Varför Justitia beslöt skilja sig från Leviatan och vad som hände efteråt. Den sanna historien.

8-26-13_11971

Patrik Engellau

(För att förstå det drama som här beskrivs måste du först läsa en tidigare krönika som presenterar de inblandade karaktärerna.)

Många menade att äktenskapet mellan Justitia och Leviatan var en ”match made in heaven”. Leviatan var som en lejonhanne, våldsam men alltid, till sista blodsdroppen, redo att försvara sina nära och kära. Justitia, å andra sidan, var inte lejon utan gudinna, och tänkte på allas väl och ve, inte bara på Leviatans hjord. Justitia förmådde Leviatan att anamma ett vidare perspektiv på världen och sin uppgift.

På onsdagarna deltog Justitia i möten med Nätverket Hilda. Leviatan hade inga invändningar, han var hemma och nattade barnen. Såklart Justitia skulle ha sina rättigheter.

En kväll kom Justitia hem från Nätverket Hilda och sa att hon träffat Socialsekreteraren. Socialsekreteraren, som var lesbisk, hade förklarat för Justitia att Justitia var förtryckt av könsmaktsordningen representerad av Leviatan. Justitia tyckte att det låg mycket i den argumentationen.

Leviatan fattade att han anklagades för att vara skurk och att ägna sig åt att förtrycka Justitia, frun han älskade, så han blev misslynt och när Justitia förklarade att hon aldrig hade känt sig så sedd som människa som när Socialsekreteraren hade blickat i hennes ögon så blev han tokig av svartsjuka och gav henne en snyting.

Det borde han inte ha gjort, det fattade han först efteråt. Men gjort var gjort. Justitia skilde sig från Leviatan och flyttade ihop med Socialsekreteraren. Justitia kom ut som lesbisk och syntes ofta på kändisbilder från etablissemangstillställningar tillsammans med Socialsekreteraren i Svensk Damtidning.

Leviatan blev lagerarbetare på ICA och utvecklade alkoholproblem men vägrade att söka hjälp hos Socialsekreteraren.

I rollistan:

Leviatan: Ordningsmakten, samhällets väpnade auktoritet, sedermera föraktad som representant för könsmaktsordningen. Kan fortfarande inte förstå vad han gör fel. Risk för alkoholism.

Socialsekreteraren: God. Vill alla väl. Har en förlåtande människosyn. Älskar de svaga men tål inte folk som anser sig jämlika med henne. Vill bestraffa oliktänkande för att få dem på bättre tankar enligt principen att kriminalvård fungerar. Gillar att ha makt.

Justitia: Kluven. Kan förstå både förre maken Leviatan och nuvarande sambon Socialsekreteraren. Har stark känsla för det rätta, men känner sig inte ha någon egen makt. Tar på sig ögonbindeln och låter Leviatan och Socialsekreteraren fajtas om vem som ska bestämma.