Årskrönika 2017

Under förra året slog detgodasamhallet.com sitt eget rekord vad gäller antalet artiklar, läsningar, unika besökare och kommentarer. Vi tackar trogna läsare och flitiga skribenter och välformulerade kommentatorer.

Under 2017 hade Det Goda Samhället totalt nästan sju miljoner visningar. Av dessa var 1,4 miljoner unika besökare. Detta är en ökning från 2016 då vi nådde nästan 1,2 miljoner unika läsare. Under året publicerades 912 inlägg och 41 514 kommentarer. Här är de mest lästa artiklarna:

Här syns utveckling månad för månad sedan februari 2016:

Läsningarnas härkomst:

 

De två vanligaste sätten att nå DGS var via Facebook (638 987 besökare) och via sökmotorer, praktiskt taget alla via google (599 231). På tredje plats kommer twitter med 175 389.

15 reaktioner på ”Årskrönika 2017

 1. Bo Svensson skriver:

  Min starka rekommendation är, att de som vill kommentera, får deponera en summa på ett konto att beta av sedan med ett öre per nedslag. – För pengarna får ni då råd att ha granskare som snabbt släpper genom godkända kommentarer så att det blir flyt i diskussionerna.

  Gilla

 2. Hortensia skriver:

  Grattis till en välförtjänt framgång med underbara DGS!

  Jag kände ett styng av dåligt samvete när jag, som har svårt att hålla tyst – och att hålla mig på mattan, betänkte hur enormt många kommentarer, som har passerat det redaktionella nålsögat.

  Ska försöka skärpa mig, men jag vill gärna kommunicera att jag saknar Helena Edlund och Merit Wager i startfältet. Hoppas de båda begåvade damerna dyker upp framöver. 🙂

  Gillad av 9 personer

 3. Rose-Marie Ahlström skriver:

  Det är bara att gratulera PE för ett idogt arbete med att upplysa oss svenskar som möjligen har svårt att se våra egna begränsningar. Men, eftersom årets artiklar har spänt över många sidor av det svenska samhället och många goda och kunniga skribenter analyserat, berikat och kommenterat är jag beredd att tro att större delen av den hyfsat läskunniga delen av befolkningen kan ha någonting att hämta från DGS:s inlägg. Förhoppningsvis tar man det till sitt hjärta, inser att Sverige som vi känt det sedan Gustav Wasas dagar inte finns mer och kommer aldrig att bli detsamma. En tanke som vi som inte likt råttor kan lämna det sjunkande skeppet får uthärda. Hur skall den som vill förändring agera? En förlamande känsla av vanmakt ligger nära till hands.

  Gillad av 4 personer

 4. Peter Ojala skriver:

  Ja, det är dags för mig att bidra med lite finansieringsstöd. De artiklar jag har läst är så mycket mer värda än vilken dagstidningsprenumeration som helst. Jag kan tyvärr inte bidra med en summa som motsvarar vad tillgång till DGS är värt men jag ska bidra med så mycket som jag har råd med. Det blir iallafall mycket mer än 8 öre. 🙂

  Gillad av 1 person

 5. Den vetgirige skriver:

  Inom politiken möts man mest av en oral taktik. Samma argumenterande dras om och om igen – och igen, och igen – och åter igen. Intill tjatighetens gräns, och även långt förbi den.

  På olika ledarsidor gäller samma sak. Man driver sin egen agenda. Man blundar hårt med ena ögat, och ser enbart med det andra. Mer sällan med båda ögonen. Man undviker i det längsta verkligheten själv.

  Och i MSM görs ständigt analyser av partiernas taktiserande. Vem som tjänar mest på olika utspel, och varför. Som om politik vore fotboll där mest mål i nätet är det som räknas. Mera sällan går man djupare i sina analyser och försöker komma åt den underliggande vardagsverkligheten. I den analys som ändå görs lämnas stora hål. Mer och mer är det dom jag ser. Mer djupt vatten skyr man som pesten.

  Med DGS förhåller det sig annorlunda. Hos Patrik slås man av de ärligt försöken att blotta verkligheten själv, bakom det som händer. Han gräver ofta där inga andra gräver. Och vågar sedan utsätta sina egna texter för en offentlig kritik. Faktiskt modigt gjort. Han låter oss läsare, i kommentarsfälten, även klappa hunden mothårs. Att möta tuggmotstånd skärper alltid egna och andras tankar. Jag tror det är så Patrik resonerar.

  Det är försöken till ärlighet gentemot verkligheten jag mest uppskattar med DGS. Att man vågar kalla en spade, för en spade. Patrik försöker hela tiden gå under ytan. Och hjälpa oss läsare att själva göra detsamma. För detta skall Patrik ha en stor eloge.

  Gillad av 9 personer

 6. Ole Frantsen skriver:

  Tacksam att DGS är tillgängligt Läser varje dag artiklarna som landar i min mail.
  Finns många intressanta skribenter som motvikt till sk gammelmedia.
  Valåret blir mycket spännande och troligen en rysare

  Gillad av 1 person

 7. Erik2 skriver:

  Stort tack för en fantastisk skapelse. Ärliga och intellektuellt grävande samtal på en mentalt befriande nivå. Inser skamset att jag inte bidragit pekuniärt ännu, men jag ska bättra mig på den punkten. Jag önskar av hela mitt hjärta en gemensam förståelse och insikt som kan hjälpa mig förstå på djupet vad vi måste göra nu och inför framtiden. Sverige, som det en gång var, finns inte mer. Vi kommer tvingas genom en obehaglig tid. Men vad gör vi sedan? Hur kan vi sätta upp en konstitution som rider spärr mot politisk narcissism? Det finns mycket att fundera över. För min del ligger en slutsats fast. Aldrig mer ett högskattesamhälle. Aldrig mer!

  Gilla

 8. Anna Lindén skriver:

  Även jag får sälla mig till gratulanterna. Tack, Patrik, för en utmärkt sajt, som jag läser med behållning varje dag.

  Gilla

 9. Björnen skriver:

  intressant att inte England är med på topplistan, med tanke på att där sägs bo ca 100.000 svenskar. När jag bode i London fick jag känslan av att de flesta västeuropeer som söker sig dit är sådana som är PK och gillar öppna gränser. Man kan roa sig med att fantisera om vad den typen av flyttmönster inom EU med tiden skulle kunna föra med sig.

  Gilla

 10. Charlotte French skriver:

  Och åtminstone en läsare – härkomst Australien kan läggas till. Upptäckte med glädje DGS för några månader sedan. Av ren självbevarelse drift så dricker jag min dagliga dos av sanning och sunt förnuft. Och så delar jag med mig där jag kan, blir mest olika Svenska grupper på Fejan. Ofta vill jag översätta till engelska och dela med mina landsmän av Svensk visdom och uppriktighet men hittills har jag helt enkelt inte hunnit. Australien har problem some liknar Sveriges. Glad att se att DGS växer. Önskar en stark brant av success i det nya året. Jag kommer aldrig bo i mitt modersland igen men mitt hjärta vill brista för vad som händer hos er.

  Gilla

 11. Bengt Holmgren skriver:

  Ett stort tack till alla som bidrager – den dagliga dosen av sunt förnuft som DGS levererar gör att det känns att det finns hopp om en bättre framtid. Och att hålla igång kostar! Vi läsare måste ställa upp. Ett absolut minimum är en krona per dag, dvs 30:- per månad. En god början är om 1000 personer ställer upp med en sådan autotransferering vilket skulle ge 360.000:- om året. DGS är värt många gånger det beloppet.

  Och budskapet måste spridas. Många fler måste ta del av klokskapen som presenteras på DGS.

  Gilla

 12. Bengt Holmgren skriver:

  Borde det inte komma in hundratusen i månaden? Det kostar att driva en blogg i DGS omfattning. Då behövs det 300 personer som vill lägga 100:- i månaden, dvs 3:- per dag! Det är bara att sätta igång, meddela banken att du vill ha en automatisk överföring. Den här informationen hittar du om du klickar på ”Doneran” nedan:

  Om du vill kan du använda autogiro och göra månatlig betalning. Gå då till din internetbank, klicka på ”Betala och överföra” eller motsvarande, lägg in kontonummer 5385 10 760 95, markera att det handlar om överföring och välj sedan ”Månadsvis”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.