Det handlar om en oinskränkt rätt att definiera sig själv som offer och låta andra ta konsekvenserna

Patrik Engellau

Du kanske trodde att metoo-kampanjen handlade om könen och deras beteende mot varandra. I varje fall har jag trott det och skrivit några krönikor på det temat. Jag har haft fel. Jag ber om ursäkt ifall jag oavsiktligt lagt ut falska spår och därmed vilsefört dig. (Det där är faktiskt ett allmänt problem som jag kanske behandlar någon annan gång, alltså att otillräckligt genomtänkta tyckare framför uppfattningar som verkar plausibla men vars verkliga funktion är att vända uppmärksamheten från pudelns kärna. Förresten är de flesta debattörer sådana men det är bara några få som trovärdigt och långsiktigt lyckas blanda bort korten för publiken.)

Om man bedömer efter det genomslag metoo-kampanjen fått (i Sverige, nota bene, resten av världen är en annan historia) så förstår man att frågan är viktig. Folk engagerar sig och har synpunkter.

Den första fråga jag borde ha ställt mig är varför folk engagerar sig så kraftfullt i just denna fråga eller, närmare bestämt, hur det kommer sig att svenska staten – och media som är dess narrar och härolder – lagt sig i med sådan kraft. Det tog bara några dagar efter den första metoo-smällen innan regeringen deklarerade att den till den 1 januari tänkte öppna en ny Jämställdhetsmyndighet med sjuttio handläggare i Angered. Myndigheten var visserligen planerad sedan tidigare, men fick nu en flygande start. Hm, myndigheten och metoo gillade varandra på något sätt. Den ledtråden lade Sherlock Holmes eftertänksamt i sin rymliga ficka för hugskott och aningar.

Varför har svenska media blivit så upphetsade av metoo-kampanjen? frågade sig den store detektiven till kvällspipan. Du Watson, i sak är väl jämställdhet inget att bråka om i Sverige? Trots allt är ju Sverige det jämställdaste landet i världen. Det borde inte finnas någon konflikt. Men i svenska media presenteras det som om det rådde lokalt världskrig mellan könen.

Det är mycket man inte förstår, sa Watson och dåsade bort. Tobaksröken lägrade sig. Jäklar, utropade Sherlock Holmes med ett ryck. Om det ser ut som ett lokalt världskrig och låter som ett lokalt världskrig, vad kan det då vara, Watson?

Menar ni att det faktiskt är ett lokalt världskrig? frågade Watson osäkert.

Exakt! Men det är inte svenska män och kvinnor som ligger bakom, för de är i verkligheten inte fiender, utan de verkliga lokala huvudfienderna, Watson!

Holmes, jag beklagar, men jag har just glömt vilka de verkliga lokala huvudfienderna är.
Å ena sidan det härskande politikerväldet och dess maktbas det välfärdsindustriella komplexet, å den andra den vanliga skötsamma medelklassen av nettoskattebetalare.

Säger du det! sa Watson storögt. Vad bråkar de om, månntro?

Om just detta! Detektivens stålblå ögon lyste genom tobaksröken. Politikerväldets självpåtagna huvuduppgift är att med hjälp av välfärdsapparaten ta hand om människor det är synd om och att sedan tvinga skattebetalarna att stå för fiolerna. Ju större denna verksamhet växer sig, desto gladare blir politikerväldet och desto surare blir skattebetalarna.

Men hur ska man veta vilka det är synd om? frågade Watson lite osäkert.

Watson, ditt skarpsinne förnekar sig inte! Detta är just kärnfrågan. Hur ska politikerväldet göra för att rekrytera tillräckligt med klienter för att ge ständigt växande intäkter till det välfärdsindustriella komplexet? Det där har ändrat sig radikalt över tiden. Innan systemet anlagts var det mycket komplicerat för en svensk att bli exempelvis sjukskriven. Svensken var tvungen att övertyga en bister provinsialläkare som innerst inne ansåg att den som inte arbetar inte heller ska äta. Nu har systemet nått sin teoretiska slutpunkt som är att alla som vill bli offer bestämmer det på egen hand. Politikerväldets klientel är självrekryterande. Tänk dig ett företag som inte behövde göra reklam eller på annat sätt locka kunder till butikerna.

Ni menar att metoo handlar om detta? Watson stod som fallen från skyarna. Att en kvinna ska ha rätten att själv definiera sig som offer oavsett omständigheter och bevisläge? Det stämmer ju faktiskt, Holmes. Om man läser tidningarna så får man ju i allmänhet inte veta vad våldtäktsanklagelserna handlar om. När det gäller talmannen Ahlin, till exempel, verkar allt vara hemligt. Man vet inte vad han sagt eller gjort eller mot vem. Men vad som hänt i verkligheten spelar ju ingen roll om det är en enda människa, det självutnämnda offret, som ska döma.

Bra Watson! Se vad folk tycker. Det är inte så att nästan alla män står på en sida och nästan alla kvinnor på den andra såsom man kunnat vänta sig att det handlade om ett könskrig. I den här konflikten står kampen mellan å ena sidan dem som gillar tanken att vem som helst, på eget bevåg och utan inskränkning ska kunna definiera sig som offer med rätt att på olika sätt kosta pengar för skattebetalarna – och å den andra just skattebetalarna.

Watson lät detta sjunka in. Sedan sa han: Klokt tänkt, Holmes. Men varför skällde inte hunden? Varför protesterade inte medelklassen mot dumheterna?

Watson, just därför att medelklassen har gjort sig till politikerväldets hund.

56 reaktioner på ”Det handlar om en oinskränkt rätt att definiera sig själv som offer och låta andra ta konsekvenserna

 1. elak skriver:

  Tror det är en diversion för att dölja våldtäktsstatistiken. Denna skulle med lätthet kunna göra SD till ett kvinnodominerat parti, om den fick sjunka in. Därför går rökmaskinen på högtryck…

  Gillad av 11 personer

  • Moab skriver:

   Det är inte alls elakt, det var säkert ett delsyfte. Så flickor i pk-familjer växer upp och kan inte skilja på potentiella våldtäktsmän och andra och tror att de ser ut som Virtanen eller Oldsberg allihop och joggar glatt vidare i parkerna i Malmö. I icke-pk familjer så när #metoo når ens dotter så säger man helt enkelt att det är nya galenskaper från de usla politikerna i Stockholm och att det inte alls är alla män utan det är samma gamla vanliga man skall passa sig för, och så klart kulturfolk är inte att lita på. En konversation på 1-2 minuter avstyr hela #metoo. Stand down.

   Gillad av 2 personer

   • Jan Bengtsson skriver:

    Oldsberg???

    Det har väl uttryckligt skrivits i våra media,
    att där avses INTE några sexuella trakasserier/utnyttjande, eller hur?

    Hade Du skrivet om en inte helt okänd chefredaktör,
    då hade Du kunnat ha fog för det…

    Den FB-GRUPPEN skulle kunna heta #nutarvibladetfrånmunnen…

    Nog är (S)vansen på svensken kuperad, Allah gånger…

    Gillad av 1 person

  • Åse skriver:

   Detta är en katastrofal utveckling på bara ett år. Går man längre bak i tiden så ser man att från 2007 till 2017 – under en tioårsperiod – så ökade antalet anmälda våldtäkter med otroliga 34 procent.

   Många inser nog inte hur allvarliga dessa siffror egentligen är.

   Det bor cirka fem miljoner kvinnor i Sverige. Enligt Statistiska centralbyrån är medellivslängden för kvinnor i Sverige 84 år. Detta betyder att under en kvinnas livstid så kommer det, med förra årets siffror, att anmälas över 607.000 våldtäkter. Delar man detta på antal kvinnor som bor i Sverige så kommer 12,1 procent av alla kvinnor i Sverige att bli våldtagna under en livstid.

   Eller, kort sagt – 1 av 8 svenska kvinnor kommer att bli våldtagna under sin livstid.

   För att göra det ännu värre så gäller detta bara om våldtäkterna förblir på samma nivå som idag. Antalet våldtäkter i Sverige har ökat mycket de senaste åren, så det är sannolikt att de bara kommer att bli fler.

   http://www.friatider.se/var-ttonde-svensk-kvinna-kommer-v-ldtas-men-det-kan-snart-bli-mycket-v-rre

   Som sagt har antalet anmälda våldtäkter i Sverige ökat med 34 procent från 2007 till 2017 enligt Brå.

   Gillad av 1 person

   • xxUtlandssvensk. skriver:

    @ Åse,

    ”Detta är en katastrofal utveckling på bara ett år. Går man längre bak i tiden så ser man att från 2007 till 2017 – under en tioårsperiod – så ökade antalet anmälda våldtäkter med otroliga 34 procent.”

    Det var katastrofalt för länge, länge sen.

    1975 anmäldes det cirka 5 hundra våldtäkter i både Sverige och Schweiz. I Schweiz är det fortfarande ungefär så många per år. I Sverige är det 7 TUSEN. Vidare kan jag absolut, totalt garantera att ”anmälningsbenägenheten” är mycket högre i Schweiz än i Sverige.

    Den stora ökning ägde rum långt innan 2007. Jag minns fortfarande när den då enda invandringskritiska skribenten i MSM, Ulf Nilsson på Expressen, skrev en riktigt kraftfull, lång artikel om att antalet anmälda våldtäkter i Sverige hade passerat tusen om året. Den gode Ulf var övertygad om att detta var droppen! Nu skulle svensken dra den knutna näven ur byxfickan och kräva ändring! Antingen fick politikerna skärpa sig kraftigt, eller så skulle de bli ersatta av andra partier.

    Det här var i direkt anslutning till att Westerberg-Bildt hade släppt loss den första vågen av verklig massinvandring under 91-94. Internet var inte riktigt utbrett då och jag har inte sparat pappersartikeln, men det borde ha varit cirka 1993-1995.

    Som den naiva idiot jag var, trodde jag att Ulf hade helt rätt! Nu skulle det bli andra bullar! Men tydligen krävdes det 20 år och en ytterligare 7 dubbling innan ens en tredjedel av svenskarna försiktig vaknade like grann ur sin koma. Merparten av befolkningen förefaller ha nått den briljanta slutsatsen att de partierna som åstadkom denna utveckling är de som är bäst lämpade för reversera den. Frågan är om ens de mest avancerade instrument som den moderna medicinen har givit oss kan uppmäta medveten hjärnaktivitet hos denna grupp……

    Gillad av 3 personer

  • Björn G skriver:

   Mjaa, sade den store detektiven till kvällspipan. Du Watson, i sak är väl som vanligt med denna drevkampanj. Massmedia vill återigen påminna om vem som bestämmer.
   De visar ju bara som vanligt: Brottet som har begåtts, offren och de skyldiga.
   Polis-åklagare-domare utan möjlighet för de anklagade att få upprättelse.
   Ve de som kommer i onåd hos dem, suckade den gode Sherlock och satte tillbaka pipan i stället.

   Gillad av 1 person

  • Hovs_hällar skriver:

   Elak: Jo exakt. Nu när det sexuella våldet från ”nysvenskarna” blivit ett allt mer påtagligt fenomen, och inte kan döljas längre, så måste PK-sektens politruker hitta på någon sorts avledningsmanöver. Så vad gör man? Jo man gräver upp trivialiteter som …”han tog mig på brösten under en julfest, för tio år sedan, i berusat tillstånd!” — och NU äntligen har jag bearbetat detta hämmska trauma så att jag vågar tala om det!”

   — Genom att vända på alla stenar lyckas man skrapa ihop en diger samling anklagelser av den sorten, händelsevis gällande oegentligheter begångna av etniska svenskar, och plötsligt är brutala gruppvåldtäkter utförda av ”nysvenskar” *) som bortblåsta ur det allmänna medvetandet. Bingo!

   Samtidigt kan justitieminister Morgan Johansson sitta i en intervju och filosofera över att ”anmälningsbenägenheten kanske ökar om folk upplever att myndigheterna lyssnar på deras klagomål” — vilket alltså skulle förklara att antalet anmälda brott ständigt ökar!
   Aha, det är alltså en ILLUSION att det skulle begås fler brott…!

   http://kvartalplay.se/fredagsintervjun/morgan_johansson

   — Johansson lever förstås på en annan planet än vi vanliga dödliga. För oss är det tydligt att folk snarare ger upp att anmäla brott, eftersom polisen ändå inte gör något åt dem.

   ————
   ‘ ) Anm.: ”nysvensk” är var och en som både satt foten på svensk mark, och åkt tunnelbana i Stockholm.

   Gillad av 2 personer

  • Jaxel skriver:

   @Elak
   Hoppsan blev fel när jag kopierade in. (Redaktörn kan lämpligen stryka min nyss skickade kommentar)

   Till våldtäktsstatistiken kan man addera resultatet från den Nationella trygghetsundersökningen (NTU). Utvecklingen fram till 2016 visar en förskräckande bild (1).

   Sarnecki anser tillsammans med kriminologerna i allmänhet att NTU är den bästa källan för information utsattheten för sexualbrott (2).

   Den som inte studerat statistiken bör göra det. NU!

   Statistiken borde föranleda en kriskommission. Istället så talas det nästan inte alls om den. Att våra vanligaste journalister och kriminologer är nästan tysta beror antagligen på att även för dem framstår en förklaring som mest trolig. En förklaring som inte får nämnas. Bäst då att vara tyst.

   Istället så ägnar, i alla fall journalisterna, sig åt att framställa varje svensk man som en potentiell våldtäktsman.

   1. https://www.bra.se/brott-och-statistik/statistik-utifran-brottstyper/valdtakt-och-sexualbrott.html

   2. https://www.dn.se/debatt/okad-invandring-leder-inte-till-okat-antal-brott/

   Gillad av 1 person

  • Jonas Nilsson skriver:

   Först Freud sedan Bergman. Därpå ett gyllene tillfälle att visa att hästmannen ännu(?) är lika alfamässig som alltid. Feminism av idag utgår från ett könens krig. Det var en tidsfråga när revolutionen skulle iscensättas.
   Bra att någon ifrågasätter om detta är sanningen om mannen och kvinnan.

   Gillad av 1 person

 2. mittja skriver:

  ”I den här konflikten står kampen mellan å ena sidan dem som gillar tanken att vem som helst, på eget bevåg och utan inskränkning ska kunna definiera sig som offer med rätt att på olika sätt kosta pengar för skattebetalarna”.

  Ja, man kan ju inte bara gå ut och säga att man har rätt att vara en friviliig parasit (till skillnad från en ofrivillig, en som faktiskt inte kan arbeta), fast man egentligen tycker det. Det vore ju för mycket, i alla fall än så länge. Därför måste man till varje pris yxa till en kvartsplausibel anledning och köra ut den i media, där den hyllas som ett framsteg i Sveriges moraliska utveckling.

  Moraliskt. Äcklande.

  Gillad av 2 personer

 3. Emil skriver:

  Fantastiskt bra skrivet herr Engellau, riktigt underhållande. Fick t.o.m mig att tänka i andra banor än förut. Jag har trott att metoo var en kampanj för att rikta bort blickarna från det grova sexuella våldet i samhället och istället fokusera på bagateller…det kan förstås vara så att fler syften finns. Det du skriver om politikerna vs. media, det har även jag tänkt, fast tvärtom. Jag tycker det verkar vara politikerna som är medias små pajasar och narrar som de genom att utöva kontroll av åsikter får att dansa efter sin pipa….

  Gillad av 5 personer

 4. Moab skriver:

  Jo,så är det säkert för härifrån Skåne så var vågorna i Öresund, som inte alls är särskilt imponerande ens en blåsig dag (tråkigt nog för alla surfare), mycket högre än dem som tydligen blåste upp i vattenglaset i Stockholm. En enorm fördel i att inte följa svensk TV, radio och tidningar är att man kan skilja på riktiga stormar och de som böljar i vattenglas. Är det en riktig storm så känner man nog när mössan blåser av. Jag undrar lite hur sådant här orkestreras, utan att veta det så gissar jag att man i hipsterkvarteren i Malmö och på Sydsvenskan blev tagen på sängen så säga, när man egentligen skulle blivit tagen på i hissen eller kontoret. Kunde man vaska fram tillräckligt många godkända tafshistorier i Malmö? Över hälften av Malmöborna är ju nu inte vita så alla dessa förövare är ju out. En fördel med multikultur, man kan inte tala om tafs och sexuella övergrepp så i takt med att vita blir en mindre och mindre minoritet så kommer dessa företeelser helt enkelt att försvinna. Genialt.

  Men skumt var det så Patrik har säkert rätt, en mera systemtrogen media än den svenska finns ju inte, men det hade ändå varit intressant att veta hur nätverken ser ut, vem som talar med vem, vilka sätter ner fingret i vattenglaset och vispar runt?

  Gillad av 1 person

 5. Jennifer skriver:

  Jag tycker det är synd och skam att metoo tar fokus ifrån mycket allvarligare frågor, inte minst som rör sexualbrott, överfallsvåldtäkter mm. När det är sagt så vil jag å det bestämdaste hävda att där finns ett värde i metoo. Det finns otroligt mycket vardagssexism och diskriminering och de flesta (alla?) män ser eller förstår inte detta (PE får ursäkta men som den man han är så tror jag inte han förstår heller). Det måste gå att hålla två tankar i huvudet samtidigt.

  Gilla

  • Hovs_hällar skriver:

   @Jennifer: Tråkigt detta. Tydligen kan INGA män förstå ”vardagssexismen”, inte heller Patrik — han har ju den dåliga smaken att vara MAN. Halva befolkningen är alltså bort-definierad från att kunna förstå problemet. Ack och ve.

   Gilla

  • Hedvig skriver:

   @ Jennifer 24 januari, 2018 at 07:32

   ”Jag tycker det är synd och skam att metoo tar fokus ifrån mycket allvarligare frågor, inte minst som rör sexualbrott, överfallsvåldtäkter mm.”

   Så långt är jag med, men när du utvidgar definitionen av ”sexualbrott, överfallsvåldtäkter mm” till att också omfatta ”vardagsrasism och diskriminering” spär du ut detta synnerligen allvarliga brott till att omfatta alla möjliga subjektiva upplevelser av kränkningar och samhälleliga orättvisor.

   Läs gärna den här nyanserade och intelligenta metoo-kommentar ”Ett svartvitt metoo förminskar kvinnor” av Åsa Lindeborg, kommunistisk kulturchef i Aftonbladet. Sällan jag berömmer henne, men i det här fallet är hon värd uppskattning.

   https://www.aftonbladet.se/kultur/a/6nkk88/ett-svartvitt-metoo-forminskar-kvinnor

   Läs också Ann Heberleins projekt ”Våldtäktsboken av Ann Heberlein”

   https://ledarsidorna.se/2018/01/valdtaktsboken-av-ann-heberlein/

   Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Folk diskriminerar varandra på utseende, dialekt, uppsyn, personlighet, kön, karaktär, reaktionsmönster, smak och alla möjliga andra faktorer. Ofta är det bra. Det är t.ex. mycket bra för nativiteten om heterosexuella män diskriminerar andra män när de väljer partner. Och kvinnor mutatis mutandis. Det är bra om man diskriminerar influensasjuka och inte tar dem i hand. På vilket sätt vill du mena att ett slags diskriminering alltid är dålig och alla andra slag alltid är bra? Vad vill du att jag skall välja åt dig så att du slipper diskriminera? Sexualpartner? Vänner och bekanta? Skola åt barnen? Bilmodell? Bostadsort? Middagsmat på torsdagar? Hårfärg? Väcktid?

   Eller har du inte alls tänkt igenom det du säger, utan rapar bara upp osmälta rester av det marxistiska demagoger har tvångsmatat dig med?

   Gillad av 1 person

 6. Kungskobran skriver:

  OFFERROLLEN

  Det är synd om mej
  för jag är tjej
  om man kommer från ett annat land
  då diskrimineras man också ibland

  Det är skönt att ha något att skylla på
  när allt inte min väg vill gå
  om jag bara varit man hade det gått bra
  så tror ja

  Konstigt att det går bra för så många
  men dom har offerrollen inte lyckats fånga
  det är klart att det finns besvär
  men offerrollen får inte bli för kär

  Den kan stoppa lusten
  att med verkligheten ta dusten
  motgångar kommer alla få
  och vi vill gärna ha något att skylla på

  Det hänger på en själv som Karl Oskar sa
  när dom emigrerade till USA
  det är bara åk som Stenmark sa
  då kan ingen dig diskriminera

  Att kvinnor är kortare än män
  är kanske en orsak till diskrimineringen
  som även korta män kan känna igen
  likaså den svagare rösten

  Släng offerrollen överbord
  stig fram med förnyat mod
  svårigheter är till för att övervinnas
  om man i leken vill finnas

  Att skylla allt på den jag råkar vara
  kommer bara dig förgöra
  grämelsen är inget bra attribut
  om man med diskriminering vill göra slut

  Vit heterosexuell man har inget att skylla på
  men har med verkligheten ett sjå
  värst är det för dom inte lyckats ändå
  och som inte har något att skylla på

  Diskriminering är dock ett problem
  för hela mänskligheten
  på det måste vi råda bot
  och alla kämpa mot

  Gillad av 1 person

 7. Hortensia skriver:

  Men Holmes, att hunden inte skällde beror nog mest på att dess gravt inkompetente och osvenskt hundhatande herre har gjort den strykrädd genom att konstant tysta, hota och svälta den när den lyhört och plikttroget påkallat befogad uppmärksamhet…

  … men den elake herren kan bli varse hur oklokt det är att banna en hund som morrar till varning, för även den allra snällaste, trognaste och mentalt stabilaste vovve kan bita ifrån när den behandlas riktigt illa – och det lär ta värre om den inte varnar först.

  Gillad av 4 personer

 8. Nanne skriver:

  I pogromer blottas människors destruktiva förmåga att ge sig på en hel folkgrupp. Vi lär oss att enighet inåt byggs lättare genom att utse en gemensam yttre fiende. MeToo-rörelsen må vara beskedlig, men hämtar likväl kraft i en förföljelse av en annan grupp. Nog bör väl kvinnlig styrka kunna byggas upp på mer goda grunder än så. En allmänt antagonistisk hållning gentemot män som grupp torde inte utgöra en särskilt bra väg framåt.

  Gillad av 2 personer

 9. Aha skriver:

  Jag tror inte på den uttalade konspirationen. Jag ser världen mer som ett självspelande piano där saker och ting händer och där det gäller att ha de rätta åsikterna för att passa in i kollektivet. I Sverige är detta extra tydligt då vi sedan generationer tillbaka marinerats, från dagis till högskoleexamen, i de rätta åsikterna. Media har ivrigt hejat på. Godhetstänkandet, värdegrunden, narcissismen, den humanitära stormakten har getts oerhörd betydelse och skapat ängsliga konsensusberoende individer. Sverige är ett indoktrinerat samhälle. Individualisterna och fritänkarna, Engellaunerna, är undanträngda. Godhetstänket, dagismarineringen, har lett till det välfärdsindustriella komplexets utbyggnad.
  Palme är alla moders problembörjan. Han ville att vi skulle vara världssamvetet.

  Det hedrar Engellau att han tar upp det egna och det allmänna problemet att om man ger sig hän åt en rik tankeproduktion så vill det till att det är konsistent, dvs utan alltför många motsägelser.
  Sådant som man mer i det lilla kan känna inför Gudrun Schymans ordkaskader.

  Gillad av 1 person

  • A skriver:

   Jag förstår inte riktigt. Menar du att det är slumpen som fört landet till detta tillstånd. Att sossarna inte haft en aning om vad deras beslut leder till. Du menar att ingen vill ha det så här?

   Mvh A

   Gilla

   • mittja skriver:

    Sossarna har inte velat veta vad deras beslut skulle leda till. Inte de andra heller. De har valt att inte tänka kritiskt. Det är så ansvarslösa människor alltid agerar. De har något som de gärna vill göra – något som de kanske skulle komma fram till att de inte borde göra ifall de tänkte kritiskt – och stänger då av tänkandet för att kunna göra det (för det är svårt att göra något som du med förnuftet kommit fram till att du inte borde göra)..

    Det är därför ingen av dem har någon giltig ursäkt. De har inte agerat ansvarsfullt. De har gjort vad de har velat göra utan att ha tänkt över saken rationellt. De har agerat som någon som har bråttom till jobbet och tar en genväg genom ett villasamhälle och råkar köra ihjäl ett litet barn. Den personen ville inte tänka eftersom att komma i tid verkade vara viktigare och valde därför att chansa.

    Det är exakt vad de svenska eliterna har gjort: de har chansat. Och nu har det visat sig att chansningen misslyckats och allt håller på att gå åt helvete.

    Det enda som räddar dem som partier och rent personligen från att drabbas av vad de förtjänar är att svenska folket hjärntvättats sedan århundraden till att lita på sin överhet. För deras skuld är enorm.

    Gilla

 10. Elisabeth skriver:

  Jag tittade på Guldbagge-galan som var helt kidnappad av metoo-aktivister. Om jag hade varit en man verksam inom svensk underhållningsindustri hade jag blivit både förolämpad och arg. Och rest mig och gått istället för att sitta kvar och applådera som en dresserad säl.Jag tror att alla priser som handlar om att göra film, dvs ljud, ljus, klippning osv i vanlig ordning hamnade hos manliga talanger. Man kunde ju tänka sig att de här själviska feministerna förstod att utan dem blev det ingen film. Jag har förresten aldrig hört feminister bråka om att yrkena rörmokare, el-montör, renhållningsarbetare osv domineras av män. Däremot bråkar man om de välavlönade lättsamma smörjobben i toppen, i styrelserna. Och så kommer man med bisarra jämförelser, varför tjänar inte en dagisfröken lika mycket som ex renhållningsarbetare ? Istället för att säga, sök de här jobben då. Nej, Patrik Engellau har helt rätt, man vill definiera sig som offer för att vinna fördelar. Man har sett vad som vunnits i den eviga rasistdebatten i USA. När jag såg Filminstitutets kostymklädda chefs-kvinna på scenen ihop med Evorna Dahlgren och Attling och en man med röda högklackade skor insåg jag varför Ruben Östlund inte skulle tillåtas vinna någon filmbagge. Alla unga, normala män med självständigt tänkande kommer säkerligen att backa ur denna svenska toppstyrda verksamhet . Inte konstigt att Jordan Peterson har en stor ung manlig fan-club i Sverige. Ja, jag beundrar givetvis också Peterson, denne briljante tänkare och debattör. När han och den likaledes briljanta Camille Paglia diskuterar modern feminism då slår det gnistor.

  Gillad av 8 personer

 11. Lassekniven skriver:

  Detta skrev jag idag på anthropocene:

  ”Jag funderar på hur det skulle vara om många av oss kritiker skulle köpa gamla billiga bilar och lacka på sidor med stora bokstäver:
  NATO ÄR LIVSFARLIGT FÖR SVERIGE.
  Sedan köra omkring i de stora städerna. Detta skulle väcka uppseende.

  Sedan kunde man efterhand byta texter, exempelvis: SVERIGE ÄR INTE LÄNGRE EN DEMOKRATI UTAN EN DEMOKRATUR.

  Eller:
  INFÖR DIREKTDEMOKRATI GENOM BESLUTANDE FOLKOMRÖSTNINGAR.

  Detta är ett förslag som i alla fall inte är orealistiskt att utföra.”

  Gillad av 2 personer

 12. Lassekniven skriver:

  Redaktionen

  Insamlingen till Magnus Norell har väl gått i stå? Då finns det väl medel så att redaktionen kan trycka upp klisterdekaler som vi kan rekvirera. Eller sälj för självkostnad.Jag beställer en på en gång.

  Gillad av 1 person

   • Lassekniven skriver:

    Patrik

    Läste du inte denna kommentar:
    Lite mer blygsamt kan vara att sätta upp en dekal i bakrutan där det står:
    läs: http://www.detgodasamhallet.com

    En dekal kan fästas på insidan av bakrutan (självhäftande) eller på utsidan medelst magnetdekal, ungefär som ”övningskörning”.
    Eller driver du med mig med din kommentar?
    Du är ju pappa till DGS och borde väl själv ha en sådan skylt på din egen bil. För du vill väl att din blogg skall spridas? I varje fall vill jag det. Till 5 miljoner sura skattebetalare från medelklassen. Så att de kan lära sig någonting och genomskåda apspelet.
    Och det gäller inte bara dina egna krönikor där du har din stående fan club som alltid ger betyget lysande. Ibland hoppar jag på det tåget också men bara när jag anser att krönikan är på hög intellektuell nivå.
    Kommentatorernas skarpa och genomtänkta inlägg är minst lika bra som krönikorna. Jag tänker på MOAB, Östman, MARTINA, LARS, AHA, UTLANDSSVENSK och hur många som helst därtill.

    Det enda och enklaste sättet att komma någonvart med problemen i samhället är genom upplysning.
    Det är dags för en ny upplysningstid och en ny ”ism” nämligen futurismen som handlar om rättvisa och nedbrytande globalisternas makt.
    Utan att vara rasist eller nazist så anser jag att olika etniska grupper skall bo var för sig i sina ursprungsländer med möjlighet att temporärt besöka andra länder men endast med utfärdat VISUM. Integration och mångkultur fungerar inte. Jag är german och vill bo bland germaner, det blir lugnast så för mig.
    Patrik, radera sista meningen om du tycker att den är för kontroversiell men godkänn helst resten.

    Gillad av 1 person

   • Hedvig skriver:

    @ Lassekniven 24 januari, 2018 at 13:18

    ”Det är dags för en ny upplysningstid och en ny ”ism” nämligen futurismen som handlar om rättvisa och nedbrytande globalisternas makt.”

    Eftersom futurismen var en kulturell riktning inom konst, litteratur, musik och arkitektur, som önskade ett radikalt brott från tidigare traditioner, blir det lite förvirrande att du påstår, att det skulle handla om rättvisa och kamp mot globalisternas makt.

    Upplysningens viktigaste idé var tron på människans förnuft, dvs den rationella människan. Alltså något helt annat än futurism.

    ”Utan att vara rasist eller nazist så anser jag att olika etniska grupper skall bo var för sig i sina ursprungsländer med möjlighet att temporärt besöka andra länder men endast med utfärdat VISUM. Integration och mångkultur fungerar inte. Jag är german och vill bo bland germaner, det blir lugnast så för mig.”

    Hm …”olika etniska grupper … german vill bo bland germaner …

    Varför inte acceptera att vi svenskar sedan 11 000 år är en blandning av ett otal invandrade folkstammar från söder och öster? Lästips:

    ”Svenskarna och deras fäder de senaste 11 000 åren” av Karin Bojs och Peter Sjölund

    https://www.adlibris.com/se/bok/svenskarna-och-deras-fader—de-senaste-11-000-aren-9789100167547

    Gilla

 13. ERIK2 skriver:

  Väldigt bra och genomborrande text. Och gårdagens var också Väldigt bra! Tack. Här är det aha-upplevelser på löpande band.

  Gilla

 14. Björn skriver:

  Funderar på att hjälpa mitt barnbarn på 2.5 år med att starta en grupp som kallas #ja åsså! Han tycker det är orättvist att storasyrran och andra större barn får mer godis än han! ”Ja åsså vill ha” är ”kampanjmottot”!

  Gillad av 3 personer

 15. Jaxel skriver:

  Jag såg lite på Guldbaggegalan. Mycket handlade om metoo. Och. Oj vad bra metoo var.

  Där sitter alltså den samlade eliten i en av de branscher där sexuellt utnyttjande och dito trakasserier varit som mest förekommande.

  Ingen i branschen kan ha rimligen ha varit ovetande om vad som förekommit. Då sa man inget. Nu hyllar alla metoo.

  Det är som en flock får som blivit vallade av en vallhund. De allra flesta av dem som satt där skulle säkert beskriva sig som självständigt tänkande människor med stor integritet. Tjosan! (Säger jag.)

  Gillad av 2 personer

  • Jaxel skriver:

   Angående metoo:
   Som nämnts ovan utgår jag från att människorna i kultursektorn inte kan ha varit omedvetna om vad som pågick.

   Någon eller helst många av dem borde få frågan: Nu hyllar du metoo, men varför sa du ingenting för ett år sedan?

   Gillad av 1 person

 16. alexwestin skriver:

  ”Watson, just därför att medelklassen har gjort sig till politikerväldets hund.”
  Ja, och politikerväldet använder en dressyrteknik som även tillämpas av en del hundägare. Man belönar och bestraffar plötslig och kraftfullt, på ett sätt som oftast är oförutsägbart för hunden. Man får då en hund som helt saknar självständighet. Den är alltid nervöst uppmärksam på sin husse, orolig för att inte i tid uppfatta vad husse vill.

  Gilla

 17. Willy Lindqvist skriver:

  Det ligger nog en del i vad P.E. säger. Men jag tror att Metoo-rörelsen också står för att kvinnor i allt större utsträckning inte längre vill finna sig i att vara offer för personer som inte respekterar kvinnors integritet. Det har gjorts iakttagelser, dock inte vetenskapliga, att åtskillig män som söker sig till höga poster inte i första hand gör det för att utföra ett ansvarsfullt arbete, utan för den makt det ger dem och möjlighet att missbruka den genom att dominera över andra, och då inte minst över kvinnor sexuellt.

  Gillad av 1 person

  • Bo Svensson skriver:

   Och det är ju så bra ordnat, att kvinnor tänder på att bli dominerade.

   Energin i feminismen kommer ur besvikelsen över att inte hitta någon värdig att låta sig domineras av och hittar de en, så är han indoktrinerad att respektera hennes integritet.

   Gillad av 1 person

 18. Lars skriver:

  Men Holmes, nu är det ju så att hunden (regeringen) dansar efter svansen (kvinnorna), inte tvärtom. Och svansen är välbetalda yrkeskvinnor inom den kulturella sfären i huvudsak (och får en ytterligare svans påklistrad) och kampen tycks ha med projicering att göra (det är inte mitt fel att jag inte är välbetald stjärna, det är männens fel). Och de här kvinnorna, som inte finner sig i att vara offer (satta på undantag) har hittat ett sätt att manipulera hunden (regering och befolkningen). Det har inte ett dugg med välfärdssystemen att göra Holmes, det har att göra med en övre klick som ser möjlighet manipulera med hjälp av lösnummerförsäljande media som ser en möjlighet kittla opinionen (kulturproducenter av falskt medvetande). Du vet väl Holmes att det är ett kardinalfel att inte differentiera mellan olika företeelser?

  Gilla

 19. Christer H skriver:

  Ann Heberlein håller på att skriva en bok om våldtäktsepedemin som drabbat Sverige de senaste åren. 4000 domar som avkunnats de senaste åren har Ann som mål att analysera.
  Hon söker funding för att kunna ge ut boken.
  Värt att stötta som jag ser saken.

  Gillad av 2 personer

 20. Anders Svensson skriver:

  Ann Heberlein vill ha 400 000 kronor för några månaders arbete och sedan blir det väl procent eller nåt på alla sålda böcker … dom förnekar sig aldrig …

  Johan Westerholm vill också ha pengar i förskott för att skriva en bok, men har inte alls samma flyt. Enligt en läsare på hans blogg så har han bett om pengar förr … dom förnekar sig aldrig …

  Tacka vet jag Tino S som också har crowdfundat för att skriva en bok … verkar angeläget och om man fundar tillräckligt mycket får man en date med författaren.

  Gilla

  • Hovs_hällar skriver:

   Tino bad om samma summa som AH: 400 000 kronor., för ”Massutmaning”.
   Något fel att dissidenter behöver stöd för att få ut sina alster?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.