Låt kärleken blomma ut!

Mohamed Omar

I ett inlägg på sin blogg den 27 augusti i år, ”Jag älskar dig, Sverige”, berättar författaren Katerina Janouch om en bilfärd i Skåne: ”Skogar, åkrar, de karaktäristiska blå och gröna skyltarna, röda stugor, lador och hukande vita kyrkor vars spetsiga torn sticker ut mot himlen. Solen står högt och bilen spinner på vägen och plötsligt fylls jag av en stark kärlek till det här landet jag just nu kör igenom.”

Vi är nog många som delar denna känsla. Jag har känt den när jag varit ute och kört en vacker sommardag i det svenska landskapet. Det kan vara så vackert att det gör ont i själen. Detta är vårt hem.

Under många år var jag muslim och då var det fult att älska Sverige. Det spelar ingen roll vad vissa ledare säger utåt i mainstreamedierna: i moskéerna är muslim och svensk motsatser. En svensk är inte muslim. Att ”bli svensk” är någonting dåligt, det betyder ungefär ”att förfalla”.

Det finns ett fåtal svenskar som konverterat till islam, men de räknas liksom inte som svenskar, de blir ofta ”adopterade” av sin maka eller makes etniska grupp. De svenska konvertiteterna är som sagt väldigt få, så få att de varken ändrar karaktären på den svenska eller den muslimska gruppen. Islam är den minst omtyckta religionen i Sverige och att religionen spridits i Sverige beror enbart på invandring från islamvärlden.

När jag lämnade islam blev jag äntligen fri att bejaka min svenska kultur. Jag behövde inte bry mig om vad de rättrogna muslimerna skulle tycka om mig. Jag slutade svara muslimer som hälsade på mig med ”Assalam alaeikum” med ”Wa aleikum salam”. Jag sade hej i stället. De tittade snett på mig. Men det får de ta. Jag är svensk, jag är hemma och jag säger hej.

Janouch vet att vi är många som älskar Sverige: ”Det finns så mycket jag skulle vilja säga till landet som jag kallar mitt. Så mycket kärlek jag vill ge, så många råd jag har att dela med mig av. Jag må vara en enda individ, men jag vet att vi är många som älskar Sverige, som vill det allt gott, som aldrig tänker ge oss.”

Jo, vi är många och jag tror vi blir flera. För på något märkligt sätt verkar min egen resa från islam till svensk kultur ha skett parallellt med en större förändring som Sverige genomgår – från okritisk underkastelse under mångkulturalismen till att börja våga stå upp för det egna kulturarvet och den egna identiteten. Jag blev trött på att det alltid var jag som skulle anpassa mig. Jag skulle lära mig arabiska. Jag skulle lära mig Koranen. Jag skulle äta med höger hand. Jag skulle fira eid. Det var aldrig tal om att muslimerna skulle kunna lära sig något av mig som svensk. Trots att vi är i Sverige.

Vi kanske kunde ha en kväll i moskén där jag fick berätta lite om hur vi svenskar firar jul? Det går inte för sig. Men i de svenska kyrkorna tvekar man inte att bjuda in imamer som får berätta om islam. Nu när jag inte är muslim kan jag gå på kräftskivor hur mycket jag vill. Och dricka snaps. Kräftorna kräva ju dessa drycker. Här är en snapsvisa till melodin O Tannenbaum:

Ett kräftkalas, ett kräftkalas,
det är ett kalas med fulla glas.

Men finns det bara tomma glas,
så är det inget kräftkalas.

Ett kräftkalas, ett kräftkalas,
det är kalas med fulla glas.

Det är känt att muslimer inte får dricka snaps. Men många muslimer får inte heller äta kräftor. För shiamuslimer är kräfan haram, alltså förbjuden. Den är också haram för sunnimuslimer som tillhör hanafi-riktningen. Det är faktiskt den största riktningen och dominerar i Turkiet, länderna i Kaukasus och på Indiska subkontinenten. Jag rekommenderar även denna visa, om glädjen över att slippa vara muslim, till melodin Idas sommarvisa:

Muslimen som bor i Arabi land
Han smusslar med sin arabesk
Och hembrännar´n blandar av jäst och vann
Och socker i lönndom sin mäsk.
Den ene han hotas av sin Koran,
Den andre av ting och polis
Men ingenting hotar en lutheran
Som dricker till Bolagets pris.

I tidningen Kalmar kunde man den 11 september 1909 läsa:

”Kräftan kan äfven begagnas till kräftkalas ute i det fria på vackra höstkvällar med mycket månsken, kulörta lyktor, unga damer och flirt.”

Damer och herrar som sitter tillsammans, pratar och skrattar, kanske till och med flörtar. Det är något vi tar för givet i Sverige. Men det är haram i islam. Och i flera islamiska länder är sådana här sittningar inte möjliga förutom bakom lykta dörrar. Dessa saker, som de flesta svenskar som aldrig har varit muslimer, ser som självklarheter, är för mig dyrbara. Därför att jag har upplevt ett liv utan dem. Visst kan man som muslim smussla. Men det är knussligt, låt kärleken blomma ut!

Klicka här och gilla min sida på Facebook!

25 reaktioner på ”Låt kärleken blomma ut!

 1. malmobon skriver:

  Sjuk lovers håller på förstöra Sverige. Inte bara med islam invandring. Bygger i Hyllie bl.a. Förstör Europas bästa jordbruksmark. Overbefolkningen är största hotet mot vår miljö i världen. I augusti gick den tid ut som gör att vi nu förbrukar jordens resurser. Kallar det elefanten i rummet. Muslimer är inte bara ett hot mot väst och sig själva genom sin psykosociala sjukdom islam. Glad att Omar lyckats ta sig ur denna vidskepelse. Jag har träffat andra muslimer som tagits sig ut, men inte helt. Dricker sprit. Använder inte höjas. Läser nu statsvetenskap i Lund. Skall bli politiker. Hoppas få över henne till SD. Är modernt.

  Sent svenska kvinnor konverterat till islam. En flyttade ner till Jordanien med sin man o barn. Undrade om det inte var en IS?

  Inte ovanligt med upp till Rio barn hos en del muslimer. Oftast är det somalier o palestinier.
  Är genom skapa fler barn som förändrar var demografi. Även sänkt IQ är en fara för väst.

  Utbytt ätervandarsanter o totalstopp är lösningen.

  Gilla

 2. Eva Danielsson skriver:

  Jag noterar att du, Mohamed, och Katerina Janouch, som båda hör hemma i svensk kultur men också har närhet till en annan kultur, är de som vågar ta i med känsla i omfamnandet av vårt land. Så bra. Det behövs.
  Som situationen har blivit kan vi inte bara vara stolta i tysthet utan måste värna högljutt om allt vi gemensamt tycker är bra i Sverige och med svensk kultur i vid mening.

  En annan fundering om islam, var finns glädjen, lekfullheten och humorn? När har man roligt? Var finns njutningen av musik, av att dansa och röra sig, av människors skönhet och skönhet i bilder, fest och stoj, upplevelser av berättelser, böcker och film? På hela skalan av tramsigt och fnissigt till starka upplevelser?

  Har man ett rikt färgstarkt liv bakom stängda dörrar eller är livet som muslim så allvarsamt som man kan tro när man ser muslimer här på gatan. Kvinnor klädda i fula tygsjok och nollställda ansikten, ifall ansiktena syns, och dystra mörkklädda män.

  Bara en undran.

  Gillad av 6 people

  • Rutger skriver:

   Hej Eva. Du undrar vad glädjen finns i denna kultur. Den finns inte detta livet. När jag läst de gamla arabiska historikerna som Al Tabari vilka berättar om alla krigen som muslimerna startade har jag sett ett uttryck som muslimerna använde när de hotade städer som inte ville bli erövrade. ”Om ni inte underställer er oss så skickar vi mot er ett folk som älskar döden på samma sätt som ni älskar livet”. http://www.lagmansnatursida.se/dbarkiv/2016/vecka39/db16sep28.htm

   Undrade om dagens muslimska ungdomar känner till detta. Frågade en av mina elever om detta, en mycket duktig och älskvärd flicka. Visst hon kände till detta, inget nytt för henne. Hon förklarade för mig att muslimer tycker inte att detta liv vi har nu inte är det riktiga och viktiga livet, det liv som kommer efter är det viktiga livet och på så sätt älskar vi döden mer än livet sa hon.
   Upplever det skrämmande. Livet här är bara en transportsträcka till nästa liv.
   Så varför ska man dansa och sjunga?
   Man får inte skratta för mycket och att även prata och än mindre skämta med en främmande flicka är haram enligt sharia.

   Gilla

 3. Jonas Nilsson skriver:

  Vad är det som en svensk har som inte en muslim har?
  Kan det vara sant att en stor skillnad gäller tanken om kärleken? Men på vilket sätt tillgodogör sig folk i Sverige idag en gammal(?) kristen bekännelse om kärleken som segrade på korset?
  En liten påminnelse: alla gör inte på samma sätt i detta land. Det är skillnad på vad folket gör i sydlandet och nordlandet! Vi förstår nästan varandra.
  I 1000 år har vi haft en religion, ett språk, en kung. Sossarna begrep att det viktigaste av allt är att inneha majoriteten så att statsmonopolet kan hävdas. Fråga samerna om du vill höra en annan röst med som det sägs en annan religion.
  Det finns saker i Sverige som är lika förbjudna som någonsin några haram-principer, t.ex. att hetsa. Gör man det åker man ut, förlorar jobbet. Ev får du behålla bidragen, ännu ett tag. Det är det brottet som idag håller på att spränga drömmen om Sverige. Det är ett problem om man inte menar att vi pånytt ska försöka driva en idealiserad monokultur.

  Gilla

  • cmmk10 skriver:

   Såg i dagens G-P, att en man som hade skrivit någonting nedsättande om muslimer, på en sluten Facebook-grupp, blev dömd till böter på 15 000 kronor.

   Det var enligt lagen om hets mot folkgrupp. Det är, för mig, fortfarande lika obegripligt hur muslimer har blivit en folkgrupp?!

   Gillad av 10 people

 4. Elisabeth skriver:

  Tack Mohamed, vilken vacker kärleksförklaring ! Och jag delar dina känslor för fosterlandet.
  Många debattörer på ”andra sidan” ifrågasätter svenskhet, de undrar ilte hånfullt vad det är. Sådan var t o m vår tidigare statsminister, Reinfeldt. De undrar mot bättre vetande, tror jag, man är bara ute för att förolämpa och nedvärdera och bereda väg för acceptans av multikulti. Den som flyttar utomlands ( som jag själv gjorde en gång i tiden ) kan alltid säga vad svenskhet är, då blir allt svenskt oss mycket kärt. Precis som inflyttade nog kan identifiera svenskhet.
  Men det finns ett svenskt drag vi nog måste göra oss av med om vi ska överleva nämligen vår rädsla för konflikter. Vi måste börja ta strid för svensk kultur.

  Gillad av 4 people

  • Hovs-svartaste-hällar skriver:

   @Elisabeth: — Det var när jag bott i USA i flera år, som jag äntligen begrep hur lycklig jag varit att vara född i Sverige.

   Som tonåring i en extrem vänstermiljö hade jag inte förstått detta, och även på universitetet rådde 68-vänsterns traditionsfientliga herravälde då jag på 70-talet studerade där.

   Men när jag senare fick ett stipendium som förde mig till Harvard-universitetet utanför Boston, ändrades mitt perspektiv på tillvaron. Amerikanerna var självklara patrioter, för det första. Och för det andra, så noterade jag en del saker som jag tyckte var bättre ”hemma”.
   Ta bara en sådan sak som Allemansrätten.

   Kort sagt, så väcktes min patriotism när jag kunde se mitt hemland utifrån. Och när jag fem år senare kom tillbaka till Sverige kunde jag inte undgå att märka hur saker förändrats. Gatubilden i min hemstad var inte längre densamma. Det kändes inte bra med dessa snabba förändringar.

   Dock tog det ännu några år innan jag drog konsekvensen av detta och helt gjorde upp med mina invanda föreställningar om ”mångkulturens” välsignelser…

   Inser numera att vänsterns herravälde är en virulent cancer på den svenska samhällskroppen. Och sjukdomens utgång är oviss.

   Gillad av 10 people

   • Elisabeth skriver:

    Håller med dig, Hovs-svartaste-hällar, man blir patriot när man flyttar ut, när man flyttar hem igen önskar man att man kunde behålla känslan och att att andra delade den men….vänsterkulturen har varit/är skadlig. .Nej, det är inte bra med snabba förändringar men man kan fortfarande hitta sitt gamla Sverige på många platser. Och ja, jag är också lycklig över att vara född i detta land med en urgammal allemansrätt som gör att vi har lov att njuta av vår underbara natur..

    Gillad av 1 person

 5. Frågvis skriver:

  Käre Eddie, du är så bra och varm och klok. Jag hoppas att du inte blir hotad av några aggressiva muselmaner.
  Jag undrar över några saker. Har arabiska språket ändrat sig mycket från 600-talet till i idag? Jag tänker nämligen på den rent semantiska tolkningen av koranen.
  Vidare är det väl så att koranen och skrifterna betyder exakt lika för shia och sunni? Likväl dödar man varandra för någonting som inte står i koranen. Profeten valde ju inte sin successor innan han dog.
  Men i en våldssituation gentemot icke-muslimer sluter man väl utan problem leden för att senare ånyo börja spränga varandras moskeer och marknadsplatser.

  Gilla

 6. uppstigersolen skriver:

  Jag skriver som någon annan brukar skriva. Varför är muslimerna här om de inte älskar Sverige? Jag läste om en man i min ålder som skrivit något nedsättande om muslimer på Facebook. Han ska betala 12 000 kr i böter. Muslimer som ständigt kallar oss svenskar för nedsättande ord försörjer vi. Hur sjukt kan det bli innan vi sätter stopp för idiotin?

  Gillad av 8 people

  • Johan skriver:

   Men vänta nu: etniska svenskar måste väl vara en folkgrupp? Vill man åberopa hets mot folkgrupp finns det väl massor med case…

   Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    Men vi måste först bli en minoritet innan vi kan åberopa hets mot folkgrupp. Och då är det troligen försent. Alltså måste vi se till att vi alltid är i klar majoritet. Tänk på det vid valet om ett år.

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Högsta domstolen har 1996 fastslagit att alla utom etniska svenskar utgör och/eller tillhör behetsbara folkgrupper. Visserligen under den krytpiska beteckningen ”den nordiska folkgruppen”, så danskar och norrmänn göre sig inte heller besvär.

    Enligt gällande svensk lag är heterosexuella medelålders kristna vita män en sämre sorts människa. Svensk lag är sexistisk, bigott och rasistisk. Sverige styrs av irrationalitet, vidskepelse och ren ondska och illvilja.

    Gillad av 1 person

 7. asiktenmin skriver:

  Precis, det är mellan skogar, sjöar och glest placerade hus man riktigt känner ”sitt” Sverige. De moderna byggnaderna,och effektivt planerade städer, med det mångkulturella myllret av människor väcker inte på långa vägar samma känsla. I naturen, i form av kulturlandskapet, skog, sjö, hav, djur, och våra fyra årstider, där finns min Sverigesjäl.

  Gillad av 1 person

 8. 77711n skriver:

  Vi är många svenskar som älskar Mohamed Omar för hans insikter, tålmodiga förklaringar av islam och underfundiga aspekter på den konstiga utvecklingen som pågår i landet. Det är också ganska symptomatiskt att det numera nästan är invandrare av olika slag som vågar uttrycka att de tycker om Sverige. Gör svenskar samma sak får vi omgående en rasiststämpel i pannan och det verkar ju vara något av det förskräckligaste som kan hända.

  Själv bryr jag mig dock inte längre, men jag tycker att det är ett fruktansvärt övergrepp av jurister och domstolar att döma människor till stora bötesbelopp på ett vidlyftigt ordval i en sluten fb-grupper i ett uttalande som inte riktats till enskilda individer.

  Gillad av 1 person

 9. Johan skriver:

  Fantastiskt skrivet, Omar, det var en fröjd att läsa. Jag älskar också Sverige och det är vi många som gör. Nu behöver vi bara politiker som också gör det.

  Gillad av 1 person

 10. Egon skriver:

  Tack Omar!
  Det skulle vara intressant om SCB gjorde en undersökning av svenskarnas relation till Muslimer.
  Hur många svenskar har Muslimer som vänner?
  Hur många svenskar umgås med Muslimer?
  Är det så att ett ”parallellsamhälle” växer fram i Sverige?
  Vad innebär det på längre sikt?

  Gilla

  • weasel skriver:

   Och så fort dom har gjort en undersökning om huruvida det är så att ett parallellsamhälle växer fram i Sverige så kan dom göra en undersökning om …huruvida björnar skiter i skogen .
   🙂

   Gilla

   • Egon skriver:

    OK Weasel.
    Om man inte vill ha fakta så kan det ses som ett sätt att undanhålla fakta.
    SCB borde väl kunna leverera?
    Har jag fel eller?
    Hur skall vi annars få reda på vad folk tycker?

    Gilla

 11. Susann skriver:

  Tack.
  Jag älskar också Sverige. Det är precis som hon säger att allt är så välskött och prydligt. Såg det väldigt tydligt en gång när jag körde hem genom sommarnatten på väg från en semesterresa till en semesterort vid medelhavet. Lämnade ett torrt landskap med olivträd som stod och härdade ut. Detsamma gjorde de enstaka åsnorna som stod bundna under träden. Möttes på hemfärden från flygplatsen här av grönskande hagar med idisslande kor. Ett fridens landskap i gryningen som andades lugn och välmående. Jag minns hur jag i den stunden uppfylldes av kärlek till mitt land. Den resans mål var att komma hem.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.