Gästskribent Rebwar Hassan: Utan mänskliga rättigheter finns ingen demokrati!

Idag den 10 december, som i år infaller på andra advent, firar vi med FN den Internationella dagen för mänskliga rättigheter. Deklarationen om de mänskliga rättigheterna är inget som de muslimska länderna velat underteckna. De har som bekant en något avvikande syn på mänskliga rättigheter och har hittat på sin egna av Koranen och sharia inspirerade variant.

Det märks inte minst i dessa tider när sunni-saudierna slaktar befolkningen i shia-Yemen eller när nationalist-turkarna fortsätter med förtryck mot och mördande av kurder, även inne i Irak. Tror ni till exempel att demonstranterna i Malmö häromdagen brydde sig om detta och skanderade slagord mot Erdogan och hans mördande? Nej, de protesterade mot att USA flyttar sin ambassad i Israel till landets huvudstad!
Ambassader brukar ligga i huvudstäder och samtliga som låg i Bonn flyttade när Berlin blev tyskarnas huvudstad så det är inget att bråka om. Men när det gäller judar så kokar det som alltid av hat hos dessa islamister. Tyvärr så rör dessa demonstranter såklart inte ett finger för att protestera mot Erdogans krigsförbrytelser.

Javisst ja, jag glömde nästan att de inte heller skrivit under deklarationen om de mänskliga rättigheterna. Utan mänskliga rättigheter finns ingen demokrati och demokratier som börjar se mellan fingrarna på sina medborgares mänskliga värdighet är snart inga demokratier. Det är inget att kompromissa om och det är ingen svår balansgång att gå. Utan mänskliga rättigheter finns ingen demokrati.

Sharia är till stora delar motsats till mänskliga rättighet och demokrati och därför är än idag muslimska länder mentalt kvar i medeltiden. Det borde ni i Malmö istället demonstrera mot och inte bete er som värsta pogrom-mobb!

Rebwar Hassan är ledamot i Stockholms läns landsting, före detta riksdagsledamot, utesluten ur miljöpartiet på grund av kritik mot partiledningen.

 

21 reaktioner på ”Gästskribent Rebwar Hassan: Utan mänskliga rättigheter finns ingen demokrati!

 1. Fredrik Östman skriver:

  Mänskliga rättigheter behövs ingalunda för demokrati. Det räcker med konstitutionella inskränkningar av statsmakten. FN:s deklaration innehåller allehanda socialistisk subversion. ”Mänskliga rättigheter är mänskliga rättigheter. De är inte tvingande,” som Margaret Thatcher konstaterade.

  Gillad av 7 personer

  • slaszlos skriver:

   Felet är tolkningen om mänskliga rättigheter ur demokratins synvinkeln. ” Demokratin är en av sämsta regeringsformen , bland de andra vilket används ibland ” / Winston Churchill /… Förklaringen är i den paradoxala självmotsägelsen vilket skapar konflikter vilket ordet demokratin är en politiskt konstruktion gentemot diktatur eftersom i bådas fall målet är underkastelsen framför maktens nyck.

   Korrekt Margaret Thatcher bedömning om ” mänskliga rättigheter är mänskliga rättigheter . De är inte tvingande ”…

   I princip statsmakten i sitt dubbelspel skapar syndabockar och sätts emot andra – typ ” svenska modellen ” i ” humanitära stormakts eller öppna hjärtats ” utspelet i migrantsfråga vid statens människohandeln och blandningen av politiska flyktingar enligt Genève Konventionens bedömning året 1951 med lyxsökare, kriminella, agents och spions nätverkets enorma angivare system.

   Resultatet är att Sverige är ett rasistiskt , antisemit och terrorland och staten har förlorat sitt viktigaste uppdrag att skydda landets och medborgarnas
   säkerhet mot inre och yttre fiender.

   Gillad av 4 personer

  • Lars Åhlin skriver:

   Exakt. Mänskliga rättigheter är snarast en mystifikation, en förpliktelse vissa stater påtagit sig gentemot ett internationellt normsystem, ett normsystem som har mycket liten demokratisk förankring.

   Du skriver, Fredrik, att lagstyre (”konstitutionell inskränkning av statsmakten”) däremot är nödvändig. Inte heller detta håller jag med, inte i strikt mening åtminstone. Demokrati utan lagstyre är majoritetsdiktatur (förutsatt att det tredje benet i triangeln, den exekutiva makten, är tillräckligt stark). Läs Fukuyama, ”Origins of Political Power” och ”Political Power och Political Decay”!

   Gilla

  • Lars skriver:

   Utan mänskliga rättigheter får du en totalitär stat. Statsmaktens inskränkningar du far efter avser att värna om mänskliga rättigheter. Konstitutionella inskränkningar av statsmakten kan avse allt från valprocedurer, maktdelning, valdeltagande mm.

   Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Totalitär är en politisk makt som kan ingripa överallt och var som helst. Inget i de s.k. mänskliga rättigheterna förhindrar detta. Det gör däremot konstitutionella bestämmelser — per definition.

    Gilla

  • Hawwa skriver:

   Det faktum att man inte skriver under på mänskliga rättigheter är likväl intressant att notera och man kan spekulera i orsakerna till varför man inte vill göra det.

   Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Inse att Donald är smart!

   Decennier av hycklande har inte lett ett enda steg närmare fred!

   Det handlade om att HUR man skall rycka plåstret,
   ett ögonblicks smärta eller LÅNGT utdraget lidande!

   Att Islam(ism) är oförenligt med riktig västerländsk demokrati borde allt fler inse!!!
   Våra Makthavare har fört oss bakom ljuset!

   Nu kastade man masken o visade var man står!!!

   Gillad av 6 personer

 2. Eva Danielsson skriver:

  Precis så! Tack!

  Tyvärr ser Sveriges största parti, S, mellan fingrarna vad gäller islam och demokrati och stöttar islamister både här och i islamska länder. Med såväl avsevärda belopp som politiskt.

  Eller det kanske i stället är så att S inte heller är mycket för demokrati.
  Som saker och ting hanteras av regeringen så kan man undra.

  Gillad av 9 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Kanske man även där kastat ma(S)ken?

   Vi vet ju att avsevärda inskränkningar i yttrandefriheten är förberedda för att bli lag!

   Man skall skoningslöst jaga Alternativ Media,
   de enda som avslöjar Maktens Fake News!!!

   Gillad av 4 personer

 3. Hortensia skriver:

  Tack, Rebwar Hassan.

  Sharia är omänskligt, inhumant, vidunderligt ondskefullt… och genuint osvenskt. På Martin Strids famösa skala är samtliga vanebarbariskt shariavurmande islamister tveklöst värdelösa nollor, men deras destruktiva närvaro i västländskt civiliserade länder är enbart negativ…

  … och gravt upprörande:

  Gillad av 2 personer

 4. Thomas Ek skriver:

  Mycket bra inlägg, – det var på tiden
  När nyheten om president Trumps tillkännagivande gavs så målade vårt Public Service genast ut den entydiga bilden av att beslutet var mycket elakt och farligt. Vi fick genast höra hur meningsmotståndare var ursinniga över beslutet. Några meningsfulla analyser och motiveringar från sympatisörer till president Trumps beslut undanhölls. Vårt Public Service uppviglade med detta återigen, medborgarna till att demonstrera och leva satan mot den elake president Trump. Vårt Public Service borde därför stämmas för uppvigling. Vårt djupt partiska Public Service måste skrotas och ersättas med ett nytt som fungerar som det är tänkt. Vi kommer inte få slut på det här fördärvet annars.

  Thomas Ek

  Gillad av 2 personer

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  Om miljöpartiet kunde lära sig att lyssna på de av sina riksdagsmän som vet litet om världen utanför Södermalm så skulle de kanske ha en chance att komma över 4% gränsen i riksdagsvalet nästa år. Nu får vi i stället hoppas att Rebwar Hassan hittar en annan möjlighet att ställa sin kapacitet till förfogande och att samtidigt miljöpartiet får möjligheten att ta ”time out”.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.