Löfven besökte Islamiska staten i Saudiarabien (ISS)

mohamed omar

Mohamed Omar

Stefan Löfven reste till Saudiarabien för att fjäska för diktaturens kreatur. Han ville dock inte kalla landet en diktatur. ”Jag vill inte sätta etiketter på länder”, sade han. Han vill inte säga det, fast det är sant alltså.

Han tycker däremot att det är helt okej att sätta etiketter på partier, åtminstone ett parti. Han kallade Sverigedemokraterna ett nazistiskt parti. Och det är inte sant.

Vi har en statsminister som brister i respekt för sanningen och verkar mer intresserad av det politiska spelet. Inte heller har han någon stor respekt för svensk demokrati. Det framkom inte minst när han meddelade att han tänker insistera på att sitta kvar som statsminister efter valet 2018.

Snacka om arrogans. Samma arrogans som han ger uttryck för i sitt beteende mot Sverigedemokraterna och dess väljare. Mest fula ord, knappast någon debatt i sak.

Jag undrar hur de förtryckta i Saudiarabien kände sig när Löfven satt där och flinade inställsamt med deras tyranner och bödlar. Jag undrar hur de fritänkare kände sig som försmäktar i den islamistiska diktaturens fängelsehålor. Hur kvinnorna kände sig som som blir agade av sina män och inte får gå ut utan tillstånd och inte får älska vem de vill. Dessa kvinnor, som hoppas på stöd av ett sekulärt, jämställt land som Sverige, men istället får se att vi finansierar islamisk fundamentalism med skattepengar.

I år beviljades till exempel Sveriges Förenade Muslimer (SFM), en ultrakonservativ islamisk grupp, 535 200 kronor i bidrag av staten för att ”motverka islamofobi”. I en SFM-föreläsning riktad mot unga muslimer under rubriken ”Kvinnan i islam” säger föreläsaren att kvinnor ska täckas och hållas dolda och att kvinnor som inte gör så är mindre värda. Han säger att mannen måste vakta ”sin” kvinna och inte låta andra titta på henne. Hederskultur, alltså. Vi betalar för den.

De förtryckta i Saudiarabiens vrede skulle knappast minska om de fick veta att Löfven inte vill ha något att göra med ett demokratiskt parti som Sverigedemokraterna för att det skulle ha fel ”värdegrund”. Vad är Löfvens värdegrund värd när han inte kan kalla en vedervärdig diktatur för en vedervärdig diktatur?

Det är ganska liten skillnad mellan Islamiska staten i Irak och Syrien (IS) och Islamiska staten i Saudiarabien (ISS). Kalifatet leds av en kalif medan Saudiarabien leds av en kung. I båda staterna har man ambitionen att följa Koranen och profeten Muhammeds lära till punkt och pricka. Det betyder att kvinnan ska lyda sin man, annars kan hon agas. Det betyder att en man kan ha fyra fruar. Det betyder ingen yttrandefrihet. Det betyder halshuggning och prygel. Det betyder heligt krig.

Islamiska statens heliga krig, eller jihad som det heter, känner vi till. Den saudiska regimen för just nu sitt heligt krig i Syrien, där man stödjer jihadisterna (dock inte rivalen Islamiska staten) i kampen mot Assad, och i Jemen där man urskiljningslöst bombar civila för att hålla de ”kätterska” shiamuslimerna nere.

Visst, IS är ett omedelbart hot mot Europas säkerhet. Dess fanatiska anhängare kan slå till när som helst. Men det är Islamiska staten i Saudiarabien (ISS) också. Den är ett hot genom att den finansierar islamistisk extremism i vårt land. Den står bakom extremistiska moskéer och delar ut stipendier till unga muslimer för att studera i Saudiarabien.

En saudiskutbildad missionär, det finns många, blev känd för en bredare publik i maj 2012 när Uppdrag granskning filmade med dold kamera i Uppsalamoskén. Abdul Wadud, en av moskéns mera omtyckta predikanter, gav då en misshandlad kvinna rådet att be sin man om förlåtelse för att hon provocerat honom. Dessutom skulle hon absolut inte kontakta polisen.

Man ska inte blanda in svensk polis. Den representerar ju den icke-islamiska staten och har ingen auktoritet över muslimer. Vi har ingen svensk opinionsundersökning att tillgå, men en ny brittisk undersökning visar vad brittiska muslimer tycker.

Onsdagen den 13 april i år sände Channel 4 en dokumentär med rubriken ”What British Muslims really think” som redovisar undersökningen. Resultaten är oroväckande. Det framkommer bland annat att 66 procent av de tillfrågade inte skulle rapportera till polisen om de kände någon som var på väg att bli inblandad i terrorism. Det kan bero på att man känner större lojalitet till den egna gruppen än till det icke-muslimska samhälle man lever i. Man är engelsman, eller för all del även fransman, belgare och svensk, men bara på pappret.

Detta kan förklara hur Salah Abdeslam, den belgiske jihadisten av marockanskt ursprung som var med vid attacken mot Paris den 13 november 2015, kunde hålla sig undan rättvisan hela fyra månader, innan han greps i den ”mångkulturella” stadsdelen Molenbeek i Bryssel. Paris borgmästare Anne Hidalgo menade att hon var säker på Abdeslam skyddades av sina ”bröder” i Molenbeek.

”Gå inte till polisen!” Det är den typen av värderingar som sprids i Sverige av en saudiskutbildad imam med stort inflytande över muslimska ungdomar. Som sagt, det finns många sådana imamer och de blir fler hela tiden. Den saudiska regimen betalar dem. Och Löfven, som borde stå på de förtryckta kvinnornas sida, sitter och myser med denna regim.

”Vi har relationer med många länder. Det är inte alla som vi delar uppfattning med, men vi avbryter inte dialogen för den sakens skull”, har statsministern sagt. Det låter som en nödvändigt pragmatisk hållning. Men varför gäller det inte alla demokratiska partier i Sverige? Och Sverigedemokraterna är ett parti som faktiskt står socialdemokratin nära i vissa frågor. Principfasthet och ärlighet är två värden som inte verkar ingå i Löfvens tolkning av det ständigt missbrukade ordet ”värdegrund”.

39 thoughts on “Löfven besökte Islamiska staten i Saudiarabien (ISS)

 1. Gösta Svensson skriver:

  Jag har kanske nämnt det förut, men när jag läser Omars utmärkta text, slår det mig än en gång hur svårt det kommer att bli för mig att förklara allt som händer nu för mina barn när de blir lite större och börjar fråga varför det gick som det gick och varför allt blev som det blev. Jag tror inte att vi går en ljus framtid till mötes här i Sverige, och stannar vi kommer jag att ha ett och annat att förklara för dem i framtiden.

  En sådan människa som vår statsminister, hur han tänker och handlar, hur kan man förstå det? Ord som svek och förräderi ligger nära till hands, även om det förmodligen inte gynnar den egna debattpositionen att använda dem, åtminstone inte det sistnämnda ordet.

  Liked by 5 people

  • Jasa skriver:

   Att prata om svek är en sak, men lägger man till ”forräderi” då börjar man använda samma retorik som jihadisterna och våra extrema gamla Palme hatare. Sluta eller sök hjälp!

   Liked by 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Nog tog den extreme gamle hataren Olof Palme gärna ord som ”förrädare” i sin mun. Men Palmes lögner och hyperbol ändrar inte ordens mening.

    Dagens politiker är förrädare, vilket man kan fastslå genom att observera storleken och omfattningen av den bait and switch de genomfört. De har lovat något helt annat än det de genomfört. De har brutit mot lagen för att gynna utlänningar och de har godtagit att utlänningar bryter mot lagen. De är förrädare.

    Liked by 6 people

   • p2185 skriver:

    Nu har ju inte den utomordentlige Mohamed Omar annat än skrivit att ”ord som svek och förräderi ligger nära till hands”, vilket ju är en viss skillnad till en anklagelse om svek och/eller förräderi. (Något som jag skulle kunna tycka är ett väldigt milt omdöme om mycket som våra politiker har för sig.) Varför Jasa upprör sig över just ordet ”förräderi” är svårt at förstå då ”svek” är en av många synonymer. Vilken hjälp anser Jasa bör sökas? För vad? Av vem? Hos vem?

    Gilla

   • Jasa skriver:

    För mig betyder förräderi ”att vara i fiendens tjänst, d.v.s. avslöja hemligheter och samarbeta med det egna landets fiende. Qvisling var en förrädare. Att använda ordet i det interna politiska retorik är för mig osmakligt och påminner mig om hur oppositionen behandlas och stämplas och behandlats i fascistiska diktaturer. Många reagerar på hur ordet nazist och rasist slarvigt och osakligt används av den s.k. vänster, men extremhögern kan spotta ur sig vad som helst.

    Gilla

 2. gmiksche skriver:

  Icke att förglömma USA, som stöder Saudiarabien i alla sammanhang. När ett antal US-medborgare nyligen stämde Saudiarabien inför domstol på grund av att de menade, att 9/11 attentatsmännen hade stöd från saudiarabiska makthavare, då satte sig den amerikanska regeringen med Obama i spetsen emot. Men misslyckades. Domstolsprocessen kommer att dra ut på tiden, men den pyr.

  Gilla

 3. Ami skriver:

  Lövfens värdegrund är inte vatten värt. Frågan är om han hade valt att åka till ett land med samma stenåldersvärderingar som Saudi men som inte var muslimskt? Och nästa fråga är varför åkte han inte till Iran. Kan det vara pågrund av de flesta muslimer i Europa och Sverige är sunni muslimer. Det finns en hund begraven här.

  Liked by 2 people

  • Egon skriver:

   Sverige är landet som välkomnar all utifrån importerad kultur.
   Själva är vi bara barbarer som hoppar groda runt en midsommarstång.
   Totalt kulturlösa varelser……
   Man skäms när man ser svenskarna…..
   Syrien är bättre.
   De har ju iallafall en kultur.

   Gilla

  • 77711n skriver:

   Svenska folket är inga försökskaniner för gruppvåldtäkter, brandskattning av pensionspengar, långa vårdköer, försämrade skol- och universitetsutbildningar, rånobjekt till och från skolan, åldringsrån, stenkastning på räddnings- och ambulanspersonal etc. I demokratisk anda ska Löfven avsättas från statsministerposten som han visat sig inte räcka till för.

   Liked by 1 person

 4. oppti skriver:

  Moral är bra att ha-men dubbel moral är förkastligt.
  Men det går att förklara, SD tar väljare från S, vilket knappast Sauidis kungahus gör , tvärt om.

  Gilla

 5. BjörnS skriver:

  Tack, Omar, för en intressant vinkel med ISS. Det finns goda skäl att ha kontakter med Saudiarabien som de facto är en maktfaktor i regionen. Sverige är dock inte deras slaskhink. Så länge det inte får byggas kyrkor i Saudiarabien ska de inte heller finansiera islam i Sverige. De ska ta hand om de flyktingströmmar som kommer att komma från Jemen och de ska ta många flyktingar från Syrien, tillsammans med USA, Ryssland, Iran och Turkiet. Och, som Omar skriver, det vore klädsamt om Löfvens tolerans skulle vara lika stor på hemmaplan som på bortaplan.

  Liked by 1 person

 6. Hortensia skriver:

  Tack, Mohamed, för denna insiktsfulla redogörelse. Sverige är numera en rutten demokratur – men en mångkulturell och islamismvurmande, rutten demokratur.

  Det gör ju dess skapare – våra sju översittarpartiers självgoda och maktfullkomliga, officiella representanter – till ”godast” i hela världen, medan alla sverigedemokrater, som envist motsatt sig multikultiutopin, varnat för islamisering och velat värna demokratin, automatiskt blir ”onda”…

  … och ond, eller snarare heligt förbannad blir åtminstone jag vid tanken på hur utstuderat vanstyre har tillåtits skämma ut både svenska folket och tidigare välfungerande och förtroendeingivande, svenska myndigheter under den förnedrande resan mot total utrotning!

  Liked by 6 people

  • Anders vid skriver:

   Och ditt favoritparti och religion skulle vara bättre när det gäller dessa frågor? jag tvivlar starkt på detta när det gäller ett nationalistiskt parti som hyllar andra typer av diktaturer.

   Gilla

   • Hovs-Hallar skriver:

    Kan du utveckla: ”…hyllar andra typer av diktaturer,,,”? Gärna med källhänvisningar till källor som inte består av lösa påståenden.

    Liked by 1 person

   • Hortensia skriver:

    Den som lever får väl se, Anders Vid, men min önskan att återigen få känna frihet, trygghet och stolthet som svenska i Sverige, får mig definitivt att föredra en aldrig så komprometterad Sverigevänlig sanningssägare, framför alla de bevisligen inkompetenta, demokratiföraktande och faktaförnekande, ”naivt” multikultiutopiskt islamkramande, folkutbytesförespråkande, etablerade alternativen i den politiska sandlådan.

    Extraval NU!

    Liked by 2 people

  • pettersonaxeagentlemansgentleman skriver:

   Fullkomligt magnifik summering av det tumultuariska läge, vilket våra skoningslösa globalistdyrkare till politiker, i akt och mening att demolera nationen tillskapat. Desto större glädje att upptäcka alla genuina fosterlandsvänner som alltjämt låter sig styras av självständig tankeförmåga och sunt förnuft, och det är en lycksalighet att kunna jämföra vår varmt uppskattade Hortensia vid valkyriors och gracers like. En Moder Sveas behjärtade skyddsgudinna, vilken med okuvlig styrka och strålande stjärnomspunnet änne träder till nationens försvar och icke räds att uttala sanningen. (Ack, huru väl överensstämmer icke våra uppfattningar.)
   Gud signe denna Din gärning.
   Andreas.

   Gilla

   • Hortensia skriver:

    Åh, Andreas, nu blev jag faktiskt generad… och kan bara tacka för ännu en underbart välformulerad, gentlemannamässigt fulländad kommentar… 😉

    Liked by 1 person

 7. Gunilla skriver:

  ‘Nu ska vi inte sätta etiketter’ tar verkligen priset. Men att bemöta SD med inget annat än etiketter är ok. Jag ryckte det var synd att Löfven inte hade sin fru med sig på just detta besök. Man undrar verkligen varför! Här missade han ju verkligen tilkfället att i praktik visa hur feministisk han är. Det hade ju kunnat bli rolig tv också. Hans beskäftiga lögner står ju ut genom öronen. och tungan måste väl färgats svart.

  Liked by 3 people

 8. Christer Carlstedt skriver:

  Hade jag varit i Löfvens kläder hade jag skämts ögonen ur mig för det här besöket.
  Men någon får väl kratsa kastanjerna ur elden när han skaffat sig en utrikesminister som inte kan hålla truten i oträngt mål.

  Gilla

 9. JAN BENGTSSON skriver:

  Varför inte kasta ut Allah Saudiutbildade Imamer?

  Sen stänga dessa Saudifinansierade Moskéer tiils svenska Imamer utbildats!

  Men ej låta Islamisterna utbilda dem här!

  Liked by 1 person

 10. Fredrik Östman skriver:

  Regimen, det onda etablissemanget, är beroende av exportintäkterna från Saudiarabien. Hela motglobaliseringsprojektet med okontrollerad massinvandring av muslimer till Sverige är beroende av en ständig ström av skattepengar genererade av medverkan i den globaliserade frihandeln. Det handlar till ingen del om moral, utan om att såväl vänstern som mitten får genomföra sina respektive drömprojekt i fred från varandra. Sossarna får ta hand om klienter utan inskränkningar. Pengaliberalerna får bedriva frihandel utan hämningar. Löfvén skrubbar pengaliberalernas rygg med sin resa till ISS. Pengaliberalerna skrubbar sossarnas rygg när de maler på om värdegrund och bruna råttor. Jag har beskrivit mekanismerna här:

  https://thewayofreason.wordpress.com/2016/09/19/motglobalisering-central-konsensus/

  Liked by 1 person

 11. frihetligvanster skriver:

  jag har aldrig sagt att SD är ett nazistiskt parti även om grundarna från början var det, det finns inslag av medlemmar ganska högt upp i SD som beter sig rasistiskt, Dessa etiketter som vi sätter på varandra ogillar jag. jag ser hellre på vilken politik som respektive parti har. Här har SD svikit en stor grupp människor efter att ha lagt om sin politik för att anpassa sig mot moderaterna, vinster inom välfärden, skatten för pensionärer med mera. inför valet 2014 var de lika starka motståndare mot vinster inom välfärdssektorn som Vänsterpartiet var, de lovade att de skulle medverka till att sänka skatten för pensionärer, i 9 av 10 fall har de röstat med allinasen i riksdagen. har inga åsikter om det men jag har svårt med partier som vänder kappan efter vinden och sviker sina vallöften. Tyvärr så sker det i alla partier. SD har fått folkets röst att få sitta i riksdagen det ska vi respektera för det är så vår demokrati fungerar. diktaturer är alltid odemokratiska och hemska.

  Gilla

 12. Ingrid Wahlén skriver:

  Att som Löfven böja sig som ett rö för vinden är verkligen svagt. Har han ingen ryggrad? Många svenska politiker verkar inte kunna stå för någonting utan flyr hela tiden undan. Var kommer denna feghet ifrån? Saudiarabien är en diktatur, åtminstone vad gäller kvinnorna. Männen lever säkert i den bästa av världar. Många kvinnor i Sverige, såväl muslimska som kristna försöker arbeta för att dessa medeltida åsikter om kvinnans ställning skall försvinna. Löfven har verkligen visat att han totalt struntar i dessa kvinnor genom att besöka Saudiarabien. Han borde skämmas och med det snaraste göra en pudel.

  Gilla

 13. Mikael Steinwall skriver:

  Två ord som sammanfattar tillståndet i Sverige: naivitet och konflikträdsla.
  Ordens praktiska tillämpning leder landet mot en annalkande katastrof.

  Gilla

  • Hedvig skriver:

   @ Mikael Steinwall 4 november, 2016 kl 15:49

   Ytterligare ett begrepp som utmärker Sverige: ”humanitär stormakt”. Det nuvarande godhetsknarkandet tycks vara beroendeframkallande och saknar alla förnuftsbaserade spärrar.
   Att den välordnade svenska välfärdsdemokratin därmed i rask takt håller på att rämna, verkar inte nämnvärt bekymra våra styrande politiker.

   Gilla

 14. Lasse skriver:

  Problemet med Suadiariabien är inte kungafamiljen. Saudi arabien är en teokrati. Det är det religiösa makten som bestämmer. Samma som it Iran. Så man bör inte kritisera kungafamilgen i Saudiarabien. Det är Isam (polisk Islam inte religionen) som skall kritiseras. Dom som kritiserar kungafamiljen i Saudi har inte föstått hur makten är delad i Saudi.

  Gilla

 15. phnordin skriver:

  Det intresserar mig veta om de muslimska friskolor som finns i Sverige undervisar eleverna i de lagar och den etik som styr det svenska samhället eller om eleverna lär sig leva efter islamska regler eller rentav sharialagar i sitt adopterade land. Om moskéerna uppmanar sina anhängare att leva enligt muslimska regler är det då inte samma sak med friskolorna?

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.