Vänstern agerar nyttiga idioter åt islamisterna

Bild, DGS

Mohamed Omar

Första maj i år hände något konstigt. När statsministern Stefan Löfven försökte höll tal i Malmö blev han avbruten. Det var den islamiske fundamentalisten Jasmin Nur Ismail som ställt sig upp med en megafon och börjat skrika.

Hon var inte ensam. Med sig hade hon en grupp aktivister i iklädda sjalar. Man skulle kunna tro att den arabiska våren hade kommit till Sverige….

När P4 Malmö intervjuade Jasmin, som också var Vänsterpartiets första maj-talare, om varför hon avbröt Löfven sade hon att det var för att regeringen varit tyst om EU-domen om att arbetsgivare får bestämma huruvida man får ha slöja på sig på arbetsplatsen.

”Vi ville helt enkelt bryta tystnaden och få dem att ta ställning. Att de fördömer EU-domen och står upp för muslimska kvinnors rätt till arbete och religiös identitet”, sade Jasmin till P4 Malmö.

På frågan om det var rätt att avbryta Löfvens första maj-tal svarade Jasmin:

”Vita människor kommer till oss och talar om hur vi ska agera, men vi för vår kamp på det sätt vi vill. Även om det innebär att vi avbryter statsministerns tal.”

Nu har Jasmin ursprung i Somalia och är mörkhyad. Men det har inget med saken att göra. Hade hon varit vit och avbrutit statsministern hade hon fått samma fråga. Dessutom: hade hon varit vit nationalist i stället för islamisk fundamentalist hade hon kanske blivit bortjagad eller misshandlad av vänsterextremister.

Islamiska extremister har det ganska bra. Vänstern är näst intill blind för islamofascismen. Den ser bara ”vit fascism”, till och med där den inte finns… En islamisk fundamentalist kan ju till och med bli första maj-talare för Vänsterpartiet!

Jasmin gör som Rashid Musa, Sveriges Unga Muslimers ordförande, och blandar ihop religiösa övertygelser med etnicitet, och för att få motsättningar mellan västerländsk, sekulär demokrati och islamisk fundamentalism, att handla om ”vita mot svarta”.

Men svart och muslim är långt ifrån synonymer. Majoriteten av världens svarta människor, alltså afrikaner, är inte muslimer utan kristna.

Vissa medier beskrev Jasmin och hennes vänner som ”muslimska kvinnor”, som om dessa kvinnor representerade muslimska kvinnor i Sverige i största allmänhet. Men de representerade definitivt inte de muslimska kvinnor som misshandlas och mördas för att de vill slippa sjalen.

Under midsommarhelgen förra året hittades en kvinna mördad på ett asylboende i Mariannelund. Maken erkände att han strypt sin hustru inför ögonen på parets treåriga dotter. Kvinnan hade slutat använda sjal, något som mannen var emot. Efter mordet lade han sjalen bredvid hennes lik

EU-domen som Jasmin pratar om ger arbetsgivare rätt att förbjuda personalen att använda sjal. Det är en självklarhet att arbetsgivaren bestämmer vilken klädkod som gäller på en arbetsplats. Vill man inte följa koden är det bara att söka ett annat jobb:

”Vi kan inte andas längre. Vi kämpar bara för vår rätt att försörja oss.”

Det är inte sant. De kämpar för att sharia, islamisk lag, ska stå över allting annat. Eftersom sharia tvingar kvinnor att täcka sitt hår måste svenska arbetsgivare underordna sig. EU:s domar är inte värda pappret de är skrivna på, men sharia är gudomlig och får inte ifrågasättas.

”Motstånd är vår lösning och vi kommer använda alla medel som behövs. Skiter fullständigt i om det sticker folk i ögonen”, skriver hon och avslutar sitt inlägg med hashtaggen #UnapologeticallyBlackAndMuslim.

Jag förstår varför Jasmin inte är apologetisk. Det går helt enkelt inte. Hur skulle en apologi för islamisk fundamentalism se ut? Det går inte att i ett civiliserat västerländskt samhälle försvara till exempel slaveri, stening och barnäktenskap. Då är allt som återstår att skrika och skrämma andra till tystnad genom anklagelser om rasism och så kallad ”islamofobi”.

Men det är inte helt sant att Jasmin inte ägnar sig åt apologi. På Facebook har hon försökt förklara och rättfärdiga det islamiska slaveriet:

Jasmin om slaveri

För så är det ju, sjalen är bara en del av den islamiska fundamentalismen. I paketet ingår också till exempel slaveri, stympning, stening och barnäktenskap. Varför skulle man hålla benhårt fast vid sjalen, men inte vid de andra buden i profeten Muhammeds religion? Jasmin verkar försöka vara en konsekvent fundamentalist. Men hennes apologi för slaveriet misslyckas. Det är struntprat.

En slav åtnjöt inte alls samma rättigheter som en icke-slav – den ene var slav och den andre var fri. En slavinna var husbondens egendom och han fick utnyttja henne när han ville. Somalia, Jasmins ursprungsland, var en slavstat ända fram till 1900-talet och fortfarande föraktas slavättlingarna.

Den 30 oktober i år Jasmin en bild på sin Facebook. Hon skojar lite med 11 september-attackerna mot USA. Det var ju bara betalning för gammal ost: ”Eat this!”

Jasmin Nuur

De bombar oss, vi bombar dem, tycks Jasmin resonera. Hon har lika lite medkänsla med offren för terrorn som för de kvinnor som förtrycks och mördas i islams namn.

När ska vänstern sluta agera nyttiga idioter åt islamisterna?

Klicka här och lajka min sida på Facebook!

39 reaktioner på ”Vänstern agerar nyttiga idioter åt islamisterna

 1. ramonafransson skriver:

  Märkligt att inte #jagärhär lade märke till den avskyvärda teckningen med två flygplan som störtar in i två torn. Men de kanske håller med. Det hade inte förvånat mig alls.
  Personligen undviker jag allt mer att åka ner till stan, bor i Göteborg, för jag mår psykiskt dåligt av att se beslöjade kvinnor med sina tillika beslöjade döttrar som blir allt fler för varje gång jag är i stan. På bara fem år har antalet dubblerats.

  Gillad av 9 personer

  • Björn K skriver:

   En gång när jag var på Backaplan en sommar såg jag ett par som verkade komma från mellersta östern, kvinnan delvis täckt med diverse tygstycken, mannen klädd i byxor och skjorta som jag själv. Förtrycket blev så uppenbart för mig och detta skyddar och relativiserar vänstern och vänsterfeministerna. Man blir förbannad på ren svenska.
   Samtidigt kan jag säga att när jag ser en kvinna från mellersta östern som är klädd som vi är vana vid blir jag glad, det finns trots allt kvinnor som har frigjort sig. Detta skall vi stödja inte motarbeta. Men det begriper ju inte vänstern i sin flumdimma.

   Gillad av 4 personer

  • Sintram skriver:

   Också mitt intryck. Bodde tidigare i Göteborg. När jag nu återvänder undrar jag ibland vilket land jag är i. Det gäller särskilt Nordstan och områdena däromkring.

   Det går utför med Sverige. Men svenne banan fattar ingenting …

   Gilla

 2. Hovs_hällar skriver:

  PK-vänstern vill samma sak som islamisterna: krossa vårt västerländska samhälle.

  Därför viftar PK-vänstern på svansen för islamismen.

  Vad PK-vänstern är alltför enfaldig för att fatta, är att den kommer att utplånas den dag då islamisterna får makten.

  Gillad av 10 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Men då borde väl vi som vill att PK-vänstern ska bort gilla islamisterna? Min fiendes fiende är min vän eller hur det nu brukar uttryckas? Eftersom islamister gillar diktatur så inrättar vi sedan en sådan. Inte för oss själva förstås, bara för islamisterna.

   Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Precis som det gick i Iran!

   När Mullorna tagit makten med hjälp av vänstern!

   De blev det första offret)
   Borde leda till viss eftertanke!!!

   Gilla

 3. Bo Svensson skriver:

  Att mer än antydningsvis berätta vad man anser om islam, går ju inte utan att bryta mot PEs regler men det bör väl vara tillåtet att föreslå att man samlar alla texter ur samtliga gamla religiösa urkunder som strider mot vett och sans och normal mänsklig anständighet att trycka på mjukt papper att hänga på dass. – Då har jag ju inte pekat ut någon bestämd trosriktning.

  Själva motivet för religionsfrihet var rätten att tänka fritt, brukande sitt förnuft och sitt omdöme.

  Gillad av 2 personer

 4. Eva Danielsson skriver:

  Jag blir så upprörd över dessa fräckheter och förvrängningar och fientligheter.

  Islam är en intolerant och våldsam lära. Helt oförenlig med västerländska värderingar och ett humant samhälle. Förutom omvärldshändelser som bekräftar detta så har det bl a klargjorts förtjänstfullt av Mohamed Omars krönikor här på DGS.

  Jag vill gärna ge stöd och hjälp till de muslimer i Sverige som vill lämna islam och leva enligt våra lagar, våra sekulära värderingar och vår svenska liberala kultur.
  Övriga muslimer vill jag skänka en flygbiljett enkel resa till närmaste islamska stat.

  Därmed kan vi stänga moskeerna. Islam är helt klart framför allt en politisk ideologi idag. Och så länge islam inte har genomgått en reformation och delat upp kyrka och stat och bl a slopat sharialagarna, så bör islam alltså inte omfattas av religionsfrihet i ett sekulärt land som vårt.

  Vänsteraktivister/vänsterfascister vet inte sitt eget bästa i den här frågan. De är så uppfyllda av sin kamp mot det fria samhället att de delar bröd och vapen med vem som helst. De är själva dessutom de mest intoleranta och våldsamma vår egen kultur tyvärr har producerat, inkl nasseaktivister antagligen.

  Man bör inte kunna få svenskt medborgarskap utan att acceptera våra grundlagar om fri-och rättigheter och skyldigheter och utan att lära sig om vårt demokratiska samhällssystem och historia och kunna läsa och tala svenska. Och inte ha brutit mot någon svensk lag. Förhörd och ett egenhändigt undertecknat medborgarkontrakt om att lova att värna Sverige, ifall godkänd.
  Då först bör man få medborgarskap och då först ska man få full tillgång till välfärdssystemet. Dessförinnan bör det bara handla om lägsta överlevnadsnivå, skola till barnen och akutsjukvård.

  Gillad av 6 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Judar och samer här har väl redan skaffat sig makt över vem som skall få räknas till gruppen och svenskar kan ju göra detsamma. – Faktiskt utan att be om lov först. – Vi får då ett sorts medborgarskap bland dem vi känner samhörighet med. – Begreppet svensk skall det sedan krävas rättsskydd för och missbruk beivras.

   Det kommer men det dröjer ett tag.

   Gillad av 2 personer

  • Andra Generationen skriver:

   Men alla muslimer som lever svenskt men bara ber 5 gånger om dagen då? Ska de också skickas?

   Enligt dig finns det bara två sidor – de som inte vill vara muslimer och de som är extremister.
   Att komma från ett muslimskt land innebär inte att man bara är arab eller afrikan.
   Sharia-lagar finns inte i varje muslimskt land.

   Dagens muslimer är åt helvete här i Sverige, det vet jag.
   Men alla muslimer jag känner är inte i närheten av denna dam som skämtar om 9/11. De hatar extremister.
   De muslimer jag känner förtrycker ej kvinnor, de låter sina barn växa upp som svenskar.
   Nej, jag är inte muslim.

   Sluta dra alla över en kam och dela de i två läger.

   Gilla

 5. Björn skriver:

  VARFÖR, VARFÖR, VARFÖR är det så få politiker och medborgare här i landet, som fattar vad som händer i och med Sverige?! Vad är det för fel på människorna?! VARFÖR röstar inte ALLA på SD? Detta parti är ju det ENDA som gjort en riktig problembeskrivning och orsaksanalys! Övriga sysslar enbart med lägga ut dimridåer och vägrar med dårars envishet att erkänna sina misslyckanden med migrationspolitiken! Skyll er själva, sen när allt gått åt h-e!!

  Gillad av 7 personer

 6. Björn K skriver:

  Jag såg filmen Tvärvändningen på SVT, till skillnad från mycket annat på SVT var den sevärd. Det känns som en evig pendel, det finns ju krafter igång inom S, MP och en del borgerliga partier som vill öppna gränserna på nytt, tyvärr är jag rädd för att detta humanitära storhetsvansinne kommer att slå till igen, med samma resultat som tidigare, eufori som slutar i panikläge och tvärbroms och så kommer det att hålla på. Ungefär som en periodsupare, en rejäl fylla, katastrof, tillnyktring och sedan på det igen.
  Ibland undrar jag om hoppet finns hos de invandrare som kommit och etablerat sig i det Svenska samhället, när man följer debatten är det påfallande många som själva är invandrare som har en nykter syn på situationen. Jag tror att det helt enkelt är så att dessa människor begriper att välstånd och stabilitet inte är något givet, det måste försvaras och vårdas.

  Gillad av 5 personer

  • BjörnS skriver:

   En viktig förklaring till att många av de som vågar peka på vansinnet har utländska namn, och inte sällan är kvinnor, är att om en svensk (man, gärna medelålders) skulle säga samma sak så kommer rasist- och fasciststämpeln fram blixtsnabbt. Vi är inte rasifierade nog att tillåtas ha en uppfattning i dessa frågor – trots att det är våra skattepengar.

   Gilla

  • csaba43 skriver:

   Ja vilken nyhet du levererar. Jag som assimilerad stoltmedborgare har länge undrat hur i h–te kan ni finna er i att ständigt bli hunsade av fräcka blattar och av era egna styresmän? den förmenta humanismen kommer att stå er dyrt!

   Gilla

 7. Anders F skriver:

  Under mina ungdomsår var jag starkt vänsterorienterad och läste allt om marxismen som jag kunde komma över. Intresset fortsatte under studietiden i Uppsala. Vad jag fascinerades av var bl.a. vänsterns kritik av religioner. Mina sympatier för vänstern fick sig emellertid en allvarlig törn då jag 1978 eller 1979 såg ett socialdemokratiskt 1-majtåg där några demonstranter bar på ett standar som hyllade det ”iranska folkets revolutionära segrar under ledning av Khomeyni”. Sedan dess har situationen tyvärr blivit värre och värre och vänsterns politiska kompassnål har kommit att rotera helt okontrollerbart åt alla håll. Den sekulära och religionskritiska hållningen är som bortblåst och som alla nog har noterat har vänstern kommit att alliera sig med de mest fundamentalistiska och konservativa grupperingarna inom islam. Muslimska reformivrare och sekulära debattörer har av vänstern avfärdats som ”islamofober” eller, vilket är det värsta, som ”husnegrer”. För mig är det helt ofattbart att en religion av vänstern tilldelats ett sådant privilegium att den är höjd över all kritik och att kritikern beskrivs som bärare av en fobi eller omotiverad rädsla. På ett eller annat sätt kommer väl sanningen på sikt att segra. Det finns trots allt inom islam en fruktgivande debatt. Många av debattörerna är sekulära och trots allt präglade av den europeiska upplysningen. För våra politiker är det nödvändigt att uppmuntra och knyta kontakter med dessa tänkare.

  Gillad av 1 person

 8. Björn skriver:

  Det var länge sen Sveriges politiker hade landet och medborgarnas bästa för ögonen! Som det har blivit, är det bara nån slags j-a ”rollspel”, som pågår! Ett ”ytligt” spektakel, där det ENDA som betyder nåt, är att inte ”förlora ansiktet” och därmed bli dömd och paria-klassad i MSM! (Undantaget är de tappra i SD!) Allt medan verkligheten(hundratusentals arbetslösa, bostadslösa och livet ut, bidragsberoende invandrare, hitlockade av just dessa ”Den humanitära stormaktens” företrädare!) äter upp samhällsfundamenten(skola, vård, trygghet och rättssäkerhet) underifrån!

  Gilla

 9. MartinA skriver:

  ”Vänstern” är för allt som kan utrota europeer och riva ner den västerländska civilisationen. De påstår att det är en slump men det går inte att betrakta det så längre.

  Gilla

 10. weasel skriver:

  Att vänsterpartiets 1 Maj-talare skämtar om 11 september-attentatet borde väl vara ett minst lika stort scoop för aftonbladet och expressen som att Oscar Sjöstedt från SD berättade att några arbetskamrater hade dragit ett judeskämt för 15 år sedan ?

  Gillad av 4 personer

 11. Bengan70 skriver:

  Den dan Muslimpartiet bildas får de omgående 10-15% i riksdagen. Förvånad att det inte redan bildats. Men det kommer. Nån som tvivlar?

  Gilla

  • weasel skriver:

   Ja, jag tvivlar.
   Det finns säkerligen ca 13 % (800.000 ) röstberättigade ”geografiska muslimer” i Sverige.
   Men bara ca hälften av dessa är tillräckligt religiösa och tillräckligt fundamentalistiska för att rösta på det hypotetiska Muslimpartiet (som av en slump då råkar kallas MP ) .
   Vilket då skulle betyda att Muslimpartiet (MP) ”bara” skulle få sisådär 5-7 % – vilket naturligtvis är illa nog.
   Särskilt med tanke på att åtminstone 3 nuvarande riksdagspartier skulle kyssa Muslimpartiets fötter.

   Och du behöver inte vara förvånad över att det inte redan har bildats- för det har det…

   http://jasingroup.page.tl/F.oe.rsta-sidan.htm

   Gilla

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Även tidigare fanns ett parti bildat som kräver Sharia Lag!

    Som flög lågt under radarn,
    i väntan på att uppnå en kritisk massa!!!

    hizb-ut-tahrir!!!

    Gilla

 12. bullstomper skriver:

  Jag undrar egentligen om Omar (tack ännu en gång för en välartikulerad och informativ inlägg) var, eller är, medveten om det som kanske indirekt belyses i hans artikel. Nämligen att våra s.k.intellektuella elitistisk politiska partier som V representerar tillsammans med MP visar sig inte vara speciellt elitistisk eller intellektuell i sina handlingar. Att man gång på gång kan vara så befriad ifrån intellektuell tankesätt att man tillåter en sådan okunnig person som Jasmin Ismail, som tydligen inte har en aning om Islam, förutom det hon har fått itutat i sig ifrån någon galen salafist, uttala sig i V:s namn där hennes okunskap lyser som en majbrasa en novemberkväll är för mig en gåta. Att man sedan tillåter sig att släppa fram tankar ifrån fundamentalistisk islam som går rakt emot det elitistisk sätt att se på människorätt, kvinnors fri o. rättigheter m.m. gör mig ännu mer konfunderad. Jag tror nu att dessa partier bör omedelbart förpassas till den politiska papperskorgen i nästa val, om inte annat just på grund av att dumhet och idioti får aldrig löna sig. Och att vi nu kan se att människorna i V och MP behöver en stor dos verklighet serverad till sig. (av oss).

  Gilla

  • BjörnS skriver:

   Hon är en rasifierad kvinna som är kritisk mot den vita kristna normen. Därför kan hon säga vad som helst utan att granskas.

   P.S. När jag började skriva detta var det ironiskt menat men när jag slutade skriva är jag inte längre ironisk. Är inte det ironiskt?

   Gilla

 13. Anna Lindén skriver:

  ”Den islamiskE fundamentalisten, HON”?! Ett besynnerligt språkbruk har börjat sprida sig där den maskulina e-formen används om kvinnor. Varför? Är det påverkan från franskan?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.