Sveriges Unga Muslimer förlorar miljonbidrag!

portratt-dgs-2

Mohamed Omar

Den islamiska ungdomsorganisationen Sveriges Unga Muslimer (SUM) har blivit av med sitt bidrag om 1,3 miljoner kronor från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (tidigare Ungdomsstyrelsen). Jag hoppas att jag med mina inlägg på denna blogg har hjälpt till att öppna några ögon. Jag försöker att alltid läsa kommentarerna under mina inlägg. Jag lär mig mycket av er! Jag får också tips om saker att skriva om. Dessutom har jag läst att ni sprider mina inlägg till politiker, myndigheter och media. Det är inte omöjligt att detta arbete har bidragit till att stödet till SUM nu dras in. Tack! Detta är en gemensam ansträngning och en delad framgång.

Myndigheten motiverar sitt beslut med att SUM har kopplingar till den internationella, islamistiska organisationen Muslimska Brödraskapet. Det grundades i Egypten 1928 och dess motto är: Gud är vårt mål; Profeten är vår ledare; Koranen är vår lag; jihad är vår väg; och döden för Guds sak är vår högsta strävan.

När Aftonbladet frågar Rashid Musa, SUM:s nuvarande ordförande, om hans organisation har något med Brödraskapet att göra kan han inte svara ja eller nej på frågan. Jag är inte förvånad, då jag vid flera tillfällen ställt samma fråga till Musa utan att få svar. Han har alltså inte heller tagit avstånd från organisationen.

Eftersom Musa inte vill ge ett rakt svar får vi utgå från vad vi vet. Vilka kopplingar har SUM till Muslimska Brödraskapet och till islamisk extremism? Musa har fångats på bild då han gör det så kallade ”rabiatecknet”. Det innebär att man viker tummen och håller upp fyra fingrar. Det arabiska ordet för fyra, eller egentligen den fjärde, är ”rabia” och tecknet kallas vanligen ”rabiatecknet”. Det började användas av Muslimska Brödraskapets anhängare i Egypten i slutet av augusti 2013 i sociala medier och på protestmarscher.

Efter att Muslimska brödraskapets man Muhammad Morsi avsattes som president genom en militärkupp i juli 2013 utbröt protester. En stor grupp islamister barrikaderade sig på Rabiatorget i Kairo och vägrade att ge sig av förrän Morsi återinsatts. Den 14 augusti gick istället militären in och rensade protestlägret, vilket ledde till omkring 600 människors död.

Rabiatecknet har sedan dess blivit en symbol för Muslimska Brödraskapets kampvilja och motstånd mot den nya juntan i Egypten, men också en hyllning till Rabiatorgets och i förlängningen alla martyrer som dött i sin strävan att bygga den islamiska staten.

I en konversation om Egypten på Twitter den 25 januari 2015 med Mathias Wåg, känd för sitt engagemang i Researchgruppen, skriver Musa: ”Revolutionen har bara börjat”. Wåg undrar vilka Musa anser kan föra revolutionen vidare, varpå Musa svarar: ”Muslimska Brödraskapet och deras anhängare”.

Musa har vägrat att ta avstånd från Islamiska staten (IS) då ha menar att frågan är islamofobisk. Samtidigt skriver han så här i en statusuppdatering på Facebook den 14 februari 2014: ”Att inte ta ställning mot rasism och förtryck är också ett ställningstagande. Kanske den tydligaste formen av ett ställningstagande.” Enligt hans egen logik kulle hans vägran att ta avstånd från IS kunna tolkas som ett ställningstagande för IS. Jag är dock inte beredd att gå så långt. Men som ledare för en islamisk ungdomsorganisation borde han vara tydlig, särskilt när ett oroväckande antal unga muslimer dras till IS.

På ett seminarium om islamofobi i Almedalen 2014 sade Musa att de muslimer som reser till Syrien inte är extremister på något sätt, utan de åker bara dit för att ”hjälpa till”. Han har sagt liknande saker tidigare, då angående svenska muslimer som åkte ned till Somalia för att strida för terrorgruppen al-Shabaab: ”Det är inte konstigare att de valde att göra detta än att svenska unga män och kvinnor väljer att bli soldater i Afghanistan.”

Islamiska staten är inte den enda jihadistiska terrorgruppen som strider i Syrien. Muslimska Brödraskapet har sina egna väpnade miliser, vilka samarbetar med Al-Qaida.

Omar Mustafa var fram tills i år ordförande för Islamiska Förbundet. Han har även varit generalsekreterare i SUM. Mustafa satt en kort stund i socialdemokraternas partistyrelse innan han fick avgå, bland annat för att han arrangerat möten med antisemitiska konspirationsteoretiker. Salah Sultan, en högt uppsatt aktivist inom Brödraskapet, har till exempel påstått att judar mördar barn och använder deras blod när de bakar bröd.

Islamiska förbundet tillhör den europeiska paraplyorganisationen Federation of Islamic Organisations in Europe, (FIOE), som enligt Mohammed Mahdi Akef, ledare för Muslimska brödraskapet fram till 2010, är en del av den islamistiska organisationens nätverk.

Den egyptiske teologen Yusuf al-Qaradawi brukar räknas som Muslimska Brödraskapets andlige ledare. Mustafa lajkar Al-Qaradawi på Facebook och i en intervju för Expressen (9/4 2013) sade han också att Al-Qaradawi är ”världens mest framstående muslimske teolog som går att jämföra med påven” och till Sveriges Radio att han ”ofta är väldigt balanserad i sin retorik”. Al-Qaradawi har faktiskt besökt moskén på Medborgarplatsen i Stockholm som drivs av Islamiska Förbundet. Han manade då till självmordsattacker mot Israel.

I december 2015 avslöjades att ”biståndsarbetaren” Ihab Hallak samlat in 870 000 kronor i Stockholmsmoskén till Al-Qaida i Syrien. Hallak uppger att han tidvis arbetat för hjälporganisationen Islamic Relief i Sverige. Och det var inte första gången Islamic Relief nämndes i svenska medier i terrorsammanhang. I oktober 2013 rapporterade flera medier att Haytham Rahmeh, imam och främste religiöse företrädare i Stockholmsmoskén, smugglade vapen till jihadister i Syrien med anknytning till Muslimska brödraskapet. Rahmeh har suttit i hjälporganisationen Islamic Reliefs styrelse tillsammans med Omar Mustafa.

Al-Qaradawi, den framstående teologen, är för övrigt en ivrig anhängare av det sunniislamistiska upproret i Syrien eftersom han menar att alawiterna, det samfund som den syriske presidenten Assad tillhör, är ”sämre än judar och kristna”.

Mustafas företrädare som ordförande för Islamiska Förbundet, den tidigare moderate politikern Abdirizak Waberi, hyser också stor respekt för Al-Qaradawi. ”Jag respekterar Qaradawi. Han är en stor, lärd person. Han är mycket kunnigare i islam än jag och andra i Islamiska förbundet”, sade han i en intervju i SVT:s dokumentär ”Slaget om muslimerna” från 2009.

Mehmet Kaplan, tidigare miljöpartistisk toppolitiker och bostadsminister i Löfvens regering, fick avgå som minister på grund av sina kopplingar till islamism och turkisk fascism. Han var ordförande för SUM åren 2000-2002. Den 21 november 2011 bjöd Kaplan in den islamistiska aktivisten Yvonne Ridley för att tala i riksdagen. Hon sprider antisemitiska konspirationsteorier och hyllar Hamas. Påsken 2013 talade Ridley på Muslimska familjedagarna, en konferens som anordnades av Islamiska Förbundet, studieförbundet Ibn Rushd och SUM. Den 19 juli 2014 står Kaplan på Medborgarplatsen i Stockholm och ropar ”Vi ska befria Jerusalem!” inför jublande åhörare. Vilka är vi? Miljöpartister?

Rashid Musa var en varm anhängare till Kaplan och försvarade honom in i det sista. I det första avsnittet av poddradiosändningen Kalifatet, som Musa gör tillsammans med en tidigare ordförande för SUM, Mohammed Amin Kharraki, säger de att Kaplan inte har gjort något fel. Hans avgång skylls på islamofobiska svenska medier. Kharraki har också gjort rabiatecknet.

På seminariet i Almedalen 2014 där Musa påstod att Syrienresenärer bara vill ”hjälpa till” jämförde Kaplan, som var en av talarna, svenska muslimer som ansluter sig till jihad i Syrien med frivilliga i finska vinterkriget. Kaplan har också talat på möten med den turkiska islamistorganisationen Milli Görüs, som aktivt stödjer jihad i Syrien.

Milli Görus är inspirerad av Turkiets tidigare premiärminister Necmettin Erbakan. År 1969 publicerade han ett manifest med just namnet Milli Görus som betyder ”nationell vision”. När Erbakan gick bort 2011 publicerade Omar Mustafa ett kondoleansbrev där det heter att Erbakan var ”en stor förebild” och en ”inspiration för alla aktiva muslimer som på olika sätt vill engagera sig i sina samhällen”. Erbakan menar att ”judar styr världen”, ja, hans budskap präglas av samma typ av antisemitiska konspirationsteorier som de som torgfördes av föreläsarna på Mustafas möten. I ett videoinspelat tal som hölls på ett evenemang anordnat av Milli Görus säger Kaplan: ”Vi måste verkligen tacka de som ligger bakom ett sådant här fint evenemang. De förtjänar verkligen ett tack”.

Musas företrädare som ordförande för SUM heter Mustafa Al-Sayed Issa. När den USA-stödda kurdisk-arabiska koalitionen Syrian Democratic Forces (SDF) befriade staden Manbij i norra Syrien från Islamiska staten (IS) firade många invånare segern genom att bränna niqaber, ansiktsslöjor, röka cigaretter och klippa av skägget. I ett inlägg på Facebook den 14 augusti uttrycker Al-Sayed Issa skepsis inför glädjescenerna. ”Bilderna som några västerländska medier har valt att publicera från Minbej är nästintill en kopia av de som publicerades när USA invaderade Afghanistan”, skriver han.

”Män som klipper sina skägg, kvinnor som bränner sina slöjor, människor som äntligen fått röka och glädje.. Det är utan tvekan riktiga bilder…men speglar inte hela sanningen…det är utvalda bilder för att befästa en viss föreställning om den sk västerländska ’befrielsen’”.

Märkvärdigast i inlägget är väl att han sätter ordet befrielse inom citationstecken. Menar han att folket i Manbij egentligen föredrog IS? Eller menar han att han själv föredrar IS framför den USA-stödda koalitionen? I ett svar på en fråga från en bekymrad icke-muslimsk Facebookvän skriver han att inte vill kalla IS kontroll av ett område för ”ockupation”. Han menar också att bilderna av befrielsen är selektivt utvalda för att ”rimma fint med narrativen om IS. Och narrativen om IS är många ggr islamofobisk.”

Al-Sayed Issa har själv ursprung i Syrien. Hans släkt kommer från staden Idlib där den är känd för sitt jihadistiska engagemang för att störta regimen i Syrien och upprätta en islamisk stat. Al-Sayed Issas far, Tarif al-Sayed Issa, är en aktivist i den syriska delen av Muslimska brödraskapet. Bilder utlagda på Brödraskapets officiella Facebooksida visar också att Tarif stridit i den islamistiska gruppen Faylaq ash-Sham sida vid sida med Jabhat al-Nusra, den syriska grenen av al-Qaida. Han håller stolt upp flaggan med de korsade svärden.

Andra medlemmar i den tidigare SUM-ordförandens släkt är anslutna till än mer radikala grupper. Sommaren 2013 besökte Yasir sin släkting Mohamed al-Sayed Issa i Syrien tillsammans med sin bror Fidaldin och sin far Tarif. Mohammed har hyllat Islamiska staten på sin Facebooksida och som profilbild har han valt Abu Omar al-Shishani, en tjetjensk IS-ledare.

En annan släkting, Husam Ahmad al-Sayed Issa, även känd under sitt nom de guerre Abu Ahmad al-Jarah, var högt uppsatt i Jabhat an-Nusra i Idlib-området. Han dog i strid i januari 2013 och hyllades då av Mustafas bror Yasir Al-Sayed Issa, som också är bosatt i Sverige. Yasir kallar sig själv ”människorättsaktivist” och får ibland kommentera det syriska inbördeskriget i svenska medier.

Den äldre brodern till den tidigare SUM-ordföranden, Fidaaldin Al-Sayed Issa, har varit aktiv i SUM som talare på olika evenemang, till exempel på temahelgen ”De 7 under Allahs skugga på domedagen – är du en av dem?” Enligt organisationens egen utsago var han SUM-konferensens mest omtyckta föreläsare 2009! Fidaaldin försöker inte ens dölja sina kopplingar till Muslimska brödraskapet. På Facebook publicerar han hyllningar till Brödraskapets grundare Hassan al-Banna och poserar på bild tillsammans med dess nuvarande, andlige ledare Yusuf Al-Qaradawi.

Mustafa Al-Sayed Issa publicerade i januari 2015 en debattartikel i Aftonbladet där han argumenterade mot strängare lagstiftning mot terrorresor. Föga förvånande med tanke på hans egna kopplingar till jihadistisk terrorism.

Sommaren 2016 dödades en 21-årig jihadist i Aleppo i Syrien. Den unge mannen kom från Eskilstuna där han innehade styrelseuppdrag för Eskilstuna Unga Muslimer, en medlemsförening i SUM. Han var också son till imamen vid Rahmanmoskén i staden. I ett reportage i Dagens Nyheter berättar journalisten Niklas Orrenius att den unge jihadisten var ”fotbollsledare” för stadens unga muslimer och att hans profilbild på Facebook, efter resan till Syrien, utgjordes av en text på arabiska som manar muslimer till heligt krig mot icke-muslimer. En styrelseledamot för Eskilstuna Unga Muslimer, Ibrahim Ly, som också har undervisat i moskén, har gjort reklam för Islamiska staten på sociala medier.

I en statusuppdatering på Facebook den 29 oktober i år citerar Omar Mustafa en av Brödraskapets viktigaste ideologer, egyptiern Mohammed al-Ghazali (1917-1996). Citatet är inte särskilt anmärkningsvärt, men denne Ghazali har bland annat sagt att vem som än motsätter sig någon del av sharia måste avrättas, antingen av regeringen, eller om denna inte gör vad den ska, av en enskild muslim. Han försvarade mordet på författaren Farag Fouda i Egypten 1992. Foda mördades eftersom han kritiserade islamismen och förespråkade en sekulär stat. Att Mustafa gillande citerar en av Brödraskapets viktigaste ideologer är knappast en slump.

Att göra en fullständig lista över alla SUM:s kopplingar till Muslimska Brödraskapet och islamisk extremism skulle kräva alldeles för stort utrymme. Ganska mycket finns redan redovisat i olika inlägg på denna blogg. Istället för att berätta om alla islamiska extremister de har bjudit in som talare genom åren kan man bara konstatera att de inte har bjudit en enda talare som kritiserat islamismen, idén om en islamisk stat.

Min vän Pierre Durrani är liksom jag före detta muslim, son till en svensk mor och en utländsk far. Då han var muslim kallade han sig Abdul Wadud. Jag lärde känna honom på 90-talet då han var en aktiv muslim, men liksom jag passade han inte riktigt in i de intellektuellt torftiga moskémiljöerna eftersom han var intresserad av mystik och filosofi och även av att skapa en slags ”blågul islam” som skulle förena islam och svensk kultur. Jag hade samma ambition, men både han och jag misslyckades och gav upp.

Durrani studerade i Frankrike på en folkhögskola med anknytning till Brödraskapet och under denna tid blev han också medlem i organisationen. Han engagerade sig också i SUM och satt i styrelsen åren 1992-2002. Det var han som hittade på namnet Sveriges Unga Muslimer! Med tio år i SUM:s styrelse och tvåårigt medlemskap i Brödraskapet, samt tretton år som aktiv muslim som reste runt och talade i olika moskéer och på konferenser vet han vad han talar om.

I en intervju för tidningen Brand nr 1/2005 beskriver Durrani Muslimska Brödraskapet som ”en entristisk organisation som går in i alla möjliga sammanhang”. Det är därför vi ser dess aktivister stundtals företräda Socialdemokraterna, och stundtals Moderaterna och Miljöpartiet. ”Ibland verkar det som socialdemokrater, ibland centerpartiet eller miljöpartiet, men delar en gemensam syn”, konstaterar Durrani. ”Men det är ändå så att man har samhällets islamisering som det stora målet.”

41 reaktioner på ”Sveriges Unga Muslimer förlorar miljonbidrag!

 1. Krista Femrell skriver:

  Jag tror att folk i gemen inte är medvetna om att det är så här. Så fort det riktas kritik mot muslimer så anses det vara islamofobi. Upplevelsen hos många är att Sverige islamiseras mer och mer, men att kritisera detta är omöjligt.

  Gillad av 10 personer

 2. Kim skriver:

  Ja, det indragna bidraget till SUM är ännu ett steg på vägen i uppvaknandet från PK-ismen. Mohamed Omars texter sprids ibland till tusentals personer och har sannolikt bidragit till att öppna många ögon. Tack, Mohamed Omar, för ditt arbete!

  Gillad av 11 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Det är väl BAHra att överklaga…

   Anne Rambergs lakejer ställer nog villigt upp?
   I kampen mot Islamofobin…

   Rent av Pro Bono)

   Gilla

 3. Bamse skriver:

  MO, din outtröttliga strävan att upplysa oss fåkunniga om islam är ovärderlig, och vi är dig stort tack skyldiga. ”It takes one to know one”, och som f. d. muslim har du insikter som vi sekulära svenskar aldrig kommer i närjeten av.
  Att SUM nu förlorar sitt statsbidrag är verkligen inte för tidigt, och jag är övertygad om att dina artiklar spelat roll i sammanhanget.
  Till Musas syndaregister kan man f. ö. också lägga hans osmakliga kommentar på etermedia, något i stil med ”Vem sade att måndagar var trista?” Detta sagt omedelbart efter att Rysslands ambassadör i Turkiet skjutits till döds av en Allahu Akbar-ropande aktivist, och en ”jihadkrigare” med lastbil ställt till en massaker av besökare på en julmarknad i Berlin.

  Gillad av 6 personer

 4. Ben-Hur skriver:

  Eftersom du säger att du läser kommentarerna och får ideér härifrån vill jag tipsa om en möjlig bidragande orsak till att Europeérna står så handfallna inför det muslimska folket så att till och med rättsväsendet backar och undviker hårda straff för kriminella muslimer! Där det politiska livet välkomnar muslimer med öppna armar. (Det är t e x oerhört svårt för en Svensk att komma in i S partistyrelse. Dock icke för en muslim!) Där etablissemanget förringar det Svenska samhället och praktiskt taget förintar den Svenska kulturen till förmån för den muslimska! Det finns en överenskommelse/avtal mellan Europa/EU och Arabiska Förbundet om att Europa skall släppa in det muslimska folket och aktivt hjälpa dem till inflytelserika politiska poster samt anamma och sprida deras kultur och deras religion! En god ide´ vore att redogöra för det avtalet då jag tror att det är en av orsakerna till den situation vi har i Europa idag!

  Gillad av 7 personer

 5. Rutger skriver:

  För några år sedan surfade jag runt på ett antal unga, troende muslimers små bloggar. Det jag la märke till var att jihadromantiken flödade och att de dunkade varandra i ryggen. Så att ett jämförelsevist stort antal har blivit jihadkrigare är inte så märkvärdigt. I bakgrunden kunde jag notera vissa muslimska predikanter.

  Gillad av 2 personer

  • Gösta Svensson skriver:

   @Rutger
   Samma här, jag har också erfarenhet från unga muslimers forum och bloggar för några år sedan. En del av den härjade också på andra forum som tex Familjeliv. Det var ofta inte några trevliga figurer. Skulle nog säga att de var färdigradikaliserade redan då.

   Gilla

 6. Two Different Shoes On skriver:

  Slå upp ordet ”Semit” och förklara sedan för mig hur en arab kan vara antisemit.
  Äsch, strunta i det. Det blir bara tjafs.

  – Semiter eller semitiska folk härrör från Bibeln och betecknade ursprungligen folk nämnda i Första Moseboken 10:21–31 som ättlingar till Noas son Sem, i sin tur far till Elam, Assur, Arpaksad, Lud och Aram. Idag används begreppet av etnologer med betydelsen, folk som talar semitiska språk.bland folkgrupper i Mellanöstern och Afrikas horn.

  Antisemitism.
  Termen myntades av den judiske orientalisten och bibliografen Moritz Steinschneider år 1860, och avsåg då fientlighet mot hela den semitiska rasen (förutom judar exempelvis araber, assyrier och amharer, men används sedan början av 1900-talet om en fientlig inställning enbart gentemot judar

  Gillad av 1 person

 7. Gösta Svensson skriver:

  När jag snabbläser Omars artikel (skall läsa den noggrant så fort jag hinner), så kommer jag att tänka på den nye nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism. Hon har redan trampat i klaveret och gjort bort sig ordentligt och hennes bakgrund imponerar inte. Hon skall ha ett av de viktigaste jobben då det gäller svenskarnas säkerhet och möjligheter att slippa undan (alltför mycket) islamskt förtryck och terrorism. Skulle hon kunna prestera en artikel i klass med den Omar skrivit, med eller utan sina medhjälpares insats? Skulle hon vilja det?

  Gillad av 6 personer

 8. Märta Karlsson skriver:

  Stort tack till dig, Omar, att du fortsätter upplysa oss om nätverk och organisationer som inte respekterar demokratiska regler och svensk lagstiftning.
  Vi lever i ett sekulärt, demokratiskt och icke muslimskt land.
  Det behöver alla nyanlända, oavsett hans eller hennes politiska eller religiösa tillhörighet, lära sig.
  Annars finns det alltid utvägar. Vägar ut.

  Gillad av 3 personer

 9. Lennart Bengtsson skriver:

  Omsorgen om den muslimska grupperna beror säkert på förhoppningen att säkerställa röster i framtida val. Tyvärr är det inte alls säkert att en sådan förhoppning kommer att gå i uppfyllelse eftersom Sveriges muslimer antingen kommer att bilda ett eget parti eller i kraft av sin religion helt enkelt avstår att ta del i svenska val. Alternativt kan de ge upp sin gammaldags religion och bli moderna människor och då kan de ju till och med ge sin röst till ett parti som SD. Om detta blir fallet har givetvis partiledningarna tänkt fel och får leta upp nya spinndoktorer.

  Gillad av 3 personer

 10. Jörgen skriver:

  Människor och organisationer vars mål är så långt ifrån svensk samhälls- och rättstradition man kan komma – varför tillåts de verka och dessutom få ekonomiskt bidrag till detta!? Tycker 19 kap i Brottsbalken är intressant i sammanhanget. När kan lagrummen häri bli aktuella att tillämpa – varför inte nu!?

  Gillad av 2 personer

 11. Birger Winsa skriver:

  Omar är en man med insikter. Jag är övertygad om att dina artiklar påverkar debatten. Islamisterna vågar inte diskutera med dig. De vet att du äger kunskap. Roligt att läsa. Läser allt du skriver. Hittade en sida som skrev på svensk att det var förbjudet att följa svensk lag. Det var haram om det avvek mot sharia (återfinner tyvärr inte sidan). Det är första gången jag ser en religiös grupps ledare uppmana offentligt till lagbrott. Man bör samla alla den typen av hemsidor här i kommentarsfältet att de blir lätttillgängliga. Det finns allt färre officiell information om islamisternas krigsföreläsningar. Har de gått under jorden eller har de upphört. Det är nästan svårt att tro att det finns högutbildade människor som tror att Koranen är skriven av Gud. Att Gud kan skriva lagar, och är intresserad av dessa. 2016. Ca 50% av muslimerna är analfabeter i en rad arabländer. De är naiva och tror lätt på sånt. Mer utbildning och fler arabiska språk löser detta. ”Alla” blir skeptiker när de läser texter i en rad olika så kallade diskurser.,

  Gillad av 3 personer

 12. Erik skriver:

  Islamofob.

  Självklart.

  Varje tänkande människa är väl islamofob?

  Begreppet är ganska dumt och avsikten är naturligtvis att det skall vara pejorativt och också gärna ge en liten hint om att åkomman är näst intill lite sjuklig av sig, precis som andra fobier, men ordet är vedertaget och jag får väl leva med det. Ordet är snart lika devalverat som rasist eller värdegrund vilket gör det allt lättare att bära.

  Min observation att 56 av 56 möjliga muslimska länder (medlemmarna i OIC) samtliga är mer eller mindre dysfunktionella och att jag inte ser denna dysfunktionalitet som eftersträvansvärd gör mig automatiskt till ‘islamofob’ innebärande att jag kvalificerar för tillhörande de ‘onda’.

  Det borde vara islamofilerna som skulle behöva förklara sig istället för islamofoberna.

  Att vi alla tycker synd om muslimerna är väl ingen omständighet som väcker särskild uppmärksamhet, skillnaden mellan islamofober och islamofiler är att vi islamofober anser att muslimerna får väl kamma sig, ta sig i kragen och för en gångs skull arrangera ett anständigt samhälle någonstans på vårt klot istället för de dysfunktionella samhällen de skapar. I det avseendet är de lika värdelösa som kommunister.

  Men islamofiler nöjer sig med att endast tycka synd om muslimerna och anser deras tillkortakommanden vara en följd av exogena händelser, framförallt den vite mannens blotta existens.

  Förhållningssättet leder till att muslimer anses var utan skuld till sitt eländiga leverne men framförallt allt att de själva saknar kraft att förändra sin tillvaro. Eftersom det alltid är omständigheter utanför muslimens kontroll som genererar eländet så har de ju inget eget verktyg att använda. Allt beror ju på den elaka omgivningen.

  Vore trevligt om någon islamofil kunde förklara tankefiguren förmig.

  Gillad av 3 personer

  • Erik skriver:

   …..kan väl också tillägga att den vite mannen skall sluta uppfostra muslimerna i deras hemländer, varför skall vi peta i deras inbördeskrig som pågått sedan 600-talet? Att befinna sig hemma hos muslimen med bössa i hand är att ge dem ett frikort för att utföra dumheter i västvärlden.

   Låt muslimerna klara sig helt själva. Vi skall inte lägga oss i klaners, stammars, etniciteters och religiösas viktigheter, låt dem reda ut det själva även om det innebär att de slår ihjäl varandra innan de kommer till ro. Ungefär som vi gjorde i Europa för hundratals år sedan.

   Men se också till att de håller sig på hemmaplan tills de rett ut sina mellanhavanden. De har inget i västvärlden att göra förrän de genomgått någon form av reformation. Vi håller oss hemma och muslimerna håller sig hemma.

   Bra staket skapar goda grannar, brukar man säga.

   Gilla

  • Angelica skriver:

   Det är jag övertygad om. Säpo vet mycket men begränsas av lagstiftningen och den politiska styrningen. Med en annan regim och en annan attityd hos media, allmänhet och myndigheter skulle Säpo kunna gripa många omedelbart.

   Gillad av 1 person

 13. Snofsan skriver:

  Den främsta anledningen till att det inte bildas något ”islamskt parti” (observera jag skriver inte ens islamistiskt) i Sverige är att de ledande islamisterna är väl medvetna om att de skulle få väldigt få röster i de mest muslim-täta förorterna.

  Då skulle de förlora all trovärdighet. Så länge som de kan inbilla existerande partier om att deras namn på valsedlar lockar muslimska väljare så kan de hållas.

  Gillad av 5 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Inbilla…

   Detta är garanterat ingen fobi!

   Var är personkryssandet allra högst?

   I våra utanförskapsområden,
   där många knappt kan förstå eller göra sig förstådda på svenska!

   Rö(S)tboskap mao!

   80-90 % på inkvoterade S-kandidater med invandrarbakgrund!

   Allah vill nog inget högre än att få leva under Sharialag?

   Gilla

 14. Gösta Johnsson skriver:

  Jag hoppas att Omars intensiva och upplysande arbete når våra riksdagsledamöter – de som fortfarande har tankeförmåga i alla fall – så att de texter och faktabaserade inläggen får effekt.
  Det är synnerligen anmärkningsvärt att inte fler av våra folkvalda inser faran med islamiseringen och sätter stopp för alla bidrag till de organisationer som är kopplade till muslimska organisationer och moskeer som sprider islamistiska budskap. Några har förstått…men långtifrån tillräckligt många! Varför kan man undra.
  Tack Omar för ditt arbete och hoppas du orkar och kan fortsätta.

  Gillad av 7 personer

 15. lioninuniverse skriver:

  Omar… DU är LJUSET i det tunnelseende mörker (smog) – som fördunklar de breda massorna (läs mest ortodoxa sossar och trädkramande partister). Jag som många av de andra, som valt att kommentera, uppskattar till fullo dina upplysande rader. Jag väljer att inte själv har några personliga synpunkter kring det du skriver om – utan jag tar alltid dina texter med i jämförelse med vad bl.a Lars Bern skriver. Jag lutar mycket åt Lars Bens håll – att det ÄR ‘Oil-i-garkerna’ i USA som bär ALLT ANSVAR – för det som hänt och händer i världen inkl oron bland muslimer i att skapa kaos. Vi har endast en skuggregering i landet ‘Absurdien’ ( med marionetten Spark Welding främst bland sprattlarna) . De som styr ÄR de som finns inom Stay Behind och som bl.a plockats ur de Rättssystemsnätverk, som benämns Hilda, Ida och Ruben, samt såklart Svenskt Näringslivs styrelse. Be din Redaktion att kolla om dessa uppgifter – även om de kan gå stick i stäv med Redaktionens egna sympatier. Tips: Läs Gunnar Walls bok om Palme och hans död – och även Anders Jallais om våra sk säkerhetstjänster (Must, KSI osv) Inte alltid behaglig läsning – om världar som finns omkring oss… AD OMNIA PARATUS! samt Nulla tenaci invia est via !!!

  Gilla

 16. Anna skriver:

  Stort tack för ditt grundliga och envisa arbete att avslöja de islamistiska organisationernas agenda och dolda kopplingar till de vedervärdigheter som sker i mellanöstern ( och nu alltmer även här i väst). Du är en ropande röst i öknen! Tack!!!!

  Gillad av 1 person

 17. Lennart Göranson skriver:

  När det gäller individuella terrorister har jag ibland uttryckt skepsis när det gäller deras insikter i muslimsk ideologi; för mig har de ofta framstått som ”nyfrälsta” som har sökt en legitimering av sin önskan att begå våldshandlingar. När det gäller organisationer som SUM, och alla de andra med liknande arbetsmetoder, är jag däremot övertygad om att de vet mycket väl vad de gör, varför de gör det och vad som är deras mål. Stor eloge åt Mohamed som har kartlagt och förklarat hur de jihadistiska nätverken fungerar i Sverige.

  Vad som nu vore intressant att veta mer om är hur företrädare för den svenska staten och regeringen har kunnat gå i säng med dessa organisationer. Kan det handla om den traditionella korporativismen? Att man inte förmår förhålla sig till medborgarna på annat sätt än genom att gå via organiserade gruppintressen? Och är det i så fall en effekt av att socialdemokratin genom en mycket lång hegemoni har impregnerat hela det politiska fältet med samma förhållningssätt?

  Tror vi att det är på det sättet borde vi börja fundera på – och diskutera – hur förhållandet mellan staten och den enskilde i stället borde organiseras i det goda samhälle vi skulle vilja se mer av.

  Gillad av 2 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Inget pris är för högt för att behålla makten!

   S behöver därför sin BIDRAGSBEROENDE röstboskap, närmast en förutsättning!

   Desutom en regelbunden påspädning av lågproduktiva ”flyktinginvandrare”!

   Gilla

 18. Mr.T skriver:

  M.O.

  Jag har inte läst hela din text (ännu) men jag har tagit del av vad du skriver, med ena ögat. Därtill har jag läst andra bidrag sammanställda av dig, med större noggrannhet, och jag vill säga att om det är NÅGON som förtjänat titeln ÅRETS SVENSK, då är det du.

  Med tanke på den kunskap du har i ämnet, och med tanke på den risk du utsätter dig för, genom att publicera dessa texterna och avslöja den dolda agenda dessa människor har för vårt vidkommande, så borde du vara riksdagens rådgivare i ämnet islam och politisk Islam (Islamism).

  Tyvärr är det allt för få som känner till och orkar/intresserar sig för det som du tar upp här, men jag skall vara ärlig och säga att jag uppskattar MYCKET vad du blottlägger, och att åtminstone jag kan förbereda mig inför vad som komma skall.

  All heder åt dig, som vågar utmana denna farliga sekt på detta sätt, tusen tack !!!

  Gillad av 1 person

 19. Egon skriver:

  Om jag fattat Löven rätt så är vår negativa demografi anledningen till att vi måste importera millioner muslimer.
  Löven tror på fullt allvar att alla dessa nytillkomna skall rösta på Sossarna……..
  Har han alls begripit vad muslimer vill?
  Ett shariasamhälle i norden är deras våta dröm.
  Rättrogna i pyamas och svenskar som slavar.
  Det är vad muslimerna vill.

  Gilla

 20. 77711n skriver:

  Jag brukar då o då skicka inlägg o synpunkter till regeringskansliet. Särskilt när de varit fakta.
  Åtminstone hösten 2015 är jag säker på att de gav effekt – alla politiker oavsett partitillhörighet hörde då till det ”sovande” folket.

  Gilla

 21. Anders Carlson skriver:

  Tack Omar för ditt outtröttliga arbete med att förklara för oss omedvetna svenskar hur det ligger till. Dina tankar och artiklar borde alla våra politiker få läsa, ja de borde ligga på allas bord. Jag är dig evigt tacksam för att du förklarar förhållandet i Sverige.

  Gilla

 22. Hortensia skriver:

  Stort, stort tack, modige Mohamed, och stort, stort grattis, Moder Svea, till denna viktiga delseger mot den skändligen vanstyrda ”humanitära stormaktens” svårartat storhetsvansinniga ”etablissemang” och dess obegripligt ”naiva” intention, att multikultiutopiskt tvångsislamisera svenska folket!

  Jag vill också tacka imponerande kunniga och idogt kunskapsspridande Chris Forsne, Julia Caesar, Merit Wager m fl för deras imponerande insatser som modiga sanningssägare!

  http://ledarsidorna.se/2016/12/chris-forsne-rasera-den-svenska-sjalvbilden/

  http://meritwager.nu/allmant/migrationsoverdomstolen-intresset-av-att-forhindra-manggifte-anses-vaga-tyngst-vid-den-avvagning-som-maste-goras/

  http://snaphanen.dk/2016/12/24/julia-caesar-de-gamla-och-groten/

  http://snaphanen.dk/2016/12/18/sondagskronika-aangerparaden-upa/

  Gilla

 23. phnordin skriver:

  Hej Mohamed, Det är en lättnad att få höra att detta skandalösa stöd till SUM på 1.3 miljoner nu skall upphöra. Myndigheterna har visat prov på både naivitet och okunnighet när dessa bidrag pytsats ut. Det finns förmodligen mycket mer att göra för att rensa bland omotiverade och för Sveriges väl skadliga bidrag av denna art. Jag vill gärna tro och hoppas på att du bidragit till framgången!

  Gilla

 24. gmiksche skriver:

  Mohammed, du har gjort en ovärderlig insats. Det kan du vara stolt över. Bästa beviset är att inge vågat ta en dust med dig på dessa sidor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.