feminismen, HBTQ och kriminalpolitiken. Yttrandefriheten och religionsfriheten får sig kraftiga törnar. Husmodern går mot en ny vår. Kvinnofriden tar ett skutt tillbaka till medeltiden. Skolan könssegreras. Kristna trakasseras. Allt annat förglömt.

  Förutom PK-isternas narcissistiska omhuldande av Islam är Islam och muslimerna också viktiga i en annan egenskap; som röstboskap.

  Det ungefär dummaste Islamisterna nu kan göra är också en paradox; att nå framgång med eget parti. Då försvinner muslimerna som röstboskap och det kommer att få PK-isterna att svalna avsevärt gentemot Islam.

  Gillad av 2 personer

  • Maggie Mannerheim skriver:

   AHA: Pling! Där trillade poletten ner för mig. Sedan mitt flytt till Sverige har en fråga snurrat runt snabbare i mitt huvud än andra – hur är det möjligt att det inte redan finns ett muslimskt parti i Sverige, och vad händer då det första grundas? Du har så rätt. Det kommer aldrig att hända och nu förstår jag varför. Och den insikten är paradoxalt nog mera skrämmande än god, eftersom det blev klart som spad att muslimerna insett att de har huvudpartierna lindade runt sina lillfingrar.

   Gillad av 1 person

   • Sune Mangs skriver:

    AHA, Delar i allt väsentligt din bedömning om ett muslimskt parti. Samtidigt har strategin med att driva dubbla agendor risken att den exponeras och exploderar i ansiktet på den eller de som driver den. Tids nog är det inte uteslutet att det bildas ett muslimskt parti med dunkla mål ungefär som forna VPK i religiös skrud. Att flertalet partier helt principlöst appellerat till muslimska röster är uppenbart. Man skall dock komma ihåg att kohandlande partier i Riksdagen kan utöva ett inte obetydligt inflytande och sälja parlamentariskt stöd mot olika särintressen. Sen kan man ju utverka partistöd och få del i ytterligare en bidragskran, något som det muslimska ”civilsamhället” inte varit sena att utnyttja.

    Gillad av 1 person

   • Hedvig skriver:

    @ Maggie Mannerheim 7 mars, 2018 at 09:46

    Mig veterligt finna det idag minst två rent rent muslimska partier i Sverige. Dels det antidemokratiska och fundamentalistiska partiet Hizb_ut-Tahrir och det nybildade med all säkerhet odemokratiska partiet Jasin.

    Gilla

   • Eva Mattsson skriver:

    Redan i höstas ansökte Föreningen Jasin Group, ett islamskt parti med en iman som partiledare, att få bli registrerat hos Valmyndigheten. Partiet saknade tillräckligt med namnunderskrifter, dessutom behövdes vissa kompletterande uppgifter för att kunna bli registrerat. Nu läser jag i Samtiden 23 februari 2018 om ett nytt parti som skall arbeta för den arabisktalande gruppen i Sverige, Nya Koalitionssamlingen, och som hoppas få mandat i kommunfullmäktige i Malmö.
    https://samtiden.nu/2018/02/nystartat-parti-arabisktalande-far-stor-uppmarksamhet-blodig-tarta/

    Gilla

   • cmmk10 skriver:

    ” … Det kommer aldrig att hända och nu förstår jag varför. ”

    Det kommer, den dag som de är i majoritet, alt. tidigare om bidragen börjar sina.

    Gilla

   • Per-Anders skriver:

    Det muslimska partiet heter socialdemokraterna. Över 90 % av röstade muslimer röstar på socialdemokraterna. Muslimerna behöver inget renodlat eget parti. De behöver bara rösta på det parti som är mest nyttiga idioter för deras sak. Muslimerna kan verka genom en mängd mindre organisationer som i sin tur påverkar sitt lydparti socialdemokraterna.

    Vartefter det blir mer muslimer i Sverige och som röstar kommer socialdemokraterna att växa. Nyttiga idioter som Stefan Löfven (som inte bara är nyttig utan som även visat att han är korkad) kommer bli förtjusta över växande siffror för socialdemokraterna och arbeta ännu hårdare för den svenska kulturens undergång.

    Gillad av 1 person

  • Anne-Hedvig skriver:

   Bare en liten kommentar ang. ”kvinnofriden tar ett skutt tillbaka till medeltiden”.
   Nei, kvinners stilling i nordisk middelalder kan OVERHODE IKKE sammenlignes med kvinners stilling under den konservative islam som nå er på fremmarsj. Dette har prof. i middelalderhistorie Ole-Jørgen Benedictow skrevet utførlig om. Kvinners stilling (med mindre de var treller) var sterk også i hedensk tid.

   Rettere vilke vel være å skrive: kvinnofriden
   tar ett skutt tilbake til et lavmål man aldri tidligere har hatt i Sverige.

   PS. Benedictow er for øvrig ekspert på svartedauen (Digerdöden), og har publisert internasjonalt om elendigheten.
   I tillegg har han gått i rette med venstresidens idyllisering av muslimer i Spania før 1492.

   Gillad av 3 personer

  • Aha skriver:

   Jag känner till att det finns muslimska partier. Jag borde ha skrivit ”framgång med de egna partierna”. Nu skrev jag otydligt ”Framgång med eget parti”

   Gilla

   • Sune Mangs skriver:

    Att det finns registrerade partier är en sak, en annan sak är om eller när ett muslimskt
    parti blir tillräckligt stort för representation i kommunfullmäktige eller passerar 4 %-spärren till riksdagen. Ett i tråden förbisett faktum är att det inte endast är de befintliga partierna som av taktiska själ inbjuder islamister utan representationen är också ett faktum av att det relativt nya inslaget av personröstning gynnat islamistiska representanter som har kryssats in, klantänkandet har givit flera företrädare för den muslimska gruppen starka personliga mandat. Det är när dessa personer idag fördelade på olika partier ev, byter strategi till förmån för ett enhetsparti som den politiska kartan ritas om

    Gilla

 5. Hosianna skriver:

  Tack, Eddie, men ”svenska muslimer”(!) – hur tänkte du där?

  Att vara praktiserande muslim innebär per definition, att i ord och handling sträva efter att vara totalt icke-svensk, alltså kan det inte finnas några svenska muslimer, men en oroväckande stor och våldsamt snabbt ökande andel av Sveriges befolkning består av icke-svenska muslimer…

  … och de hotar att ge oss kristet sekulära svenskar ett helvete.

  Gillad av 4 personer

   • Hosianna skriver:

    Alldeles riktigt, Uppstigersolen, och i dagens multikultikaotiska Sverige är det ju främst de svenska stackare, som vågar påpeka sådant som får det hett om öronen. Alldeles galet!

    Gilla

   • Hosianna skriver:

    Visst, Hedvig, men jag tycker ändå det är väldigt viktigt, att – särskilt i skrift – göra noggrann skillnad på svenskfientliga motborgare, vars största koppling till Sverige består i att de eller deras föräldrar har passerat riksgränsen och lyckats åka tunnelbana i Stockholm, och på verkligt svenska medborgare, som kan vara infödda gammelsvenskar eller framgångsrikt assimilerade invandrare.

    Gilla

 6. Östrahult skriver:

  Omar, jättebra att Du inte ger Dig, Du är förmodligen rätt unik i världen.

  Det är uppenbart att etablissemanget fortfarande tabubelagt allt som kan kasta en skugga över islam. Jag kan fortfarande inte förstå vad som ligger bakom. Det är helt uppenbart att opinionsbildare, ekonomiskt inflytelserika, kyrkan intar denna hållning men av helt olika skäl.

  • Varför agerar exempelvis en totalt ryggradslös biskop i Växjö som han gör? Är det brister på det personliga planet eller följer han instruktioner?
  • Samma fråga kan riktas till delar av alliansen, jag ser inget annat motiv bakom deras agerande än att bryta ner välfärdsstaten.
  • Hur kan synen att sociala medier är det största hotet fått sådant genomslag? De som företräder judarna i Sverige kör hårt med detta, de förstår uppenbarligen inte att de på sikt förbereder sin egen utplåning i Sverige
  • I Helsingborg har ”grupper” haft ett stort slagsmål med dödlig utgång, akuten stängdes ner totalt. Räkna inte med att någon inom sjuklövern kommer att ta upp detta som ett vårdproblem.

  Med andra ord: etablissemanget är inte mottagligt.

  Nyckeln till förändring är att få upp ögonen hos den breda allmänheten för vilka kulturer som dragits hit. Solna-nämndemannen visar två saker, som om de blir kända, kan påverka vanligt folk:

  Bland nysvenskarna råder ett strikt klassamhälle, status bestäms av respektive klanledare. All rättsskipning ska ske enligt subjektiva metoder, baserat på var man befinner sig på klasstrappan.

  Gillad av 3 personer

  • Armageddon skriver:

   Det som ligger bakom är Barcelonadeklarationen från 1995 och efterföljande associationsavtal. EU har tecknat långtgående avtal med muslimska länder. Ovanstående deklaration och avtal stipulerar
   1. Öppna upp det europeiska territoriet, tillåt och uppmuntra fri muslimsk invandring
   2. Verka för muslimsk kulturell översköljning och låt kulturen få ökande inslag i europeiska länder
   3. Låt lagrummet förändras så att sharia kan tillåtas i familjerelationer (jmf den aktuella domen i Solna tingsrätt, helt i linje med B- deklarationens anda)
   4. Likrikta samhällsdebatten så att de muslimska inslagen bagatelliseras och brännmärk kritiska röster som zenofoba, islamofoba och rasistiska (i Sverige implementerat med eftertryck)
   Läs B-deklarationen och efterföljande associationsavtal, vilka ivrigt påhejats av svenska delegater. Allt är föreskrivet. Sverige är lydland och svenska regeringar vill vara bäst i klassen för alla stolligheter som EU föreskriver. Rheinfeldts avtal om fri invandring med Mp och socialdemokraternas avtal med Muslimska Brödraskapet har sin logiska bakgrund i B-avtalet och dess efterföljande associationsavtal.
   Därför, rösta bort 7-klövern som står bakom och implementerar dessa avtal.

   Gillad av 1 person

   • Hedvig skriver:

    @ Armageddon 7 mars, 2018 at 12:46

    Jag minns att jag förgäves försökte förstå innebörden i Barcelonadeklarationen, men våra massmedia lämnade oss i sticket. På den tiden var jag strängt upptagen av mitt yrkesarbete och hade inte tid att leta vidare.

    Gissar att många svenskar kan känna igen sig i den situationen. Vi blev helt enkelt inlurade i Barcelonaavtalet, utan att ha en aning om dess vittgående åtaganden.
    Varken våra politiker eller public service var angelägna att förklara innehållet i Barcelonadeklarationen för svenska folket. Och inte fick vi folkomrösta om saken.

    Självklart går det inte att rösta på sjuklövern i höstens riksdagsval. För mig blir det SD, riksdagens enda oppositionsparti.

    Gilla

  • Per-Anders skriver:

   ”Varför agerar exempelvis en totalt ryggradslös biskop i Växjö som han gör? Är det brister på det personliga planet eller följer han instruktioner?”

   Jag tror vi kan finna svaret på den frågan om vi studerar utbildningen till präst. En präststuderande till mig sade något i still med att denne var chockad över att det var så lite rent teologisk utbildning utan mer ”allas lika värde”.

   Således ytterliga en utbildning som vänstern har lyckats pervertera sönder.

   Gilla

 7. Anders F skriver:

  Egentligen känns det overkligt att år 2018 tvingas diskutera frågan om religionens ställning i samhället. Redan på 1800-talet var de flesta debattörer helt överens om att religionen var och skulle så förbli en privatsak för den enskilde. Detta har sedan dess varit den samfällda politiska ståndpunkten och i denna anda har generationer av svenskar blivit fostrade. Så har vårt land drabbats av en omfattande immigration av djupt religiösa och konservativa muslimer och detta har lett till att till och med vänstern helt tappat den politiska kompassriktningen och kritiklöst börjat bejaka religion. Numera är det nästintill hädelse att uttrycka sig kritiskt om religion och då i synnerhet islam. När det gäller islam har det så långt att det i det närmaste betraktas som ett psykiskt sjukdomstillstånd att kritisera islam. För mig är det helt obegripligt att få höra sådana uttalanden från liberaler och påstådda vänsteranhängare.

  Islam är inte endast en religion. Dess utövares uttalade ambition är att islam skall genomsyra hela samhället även politiskt. Iran och Saudiarabien är tydliga exempel. Men även i vårt land kan exemplen på politisk ambition från muslimska organisationers sida mångfaldigas och våra politiker och tyvärr journalister har förnekat eller stått helt handfallna inför utvecklingen. Man får innerligen hoppas att det börjar ske ett uppvaknande.

  Den nyligen avkunnade och omtalade domen från Solna tingsrätt är ett talande exempel på en oroväckande utveckling. En grundläggande princip för vårt rättsväsende är att domstolarna skall stå neutrala och objektiva i bl.a. religiösa frågor. Trots detta har Solna tingsrätt uppenbarligen accepterat att en muslimsk kvinna med traditionell muslimsk slöja får sitta med som nämndeman under huvudförhandlingar i brottmål och familjemål. Givetvis råder det religionsfrihet, men det är för mig helt obegripligt hur man kan accepterar att en domare öppet visar sin religiösa uppfattning under en huvudförhandling. Då har identitetspolitiken helt spårat ur. Skapar detta ett förtroende hos den rättssökande allmänheten? Knappast.

  I en mycket intressant biografi om Jerusalem citerar författaren Simon Sebag Montefiore vad Fredrik den store (1712 – 1786 och kung av Preussen) lär har uttalat angående kristendomen och jag tycker faktiskt att citatet fortfarande äger sin giltighet, inte minst på islam. ”Kristendomen är en gammal metafysisk fiktion … som såg dagens ljus i österlänningarnas febriga fantasi och sedan spreds till vårt Europa där ett antal fanatiker anslöt sig till läran och där några intrigmakare låtsades vara övertygade anhängare och där en del idioter faktiskt trodde på alltihop”.

  Detta skrevs alltså för över 200 år sedan. Det är inte konstigt att man känner en uppgivenhet inför dagens svenska debattklimat och de problem vi uppenbarligen står inför.

  Gillad av 1 person

 8. Underdog skriver:

  Detta är inga konstigheter. Det är samma taktik som kommunister har haft i alla tider, i synnerhet de som följer Trotskijs exempel. Man skall infiltrera det normala samhällets organisationer för att på sikt ta över dem. På så sätt skapar man samhällsomvälvningen. De kommunistiska cellerna gjorde under 50 och 60-talen omfattande försök att ta över SSU på detta sätt men stoppades av hårdföra sossar som visste att hålla rent åt vänster. Taktiken fortsatte med EAP på 70-talet.

  När man nu ser gamla kommunister, omvända till religiös tro, sitta i sossarnas partistyrelse och utses av regeringen till olika förtroendeposter misstänker jag att det är en effekt av samma taktik, men en som lyckats därför att det inte längre finns några ”renhållare” inom partiet. De blev misstänkliggjorda under IB-affären och en del andra skandaler och har dragit sig in i sina skal. Jag kan tro att en av de saker som har placerat Urban Ahlin i skottgluggen är att han haft en vilja att hålla rent mot både vänster och religionen.

  Islamisterna har naturligtvis adopterat samma taktik, vilket är en (inte den enda) orsak till att så många vänstermänniskor känner samhörighet med dem. I de borgerliga partierna och MP har man inte samma vana att hålla rent och därför är det lättare att infiltrera dem, vilket nu bevisats i samtliga av dessa partier utom KD (som nog är immunt tack vare sitt namn).

  Gillad av 2 personer

 9. Lennart Bengtsson skriver:

  Efter att ha läst detta insiktsfulla bidrag frågar jag mig varför detta inte har diskuterats i svenska medier. Beror det på en genuin okunnighet och tillhörande ointresse eller ett systematiskt eliminerande av vad som uppfattas som politiskt opassande och som störande för den svenska exporten och utrikespolitiken.

  Inte heller kan man se någon ändring. Centerpartiet hävdar fortfarande gentemot alla tillgängliga data att migrationen är lönsam (https://www.expressen.se/nyheter/loof-vill-inte-ha-ett-tak-for-invandringen/) och när en medlem av partiet under lång tid systematiskt arbetat för ett införande av Sharia i den svenska rättsordningen är det först när missförhållandena hamnar i valårets strålkastarljus som man generat meddelar att man inget visste. Hur kan någon överhuvudtaget lita på ett sådant parti!

  Gillad av 1 person

 10. uppstigersolen skriver:

  Igår på Veckans Brott så kommenterade Leif GW de två centerpartister som frikände mannen som misshandlat sin hustru. Leif GW var rätt tydlig när han kallade de två muslimerna som stod för domen för idioter. Nu finns det ju på SvT Play så jag undrar hur PK-isterna och näthatsgruppen kommer att ta detta. Blir Leif GW anmäld?

  Gillad av 2 personer

  • P Spark skriver:

   Hur många mål i Sverige har avgjorts under inflytande av sharia och många icke-muslimska politiker, jurister, nämndemän och professorer har kännedom om dessa?

   Är det inte GW som är idioten?

   Gilla

   • Olle Reimers skriver:

    Där övergick din logik mitt förstånd. Vad är det av det du skriver om som gör GW till idiot?

    Gilla

   • Per-Anders skriver:

    Det skulle behövas lite forskning om utfall av domar i förhållandet invandrare som nämndemän kontra tilltalad som invandrare eller svensk.

    Exempel. Finns det en tendens att fria eller döma låga straff om en våldtäktsman är invandrare och den våldtagna en etnisk svensk tjej?

    Exempel. Finns det en tendens att fälla i mål om hets mot folkgrupp om den tilltalade är etnisk svensk.

    Gilla

 11. Stig Rydmark skriver:

  Vi måste naturligtvis utgå från att muslimer försöker infiltrera partier, liksom vänsterfolk gör det i högskolor, universitet, SÄPO och SVT.

  Gillad av 2 personer

 12. Hosianna skriver:

  Uppmärksamma Merit Wager har synnerligen gott förstånd och osvikligt minne:

  ”I texten här på sajten Egna lagar för muslimer i Sverige – 28 april 2006 berättas om en del av innehållet i brevet till partierna (länk till brevtexten finns i inlägget) som Mahmoud Aldebe skickade som ‘Ett öppet brev till alla svenska politiska partier som deltar i årets val’ (valet 2006):”

  ”I det öppna brevet påstås också att ‘Svenska muslimer är en svensk minoritet’…”

  http://meritwager.nu/allmant/val-2018-centerpartiets-hallning-gallande-afghanska-man-som-fatt-avslag-pa-sina-asylansokningar-samt-dess-yrvakenhet-gallande-sina-namndeman-som-vill-implementera-sharialagar-i-svenska-domstolar/

  Gillad av 1 person

 13. Mikael Birk skriver:

  Mehmet Kaplan, ett skämt som bostadsminister, prioriterade en egen utrikespolitisk agenda med flertalet för hans ämbete helt irrelevanta besök i Turkiet, naturligtvis i tjänsten på, skattebetalarnas bekostnad. Att Mehmet Kaplan är djupt engagerad för AKP och Erdogan har sedermera blivit övertydligt. Mehmet Kaplans uttalanden om Finlandsfrivilliga, i sig ett fullständigt huvudlöst uttalande, har mot bakgrund av Turkiets militära engagemang i Syrien daterats betydligt. Var turknationalisten Mehmet Kaplans lojaliteter finns är uppenbart.
  Mot bakgrund av Kaplans karriär i Miljöpartiet undrar man var miljöpartiet står exempelvis i frågan om folkmordet på armenier?
  Det är ett fullständigt moraliskt haveri att flertalet självutnämnda företrädare för det s.k. muslimska ”civilsamhället” av naiva svenskar tillåts driva dubbla agendor. Då skall man komma ihåg att detta haveri med regeringspartiernas goda minne tilläts omfatta, för att inte säga infiltrera, självaste regeringen, med en minister som tolkade sitt uppdrag helt illojalt och lika kreativt som en viss nämndeman i Solna.

  Gillad av 2 personer

  • Per-Anders skriver:

   Lite svårt för muslimer att protestera om man river några moskéer. Själva har de rivit 30.000 kyrkor bara i Syrien och Egypten.

   Gilla

 14. Lennart Bengtsson skriver:

  Det är ingen tvekan att Sverige försatt sig i en närmast omöjlig situation. Alla tecken tyder på att landet gradvis kommer att bli islamistiskt. Den stora frågan är om detta kommer att ske utan konvulsioner dvs huruvida den svenska urbefolkningen och alla andra nationalitet i landet kommer att acceptera detta men jämnmod. Detta är inte helt säkert.

  Det vi bevittnar är ett gigantiskt socialt experiment som inte nödvändigtvis är helt dömt att misslyckas då det bland alla invandrande grupper säkert kommer att finnas potentiellt begåvade som kan komma att blomma ut efter någon eller några generationer.

  Dessutom kommer världen att alltmer globaliseras så att det spelar allt mindre roll var man bor. De som kan och är smarta nog ser till att deras egna barn får den bästa utbildningen om det är i Sverige eller i något annat land

  Det som däremot är dömt att försvinna är det gamla välfärdssamhället eftersom det förutsätter ett homogent samhälle där en grupp är villig att försörja en annan grupp inkluderande människor man inte alls känner. I det framtida Sverige kommer detta inte att fungera eftersom landet blir alltför kulturellt heterogent.

  Svaga grupper kommer mer och mer att lämnas åt sitt öde särskilt hos urbefolkningen som räknat med att samhället skall ta hand om dom när de blir gamla och har därför inte sparat för sin ålderdom. Se bara vad som nu händer i landets fattiga småkommuner. Ensamma gamla kommer inte att ha någon stor familj eller klan som ställer upp och det nya framväxande globala samhället kommer inte ha råd och inte sannolikt heller bry sig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.