Muslimska fundamentalister ska bygga ny moské i Uppsala

portratt-dgs-2

Mohamed Omar

Det ska byggas en ny moské i stadsdelen Stenhagen i Uppsala. I november 2015 sålde kommunen en tomt bredvid S:t Maria kyrka till Uppsala Dawa-stiftelse.

Dawa är arabiska och betyder ”att kalla”, i detta fall åsyftas ”att kalla till islam”, det vill säga mission. Stiftelsen är en frontorganisation för en världsomspännande lekmannamissionsrörelse som grundades i Indien på 1920-talet: Jamaat Tabligh eller TJ. Jamaat betyder ”grupp” och tabligh betyder ”predika”. Det är alltså en grupp eller rörelse som predikar islam.

I en intervju i Upsala Nya Tidning den 6 februari 2017 säger en av Dawa-stiftelsens företrädare Atique Ullah: ”Vårt mål är att hjälpa unga muslimer att integreras i samhället”.

Men i själva verket är målet segregering, att vända unga muslimer bort från svensk kultur och svenska värderingar, och till en strikt tolkning av sunnitisk islam. Det framgår när man läser TJ:s litteratur och lyssnar på deras förkunnelse.

Jag har varit muslim och jag har känt Atque Ullah i många år. Jag deltog i TJ:s aktiviteter i den stora Uppsalamoskén på Sportfältsvägen och i den lilla moskén i Valsätra, nära min tidigare bostad. Jag har även deltagit i TJ:s missionsarbete i Storbritannien, Finland, Frankrike och Kenya. Atique Ullah är inte ärlig när han säger att moskéns mål är integration i det svenska samhället.

TJ:s budskap är istället att en muslim ska ta avstånd från de otrognas kultur och värderingar och bilda ett parallellt, rent islamiskt samhälle. Man ska strikt hålla sig till Koranen och till Muhammeds lagar och levnadssätt. Inga kompromisser får förekomma. Det är alltså en fundamentalistisk rörelse som förkastar alla moderna idéer om yttrandefrihet, demokrati, jämställdhet och vetenskap.

Moskén i Stenhagen kommer att öka unga muslimers utanförskap i samhället, i värsta fall hjärntvätta dem till att förakta och hata den svenska kulturen. Det har hänt att de som dragits in i TJ:s nät sedan har radikaliserats och gått vidare in i jihadistiska grupper. John Walker Lind, en amerikansk konvertit, reste med TJ till Pakistan 1998. Han anslöt sig senare till talibanerna.

TJ och talibanerna har gemensamma rötter i den så kallade Deobandi-skolan, en strikt tolkning av sunnitisk islam som är vanlig på den indiska subkontinenten.

Kvinnor kommer inte att vara välkomna i den nya moskén i Stenhagen. TJ lär att kvinnor och män ska segregeras och att kvinnor ska täcka sina ansikten med niqab. Rörelsen arrangerar även aktiviteter för kvinnor där dessa samlas för att lyssna till predikant bakom ett skynke. TJ lär att kvinnan ska lyda och tjäna sin man.

För att få unga muslimer att rensa bort varje spår av icke-islamisk kultur tar man dem med på resor i tre eller 40 dagar. Man sover tillsammans i moskén och följer ett program som innehåller bön, koranläsning, predikan och ”turer”. Turen går ut på att gå runt närområdet, knacka dörr hos muslimer och kalla dem till moskén.

Man menar att de unga männen kommer att färgas av miljön under resan och förvandlas från vanemuslimer eller slarviga muslimer till medvetna och strikta muslimer. TJ anser att varje medlem någon gång under sitt liv bör företa en resa om tre månader till rörelsens center i Pakistan, Indien och Bangladesh.

I intervjun i Upsala Nya Tidning säger sig Atique Ullah vara oroad för ”kulturkrockar” mellan unga muslimer och deras föräldrar. Vad han menar är förmodligen att ungdomar tagit till sig svensk kultur och att detta gjort föräldrarna missnöjda. TJ kan med sina ”omskolningsresor” göra goda muslimer av de unga männen. Det innebär ingen musik eller konst, ingen icke-islamisk litteratur eller film. Ingen eller minimal, social kontakt med icke-muslimer. Segregation mellan män och kvinnor.

Rörelsen uppmanar inte direkt till väpnad jihad, men förhärligar i sina predikningar och i sina studiecirklar profeten Muhammeds krig och erövringar. Dessa härtåg ses som förebildliga för rörelsens missionsresor.

Skillnaden mellan TJ och jihadistgrupper är att TJ vill bygga den islamiska staten nerifrån och upp genom att islamisera individerna medan jihadistgrupperna vill bygga den islamiska staten uppifrån och ner genom väpnad revolution. TJ menar att när muslimerna har blivit riktiga muslimer kommer Gud att ge dem seger och styret över världen.

I artikeln påstår Dawa-stiftelsen att närheten till Sankta Maria kyrka i Stenhagen kan bli en möjlighet till möten över religionsgränserna. Men TJ har i åratal haft verksamhet i både Uppsalamoskén och den lilla moskén i Valsätra utan någon ansats till samarbete.

Och vad betyder egentligen möten över religionsgränserna? Är det ett ömsesidigt givande och tagande? Jag har sett muslimer predika i kyrkor, men aldrig en präst predika evangeliet i en moské.

Detsamma kan sägas om integration i det svenska samhället. Det är inte trovärdigt att man har den ambitionen när man inte gjort någonting för att främja muslimers integration under alla år som man har haft verksamhet i befintliga lokaler.

Atique Ullah lovar att ingen extremism kommer att tillåtas i den nya moskén. Men varför har extremism tillåts i Uppsalamoskén? Atique Ullah och andra TJ-aktiva har suttit i Uppsalamoskéns styrelse utan att göra någonting åt det faktum att Gävleimamen Abo Raad, en av jihadismens viktigaste ledare i Sverige, hållit studiecirklar för unga män. Det första man ser när man går in på Uppsalamoskéns hemsida är en annons för Abo Raads kurser!

Abo Raad har istället en god relation till TJ. För många år sedan reste jag själv en tre dagars resa med TJ till Gävle där vi blev väl emottagna av Abo Raad i hans moské. Om Atique Ullah inte tycker om extremism, varför har han inte protesterat mot Abo Raads verksamhet i Uppsalamoskén? För er som inte känner till bakgrunden: Abo Raad har hyllat terrorgruppen Islamiska Staten (IS).

När planerna på ett moskébygge först dök upp 2013 engagerade sig tusentals personer på Facebook i gruppen ”Nej tack till moské i Stenhagen”. Jag rekommenderar att man går med där. Den här moskén kommer att öka segregationen och svenskofobin och lägga en grund för ytterligare radikalisering.

22 reaktioner på ”Muslimska fundamentalister ska bygga ny moské i Uppsala

 1. Bo Svensson skriver:

  Allt stöd till föreningslokaler för invandrare från muslimska regioner bör vara till sekulariserade muslimer, där man kan umgås normalt. – Religionen skall trängas ut i periferin.

  Gillad av 1 person

 2. Anne-Hedvig skriver:

  Omar – spre nyheten om dette – gjerne også i Norge (rights.no ; document.no), pluss i Danmark. Mulig å danne et mer nordisk ‘forvarsvern’ mot Muslimske Brorskap o.l. ?Tenker en åndelig og praktisk motvekt – samarbeid over landegrensene.
  Kan muslimer organisere seg mot det sekulære samfunn, må vi kunne danne en forsvarslinje mot dem. NB! Selvsagt ikke-voldelig. Gjerne advokathjelp for å stoppe muslimsk undergravnings- og segresjonsarbeid. Bruke evt. lovverk.

  Bare tanker, dette… Opplysning, og arbeid for Sveriges demokratiske fremtid er viktig før valget i 2018.

  Gillad av 1 person

 3. Johan Löfgren skriver:

  De här moskéivrarna leker med ord och myndigheter i Sverige. Regeringens resa till Iran gör bara saken lättare. Löfven och feministgänget kommer säkert på invigningen iförda maskeradmunderingen. Vi har ett akut behov av en ny icke islamistisk regering som har landets bästa för sina ögon. Den nuvarande kan absolut inte se klart och moskéer finns så det räcker, eller är det en ny statsreligion som håller på att ta form med regeringens gillande?

  Gillad av 4 personer

 4. JAN BENGTSSON skriver:

  Sätt stopp för Allah Moskébyggen i Sverige!
  Inte en enda till…
  Om inte det byggs kyrkor i vissa länder)
  Då är problemet löst!

  Motivera med en kvinnofientlig o splittrande,
  i grunden antidemokratisk verksamhet,
  som uppenbart motarbetar/omöjliggör integration i Sverige!

  Gillad av 3 personer

 5. Lars Åhlin skriver:

  Sorgligt nog finns det inte någon enda kraft i Sverige som kan föra fram dessa och andra varningar från Mohamed och andra kännare av islam i Sverige. SD drev islam-kritik innan man kom in i riksdagen, men tycks numera ha tystnat i frågan fullständigt. Desto viktigare är det att artiklar som denna blir lästa av så många som möjligt.

  Gillad av 1 person

 6. Hortensia skriver:

  Tack, Mohamed, men ”integration” i multikultiutopiskt styrda Sverige har inneburit ensidig anpassning av skötsamma svenskars normalt västerländska livsstil till importerade ”berikares” dysfunktionella dito. Kyrkor avkristnas, moskéer byggs och kvinnor går utomhus på egen risk – i Sverige!

  Ignorant intoleranta, illvilligt illojala och infantilt idiotreligiösa immigranter inviteras identitetspolitiskt – trots sitt stinkande ”bagage” – att, exempellöst framgångsrikt, styra och ställa med ”etablissemanget”, översköljda av både uppmärksamhet och skattemedel i diverse ”satsningar” och ”projekt”.

  Sverige har, på Sjuklöverns svenskfientliga och vettlösa folkutbytesinitiativ, massinvaderats av till största delen totalt okända, men välkänt oassimilerbara utomeuropéer, som föraktar, förolämpar och försöker förinta oss sekulära, demokratiska och genuint jämställda, kulturellt kristna och hyperciviliserat genomfredliga gammelsvenskar.

  Stäng gränserna, för att hejda hastigheten i den pågående, samhällsfördärvliga islamiseringen, korsförhör alla moskébesökare och imamer om deras intentioner, segregera hårt för att skydda värnlösa kvinnor, barn och gamla från hypermaskulina stamkrigare och, för guds skull, repatriera mera – innan det är alldeles, alldeles för sent!

  Gillad av 3 personer

 7. Birger Winsa skriver:

  Här vad jihadisten den store anden, Mahatma Gandhi sa om muslimer och hinduister. Det var en hinduist som dödade honom. Mahatma Gandhi, the moral leader of the 20th-century Indian independence movement, found the history of Muslims to be aggressive, while he pointed out that Hindus have passed that stage of societal evolution:
  Though, in my opinion, non violence has a predominant place in the Quran, the thirteen hundred years of imperialistic expansion has made the Muslims fighters as a body. They are therefore aggressive. Bullying is the natural excrescence of an aggressive spirit. The Hindu has an ages old civilization. He is essentially non violent. His civilization has passed through the experiences that the two recent ones are still passing through. If Hinduism was ever imperialistic in the modern sense of the term, it has outlived its imperialism and has either deliberately or as a matter of course given it up. Predominance of the non violent spirit has restricted the use of arms to a small minority which must always be subordinate to a civil power highly spiritual, learned and selfless.

  Gilla

 8. Vimsan skriver:

  Hur många hjälpbehövande som insett islams orimlighet finns i dessa länder som förlorar sin chans till hjälp, pga deltagare i den planerade invasion av icke-muslimska länder.
  De låtsas vara flyktingar och väl i Sverige skrider de till verket.
  Om muslimska länder skulle vara så perfekta att bo i skulle väl inte muslimer fly från dem? De som inte tror att det finns en annan plan bakom har skygglappar!
  Vi vill hjälpa folk som vill bo i Sverige som det är, inte folk som vill förändra landet till att lyda islams lagar.
  Snart är svensk majoritet inte längre majoritet. Allt enligt planen…
  Visa vad du tycker i valet!!!

  Gilla

 9. Lennart Bengtsson skriver:

  Världen befinner sig idag i ett transient tillstånd med jättelika människoströmmar från främst Afrika och Mellanöstern i riktning mot Europa. Man kan inte undgå att jämföra med liknande migrantströmmar från Europa till Förenta Staterna under 1800-talet. Européerna förde sin kultur med sig och den amerikanska urbefolkningen föstes åt sidan. Dagens muslimska migranter är förvisso tekniskt och vetenskapligt underlägsna européerna men överlägset starkare i sin religiösa kultur och sin demografiska struktur. Det krävs ingen större begåvning eller fantasi att föreställa sig hur situationen kommer att se ut om så där 75-100 år. Det är då inte osannolikt att Europa har blivit islamiserat men samtidigt till dels assimilerat den europeiska tekniken och moderniserats.
  De spillror av nationell kultur som finns kvar i ett land som Sverige kan då säkert jämföras med dagens amerikanska indiankultur. De flesta svenskar har blivit en del av den islamska kulturen kanske ungefär som i dagens Indonesien eller Pakistan.

  Personligen tror jag att en sådan utveckling är mer sannolik än en där dagens islamska migranter sekulariseras i västvärlden. De är helt enkelt mycket mer talrika.

  Om man nu inte skulle önska sig en sådan utveckling så är frågan vad kan göras för att förhindra den eller i alla fall försena transformationen? Det enda är att på laglig väg minska migrantströmmarna samt kraftigt begränsa ” religionsfriheten” ungefär som de muslimska länderna som Saudiarabien själva har gjort. Det är tveksamt om detta kommer att hända.

  Sverige som alltid vill vara i ledningen har i stället valt att påskynda den kulturella transformationen utan att ha tänkt igenom vad man egentligen håller på med, ungefär som att allt ändå kommer att ordna sig till sist. En omtänksam socialdemokrati växer upp som förut och ställer allt tillrätta ungefär som den lyckliga tiden mellan 1950-1980. Något annat vill man i alla fall inte föreställa sig.

  Eller också finns det andra som mycket väl har tänkt igenom situationen och kommit fram till att de själva kommer att dra det längsta strået och inte har mycket till övers för den stackars urbefolkningen.De kommer ju ändå att befinna sig på toppen av den nya pyramiden och är vana vid pyramidspel.

  Gillad av 1 person

  • Hovs-svarta-hallar skriver:

   Det nu aktuella vanvettet började på 70-talet, ungefär då Palme blev statsminister och kulturradikalismen (68-vänstern) härjade som värst.

   Innan dess, på Erlanders tid, hade man tvärtom fullt klart för sig att Sverige borde förbli vad det varit — ett etniskt homogent land som inte skulle släppa in folk från främmande kulturer i nämnvärda mängder. Erlander förutsåg bland annat klokt nog att muslimer i Sverige skulle leda till motsättningar.

   Vårt land har alltså fram till Palme styrts av i detta avseende kloka och förnuftiga ledare, brytpunkten inträffade för bara få decennier sedan. Och på bara 40 år har den kulturradikala vänsterpolitik som då spred sig som en löpeld hunnit förstöra så mycket av det Sverige vi förr kunde känna oss stolta över. Nu får man snarare skämmas.

   Dagens politiker uppträder som om deras uppdrag vore att servera lite lättsam underhållning ombord på Titanic, för att passagerarna inte ska gripas av panik när de märker att fartyget börjar få slagsida. ”Allt prat om slagsida är bara illasinnade rykten!”

   Gillad av 1 person

 10. Johan 1 skriver:

  Vid det här laget torde det inte råda några tvivel om att parallella samhällen kommer bli aktuella på svensk mark. Inte heller torde det råda några tvivel om att makten i Sverige ser detta som önskvärt, eller åtminstone, av luddiga skäl, nödvändigt. De driver sin linje,baserat på ett fiktivt mandat från väljarna, som de sannolikt inte i realiteten har. I denna modell växer sig den nya gruppen starkare på bekostnad av den tidigare, vilken stegvis fråntages sina verktyg att hävda sin rätt i civilsamhället. Ansvaret för anpassning, om det ska bli någon, läggs huvudsakligen på ursprungsbefolkningen. Medveten om att denna normalt sett inte är konfliktsökande, räknar man antagligen med att den kommer anpassa sig. Vad jag personligen anser om detta förfaringssätt lämnar jag dithän men jag menar att vi f.n. från första parkett bevittnar något som kommer gå till historien. Och det blir ingen trevlig läsning. Låt mig säga så här: historien upprepar sig tyvärr.

  Gillad av 1 person

 11. plq017 skriver:

  OK, ett islamst-center till.
  SD portades från Grand Hotell, eller mobbades i vart fall av facket.
  SD portas från att nytta offentliga lokaler som Folkets Hus, som däremot tar emot V, och MP, organisationer som är minst lika extrema.
  Varför? Värdegrunden stämmer inte. Vilket bara betyder att Makten inte tycker på samma sätt.
  Varför skall grannarna till moskéen acceptera att där kommer att predikas läror som är av en Värdegrund, som innehåller folkmord som religöst imperativ, olikhet inför lagen, omänskliga straff (stening), och ojämlikhet inför lagen?
  Skulle grannarna acceptera en Nazistisk helgedom på tomten intill synagogan? Ja, när vi gjort Nazism till religion? Är det vad vi vill skapa, för det är just vad vi håller på med.
  (Liten anstrykning av ironi i ovanstående, men varför acceptera det ena och inte det andra. Varför inte inse att motparten ljuger när det passar, främst för att han vet av erfarenhet, att i Sverige blir han alltid trodd).

  Gilla

 12. Lasse Forss skriver:

  Det skulle vara intressant att höra om Mohamed Omar informerat kommunen, och vilket svar han i så fall fick därifrån. Mohameds oerhörda kunskaper i det här ämnet måste spridas till beslutsfattare.

  Gilla

  • Hovs-svarta-hallar skriver:

   Jodå — kommunen vet detta och den lokala SD-avdelningen försöker sprida information om vad som håller på att hända.
   Har numera flytt till en liten ort i norra Skåne där vi svenskar ännu är i majoritet, så den senaste utvecklingen har jag inte följt…

   Gilla

  • Fredrik Östman skriver:

   ”Beslutsfattare”? Se DGS-TV. De här människorna fattar inga beslut. De genomför andras beslut. Varifrån kedjan av beslut kommer är svårt att säga, det är väl tidsandan, dolda agendor, ideologi och något slags tolkning av ledande opinionsdrivares orakelutsagor. Ett system som inte bygger på verklighet och sanning till att börja med, utan bara på ideologi och lojalitet och samförstånd, ändras inte genom tillförsel av kunskap. Det sker i stället dels genom övertygande (i praktiken trovärdiga hot om sammanbrott), dels genom faktiska sammanbrott. Båda leder till ändringar i tidsandan, i de dolda agendorna, i ideologien och i opinionsdrivarnas orakelutsagor. Kedjan skakas och i slutändan sitter ”beslutsfattarna” och ”fattar” andra ”beslut”.

   Tänk vilket lustigt system som uppstår när man har rättspositivism i stället för lag och ordning!

   Stå upp för Peter Springare! I ett aktivistiskt system är det aktivism som leder till resultat! Inte förbättrade beslutsunderlag.

   Gillad av 1 person

 13. B skriver:

  … och svensken bugar och bockar och tackar för vad den kära mångfalden ger oss. Det är verkligen inte klokt. En god vän till mig säger att svensken är så dum och eftergiven att hen förtjänar att gå under och det är inte utan att jag börjar förstå vad hen menar.

  Gillad av 1 person

 14. Demokratin måste försvara sig mot sina fiender skriver:

  Då ska vi alltså tillåta att det byggs ytterligare en moské, där medlemmarna förkastar yttrandefrihet och demokrati och tränas i att, som Omar beskriver, förakta och hata allt svenskt i vårt land?

  Det är med andra ord ytterligare ett arméhögkvarter för en kompromisslöst totalitär separatiströrelse som ska byggas, med målsättningen att kalifatet ska ta över vårt land och införa diktatur?

  Har svenska politiker tappat all självbevarelsedrift? Var finns deras ansvarskänsla för sitt eget folks säkerhet?

  Sveriges demokrater måste sätta igång och försvara demokratin snart, annars är den förlorad.

  Gilla

 15. annagustin2@gmail.com skriver:

  ALLA människor kan fortfarande fundera grundligt på vilket politiskt system vi ska ha i vårt land. Alla som tänker själva bör ju för länge sedan ha börjat inse att det gamla snart 100-åriga partipolitiska systemet som bygger på den hierarkiska trappan har tjänat ut. Vårt politiska system lockar INTE till sig kloka, begåvade, insiktsfulla och visa människor utan istället bekräftelsebenägna mestadels egenvinningslystna individer som absolut INTE längre kan kallas ”folkvalda”. VI KAN välja att börja bygga ett nytt politiskt system som ger medborgarna betydligt mer inflytande över sina skattepengar OCH sina levnadsmiljöer. Det bör bygga på ett visst mått av Direktdemokrati och ge oss alla möjlighet att ge vårt förtroende till den eller dem vi verkligen själva känner förtroende för OCH ha rätten att AVSÄTTA dem och BYTA demokratisk representant exakt när vi vill.
  VÄLJ INTE det gamla partipolitiska systemet 2018!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.