Det är män som våldtar

Stefan Hedlund

Sakta men säkert börjar ett av det politiskt korrekta Sveriges mest överordnade tabun eroderas, nämligen det som hävdar att det inte finns något samband mellan det ökade inflödet till vårt land av migranter och den ökade frekvensen av brottslighet, särskilt grova våldtäkter. Allt fler skribenter, och även politiker, börjar nu kräva att sambandet mellan etnicitet och kriminalitet måste kartläggas.

Det är ett synnerligen rimligt krav. Man kan på goda grunder fråga med vilken rätt myndigheter och PK-medier har beslutat att medborgarna inte skall få ta del av information kring en så viktig konsekvens av de senaste årens massiva inflöde av migranter. Fundamentala principer om yttrande- och åsiktsfrihet förutsätter faktiskt transparens i myndighetsutövning, och en mycket stor varsamhet i tillämpning av censur och selektiv informationsförmedling.

Våldtäkt är förvisso i sig inget nytt fenomen i vårt land. Även vi har en lång och beklaglig tradition av övergrepp mot kvinnor, alltifrån överfallsvåldtäkter till sexuella trakasserier på arbetsplatser och övergrepp inom parförhållanden. Det som är nytt är den kraftiga utbredningen av grova gängvåldtäkter, ofta med direkt tortyrliknande inslag.

Officiella förnekanden av att detta skulle kunna tänkas hänga samman med det stora inflödet av unga män från länder med en väsentligen annorlunda kvinnosyn är inte bara kränkande för det allmänna rättsmedvetandet. Det visar också på de politiskt korrekta aktivisternas, och politikernas, kompakta resistens emot fakta och försök att finna nödvändiga förklaringar.

Det är slående med vilken emfas man tillbakavisar varje form av hänvisning till de arabiska orden taharrush gamea, vars innebörd är att en stor grupp arabiska män omringar en kvinna, företrädesvis en västerländsk kvinna men kan även vara en arabisk kvinna som klär sig västerländskt, för att därefter utsätta henne för sexuella övergrepp. Exakt detta är vad många unga svenska kvinnor under senare år har blivit utsatta för, på ett otal festivaler.

Den officiella förnekelsen av att det existerar ett samband mellan kulturell bakgrund och benägenhet att samlas för att begå grova gängvåldtäkter innebär att medborgarna förväntas tro att det är Nisse i Hökarängen och hans kompisar som har fått en snedtändning.

Det i sammanhanget mest oroväckande är att åsiktspoliserna inte begränsas till en krets vänsteraktivister på PK-mediernas kultur- och ledarredaktioner, vilket vi hade kunnat leva med. Ambitionen att locket skall läggas på, och att våldtäktsmännens etnicitet inte får diskuteras, omfattas beklagligt nog även av landets ”feministiska” regering, med långtgående implikationer för rättstillämpningen. Om landets regering bestämmer att ett problem inte existerar blir det inte heller möjligt för dess myndigheter att vidta nödvändiga åtgärder.

Statsminister Stefan Löfvén har outtröttligen gjort sig till tolk för förnekelsen av att det skulle finnas ett samband mellan migration och brottslighet. Det väckte stor uppmärksamhet när han vid ett besök på prestigefyllda World Economic Forum inför församlade journalister emfatiskt förnekade just detta samband. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson har gått ännu längre, då hon i en intervju med BBC förklarat att våldtäkterna i Sverige faktiskt minskar.

Det politiskt korrekta svaret på frågan om våldtäktsmännens etnicitet är glasklart: ”Det är män som våldtar”. Detta är, till att börja med, ett påstående som är på gränsen till direkt lögnaktigt. Ett av många för det feministiska prästerskapet pikanta inslag i #metoo-kampanjen har varit att bekräfta det alla sedan länge varit väl medvetna om, nämligen att även kvinnor våldtar och trakasserar. En politik som på allvar syftar till att göra slut på våldtäkter och sexuella trakasserier kan knappast bli trovärdig om den utgår ifrån att kvinnor aldrig kan vara förövare, endast offer.

En minst lika allvarlig komponent i påståendet om att det är män som våldtar är föreställningen om ett slags kollektiv skuld, om att alla män i grunden är våldtäktsmän. Manliga feminister har under senare tid excellerat i diverse allt mer bisarra utläggningar om ett slags medfödd manlig arvsynd, att alla män på något vis bär ett gemensamt ansvar för alla våldtäkter.

Det är förvisso sant att svensk statistik från 2016 visade att 97 procent av dem som misstänktes för sexualbrott var män. Samtidigt var det emellertid också så, att endast 0,02 procent av alla män misstänktes för sexualbrott. Och hur många av dessa som var ”nyanlända” vet vi inte.

Ur feministernas bisarra perspektiv av ”könsmaktsordning” som roten till allt ont spelar detta inte någon roll. Det finns ingen skillnad mellan en oönskad hand på låret och en grov våldtäkt, där ett dussin män under timmar utsätter en flicka för de mest vedervärdiga former av sexuellt och annat våld. Bägge är ju illustrationer av hur patriarkala strukturer förvandlar samtliga kvinnor till offer för ett slags nedärvd manlig drift att förnedra. Den extrema feminismen blir på detta vis till en del av problemet, snarare än av dess lösning.

Jag är övertygad om att varje normalt funtad svensk delar min övertygelse om att en överväldigande majoritet av svenska män aldrig ens skulle komma på tanken att begå våldtäkt, åtminstone inte om man anser att det finns en skillnad mellan ytligt tafsande och grov penetration med inslag av grovt våld. Detta skall förvisso inte uppfattas som förringande av den kränkning som ligger i många former av tafsande. Det ger bara uttryck för en fast övertygelse om att en överväldigande majoritet av svenska kvinnor anser att det faktiskt föreligger en grundläggande skillnad mellan en hand på låret och en fyra timmar lång grov gängvåldtäkt.

Men i den feministiska värld statsminister Stefan Löfven så uppenbart önskar tillhöra och bli bekräftad av är detta inte gångbara argument. Det är män som våldtar, och det finns inget samband mellan ökad migration och ökad brottslighet. Den som påstår något annat är rasist. Slutsatsen kan bara bli att gängvåldtäkterna kommer att fortsätta att öka, och att unga kvinnor måste hållas inlåsta.

38 reaktioner på ”Det är män som våldtar

 1. Bo Svensson skriver:

  Lösningen på problemet våldsbrottslighet är att täppa till en blotta i rättsordningen:

  I trafiken och arbetslivet och i många andra sammanhang, där det kan bli personskador på grund av oaktsamhet eller annat, finns det krav på försäkring så att kompensation kan utbetalas, vilket, om beloppen hade varit på rätt nivå, hade gett de rätta incitamenten för att beakta säkerheten.

  För att få rätt incitament för individen att sträva efter att platsa i kategorin lågrisk-klientelet för kriminellt beteende, räcker krav på ekonomisk garant, – d v s brottsförsäkring och rätt nivå på de belopp som måste betalas ut efter en dom. – Kravet skall vara som villkor för rörelsefrihet utanför bevakade kvarter och fulla medborgerliga rättigheter.

  Gillad av 1 person

  • Bo Svensson skriver:

   Hela kostnaden för rättsordningens upprätthållande och kriminalvården kan förslagsvis täckas via dessa utbetalningar medan de skattemedel man ägnar ändamålet blir i form av generellt belopp som hjälp med försäkringskostnaden. – Under den ordning jag starkt rekommenderar med individuellt ansvar för skattemedlens fördelning, skall man då tillåtas begränsa denna hjälp till dem man känner samhörighet med. – Enligt logiken för en fungerande multietnisk ordning.

   Gillad av 1 person

  • Moab skriver:

   Nej, det räcker inte alls. Det krävs också medel att genomföra detta. Finns dessa medel och vilja att använda dem så hade många alternativa lösningar varit möjliga. Utan dessa medel så blir allt teori.

   Gillad av 1 person

   • Bo Svensson skriver:

    Det handlar alltså om metoden att få kriminaliteten självfinansierad och att vi själva som skattebetalare avgör hur mycket vi skall skjuta till för att få systemet mera humant.

    Resursbristargumentet platsar alltså inte i sammanhanget.

    Gilla

   • Moab skriver:

    Jag tänker inte på kronor och ören, utan att finna nog mänsklig vilja för att utvisa folk, skjuta kriminella med gummikulor och vattenkanoner, slå dem med batonger och skjuta ner kriminella om det krävs för att ge en illustration. Att göra det som krävs utan pardon.

    Gillad av 1 person

 2. Aha skriver:

  Etablissemanget är förbannat fräcka när de endast säger att det är män som gruppvåldtar istället för att lyfta fram våldtäktsgrupperna; unga invandrare i utanförskap.
  Samma sak med radikala muslimer och Islam, de omnämns ofta bara som terrorister.

  Jag har läst domen om gruppvåldtäkten i Fittja, en dom som friade de åtalade. Domen blottar en väldigt solkig och sunkig värld, svårligen har svenskar tillsammans agerat så rått som offret anger i åtalat.

  Om nu etablissemanget försöker förneka sambandet stor invandring – stor socioekonomiskt utsatthet – stor kriminalitet, går det ändå inte att förneka kulturellt betingade brott såsom hedersförtryck i form barngifte, bortgifte, månggifte. Könsstympning och antisemitism är andra brott som inte heller kan förnekas vara kulturellt betingade.

  Det som stör mig mest är att politikerna förnekar så ogenererat och att deras följare är så urbota indoktrinerade (och dumma) att de på fullt allvar för fram politikernas argument; det är män som våldtar, inte speciella grupper.

  Gillad av 2 personer

 3. Lilla fröken PK skriver:

  Metoo-rörelsen är ett exempel på PK-ideologins sedvanliga taktik att vilja späda ut skulden för oönskat beteende. Gärningsmannen är egentligen ett offer, han är ”utsatt” för risken att begå ett brott, och hans skuld blir mindre, om han också förklaras ingå i en större struktur av skyldiga, dvs det motbjudande patriarkatet. Dock, i fallet Metoo snedtände drevet, och många feministiska män stod plötsligt med rumpan bar och avslöjade sig som de hycklare de är. När det gäller brottsutvecklingen i övrigt noterar jag att själve förnekelseöversteprästen Sernecki har måst medge, att våldsbrottsligheten HAR ökat. Det finns ett hopp för Sverige, och valet 2018 kanke det infrias.

  Gillad av 2 personer

 4. 5ven55on skriver:

  Bra! En sak bara:
  ”Det i sammanhanget mest oroväckande är att åsiktspoliserna inte begränsas till en krets vänsteraktivister på PK-mediernas kultur- och ledarredaktioner, vilket vi hade kunnat leva med.”

  Nej, vi hade inte kunnat leva med det. Det är generellt ett väldigt allvarligt problem med förekomsten av monopol, och extra allvarligt när det förekommer inom en så viktig funktion som samhällets informationsförmedling.

  Gillad av 1 person

 5. Krassimira Svensson skriver:

  Häromdagen såg jag en intressant rubrik i DN. Sexrobotararna är här, proklamerar en svensk framtidsförskare, och av ingressen får man förstå att det redan i januari blir möjligt att köpa sexroboten Harmony. En kvinnlig sådan förstås. Och det måste erkännas att den här uppfinningen kommer i rättans tid, ty vilken svensk man kommer att våga närma sig en kvinna med den samtyckeslag som kommer och som den är utformad? Årets julklapp, kanske?

  Gillad av 3 personer

  • dolf skriver:

   Jo men, och kvinnliga sexrobotar för män kommer det säkert att gå bra att sälja i land där man är på gång att förbjuda sexistisk bh-reklam i tunnelbanan.
   Det är bara en tidsfråga tills kraven på förbud börjar skalla. Fast det kanske dröjer tills de lyckats driva igenom att sexleksaker på apoteket skall var kostnadsfria för kvinnor.

   Gilla

 6. Lennart Bengtsson skriver:

  Denna klara och logiska sammanställning visar bara med all pregnans att det svenska politiska samhället fullständigt har urartat i ett slags surrealism som man snarare skulle kunna skratta åt om den inte vore så hemsk och tragisk. Man kan bara fråga sig vad kommer att hända den dag de politiskt korrekta vaknar upp ur sin galenskap?

  De kan ju knappast säga att de varit naiva när de med hjälp av samhällets samlade maktapparat gjort att de kan för att dölja verkligheten för medborgarna. Det som är ännu mer motbjudande att de härvid har fått den svenska journalistkårens stöd så när som på ett litet antal som har haft modet att protestera.

  Gillad av 7 personer

  • Karl Oskar skriver:

   Lennart Bengtsson. Exakt så.
   Vad gäller uppvaknandet avseende Sveriges politiska ledarskap i regering och riksdag så har det nog för ett antal redan skett. Det kommer man dock aldrig att tillstå. Den isande insikten att man på bred front för landet mot avgrunden måste förträngas och förtigas. Absolut inget får komma fram. Inte minst med tanke på valet 2018. Istället pågår ett hyckleri och poserande som måste betecknas som kriminellt!

   Gillad av 1 person

 7. oppti skriver:

  Alternativet till inlåsning finns-burka.
  Vi får nog acceptera att lättklädda kvinnor lockar oss män vilket kan leda till handling.
  Om handlingen är önskad eller oönskad framgår inte alltid med tydlighet för alla.
  Att inrätta en sam-lag är ingen lösning men kan vara ett hjälpmedel för den som gillar lagar.

  Gilla

 8. Isabella skriver:

  Lösningen till att börja med är att avsätta regeringen.
  På längre sikt måste muslimerna återvända till sina hemländer. Där kultur och språk är välbekant.
  Islam är inte kompatibelt med ett sekulärt samhälle.

  Gillad av 4 personer

 9. Moab skriver:

  Jag skummade endast ovanstående för det var fullt av pk-ord. Jag tror att om verkligheten kunde representeras av en fotbollsplan så skulle vi se att hela matchen utspelar sig precis framför vårt eget mål, inne i målområdet. I ovanstående så skall man igenom så mycket självklarheter att man aldrig ens når fram till mitten av planen. Jag tycker inlägget kunde vara bättre eftersom det nämner svenska mäns våldtäkter i samma sammanhang som de invandrade. Det är också fullt av myter, självklart är gängvåldtäkter ett invandrat fenomen men det är nästan alla andra våldtäkter också. Är två killar som våldtar en 12-åring på en skoltoalett och en annan som håller vakt en gängvåldtäkt? Det sker nu tiotusentals våldtäkter i Sverige och de flesta når aldrig ens rättsväsendet och behöver ingen hjälp av Anne Rambergs nätverk för frikännande, Hilda och Ruben.

  Låt oss skala av självklarheterna. Det vi har framför oss är ett krigsliknande tillstånd med tiotusentals våldtäkter och övergrepp av invandrade män, precis som i krig så kan de ta för sig utan konsekvenser, de kan till och med fira på torget efteråt, eller skandera död åt judarna, som de har lust. Det vi ser är att politikerna helt har förlorat kontrollen, de har fått det de ville ha, nu kan de inte reversera det ens om de vill för deras verktygslåda är pk. Det som skall till för att lösa problemen kommer varken ur pk-lådan eller ur en normal politisk verktygslåda för fredstid, utan den gröna gömd längst inne bakom gräsklipparen med lås på.

  Etablissemanget kommer aldrig att tillåta statistik igen om de kan förhindra det, det är det kvinnor som går runt med resterna av gängvåldtäkter i håret i centrum säger oss, att det skett en gigantisk medveten mörkläggning av invandrad brottslighet för att kunskap om detta hade satt stopp för massinvandringen för länge sedan och det är etablssemangets huvudsyfte, inte svenska folkets väl och ve. De vill ha det precis som vi har det.

  Gillad av 9 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Dackeuppror nu! Det är dags att ockupera en bit av Sverige och införa ett annat system. Eftersom möjligheten att kämpa oblodigt med politiska och mediala medel förvägras svenskarna, så måste de söka en annan väg. Parlamentet, prathuset rent bokstavligt, infördes just för att göra det möjligt att lösa konflikter genom diskussion i stället för slagsmål. Parlamentet förde så småningom till demokratin. Men nu har parlamentet avskaffats. Den fria debatten har avskaffats. Återstår slagsmålet. Det är inte möjligt att verka inom systemet, eftersom systemet förföljer varje individ som mopsar upp sig med uteslutningar, spärrade bankkonton, mord maskerade som självmord eller sjukdom, yrkesförbud, mobbning o.s.v. Alltså måste svenska patrioter verka utanför systemet. Sveriges svaghet är det territoriella försvaret. Sun Tzu säger att man skall angripa där fienden är svag, inte där han är stark. Därför:

   Dissidenterna måste skapa svenska no go-zoner! Dissidenterna måste exploatera flatheten och inkompetensen hos Leviathan! Dissidenterna måste skapa en svensk redutt, ett Dackeuppror! Rid i natt!

   Gillad av 4 personer

 10. Elisabeth skriver:

  Mycket bra skrivet, Stefan Hedlund. I samband med den friande Fittja-domen lade jag märke till att feministerna som uttalade sig/demonstrerade mot domen fortfarande aldrig talade om gärningsmännens etnicitet och kultur. Man valde en annan mer PK angreppspunkt, polisen, denna ständiga slagpåse. Nå, det var troligen hafsigt utredningsarbete i botten men det kan bero på omständigheterna i målet, vem målsäganden var, hur hon fungerade under förhören etc, och förstås att polisen är under isen. Och polischefernas svar var förstås att de ”prioriterar” ärenden som rör våldtäkt medan man på ”golvet” säger att prioriteringarna nu är så många att de måste läggas på hög. Man måste prioritera bland prioriteringarna. Nämn något i media uppmärksammat fall som inte föranlett kommentar från politiker och chefs-håll att ”dessa brott ska prioriteras”. Sådana kommentarer plus löften om ”straffskärpningar” brukar betyda att man inte tänker göra något alls, man vill slippa undan med lite tomma ord. Som Stefan Hedlund skriver, vi behöver verkligen en rejäl debatt om detta nya, förfärliga inslag i Sverige, gängvåldtäkter. Vad har dessa män för kvinnosyn som gör att de i grupp vill utöva så mycket förnedrande våld mot en ensam stackare ? Så långt från västerländskt gentlemannaideal man kan komma.

  Gillad av 1 person

 11. weasel skriver:

  Om det nu anses irrelevant och ointressant att bokföra våldtäktshenens etnicitet så är det naturligtvis även irrelevant och ointressant att bokföra våldtäktshenens kön.
  Det är människor som våldtar.

  Gilla

 12. dolf skriver:

  Ifråga om våldtäktsstatistik så vill jag verkligen rekommendera denna relativt korta (8 min) video med den tyvärr bortgångne Angry Harry. Man kan dividera om hur korrekta siffrorna är, men logiken är glasklar och ovedersäglig.

  Gilla

 13. dolf skriver:

  Ifråga om våldtäktsstatistik så vill jag verkligen rekommendera denna relativt korta (8 min) video med den tyvärr bortgångne Angry Harry. Man kan dividera om hur korrekta siffrorna är, men logiken är glasklar och ovedersäglig.

  Gilla

 14. Urban skriver:

  Varje företag är i Sverige ålagda att genomföra en risk- och konsekvensanalys vid större omorganisationer. Detta för att innan något sätts igång spåra upp och identifiera eventuella problem. Man vill med andra ord fungera och reagera proaktivt. Men när det gäller ett helt lands framtid och omdaning har man konsekvent undvikit all sådan analys.

  För detta bär den högsta ledningen och inte minst media ett stort ansvar. Varför har man från ansvarigt håll och högsta ledning helt smitit undan från att göra en heltäckande risk- och konsekvensanalys – för ett helt land? När man samtidigt ålägger tusentals företag att dagligen fungera proaktivt? Varför har man fattat helt avgörande beslut om ett lands framtid utan att veta vilka konsekvenserna blir?

  Istället valde man att svartmåla de som hissade varningens flagg. Att skylla på naivitet får inte ens finnas på kartan. Det finns egentligen inte ord för alla dessa underlåtenhetssynder.

  Ekonomi är som kommunicerande kärl. Pensioners nivåer och uttag i tid hänger naturligtvis samman med övrig ekonomi. Således även med en migrations alla kostnader. Inte ens om detta vill man så här efteråt tala. Ändå lovades att inga grupper fick ställas emot varandra. Just det som nu sker.

  Gillad av 2 personer

 15. fairdinkum2017 skriver:

  Alice Theodorescu har tidigare i SVT debatt kommenterat feministerna mantra: att ”den gemensamma nämnaren av våldtäkter är män” så här. ”Den gemensamma nämnaren för drunkning är vatten! Men majoriteten av de som drunknar är alkoholpåverkade. Skall man förbjuda vatten eller försöka komma åt problemet?” Använder hennes citat varje gång i debatt när etnicitet- och våldtäkts-frågan kommer upp. Tack Alice.

  Gillad av 2 personer

 16. Lassekniven skriver:

  De två senaste veckorna har jag märkt att tonen har hårdnat och aggressiviteten ökat på DGS , mot systemet och mot invandrargangstrarna. Det är bra, magman vill ut och när eruptionen kommer då blir det våld på oss men vi skall slå tillbaka. Därför skall vi dra upp temperaturen på krönikorna och kommentarerna på alla alternativa bloggar och sidor. Tro inte att inte 7- politikerna och övriga PK-flummarna läser vad vi skriver. Jajamen, de som ljuger skall bli avslöjade och det är de ohyggligt rädda för. De är rädda för oss. Antingen klarar vi ut det och landet skall uppstå ur askan som Fågel Fenix där led- och honnörsordet skall vara RÄTTVISA. Förlorar vi är det ajöss och godbye och Sverige kommer bli som Venezuela.
  Jag åt idag lunch på en enkel lunchrestaurang där många, arbetare, hantverkare och folkpensionärer brukar äta. Billigt och gott. Svensk husmanskost. Idag bland annat stekt strömming, brynt smör, potatismos och lingon och lättöl. Mumsfilibabba.
  Framför vid ett långbord sitter ett tiotal grabbar mellan 40 och 60 år. Kraftiga och glada killar. Fotboll och ett par skarpöl på fredag kväll. Gillar jag också. Säkert i botten socialdemokrater av hävd då de kan inte kan rösta på fjollpartier. Säkert en del SD-are också. Jag tänkte hur når vi detta viktiga röstunderlag som säkert hatar våldtäktsmän och särskilt de som begår gruppvåldtäkter.

  Gillad av 1 person

 17. O.T skriver:

  Läkartrion Maria Grundel, Pia Jakobsson Kruse och Anna Möller larmar på DN Debatt idag om att alltfler kvinnor och flickor söker sjukvård efter våldtäkt.

  Under första halvåret i år fördubblades antalet flickor under 18 som sökte sig till Södersjukhuset för vård efter våldtäkt jämfört med samma period i fjol.

  Den generella ökningen ligger på tolv procent.

  Av de 392 personer som sökte sjukvård efter våldtäkt utgjorde de under 18 omkring en femtedel.

  https://samnytt.se/lakare-larmar-allt-fler-unga-flickor-soker-sjukvard-for-valdtakt/

  Gillad av 1 person

 18. Petter skriver:

  En tandhygienist tipsade Migrationsverket om vuxna ”ensamkommande” – blev därför sparkad från jobbet. Nu kan hela familjens egendom konfiskeras av Region Gotland som anlitade en stjärnadvokat.

  Det var i juli förra året som vid den tiden 56-årige tandhygienisten Bernt Herlitz med sin fru kikade in på ett av Almedalens seminarier som handlade om åldersbedömning i rättsväsendet och i idrottsvärlden. Temat var angeläget för paret eftersom båda arbetade på Folktandvården i Visby dit många av så kallade ensamkommande flyktingbarn vände sig för att laga sina tänder. Under 2016 blossade debatten om ensamkommande upp – inte minst på grund av de höga kostnaderna för deras uppehälle, som i vissa fall kunde vara 6-8 tusen kronor per dygn.

  – Jag skulle nog uppskatta att upp till 80% av dem var uppenbart vuxna. Det kan man bland annat se på visdomständer som var fullväxta – något som man ser endast hos vuxna människor, säger Bernt.

  Priset kan bli högt att gå emot den humanistiska stormakten….

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.