Jag bodde i en no-go zon

portratt-dgs-2

Mohamed Omar

När författaren Katerina Janouch pratade om no-go zoner i tjeckisk TV fick vänstervinklad etablissemangsmedia i Sverige tokryck. Hon överdriver! Det är inte alls så illa! Ok, det går att gå in i de flesta no-go zoner utan att bli mördad. Man ska inte ta ordet alltför bokstavligt. Ja, som Sanna Rayman påpekade i en krönika i Expressen: det går bra att säga ”slavlöner”, men inte no-go zoner. Vänsterns krav på exakthet i språket är inte helt konsekvent.

Men no-go zoner är inget påhitt. Jag har bott i en, i Gottsunda utanför Uppsala. Det är en stadsdel som präglad av kulturell, mentalt och ekonomiskt utanförskap. Inte lika illa som Rinkeby och Rosengård, men på väg dit. Det är invandrartäta förorter som håller på att glida bort från Sverige, från majoritetssamhällets kultur, språk och värderingar.

Kvällen den 24 augusti 2015 sände Aktuellt ett reportage från Rinkeby. En reporter var på besök i sällskap med den somaliska ex-muslimen Mona Walter. De blev ivägjagade och av ett gäng aggressiva ungdomar skrek ”Det här är inte Sverige!” och ”Hora!”.

Det här är inte Sverige, skrek de. På ett sätt hade de rätt. I Sverige får man byta religion. Man får lämna islam och bli kristen. Sharia ska inte gälla. I Sverige får man kritisera religioner, även islam. Men i Rinkeby blir är det svårt att upprätthålla de friheterna. Man blir ivägjagad.

Jag bodde alltså i Gottsunda, även kallat Brottsunda. På Bandstolsvägen, även kallad Banditvägen. Formellt ligger Bandstolsvägen i Valsätra, inte i Gottsunda. Men alla som bodde där såg, och ser, den som en del av Gottsunda. Det är mindre viktigt om den ska räknas till Valsätra eller till Gottsunda, frågan är om den är en del av Sverige. Det kändes inte så.
Överallt pratas andra språk än svenska, framför allt arabiska. I gathörnen hänger klungor av män från Mellanöstern. Inga kvinnor. Man hör männen svära vid Allah och Muhammed i var och varannan mening. Medan genomsnittssvensken är sekulär, kanske ljummet kristen, var invånarna på min gata djupt religiösa. De tror på islam. Det finns en moské på min gård. Män från moskén går runt och ringer på hos folk och uppmanar dem att komma och be. De är strikt konservativa och tror på segregering av män och kvinnor och hela sharia-paketet. De hoppas att Sverige ska bli ett islamiskt land. Jag vet eftersom jag varit i den moskén, jag har varit där många gånger och känner dem. De ber för jihasternas seger i Syrien, Irak och Somalia.

Ibland blev mina barn ”haffade” av män från moskén som frågade om deras pappa ber och varför han inte kommer till moskén. De frågade också varför de inte kunde prata arabiska. Det är viktigt för en muslim att prata arabiska, sa de, och att er pappa borde lära er det.

En gång när mina pojkar kom från affären blev de stoppade av ett gäng med ursprung i Mellanöstern. De frågade varifrån de kom. Mina pojkar svarade att de kom från Sverige, men gänget gav sig inte. De sa att de ville veta varifrån de kom EGENTLIGEN och att ”svennar” inte var välkomna på gatan, fast de använde andra ord. De ville få mina barn att skämmas för att de var svenskar och känna sig ovälkomna och underlägsna. Pojkarna ignorerade dem och gick. Men det här är typiskt, man använder svenne som en nedsättande benämning, liktydig med mes.

På Bandstolsvägen langas det droger och hot och misshandel sker helt öppet. Det händer att det skjuts med pistol. Jag såg slagsmålen från mitt fönster. Till och med småpojkar är med. De ser upp till de stora värstingarna och imiterar dem. Jag har varit med om att någon som såg ut som en sjuåring har skrikit: ”Jag ska knulla dig och din mamma!” Det går inte att prata med polisen här. Du kommer inte att vara trygg. Därför är det i praktiken värstingarna som styr. Den lugnaste tiden är på förmiddagarna framför till klockan ett, då är det ganska tomt på gatan. De sover.

Vilka är värstingarna? De består uteslutande av invandrare och barn till invandrare. Som sagt, jag har sett allt från mitt fönster. Det jag observerat är att de som bråkar inte känner sig som svenskar, som en del av vårt samhälle, och jag tror att det är en anledning till att man kan begå brott med sådan lätthet. Det finns en in- och utgruppsmoral. De där utanför vår grupp, de som inte är som oss. Svennarna. De saknar värde och ”heder”. Man rånar och våldtar inte en av ”de egna”. Det är helt otänkbart att ge sig på en muslimsk kvinna med sjal. Men man kan råna och våldta en svenne. Så det finns en slags rasism här.

På somrarna är det värst. Sommaren 2016 var det stökigt i princip varje dag. Bilar brann. Folk fick stryk. Stenkastning mot bussar. Vandalism. Stöket nådde sin kulmen i mitten av juli då fullt upplopp bröt ut och pågick i flera dagar. Vi hörde polishelikoptern flyga hela nätterna. En människa dog då räddningstjänsten inte kunde ta sig fram till en lägenhetsbrand. Värstingarna kastade sten på ambulansen. Jag såg allt som hände och filmade en del från mitt fönster. Klippet finns att se på Nyheter Idag här och Upsala Nya Tidning här.

Så visst finns det no-go zoner. Katerina Janouch har alldeles rätt. Flickor som hunsas av fäder och bröder som kontrollerar vartenda steg de tar. Flickor som inte får sjunga och dansa. Som inte får bada. De barn och ungdomar som blir rånade och misshandlade, som är rädda på väg till skolan. De som vill bli en del av Sverige, som vill prata god svenska, men som blir hånade och kallade svennar och känner sig tvingade att ”spela blattar” för att få respekt. Samhället sviker dem.

48 thoughts on “Jag bodde i en no-go zon

 1. tomas skriver:

  Jag har varit i Tensta-Rinkeby av och till sedan 80-talet. Parkerade i Tensta garage några gånger. En dag var bilradion väck. Jag gjorde ett uppehåll några år men kom till Rinkeby igen 2010 och blev chockad av vad jag såg. Kom dit igen något år senare, då hade jag vant mig.
  Invandrare som lyckas i karriären drar snart därifrån..

  Liked by 1 person

 2. Lars Åhlin skriver:

  Mycket bra igen, Omar (eller ska man kalla dig Mohamed?). Du måste få publicera dig i UNT, DN, SvD osv. Såg i UNT att Lisa Irenius år 2012 skrev att du nekats utrymme under din islamistiska period, och att hon fortfarande misstrodde dig.

  Men nu är det 2017. Den slappa inställning som Bitte Hammargren uttryckte i ett citat hos Irenius (”extrema islamofober och extrema salafister triggar varandra”) är förhoppningsvis numera vederlagd och inte längre gångbar.

  Liked by 1 person

 3. Svarta latten skriver:

  No-go zonerna är själva förutsättningen för invandringen. Rosengård, Angered, Järva, Tensta, Rinkeby och allt vad de heter är själva förutsättningen för att massinvandringen kunnat fortsätta år efter år, varför? Anledningen är att svenskar i sin vardag fortfarande kan tro att detta kan fungera för när träffar man en invandrare om man bor på Södermalm? Han serverar dig på restaurangen eller kanske till och med behandlar dig på sjukhuset, eller så handlar de på köpcentret. De blir fler och fler men vad är problemet?? Vad är problemet Shyffert???

  Hade man frågat många svenskar hur många från MENA, eller hur många muslimer, de tycker det kan bo i Sverige, 5, 10, 25 eller kanske 50% så hade många svarat att det är väl inget problem? Var går gränsen? Varför svarar de så? Den enda anledningen är segregeringen och ytterst no-go zonerna, för vad tänker de på med ett ökande antal muslimer? De tänker att ytterligare någon kypare eller städare eller sjuksköterska är muslim, och vad är problemet med det? Istället för 2 muslimer i klassen, så blir det 3, vad är problemet? Anledningen till att svenskar fortfarande tror att vi inte har en kollaps, även på denna blogg, det är att de aldrig möter den stora massan som växer snabbast, den sämst integrerade, och den som exploderat på senare år. Som ett exempel kan jag berätta om en svensk kock som bodde i Malmö på Lorensborg, han tyckte det var perfekt men sen flyttade de invandrade ungdomarna in i trappuppgången, där satt 10-12 och rökte och väsnades, han tänkte, skall jag konfontera dem? Istället höll han tyst och han och hans tjej beslutade at flytta till Limhamn dagen efter.

  Hade den mängd muslimer och andra från liknande kultursfärer varit utspridda över hela Sverige idag så hade SD haft 50% och invandringen varit stoppad för länge sedan. När folk svarar ja på frågan om det är ok med fler muslimer, eller kanske till och med hälften muslimer så är det kypare och taxichaufförer de tänker på, inte de som röker i ens portgång, eller värre.

  Segregering är grundförutsättningen för massinvandring, badhus, konserter, nyår på Möllan, Nordstan, överfallsvåldtäkter och rån är än så länge överskvalpningseffekter, några droppar av det tillstånd som kommer att bli norm, om detta får fortsätta, men segregeringen gör att svensken kan inbilla sig att detta är undantag inte regel. Idag skriver Gudmundson:

  http://www.svd.se/hur-ska-det-ga-for-nasta-miljon/om/svenskt-flyktingmottagande

  Men detta är för sent! Detta har varit tydligt länge men segregeringen har hjälpt etablissemanget att dölja sanningen. Man skulle kräva av alla de som röstar på sjuklövern att de spenderar åtminstonde en vecka om året i våra sk utanförskapsområden, och att deras barn gör i skolan där.

  Liked by 11 people

  • SD skriver:

   Anders Borg spår att Sveriges ekonomi kraschar år 2018.
   Sverige tar emot tre ggr så många asylanter som övriga Norden.
   Det har beviljats 1500 000 uppehållstillstånd under 2000 talet. Hur många är självförsörjande av dem?
   I många kommuner väntar gigantiska skattehöjningar.
   För att inte tala om sociala problem. I många små kommuner har invandrarna redan tagit över det offentliga rummet.
   Och vårt etablissemang ser inte eller låtsas inte se.
   Men måste ändå ge Stefan Löfven och hans partitaktiker en eloge för det mästerliga sätt på vilket de lyckats  att kastrera betydande delar av borgerligheten. Det är givetvis det mångåriga arbetet med brunkletning och guilt by association, framför allt på sociala medier, som nu bär frukt. Resultatet är att mycket få så kallat liberala politiker längre vågar uttrycka stöd för några förslag som riskerar att få stöd av Sverigedemokraterna – inte ens när det handlar om deras egen politik.
   Så väldresserade är numera de tidigare Allianspartierna C och L (och i viss mån KD) att de hellre undviker att försöka driva igenom sina egna förslag än riskerar att stämplas som rasist-nazist-fascister och SD-medlöpare. Tvärtom, ledande företrädare signalerar mer eller mindre öppet att det är viktigare att kassera in gillanden på sociala medier, än att vinna val och få möjligheten att genomföra sin egen politik.

   Men där slutar det – trots att samma partier i åratal gnällt om sakernas tillstånd, gör de samtidigt allt för att undvika att ta makten. Trots att det enda som krävs är att de pratar ihop sig om en egen budget, utan att bry sig om SD.
   Läs Thoralf blogg

   Liked by 6 people

  • Lars Åhlin skriver:

   Du har uppenbarligen helt rätt, väletablerade svenskar bor skyddat och ser aldrig verkligheten i no-go-zonerna. Dessa områden driver dessutom asylinvandringen genom att nyanlända kan bosätta sig nära släktingar och landsmän.

   Men det finns en grupp hyfsat etablerade svenskar som känner av massinvandringen ordentligt, nämligen föräldrar och far/morföräldrar till tonåringar med riskbeteenden. Risken att dras in i kriminalitet och utanförskap är hundrafalt ökad genom ”mångkulturen”. https://www.sydsvenskan.se/2016-01-25/vad-gor-insatsgruppen-for-de-vilsna-barnen

   Liked by 1 person

  • Erik skriver:

   Segregering är nog det enda som kommer att fungera.

   Själv bor jag på Södermalm tillsammans med posörerna Westerberg, Sveland, Scherman, Aschberg, Pascalidou, Linderborg, Baas, Ehrenberg, Schottenius, Strömstedt, Feiler, Gardellarna, Amster, Virtanen, Bjurwald, Sallmander, Svenning, Broneman, Arnstad, Croneman och Cantwell (vilka samtliga också valt att segregera sig) och här är det fullständigt befriat från s k bruschor och koosiner. Det enda som förekommer är tiggarna, förstås, men de är i allmänhet inte aggressiva mot omgivningen, bara inom gruppen.

   Södermalm är bra. Rekommenderas.

   Liked by 1 person

   • Svarta skatten skriver:

    Jag bor också på ett liknande ställe. Jag tror ändå du har fel, segregering fungerar nu men när de segregerade blir många nog så hjälper det inte var man än befinner sig. I Malmö kan man lägga en linjal diagonalt över stadskartan, för varje år så trycks de självsegregerade svenskar ihop i en allt mindre Triangel. Deras strand är redan på väg att bli en no-go zon.

    Gilla

 4. Dag för dag skriver:

  För mig är ordet svenne lika nedsättande som nigger. Och jag uppfattar att det har samma negativa mening också. Det senaste jag sett nu är ordet svennesugare och att det står för invandrare som anpassar sig till svenska samhället. Tidigare har ju använts ord som husblatte. Alla med negativ betydelse av integrering i svenska samhället och att bli svensk eller umgås med svenskar.

  Liked by 5 people

  • Göran skriver:

   Du får du vända på betydelse och se svenne som en person som inte har misslyckats.

   Jag känner flera blattar som lämnat dessa no-go-zoner rest till en annan stad, arbetat hårt och skaffat sig företag, anställt folk, arbetar fortfarande hårt och har ett bra liv.

   De säger alla en sak: När du lever i ett sådant där område trycker alla ner dig. Det finns ingen där som vill att du ska lyckas med något. Det enda de vill är att du ska gnälla på Sverige och svenskarna.

   Liked by 1 person

 5. Stefan Sewall skriver:

  Mycket slagkraftig och föredömligt kortfattad och lättfattlig text av M Omar med tyngden av egen långvarig upplevelse.
  Denna korta text borde till varje pris påtvingas alla som har någon makt i Sveriges maktfullkomliga opinionsstyrande och valutgångsstyrande TV och MSM media och även påtvingas de logikresistenta problemförnekelse-politikerna.
  Någon borde sätta detta kärnfulla vittnesmål under näsan på Löfvén & Co och tvinga dem läsa den utan fördröjning, – ögona böj!. Islamentusiaster som Guillou och Gardell m.fl. och skamkultur-kramar-v-feministerna borde också tvingas ta del av sådana lättfattliga verklighetsbeskrivningar av verkliga människor i den verkliga vardagen som M.O., som inte lever i en fantasiutopi i en skyddad go-zon.
  Graden av arabisering och islamisering måste tydligt klargöras för var och en som är röstberättigad i landet för att ha en chans att stoppas och hävas medan tid är.
  -Pågående fientlig invasion av främmande makt. Islam är en främmande makt och inte en religion.

  Liked by 2 people

 6. Hortensia skriver:

  Ingen svensk ska behöva bo så, Mohamed, och inga vettlöst no-go-zon-skapande, sanslöst shariaivrande och skamlöst svenskhatande immigranter ska få bo i Sverige. Alls.

  https://ledarsidorna.se/notis/systemhotande-vald-mot-staten/

  http://www.expressen.se/ledare/patrik-kronqvist/lat-fiaskot-i-malmo-bli-slutet-for-projektpolitik/

  https://ledarsidorna.se/2017/02/recension-av-tino-sanandajis-bok-massutmaning/

  Åt h—–e med importerade ”utmaningar” och fruktlösa ”integrationsprojekt”! Svenska myndigheter bör, i anständighetens namn, nagelfara alla PUT och TUT, tillämpa anhörigutvisning och påbörja operation massrepatriering. Nu!

  Sedan kan normalbegåvade, skötsamma och sekulära invandrare assimileras i det svenska samhället, precis som traditionen bjuder.

  Liked by 1 person

 7. Olof B skriver:

  Ponera att bidragen till invandrare sänktes drastiskt, vad tror du, Muhamed Omar, skulle hända då? Inte en retorisk fråga, vad tror du som är hyffsat insatt skulle ske? Säg att medellösa invandrare fick en sängplats, tre mål mat och några hundra kronor i fickpengar per månad. Hur skulle det utveckla sig? Kravaller? Brottsvåg? Ökat hemvändande? Annat?

  Liked by 4 people

  • MartinA skriver:

   Med vilken rätt tar du ifrån oss skattepengar för att ge de som inte vill oss väl tre mål mat, sängplats och några hundra kronor i fickpengar per månad?

   Gilla

   • Olof B skriver:

    Bra fråga. Min teori är väl att det inte blir så intressant att stanna i Sverige längre om pengakranen stryps. Hur många skulle åka hem om Sverige bara erbjöd skydd, mat och sängplats (typ logement)? Misstänker att det handlar om långt över 50%.

    Liked by 1 person

   • MartinA skriver:

    @Olof

    Jag förstår fortfarande inte vad jag vinner på att betala för utlänningars uppehälle här? Vad är poängen? Syrier har aldrig betalat för mig. Eller till mina förfäder. Någonsin. Varför ska jag betala för dem?

    Gilla

 8. Sten Lindgren den äldre skriver:

  Jo tyvärr ser det ut som Omar beskriver och en berättigad fråga är varför ingen reagerar. Samhället håller efter medborgarna hårt om de inte följer reglerna och bestraffas om de parkerar fel, inte betalar räkningar i tid etc. Men i de här zonerna gäller tydligen andra lagar.
  Anledningen är väl sannolikt att de som främst påverkas mest negativt är de som befinner sig långt ner i hierarkin. Som andra kommentatorer påpekat så finns det också de som enbart ser det upplevt positiva, billigare äta ute, billigare byta däck, åka taxi etc.
  Nu talar vi enbart om vanligt folk och längre än så behöver man inte gå där, vanligt folk är bara intressanta när det är val.
  Så finns det andra grupper i samhället och där blir det lite mera komplicerat att hitta svar på frågan varför ingen reagerar.
  Den politiska sfären väljer fortfarande strutsbeteendet. Senaste exemplet är KD:s ledare som fnyser åt SD, det enda parti som seriöst vill få upp problemet på ytan. ”SD har andra värderingar än KD”, men hur stämmer no go zonernas värderingar med KD:s? KD borde rimligen tycka att det är värre med no go zoner än med SD.
  Mediavärlden börjar vakna, Expressen har skrivit klartext om Malmö senaste tiden, otänkbart bara för ett halvår sedan, t o m statstelevision börjar röra på sig, medan andra som SVD, Aftonbladet och DN kör vidare i gamla hjulspår.
  Trenden är tydlig men det går långsamt, för långsamt.

  Liked by 4 people

  • Hexe skriver:

   Att bli sjuk är ett effektivt sätt att bli påmind om sakernas tillstånd.
   Situationen på landets akutmottagningar börjar att slå igenom. Vården möter sina ”utmaningar” stående på knäna, och bakbunden. Kris, kaos, kollaps och katastrof är fyra ord som täcker in hela skalan av akutmottagningarnas verklighet vintern 2017. Dygnslånga köer. Överfulla korridorer. Patienter som väntar på att bli inlagda på en vårdplats som inte finns eller är belagd av någon annan. Vårdkrisen har blivit ett vårdkaos, kollapsen och katastrofen sitter bredvid patienterna i väntrummet…

   Att något måste göras borde vara uppenbart till och med för en inskränkt politiker med en släng av både selektiv dövhet och blindhet. Problemet för oss i vården är att det som måste göras är av akut karaktär, medan de hållbara lösningarna kommer att ta lång tid att realisera. Några felaktiga och förhastade beslut idag kan innebära att ännu fler vårdanställda lämnar vården.

   I Svenska Dagbladet kan vi läsa om en akutläkares förslag att ta bort Arbetsmiljöverkets viteskrav på sjukhus som överbelägger vårdavdelningarna för tungt och grovt. Läkaren är säkert desperat, och medveten om att akutmottagningarna måste få i väg sina inläggningsfall till avdelningarna för att kunna bedriva någon sorts ursäkt till vård.

   Problemet är att situationen på vårdavdelningarna inte är ett dugg bättre än på akutmottagningarna. Överbeläggningarna är kroniska. I varje skrymsle där man kan lägga en patient ligger det redan en patient. Beläggningsgraden på sjukhusen är oftare 120% än 90%. Förmågan att hantera en katastrof/masskadesituation i princip obefintlig. Marginalerna har utplånats av politiska beslut. Personalen går på knäna, och mår dåligt av känslan att aldrig räcka till…

   http://iotakt.se/den-sjuka-varden/

   Gilla

   • Sten Lindgren den äldre skriver:

    Jo det här är väl tyvärr den andra sidan av myntet vid sidan av billiga restaurangbesök, biltvätt osv. Och de som ser detta mest är som många andra påpekat de som befinner sig långt ner på stegen. Jag skulle inte tro att Sjöstedt, Fridolin, Löven eller Reinfelt skulle hamna i sjukhuskorridor om de måste uppsöka sjukhus.
    Egentligen vill jag bara förmedla en kommentar apropå påståendet ”Att något måste göras borde vara uppenbart till och med för en inskränkt politiker med en släng av både selektiv dövhet och blindhet.”
    Tyvärr handlar det inte bara om politiker utan de har skaffat sig en armé av lydiga och enögda byråkrater. Detta framkom på ett alldeles ypperligt sätt i ett TV-program ”Opinion Live” nyligen. Där fanns en mycket engagerad sjuksköterska samt en känslokall kvinnlig sjukhusdirektörer som förutom att hon demonstrativt tuggade tuggummi förnekade att det finns några som helst problem.
    Det är lite märkligt att den vänstermaffia som styr offentliga sektorn idag kom fram sig på att opponera mot auktoriteter och fördomar nu själva är fulla av fördomar och översittarfasoner, ofta med mera subtila metoder än vad de man protesterade emot på 60-talet tillämpade

    Gilla

   • Linden skriver:

    Vem skall ta hand om oss gamla om inte invandringen räddar oss? Är ett vanligt, men falskt favoritargument.

    Det kan låta bra med fler, men med en transportsträcka på 9 år innan en skattekrona trillar ner, så förvandlas önsketänkandet om närande till tärande, med sjunkande skatteunderlag.

    Läkare och sjuksystrar med utländsk bakgrund, räcker inte ens för att ta hand om de sina, som har stort behov av vård.

    Förväntad anhöriginvandring de närmaste åren är > 250.000 tusen och kommer att få vårdköer att slå nya rekord och fler sjuka riskerar att dö i väntan på vård.

    Sverige har nu halkat ner från internationella rankingslistor, vår sjukvård är sämst i Norden och dessutom mycket dyr!

    Sjukvård och polis knäar

    I Sollefteå läggs förlossningskliniken ner och kurser ges nu om barnafödande i taxibil, trots omfattande protester.

    Politiker fick vind i seglen, så nu rycker också lasarettets akutkirurgi i samma veva och ansvariga hänvisar myndigt att fler sjukhus minsann gjort detsamma.

    Ständiga neddragningar, besparingar och omorganisationer följer i migrationens spår, som politiker kallar för effektiviseringar.

    Men det är smällar medborgarna får ta, för att politikernas humanitära stormaktsambition skall lysa bra i FN:s och EU:s plenisalar.

    Samhällets kärnuppgifter är inte dimensionerade för denna massinvandring.

    Bara polisen borde tillföras 20.000 tusen nya tjänster ansåg Leif G Persson i Veckans Brott (SVT1 2017-01-24) om vi skulle komma upp till andra EU länders polistäthet.

    Länder som dessutom inte har rekord av bilbrännare och stenkastare, som vi.

    Att elda i spis vet vi är farligt, men bilbrännare skall behandlas varligt, anser islamvurmande miljöpartister, som tappat sunt förnuft och lever i fablernas värld.

    http://word.harrietsblogg.se/

    Gilla

 9. Jan Ahlström skriver:

  Som alltid MO, mkt bra.
  Jag skickade för ett par månader sedan ett email till Lena Melin på Aftonbladet och såg fram emot en debatt mellan msm och DGS, Ledarsidorna osv, har inte fått ngt svar och hade inte förväntat mig det heller. Jag tror inte, hänvisning till Lars Åhlin ovan, att Mohamed Omar får komma till tals i msm inom den närmsta framtiden, men hoppet är det sista som…………

  Liked by 1 person

 10. Fredrik Östman skriver:

  Ordet ”no-go-zone” kommer från turistindustrin. Det har i årtionden betecknat områden i främmande städer som turister skall hålla sig borta ifrån på grund av den höga risken att bli utsatt för brott där. När du går ner i lobbyn i ditt turisthotell i Miami Beach eller Chicago, så ringar conciergen in ett par områden på kartan som man skall hålla sig borta ifrån. Detta är no-go-zones. I Kingston eller Newark täcker de hela städerna.

  Men detta spännande inslag i semesterresandet har nu etablerats, helt avsikligt, i vår svenska hembygd.

  Failed state.

  Liked by 3 people

 11. Birger Winsa skriver:

  Svenne var tidigare ett nedsättande ord om alla medelsvenssons. Ungdomar som ville vara utanför mainstream och proggiga talade om svennar som måltavlan för deras samhällsförakt. 1 av 3 flickor med två utländska föräldrar blir utsatta för olika former av hederskultur, våld, undertryckande av frihet och t o m dödshot. 100 000 flickor i Sverige är förtryckta av gubbväldet. Säger forskningen.

  Gilla

 12. Hovs-hallar skriver:

  Även jag har bott i Uppsala, dock inte i Gottsunda. Men även i den rätt lugna förort där jag bodde blev det med tiden obehagligt. Det räckte med några stycken personer med Mellanöstern-bakgrund i lägenhetshuset där jag då bodde för att det skulle bli riktigt obehagligt.

  Hot och trakasserier fick mig till sist att flytta — inte bara från området, utan bort från Uppsala och till en annan del av Sverige. Till en liten ort där stämningen — ännu — är trygg, så som den var förr i tiden här i landet.

  En av mina nuvarande grannar är från Grekland, han kom till Sverige för många år sedan som arbetskraftinvandrare. Vi har pratats vid över trädgårdsmuren, han säger att Sverige var ett fint land förr men att landet numera är ”förstört”.

  Jag kan bara hålla med. Sverige domineras av en högröstad tokvänster som vill sabotera allt som faktiskt fungerar för att skapa kaos. Och på det sättet, i detta kaos, hoppas de kunna ta makten och eliminera all opposition — så som kommunisterna gjorde i t.ex. Ryssland, där de mördade hundratusentals människor för att ostört kunna skapa sin utopi.

  Asylinvandringen är ett av kommunisternas vapen för att förstöra Sverige.

  Liked by 2 people

  • Göran skriver:

   Du fick hela vänsterns agenda bar här. Vänstern tror att genom kaos startar deras revolution. Det är bara ett fel. Det verktyg de använder för att få igång revolutionen kommer inte att ansluta sig till dem utan vända sig emot dem.

   Gilla

 13. Jaxel skriver:

  ”Det här är inte Sverige”

  Nu har vi även officiella besked om att vissa delar av det vi trodde var Sverige inte är det.

  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/skriftlig-fraga/stenkastning-mot-poliser_H411659

  Poliserna som begärt skadestånd på grund av stenkastning får det inte därför att i det aktuella området måste de förvänta sig att bli utsatta för stenkastning.

  Domstolen säger alltså inte att förutsättning för skadestånd saknas utan att i det aktuella området gäller inte svensk lag längre. Det vill säga även domstolen säger att det aktuella området är inte Sverige.

  Detta är minst sagt häpnadsväckande. (Vet inte om domen vunnit laga kraft.)

  Liked by 2 people

 14. Svarta skatten skriver:

  En observation är att det verkar som Sanadajis bok får viss uppmärksamhet, bara det visar på omvänd rasism, hade Tullberg skrivit denna så hade det fortfarande varit tyst.

  Men Tino S perpetuerar integrationsmyten i ny klädedräkt och riskerar därmed att göra problemet värre, det GÅR inte att integrera dessa människor, i USA har man försökt i evighet och de är inte ens muslimer. De svarta i USA är akulturella, de lever i en sorts kaos där man inte lyckas uppfostra sina egna söner, men i Sverige blir det ännu värre för här finns nu en samlande kraft som inte bara är kaotisk utan avgjort fientlig mot västliga värderingar och uppfostran. Vi får inte bara knarklangare, vi får knarklangare med en manual skriven av Muhammed.

  Integration av vissa kulturer är omöjligt, därför är det enda som har effekt att minska antalet, genom stängda gränser och repatrieringar. Stora delar av Tinos recept är bara ett omkok av allt som misslyckats redan, och kommer att kunna bilda alibi för ytterligare en omgång misslyckad integration för en del i alliansen. Sen står vi där med ännu fler muslimer.

  Liked by 3 people

 15. eragalathea skriver:

  Bor själv i en no-go zon. Lite tungt som ensam tjej faktiskt. Enda svenska namnet i mitt hus som hyser 40 lägenheter. Jobbar heltid och kan inte gå till och från jobbet trots att det är på perfekt avstånd för skön promenad, för jag vågar inte. Våldtäkterna står som spön i backen, och annat våld likaså. Skönt att någon pratar om det här. Själv känner jag mig aldrig som en del av den ”verklighet” journalister/politiker beskriver.

  Liked by 4 people

 16. Rikard skriver:

  Hej.

  Flytta till Seved, Angered, Rosengård, Fisksätra, Rinkeby, Araby eller liknande.

  Kom sedan och snacka om allas lika värde, öppna gränser och integration.

  Jag är född i betongen och har levt mer än halva livet i olika betongförorter och slumområden. Jag har jobbat inom skolan i dessa.

  Tiden för snälla lösningar gick ut 2010.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Liked by 2 people

 17. SD skriver:

  Vuxna invandrarna är 17% av befolkningen, de använder upp 66% av sveriges försörjningsstöd.
  Sverige är inget mångkulturellt samhälle. Sverige har existerat längre än de flesta nationer.
  Multikulturellt samhälle” är bara en slug täckmantel för islamisering och rasism mot pursvenskar. Andra grupper som t.ex. palestinier och kurder ska däremot ha rätt till sina nationalistiska stater… Det är hyckleri på högsta nivå.
  Att skriva in i grundlagen att Svergie är ett multikulturellt samhälle är som att döda nationen.
  – Vad ska man göra åt den höga arbetslösheten bland utlandsfödda utomeuropeiska invandrare? Jag tror inte på sänkta löner som vissa “Kalle Anka”-liberaler hävdar. Istället måste man höja deras humankapital, även om många av dem faktiskt är oanställningsbara. Arbetsgivare tar inte emot dem ens om de får 100% i bidrag från Arbetsförmedlingen.
  Han kritiserade häftigt den förra Alliansregeringens subventioner till företagare som tagit emot arbetskraftsinvandrare. Ett slöseri på 20 miljarder.
  – En möjlig lösning på flyktingkrisen vore att dirigera om miljarderna från migration till bistånd. Idag kostar mottagandet 75 miljarder kr medan FN:s satsningar i läger i närområden kostar 30 miljarder kr. Väst borde betala andra länder för att ta emot flyktingar till en tiondel av kostnaden. Länder som Indien, Brasilien, Marocko. SD är inte seriösa utan vill bara stoppa invandringen.
  – En kulturkamp pågår som i Sverige leds av invandrarkvinnor i förorter som inte accepterar att liknade kvinnodiskriminerande villkor införs där de bor. De är kvinnor som flytt från länder med sådana traditioner, som mina iranska föräldrar. Vänsterpartiet skäller på dem istället för att stödja deras kamp.
  http://avpixlat.info/2017/02/01/tino-sanandaji-presenterade-sin-bok-massutmaning/

  Gilla

  • Hovs-hallar skriver:

   ”SD är inte seriösa utan vill bara stoppa invandringen.”

   Och vad är det för fel med att stoppa invandringen?
   Har vi inte redan fått hit mångdubbelt fler ”kulturberikare” från MENA-länder än Sverige egentligen klarar av att hantera?
   Asylinvandringen borde ha stoppats för flera decennier sedan, när vem som helst kunde se vartåt det var på väg.
   Men då var det tabu att ens viska om att det fanns problem.

   Gilla

   • Johan Löfgren skriver:

    Vi behöver helt stopp av invandring. Sverige är snart ett no go land med bottenkörd ekonomi och minareter här och var. Löfven påminner om Farao i gamla Egypten – blind och envis som en gammal get. Han och Wallström är landsförrädare och måste bort idag.

    Gilla

  • M skriver:

   Alla de punkter Tino radar upp är helt verkningslösa vid nuvarande migrationsnivå. Vi kan satsa hur mycket vi vill på alla de punkter som Tino radar upp. Men effekten av detta kommer att utebli om de kommer för många till Sverige, oavsett hur mycket pengar som kastas på projekten så är det otillräckliga..

   Att Tino markerar mot SD tar jag ingen större notis om.. tillhör kutym att markera mot SD om man presenterar obehaglig statistik.

   Gilla

  • Svarta klatten skriver:

   Denna kulturkamp du beskriver, går det bra så långt? Enstaka fyrbåkar. Hur många muslimska kvinnor som vill underkasta sig mannen och islam, eller gör det i tystnad, går det på en Sakine Madon?

   Gilla

 18. Hortensia skriver:

  Riskerna med sådana här onödigt resurskrävande och utdragna händelseförlopp torde kunna undvikas via genomtänkt anhörigutvisning:

  ”Den nu 40-årige torpeden utvisades redan för 20 år sedan på livstid med förbud att återvända till Sverige. Detta då han i februari 1997 dömdes till fem års fängelse för försök till dråp, grov misshandel, försök till grov misshandel, olaga hot, häleri, hot mot tjänsteman och brott mot knivlagen.
  Nio år senare dömdes han igen för ett grovt brott i Sverige. Då greps han för ett uppmärksammat och i media mycket uppmärksammat mordförsök på ett par i Bälinge.”

  ”I tidningar beskrevs 40-åringen då som ’yrkesmördare’.
  Han dömdes 2005 för mordförsök och grov misshandel till 12 års fängelse och livstidsutvisning. Mannen är född i Irak men utvisades till Nederländerna som accepterade att ta emot honom.”

  ”I förhör sa mannen att han återvände till Sverige med bil samma dag som han utvisades 2013 – och att han, om han blir utvisad igen, kommer att återvända till Sverige.
  Han sa sig inte ha något val då hans anhöriga finns i Sverige.”

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/44aaE/torped-livstidsutvisad-tva-ganger-gripen-i-stockholm

  Liked by 1 person

 19. Lars skriver:

  Dessa områden är tänkta att tjäna som rekryteringsbaser för islamiska terror- och extremistgrupper.De är de redan.Vapendepåer i moskéerna,föreningslokalerna och de av svenskarna betalda privatlägenheterna.Varför arbeta som löneslav när man kan tjäna mångdubbelt och skattefritt på att ”deala” knark och ”pimpa brudar”?När signalen kommer emellertid kastar vi förklädnaderna och blir mordiska muslimska erövrare redo att ta vårt byte:Sverige.Allahuakbar!

  Gilla

 20. Hans E. Jonsson skriver:

  Omar kommer med ytterligare en höjdare till artikel. Bravo!
  Jodå, jag vet att Omar är ditt efternamn, men jag tycker det är ett fint namn och använder det därför gärna.
  De artiklar signerade av dig som jag läst upptill nu har alla varit utmärkta, mycket informativa och skrivna på en lätt och ledig svenska. Detta, med anledning av en annan artikel idag.
  Du har bott i ett s.k. nogo-område skriver du. Själv är du ett lysande exempel på att det faktumet inte är något som färjar av sig.

  Gilla

 21. Vimsan skriver:

  Att fly från ett land som inte går att bo i längre p.g.a. religion och kultur, borde innebära att man inte vill ta med sig allt som raserade hemlandet till det nya landet…
  Hur många är det som flyr och hur många är det som medvetet långsiktigt ”utökar islam”?

  Gilla

 22. Manuela skriver:

  Du skriver väl och som bra jurnalist tar du fram det som folk vill höra. Jag är kvinna och handlar ofta i grönsakbutiken på Bandstolsvägen. Jag blir alltid bemöt med respekt och vänlighet av dem muslimska män som jobbar eller handlar där. Hälften av kunderna är ju muslimska kvinnor, som jag träffar också varje dag i Gottsunda centrum. Jag har bott själv i Gottsunda och Visst är Gottsunda ett område med problem, där många fattiga bor. Med vad gör du Omar för att bidra till att det blir bättre? Om alla vi bara står utanför och kastar stenar, även i skrift, man kommer inte uppnå integration eller ett bättre Sverige för dina barn. Gottsunda är inte en no-go zone. Det är upp till oss att medverka att det förblir så.

  Gilla

  • Göran skriver:

   Jag är övertygad om att om problemen i dessa s.k. no-go-zoner ska lösas är det invånarna själva där som ska göra det och de kan det. Att någon annan ska lösa problemen är bara en utopi. De finns inga politiker som kommer att lösa problem. De har hållit på i årtionden och skapat problemen, så att någon förståndig politiker ska dyka upp är en dröm.

   Det hela är inte svårare än att invånarna kommer övers om hur problem ska lösa utan en massa flum och sådant trams typ att bygga möteslokaler eller ha caféer. Ge dem sedan bara resurserna såsom de önskar dem.

   Gilla

 23. A-M skriver:

  Bra skrivet.
  Jag är uppvuxen i en ”no-go-zon” känns även patetiskt att skriva det.
  Och jag har även blivit varnad att åka till mina kvarter där jag växte upp, för det är inte säkert längre. Hur kul är det att höra.
  Jag gick omkring som vanligt, på natten, på dagen. Idag bor jag på landet och skulle inte sätta min fot i den förort jag är uppväxt i.

  Gilla

 24. Leif Bengtsson skriver:

  Dom stora förlorarna är ju faktiskt muslimerna själva.
  Fågna i ett tankesystem som gällde för många hundra år sedan.
  Med lagar och regler som är helt främmande för ett civilicerat samhälle och ”demokratier”.
  Ungefär som om vi skulle tillämpa de lagar och den samhällssyn som rådde på vikingatiden.
  Jag kan inte förstå att islam har någon framtid.

  Vi lånar varje dag upp miljoner för att betala migrationen.
  Satsa dom pengarna på att repatriera dom som inte kan godta den kultur och det samhälle
  de förstör. Det blir billigt i längden.
  Har själv jobbat på skolor i Rosengård mfl liknande utsatta områden i Malmö.
  Tyvärr ser jag väldigt lite hopp för dessa många gånger trevliga ungdomarna.
  Dom som lyckas drar till andra platser men det stora flertalet kommer att sitta av sina liv
  i väntan på något bättre. Precis som deras föräldrar gör.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.