Ny moské ska byggas i Karlstad

portratt-dgs-2

Mohamed Omar

Det finns fortfarande de som påstår att islamiseringen är en myt. Jag förstår inte riktigt hur de tänker. När jag var barn fanns det inte enda moské i Uppsala. Idag finns det en stor moské med kupol och minaret och flera källarmoskéer. Man planerar också att bygga en ny stor moské i stadsdelen Stenhagen. Så det är mer islam nu än förr. Ja, islamisering pågår.

I den stora moskén i Uppsala håller Abo Raad studiecirklar för unga män. Abo Raad är imam vid Ar-Rashideen-moskén i Gävle och har i ett Facebookinlägg hyllat Islamiska Staten (IS). På en hemsida som han var ansvarig för, muslim.se, tog man avstånd från svensk kultur och svensk demokrati.

I november 2015 sålde kommunen en tomt bredvid S:t Maria kyrka i Stenhagen till Uppsala Dawa-stiftelse. Dawa är arabiska och betyder ”att kalla”, i detta fall åsyftas ”att kalla till islam”, det vill säga mission. Stiftelsen är en frontorganisation för en världsomspännande lekmannamissionsrörelse som grundades i Indien på 1920-talet: Jamaat Tabligh eller TJ. Jamaat betyder ”grupp” och tabligh betyder ”predika”.

En av de ledande företrädarna för TJ i Uppsala heter Akmal Hyder och kommer ursprungligen från Bangladesh. Han är professor vid Högskolan i Gävle. I juni 2014 var han med och arrangerade en stor missionskonferens i Norrköping. Han blev då intervjuad av en kvinnlig journalist för Arbetarbladet. Hyder vägrade att ta hennes utsträckta hand. Kvinnor var förbjudna att delta på konferensen. ”Islam skiljer mellan kvinnor och män. Vi blandar inte”, sade Hyder till Arbetarbladet.

Han tyckte också att jämställdheten mellan män och kvinnor överdrivits i Sverige. ”Det är en kultur som byggts upp under många år. Det har blivit som en religion för er”, sade han.

I Borlänge ska det byggas en annan stor moské. Här är det salafister som driver bygget. De är liksom missionärerna i TJ sunnitiska fundamentalister som avfärdar alla moderna tolkningar av religionen. Moskén kommer att ligga mitt i centrum och bli granne med Stadshuset.

Presstalesmannen för föreningen som ska bygga centret heter Hussein Hamad. Han samarbetar med Gävleimamen Abo Raad, han som hyllade IS på Facebook. På den tiden jag var muslim gick jag ibland till Uppsalamoskén. Där mötte jag både Hamad och Abo Raad, ofta tillsammans. Unge Hamad hjälpte Abo Raad att översätta sina föredrag till svenska. Det finns ett videoklipp på YouTube från den 9 augusti 2011 som visar dem tillsammans i Uppsalamoskén.

Hamad ingår som sagt i ett nätverk av salafistiska aktivister. Förutom Abo Raad har Hamad samarbetat med Bilal Borchali, en populär salafistisk predikant. I en predikan i Uppsalamoskén den 31 maj 2013 med rubriken ”Ungdomarnas ansvar” manar Bilal Borchali församlingen till att följa hela Koranen till punkt och pricka. ”Hela paketet”, som han säger. Han säger sedan att Gud har fört muslimerna till Sverige och Uppsala av en anledning: för att sprida islam.

Borchali uppmanar föräldrar att uppfostra sina barn muslimskt och stå emot det svenska samhällets negativa inflytande. De bör läsa Koranen istället för Aftonbladet och Metro, säger han. De unga bör ha profeten Muhammed som sin förebild istället för ”fotbollsspelare” och ”skådespelare”. Att det finns kloka icke-muslimska förebilder, varav vissa kanske till och med är skådespelare, nämner han inte. Han säger vidare att ”vi muslimer” måste försöka ”ge islam segern” och att vi aktivt måste stoppa ”dåliga saker”, som ”flickvänner” och ”musik”, annars kommer Gud att förbanna oss som han en gång förbannade Israels folk, det vill säga judarna.

Den unge imamen fortsätter med att betona hur viktigt det är att nå muslimska ungdomar och engagera dem i det salafistiska missionsarbetet. Det finns ”massor av bidrag” att söka i det här landet, utbrister han. Underförstått att de muslimer som inte gör något för att missionera för den sanna tron inte har något annat att skylla på än sin lathet. I det här landet kan man till och med erhålla skattepengar för att sprida salafismen, så passa på!

Bilal Borchali turnerar runt i Sverige och talar i moskéer och på missionskonferenser för att vinna unga muslimer för salafismen. Han har också talat i Karlstad. I ett videoklipp som lades ut på YouTube den 21 juli 2015 predikar Bilal för Islamiska kulturföreningen i Karlstad. Det är fastemånaden ramadan och Bilal uppmanar församlingen att skicka pengar till muslimerna i Burma som har det svårt. Muslimer måste hjälpa varandra, menar han. Särskilt vi som bor här i Sverige och har det bra har en skyldighet att skicka pengar till muslimer ute i världen. Muslimerna i Burma har det så svårt, menar Bilal, att kvinnorna inte ens kan täcka sig helt: ”Våra systrar kan inte ens täcka sig till 100 procent”, säger han från predikstolen.

Islamiska kulturföreningen vill nu bygga en ny moské i Karlstad. Vilken typ av islam kommer att förkunnas där? Ja, om de har bjudit in Bilal kan de knappast vara avogt inställda till salafismen. Vi vet också att föreningens ordförande Rauf Ahmadi inte tycker om svensk yttrandefrihet. När Lars Vilks i mars 2015 skulle föreläsa i Karlstad under temat Charlie Hebdo och yttrandefrihetens gränser, protesterade Ahmadi. Vilks borde inte få yttra sig, ansåg han, eftersom det kan leda till människor dödas.

Men om Ahmadi är orolig för människor kan dödas, varför protesterar han inte emot dem som dödar istället för mot Vilks? Problemet är ju att vissa fanatiker tar profeten Muhammeds ord om att döda alla som förolämpar honom på så stort allvar att de gör som så som han befallt. Detta borde bekymra Ahmadi och få honom att uppmuntra kritik av Muhammeds ord och lagar.

Rauf Ahmadis agerande visar vilken typ av islamisk förening han representerar. Det är en förening som inte är villig att tillåta en öppen diskussion om islamiska texter, som inte respekterar svensk yttrandefrihet och som tycker det är rimligt att bjuda in salafistiska predikanter som Bilal Borchali.

Men oavsett vilken inriktning moskén kommer att ha så har Karlstadsborna rätt att tycka till. Man bör ta hänsyn till stadens historia och identitet. Det finns något som heter svensk kultur och islam har aldrig varit en del av den. Så är det. Svenskarna har varit kristna i tusen år och det har präglat oss på många sätt. Det är bara att titta på korset i vår flagga och de röda dagarna i almanackan.

Jag har varit muslim i många år, men tror idag inte på någon religion, vare sig islam eller kristendom. Men som svensk är jag i någon mån kulturkristen. Att inte ta hänsyn till ursprungsbefolkningens kultur och identitet utan bara hänvisa till principen om religionsfrihet är ett väldigt okänsligt förfarande och bidrar till att göra så att allt fler svenskar känner sig som främlingar i sitt eget land.

44 reaktioner på ”Ny moské ska byggas i Karlstad

 1. Stig Palm skriver:

  Och de Kristna kyrkorna är mest tomma efter socialismens lyckade avkristning av folket.
  Någon tysk general lär ha sagt; har vi inte en egen armé så har vi någon annans här.
  Så blir det, Islam tar över och när de är starka nog, sätter de agendan för Sverige.

  Gillad av 1 person

  • Mr.T skriver:

   Nja, det var väl Mao Tse Tung som myntade uttrycket;
   ”Alla länder har en arme. Antingen sin egen, eller någon annans”

   Men jag är lite osäker på riktigheten till vem som var upphovsman till uttrycket. Däremot skall citatet vara korrekt (enligt min uppfattning).

   Gilla

 2. Vimsan skriver:

  ALLA VÄRLDENS MUSLIMER!!!
  Kom till Sverige, här får ni bidrag till att utbreda islam!
  Kanske kan ni om ni anstränger er bygga en stor moské i ALLA svenska städer!

  Sedan gå Sveriges befolkning till val…

  Gillad av 1 person

 3. Eva Danielsson skriver:

  Tack, Mohamed, för att du delar med dig av dina insikter i hur islamiseringen pågår i vårt land. Det som pågår är oerhört skrämmande.
  Islam är en människofientlig och kvinnofientlig lära och jag förundras över att vi inte alla ställer oss upp och motar den, på alla tänkbara sätt. Vill vi att våra döttrar och barnbarn ska behöva utsättas för den sortens förtryck som islam innebär? Är vi beredda att ge upp vår svenska kultur med likvärdighet och frihet för alla bara för att vi tror att religionsfrihet innebär att man ska respektera alla ”religioner”? Hur vidriga de än är?

  Självklart är de flesta muslimer vanliga människor utan onda baktankar, men islam som lära står för ide’erna som ger förtryck, diskriminering och våld.
  Religion handlar om människans inre liv, tankar och tro om meningen med livet och döden.
  Islam är inte en religion, utan en politisk ideologi förklädd till religion, som har som mål att med alla medel ta den världsliga makten överallt och införa sharia.
  Jag skulle önska att våra aningslösa rikspolitiker och kommunpolitiker öppnar sina ögon och vågar besluta om totalstopp av skattebidrag till alla sorts religiösa föreningar, drar in tillstånd och skattemedel till religiösa förskolor och skolor, samt avslår alla bygglov för moske’er.

  Gillad av 1 person

 4. Bo Divander skriver:

  Somliga svenskar påstår att all religion är lika dålig, de n har bara ställt till med problem sägs det. Om man aldrig har läst någon religionshistoria kan det kanske verka så, men återigen slås jag av skillnaden mellan Jesus från Nasaret och profeten Muhammed. Den förre mottog hån och spe under tystnad, medan den senare uppmanade till mord på den som förolämpade honom! De två religiösa personligheterna är alltså i grunden olika. Det är bara religionsrelativister och historiskt okunniga människor som kan påstå motsatsen. Att sedan människor, som påstått(!) sig vara Jesu efterföljare, har ställt till med krig och orättfärdigheter har ingenting med den historiske Jesus att göra!

  Gillad av 1 person

  • Anna skriver:

   Bo Divander: Inte bara. Ta t ex ex-nunnan Karen Armstrong som skrivit både om Paulus och Muhammed och har en hel del gott att säga om den senare (se bara den iofs väl välvilliga dokumentären om Muhammeds liv på Youtube. där hon band flera uttalar sig) Hon är ytterst bildad, har skrivit många böcker, bl a ”Med Gud på vår sida. Våld och religion genom historien”.

   Jag tycker inte heller att alla religioner är lika men det är något som Mohamed Omar och andra islamkritiker missar – vad? För uppenbarligen kan välutbildade människor uppfatta islam som fredlig och de våldsamma muslimerna som vantolkare. Men förstås undrar även jag hur det har blivit så att så många uppfattar religionen våldsam. När det gäller MO undrar jag vad det finns som motsäger det negativa och vad som gör att hyvens människor uppfattar Mohammed som också hyvens.

   Jag har inte läst Koranen men till exempel upplyser dokumentären om att steningen för äktenskapsbrott kom till 200 år senare och inte var något som Mohammed förordade. Och varför har det i så fall ändrats? Apropå ”religionen som aldrig ändrar någonting”.

   Gilla

 5. Egon skriver:

  Ett sekulärt land behöver inte moskeer.
  Religion är något privat.
  Inga moskeer,Inga kyrkor!
  Kyrkorna är bara ett argument för att Islamisterna skall få bygga moskeer.
  Okey.
  Då skrotar väl vi kyrkorna.
  Vad skall vi ha dem till egentligen?
  Är de inte bara ett resultat av tusen år av förtryck?
  Ärligt.
  Hur många svenskar går i högmässan?

  Inga moskeer .Inga kyrkor.
  Jag är OK med det.
  Religiösa fanatiker har vi fått nog av.
  Bli ateist!
  Då kan du bara skylla på dig själv om det går åt helvete!

  Gilla

  • Elizabeth skriver:

   Jag går i kyrkan och hoppas kunna få göra det även i framtiden för kyrkan är mitt andliga hem, den har gett mej så mycket glädje och välsignelse genom åren. Låt oss som är kristna få fortsätta vara kristna! Och…kyrkan erbjuder så otroligt mycket mer än högmässa, jag skriver det för det verkar inte som du visste det.

   Gilla

 6. JAN BENGTSSON skriver:

  Islamiseringen är definitivt ingen Fobi…

  Tyvärr är ”vårt” historiska Regeringsparti in(S)yltat upp över öronen i detta!
  Deras största o växande röstunderlag, när pensionärerna försvinner bort…

  För Sveriges skull måste de röstas bort från allt vad makt heter under lång tid.
  Då lär nog hizb-ut-tahrir sticka fram sitt fula tryne)

  Fast tryne var nog ett illa valt ord i Allah dessa sammanhang…

  Tillåt inga Moskéer i Sverige, förrän det byggs kyrkor i MENA-området!
  Då har vi ett INTEgrationsproblem mindre)

  Gilla

 7. Min Grand Banks på ett vykort skriver:

  Finns en ny stor Moske vid yttre ringvägen i Malmö också. Vem har betalat? Vänsterliberalerna förnekar att det pågår en islamisering samtidigt som de varje dag argumenterar för att det inte är något problem med islam i Sverige. Varför förnekar de att islam bli allt vanligare, svenska kvinnor som konverterat blir exempelvis en allt vanligare syn? Varför är det främst kvinnor som konverterar, något för Omar att undersöka och resonera om? Jag har min egen idé klar och den är inte smickrande för frigjorda kvinnor. Men varför både förneka att islam brder ut sig samtidigt som man varje dag är apologet för islam. Om nu islam är så bra, varför konverterar inte Annie Lööf? Hmm, man skall vara försiktig med vad man ber om..

  Det som sker har invasionens alla tecken.

  Gillad av 2 personer

  • Willy Lindqvist skriver:

   Vänsterliberalernas förnekande av att det pågår en islamisering beror på att de vill ha muslimska röster och lovat dem politiska poster.

   Gilla

 8. JL skriver:

  Tack för att du envist fortsätter att blotta detta. Tror mer än en politiker har trillat in på din blogg och fått upp ögonen. Sverige behöver veta hur renlärig islam går emot det mesta som byggt det här landet.

  Gilla

 9. Demokratin måste försvara sig mot sina fiender skriver:

  Då ska vi alltså tillåta att det byggs ytterligare en moské, där medlemmarna förkastar yttrandefrihet och demokrati och tränas i att, som Omar beskriver, förakta och hata allt svenskt i vårt land?

  Det är med andra ord ytterligare ett arméhögkvarter och ett brohuvud för en kompromisslöst totalitär separatiströrelse som ska byggas, med målsättningen att kalifatet ska ta över vårt land och införa diktatur?

  Har svenska ansvariga politiker tappat all självbevarelsedrift? Var finns deras ansvarskänsla för sitt eget folks säkerhet? Vill vi att svenska städer ska bli som Västbanken och Gazaremsan?

  Fler måste genomskåda att kärnan av islam är en människofientlig och diktaturfrämjande ulv i religiösa fårakläder och att försöka integrera islam i Västerlandet är livsfarlig hybris och helt från vettet.

  Gavin Boby har många tips om hur man som medborgare motverkar moskébyggande och islamisering till förmån för kvinnofrid och bevarandet av våra grundläggande Västerländska värden i vårt samhälle,

  http://www.therebel.media/_what_is_a_mosque_uk_planning_lawyer_gavin_boby
  https://counterjihadreport.com/tag/gavin-boby/

  http://lawandfreedomfoundation.org/

  Den pågående islamiseringen går i riktning mot mycket allvarliga konflikter och inbördeskrig i Sverige. Svenska demokrater måste sätta igång och försvara demokratin snart, annars är den förlorad.

  Gillad av 1 person

 10. Henric Ankarcrona skriver:

  Livsviktigt att Dina insiktsfulla kommentarer får spridning. Mottagandet av MSB rapporten är en utmärkt illustration till opinionsläget.

  Gilla

  • Janne skriver:

   Emin Poljarevic som är initiativtagare till kritikerartikeln är även verksam på universitetet i Qatar. Googla! Forskning av den högre skolan

   Gilla

 11. Bamse skriver:

  Tack, Mohamed, för ditt outtröttliga upplysningsarbete! Tyvärr verkar dina initierade upplysningar om islams agenda studsa tillbaka mot politikernas och medias ignorans och naiva mångkultursagenda. Vi är dock många som inser allvaret i den pågående muslimska missionen i Sverige, och vi är som sagt tacksamma för allt vad du gör.

  Gillad av 1 person

 12. Eslander skriver:

  Tack Mohamed för viktig information. Folkupplysning är en stor svensk tradition. Jag tänker bland många på 1800-talets nykterhetspredikanter, folkskollärarna som brann för sin uppgift ute i socknarna eller Ottesen-Jensen som bekämpade kvinnoförtryck med sexualkunskap. Här ett par länkar från Mellanöstern.

  Man häpnar över denna självinsikt. Och hur lite vi svenskar har fattat!

  Gilla

 13. Gunilla skriver:

  Ja, men så länge Moder Svea ligger raklång på rygg med benen isär och låter det skre så är det ju inte mycket vi kan göra. Annat än emigrera.

  Gilla

 14. Gammalkatolsk idédebatt skriver:

  Mohamed Omar redogör på Det goda samhället för flera planerade byggen av moskéer runt om i Sverige. Han skissar i samma text hur kopplingarna mellan dessa ser ut och deras kontakter med salafister. Avslutningsvis pekar han på att Sverige sedan tusen år har en annan bärande grund nämligen den kristna tron men att den kommit i skymundan i bygget av det nya samhället.

  ”Jag har varit muslim i många år, men tror idag inte på någon religion, vare sig islam eller kristendom. Men som svensk är jag i någon mån kulturkristen. Att inte ta hänsyn till ursprungsbefolkningens kultur och identitet utan bara hänvisa till principen om religionsfrihet är ett väldigt okänsligt förfarande och bidrar till att göra så att allt fler svenskar känner sig som främlingar i sitt eget land.”

  Att kalla sig ”kulturkristen” är något som slagit i det sekulariserade Sverige. Det har blivit ett alibi, dels för att kunna förhålla sig kritiskt till islamiseringen men också för att slippa ta ansvar för att föra det kristna arvet vidare. Den ”kulturkristne” vill gärna åtnjuta det kristna arvets frukter utan att engagera sig själv. Den ”kulturkristne” betalar i bästa fall kyrkoskatt för bevarande av kyrkobyggnader men avhåller sig helst från att delta i gudstjänster. Den ”kulturkristne” vurmar för skolavslutningar i kyrkan (”för så har det ’alltid’ varit”) men överlåter till de anställda prästerna att som någon form av ombud stå för tron (och det i en luthersk tradition!). Den ”kulturkristne” tror att det goda arvet lever vidare med automatik, utan att det finns troende, bekännande kristna med kunskap som kan föra traditionen vidare till nästa generation.

  I boken ”Kyrkan – garanten mot islamisering” görs det upp med detta. Det är bitvis jobbig läsning. Men så är det jobbigare än man tror att hålla det goda vid liv. Det kräver hängivenhet och att man håller sig i ljuset.

  Franciskus Urban Opr

  Gilla

 15. Björn skriver:

  Själv är jag född ateist av kristna föräldrar! Tyckte tidigt att religiösa riter som konfirmation, dop, kyrkobröllop m.m. bara var trams! Inget för mej, alltså! MEN jag hade friheten att välja bort det där från MITT liv! UTAN att straffas eller fördömas av vare sig ”överhet” eller omgivning! DEN möjligheten har man INTE där islam tillåts dominera! VARFÖR har så många svenskar så svårt att fatta vad som särskiljer islam från andra religioner?! VARFÖR TRÄNGER DETTA INTE IN???! Att göra allt man kan, för att stoppa moskébygget i Karlstad, är ta mej fan en skyldighet mot kommande generationer, och en ren investering för ett fritt o demokratiskt samhälle! /En farfar som vill kunna ta med BÅDA sina barnbarn, pojke o flicka, SAMTIDIGT till badhuset även i framtiden/

  Gillad av 1 person

  • Björn skriver:

   Jag har fått en ”pingback” under min kommentar, som jag inte har ansvaret för! Jag vill verkligen inte föra nåt ”kulturkristet arv” vidare! Att man är motståndare till Islam, betyder inte, per automatik, att man är FÖR nåt annat religiöst hokus-pokus! Helst vill jag ha bort allt i den vägen! Förvirrade och tvångsstyrda människor är inga bra människor!

   Gilla

 16. Lennart Bengtsson skriver:

  Ibland kan det vara lärorikt att inta en motsatt uppfattning bara för att belysa en fråga från ett annat håll. Antag nu att Sverige på en tidsskala av 50-100 år skulle bli ett muslims land? Med en fortsatt hög invandring av relativt unga människor med en muslimsk tro och med en kanske förväntad högre nativitet är detta inte ett orimligt antagande. Sverige har varit kristet i ca 1000 år men på en tidsskala på 100 år skulle detta säkert glömmas. Inte heller behöver ju ett framtida Sverige bli som dagens Jemen eller Somalia utan kanske mer som ett Singapore eller Malaysia? En fast religion håller ju folk i Herrans tukt och förmaning och kan bidra till bättre ordning och disciplin vilket är något som dagens kristenhet förefaller ha lämnat bakom sig. Vem vet, det skulle kunna bli en framgångssaga och ett nytt slags protestantism? Kvinnor t ex behöver ju inte nödvändigtvis klä sig sexuellt utmanande?

  Men om å den andra sidan allt skulle gå snett och vi i bästa fall får en gudsstat som Saudiarabien och värsta fall ett dagens Jemen eller Syrien så skulle andra länder lära sig av det misslyckade socialexperimentet och se till att det inte upprepas. För de svenskar som inte gillar detta är det ju bara att utvandra till länder som avstått från att experimentera.

  Men naturligtvis för de som är fullständigt övertygade att det islamska folkexperimentet är dömt att misslyckas så är det ju bara att se till att det inte genomförs. Konstigare än så det ju inte?

  Varför inte låta detta bli en valfråga nästa år?

  Gillad av 1 person

 17. Hovs-svarta-hallar skriver:

  Här i landet borde man, om man nu ska vara konsekvent, kunna söka bidrag för att sprida nazismen och ordna studiecirklar i Hitlers ”Mein Kampf”.

  Det kan man inte vad jag vet — däremot går det bra att söka bidrag för att sprida fundamentalistiska versioner av islam som predikar folkmord på oss ”otrogna” svenskar.

  I detta finns det föralldel en logik — Sverige styrs ju i praktiken av en klick vänsterextremister som anser att det finns ”för mycket vita människor” i landet och vill åtgärda detta genom fortsatt massimport av MENA-folk som oftast är muslimer. Målet är att omvandla Sverige till ett muslimskt kalifat där etniska svenska icke-muslimer är en hunsad minoritet som kan massmördas om den inte fogar sig — eller bara finns till — som IS nu håller på med i länder som Irak.
  Redan idag håller islamister på med etnisk rensning av muslimdominerade getton i Sveriges förorter genom hot och trakasserier.

  Och svensken i allmänhet är så osannolikt korkad att den fortsätter rösta på de partier som mer eller mindre aktivt driver en sådan politik.

  Gilla

 18. Lasse Forss skriver:

  I samband med tillståndsgivningen så måste man rimligen informera imamerna om vilka lagar som gäller i Sverige. Skulle det upptäckas att predikningarna strider mot svensk lag, så ska myndigheterna kunna stänga moskén.
  Förhoppningsvis anlitar tillståndsgivarna Mohammed Omar som konsult för att formulera villkoren.

  Gilla

 19. Birger Winsa skriver:

  Om nu sanningen är den rätta läran och att ateismen är närmast den så bör väl ateismen ta sig en tankeställare varför de har kortare och sjukare liv än religiösa. Ateistiska forskare säger att sanningen förkortar livet och religiösa lever i en livslögn som förlänger livet (Marx urgamla ”sanning” om religionen, enligt etikforskare Forsman). Ett opium för folket. Men även ateistiska forskare i socialmedicin har insett detta absurda tänkande och säger att ateismen är ett självbedrägeri. Religiositet är ett rationellt val. Att ateism är ett irrationellt val. Religiösa lever 2- 10 år längre än ateister. T ex har extrema Amish i USA 40-60% mindre cancer. Trots bara 8 års utbildning, mindre än vad alla svenskar har. Detta är en generell sanning att religiösa har bättre hälsa och livslängd (2-10 år) säger mängder med forskning i USA.Ateistiska forskare erkänner detta, men säger att livslögner ger längre och hälsosammare liv. Skolan har hela mitt liv presenterat en lögn: Att saningen befriar mig, ger bättre hälsa och ett längre liv. Det är ett falskt opium för folket säger t o m ateistiska forskare i gudlös etik, som t ex docenten Forsman. Varför hävdar skribenter här den raka motsatsen mot vad etablerad vetenskap säger? Jag åberopar bara sunt förnuft som sanningens väg.

  Gilla

  • Hortensia skriver:

   Men, Birger, varför skulle ett långt liv nödvändigtvis vara bättre än ett något kortare?

   Särskilt om en ateist, som ju slipper ägna sig åt ängsligt tvångsmässiga anpassningsförsök till forntida människors tolkning av gudfruktighet samt olika grader av aggressiv missionering, för att sprida sin tro vidare till andra människor, högst sannolikt hinner lösa betydligt fler andra, mer angelägna, uppgifter under sin livstid…

   Gilla

 20. Bjarne Däcker skriver:

  När ungrarna kom till Sverige 1956 så ville de komma så långt bort från socialism och kommunism som möjligt. När det så kom asylsökande från muslimska länder så antog vi att det var något liknande, att de ville komma till ett sekulärt land fritt från ideologiskt förtryck. När de i stället tar med sig sina skäggiga imamer så är det som om ungrarna skulle ha tagit med sig sina politiska kommissarier.

  Gilla

 21. Anna skriver:

  Herregud vad naiva svenskarna är. Så jävla snälla och hjälpsamma att dom blir dumma istället. I Sverige så måste svenskarna sluta med att vara rädda för att öppna munnen och protestera. Alla så jävla rädda för att bli kallade för rasister, ve och fasa. Svenskarna är så förbannat godtrogna och tror så gott om alls. Och eftersom Svenskarna har det så bra i Sverige, så varför ska man inte hjälpa andra. Så resonerar de flesta. Men det finns ju gränser, speciellt då det finns människor som drar nytta av svenskarnas godtrohet och utnyttjar det för eget syfte, bakom deras ryggar. ÖPPNA ÖGONEN för i helvete!!!!!!!!!

  Gilla

  • Hortensia skriver:

   Nja, Anna, så kan vi ju inte göra så länge det finns svenskar kvar i Sverige. Här anses det höra till god ton, att inte låtsas om när någon annan vuxen eller någon annans barn gör fel. Vi är fostrade att bita ihop, titta bort, låtsas som ingenting – och sedan göra vårt yttersta, för att själva försöka reda upp i röran efter korkskallar och snorungar.

   Gilla

 22. Birger Winsa skriver:

  Här uttrycks då och då att det enda problemet är religioner. Att sanningens väg är ateismen. Medan socialmedicinsk forskning sedan länge tillbaka vet att hälsa, lycka och långt liv erbjuder religionerna. Det är trist att läsa forskare som säger att sanning förkortar livet. Nog vill de flesta ha att ett långt och lyckligt liv. Ni som tror på denna väg bör ju ta upp sådant som alla forskare känner till. Visst är det lite provocerande. Och Omar hyllar ju också ateismen då och då så ett mothugg kan vara på plats. Själv är jag inte kristen och inte medlem i svenska kyrkan. Men hyllar kristendomens och flera andra religioners värderingar. Det tenderar ibland att bli till en stor hyllning av ateismen och kritik av religionerna. Mer nyanserad bild och mer komplicerad bild får man när man inser att t ex sjundedagsadeventisterna i USA lär leva 11 år längre än genomsnittsamerikanen. Att extrema Amish har avsevärt mindre sjukdomar osv. Sanning är god hälsa och välmående. Orsaken till att ateister lever kortare är att de inte har en hamn som de seglar mot. Men följer tidsvinden vart den råkar föra. Men hamnen föreställer sig ateismen vara en tro på ett nästa liv. Det vet jag inget om. Men hamnen känner jag till.

  Gilla

  • Hortensia skriver:

   Alltså, Birger, nu vimsar du nog till det igen. Om det strikt religiösa och självvalt segregerade Amish-folket i USA lever längre än ”medelsnittsamerikaner”, beror det högst sannolikt på en gynnsam kombination av kost, motion och genetisk disposition, som, får man förmoda, förstärkts genom den begränsade storleken på populationen och ett hårdnackat motstånd mot en vanligare amerikanska livsstil med självklar tillgång till snabbmat och motorfordon.

   Gilla

 23. Birger Winsa skriver:

  Således. Om man vill förstå islamismen och islam bör man även sätta in denna religion i den allmänna kontexten. Då blir även diskussionen mer nyanserad. De flesta muslimerna vill just det som väldigt många kristna lever. Inte som ett självbedrägeri, utan för det ger dem sanning, lycka, välmående och ett längre liv. Det är ett naturligt opium som kallas för endorfiner som utlöses av hängiven verksamhet i församlingen. Omars blogg är jätteroligt att läsa. Även många kommentarer är läsvärda.

  Gilla

  • Hortensia skriver:

   Fast islamister av hankön verkar understundom ha så himla bråttom till de hägrande endorfinkickarna i ett utlovat sexparadis, att de självsvåldigt begår urskillningslöst utökade självmord och förmenar även offren att få längre liv…

   Gilla

  • Björn skriver:

   Själv känner jag ett lyckorus över att jag begåvats med förmågan att tänka rymligt och fritt, och inte vara styrd av uråldriga och förlegade ”instruktions-böcker”!

   Gilla

 24. Stig Palm skriver:

  SD ledaren behöver bli som Donald J Trump. Han är lite mesig på något sätt. Har väl den svenska rädslan i sig fortfarande men ändå modig som vågar sig på något nytt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.