Hatet i Helsingborg

Mohamed Omar

Tänk om en svensk, extremnationalistisk organisation hade samlats på ett torg. Stolta pappor hade klätt sina sönder i soldatuniformer. Så skanderade de slagord om kamp för sitt folk och om att massakrera judar.

Vad tror ni hade hänt? Jag tror att extremnationalisterna hade mötts av motdemonstrationer. Jag tror att media hade skrivit om dem. Demonstranterna hade fotograferats och hängts ut av Expo. Man hade försökt få dem sparkade från sina jobb.

Nu var det palestinska nationalister som samlades på Gustaf Adolfs-torget i Helsingborg tisdagen den 18 juli. Det var palestinska pappor som hade klätt sina söner i uniformer. Det var palestinier som skanderade slagord som hyllade kampen mot Israel och hotade judar med massaker. Se videon här

Då händer ingenting. Då är det tyst i media.

Förmodligen vet de svenska antirasisterna, ofta veka och bleka medelklassungdomar från akademikerhem, att det är farligare att störa en palestinsk demonstration… Bättre att plocka godhetspoäng helt riskfritt genom att stå och skrika på Jimmie Åkesson.

Palestinierna i Helsingborg sjöng den välkända ramsan: ”Khaybar, Khaybar ya yahud, jaysh Muhammed saufa ya’oud!”

Det betyder: ”Khaybar, Khaybar, o judar, Muhammeds armé kommer tillbaka!”

Uniformerade barn 2

Ramsan handlar om när profeten Muhammed och hans armé massakrerade judarna i staden Kjaybar i Arabien. Före Muhammed levde nämligen judar i Arabien. Han såg till att döda och fördriva alla och nu vill demonstranterna i Helsingborg göra samma sak. Muhammeds armé kommer tillbaka!

Demonstranterna ropade också:

”Med [våra]själar, med [vårt] blod ska vi befria dig oh Al Aqsa!”

”Till Al -Aqsa[moskén] går vi som martyrer* i miljontal!”

Al-Aqsa är det arabiska namnet på Tempelberget i Jerusalem.

Mångfald är bra, säger de. Men är det bra med flera nyanser av hat, flera nyanser av rasism? Genom massinvandringen har vi fått arabisk, persisk, turkisk, kurdisk och somalisk rasism till Sverige. Vårt land, ett av de minst rasistiska i världen, har fått en mångfald av rasismer med mångkulturen. Den islamiska och arabiska antisemitismen är väl det mest flagranta exemplet.

De säger att alla som bor i Sverige är svenskar. Men tror ni att dessa palestinier, som i tid och otid fyller våra torg med palestinska flaggor och nationalistisk yra, någonsin skulle gå ut med svenska flaggor och ropa ”Leve Sverige”? Jag har aldrig sett något sådant.

Jag har själv, under min tid som så kallad ”Palestinavän”, deltagit i sådana här antiisraeliska demonstrationer. Det hände ganska ofta att vänstersvenskar deltog och stämde upp i ramsor som ”Jalla, jalla, muren ska fall!” och ”Leve, leve, leve Palestina!”

Jag minns att jag tänkte att samma vänsterungdomar, aldrig hade kunnat tänka sig att hålla i en svensk flagga och ropa ”Leve Sverige!” Visst är det väl konstigt, att det på något sätt är suspekt att uttrycka stolthet över sin egen flagga i sitt eget land, men däremot okej att hylla Palestina?

Jag såg svenska ungdomar som brann för Palestina, men jag såg inga palestinier som brann för Sverige. När jag var muslim mötte jag människor från alla möjliga länder som förväntade sig att jag som svensk skulle bry mig om alla deras problem och konflikter, medan de själva inte ville veta någonting om Sverige. Detta trots att det är de som har kommit oss, vi har inte kommit till dem.

Vad handlade demonstrationen i Helsingborg om? Jo, efter att två israeliska poliser mördats av palestinska terrorister vid Tempelberget har Israel satt dit metalldetektorer. Man vill inte att det ska gå att smuggla in vapen. Denna ”inskränkning av religionsfriheten” används nu av palestinska aktivister som förevändning för att trappa upp kampen mot Israel.

Läs även Tobias Perssons inlägg: ”Tyst minut i Helsingborg för al-Aqsamoskén blev antisemitiskt raseri” (21/7)

32 reaktioner på ”Hatet i Helsingborg

 1. Lilla fröken PK skriver:

  Toleransen mot importerad rasism och hat beror förmodligen på att aktörerna ses som ”offer” enligt någon bakvänd vänsterlogik. Därför måste man vara tolerant mot dem. Ganska bisarrt och naturligtvis tabu att rapportera ärligt om i MSM.

  Gillad av 6 personer

 2. Agneta Berglöw skriver:

  Naiva Sverige en fristat för allsköns manifestationer.Att skandera o göra upp om alla politiska religiösa motsättningar ute i världen har dessa grupper använt och använder vår ”generösa” demonstationsrätt att utnyttja till max.På gator o torg i svenska städer.
  Tänker ofta på all den enorma generositet som Sverige genom åren visat världen med att agera som hela världens socialbyrå o tagit emot enorma tal av flyktingar o ekonomiska utnyttjare som påverkar oss som byggt landet att få problem med allt från hyresavin till att ha råd att gå till tandläkaren.
  lite vid sidan om debattämnet….Rosenbad har fått ta till sommaröppet p.g.a den skandalösa historien med Transportstyrelsen.Måtte alla kort komma upp på bordet o de skyldiga få sitt straff dvs ut genom bakdörren på Rosenbad med den väl tilltagna pensionen under armen.
  Tänker osökt på f.d infrastrukturminister Anna Johansson som utan någon som helst utbildning tidigare eller uträttat något för att ha suttit i regeringen i 3 år, nu får ta tåget(om det går) hem till Göteborg med 1.2 milj i fickan /Syster illamående

  Gillad av 5 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Hon skall väl behålla sin Riksdagsplats?
   Eller tar ett års tjänstledighet under valrörelsen…

   RASERIET grasserar i Sverige!
   Importerat…

   Gilla

 3. Inovus skriver:

  Vår försvarsminister (än så länge) Peter Hultqvist har fått utmärkelsen ”Kommendör av Palestinska förtjänstorden”. Bara så ni vet var regeringen har sina sympatier och till och med tar emot hedersbetygelser för dom.

  Gillad av 7 personer

 4. Lennart Bengtsson skriver:

  Man kan också påminna om hep-hep ropen som fortfarande är vanliga vid vissa idrottstävlingar som exempelvis alpin utförsåkning i Österrike. De betyder nämligen:
  ”(H)ierosolyma (E)st (P)erdita” (”Jerusalem är förlorat”).

  Också detta ett slags hets mot folkgrupp.

  Gillad av 2 personer

 5. goranstang skriver:

  Du har fått det på pränt det jag så ofta tänkt..
  Jag undrar fortfarande vad vänstern menar med ”aldrig mer”. För mig står det för aldrig mer ett folkmord.
  För vänstern kan det inte betyda detta eftersom man blint stödjer palestiniernas o Hitler’s syn på Judarna.

  Gillad av 2 personer

 6. Lars Åhlin skriver:

  Hanif Bali ifrågasatte på Almedalsveckan i år om vi verkligen behöver religionsfrihet, om det inte räcker med yttrande-, tryck- organisationsfrihet? Jag håller med honom om att frågan behöver diskuteras seriöst. Det är svårt att se några skyddsvärda handlingar som skulle riskera att undertryckas utan religionsfrihet, men lätt att se ageranden, särskilt bland salafistister/wahabiter/jihadister, som skyddas av religionsfrihet men som borde undertryckas. Såsom uppmaningar till mord.

  Denna demonstration borde nog tillåtas även utan religionsfrihet, utifrån värdet av yttrande- och demonstrationsfrihet för alla. Dock är det ett gränsfall. På vilken sida om gränsen avgörs av vad som framförs vid demonstrationen – även yttrandefrihet är begränsad av att exempelvis lagen om hets mot folkgrupp gäller även vid demonstrationer.

  Gillad av 1 person

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Hanif Bali är en klok o modigman,
   som man gärna sett i ett annat parti)

   Risken är uppenbar att religionsfriheten leder till vår undergång!

   Jag trodde naivt att det innebar rätten,
   att SLIPPA få andras TRO nerkörd i halsen!!!

   Jag vill kunna röra mig i det offentliga rummet,
   UTAN ATT BLI KRÄNKT!!!

   Låt det innebära, Du får tro vad Du vill,
   men håll det inom hemmets fYRA VÄGGAR)

   Pracka inte DINA idéer på oss andra!!!

   Ta seden dit Du valde att komma,
   annars finns det alternativ!

   Gilla

 7. BjörnS skriver:

  ”När jag var muslim mötte jag människor från alla möjliga länder som förväntade sig att jag som svensk skulle bry mig om alla deras problem och konflikter, medan de själva inte ville veta någonting om Sverige. Detta trots att det är de som har kommit oss, vi har inte kommit till dem.”

  Kan det sägas tydligare? Det är ungefär som när man i ”särskilt socialt utsatta områden” inte vill samarbeta med polisen och samtidigt beskyller polisen för rasism pga att de inte lyckas ta speciellt många gärningsmän.

  Gillad av 2 personer

 8. Heraldikern skriver:

  Att det ska vara så svårt att förstå, särskilt vid det här laget, att den regering och den opposition vi har nu, (7-klövern) helt enkelt vill dra ner Sverige i moraset. Det är order uppifrån att det starka Sverige skall göras mediokert. Annars kommer det att bli svårt att genomföra globaliseringen. Vi är en av Europas starka bromsar, till att börja med. Vi deltar inte i Euron t ex. Vi har en väldigt högt utbildad medelklass. Knappast någon underklass, förrän nu! Vi har starka fackföreningar och folkrörelser som fungerar som goda garanter för välfärden. Vi är ett rikt land både ekonomiskt, kulturellt och socialt, (trots allt). Vi var också starka (relativt sett) militärt och även civilt vid kriser. Vi hade en ganska homogen befolkning tills nu! Och därför denna avsiktliga ”import” av dysfunktionella människor långt bortifrån så att bara det borde få folk att förstå att det är något feltänk nånstans! ( När det är sådan massförflyttning av folk det handlar om så är det ju helt fel att flytta på allihop till länder där det är än mera trångt. På alla områden har de båda politiska polerna gemensamt gjort allt vad de kan för att försämra och riva ner det Svenska samhället. Ingen finner det särskilt anmärkningsvärt att alla högre tjänstemän och nära nog alla journalister och samhällskritiker står på etablissemangets sida! Ingen finner det särskilt konstigt att all annan uppfattning än etablissemangets, brunmålas eller skälls för högerpopulistisk! Se bara hur negativt ”allmänheten” reagerar på att det ställs misstroende mot ministrar som helt enkelt grovt misskött sina plikter. Notera också att även med ett misstroende som betyder att man inte anser den personen kompetent eller tillförlitlig, genast och utan vidare får en nästan likvärdig befattning och löfte om en likvärdig inom kort! Allt detta utan att någon reagerar i vare sig det officiella Sverige eller av medier eller allmänhet! Det är som om man kan göra vad som helst utan att det resulterar i några allvarligare konsekvenser, bara ”saken” får ha sin gång och bara samma klan av personer får sitta kvar vid köttgrytorna! Så länge vi inte inser detta så får vi leva med att följa med hissen nedåt!

  Gillad av 5 personer

 9. Eva Danielsson skriver:

  Du skriver så enkelt och bra, det går rakt in och berör. I ditt sista stycke skriver du att ”två isrealiska poliser mördats av palestinska terrorister”. Exakt samma händelse rapporterades på Omni som att ”israeliska araber mördade två poliser”.
  Så är vi utsatta för försåtliga förvrängningar hela tiden, som ska påverka oss omedvetet till att ogilla israeler, t o m när det rör en händelse där israeler dog i terrorbrott av muslimska palestinier.

  Din sakliga rapportering, där du kan vända på perspektiven fram och tillbaka och där du tolkar både språkligt och innebördsmässigt vad som sägs i vårt land av muslimska representanter, är ovärderligt.

  Gillad av 3 personer

 10. uppstigersolen skriver:

  Det måste gå att åtala dessa figurer för hets mot folkgrupp. Det är olagligt i Sverige. Kan man åtala svenskar som skriver något tråkigt på FB så går det väl att göra samma sak med dessa? Nu har ju EU sagt att Hamas är en terroristgrupp dessutom.

  Gillad av 2 personer

 11. Jan Ahlström skriver:

  Anser man, som dessa svenska palestinakramare gör, att Sverigedemokraterna är ett parti med antisemitiska åsikter så borde man demonstrera mot palestinierna för samma sak, men märkligt nog är det ok att vilja mörda och helst förinta judarna om man kommer från mellanöstern eller Nordafrika.

  Gillad av 2 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   SD är väl det MINST antisemitiska partiet!

   Som Judar med minsta självbevarelsedrift borde välja!
   Bröderna Ekeroth o Paula Bieler är några som har dragit den korrekta slutsatsen!

   Gilla

 12. Strix skriver:

  Så länge medborgarna gödslar POLITIKERNA med utplundrade skatter lär det inte bli någon ändring!!!
  Politikerna njuter av massinvandringen och vad som följer i dess spår, vandalism, våldtäkter och kränkningen av det svenska folket.
  Och svenska folket lär inte överleva utan utslängda bidrag i form av stulna pengar.

  Gillad av 1 person

 13. Östanskog skriver:

  Ta det lungt nu, gode Mohamed! –
  1.) Den lokala median: Helsingborg Dagblad berättade om detta, likaså SVT’s lokalredaktion. Kanske inte riksmedian, dock.
  2.) I mina år som lärare och administratör för hemspråksundervisningen inom Skolförvaltningen ända från 80-talet har jag träffat många Palestinier, både vuxna och barn, men nästan uteslutande i camouflagekläder. Ingenting nytt alltså… knappast önskvärt eller aptitligt heller!

  Många Palestinier köper sina kläder hos tyska ”New Yorker”, som säljer kläder i camouflagemönster – i alla fall i Danska Hilleröd och Skånska Löddeköpinge, där den 65-årige finska bättre hälften köpte just sådana coola festivalbyxor. På sjuttiotalet – när jag var vapenvägrare – hade jag en Green Barett och en överskottsjacka från Vietnam. Och titta vilken fredlig människa jag har blivit!

  Gilla

 14. Thomas Nilsson-Backe skriver:

  Två saker:
  För det första: bra skrivet. Hoppas Jens Liljestrand på Expressen ser detta så han får se vad hans och hans gelikars skenheliga, självupptagna, missriktade(?) – nej, ack så själviska och egocentrerade – ”godhet” uppmuntrar och leder till.
  För det andra: sedan är det naturligtvis så att alla individer – oavsett vilket indoktrineringssystem de har uppfostrats under – som påstår sig tro på eller t.om. stå i kontakt med utomplanetariska väsen bör behandlas för vad de är. Barn (ålder ca. 3-5) eller dårfinkar, och aldrig lämnas utan uppsyn på därför passande institution. Dårfinkar av annan nationalitet kan med fördel förpassas tillbaka därifrån de kom.

  Gilla

 15. Hanna skriver:

  Det ser inte ut att gå nån nöd på dom papporna- gå ut och gör något vettigt med era söner istället och ge dem fina barndomsminnen, bada, fiska spela fotboll mm. Nu hjärntvättar ni dom och så de kanske slutar som misslyckade nerbombade IS-krigare i era gamla hemländer. Ta vara på allt fint Sverige erbjuder till den som uppskattar det!

  Gilla

 16. Wilmaalfons2 skriver:

  Tyvärr är Sverige på väg mot en avgrund som få ens kan ana!
  Vänta bara till det att muslimerna bildar ett parti som tar plats i riksdagen. Vi har redan sett prov på att MP är infiltrerade, Mehmet Kaplan, var/är aktiv medlem i MBS (Muslimska BrödrsSällskapet) och försvarades med näbbar och klor av Gustav Fridolin när hans oegentligheter kom i fokus!?
  Det börjar bli dags för oss tänkande svenskar att sätta stopp för allt politiskt och medialt daltande med medeltida kulturyttringar och kriminellt utnyttjande av vårt land!
  Nu måste det vara slut på att agera Bror Duktig inför hela världen!!!!
  Olof Palmes vurmande för allehanda diktaturer typ Kuba m.fl måste vara en svunnen era. Annars är vi riktigt illa ute känns det som!!!!😎😎😎

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Det finns redan bildat!
   hizb-ut-tahrir

   Med Sharia lag på programmet!
   Än ligger MAN lågt, flyger under radarn,
   tills man nått en tillräckligt kritisk massa!

   ÄN verkar man inom etablerade partier,
   för att få gynnsamlagstiftning mm

   En dag lär vi inse att en orm närts vid barmen,
   men då är det troligen för sent!!!

   Gilla

 17. malmobon skriver:

  I Malmö hyllas palestinier och sponsras av Socialdemokraterna, Miljöpartiet. Får använda kommunala lokaler till att propagera.
  Känner många judar i Malmö som numera flyttat till Stockholm samt köpt lägenheter i Israel.

  SD Malmö tog upp detta i kommunfullmäktige och då sa en av sossarna. Palestinier är våra vänner. Nu skulle dock sossarna granska detta, men det får man tro vad man vill om.

  Sydsvenskan skriver inget om detta.

  Gilla

 18. frihetligvanster skriver:

  Hets mot folkgrupper förekommer från de flesta grupper. Våra invandrare har upplevt orättvisor i sina hemländer och dessa orättvisor tar de med sig när de flyr/utvandrar till andra länder. Jag har träffat palestinier och judar som menar att palestinier och israeler kan leva sida vid sida. Jag har även träffat judar och palestinier som anser att de inte kan leva med varandra. Förtryck skapar hat oavsett vem som står för förtrycket. Finns inte viljan hos palestinierna och israelerna att finna en lösning så kommer hatet att finnas kvar. Jag anser att båda parter i konflikten bidrar till hatet som förekommer. en två staslösning borde vara det bästa men så länge konflikten fortsätter så kommer hatet att fortsätta och komma längre bort från en fredlig lösning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.