Om ordets makt eller den semantiska kreativitetens möjligheter

Lennart Bengtsson

Den semantiska kreativiteten utvecklas ständigt och ses numera som det kanske främsta och mest effektiva medlet i den svenska migrationspolitiken. Inget är viktigare än att låta språket förgylla det som man vill föra fram och samtidigt fulmärka det man ogillar.

Trump blir dagligen bara värre och värre och den USA-ledda koalitionen i Mosul och Rakka är snart inte bättre än IS. Om det nu varit 1945 så hade de allierade varit lika hemska som de tyska nationalsocialisterna.

Media har nu infört begreppet ”de nyanlända” ungefär som om det hade blivit tillökning i familjen och det är väl precis så som superminister Ylva Johansson vill att vi skall se saken.

Sommartid är behovet stort av extra händer inom jordbruket och samtidigt finns det gott om utrymme på svenska lantbruk då utgårdar och visthusbodar inte används lika mycket som förr i tiden. Varför inte låta de nyanlända erbjudas plats och dessutom bidra med extra armar i jordbruket? Detta har nu enligt morgonradion föreslagits och jag förväntar mig att såväl LRF som centerpartiet helhjärtat ställer sig bakom. Självklart också stöd från landets rödgröna regering med kanske extra nyanlända cyklar från herr Fridolin.

Det råder ju inte heller någon brist på fritidsstugor i landet och med rätt kombination av piska och morot kan myndigheterna säkert finna massor av extra bostäder åt de nyanlända. På så vis kan säkert urbaniseringen vändas och den svenska landsbygden åter förvandlas till den idylliska Bullerby som det en gång var. Vem vill motsätta sig något sådant?