Vi ska ta över ditt land, din svenska hora

Mohamed Omar

Etablissemanget tjatar om att Sverige numera är en mångkultur. Lär er leva med det! Det här är Det Nya Sverige. Men samtidigt låtsas man – åtminstone i en fråga – som om vi fortfarande levde i det ”tråkiga” och ”enfaldiga” Gamla Sverige. Jag tänker på frågan om rasism.

När etablissemanget pratar om rasism så verkar det som om det bara finns svensk rasism. Man vill inte se att med mångkulturen kom också mångrasismen. Gammelsvenskar som skriver n-ordet på Facebook jagas medan en rasifierad nysvensk kan skriva att de hatar alla fucking svennebananer utan att det händer någonting. Vad jag vet har ingen dömts för hets mot folkgrupp mot svennebananer.

Jag har ett färskt exempel på hur det hetsas mot svennebananer. I ett videoklipp som spritts som en löpeld på Internet får vi möta en ung man. Klippet är hämtat från en ordväxling som mannen haft med en kvinna på Snapchat. Mannan säger så här till kvinnan:

”Lyssna din svenska hora! Vi araber är här för att ta över ditt fucking land, så gå ner på dina fucking knän och sug min kuk din svenska lilla hora. Allahu Akbar!”

 

Vad kan ha föranlett denna yttring? Jag vet inte, kanske hade han blivit avvisad?

I slutet av videon håller han, och en annan man, upp sina pekfingrar och ropar ”Allahu akbar”. Det är ett vanligt islamiskt tecken som betyder att ”Gud är en”. Den stränga monoteismen är ju islams signum.

Men tecknet har nog blivit mest känt för den västerländska allmänheten som ett ”Islamiska Staten-tecken”. Det är osäkert om mannen själv är islamistisk extremist, eller om han ens är muslim, men utropet och tecknet i detta sammanhang säger ändå något om hur islamistisk extremism kan uppfattas i vissa grupper: som något både skrämmande och coolt. Oavsett hans egen tro, så verkar det vara den effekten han söker.

I boken Jihadi Cool (2016) beskriver journalisten Magnus Sandelin bland annat hur jihadismen blivit något coolt för vissa värstingar i ”Orten”. Jihadisten är den nye gangstern:

”Jihadister från Sverige som strider för Islamiska staten kan få en form av rockstjärnestatus bland ungdomar, och det anses häftigt att ha extrema jihadistsymboler i mobilen eller på sociala medier.”

Klippet kan också ses som ett uttryck för en syn på svenska tjejer som tycks ha funnits i ”Orten” ganska länge. Redan för 18 år sedan framkom en liknande syn då fyra Rinkebykillar intervjuades i reportaget ”Det kan hända den snällaste kille”, publicerat i Dagens Nyheter den 11 februari 2000.

”Men det är inte lika fel att våldta en svensk tjej som att våldta en arabisk tjej”, säger Hamid.

”Den svenska tjejen får ju massor av hjälp efteråt, och hon har nog redan knullat. Men arabtjejen får problem med sin familj. För henne är det en stor skam att bli våldtagen. Det är viktigt att hon har kvar oskulden när hon gifter sig.”

”En tjej som går ut på kvällen utan någon kille som kan skydda henne får skylla sig själv”, fortsätter Hamid, ”särskilt om hon är full.”

Och nyligen (27/2) sände SVT en minidokumentär om Rinkeby: ”Hoten och knarket på Rinkeby torg”. När SVT-journalisten Anna-Klara Bankel försöker få kontakt med en grupp unga män på Rinkeby torg blir hon kallad ”hora” och uppmanad att sticka därifrån.

Den obehagliga scenen påminner mig om ett annat reportage. Kvällen den 24 augusti 2015 sände Aktuellt från Rinkeby. Reportern befann sig på torget med den somaliska ex-muslimen Mona Walter. Ett gäng aggressiva ungdomar skrek ”Det här är inte Sverige!” och ”Hora!”

Man skulle kunna tolka detta som att Mona Walter, då hon lämnat islam, inte längre räknades som en av de ”egna” utan hade blivit ”svensk”. Och eftersom Rinkeby inte är en del av Sverige var hon inte välkommen där. Så implicit finns där, om min tolkning är riktig, en föraktfull syn på svenskarna.

När den unga mannen i videon säger ”Vi araber är här för att ta över ditt fucking land” uppvisar han ett tydligt vi-och-dom-tänkande. På ena sidan ”araberna” som ingår i ett ”vi” och på andra sidan svenskarna som ingår i ett ”dom”. Och mellan dessa grupper pågår en kamp om landet.

Det ligger någonting i denna beskrivning, trots att det här uttrycks i väldigt vulgära termer. För onekligen finns det i Det Nya Sverige grupper med olika kultur och värderingar som står i motsättning till varandra.

Ett förhållande som jag tror kan skapa frustration och öka motsättningarna mellan grupperna är att rasism bedöms med olika måttstockar. Samtidigt som vi får höra mantrat om ”alla människors lika värde”, så tas inte rasismen mot etniska svenskar på allvar. Den unga kvinnan som kallas ”svensk hora” tillhör ju inte en ”skyddsvärd grupp”.

Man kan bara föreställa sig reaktionerna om en blond och blåögd man spelade in en video riktad till en arabisk invandrarkvinna där han skrek: ”Lyssna din arabiska hora!” med mera.