Kommer mullorna att söka asyl i Sverige?

Mohamed Omar

”De flyr från förtryck. De flyr för sina liv”, säger politiker, journalister och aktivister. Eftersom sådana kategoriska generaliserar om migranterna riskerar att lura lättlurade människor, så är de farliga. De lurade kan inte längre tänka klart och nyktert. För det är inte alla migranter som flyr från förtryck, vissa kommer hit med sitt förtryck. Och det är inte alla som flyr för sina liv, vissa kommer hit och tar liv.

Den 22 september 2015 skrev sångerskan Malena Ernman, en av dåtidens godhetsapostlar, tvärsäkert på Facebook att det där med jihadister i flyktingströmmarna bara var en myt och att det är viktigt att ”vi rustar oss mot myterna”.

Sedan skedde de fruktansvärda jihadattackerna i Paris den 13 november 2015. Flera av jihadisterna hade asylbakgrund. Den verkliga myten är att alla migranter är goda flyktingar som flyr från förtryck och flyr från sina liv. Vi bör rusta oss mot den myten – med urskiljning och vaksamhet.

För om alla migranter som kom till Sverige flyr från förtryck, hur kommer det sig att hedersförtrycket breder ut sig här? Vilka är de som breder ut det? Och hur kommer det sig att man bygger moskéer med ekonomiskt bistånd från den islamiska diktaturen Saudiarabien? Vilka är de organiserar dessa moskébyggen, som står i kontakt med saudierna? Hur kommer det sig att vi får allt fler islamistiska organisationer som predikar religiöst förtryck, intolerans och hat? Varifrån kommer de? Och de båda jihadisterna som attackerat Stockholm, Taimour Abdulwahab 2010 och Rakhmat Akilov 2017, hur kom de hit? Jo, allt detta är en följd av vår invandringspolitik som motiveras med slogans om flyktingar som ”flyr från förtryck”.

Det finns ingen migrant som kommer till Sverige som ”flyr för sitt liv”. Samtliga har rest genom flera säkra länder innan de kom hit. Att de söker asyl i just Sverige beror på andra saker.

Just nu pågår protester i Iran mot mullornas styre. Till skillnad från i Syrien, så tror jag att ett regimskifte i Iran faktiskt skulle kunna leda till en bättre regim. För oppositionen i Iran är inte islamistisk. Men om Iran kollapsar så innebär det också att den shiitiska skölden mot sunnitisk jihadism krossas, vilket innebär att någon form av IS-rörelse återigen kan uppstå och vinna inflytande i Syrien, Irak och Libanon, tre länder som är mer eller mindre beroende av den shiaislamiska republiken Irans stöd för att hålla nere sunnitisk jihadism.

En komplicerad historia. För iranierna själva är det dock självklart bra om de får bort mullorna från makten och inför en sekulär regim. På längre sikt kan detta få en positiv effekt för hela Mellanöstern, även om, som sagt, det på kort sikt kan leda till eskalerat våld och konflikter i regionen. Den iranska regimens fall kommer också, till att börja med åtminstone, att öka Saudiarabiens makt, vilket tyvärr riskerar att främja islamiseringen i västvärlden.

För det är sunniterna som är majoritet bland muslimerna i världen, och i väst, och Saudiarabien är sunnivärldens religiösa centrum. Där ligger Mecka. Det är dit man åker på pilgrimsfärd. Och Saudiarabien är ett rikt land som finansierar islamisk mission.

Varför sker inte sådana här protester i Saudiarabien? Det islamiska förtrycket är till och med värre i Saudiarabien än i Iran. Det finns knappast någon demokratisk, sekulär opposition i Saudiarabien. Deras identitet är också på ett annat sätt sammanbunden med islam. Iranierna har ett starkt etniskt och kulturellt medvetande som inte är beroende av islam. De kan förlora islam och ändå vara iranier. För saudierna skulle det vara svårare att fylla tomrummet.

Det finns en vacker scen från protesterna i Iran. En kvinna som tagit av sig sjalen och satt den på en pinne. Stolt och modig står hon där, håret fladdrande i vinden. Sjalen är ju en symbol för den islamiska republikens kvinnoförtryck. Det är annat än den svenska feministen Gudrun Schyman som sätter på sig sjal!

Vad händer om den islamiska republiken skulle falla? Det är inte omöjligt att vissa mullor skulle fly till Sverige, landet med det öppna hjärtat. Utan turbaner skulle mullorna passa in ganska väl bland de så kallade ”skäggbarnen” på HVB-hemmen. Här skulle de kanske också få sympati från vänstern som offer för den växande ”islamofobin” i Iran. Kanske kan de också få en tröstande klapp på kinden av Gudrun Schyman…

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

28 reaktioner på ”Kommer mullorna att söka asyl i Sverige?

 1. O.T. skriver:

  Årets julsäsong har markerats av islamrelaterade kontroverser i nästan varje europeiskt land. De flesta konflikter har genererats av Europas multikulturella politiska och religiösa elit som har gjort allt för att sekularisera julen för att försäkra sig om att muslimerna inte blir stötta av den kristna högtiden.

  Många traditionella julmarknader har döpts om – Amsterdam vinterparad, Bryssels vinternöjen, Kreuzberger Wintermarkt, London Winterville, Munchens vinterfestival– för att projicera en multikulturell fasad av sekulär tolerans.

  Ännu mer bekymmersamt är att försöken att islamisera julen blir allt fler.

  https://sv.gatestoneinstitute.org/11608/europa-jul-islamisering

  Gillad av 6 personer

 2. Moab skriver:

  Jo, gott nytt valår. De vill ha det så här det är uppenbart, varför skulle vi INTE ta emot mullor, gör vi inte det redan? Vi tar ju emot IS-krigare och utvisar inte ens de som våldtar barn. Sverige har blivit ondskans hemvist, den ser aldrig ut som man tror. Varför kan man inte bo på HVB-hem med turban förresten, lågt i tak, är det inte diskriminering? Det behövs mer stöd så de inte kommer att hata oss.

  De styrande är våra fiender, inga mer bevis behövs. Vi behöver som komplement till en rikstäckande skamlista med namn ”Vi anklagar:” även lokala skamlistor på de som driver flyktingboenden, HVB-hem, politiker och skribenter vid lokaltidningar. Skriv ner och printa ut. Inga hot men rikligt med skam, name and shame. Vi behöver inte fabricera några bevis, det räcker gott med verkligheten. Pk-isterna kan använda listorna för att välja ut vilka som får gå på nästa års Nobelmiddag, vi andra ser folk på listan som borde skämmas. Hela Nobelfesten är en samling med människor som borde skämmas, alla är för våldtäkter, för IS-krigare i Sverige, för att Sverige används som bas för terror och varför inte en luftbro för mullor från Iran också? Min fantasi behöver pk-isternas nästa påfund, jag kan inte manifestera så mycket självsvådlig dumhet, mullor varför inte? Nästa grupp kanske är saudiarabiska bödlar?

  Att projicera skam är den viktigaste åtgärden just nu.

  Gillad av 8 personer

 3. Varva skriver:

  Tack Mohamed Omar – du är en STJÄRNA i vintermörkret! Tack för alla dina ”lektioner”. Tänk om du under 2018 fick undervisa våra makthavare – då skulle vi kunna få ordning på vårt arma Sverige. GOTT NYTT ÅR 2018 till dig och alla andra här på Det goda samhället-bloggen!

  Gillad av 7 personer

 4. Plip skriver:

  I ett annat land, med Sveriges upprepade skandaler och rent ut sagt vårdslösa styre..

  Där skulle det krävas rättsliga påföljder, för att ts det civiliserat…

  Men inte här, här låter vi Lövet med anhang utlysa fri jakt på framförallt, den kvinnliga medborgaren.

  Gillad av 6 personer

 5. Bo Svensson skriver:

  Att söka asyl i Europa, skall göras från hemtrakterna med e-mail. – Är de redan här, skall det ignoreras om de inte kan bevisa att de kommer direkt därifrån där de är hotade. Ensamkommande barn skall utan dröjesmål återförenas med sina föräldrar genom att skickas tillbaka till destinationen närmast där dessa troligen går att finna.

  Automatiskt svar på dessa e-mail skall bestå i en uppmaning att söka sig till ett FN-administrerat läger, alternativt ett grannland med likartad kultur, med ett språk de kan göra sig förstådda på och med islamsk tradition om de är muslimer.

  Gillad av 4 personer

 6. Mikael Birk skriver:

  Utöver det uppenbara att många migranter är ekonomiska flyktingar som söker än bättre framtid än vad det tex.innebär att vara afghansk flykting i Iran, så har den svenska antiintellektuella känslobaserade reaktionen inför migrationen en slapp tolkningsram baserad på vulgärförenklad dualism typ; goda – onda, vinnare – förlorare etc. Att flertalet muslimska länder i Mellanöstern har flera olika typer av förtryckande politiska och religiösa fraktioner inom ett och samma land förmår inte den banala karaktäriseringen av migranten hantera. Militanta islamister tvingas fly från mer eller mindre auktoritära militärstyren och tas emot som desperata flyktingar – implicit goda och försvarslösa, hade omvänt samma militanta islamister suttit vid makten skulle det bara innebära att en annan antidemokratisk politisk eller religiöst baserad grupp tvingats fly.

  Gillad av 1 person

 7. Jan Ahlström skriver:

  ” Kommer mullorna att söka asyl i Sverige?”
  Fan Eddie , jag gillar dig och det du skriver, du behövs verkligen men varför förstör du min nyårsafton med denna fråga?
  Skämt åsido, sköt om dig å jag önskar dig ett riktigt-riktigt gott nytt 2018!
  Janne A

  Gillad av 1 person

 8. Jan Molin skriver:

  Jag skulle inför det nya året vilja fira och hylla alla de kämpar som står upp för Sverige men som har fått och får lida smälek från sjupartiernas politiker med sitt anhang av mot Sverige otrogna ämbetsmän och journalister. Men jag tror och hoppas att en dag ska straff utmätas för alla dessa.
  Gott Nytt År på er alla skrivare: Julia Caesar, Karl-Olof Arnstberg, Gunnar Sandelin, Patrik Engellau med DGS, Mohamed Omar, Johan Westerholm med Ledarsidorna.se, Thorvald Alfsson och alla övriga bloggar som kämpar för Sverige som tex Samnytt, Ulsansblogg mfl.
  Tack för att ni skriver!

  Gillad av 2 personer

  • Bo Adolfsson skriver:

   Läs gärna antologin Priset! Tolv av Sveriges mest kända och genomtänkta kritiker av massinvandringen berättar om vad det kostar att stå upp för det egna landet och det egna folket, det självklara för de flesta folk i världens alla länder, men inte i Sverige.
   Den är sammanställd av Karl Olov Arnstberg och utgiven på Debattförlaget.

   Gillad av 1 person

 9. Eva Danielsson skriver:

  Enligt en annan läsvärd site, ledarsidorna.se, så är inte upproret i Iran underifrån, utan iscensatt av revolutionsgardet för att kunna avsätta Rouhani. Och stärka mullornas makt i stället. De har tydligen inte tyckt att han har varit tillräckligt strikt och hård.
  En påminnelse om hur svårt det är att bli av med maktfullkomliga fanatiker.
  Vi ska inte ha islam i någon variant i Sverige. Eller i Europa.
  Islam bör inte omfattas av någon sorts religionsfrihet, eftersom det framför allt är en politisk ideologi att likna vid nazism. Som strävar efter världsherravälde och totalitärt detaljstyre utan möjlighet att säga nej tack. Med mord och våld som metod.
  Stöd avhoppare och hjälp övriga att flytta till ett muslimskt land.

  Gillad av 5 personer

  • A skriver:

   Jag tror att uppror i princip aldrig kommer underifrån. De är ett verktyg för nån makt/elit.
   Nästan inget tycks vara vad det verkar vid en närmare studie.

   Mvh A

   Gillad av 1 person

 10. Peter skriver:

  Såg på utländska nyheter att det avgår massor av oplanerade flyg från Teheran just nu – utan känd/officiell slutdestination. Det betyder att ledarskapet där har börjat skeppa ut sina familjer/anhöriga till säkrare platser.

  Är Sverige ett av mottagarländerna? Kommer det att bli?

  Om det var något krut i oppositionen skulle de ställa den frågan i riksdagen just nu!

  Gillad av 2 personer

  • cmmk10 skriver:

   Självklart kommer mullorna och bödlarna att ges asyl i väst.

   Khomeini hämtades ju hem från Paris när Shahen blev avsatt. Allt i samma tradition som när Lenin hämtades från Schweiz då det begav sig. I Sverige lever flera terroristledare, som bara väntar på ett tillfälle att få återvända och ta makten – ett exempel är ledarna för mördandet (”befrielsekampen”) i södra Thailand.

   Gilla

 11. malmoperspektiv skriver:

  Under Shaen av Iran 1941-1979, Mohammad Reza Pahlavi, moderniserades utvecklades Iran. Levnadsstandarden steg dramatiskt. Kommunister och vänstermedia lierade sig med Ayatollah Khomeini och hans islamistiska anhang och störtade monarkin 1979. President Jimmy Carter förrådde sin allierade och den islamska totalitära republiken var ett faktum. Kommunisterna och socialisterna, som hade varit allierade med islamisterna, fängslades och mördades.
  Se gärna Stefan Molyneux’s informativa och personliga betraktelse om Iran; ”Iranian Uprisng ” https://youtu.be/KbXWFKttVs8

  Gillad av 1 person

 12. Klartext skriver:

  Omar, extraordinär

  Din insikt och intelligens överstiger PK-bondfångeriet med råge.

  Gott Nytt 2018 till Dig!
  Tack för Ditt offer.

  Gilla

 13. Paul skriver:

  Mohamed Omar fortsätter att skriva bra, sakliga och intressanta inlägg om islam och migration. Här saxar jag några citat från artikeln som är viktiga att uppmärksamma i den asylpolitiska debatten.

  ”För det är inte alla migranter som flyr från förtryck, vissa kommer hit med sitt förtryck. Och det är inte alla som flyr för sina liv, vissa kommer hit och tar liv”.

  ”Den 22 september 2015 skrev sångerskan Malena Ernman, en av dåtidens godhetsapostlar, tvärsäkert på Facebook att det där med jihadister i flyktingströmmarna bara var en myt och att det är viktigt att ”vi rustar oss mot myterna”.
  Sedan skedde de fruktansvärda jihadattackerna i Paris den 13 november 2015. Flera av jihadisterna hade asylbakgrund. Den verkliga myten är att alla migranter är goda flyktingar som flyr från förtryck och flyr från sina liv. Vi bör rusta oss mot den myten – med urskiljning och vaksamhet”.

  ”Det finns ingen migrant som kommer till Sverige som ”flyr för sitt liv”. Samtliga har rest genom flera säkra länder innan de kom hit. Att de söker asyl i just Sverige beror på andra saker”.

  Gilla

 14. Hortensia skriver:

  Oh ja, Eddie, turbanförsedda mullor, knarksmugglande mulor, skjutglada ”mul”-åsnor och långfingrade jubelåsnor i människohamn kommer säkerligen att fortsätta lockas hit av Sjuklöverns sockersöta löften om gyllene bidragsmorötter under glittrande regnbågar i multikulörta luftslott, här i naivitetens högborg Sverige, där precis alla utlänningar som vill, ids och förmår ta sig ända hit kan söka ”asyl”…

  … men kommer hitresta tokislamister, livsstilskriminella och obildbara illiterater att kunna räkna med evig försörjning på svenska folkets bekostnad efter valet i september 2018?

  Skulle inte tro det. Det mulnar på i kalla Norden och det mullrar i stugorna när krampaktigt knutna nävar krafsar efter de allra sista, snabbt sinande, ynka slantarna i allt tunnare plånböcker medan det svenska samhället, som vi kände det, trasas sönder in i minsta lilla vrå av vettlöst våldsamma, importerade konflikter, tidigare utrotade sjukdomar och blodisande islamisering. Nog nu! Gott Nytt År!

  Gilla

 15. olle reimers skriver:

  Det finns anledning att fråga sig i vems intresse minirevolutionen i Iran sker just nu. Det är bara att gå tillbaka till den arabiska våren för att få en bra jämförelse.

  Gilla

 16. Alexander skriver:

  Mycket bra skrivet! Läser alltid dina artiklar och instämmer i allt du skriver.Du är otroligt klarsynt och kunnig.Önskar dig ett riktigt gott nytt år 2018.

  Gilla

 17. Marie. J skriver:

  Jag hoppas att du delas o gillas så mycket att makthavarna INTE kan tysta din röst.
  När jag som svensk säger likadant blir jag attackerad och kallad rasist o islamafob.

  Har bott i egypten några år och sett en del.
  Som att kvinnorna inte är mer skyddade o hedrade för sin sjal o täckande klädnad.
  Nej, på bussar, tunnelbana i stan, på marknaden, så tafsar männen o trycker sig mot dem.
  De har särskilda kvinnovagnar där av en anledning.
  Hur saudierna bekostar mosken i Hurghada och därmed också tilllåts mer inflytande…
  Hoppas din röst får höras och att makthavarna ska börja lyssna.
  Tack

  Gillad av 1 person

 18. Rolf skriver:

  Vad händer i ME just nu.
  ”And as President Putin tries to withdraw from the Syrian conflict as soon as possible, the task of the West is the opposite – to drag Moscow into Middle Eastern affairs, in Syria, Egypt, Libya and Sudan, while attaining its own goals, among which includes the overthrow of President Assad. ”

  https://friendsofsyria.wordpress.com/2017/12/24/brace-for-impact-israel-saudi-arabia-and-the-us-are-about-to-invade-syria/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.