Gästskribent Lars Hässler: Västs självmord – islamiseringen av Europa

Flera intellektuella européer har på ett skrämmande sätt påvisat att islam verkligen är ett hot mot vårt västerländska samhälle. En av dem är spanjoren Arturo Pérez-Reverte, en av Spaniens mest kända författare och medlem i Spaniens motsvarighet till Svenska Akademien. I en intervju i Spaniens näst största dagstidning ”El Mundo” har han svarat på frågan vad som skrämmer honom mest med den islamiska terrorismen:

Det är att den kommer att besegra oss. Den kommer att lida nederlag i Irak och Syrien, men den kommer att triumfera i framtiden, därför att de är unga, hungriga och bär på en upplagrad och helt förståelig historisk bitterhet, de vill göra upp räkningen.

De har desperation och djävlar anamma och demografisk styrka. Västerlandet och Europa däremot är gamla, fega och skröpliga och vågar inte försvara sig. När det finns vargar och när det finns får råder det inget tvivel om vem som kommer att vinna. Vi ser resultatet av vår passivitet, vår bekvämlighet och vår demagogi. De har inte dessa hinder. Som en av imamerna sa: ”Vi kommer att använda er demokrati för att förstöra er demokrati.”

En annan är fransmannen Michel Houellebecq, kontroversiell författare, poet och filmproducent. År 2015 publicerade han boken Soumission (Underkastelse). I boken hävdar han att i ett framtida franskt val 2022 måste det gamla politiska etablissemanget välja sida. Då deras hat mot Nationella fronten är större än deras misstänksamhet mot ett nybildad muslimskt parti, Muslimska brödraskapet, väljer de att stödja det senare och Frankrike får en muslimsk president. I boken kritiserar Houellebecq de storstadsintellektuella som ägnar sig åt kulturrelativism, och att de bekänner sig till humanistiska värden som tolerans och yttrandefrihet samtidigt som de blundar för fundamentalistiska sedvänjor de aldrig själva skulle stå ut med, som sharialagar och kvinnlig könsstympning.

Ytterligare en intellektuell författare, österrikaren Michael Ley, har i sin bok Der Selbstmord des Abendlandes: Die Islamisierung Europas anslutit sig till denna tes. Följande redogörelse för Leys bok är hämtad dels från en anmälan av boken av Arno Tausch, hedersprofessor i ekonomi vid Corvinus Universitetet i Budapest, dels från en artikel av Ley i Die Presse, The new anti-Semitism and the role of the Left in the Islamization of Europe.

De politiskt korrekta menar att det finns sekulära muslimer som kan och vill anpassa sig till vårt västerländska samhälle. Ley bestrider detta och menar att islamisk sharia är det värsta hotet mot demokrati och mänskliga rättigheter. Bara ett islam utan sharia är förenligt med mänskliga rättigheter. Islamiseringen är idag den mest synliga förändringen av de europeiska samhällena. Medan liberala och utbildade medborgare ser på utvecklingen med förtvivlan menar de så kallade progressiva motståndarna att islamiseringen är kulturellt berikande och bidrar till att upplösa den, i deras ögon, gammalmodiga nationalstaten.

Ley påpekar att historiska avvikelser som kommunism, fascism och nazism kunde vändas. Efter deras misslyckande kunde européerna genom sitt kulturella och religiösa arv återgå till civiliserade demokratiska samhällen.

Men samlevnad mellan väst och islam fungerar enligt Ley bara i det korta perspektivet. Islams motstånd mot sekulära lagar innebär motstånd mot det moderna demokratiska samhället och mänskliga rättigheter. Religiös och politisk pluralism existerar inte i Islam.

Demografiska skiftningar mellan den inhemska europeiska befolkningen och muslimska invandrare innebär, enligt Lev, att de flesta europeiska samhällen inte kommer att kunna korrigera denna utveckling. När i framtiden den traditionella europeiska befolkningen blivit en minoritet blockeras möjligheten till en civiliserad vändning. Många europeiska länder kommer att existera som delade nationer med stora muslimska befolkningar och flera legala system, det vill säga både sekulära och islamiska. Homosexuella, lesbiska och transsexuella kommer att få ett grymt uppvaknande i ett eventuellt framtida kalifat. Den politiska framtiden för Europa kommer att likna den i Libanon eller f d Jugoslavien med flera olika religioner och folkgrupper i ständig strid med varandra, det vill säga ett inbördeskrig med flera fronter.

Lösningen, enligt Ley, kan bara vara att vi går tillbaka till den grundläggande europeiska kulturen: nationell, etnisk, religiös och kulturell mångfald kopplad med humanism. Framtiden ser mörk ut. Europa står vid ett vägval, antingen ”reconquista” – att återta vår egen civilisation – eller också självmord.

Lars Hässler är Jur Kand, med en Master of Comparative Law från USA och ett år vid Institutet för högre internationella studier i Geneve. Under 1980-talet arbetade han som råvarutrader för Boliden i Schweiz. Lars är flerfaldig jorden runt-seglare, har skrivit nio böcker och publicerat artiklar i bland annat SvD. Han har alltid följt med i politiken men överlåtit skötseln av landet till politikerna tills nyligen då Lars blivit alltmer frustrerad över vart Sverige är på väg.