Påven vilseleder i stället för att leda

Mohamed Omar

Påven Franciskus firade midnattsmässa på julnatten i Peterskyrkan även i år. Det är en mässa som hela världen följer via direktsändningar i radio och tv. I sitt jultal jämförde han dagens extrema massinvandring till Europa från Afrika och Mellanöstern med Josef och Maria som sökte någonstans att övernatta i Betlehem.

I julevangeliet, evangelium enligt Lukas, kapitel 2, vers 1-20, läser vi att på kejsar Augustus tid skulle ”hela världen” skattskrivas. Josef och Maria reste då till Betlehem, som var Josefs hemstad. Det var fullt på alla härbärgen, så paret fick tillbringa natten i ett stall. Där födde Maria sin son, Jesus. Det är denna scen som avbildas i julkrubban:

”Och hon födde sin förstfödde son och lindade honom och lade honom i en krubba, ty det fanns icke rum för dem i härbärget.” (Luk. 2:7)

Julevangeliet gör ingen stor affär av detta. Det bara konstateras att det var fullt. Att påven fått denna berättelse till att handla om massinvandring är underligt, minst sagt. För det första reste inte Josef till ett främmande land, utan till sin egen hemstad. Han reste inte heller dit för att invandra eller söka asyl, utan för att uträtta ett ärende, att skatteskriva sig, och sedan återvända.

För att tillfredsställa människors behov av drama försöker påven i sitt tal få resan att framstå som lång och mödosam, men i själva verket rör det sig om en resa på omkring femton mil mellan Nasaret i Galiléen och Betlehem i Judeen.

Påven menar att vår tids migranter följer i Josef och Marias fotspår när de är ”tvingade att fly”:

”Så många andra fotspår är gömda i Josef och Maria fotspår. Vi ser spåren av hela familjer som är tvingade att fly i dagsläget. Vi ser spåren av miljontals människor som inte väljer att lämna, men drivs från sitt land och tvingas lämna sina kära bakom sig.”

Josef och Maria flydde inte från någonting. De skulle som sagt iväg på ett ärende i enlighet med kejsarens påbud.

För att få de som avvisar migranter att känna sig dåliga liknar han dem vid härbärgesvärdarna som avvisade Josef och Maria. Men de två heliga blev inte avvisade av elakhet, utan för att det var fullt. Det var många som skulle skattskriva sig i Betlehem. Jag förmodar att de tänkte betala för sig på härbärgena. Inte som asylsökarna som kommer till Europa idag, som vill ha mat och husrum betalat av medborgarna i värdlandet.

Asylsökarna som kommer till Europa söker inte någonstans att sova en natt eller två. Så jämförelsen är helt orimlig. De väljer att söka asyl i de länder som ger bäst fördelar. Innan asylsökarna kommer till Sverige har de rest genom flera säkra länder. Ingen av dem kommer hit direkt från en konfliktzon.

Det är som om Josef och Maria skulle ha erbjudits flera sovplatser, men tackat nej till alla för att de ville övernatta i det där fina huset med god mat och sköna sängar. Ja, en sak som dagens asylsökare skulle kunna lära sig av berättelsen om stallet är förnöjsamhet. Josef och Maria nöjde sig med stallet. De klagade inte. De sökte någonstans att sova, inget annat. Om asylsökarna verkligen bara söker asyl, inget annat, så duger grannlandet. Finns ingen anledning att resa till det kalla Norden.

Josef och Maria, förutsätter jag, uppgav sina rätta identiteter. Inte som de ”ensamkommande flyktingbarnen” som kommer till Sverige, som i många fall är vuxna män som ljuger om sin ålder och även om sitt ursprungsland, för att skaffa sig fördelar. Eftersom det är en synd att ljuga, kunde påven ha använt detta tillfälle till att tillrättavisa dem. För pengarna vi lägger på ensamkommande män utan asylskäl skulle vi ha kunnat göra mycket för världens flyktingar och fattiga.

Vad jag förstår fanns det ingen stor kulturskillnad, och ingen fientlighet, mellan Nasaret och Betlehem. Det fanns ingen anledning för betlehemiterna att frukta att nasaréerna skulle försöka attackera dem. Dock finns det en stor motsättning mellan fundamentalistisk islam och majoritetskulturen i Europa. Många migranter kommer från islamiska länder där det frodas ett starkt hat mot väst. Det har skett attacker, stora attacker med många döda. Vi har skäl att vara vaksamma. Det har funnits jihadister bland migranterna. Hur var det med att vara kloka som ormar?

Josef och Maria var två personer. Två! Det var ingen massinvandring. Det hela hade som sagt inget med invandring att göra över huvud taget. Men låt oss säga att de hade invandrat till Betlehem, att de hade bosatt sig där, och att de hade en totalt annorlunda kultur än betlehemiterna. Dessa två skulle omöjligt kunna göra någon skillnad. Det hade inte förändrat Betlehem det minsta. Volymerna i dagens massinvandring innebär dock att kulturen förändras i Europa. Islamiska fundamentalister vill inte bara bevara sin ideologi, utan även sprida den.

Se på de kristnas öde i islamvärlden! Vi har facit i hand. Påven borde fråga sina kristna bröder och systrar som lever i islams länder hur de har det innan han bestämmer sig för att islamisering är en sådan god idé. För islamiseringen går inte att skilja från massinvandringen. Det är invandring och inget annat som lett till att islam fått spridning i Europa.

Påven, som är ledare för världens 1,2 miljarder katoliker, borde ha bättre omdöme en så här. Det är direkt farligt att uppmana människor till oförsiktighet och ansvarslöshet i invandringsfrågan. Jag kommer osökt att tänka på Jesus ord i Matteusevangeliet: ”Frågen icke efter dem. De äro blinda ledare; och om en blind leder en blind, så falla de båda i gropen.” (15:14)

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

70 reaktioner på ”Påven vilseleder i stället för att leda

 1. Anne-Hedvig skriver:

  Jeg hørte ikke pavens midnattsmesse. Omtalte han virkelig bare vandringen til Bethlehem?! Som var for å ”beskrives til skatt” (som det står i Christian den 4des bibel). I så fall misbruker jo paven Lukas til sine egne formål!

  Derimot fortelles det som kjent at Josef og Maria med barnet siden måtte flykte til Egypt pga Herodes’ forfølgelse. Men Egypt var et naboland, den lille familien krevde neppe understøttelse for seg eller resten av slekten, og de reiste hjem igjen så snart faren var over.

  Stryk for paven – falsk bruk av bibelteksten og utnyttelse av gode menneskers sinnelag på en julenatt. Propaganda altså! Dette var dårlige saker 😦

  Gillad av 6 personer

 2. Anne-Hedvig skriver:

  PS. Man kan jo lese i Samhällsnytt (samnytt.se) på 24.12 (julaften!) om kvinnen som måtte føde i bilen på vei til Göteborg, ”fordi det ikke var plass til dem i ”herberget” (les: BB på hjemstedet). På BB lå det muligens kvinner fra Midtøsten og fødte? Vård og annen infrastruktur er jo underdimensjonert pga masseinnvandringen.

  En historie for paven å tenke på?

  Gillad av 11 personer

 3. Rolf skriver:

  Nja det var flykten från Betlehem till Egypten påven menade. Flykten efter det att Herodes kände sig hotad av ryktet om Messias födelse efter att de vise männen lurade Herodes med att inte som de lovat återvända till honom och berätta om vad de sett efter besöket i härbärget och där sett Jesusbarnet. Herodotos blev vred och rädd och gav order om att döda alla gossebarn i Betlehem. Då flydde Josef o Maria med sitt barn till Egypten.

  Gillad av 1 person

 4. Palle skriver:

  Mohamed: klockren analys!
  Hörde av en bekant hur Mikael Wiehe i julhelgen på ett liknande sätt (inga jämförelser i övrigt mellan denne sångare och påven) ”kidnappat” en historia för egna syften. I hans fall rörde det sig om H.C. Andersens saga om flickan med svavelstickorna, som han jämförde med rumänska tiggare …
  Medkänsla och hjälp till behövande är oerhört viktigt, men det behövs både hjärta och hjärna som alltid i sådana frågor.

  Gillad av 1 person

  • Bo Svensson skriver:

   Tycka synd om i verkligheten handlar alltid om att vilja hjälpa där man ser att en liten insats kan göra stor skillnad. – Hade flickan med svavelstickorna varit inte bara fattig och frusen utan också ful, fet, sjuk och elak, hade det kostat allt för mycket möda att rätta till men hennes lidande hade ju varit på samma nivå.

   Gilla

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Bra Mohamed, mycket lärorikt för historielösa svenskar vars undervisning startar med Erlander, Palme och likasinnade kring för förra sekelskiftet. Kanske en analys av Anders Arborelius uttalande om Trump kommer från din penna?

  Gilla

 6. larslindblog skriver:

  Jag la märkte till att TV 4 sände Påvens tal…och dessutom intervjuade kardinal Arborelius som är inne på samma villospår som påven.
  Däremot undanhåller samtliga medier att Ärkebiskopen av Warszawa , biskopar i Ungern och Rysslands kyrklige ledare Patriark Kirill sagt i olika intervjuer att : ” enda räddningen för Europa är en stor repatriering av muslimer till deras egna länder ”

  Gillad av 9 personer

 7. Igor skriver:

  ”Påven menar att vår tids migranter följer i Josef och Marias fotspår när de är ”tvingade att fly”:”
  Påven var säkert rädd att förlora jobbet om han uttryckt sig ”olämpligt”.
  Det hade varit en gåva från gud till alla Sveriges pensionärer om han inte hade farit med osanning.
  Och hade migranterna lyssnat på Påven hade de nu haft kortare väg hem nu när deras grannar slutat kriga.

  Gilla

 8. ericr45 skriver:

  Il Papa tycks vara rent usel på enkel matematik?
  Inte har väl HAN gått i svensk skola???
  Känns lite som om påvedömet i och med denna påve tagit några steg bakåt i utvecklingen och anpassningen till dagens sanhälle.
  Trodde att det börjat röra sig åt rätt håll. Katolikerna är värde en påve som är mer i tiden.
  Tiden kommer at visa vad..

  Gilla

 9. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Är det inte på tiden att gå från ord till handling och låta principen allas lika värde gälla? Är det inte dags att inse att en 81-årig farbror som, till bringat större delen av sitt liv i avskildhet kanske inte är rätt person att lyssna till när det gäller världspolitikens viktigaste frågor. Dags att inse att det är en vanlig skröplig människa som föses fram till scenen som kanske inte vet mera om ämnet än vi andra.

  Gillad av 1 person

  • Anne-Hedvig skriver:

   Paven burde vite fra sin teologi at vi mennesker er skrøpelige vesener og har våre begrensninger (kall det ‘arvesynd’ eller annet). Vi kan ikke frelse verden – iflg. kristen teologi er det Jesu oppgave! Vår oppgave er å hjelpe og gjøre så godt vi kan, men vi ER IKKE Jesus!! Mange i dag er grepet av en slags religiøst preget grenseløs stormannsgalskap som virker helt sykelig. De gamle grekere hadde mye å si om hybris.

   En annen åndelig leder, Dalai Lama, ytret for en tid tilbake at de unge innvandrete mennene i Tyskland burde dra hjem når krigen var slutt og bygge opp sine egne land, altså ikke forbli i Tyskland. ”Tyskland skal være Tyskland!”, sa han, og få beholde sin egen kultur.
   Dét er en leder med bena på jorda, og kraft til å si hva som er rett.

   Gillad av 2 personer

 10. Werner von Winkelbaum skriver:

  En mycket klok betraktelse som med logisk precision blottlagger svagheterna i pavens argumentation.

  Paven forbigar myntets andra sida: Vem ska betala kalaset? Vem ska avsta fran sjukvard och intjanad pension for att forsorja pavens gaster? Den katolska kyrkan, som sitter pa en enorm formogenhet, lar inte sjalv bidra med mer an en spottstyver. Kanske har han lart av svenska politiker och mediafolk — det ar latt att vara generos med andras pengar. Man forvantar sig nagot mer intellektuellt arligt fran chefen for en organisation med 1200 miljoner medlemmar.

  Sedan kan man paminna om att Josef tog med sig sin hoggravida flickvan nar han reste — till skillnad fran dagens Yussif som lamnar mamma och sina trolovade hemma nar han reser till
  Schlaraffenland med alla dess kottsliga frestelser.

  Werner

  Gillad av 2 personer

  • Anne-Hedvig skriver:

   Da jeg sjekket pavens tale på Vatikanradioen, sto det også å lese på nettsiden at Vatikanet har bosatt tre – 3 – flyktningefamilier (hvorav to kristne).

   Gilla

  • Björn skriver:

   ”Vem ska betala kalaset? Vem ska avstå från sjukvård och intjänad pension för att försörja påvens gäster”? Och inte bara påvens gäster förresten, en del andra ”kalas-värdar” runt om i EU står ju också i kö för att dela ut inbjudningar! Inte minst vår egen ”Vi bygger inga murar, bara hinder mot bilburna islamist-attacker” Löfven! Ja, vem f-n ska betala? Jag har inte sett eller hört en enda av alla ”goda globalister”, nånsin ens snudda vid den frågan!

   Gilla

 11. Magnus Rosensparr skriver:

  ”Frågen icke efter dem. De äro blinda ledare; och om en blind leder en blind, så falla de båda i gropen.”
  Så är det, och påven borde inte sälla sig till EU-etablissemanget i Bryssel och andra globalistiska ledare i världen, ty det är att ställa sig på lögnens och hedningarnas sida. Det är inte första gången en påve gör bort sig, men turligt nog behöver vi protestanter inte bry oss om vad påven tycker.

  Gilla

 12. Carina skriver:

  Helt suveränt. Önskar att våra politiker läste dina betraktelser. Till skillnad från dem så vet du vad du talar om.
  Mycket märkliga liknelser görs också mellan våra dagars asylinvandring och utvandringen till Amerika där man fick ta eget ansvar och passade man inte in fick man ta båten tillbaka.

  Gillad av 6 personer

  • Per-Anders skriver:

   De flesta som reste till Amerika från Sverige var ”raggade” av amerikanska bolag. De fick resan betald och de som var jordbrukare hade jord tilldelad. Så kallade rekryteringsagenter reste runt i Sverige och försökte övertala folk att resa till Amerika.

   De som reste till Amerika gjorde det av två huvudskäl. Arbete och religion. På denna tid förföljde statskyrkan medborgare som var anslutna till andra trossamfund. Precis som idag – om du har fel åsikter – försökte statskyrkan på den tiden få folk sparkade från jobbet om de var med i något annat trossamfund.

   En annan sak med svenskarna som åkte till Amerika i jämförelse med asylinvandringen till Sverige. Svenskarna vara duktiga, kreativa, hade hög arbetsmoral, var hederliga och ärliga. Framförallt ställde de inte krav på USA och de tvingade inte på någon deras trosuppfattning.

   Det spelar inte så stor roll var svenskar slår sig ned i världen. Det blir blomstrande områden. Kan vi säga detsamma om dagens asylinvandring. Nog blomstrar brott och sexualbrott, men det kanske inte är det som avses med blomstra!

   Gilla

 13. K. Ulvert skriver:

  Tror påven att han med vackra ord kan förändra verkligheten?
  Tror han att han med en rejält haltande liknelse kan få människorna i Europa att släppa en av de mest grundläggande drifterna; att försvara sitt och de sina?
  Kyrkans män och kvinnor gör allt för att bli fullständigt irrelevanta, och karljävuln går ju faktiskt islams ärenden.

  Gillad av 5 personer

 14. O.T. skriver:

  Det jag inte kan förstå med Svenska Kyrkan är varför man inte går hela vägen ut och bryter relationen till den patriarkala kristna religionen och dess lära som den framgår av bibeln? Antje Jackelén har även i uttalanden visat stor tolerans mot islam trots de uppenbara konflikterna mellan koranens läror och bibelns nya testamente. Det logiska vore ju att ärkebiskopen och hennes övriga styrande konstaterade att deras politiska värderingar inte är förenliga med det som står skrivet i kristendomens urkund – bibeln. Man borde således bilda en ny religion baserad på de värderingar man tror på, istället för att klamra sig fast vid en religion vars lära går stick i stäv mot dessa värderingar på en rad punkter.
  https://anthropocene.live/2017/12/25/en-liten-julbetraktelse/

  Gillad av 1 person

 15. Asta skriver:

  ”Deltog i julbönen i Yttergrans kyrka i Uppsala stift. Gudstjänsten bestod tyvärr mest bara av politisk propaganda. Prästen predikade mot restriktiv migrationspolitik och de uppfattningar finansministern gav uttryck för häromdagen. Oerhört trist. Kyrkan måste avpolitiseras”, skriver författaren Fredrik Kärrholm på Twitter.

  ”Enastående vacker kyrka dock, från 1100-talet”, påpekar han samtidigt.

  Kan jämföras med kungens jultal, han satt på sitt slott och och tycker att vi inte uppoffrar oss nog.

  Gillad av 1 person

 16. Malin skriver:

  Väldigt bra text! Jag tror att det är många (av oss) katoliker som har svårt för påve Franciskus. Hans uttalanden har definitivt skapat förvirring och debatt. Han är ingen Benediktis XVI eller helige Johannes Paulus II.

  Gillad av 2 personer

  • Per-Anders skriver:

   I Sverige säger man att om Jesus hade levat idag då hade han varit socialdemokrat. Det är helt fel. Han skulle aldrig ha varit en socialdemokrat. I stort alla påvar genom historien har varit konservativa. Dagens påve är socialist och hans vänstervridning av ämbetet diskuteras ganska flitigt och kritiskt i USA.

   Gillad av 2 personer

 17. Thomas Ek skriver:

  Hær håller jag inte rikttigt med Mohameds beskrivning.
  Påven Franciskus talar i termer av vi ska vælkona Alla mænniskor.
  Påven gær ingen skillnad på vad de tror på.
  Alla ær vælkomna. Det ær ett Vællovligt synsætt,
  En vællovlig tanke.
  Ett nobelt synsætt.
  Det ær Påvens uppgift att sprida det førhållningssættet.
  Att vi hær i Europa som en føljd av den stora migrationen inte kan hantera den ondska som føljer med migrationen/invandringen, ær en annan sak.
  Påvens uppgift ær att ta skydd før de fattiga och utsatta.
  Påven fullfløljer bara sin uppgift, som jag ser det.

  Thomas Ek

  Gilla

  • Per-Anders skriver:

   Påven har en klart socialistisk agenda. Påven ska försvara kristenheten och islam är en fiende till kristenheten. Påven ska tala om förföljelsen av alla kristna i världen, mord på kristna i religionens tecken, förstörelsen av kyrkor. Han ska tala om att dessa förföljelser i stort sker av människor som anförtror sig till islam. Påven ska varna och tala om konsekvenserna av underlåtenhet mot islam. Han ska tala om att enda sättet att hålla heliga platser öppna för alla religioner är att kristna har kontroll över dessa platser.

   Sist. Om vi jämför fattigdom i kristna västerländska länder mot muslimska länder, var tror du fattiga vill leva? Ska påven tala om hjälp till fattiga då ska han absolut inte vilja se en utbredning av islam i världen. Påven talar för ökad fattigdom.

   Gillad av 3 personer

   • Thomas Ek skriver:

    Har lånat en norsk dator som det inte går att skriva svenska med.
    Min dator stals på Faro airport Security control i Portugal, av alla stællen.

    Thomas Ek

    Gilla

   • Anne-Hedvig skriver:

    Sørgelig med dataen din!
    Har du forsøkt å holde tasten nede (ø, æ) – da skal det komme opp list med omlydsvarianter (ö, ä).
    Det er i hvert fall slik på min norske mobil…

    Du kan vel også gå inn på dataens ‘Innstillinger’ og velge svensk tastatur (prøv eventuelt søk: ‘tastatur’). Dataer har mye å by på under overflaten!

    Håper det ordner seg 🙂
    Vennlig hilsen Anne-Hedvig

    Gilla

   • Margareta skriver:

    Fridolin? (Kan inte låta bli att skriva ner min första reflektion. Leif GW lär ju ha yttrat att Fridolln är en orm).

    Gilla

 18. Jaxel skriver:

  Jag lyssnade bara väldigt förstrött, men tyckte mig uppfatta att hans högvördighet HMK uttryckte ungefär samma tankar som påven.

  Gilla

 19. Sidonie Jansson skriver:

  Dalai Lama har varnat Europa från att ta emot många migranter . Länderna i Europa borde skydda sin egen kultur och livsstil istället, och för många människor från andra kulturer skulle inte vara något positivt enligt honom. En klok man!

  Gillad av 5 personer

 20. Bo Svensson skriver:

  Begrundar vad han borde sagt istället:

  Alla som är angelägna om att följa i Kristus fotspår och göra det rätta, försök inte lösa alla problem som andra sätter i ert knä. – Ni måste tillåta er att välja att satsa era begränsade resurser och er begränsade ork och motivation där den kan göra bäst effekt. – Skall mänskligheten utvecklas framlänges, är det i kraft av sina förtjänster man skall vinna terräng och inte för att man misslyckats att ordna fred och välstånd hemmmavid. – I det läget skall man istället be dem om hjälp som lyckats bättre och kanske få en mera kompetent ledning av sina länder.

  Gilla

  • Bo Svensson skriver:

   Fortsättning: Och ännu angelägnare att tänka på i dessa tider än människovänlighet, är att värna om livsmiljön och artrikedomen och att få till incitament för måttlig fortplantning så att det finns hopp om försörjning för alla nytillkomna. – Det är inte bara här och nu som gäller, – man måste ha vida perspektiv i tid och rum och inte göra sig dummare än man är.

   Gilla

 21. mikaelf skriver:

  Midnattsmässa i Peterskyrkan på julafton: Vatikanen som en fästning under kriget säkrad av alla tjänster, övervakad, kontrollerad… och mot denna bakgrund påvens undervisning att vi behöver inte frukta ”flyktingarna”. Finns det någon motsättning här?

  Gilla

 22. Hedvig skriver:

  ”I sitt jultal jämförde han (Påven) dagens extrema massinvandring till Europa från Afrika och Mellanöstern med Josef och Maria som sökte någonstans att övernatta i Betlehem.”

  Det är klart att Påven som enbart har ansvar för de kristna, andliga dimensionerna, inte tycker sig har något som helst ansvar för de materiella behoven. Hur ska t ex högskatte- och välfärdssamhället Sverige, klara av att både sörja för sina egna medborgares välfärd OCH alla de fattiga och outbildade migranter som lyckas ta sig in i landet?

  Ingen kan med fog säga emot, att det är bara en tidsfråga innan det tidigare fredliga, demokratiska välfärdslandet Sverige glidit utför stupet.

  Gilla

 23. Gösta Johnsson skriver:

  Påven har gett sig in i en farlig diskussion. Jag skulle kunna tycka att Vatikanen nu efter påvens tal bör öppna hela sin lilla stat för flyktingar.
  Det ryms en hel del i Peterskyrkan i kapellet och kanske till och med ERS HÖGHET själv kan inhysa en del i sitt gemak. Han har säkert rum för en eller flera i i sitt sovrum…eller i några rum i palatset.

  Dessutom kan han ju anställa några som talskrivare och uppassare, påvebilen behöver putsas då och då och några kan han säkert behöva som handtvättar kläder mm mm

  Han bör ju föregå med bra exempel…och inte bara tycka att andra skall göra det ena och det andra.

  Gilla

 24. Per-Anders skriver:

  När vi talar om hjälp i Sverige och hjälp i flyktingläger är det två kategorier av människor vi vill hjälpa.

  1. De verkliga flyktingarna i flyktinglägren.
  2. Godhetsmänniskorna i Sverige.

  Godhetsmänniskorna får inte sina behov tillfredsställda om vi hjälper flyktingar i flyktingläger (om de inte ner på plats och hjälper till där). Godhetsmänniskorna bryr sig inte om andra människor än sig själva. Det är deras behov av att känna sig goda det handlar om.

  Precis som en skådespelare står på scenen för att bli uppmärksammad och få fylla sin själ med den upplevelsen, vill godhetsmänniskorna få fylla sina själar med tillfredsställelsen av godhet. Det är det vi lägger alla våra skattepengar på, får arbeta längre i livet för och avstå bostad för.

  Gilla

 25. Armageddon skriver:

  Påven och Vatikanstaten tillhör den globalistiska hydran med dess många huvuden. Inte konstigt att påven går Illuminaternas och Frimurarordens ärenden, eftersom de ‘äro ett och samma’. Massor av människor stred under århundranden för att mota bort den djävulska sekt som benämnes islamism. De viktiga, västvärldens, segrar under 1400- och 1500-hundratalet för att hindra invasion av den totalitära, fascistiska ideologin tycks idag vara totalt bortblåsta som historiska lärdomar. Hjälp åt nödställda vid krig och konflikter sker bäst, mest humanitärt och ekonomiskt effektivt, i krisområdenas närhet, eftersom den viktiga kulturella likheten där finnes. Den finns inte i Europa för shariatörstande horder från MENA. Beviset finns redan för alla icke-blinda och icke-döva i bl.a. Sverige som krackelerar under tyngden av ekonomiska uppoffringar av skattebetalande medborgare och kulturell dissonans. Påven och Vatikanstaten kan liksom världens rikaste kyrka, den svenska, göra bäst nytta för nödlidande genom att använda sina enorma rikedomar till att bygga upp välförsedda hjälpcentra i viktiga krisområdens omedelbara närhet, en sann kristen gärning. Min egen dystra prognos är att Sverige, om radikal politisk förändring inte sker inom de närmaste åren, går tillmötes ett inbördeskrigsliknande tillstånd av modell Libanon under trycket av den muslimska, snabbt ökande diasporans efterhand ökande krav på svenska skattebetalares finansierade välfärd och separatisltisk samhällsordning för muslimer, dikterar av sharia som rättesnöre och samhällsideal. Integration är inte huvudspåret, något som imamerna predikar närhelst tillfälle ges.

  Gilla

  • Ki Kollbrunner skriver:

   Därför skall vi informera folk som inte vet, förstår eller blundar för den verkliga målet Islam har, nämligen fortsätta med det som var meningen då.. Erövra världen…. Men för att kunna prata öppet om faran /hotet måste man ha en regering som inte klassar någon som – ist eller -fob så fort man kommer med fakta eller vill att Sverige förblir svenskt…

   Gilla

 26. Ki Kollbrunner skriver:

  Skicka som öppet brev till påven.. Fråga också hur många ryms i Vatikanstaten. Materiella saker och rikedomar (som de har i överflöd) vill varken påven, kardinaler och biskopar ha, däremot kommer de att behöva mycket för att ge som bidrag, ända sättet att locka migranterna dit ..
  Ett tips är att dra in på skyddsutrustning och vakter.
  Vem och varför behöver de ha det??

  Gilla

  • Anne-Hedvig skriver:

   Gå inn på Vatikanradioens blogg – jeg har lagt inn link i et innlegg ovenfor.
   Hvis du scroller ned, finner du en notis om at tre (3) flyktningefamilier er tatt inn i Vatikanet. 2 av dem er kristne.

   Gilla

 27. malmoperspektiv skriver:

  Tack Muhamed Omar för en utmärkt och angelägen krönika. Sedan flera år har jag som tradition att följa midnattsmässan i Peterskyrkan. Besviken och irriterad stängde jag av den efter påvens PK-tal. Den falska bild han målade upp, var i retoriskt finess, i klass med med Joseph Goebbels berömda tal ”Det totala kriget” i Berlin 1943, som syftade till att mobilisera folket inför det hotande nederlaget. Lögnerna och och verlighetsförfalskningen kände då heller inga gränser. Allt för den ”goda saken”.

  Även om jag inte är katolik har jag länge betraktat påvestolen som ett fyrtorn i en tid där vår västerländska kultur har bespottats och förhånats av ryggradslösa kappvändande politiker, massmedia och kyrkor. Katolska kyrkan har länge stått fast vid inopportuna principer, som t.ex. frågor gällande abort, skilsmässa, homoäktenskap och preventivmedel. Även om jag inte delat deras ståndpunkter så har deras principfasthet ingivit respekt. Med den nya påven i rodret kanske vi snart får se katolska präster dansa i färgsprakande HBTQ-parader. Ytterligare en bastion för vår kultur tycks hålla på att rämna.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.