Ny video med Mohamed Omar. Varför dödar jihadister muslimer?

I en ny video på Mohamed Omars YouTube-kanal förklarar han hur det kommer sig att jihadister dödar muslimer. Ibland får man ju höra att Islamiska Staten och Al-Qaida inte kan vara islamiska terrororganisationer eftersom de angriper andra muslimer. Faktum är att profeten Muhammed själv angrep och dödade muslimer i jihad, det heliga kriget!

För Koranen påbjuder inte bara jihad mot judar och kristna och andra otrogna, utan även mot ”hycklarna”. I Koranens nionde kapitel, vers nummer 74, finns befallningen att strida mot hycklarna, här kallade ”de tvehågsna” i Zetterstéens översättning:

”Profet, bekämpa de otrogna och de tvehågsna och var sträng emot dem, ty deras hemvist varder helvetet.”

Se videon här!

 

6 reaktioner på ”Ny video med Mohamed Omar. Varför dödar jihadister muslimer?

 1. Zilversurfaren skriver:

  Hey Mohamed,
  kan du berätta om det Koranska ”helvetet”; i Bibeln är det väl bara i Apokalysen som det beskrivs och lite om Gehenna i tidigare kapitel.
  Tack på förhand!

  Gilla

 2. staffantjusse skriver:

  Tack Mohamed för en bra första inspelning. Fortsätt det goda arbetet med din viktiga folkupplysning!
  Det finns gott om förvirrade människor i vårt land, bl.a. ärkebiskopen i svenska kyrkan, som på fullt allvar hävdar att islam är fredens religion. Det vore intressant att höra din kommentar till det.

  Ett litet tips: Dina inspelningar blir bättre och mer personliga om du tittar in i kameran. I den första tittar du på min vänstra armbåge.

  Gillad av 1 person

 3. 77711n skriver:

  Lycka till – kolla gärna Tim Pool – hans första inspelningar var inte bra men efter några försök har de blivit riktigt bra. Gäller tydligen att titta rakt, säker o övertygande för att få fram budskapet så att lyssnaren/tittaren inte blir distraherad av framförandet. Ett knep är tydligen att öka avståndet till kameran. Nu måste jag själv börja om för att försöka att också lyssna på ditt intressanta o lärorika budskap.

  Gilla

 4. Arthur skriver:

  Tänk om Omar skulle skriva en snabborientering kring den Muhammadanska läran ur ett religonsvenskapligt perspektiv och ur ett sekulärt och historiskt. Inte för ambitiöst utan något för bokhyllan på våra flygplatskiosker. Det skulle göra en hel del nytta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.