Antikalifen möter Dick Erixon

I ett nytt avsnitt av podden Antikalifen möter jag journalisten Dick Erixon. Han är sedan 2016 chefredaktör på den socialkonservativa tidningen Samtiden. Han har tidigare varit redaktör och skribent på Timbro och ledarskribent på Finanstidningen. Dick startade 2003 en av de första politiska bloggarna: I hjärtat rebell. Den är fortfarande aktiv!

Dick var tidigare engagerad i Centerpartiet och var och med bildade Fria Listan med Christian Gergils och Jean-Pierre Barda från Army of Lovers.

Jag och Dick möttes i Stockholm över en kopp kaffe den 11 december. Han berättade om sin resa från neokonservativ till socialkonservativ, om varför han föredrog Trump framför Hillary Clinton, och om hur mångkulturen har misslyckats. ”Nationalismen”, förklarar Dick, ”var kärnan i framväxten av upplysningens liberala demokrati”.

Eftersom det snart är julafton pratar nämner vi också Kalle Anka. Disney, menar jag, har, åtminstone i de tidiga filmerna, gjort ett bra arbete i att sprida klassiska sagor och berättelser till barn.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook!

4 reaktioner på ”Antikalifen möter Dick Erixon

 1. Bo Svensson skriver:

  Just lantmäteri som slutorden handlade om, är ju busenkelt numera genom gps-positionering. – Där behövs det ingen expertis längre.

  Gilla

 2. Madelaine Fusfield skriver:

  Ntervjun inspelades på ett ställe med publik. Det var ibland, särskilt 25 minuter in, mycket svårt att höra vad Dixson sade. Synd. Föreslår att nästa intervju spelas in utan bakgrundsstörningar.
  Vad Dixson tyckte om Trump fattade jag enbart att D tyckte det var positivt T kritiserade media isf Clinton. Fel. Han kan inte nämna hennes namn utan att säga ”crooked Hillary”. Under valkampanjen, eggade han publiken att ropa, ”lock her up!” Trump spelar media totalt. Han använder Fox news som är otroligt biased och gång på gång bevisas presentera lögner, inte bara fel information. All annan media än Fox är enligt T ”fake news.” Tror han är rädd för respekterade Washington Post som bidrog till Nixons fall. Vi har fri press som inte är beroende av statliga understöd, och därför måste man sovra bland materialet. Alla kan inte det.

  Gilla

  • Ulrika skriver:

   Alla politiker ”spelar media” mer eller mindre. Media överdriver, fejkar, söker sensation för det betalar sig. CNN inbegripen. Vilket gör folk kanske mera misstänksamma nu. Trump gav pengar till Hillary i hennes kampanj mot Obama. Han är inte mera republikan än demokrat. Hillary släpade på för mycket bagage och var enda kandidaten förutom argsinte Sanders.
   Tvivlar på att Trump är rädd för något.
   Har följt Erixon i flera år och han är en USA vän, vilket man inte ser så ofta i vissa europeiska media som inte kan ”sovra bland materialet”.

   Gilla

 3. Cirrus skriver:

  Kan du inte lägga upp podden på iTunes, Eddie? Dels för enkelhetens skull, dels för att Soundcloud har som policy att tysta ned icke-PK-kanaler.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.