Européer var offer och kan bli det igen

Mohamed Omar

Mainstreammedia och kulturetablissemanget, från Hollywood till Dagens Nyheters kultursida, vill få oss att tro att européer är världshistoriens största skurkar. En ständig flodvåg väller in över oss av bilder på ondskefulla, vita män i syfte att få européer att känna skuld. För att korrigera dessa nidbilder och karikatyrer är det nödvändigt att berätta hur det egentligen var.

Idag är det den 6 januari och trettondedag jul. Dagen benämns också ”tre konungars fest” eftersom man då brukar komma ihåg de tre vise män eller heliga konungar som följde stjärnan tills stallet i Betlehem. Evangelisten Matteus berättar (2:11):

”De gick in i huset, och där fann de barnet och Maria, hans mor, och föll ner och hyllade honom. De öppnade sina kistor och räckte fram gåvor: guld och rökelse och myrra.”

Det står ingenting om att de var konungar. De har inte ens några namn. Men som biskopen och religionshistorikern Helge Ljungberg noterar i sin bok Våra högtider (1958):

”Ingen berättelse i Bibeln, inte ens julevangeliet, har verkat så eggande på fantasin som Matteus’ knappa skildring av de vise männens färd till Betlehem.”

De vise männen blev tre till antalet, de blev konungar, och de fick namn. Kaspar, Melkior och Baltasar ska de ha hetat. Man berättade om vilka länder de kom ifrån, hur de såg ut och hur gamla de var. De ska ha kommit från tre olika världsdelar, namn på länder som Indien, Kaldéen, Persien, Nubien och Arabien brukar nämnas. En av de tre beskrivas ofta som afrikan eller ”mor”. Men i den första avbildningen från 300-talet bär alla tre persiska huvudbonader. I evangelierna kallas de ”mager”, ett persiskt ord, som på svenska översatts till ”stjärntydare”.

Men den 6 januari 1449 kröntes en verklig kung, en som många kristna har kallat helig. Men det var inte trettondag jul den dagen, utan dagen före julafton, eftersom man använde en annan kalender. Jag tänker på Konstantin XI, den siste kejsaren av det kristna, grekisk-romerska riket som vi brukar kalla Bysans.

Kung Konstantin XI stupade när det en gång så stolta Konstantinopel, Det nya Rom, erövrades av profeten Muhammeds trogna den 29 maj 1453. Och den islamiska armén leddes av en härförare och härskare som bar Muhammeds namn, den osmanske sultanen Muhammed II. Först med denna tragiska händelse fann Edward Gibbon det möjligt att sätta punkt för The Decline and Fall of the Roman Empire.

Sture Linnér var en av Sveriges främsta kännare av grekisk kultur. I sin bok Bysantinsk kulturhistoria (1994) skriver han så här om Konstantin XI och det kristna rikets skymning och undergång:

”Nyåret 1449 kröntes Johannes’ bror, Konstantin XI, till kejsare. Hans femåriga regering blev ingenting annat än en väntan på slutet. Turkarna belägrade Konstantinopel med en väldig övermakt. Mot deras artilleri var försvararna hjälplösa och 1453 stormade Mehmet II staden. Konstantin stupade med svärd i hand.

Efter femtiotre dagars ursinniga strider utspelade sig nu fruktansvärda scener. Med sultanens tillåtelse massakrerade turkarna stora delar av befolkningen och plundrade kyrkor och hem. Några invånare hade barrikaderat sig i Hagia Sofia för att en sista gång begå nattvarden. Soldaterna bröt sig emellertid in och tog dem till fånga som slavar, utom barn och åldringar som de högg ned på stället. Flickor och pojkar våldtogs på altarborden.”

I tusen år var Hagia Sofia ett av Europas prakfullaste monument och den kristna världens största kyrka. Efter erövringen förvandlades den till moské och bilderna av Jesus och Maria täcktes över. Hur kunde det ske? Sture Linnér pekar på splittringen i kristenheten, den latinska och den grekiska kyrkan kunde inte komma överens. Det var därför Konstantinopel inte fick tillräcklig hjälp från väst. Det påstås ofta att den bysantinske storamiralen Lukas Notaras skulle ha föredragit sultanens turban framför påvens mitra. Påståendet kan vara felaktigt, Notaras stred tappert mot turkarna. Och om var det sant så ångrade han sig nog när han blev halshuggen av Muhammed II efter att ha nekat att lämna ut sin 14-årige son för att tillfredsställa sultanens lustar.

Konstantin XI ledde försvaret av San Romanos-porten. Han kämpade intill slutet, trots att han visste att allt hopp var ute. Överallt hördes stridsropet Allahu akbar! medan män, kvinnor och barn slaktades skoningslöst. Den venetianske läkaren Niccolò Barbaro bevittnade händelserna och beskrev hur det gick till i sin dagbok. Turkarna förfogade över tidens mest skickliga och hänsynslösa soldater, de så kallade janitscharerna. Det var dessa som först stormade staden, sedan följde våg på våg så ”det var som i helvetet” och ”de drog runt i staden, där de högg ned alla de stötte på, kvinnor och män, unga och gamla, hög och låg, med sina kroksablar. Detta slaktande varade från daggryningen, då de trängde in i staden till middagen…”

Och i enlighet med profeten Muhammeds lagar våldtogs och förslavades kvinnorna:

”De uppsökte klostren, och alla nunnorna fördes ned till deras flotta och våldtogs och misshandlades av turkarna, och såldes sedan som slavar på auktioner i hela Turkiet, och alla de unga kvinnorna blev också våldtagna och sedan sålda för vad de kunde inbringa…”

De islamiska jihadister som idag krigar för att ta byte och slavar och utbreda sin makt med svärdets hjälp har inte kommit med något nytt. Samma fruktansvärda skräckscener som utspelade sig i Konstantinopel i maj 1453 har i vår tid utspelat sig i Syrien och Irak och i andra länder.

Det romerska riket föll alltså inte förrän 1453, krossat av islamisk jihad. I mer än 1100 år, sedan Konstantin den store gjorde det till sin huvudstad på 300-talet, var Konstantinopel en europeisk, grekisk och kristen stad. Efter att Muhammed grundat sin religion på 600-talet var Europa, framför allt det grekiska riket i öst, utsatt för ständiga anfall. Men även Spanien i väster föll ju, och Frankrike hade kunnat gå samma öde till mötes om inte Karl Martell hade segrat över muslimerna vid Poitiers år 732. Längs Medelhavets europeiska kuster levde befolkningen i flera hundra år i skräck för jihadpirater som plundrade, slaktade och tog slavar. Vissa kuster avfolkades, som i Provence i sydöstra Frankrike där man flyttade upp i bergen för att skydda sig. Europeiska, blonda kvinnor var eftertraktade som sexslavar.

I en så kallad hadith, en berättelse om profeten Muhammed, frågar han en av sina följeslagare, Jadd bin Qays: ”Vill du ha de gula döttrarna?” Med detta ord, på arabiska ”Banu al-Asfar” menade han de blonda flickorna i det östromerska riket. Det var Muhammeds sätt att locka Jadd att ansluta sig till jihad mot de kristna grekerna. Som lön skulle han få sexslavar i detta liv, och om han stupade, 72 jungfrur i paradiset.

När en genomsnittssvensk hör ordet slaveri, vad tänker han eller hon på? Förmodligen de svarta slavarna i USA. Det visar hur hjärntvättade vi blivit av utbildningssystemet, medierna och underhållningsindustrin i att tänka negativt om väst – det svarta slavarna i USA utgör en ytterst liten del av slaveriet i världshistorien. Varför är det ingen som tänker på de vita européerna som var slavar hos muslimerna? Nej, just det, de vita är alltid skurkarna!

Det första korståget på slutet av 1000-talet var inget uttryck för ”europeisk imperialism” utan ett sent svar på jihad, ett försök att ta tillbaka Jerusalem och trygga de heliga platserna. Jerusalem erövrades av en islamisk armé under kalifen Omar år 637. Vi hör hur islamiska ledare högljutt kräver att ”få tillbaka” Jerusalem – den pakistanske islamisten Hafiz Saeed föreslog nyligen att Jerusalem skulle ”befrias” genom en atombomb. Samtidigt säger inte kristna ledare ett pip om Konstantinopel.

Föreställ er att islamvärlden idag hade intagit samma ledarställning som västvärlden har? Hur tror ni att vi hade blivit behandlade? Hur mycket skulle dessa stater investera i kampen mot västofobin och kristofobin? Lika mycket som nu, det vill säga noll. De skulle som hellre investera i kampen mot väst. Vi hade nog inte behövt piska oss själva – de hade gjort det åt oss.

I väst får vi inte nog av att späka oss själva och be om förlåtelse för våra synder, men i islamvärlden skäms man inte, utan är snarare stolt över, jihad. I Turkiet firas tvärtom erövringen av Konstantinopel varje år med pompa och ståt. Och drömmen om att erövra Europa lever. Turkiets president Erdogan, den nye sultanen, uppmanade i ett tal i mars 2017 turkar bosatta i Europa att skaffa många barn: “Skaffa fem barn, inte tre. Ni är Europas framtid”.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

63 reaktioner på ”Européer var offer och kan bli det igen

 1. Petrus skriver:

  Mohamed Omar:

  ”Européer var offer och kan bli det igen”

  Kommentar:

  Det är väldigt bra att Omar påpekar detta och upplyser om vad som hände Konstantinopel år 1453. Strandhuggen i Europa där man tog slavar (ofta sexslavar) är också bra upplysningar och bra att kontrastera mot handeln med svarta afrikaner som skeppades över Atlanten. Att Hollywood fokuserar på det sistnämnda trots att detta bara var en del av slavhandeln är bra info. Skulle väl själv vilja tillägga att en stor del av slavskeppsägarna och grossisterna i Amerika inte var kristna vita utan snarare tillhörde den grupp som dominerar Hollywood. Detta är väl en än mer väl förborgad hemlighet för den breda allmänheten än den arabiska slavhandeln.

  Något som den breda allmänheten i väst inte heller upplyses om är att kristna i Mellanöstern kan råka illa ut av andra orsaker än islam och muslimer. 30 % av de fördrivna från Palestina 1947-48 var faktiskt kristna (av judisk härstamning). Och det var inte muslimer som fördrev dem.

  Vi kan också notera att väst i praktiken struntade i konsekvenserna för de kristna minoriteterna när man störtade Saddam och försökte störta Assad. Man lät ett tag IS sälja olja fritt via Turkiet och struntade i att den minimala s k moderata oppositionen bara vara en mellanstation för vapen väst skickade.

  Mohamed Omar kompletterar bilden bra för en vanlig, västlig läsare i vissa avseenden. För att få en mer komplett bild bör man dock även läsa grejer typ vad den nu framlidne Bechir Rabani skrev.

  Gillad av 4 personer

 2. Bo Svensson skriver:

  Det finns ingen extremism som är extremare än den som leder till Europas islamisering.

  Folkblandningspolitiken är rent vanvett. – Folk skall vinna terräng i kraft av sina förtjänster och inte för att man är för dum, för slö eller för elak för att kunna få till människovärdiga villkor hemmavid eller för att man skaffat fler ungar än det finns försörjning till.

  Gillad av 15 personer

 3. olle reimers skriver:

  Tack, Mohamed Omar, för att du påminner oss om den historia som våra egna politiker inte vill eller vågar berätta för oss.

  Kan vi låta den sortens personer företräda oss i framtiden? Är det dessa som ska försvara vår yttrandefrihet och religionsfrihet? I så fall är svaret givet; framtiden är inte vår!

  Gillad av 2 personer

 4. Kent Forssgren skriver:

  DET ÄR EN FASCINERANDE BERÄTTELSE SOM MOHAMED OMAR GER OSS I DAG.
  Jag läser nu en svensk översättning av boken The Calendar, författad av Dawid Ewing Duncan, utgiven 1998.
  Mohamed Omars beskrivning är som tagna ur denna bok.
  Titeln på boken synes först vara lite missvisande om man ser till det faktiska innehållet.
  Kalendern, har som en röd tråd som tema: människans 5000-åriga kamp att fastställa ett sant och riktigt år.
  Berättelsens bas är Mellersta Östern, Nordafrika och Europa, men då den handlar om makt, krig, gudadyrkan, konspirationer och folkvandringar, som har pågått allt sedan den sista inlandsisen smälte bort för 10.000 är sedan, berörs givetvis också Indien och Kina.
  Mayakalendern berörs också. Vikingarnas härjningar i öster- och västerled är likaså med. Islams erövringar får vi följa i detalj.
  En märklighet är att trots att de 5000 åren är fyllda av krig, så sker förvånansvärt mycket inom vetenskapen. Språket, matematiken, astronomin och många försök att mäta tiden, för att kunna få en kalender. Handeln utvecklas, kontrakt med leveranstider skrivs, då behövs en kalender. Till en början skapas fler kalendrar: baserade på månens eller solens vandringar runt jorden; som man uppfattade det.
  Man firar högtider, men ofta på olika dagar. Man vet ju inte i vilken tid på aret man är i.
  Boken slutar vid atomurets tillkomst.
  KALENDERN rekommenderas för den som vill få ett historiskt perspektiv på den politiska utvecklingen som sker i dag i Sverige och i världen

  Gillad av 2 personer

 5. Moab skriver:

  Mycket bra men jag kan inte undgå att känna att det är märkligt att vi här bildar oss, medan största delen av svenska folket låter sig nöjas med gammalmedia. Är det inte djupt märkligt och avslöjande att inget av detta kan läsas i svenska tidningar, på några årtionden så har vi gått från att knappt aldrig se en muslim till att de nu många städer är en majoritet, och ingen visar något intresse för att bilda svenskarna på området? Svaret på varför torde vara enkelt, islam är en fruktansvärd ideologi och i nästan allt antitesen till västvärlden och i synnerhet det gamla Sverige med starka kvinnor. Men bara nästan, för islam förenas i hatet mot kärnan i väst, det som egentligen byggt vår civilisation, med vänstern och med pk-ismen, islam förenas i hatet mot USA och Israel och judarna med vänstern och islam förenas med pk-ism och vänstern i att en högre makt skall ta hans om, och bestämma över oss, Gud eller staten.

  Jag tror Patrik har fullständigt rätt i att det dom sker är mera allvarligt än massinvadring, det som sker är att alla de dygder som byggde Sverige och den västliga civilisation är satta på undantag, istället så skall vi bara vara snälla mot varandra, vilket om det inte reverseras kommer att sluta i våld och krig. Detta diskuteras av Charles Murray i följande video och i hans bok coming apart:

  Gillad av 8 personer

 6. Fredrik Östman skriver:

  Problemet är att sanningen är så fruktansvärd och förnedrande att folk i gemen förnekar och förtränger den för att slippa ha det tråkigt och eländigt, för att slippa engagera sig, för att slippa att gå miste om ens ett uns av den trevliga och kravlösa konsumtionskulturen.

  Det måste bli lustfullt att deltaga i kampen mot islam.

  Gillad av 4 personer

 7. uppstigersolen skriver:

  Tänk om du fick skriva i MSM. Vanliga västerlänningar inklusive svenskar har ännu inte fattat vilken otäck ideologi Islam är. Hur sjutton kan svenska politiker frottera sig med ledande islamister? Nu är de här och de tar för sig.

  Gillad av 8 personer

  • Johan skriver:

   Genomförandet av hela detta projekt bygger på att den stora massan hålls ovetande om den kompletta bilden och konsekvenserna av projektet. Samt att folk antagligen hellre tänker kortsiktigt för att det känns bättre än att fundera över vart väst är på väg så länge de värsta konsekvenserna är Not In My Backyard. Om majoriteten av befolkningen verkligen skulle vända sig emot projektet skulle det sannolikt haverera.
   En gåta är hur extremvänstern tror att de ska ha en chans att komma till tals när projektet är fulländat och hur de tror att de ska få en gräddfil när New Order gäller. Skulle inte tro det…

   Gillad av 4 personer

 8. Per-Anders skriver:

  De första slavarna i Amerika var från Irland.

  Av 15 miljoner afrikaner som fördes som slavar över Atlanten var det 500.000 som fördes till USA. Av dem dog 100.000 under överfärden.

  Av kidnappade afrikaner som skulle säljas som slavar dog 10 miljoner av dessa under transport till slavmarknaderna i Afrika.

  Islam förslavade 120 miljoner afrikaner. Normalt islamisk behandling av afrikanska slavar var att göra kvinnorna till sexslavar. Männen skar man av penis på så att de inte skulle kunna föröka sig. Många dog av den behandlingen.

  Engelsmännen satte stopp på det mesta av slavhandeln genom att sätta in sin flotta mot dels transport av slavar och mot bland annat arabiska skepp som var ute på uppdrag att kidnappa människor. Islam gjorde räder mot Europeiska kuster för att kidnappa européer och sälja som slavar.

  I Liverpool i England finns ett museum om slaveriet. Det heter ”International Slavery Museum”. Man kan tro att detta museum ska behandla allt slaveri, men icke. Det handlar i stort bara om slaveriet till USA. Detta slaveri utgör lite mindre än 0,35 % av afrikanskt slaveri. På fråga till detta museum hur det kommer sig att de inte behandlar övrigt slaveri av afrikaner är svaret att det inte hade utrymme kvar i lokalerna för att ta upp övrigt slaveri.

  Gillad av 10 personer

  • cmmk10 skriver:

   Vill i sammanhanget påminna om, att det inte var så väldigt länge sedan Island tog bort en lag som sa att det var straffritt att slå ihjäl en turk. Ett minne från tidigare slavräder mot Island.

   Gillad av 2 personer

  • Pekka Rousu skriver:

   Helt sant. Därutöver tog muslimerna 1,5 miljoner vita slavar mellan ca 800-1700. Alltså 3 ggr så många än negerslavar som togs till USA 1650-1830. Men Holleywood, serien Rötter har grundlurat Europa.

   Irländare som slavar i USA var fler än de från Afrika, MEN de fick frihet efter 7 år bör nämnas i ärlighetens namn.

   Gilla

 9. Elisabeth skriver:

  Du har helt rätt, Mohamed Omar, européer är sedan krigsslutet utsatta för hjärntvätt och reviderad historia. I skolan är säkerligen historieämnet speciellt utsatt för anpassning till ”värdegrunden” och politiken för dagen, dessutom är lärarna ofta av undermålig kvalitet, det krävs ingenting för att bli ”antagen” idag. Jag tror dock att i synnerhet pojkarna lär sig på egen hand via nätet och diverse spel. Tack och lov för det. Äldre släktingar, farmödrar, morfäder etc, borde också i dessa tider känna ett särskilt ansvar för sina ättlingar och läsa för dem, ta dem med till muséer och historiska platser.
  I all denna självspäkning blev jag oerhört förvånad när man i TVnyheterna häromdagen hade ett långt inslag om den förkrossande våldtäktskulturen i Kongo/Kinshasa. Arma kvinnor och barn krälade omkring i gyttja och elände i sina byar/läger och berättade med tom blick fasansfulla historier om övergrepp. Första gången jag sett att MSM visat intresse för verkliga metoo- offer och vågat berätta om vidriga icke-vita förövare samt om våldtäkterna som en rådande kultur..

  Gillad av 2 personer

   • Elisabeth skriver:

    Igor, jag är inte förvånad över våldtäktskulturen, jag vet att denna finns där,.Jag blev förvånad över att SvT för en gångs skull var så pass tydliga i nyhetsinslaget, man tassar ju annars alltid som katten kring het gröt när det handlar om afrikaner. Kanske hade man gjort lite research i samband med mordet på den kvinnliga miljöpartisten.

    Gillad av 2 personer

   • Per-Anders skriver:

    Vid bröllopsnatten för igensydda flickor sker inget öppnade igen mer än att mannen trycker in sin styva penis i den minimala öppningen tills den spräcks upp igen under brudens höga skrikande av enorm smärta. I till exempel Senegal inom visa etniska grupper där sker bröllopsnatten i sju dagar och varje gång skriker bruden så det hörs över hela byn.

    En våldtäkt i Sverige är en ljum smekning i jämförelse med hur en omskärelse går till.

    Det lustiga är att vi vita heterosexuella vita etniska män i princip är förbjudna att tala om detta av feministrörelsen. Ja, det lär knappast vara feminiserade män som sätter topp på detta.

    Gillad av 9 personer

  • Igor skriver:

   Jag förstod det men kunde inte låta bli att jäklas lite. Nu kommer snart de 7 partierna och media att diskutera öppet (när de förstår vad det handlar om) hur regeringen kan tillåta omskärelse och barnäktenskap i Sverige.

   Gilla

 10. Lennart Bengtsson skriver:

  I det postmodernistiska tänkandet, som i Sverige numera är det förhärskande, håller man sig med minst två separata förhållningssätt. Migranter och folk företrädesvis från den muslimska världen behandlas som små barn som har har ställt till det vid middagsbordet eller i barnkammaren ty de förstår ju inte bättre medan speciellt de vita europeiska männen som har förstånd nog att veta vad de gör, bedöms efter en annan och strängare måttstock som gäller för de vuxna. Det som är anmärkningsvärt för en tänkande människa är att företrädarna för postmodernismen inte inser att deras handlingssätt av just denna anledning de facto är rasistisk då man ser migranterna som omyndiga och inte kapabla att handla och tänka förnuftigt!

  Gillad av 13 personer

  • Simon skriver:

   Hear, hear!
   Och det är det här synsättet vi måste klarlägga och få oss själva och folk i övrigt att inse vilka vansinniga konsekvenser det ger. Först efter det kan skutan vändas och samhället återbyggas på rationell grund.

   Gillad av 1 person

 11. Ola Byfält skriver:

  Tack Omar igen för en fin historielektion. Vi minns Benedikt XVI föreläsning och citat av den bysantinske kejsaren Manuel II Palaiologos i Regensburg 12.9.2006 och följderna. Den muslimska världens hat och vrede visavi det kristna västerlandet: ”Visa mig då vad nytt Muhammed kommit med, och du kommer bara att finna sådant som är dåligt och omänskligt, som till exempel när han föreskrev att tron som han förkunnade skulle utbredas med svärdets makt.” Reaktionen på denna historiskt sanna sats från muslimerna och hatet mot judarna talar om deras avund och mindervärdeskomplex. I stället för ödmjukhet aggression. Judarna har visst 52 Nobelpristagare (!) muslimer 2 (litteratur och kemi).

  Gillad av 5 personer

  • Borjön skriver:

   ”Reaktionen på denna historiskt sanna sats från muslimerna och hatet mot judarna talar om deras avund och mindervärdeskomplex.”

   Är det måhända här man kan ana varför vänstern tycks känna sådan affinitet med islam och muslimer? Den så kallade svenska avundsjukan är ju ett välkänt fenomen. Storhetsvansinnet att vilja var en humanitär stormakt antyder ett mindervärdeskomplex. Tydligast hittar man detta fenomen inom vänstern. En potential för hat och våld saknas inte heller.

   Gillad av 4 personer

   • Underdog skriver:

    Ja. Där och i det uppifrån kommande kravet på absolut lydnad. Islam liksom marxismen kräver av sina troende att de skall leva i absolut lydnad enligt regelboken och aldrig ifrågasätta reglerna som gäller på vägen som leder till lyckoriket.

    Gillad av 2 personer

 12. Henning skriver:

  Allt börjar med den socialistisk influerade postkoloniala teorin som började erövra de västerländska universiteten på 1960-talet och som har sin upprinnelse i postmodernismen. Man måste förstå den ideologiska ramen och teorierna bakom universitetens och därmed också politikernas och journalisternas förkastande av det västerländska till förmån för alla andra kulturer som anses vara mindre behäftade med imperialism. Problemet är att man aldrig problematiserat att den västerländska kulturen egentligen är vida överlägsen socialt, teknologiskt och ekonomiskt, och därmed tränger undan andra normkulturer. Egentligen en helt naturlig process. Skall man göra upp med postmodernismen måste man göra upp med socialismen.

  Gillad av 9 personer

 13. acciaiosite skriver:

  Turkarna hörde från början hemma på Centralasiens stäpper. Det var en sorglig tilldragelse för världen, när turkiska stammar en tid före år 1000 insåg att de kunde ha nytta av våldsideologin islam för att erövra och plundra de omgivande folken. Mindre Asien/Östrom, Iran och inte minst Indien utsattes för massakrer och andra vidrigheter. Än idag har deras parasitära framfart en så gott som enbart dyster påverkan på världen.

  Gillad av 1 person

 14. Modest skriver:

  MO: ”Men det var inte trettondag jul den dagen, utan dagen före julafton, eftersom man använde den gregorianska kalendern”.

  En petitess, men jag tror att det i stället var den julianska kalendern som man använde då.

  Gillad av 1 person

  • Anne-Hedvig skriver:

   Ja, kalenderen ble reformert av pave Gregor XIII i 1582.
   Lutheranerne drøyde: Danmark-Norge gikk over til den gregorianske kalender i 1700, mens overgangen i Sverige etter noe frem og tilbake endelig skjedde i 1753.

   Gilla

 15. Armageddon skriver:

  Som tur var stoppades janitscherna och den vidrige sultanen vid Wien i mitten på 1500-talet. Annars hade islam annekterat större delen av Västeuropa. Nu ger vi oss frivilligt genom generöst mottagande av horder med analfabeter och kulturellt handikappade, shariatörstande och religiöst hjärntvättade personer, som varken vill eller kan integreras i det västerländska samhället. Islamisk strategi bygger nu på separatism för att när folkflertalet är muslimer kräva herravälde och teokratisk diktatur, med dess fasansväckande samhällsordning. Det är dags för storskalig deportation av icke-integrerbara om vi ska kunna hävda vår rätt att själva forma morgondagens samhälle. Tyvärr tror jag att Sverige ligger i sista ledet bland de västeuropeiska länderna för att värja dig mot islamiskt övertagande.

  Gillad av 11 personer

 16. olle holmqvist skriver:

  Omar >
  ”Men även Spanien i väster föll ju, och Frankrike hade kunnat gå samma öde till mötes om inte Karl Martell hade segrat över muslimerna vid Poitiers år 732. ”

  ”Om Martell verkligen – och den saken är ovetbar – räddade Västerlandet -är en fråga det stridits om. Förmodligen var Rahmans trupper inte i stånd att undertrycka Frankerriket.och islamisera Europa..Därtill var hans krafter liksom det samlade spanska kalifatets för svaga. Ingen av hans efterföljare har heller någonsin försökt gå över Pyreneerna
  med någon större här.” (Gerhard Herms, Karl der Grosse p 50)

  bakgr redigerat https://sv.wikipedia.org/wiki/Slaget_vid_Tours >
  Saracenerna i Cordoba hotade sedan 720-talet de frankiska territorierna. Hertig Eudes av Aquitanien besegrade en stor invasionsstyrka år 721 vid Toulouse, men saracenska räder fortsatte. År 725 nådde de ända in i Burgund. Då Eudes hotades av saracenerna i söder och av frankerna i norr allierade sig Eudes år 730 med Munuza, berberemiren i blivande Katalonien. Saracenernas räder avtog och Munuza gifte sig med Eudes dotter Lampade.

  Året därpå gjorde Munuza uppror mot guvernören av Andalusien, Abd ar-Rahman. som krossade revolten och gick mot förrädarens allierade, Eudes. ”den armén sökte igenom alla platser likt en ödeläggande storm.” Hertig Eudes (kallad kung av några), besegrades, och Bordeaux plundrades. Eudes vände sig till frankerna. Karl Martell erbjöd Eudes hjälp om han accepterade frankisk överhöghet. År 732 fortsatte det saracenska plundringståget norrut. Nu samlade Martell sin armé på 15 000-75 000 och marscherade söderut. wiki

  Mycket handlar alltså om den sluge hertig Eudo av Akvitanien som manövrerade
  för hertigdömets oberoende, realpolitiskt fritt från allt religionstänk. Liknande: Korea mellan
  Japan och Kina.https://sv.wikipedia.org/wiki/Koreas_historia

  Gilla

 17. Per-Anders skriver:

  Den 12 september borde utses till nationaldag för Europa. Det var den dagen som den Tysk-Polska armen år 1683 under ledning av polske kungen Johan III Sobieskis slog tillbaka muslimernas angrep på Wien.

  Gillad av 4 personer

 18. Hovs_hällar skriver:

  Väl skrivet!

  Detta mot oss fientliga och rent hatiska system av fördomar borde aldrig ha släppts in i Sverige.

  Trump har åtminstone förstått hur verkligheten ser ut, och gör vad han kan för att förhindra att USA går samma väg.

  Sveriges narraktiga ledare lever i ett fortsatt totalt förnekande av verkligheten, och gör tvärtom sitt bästa för att stödja islams pågående invasion.

  Gillad av 7 personer

 19. Gert B. skriver:

  En inklistring från Forskning&Framsteg som ett smakprov. Länken kommer sist:
  ”År 1662 fanns ett hundratal svenska slavar i Alger i Nordafrika. Vi känner till dem eftersom de skickade en skrivelse till rikskanslern Magnus Gabriel De la Gardie med begäran om hjälp. Skrivelsen är två och en halv sidor lång och handlar om deras nödläge som slavar hos ”blodh-hunden Turken”. De begär att bli friköpta. Brevet är undertecknat av personer med namn som Erik Hansson, Johan Aronsson, Anders Jonsson, Olof Bengtsson och så vidare.” http://fof.se/tidning/2015/4/artikel/har-saldes-svenska-sjoman-som-slavar

  Gillad av 5 personer

 20. Anne-Hedvig skriver:

  Viktig utfyllende informasjon til Omars artikkel: Gå inn på norsk Wikipedia og les om barbareskpirater! Sverige betalte dem for å slippe å bli tilfangetatt og forslavet når man seilte på Middelhavet.

  NB. Les også artikkelen sin ligger under Eksterne lenker! Omhandler primært nordmenn, men kunne like gjerne vært om svensker. Artikkelen avslutter med at det fins mange med etternavnet Suede (altså ‘fra Sverige’) i Tunis og Libya! Dette er da etterkommere etter svenske slaver.

  Allerede i dansketiden (Norge før 1814) hadde man kollekt i kirkene til Slavekassen – dette for å frikjøpe norske og danske sjømenn som var forslavet.

  https://no.m.wikipedia.org/wiki/Barbareskpirater

  Jeg henviser til norsk Wikipedia og ikke til svensk, da norsk W er ‘ikke-PK’ her, og i tillegg har henvisning til Dagbladets interessante artikkel om skandinaviske slavers liv Nordafrika.

  Gillad av 3 personer

 21. Petter skriver:

  SJ har en reklamfilm på Youtube där rasblandning uppmuntras. Propagandan handlar den svenska flickan ”Sara” och en mörkhyad man som åker tåg tillsammans där de sitter och tänker på sin attraktion för varandra.

  Vi ser samma budskap numera i en stor del av reklamen. För att inte tala om RFSUs informationsfolder, mörk man vit flicka, aldrig motsatsen.

  Gillad av 7 personer

 22. Anne-Hedvig skriver:

  Forfatter Torbjørn Ødegaard ga i 2006 ut boken ”Nordiske slaver – afrikanske herrer”. Artikkelen i Dagbladet.no (under Wikipedia-artikkelens ‘Eksterne lenker’) bygger mye på hans bok.

  Gillad av 1 person

 23. Det är livet skriver:

  Det går inte en dag utan att man i svensk MSM skriver med nedlåtande och fördömande attityd om Ungerns invandringspolitik. I synnerhet har man utsett Viktor Orbán till Europas kverulant och sabötören av den ”humanistiska” kvotfördelningen av migranter.
  Det visar vilken historielöshet och okunskap som finns i våra journalisters och makthavarens huvud!
  Konungariket Ungern, som var en av Europas största länder på 1500 talet attackerades av Sulejman sultans turkiska armé med sin 100 000 man starka här. Först gjorde man ett ”förberedande jobb” med att bränna ungerska byar, våldta ungerska kvinnor och kidnappa unga pojkar för att omvända dem till janicsarer och skoningslösa krigare i islams namn.
  Ungern förlorade slaget vid Mohács 1526, mot det numerärt och i fanatism överlägset turkiska armén och därmed påbörjades en 150 år lång ockupation, landets slets isär till tre delar då det västra delen togs av Österrikarna, i mitten styrde turkarna och en del i nuvarande transsylvanien (Erdély) blev kvar under ungersk kungadöme.
  Händelsen anses vara det avgörande orsaken till att Konungariket Ungern aldrig mer återtåg sitt forna storhet.
  Händelsen har satt djupa spår i ungersk medvetande, i litteratur, musik, konstarter, historiebeskrivning som en stor trauma.
  Med den vetskapen och historiska erfarenheten har det ungerska folket kvar sin sunda skepticism mot islam.
  Är det rätt av det PK styrda etablissemanget att fördöma, pariaförklara ett helt folk för sitt ställningstagande i en så viktig och avgörande fråga som att öppna sina gränser för en ”kraft” som orsakade så mycket lidande och som gav ungrarna ett historiskt förödande erfarenhet?

  Gillad av 9 personer

 24. EMIL DEN GAMLE skriver:

  Vår historielöshet beror naturligtvis bl. a. på att anknytningar till vår och vår världsdels historia saknas i de flesta människors dagliga liv. Inte heller verkar vi fundera mycket över framtiden och hur den formas. Det bara händer och vi får anpassa oss. Att mycket är komplext eller sker utan att vi ser det hjälper ju heller inte. Tyvärr är det nog så att alltför få läser DGS och liknande eller ens vet om att de finns. Och alltså alldeles för få som läser Mohamed Omar.
  Men tack i alla fall för dina alltid läsvärda inlägg.

  Gillad av 2 personer

 25. Underdog skriver:

  I ”min” lilla by i Italien finns fem saracenska torn som minner om den tid då muslimska pirater plundrade byarna i området och tvang deras invånare att ta skydd bakom murar medan plundringen pågick. Varken i byn eller kringliggande större städer ser man kvinnor med slöja. I min svenska hemstad är slöjfrekvensen högre än i centrala Istambul vud mitt senaste besök där. Tack Fredrik, Stefan, Annie, Jan, Gustaf, Ebba och Jonas för att ni gav bort mitt fosterland utan strid.

  Gillad av 4 personer

 26. FkDahl skriver:

  Den omfattande slavhandeln i Ottomanska riket är föga känd. I århundraden gjorde tatarerna räder upp i Ukraina, Ryssland, ja ända upp till Karalen för att få tag på vita slavar, och framförallt blonda kvinnor kunde säljas för höga priser på slavmarknaderna i Krim (vilket var ett stort skäl till varför Katarina den stora lät erörvra Krim).
  https://mikedashhistory.com/2015/01/15/blonde-cargoes-finnish-children-in-the-slave-markets-of-medieval-crimea/
  https://www.academia.edu/3706285/Slaves_Money_Lenders_and_Prisoner_Guards_The_Jews_and_the_Trade_in_Slaves_and_Captives_in_the_Crimean_Khanate (svenska slavar nämns)
  https://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_Khanate#Slave_trade

  Gillad av 2 personer

 27. Pekka Rousu skriver:

  Självhatet bland vita har pågått sedan ca 1965. Ett färskt exempel på hur vita enkelt kan hata andra vita utan att känna sympati. Jag berättade för ett tag sedan om folkmordet av vita i Sydafrika. Just nu dödas ca 100 000 vita/år av en vit befolkning på ca 4 miljoner. Det är 2,5% av befolkningen/år. Det motsvarar för Sverige att hela Malmö skulle mördas varje år.!!!!! Det är det värsta folkmordet jag vet om som pågår. Personen jag berättade detta för sa bara ”det är karma”. Även Apartheid blev vi helt lurade om av MSM och alla socialister/kommunister.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.