En dag i mitt liv

Anders Leion

När jag vaknade idag och skulle dricka kaffe fann jag att kaffemaskinen behövde avkalkas. Jaha, lika bra att göra det med en gång.

Medan den stod och surrade och då och då spottade ut sig en slurk rengöringsvätska, ägnade jag mig åt att, fortfarande lite road, tänka på gårdagens diskussion i C´est dans l’air. Programmet, omkring en timme långt, ägnar sig varje gång åt ett särskilt ämne, som de fyra debattörerna ingående analyserar. Frågeställningen belyses också med hjälp av ett par mindre reportage. Det blir alltså en grundlig, mångsidig och kunnig genomlysning. I går handlade det om den revolt på olika områden som under senare tid mött Macron och hans regering: Personalen i fångvården strejkar, det är ett vitt spritt missnöje inom vården, särskilt inom åldringsvården, där man också strejkar. Därutöver finns ett växande missnöje med omfördelningen av skattebördan från mer till mindre bemedlade: ”Macron – de rikas president”, säger många.

Ofta är diskussionerna givande därför att man belyser viktiga sakfrågor – men de är framförallt alltid spännande och roande. Många av deltagarna är verbala artister. (Se och hör till exempel Cristophe Barbier från L’Express när han i början på programmet förklarar att missnöjet bara är naturligt: ”Äntligen har kakan börjat växa och alla som har haft det kärvt under de många åren med usel tillväxt vill nu ha en bit av den”.)

Maskinen hostar till och säger att jag måste göra en insats. När den stultar framåt av egen kraft igen kommer jag att tänka på vad SVT har att erbjuda: Opinion live. Namnet är larvigt och innehållet uselt. Nu senast skulle man belysa hur Staffanstorp behandlar en del av de invandrare som fördelats till kommunen. Jag tänker på hur det programmet bara är riggat för att det skall vara underhållande. Man har en publik som genom sina reaktioner avses ge programmet nerv. Och en programledare som avskyr repliker längre än tre meningar, eftersom hon då fruktar att det blir för svårt och långtråkigt. Ibland får hon dock acceptera sådana inlägg; i alla fall när de kommer från personer med så hög status att hon blir lite försagd.

Maskinen har hostat färdigt. Jag gör mitt kaffe och sätter mig vid datorn och bläddrar mellan olika bloggar och andra sidor. Det gör jag varje morgon. Det är mer givande än att läsa den morgontidning, som ändå bärs ut till mig. Nu får jag veta att Opinion live inte bara är ytligt och jagar efter flyktiga, dagsaktuella frågor. Det är också förljuget och riggat för att driva de teser som SVT alltid försöker föra fram, alltså vänsterns käpphästar. Klicka på länken om ni vill veta närmare besked.

Jaha, ja: det är alltså så illa.

Jag ser också att Ann Heberlein fått in över en miljon sedan Kickstarter kastade ut henne. Hon hade alltså nytta av publiciteten i de tidningar som glatt noterade detta, men som, enligt Heberlein, varit mindre benägna att notera hennes framgång, sedan hon tvingats ta saken i egna händer.

Frukosten är avklarad. Jag tar mina nya skidor och beger mig nedför backen på Sandhamnsgatan till det skidspår som Stockholms stad varit vänlig att anlägga på Gärdet. Spåret är fullt av barn i tioårsåldern som försöker ta sig fram – som det verkar är det för de flesta första gången. De faller som löv från träden i en höststorm, men de är glada och livade. Jag beslutar mig för att nästa gång ge mig ut senare. Då brukar det var litet lugnare.

Jag kommer hem nöjd och glad. Jag har blivit 30 år yngre i skidspåret. Förut, när jag hade de gamla skidorna, körde i stort sett alla om mig. Nu är det bara 30, 40 procent som gör det.

Det är svårt att behålla glädjen när jag sedan i Samhällsnytt får veta att en ensamkommande från Afghanistan, efter att ha blivit nekad ett bidrag från socialtjänsten, gått hem till handläggarens bostad och med en spade gett sig på hennes bostad, skrämt den sexåriga dottern och slagit mannen med spaden när denne kommit till undsättning, därefter i hovrätten befriats från tingsrättens fängelsedom och dessutom slipper utvisning. ”Det känns som om rättssamhället svikit oss”, säger mannen. Det kan man förstå.

Resten av dagen ägnar jag mig åt annat. Jag läser bland annat om Senecas råd för att lyckligt liv: Far inte omkring så mycket, skaffa inte så många ägodelar, planera inte för morgondagen – då glömmer du nuet, och läs inte så många böcker! Läs om de få som du funnit vara bra…

Jag läser just om ”Där vi en gång gått” av Kjell Westö. Den är bra. Bäst är den första delen, som beskriver inbördeskriget i Finland 1918.

På kvällen får jag ett telefonsamtal från min fru. Hon är på västkusten för att hälsa på sina barn (inte mina). Hon berättar att när hon ringt en vän och gammal kollega för att tala om en glad nyhet – att hon skall bli farmor – får hon veta att en gemensam bekant till dem fått bröstcancer, som spritt sig – och dessutom råkat ut för något som för bara några år sedan skulle ha varit helt otänkbart: dottern hade varit ute och festat på kvällen med en väninna och på hemväg, i ett lugnt villaområde, hade väninnan blivit anfallen av tre män, officiellt betecknade som ensamkommande barn.

Dottern är orädd och vältränad. Hon rusar fram för att hjälpa sin väninna, men får då ett kraftigt slag med en flaska mot huvudet. Hon däckas med tänder utslagna. I det avgörande ögonblicket kommer kavalleriet galopperande, det vill säga några svenska pojkar ser vad som sker och kommer till undsättning. Barnen springer till sin förläggning i närheten.

Man ringer efter polisen. Den kommer inte.

Jaha. Då vet vi. Då vet vi vad vi har att vänta. Ingenting.

61 reaktioner på ”En dag i mitt liv

 1. bjornwiklund skriver:

  Isvattnet stiger eller vattnet blir långsamt varmare……
  Det första är en naturlag i ett sjunkande skepp bara och hoppas att det är ganska grunt trots allt….
  Det andra kan man åtgärda genom att hoppa ur och börjar strömhoppen så är grytan strax tom…..
  Hoppas eller göra det är frågan?

  Gilla

 2. Moab skriver:

  Precis, de vill ha det så här socialdemokraterna, moderaterna, centerpartier, liberalerna, vänsterpartier, miljöpartiet, SVT, SR, DN, SvD, Aftonbladet och Expressen, de vill ha tonårsflickor med tänderna utslagna. Man gratulerar, det måste gått fortare än de trodde.
  För att destillera det: En röst på Moderaterna är att rösta på glasflaskor som slår ut tänderna på svenska ungdomar.

  Man måste organisera om sitt liv, ett steg är att sluta följa systemmedia, det ger bara dålig hälsa. Sedan så måste man lära sina barn att vi har fått hit den värsta sortens människor så tyvärr kan de inte leva som jag gjorde när jag var ung. De finns nu i varje kommun. Sedan så känner jag en ny dragning mot att bilda mig, läsa historia och filosofi och matematik, och föra över det på mina barn. Man lär sina barn att bildning är bra och att slödder blir allt vanligare. Till sist så måste man lära sig om självförsvar, grannsamverkan och skaffa vapenlicens.

  Att läsa systemmedia gör ingen glad.

  Gillad av 12 personer

 3. Laggar skriver:

  Det finns två möjligheter, antingen kommer kavalleriet att agera eller så polisen. Polisen har valet, om polisen inte gör något så kommer kavalleriet att göra det. Det finns inget tredje alternativ. Det tredje alternativet är ju att plåstra om och lägga ned utredningen, men det är inte möjligt då kavalleriet i alla fall finns. Det tredje alternativet är inte möjligt i längden.

  Gilla

 4. oppti skriver:

  Bra med skidspår-det sållar i bästa fall bort en del som inte är så vana åkare.
  Fast du råkade kanske ut för skidfrämjandets kampanj -Alla skall åka!

  Gilla

 5. LJ skriver:

  Väljer att fokusera på det positiva. Mobbningen av Ann H gav motsatt effekt.

  Var alltså inte bara jag som omgående swishade en hundring när jag läste om PK-kickstarters feghet, underbart!

  När det gäller ensamkommande ”barn” har jag en släkting (av en ren tillfällighet råkar hen vara kvinnlig medelålders och ensamstående) som är djupt engagerad i att ingen ska utvisas till Afganistan. Av en ren tillfällighet så livnär hon sig också på skattemedel sedan länge. Förtidspensionär av inte helt solklar anledning. Desto mer tid över för henne att opionsbilda och driva dessa frågor på heltid, och i övrigt jävlas med dem som finansierar hennes uppebehälle.

  Skattefinansierade aktivister med all tid på jorden, undrar hur många såna vi har där ute?
  Precis vad Sverige behöver. Eller inte.

  Gillad av 7 personer

 6. Jan Ivarson skriver:

  Bra beskrivning över hur Sverige utvecklats, eller rättare, förfallit.
  Att vänta sig ingenting av samhället är rätt inställning om man tillhör ursprungsbefolkningen. Samhället är inriktat på att hjälpa nysvenskar. Annat skulle vara främlingsfientligt.
  En majoritet av ursprungsbefolkningen har skolats av våra media att rösta för den utveckling som alla klagar på. Det är en politisk konst i den högre skolan.
  Svenskarna har blivit självplågare.

  Gillad av 2 personer

  • If skriver:

   Syftet är att få fler unga kvinnor i Europa att säga ifrån och motsätta sig sina politikers invandringspolitik.

   – Vi är inte trygga eftersom ni inte skyddar oss. Eftersom ni vägrar att säkra våra gränser, eftersom ni vägrar att kontrollera vilka som kommer in, eftersom ni vägrar att utvisa brottslingar, eftersom ni hellre censurerar all kritik som riktas mot er än tar oss på allvar, eftersom ni hellre låter oss dö än erkänner era misstag, lyder budskapet.

   Kvinnorna anser sig ha blivit offrade av ett allt mer politiskt korrekt etablissemang.

   – Ni predikar feminism och kvinnors rättigheter, men ni är de sanna kvinnohatarna.

   Gillad av 2 personer

 7. versaillessite skriver:

  Så bra att någon intresserar sig för vad som händer i Frankrike, som ju konfronteras med samma problem (utmaningar) som Sverige, om än i mycket större skala: immigration, integration, islam, fördummande tv-program (med undantag för debattprogram som ”C’est dans l’air”), klimatproblem, sexuella trakasserier osv. Den stora skillnaden mellan svenskar och fransmän är att de senare inte är lika fanatiska och enögda som svenskarna.De är skeptiska, kritiserar och ifrågasätter och protesterar. Dessutom finns det officiella högermedia och inte bara konfidentiella bloggar på nätet som i Sverige, hur intelligenta och klarsynta dessa än är.

  Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   Har tydligen båtat föga.

   Alla sociala strategier som har fungerat väl i Västvärlden under femhundra år har misslyckats med att stå emot Dawa och Jihad efter det att befolkningen skolats i primitivt abstrakt tänkande. Den anglosaxiska frihetliga konservatismen har misslyckats. Den franska intellektuella mandarinkonsten har misslyckats. Den tyska organiserade arbetssamheten har misslyckats. Den sydeuropéiska klankriminaliteten har misslyckats. Endast de östeuropéiska länder som har handfast erfarenhet av vad primitivt abstrakt tänkande leder till försöker att stå emot. Hur det går i USA, som har tillång till alla de fyra ovan nämnda strategierna samtidigt, vet vi inte ännu.

   Gillad av 9 personer

   • MartinA skriver:

    Det enda positiva med förstörelsen av väst är att USA möjligen bryts upp. Att en hel kontinent utan något invasionshot överhuvudtaget är ett land har varit otroligt destruktivt för resten av världen. Den har kunnat spela söndra och härska spelet på en titanisk skala.

    Gilla

 8. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Opinion Live är ett lågvattenmärke men är kanske symptomatiskt för den intellektuella nivån i landet, kändisar och inte rationalitet avgör vad som är sant. När inte programledaren pratar med en pundare i Älmhult som ska tatuera in hennes signatur så ska man på fem minuter skapa lite skam hos vanligt folk för att de flyger. I centrum står en kille från Expressen som för en månad sedan pga av en misslyckad semesterresa aldrig mera ska flyga. Undra hur han tog sig till Göteborg förresten. För att riktigt lägga tyngd bakom hur hemskt det är att flyga så får vi andäktigt veta att Malena Ernman bestämt sig för att inte flyga. För inte så länge sedan så var det Isabella Lövin som fick oss att skämmas för att vi flyger. Hur tog hon sig till Davos förresten? Jag är beredd att slå vad om att hon inte tog tåget eller reguljärflyg.

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Att pundare i Älmhult är sådana beundrare av kvinnliga programledare på statsteve att de vill ”tatuera in” dessas ”signatur”, vad det nu är! Det kan ju inte vara namnteckningen, för den heter ju så. Ibland kallas en kortversion av namnteckningen signatur, om jag inte misstar mig alldeles. Bara initialerna på lämpliga ställen på ett underskrivet dokument. Var det det som pundaren ville ”tatuera in”? Har det en signifikans utan fullständig namnteckning?

   Gilla

   • Östanskog skriver:

    Om Älmhult (eller egentligen Ljungby). Vi, frugan och jag, hade bokat en rolig dag för imorgon: nyöppnandet av lanthandelns bensinpumpar i Agunnaryd (A i IKEA). Ingvar Kamprad var självklart bjuden på att klippa det blågula bandet. Så blev det nu inte, men både vi och bilen kommer (kanske) njuta av Agunnarydsoppa i alla fall. Sverige lever.

    Gilla

 9. uppstigersolen skriver:

  Igårkväll tittade jag på en italiensk film (Mediterranea). Den handlade om unga män från Burkina Faso som tog sig till Italien. Där väntade arbete med att plocka apelsiner. 1 Euro per plockad låda var betalningen. Dåligt plockat, hälften betalt. Bo i sopiga läger. Inga pengar av staten. Lite hjälp av hyggliga medborgare. När det blev gruff blev de misshandlade av yngre delar av den manliga italienska befolkningen. Ingen dans på rosor där inte. Polisen kunde köra bort dem och rensa lägren. Så Italien tar emot dem, de får knega svart för taskig lön, stör de för mycket åker de på spö. Varför kan vi inte göra likadant? Om vi nu prompt ska ha hit folk från MENA, varför ska vi ge dem lägenheter och försörja dem? Inga pengar utan arbete.

  Gillad av 2 personer

 10. Aha skriver:

  Bra dramaturgi att låta en vardagsberättelse inrama en brutal överfalls- och gruppvåldtäkt på sätt indikera att migranternas våldtäkter har kommit att bli en vardagshändelse.

  Det manliga överskottet kring yngre män är stort. År 2015 var det enligt GP 123 stycken 16-17-åriga pojkar på 100 flickor i samma åldersgrupp. Kringdrivande, sysslolösa yngre män som invandrat, kommer att vara legio och är de kriminellt lagda utgör de ett reellt hot mot kvinnorna, men även för männen. Ser man ett gäng driva omkring på ett något avlägset ställe bör man bedöma det som en risksituation och se till att man gör en omväg.

  Angående kriminella tendenser hos ensamkommande så har detta inte redovisats. Att slå en flaska i huvudet som det framgår av artikeln är en handling utförd av en individ som sedan tidigare är kriminell. Hur många sådana vinddrivna existenser har passat på och följa med i migrantströmmarna?
  Som Stefan Torssell skrev; bästa botemedlet mot de ensamkommandes kriminalitet är hot och verkställighet om utvisning.

  Många är de som röstat för de ensamkommande, särskilt kvinnorna. Nu skördar de frukterna över sina oöverlagda känsloreaktioner.

  Gillad av 4 personer

 11. Hosianna skriver:

  Stort tack, Anders, för denna utförliga journalanteckning, som får bitter galla att välla fram i mitt luttrade inre. Sverige är sjukt. Sju(k)klöverstyrt. Vanstyrt. Vanfört. Förtvivlat…

  … och Annie Lööf vill ha mer av samma sort. Hon vill, och Alliansen måste?, samarbeta med Miljöpartiet efter valet. Jag hoppas svenskarna röstar rätt – och inte grönt. Alls.

  https://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/annie-lööf-öppnar-för-samarbete-med-s-och-mp/vi-BBIB6Fh?ocid=spartanntp

  Gillad av 1 person

 12. Maria skriver:

  https://samnytt.se/from-beyond-the-wall/
  Syftet var alltså att skaka om det sömniga tråkiga Sverige.

  Vad jag inte begriper är varför just C. Barbier bjuds in så ofta att delta i programmet. Kanske för att han alltid tackar ja? Han retar gallfeber på mig med sina inlägg, han är ganska oinsatt i det mesta men yttrar sig gärna ändå.

  Gilla

 13. lingongatanblog skriver:

  ”Dottern är orädd och vältränad. Hon rusar fram för att hjälpa sin väninna, men får då ett kraftigt slag med en flaska mot huvudet.” Denna mening gör mig kall i hela kroppen. Vilket avgrund det skiljer sig mellan hur jag är uppfostrad och dessa ”människor”. Hur kan man slå en kvinna med avsikt att tillfoga fysisk skada? Hur är man funtad? Hur skall vi kunna leva med dessa ”människor”?

  Gillad av 4 personer

  • Armageddon skriver:

   Enligt islamistisk överhetsfilosofi kan muslimska män bete sig hur som helst med en icke-muslimsk kvinna, närhelst och utan betänkligheter kring ev skador eftersom hon identifieras som potentiell slavinna.

   Gillad av 3 personer

   • MartinA skriver:

    @olle
    Därför att många av contrajihadisterna är precis de globalister som drivit massinvandringen i alla decennier. Contrajihadism är en metod för att utnyttja det kaos som massinvandringen skapat för makt, för att söndra och härska. Contrajihadism är villospår, det enda vi svenskar har nytta av är lojalitet till varandra. Det är det enda som är av värde för att rusta oss inför framtiden. En antiideologi är värdelös, den kan bara gynna andra än oss svenskar.

    Dessutom hänger sig contrajihadisterna åt prutthumor-argument. Vulgärt, ytligt, effektsökande. Mycket av Islam är helt enkelt bara ett konservativt värdesystem. Vi svenskar behöver i stora stycken röra oss i en konservativ riktning. Contrajihadismen är ett sätt att glorifiera skitliberalismen. Men det är inte liberalismen som är lösningen för oss, det är ett mer konservativt levnadssätt. Vidare är contrajihadismen ett sätt att förklara biologiska skillnader mellan människor med ”määh kultur”. Så jag ogillar nästan allting med contrajihadismen. Det finns inget gott i den, förutom möjligen att det finns gott av utnyttjade människor som vill väl inom contrajihadismen.

    Islam är dålig för oss eftersom den gör muslimer starka. Och muslimerna och vi befinner oss i en konkurrenssituation.

    Gilla

  • Lassekniven skriver:

   Släpp lös ovtjarkerna, hägna in och sätt ut plakat med jämna mellanrum: ”livsfarliga vakthundar, keep out”. Det går bra med Dobermann, Rottweiler och schäfrar också. Försök att förstå att hundar av nämnda dignitet är en trygghet om man bor i villa, speciellt ute på landet. Dessutom är hundar härliga djur, jag har haft två stora bestar när jag bodde i villa. Bor nu tryggt på 6:e våningen i en bostadsrätt (utan hund, men grannen (svensk viking) har en liten go chiuauatjej, grannen är för övrigt 2 meter lång och 1 meter över axlarna.
   Nära till hands innanför dörren står skumsläckaren, just in case.
   När jag var barn låste vi inte ens dörren när vi gick ut för att handla. Hur fan har det blivit? Jag vill ha tillbaka mitt Sverige. Hör ni det, politikerdjävlar.

   Gillad av 2 personer

   • Hosianna skriver:

    Jag är inbiten hundälskare och den första att instämma i, att hundar i Sverige normalt kan förväntas vara alldeles underbart härliga djur, Lasse, men snälla du, att släppa lös ens en enda ovtjarka är att medvetet spela rysk roulette med både sitt eget och omgivningens liv.

    Hittar tyvärr inte avsnittet av UG (2009?) med den ångerfulle ursprungsimportören, men:

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/article17074208.ab

    Verkligen olämpligt, att förhärliga importerat, fullkomligt vettlöst våld – oavsett om det utövas av fyr- eller tvåbenta barbarer, hävdar jag bestämt och förespråkar, efter noggrant övervägande, ett rasförbud med utgångspunkt i det framgångsrika danska även i Sverige.

    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/farre-attacker-med-danskt-hundforbud

    http://www.gp.se/ledare/krönikan-6-4-stoppa-farliga-hundraser-1.1072277

    Som hundägare och kvinna är jag innerligt trött på att se min egen och andra svenskars rörelsefrihet begränsas i rasande takt av ett högst reellt terrorhot från ”naivt” importerade och ansvarslöst obevakade, fullkomligt opålitliga, men förväntat aggressiva individer.

    Lösningen måste bli, att kraftigt minska närvaron av dylika, odomesticerat ointegrerbara element, som effektivt förråar och försämrar hela vårt samhälle och utgör en särskilt stor fara ”på landet” där blåljusen lyser med sin frånvaro och det är långt närmsta sjukhus.

    Gilla

   • Hosianna skriver:

    Passar på att påminna om kloka Helena Edlunds tankeväckande krönika från 2015:

    https://detgodasamhallet.com/2015/08/15/en-stor-latte-och-tio-rullar-taggtrad-tack/

    Jag vill också ha tillbaka mitt Sverige, där ytterdörrar, bilar och cyklar kunde lämnas olåsta och där kvinnor, barn och djur självklart kunde vistas utomhus utan livvakt… och jag är utled på hela Sjuklövern, som medvetet har skapat dagens ”spännande” multikultikaos.

    Gilla

 14. Magnus Rosensparr skriver:

  ”Då vet vi vad vi har att vänta.” Nja, kanske inte riktigt trots allt. En del tror ju att valet 2018 blir det sista fria valet i Sverige. Frågan är då vad detta skulle bero på? Ett antal förklaringar kan vara möjliga. 1. Situationen under kommande mandatperiod kan komma att urarta så kraftigt att 7-klövern (alternativt 5-klövern, om Mp och Kd åker ut) tvingas införa undantagstillstånd, vilket i sin tur bara eskalerar utvecklingen. 2. En mycket stor brokig samling kavallerister tar saken i egna händer (med myndigheternas tysta och passiva gillande) och inför ett undantagstillstånd på civil men icke legitim grund. Detta undantagstillstånd, som bara kan åses av en fullständigt handlingsförlamad stat, får till följd att alla oroligheter och allt våld upphör samt att personer i hundratusental flyr landet. 3. Statskupp, revolution eller total anarki utbryter i landet. 4. Någon form av intervention från främmande makt sker, t.ex. av Ryssland på eget initiativ, alternativt att det sker på begäran av den svenska regeringen av exempelvis EU och/eller NATO.

  Gilla

 15. Sixten Johansson skriver:

  Här finns en lite hoppingivande artikel på amerika.org om tyska kvinnor som protesterar mot gängvåldtäkterna – även Malmö och Stockholm nämns! Den innehåller många länkar för vidare läsning om reaktionerna och stödet. 120 decibel syftar på ljudvolymen hos de överfallslarm som många kvinnor nu går omkring med:
  http://www.amerika.org/politics/120db-campaign-sweeps-europe-in-response-to-third-world-rape-gangs/

  Gillad av 1 person

 16. olle reimers skriver:

  I USA har det nu (för dem som inte följt Fox News förstås; där har det varit känt länge) blivt klart att FBI och Justitirdepartementet spelat under täcket med Hillary Clinton för att få bort Trump.

  I Sverige har alla de politiska partierna med undantag från SD spelat under täcket med Polisen och Advokatsamfundet för att byta ut det svenska folket mot framtida slavarbetare. Det lilla offret har varit att man släppt in jihadister som varit beredda att göra skitjobbet för dem.

  Är det inte dags att rensa i det svenska träsket snart?

  I USA väntar hårda tag. Det kommer det att krävas i Sverige också!

  Gilla

 17. Ulrika skriver:

  Fredrik och Moab

  Marine tog över FN, ett antisemitiskt parti, efter sin far som har blivit bötfälld mer än en gång för sina antisemitiska yttranden. Skillnaden dem emellan är att Marine är smartare och väljer noggrannare sina ord. Samma skrot och korn.

  Gilla

 18. MartinA skriver:

  Min stora sympati för er bekants dotter. Och min respekt för hennes mod och sinnesnärvaro.

  Det lär finnas en bok som heter ”Är svensken människa”. Jag tror att vi nu äntligen har chans att bli människor igen. Istället för det konstiga vi så länge varit.

  Det lär finnas en gammal tradition av att svenska kvinnor ställer sig i första ledet. Det är ett knepigt ämne som man inte vet vad man ska tro om. Men ett är säkert, svenska kvinnor har rätt att kräva att bli skyddade av svenska män. Och svenska män har INTE rätt att kräva att svenska kvinnor skall skydda sig själva.

  Jag hoppas att er bekants dotter drar sina slutsatser från händelsen. Kvinnor är lika vitala som män. Vi män, vi formar expeditioner, utposter, anfallskilar, förtrupper. Men när kvinnorna ansluter sig blir expeditionerna till kolonier, utposterna blir byar, förtrupperna blir samhällen, anfallskilarna blir levnadssätt. Vi män är beroende av kvinnornas stöd. Utan det förmår vi intet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.