Muslimer har ofta högre moral än Muhammed

Mohamed Omar

I början av augusti förra året öppnade en stor konferens för arabisktalande kristna i Solna. Broder Rachid, som leder ett populärt tv-program, var där. Han är retoriskt skicklig och mycket kunnig i islam, jag har tittat på flera klipp.

Broder Rachid kommer från Marocko, han är son till en imam och fick en traditionell muslimsk uppfostran. Som ung man konverterade han till tron på Jesus. Det var ett stort steg. Och farligt. Enligt profeten Muhammed, islams grundare, ska de som lämnar religionen avrättas. I flera islamiska länder upprätthåller man Muhammeds lag.

I de länder där man inte följer Muhammeds lag i denna fråga kan det ändå vara farligt. Du kanske inte blir dömd i döden i domstol, men du kan bli dödad en fanatiker som tar lagen i egna händer, en som anser att man inte kan strunta i profetens ord.

Men så finns det också muslimer, de allra flesta skulle jag tro, som är betydligt mer förlåtande än Muhammed. Ja, som, utan att alltid erkänna det, lyssnar mer till sitt eget hjärta än till den profet de kallar hela mänsklighetens lärare och ledare och den bäste som någonsin levat.

I samband med Broder Rachids framträdande i Solna blev han intervjuad av den kristna tidningen Världen Idag (här). Han berättade där han genom att lämna islam skämde ut sin far. Relationen mellan far och son blev outhärdlig. Till sist sa Rachid:

”Vad säger Koranen att du ska göra?”
”Du vet.” sa pappan.
”Nej, jag vill höra det från dig.” sa Rashid.
”Döda dig.” sa pappan.
”Gör det då. Jag är trött på det här.” sa Rashid.
”Nej, jag kan inte.” sa pappan.
”Varför det?” sa Rashid.
”För att du är min son.”

Då sa Rachid:
”Du har ett hjärta, den gud du tillber har inget hjärta.”

Dialogen fångar precis min poäng, att muslimer kan vara mer förlåtande än Muhammed, ja, att de helt enkelt ofta har högre moral än sin profet. Med sina läppar kallar de honom föredöme, men hjärtat är inte med.

Hur många muslimer kan egentligen förmå sig att stena en kvinna till döds? Muhammed befallde vid ett tillfälle att en äktenskapsbryterska skulle dödas på detta grymma sätt. Och hon hade nyss fött ett barn. Vem kan göra något sådant förutom den som har ett hjärta av sten? De flesta muslimer skulle inte klara det, och de känner att det är orätt, men ändå är det få som vågar säga att Muhammed gjorde fel och att han inte längre bör framhållas som ett moraliskt föredöme idag.

Muhammed gifte sig med ett sexårigt flickebarn och fullbordade äktenskapet när hon var nio. I texter som anses äkta av den islamiska huvudfåran lekte hon då fortfarande med dockor. Vissa av texterna om det intima förhållandet mellan Muhammed och hans barnbrud är extremt obehagliga för en civiliserad människa, som när det berättas om hur den gamle mannen gned sitt könsorgan mot henne tills han fick utlösning innan hon blivit nio år gammal. Aisha tvättade sedan bort spermafläckar från Muhammeds kläder.

Jag vet att många muslimer som läser dessa texter känner starkt obehag, även om de inte vågar uttrycka det offentligt, kanske inte ens för sig själva. Den vanliga reaktionen är förträngning eller så dövar man sitt samvete med tanken att Muhammed inte var en vanlig man och Aisha inte vanlig flicka. De var heliga och kan inte jämföras med en vilken gubbe som helst som förgriper sig vilken flicka som helst. Saken är den att islams lag tillåter äktenskap med barn, inte bara för Muhammed och Aisha utan för alla män och flickor. Och så har det varit genom hela islams historia. Så mycket lidande!

I flera moderna islamiska samhällen, framför allt i vissa skikt som är påverkade av västerländsk kultur, är det trots detta inte socialt accepterat att en gubbe gifter sig med ett flickebarn. Man uppvisar återigen en högre moral än Muhammed. Trots att man samtidigt utåt påstår att han var ett moraliskt föredöme. Denna schizofreni kommer igen på punkt efter punkt.

Det finns nog bara en sak som kan hjälpa muslimerna ut ur schizofrenin och det är att man börjar prata öppet om att Muhammed många gånger betedde sig på ett avskyvärt sätt. Det går inte att bara fortsätta upprepa de tomma fraserna om hans moraliska upphöjdhet, visdom och godhet, samtidigt som moderna muslimer vet, i sina hjärtan, att de själva inte skulle kunna förmå sig att stena en kvinna eller förgripa sig sexuellt på ett barn. Det kan inte, liksom Broder Rachids far inte kunde det, döda någon för att han eller honom lämnat islam. Trots att det var vad Muhammed krävde av sina anhängare.

En trivial sak. Muhammed förbjöd muslimerna att sitta vid bord där andra dricker alkohol. Ändå har jag varit med om att rättrogna muslimer, som påstår sig vilja följa Muhammed i allt, suttit kvar när en icke-muslim beställt en öl till bordet. Det beror på att de är kloka, de förstår att man inte kan följa Muhammed i allt, fast de säger att man ska och att det går. Jag syftar alltså inte på en muslim som inte kan sin religion, utan på en som kan men inte gör.

Det är därför den islamiska reformationen måste bli annorlunda än den protestantiska inom Europas kristenhet. En islamisk reformation kan ju inte gärna gå ut på att gå tillbaka till skrifterna och rensa bort sent tillkomna påfund. Då blir det katastrof. Då får vi stening och barnäktenskap.

I stället måste en islamisk reformation gå ut på att röra sig bort från skrifterna, ifrågasätta dem och öppet börja prata om att man hellre än Muhammeds moral bör följa sin egen. Så länge muslimer följer sin egen moral istället för Muhammeds, men inte pratar högt om det, så som många gör nu, blir det ingen rörelse, ingen reformation.

Det finns ju en islamisk, ”protestantisk” rörelse som har ”skriften allena” som sitt slagord. Det är salafismen och det är ur denna som de jihadistiska terrorgrupperna har uppstått, Al-Qaida, Islamiska staten och andra. Dessa säger inte bara att Muhammed är ett föredöme, de försöker verkligen kopiera hans handlingar. Därför är de farliga.

Klicka här och lajka min sida på Facebook!

20 reaktioner på ”Muslimer har ofta högre moral än Muhammed

 1. 77711n skriver:

  Det enda rätta för muslimer är att göra som du själv, Rachid och min stora kärlek gjorde, nämligen lämna islam.

  Rachid är mycket skarp och okunnig – så sorgligt att jag missade honom. Han borde bjudas in tillsammans med några fler utvalda för en hearing om islam i Sveriges riksdag. De flesta makthavare och många intellektuella är så otroligt okunniga om islam.

  Gillad av 1 person

  • Ama skriver:

   Jag skrev om ”reform och protestanter” på ditt förra inlägg .
   Jag hade som syfte att visa att kunskap leder till evolution. Man kan dock inte jämföra reformen som kristendomen genomgick och en reform av islam eftersom det var en annan tid och framförallt ”religion”….
   För att reformerad Islam måste man först ta bort deras profet, eftersom han är ingen moraliskt exempel, sen ta bort de ungefärliga 37% ondskefull innehåll som är direkt riktad mot judar, tar man därtill bort det som är riktad mot kristna och otrogna så stryker man bort mycket text.
   Det finns ingen annan ”religion” som har mer om hat till otrogna en kärlek till människan,
   Sena vad gör man med vetenskapliga påstående som är absurda? Faktum att det står att man inte kan ifrågasätta, ändra något i Koranen då den innehåller allt om allt, har alla svar och all sanning ,dessutom är den evigt ,vilket gör det omöjligt att göra en reformen utan att gå emot den ända ”sanna och allsmäktige gud” ..
   Jag tycker att man måste få folk att ifrågasätta nyttan med religionen..

   Sen när det gäller ”de snälla muslimer”,antingen är de okunniga eller de inte vill se,men utgör en fara ändå, blir det som ”Allah” uppmanar så blir det sharia lag, moderat eller förträngande muslimer måste välja sida till slut…..
   Därför måste alla som kan dela med sig av den kunskap de har om Islam..
   Inte låta sprida falska och förskönande fakta ,t.ex som det står i boken gymnasiet eleverna läser,barnböcker etc.. Inte låta en Imam, som ”förvränger” den riktiga totalitära doktrinen ,ge råd till regeringen eller bli tillfrågad när något har hänt som de kan skylla ifrån sig.
   Eller ha debatter när ingen som kan motsäga de som förespråkar Islam finns med…
   Därför är de på framarsch igen med erövringen ,dags att stoppar det..
   Hur kunde jag missa Rachid ?

   Gilla

 2. Ulla L skriver:

  Tack Omar för att du ger oss kunskap om islam. Jag kommer aldrig att ”förlåta” politikerna som låtit denna mördarideologi, eller religion som FN:s tjänstemän i sin okunskap anser den vara, välla in i Sverige. Efter decennier av muslimsk invandring matas vi så gott som dagligen med artiklar om problem kopplade till inflyttarna, de flesta från länder som inte fungerar på grund av islam. Och då menar jag inte de problem som omfördelningen av resurser från ”skattekakan” leder till på sikt och som ännu inte media vågar skriva om. För Sverige blir fattigare för varje dag som fler bidragsberoende flyttar hit.

  Hur kommer det vara att leva i Sverige år 2050?

  Gillad av 3 personer

 3. Moab skriver:

  Jag känner ibland när islam avhandlas i detalj, eller genus, eller klimatet, mitt gamla vänster-alter ego Arne Anka dyka upp, i en episod på sitt vänsterhak så frågar en feminist, hur ställer du dig i kärnkraftsfrågan? Utanför svarar Arne. Det är uppenbar ondska och/eller dumheter, jag kan känna att jag inte har tid att dividera om Muhammed eller muslimen är sämst, de verkar båda tycka att 9-åringar är lovligt byte osv. Det är självklar politisk ondska och skall bara bekämpas. Ondskans botanik kan möjligen studeras men att jag skall behöva förhålla mig till deni min vardag det är deras fel, etablissemanget, de vill ha det så här. När jag var liten blev ingen gängvåldtagen, ingen nerhuggen på IKEA, ingen 11-åring överkörd. Islam skall bara ut, och dess anhängare också, det är enda lösningen.

  Gillad av 5 personer

  • Olle Reimers skriver:

   Men det är förstås, som du vet MOAB; ingen långsiktig lösning att bara köra ut dem. De är trots allt närmare 2 miljarder och de är hårt fjättrade vid sin religion. De är det; inte på grund av att de vill vara det utan därför att de tvingats vara det.

   Både ryssarna och kineserna kom så småningom att de måste göra sig av med sina fångvaktare. Låt oss hjälpa muslimerna att bli av med sina också!

   Gilla

 4. Jonas Nilsson skriver:

  Rachids och din reflektion om gudsbilden rör nog vid (d)en avgörande fråga(n) när det gäller skillnaden både till kristendom och judendom.
  Hjärtbegreppet är ett avgörande begrepp i ”sen” judendom, dvs i århundradena före vår tideräknings början. Det är också ett avgörande begrepp i NT. Det betyder inte att det tänkt negativa vredesbegreppet raderas eller klipps bort men utifrån kristen tro, så som jag förstår den, punkteras vreden i den försoningsgärning som Nya Testamentet beskriver.
  Denna ”konsumtion” förefaller för (alltför) många alltför oförnuftig och rationellt otillräcklig. Jag tycker att det hänger ihop då NTs huvudperson å ena sidan accepterar dödsstraffet men tar det själv på sig.
  En sådan tänkt mindre modern reflektion får ofta följdfrågan om moralisk tillämpning på andra områden. Men som du påpekar, poängen i senrenässansens kyrkliga reformation var att våga gå till källorna som å ena sidan (med kyrkofadern Augustinus i tankarna) radikaliserade trons liv, å andra sidan relativiserade samtidens tolkningstradition.
  Även om den tidigmedeltida kristna kyrkan höjde kraven när det gäller äktenskap så avskaffades dödsstraffet som bekant långt senare.

  Gilla

 5. Hortensia skriver:

  Det får vi väl verkligen hoppas, Eddie, att det finns nu levande muslimer, som har betydligt högre moral, medmänsklighet, kunskap och vett än den vämjeliga pedofilen Muhammed…

  … men vad spelar det egentligen för roll hur ömhjärtade enstaka normalbegåvade muslimer förhoppningsvis är, så länge de i praktiken ändå identifierar sig mer med sina trosfränder än med oss ”otrogna”, kulturellt kristna västerlänningar?

  Islam är en lömskt komponerad ideologi, som sannolikt aldrig kommer att kunna reformeras till godtagbar civilisationsgrad – framförallt på grund av de infödda muslimernas kulturella preferenser, som speglar Koranens barbariska värderingar.

  Gillad av 2 personer

 6. Kjt skriver:

  Ett initiativ jag saknar och som jag inte ännu inte hört det framföras några förslag om vore att återinföra det förbud mot kusinäktenskap och äktenskap med syskonbarn som fanns i äldre svensk lagstiftning. Detta är något som allmänt utövas i islamvärlden, vilket har lett till en hög andel ärftliga sjukdomar bland dess befolkning. Det finns ett stort antal irakier i dagens Sverige. Dessa har en synnerligen hög grad av konsangvinitet och därav resulterande dålig allmänhälsa.

  Gillad av 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Låter bra men hur ska vi kunna veta vilka som är nära släkt? DNA-test innan äktenskap? DNA-test och upplöst äktenskap vid för nära släktskap? Nej tanken är god men den bygger på att vi har full koll på alla människor. De som kommer utifrån har vi ingen koll på. Många har ju dessutom fler identiteter. Så det går bort.

   Gilla

   • Ulrika skriver:

    Det finns länder där man testar innan giftermål. T ex Island som har en liten befolkning och där man kan vara för nära släkt utan att veta om det. Svårare är det inte.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.