Hatet i Helsingborg

Mohamed Omar

Tänk om en svensk, extremnationalistisk organisation hade samlats på ett torg. Stolta pappor hade klätt sina sönder i soldatuniformer. Så skanderade de slagord om kamp för sitt folk och om att massakrera judar.

Vad tror ni hade hänt? Jag tror att extremnationalisterna hade mötts av motdemonstrationer. Jag tror att media hade skrivit om dem. Demonstranterna hade fotograferats och hängts ut av Expo. Man hade försökt få dem sparkade från sina jobb.

Nu var det palestinska nationalister som samlades på Gustaf Adolfs-torget i Helsingborg tisdagen den 18 juli. Det var palestinska pappor som hade klätt sina söner i uniformer. Det var palestinier som skanderade slagord som hyllade kampen mot Israel och hotade judar med massaker. Se videon här

Då händer ingenting. Då är det tyst i media.

Förmodligen vet de svenska antirasisterna, ofta veka och bleka medelklassungdomar från akademikerhem, att det är farligare att störa en palestinsk demonstration… Bättre att plocka godhetspoäng helt riskfritt genom att stå och skrika på Jimmie Åkesson.

Palestinierna i Helsingborg sjöng den välkända ramsan: ”Khaybar, Khaybar ya yahud, jaysh Muhammed saufa ya’oud!”

Det betyder: ”Khaybar, Khaybar, o judar, Muhammeds armé kommer tillbaka!”

Uniformerade barn 2

Ramsan handlar om när profeten Muhammed och hans armé massakrerade judarna i staden Kjaybar i Arabien. Före Muhammed levde nämligen judar i Arabien. Han såg till att döda och fördriva alla och nu vill demonstranterna i Helsingborg göra samma sak. Muhammeds armé kommer tillbaka!

Demonstranterna ropade också:

”Med [våra]själar, med [vårt] blod ska vi befria dig oh Al Aqsa!”

”Till Al -Aqsa[moskén] går vi som martyrer* i miljontal!”

Al-Aqsa är det arabiska namnet på Tempelberget i Jerusalem.

Mångfald är bra, säger de. Men är det bra med flera nyanser av hat, flera nyanser av rasism? Genom massinvandringen har vi fått arabisk, persisk, turkisk, kurdisk och somalisk rasism till Sverige. Vårt land, ett av de minst rasistiska i världen, har fått en mångfald av rasismer med mångkulturen. Den islamiska och arabiska antisemitismen är väl det mest flagranta exemplet.

De säger att alla som bor i Sverige är svenskar. Men tror ni att dessa palestinier, som i tid och otid fyller våra torg med palestinska flaggor och nationalistisk yra, någonsin skulle gå ut med svenska flaggor och ropa ”Leve Sverige”? Jag har aldrig sett något sådant.

Jag har själv, under min tid som så kallad ”Palestinavän”, deltagit i sådana här antiisraeliska demonstrationer. Det hände ganska ofta att vänstersvenskar deltog och stämde upp i ramsor som ”Jalla, jalla, muren ska fall!” och ”Leve, leve, leve Palestina!”

Jag minns att jag tänkte att samma vänsterungdomar, aldrig hade kunnat tänka sig att hålla i en svensk flagga och ropa ”Leve Sverige!” Visst är det väl konstigt, att det på något sätt är suspekt att uttrycka stolthet över sin egen flagga i sitt eget land, men däremot okej att hylla Palestina?

Jag såg svenska ungdomar som brann för Palestina, men jag såg inga palestinier som brann för Sverige. När jag var muslim mötte jag människor från alla möjliga länder som förväntade sig att jag som svensk skulle bry mig om alla deras problem och konflikter, medan de själva inte ville veta någonting om Sverige. Detta trots att det är de som har kommit oss, vi har inte kommit till dem.

Vad handlade demonstrationen i Helsingborg om? Jo, efter att två israeliska poliser mördats av palestinska terrorister vid Tempelberget har Israel satt dit metalldetektorer. Man vill inte att det ska gå att smuggla in vapen. Denna ”inskränkning av religionsfriheten” används nu av palestinska aktivister som förevändning för att trappa upp kampen mot Israel.

Läs även Tobias Perssons inlägg: ”Tyst minut i Helsingborg för al-Aqsamoskén blev antisemitiskt raseri” (21/7)