Hatet mellan muslimer

mohamed omar

Mohamed Omar

I det senaste numret av Islamiska statens tidskrift al-Naba står det att en av terrorgruppens jihadister låg bakom en brandattack mot en shiitisk bönelokal i Malmö den 11 oktober. Polisen uppgav tidigt att branden var anlagd.

I tidskriften stod det att bönelokalen var ett centrum för ”rafidha”, de som vägrar. Det är en nedsättande benämning på shiamuslimer, ungefär motsvarande ”kättare”.

Islamiska statens huvudfiende har alltid varit shiamuslimer. Så var det även för dess föregångare som leddes av Abu Musab Al-Zarqawi. Deras mål har hela tiden varit att rensa Irak från shiamuslimer och införa ett strikt, puritanskt sunnitiskt styre i landet.

Det talas ofta om hatet mot muslimer, ibland kallas det islamofobi. Vänsteraktivisten Andreas Malm, som uttryckt stöd för både Hamas och Hizbollah, skrev en tjock bok med titeln Hatet mot muslimer. Men Malm, liksom de flesta andra som tar upp ämnet, glömde att nämna hatet mellan muslimer. Det muslimska muslimhatet.

Det är viktigt problem som behöver belysas. För samtidigt som svenska skattemiljoner går åt till att finansiera projekt mot islamofobi, lägger vi inte en krona på att motverka muslimernas hat mot andra muslimer.

Tvärtom är det så att vissa skattefinansierade organisationer som ska motverka islamofobi själva ägnar sig åt att hata andra muslimer. Abo Raad är till exempel en populär och respekterad sunnitisk imam med säte i Gävle. Han turnerar även runt i Sveriges moskéer och predikar.

Abo Raad var ansvarig för hemsidan muslim.se som skapades 2009 av Sveriges Imam Förbund. De fick 416 000 skattekronor i statliga medel för projektet. På hemsidan kunde man bland annat läsa att det var förbjudet att bli vän med en icke-muslim och att straffet för homosexualitet är döden. En muslim får inte heller delta i demokratin eller tjänstgöra i den svenska armén.

När IS-jihadister intog Mosul sommaren 2014 jublade Abo Raad. I ett inlägg på Facebook uppmanade han sina anhängare att be för sina ”sunni-syskon” som krigar mot ”svekfullhetens, icke-trognas och syndfullhetens styrkor”.

Vilka är dess icke-trogna styrkor? Det är shiamuslimerna han syftar på. Det är så de kallas av sunnitiska extremister. De menar att den irakiska armén är en shiitisk armé. Och de har inte helt fel. Det ser vi nu när Mosul ska befrias. På de irakiska stridsvagnarna sitter flaggor med shiitiska budskap.

För Abo Raad handlar konflikten i Irak om en kamp mellan rättrogna och otrogna, mellan sunniter och shiiter. ”O Allah, injaga skräck i Dina fienders hjärtan”, ber han i samma Facebookinlägg. Och det var också vad IS gjorde när de massakrerade shiamuslimer på de mest bestialiska sätt.

Denna konflikt finns också i Europa och Sverige, vilket IS uttalande om brandattacken mot en shiitisk lokal i Malmö visar. I mars 2012 attackerades en shiitisk moské i Belgien av en sunnitisk extremist. Han tände på och vevade med en yxa. Imamen dödades. I maj 2013 anordnade sunnitiska extremister en antishiitisk demonstration i London som urartade i våldsamheter.

Är det inte aningen enögt att ge skattepengar till organisationer som påstår sig motverka så kallad islamofobi samtidigt som vi helt ignorerar hatet mellan muslimer? Ett hat som spelar stor roll i inbördeskrigen i både Irak och Syrien och riskerar att leda till våld även här.

Många muslimer i Sverige lever ju i parallella samhällen och är djupt engagerade i hemländernas kultur, religion och politiska situation. Konflikterna där påverkar oss här.

I väst sprids hatet mot shiamuslimer via nätet och arabiska satellittevekanaler, men också från moskéer. Jag har själv varit med i Uppsalamoskén när imamen hetsat mot shiamuslimer och kallat dem ”smutsiga avgudadyrkare”. Den brittiske Mellanösternkännaren Andrew Hammond menar att det vi ser nu är en ”våg av antishiitiska fördomar”.

I Saudiarabien, en regim som är ganska lik kalifatet i Syrien och Irak, talar tv-predikanter om shiiter som en cancer som måste utrotas och att deras kvinnor och barn ska tas som slavar. Det sägs att deras moskéer måste brännas ner. Attackerna mot den shiitiska minoriteten ökar islamvärlden med skjutningar, våldtäkter, självmordsbombningar och halshuggningar.

Om detta vill dock inte ledarna för ”det muslimska civilsamhället” i Sverige tala.

I maj 2012 filmade Uppdrag granskning med dold kamera i Uppsalamoskén. En av moskéns mera omtyckta predikanter, den i Saudiarabien utbildade Abdul Wadud, gav då en misshandlad kvinna rådet att be sin man om förlåtelse. Hon skulle absolut inte kontakta polisen.

I föreläsningen ”Sanningen om shia” på YouTube kan man höra Abdul Wadud dela med sig av sin syn på dessa ”rafidha”, eller ”vägrare”, som de kallas. Han förklarar att shiaislam uppstått genom en judisk konspiration. Det var en jude som låtsades vara muslim som hittade på shiiismen eftersom han ville förstöra islam inifrån. Föreläsaren tar sedan upp vad han menar är likheter mellan shiism och judisk tro. Judarna och andra otrogna kan inte förstöra islam från utsidan, säger han, därför utger de sig för att vara muslimer.

Föreläsaren säger vidare att shiamuslimerna är farliga och att man som rättrogen sunnit inte får gifta sig med dem, inte äta deras kött och inte ens prata med dem. Han kallar dem ”smuts”! Borde inte detta kunna betecknas som så kallad islamofobi? Då den här typen av åsikter sprids av svenska imamer är det inte så förvånande att en shiitisk bönelokal utsätts för attentat.

25 thoughts on “Hatet mellan muslimer

 1. Kim skriver:

  Abdul Wadud var inte den enda som intervjuades med dold kamera i Uppdrag Gransknings reportage och han var heller inte ensam om att tala om för kvinnorna att de skulle acceptera misshandel. Dessutom fick kvinnorna lära sig att de inte har rätt att neka sin man sex och att mannen får ha flera fruar.

  Det som predikas bakom stängda dörrar i svenska moskéer överensstämmer inte med den bild som visas utåt. Muslimska ledare uppmanar till lydnad av ett religiöst system som strider mot svenska lagar, samtidigt som fasaden putsas för att man ska få statsbidrag till verksamheten. Under ytan odlas avskyn för det svenska samhället parallellt med att motsättningarna mellan olika muslimska grupperingar växer. Svenska skattebetalare tvingas göda en tickande bomb.

  http://www.svt.se/ug/muslimska-ledare-uppmanar-kvinnor-till-underkastelse

  Liked by 5 people

  • bomarkusson skriver:

   Min hustru ( arabisktalande och fd. muslim) vittnar också hon om det muslimska hatet mot oss svenskar. Men orsaken är naturligtvis vår ”islamofobi”. ”Offerkoftan” kompletteras med ”islamofobi- niqab”.

   Vi står bara där med våra ”öppna Hjärtan”n och ser dumma ut. Ja vi anses vara otroligt korkade. Tänk bara när vår regeringschef står där med ett fånigt flin. Saudierna måste efteråt säga att nu har de oss i säcken och hånflina åt den svenska stupiditeten och vårt övermaga tal om ”humanitetens stormakt” personifierat av Löfven. Jag tror de ”asgarvar” åt vår utrikesminister och hennes pudlande.

   Men skit samma. Om några årtionden har den oblodiga muslimska revolutionen ägt rum. Tänk på Karl Gerhard och ”Det är den ökända hästen från Troja…..” .

   Liked by 1 person

 2. sten lindgren dy skriver:

  Ja detta hat verkar bottenlöst, så konklusionen verkar självklar, dessa människor skall inte vara i Sverige, det betyder alla parter, vi verkar tro att bara man förlorar så är man värd att hjälpa, nu när IS faller så luktar det mer och mer snyftreportage varje dag som går, media jobbar sig upp till att vi skall ta emot avdankade IS-”krigare”. Krigare förresten, muslimer verkar endast strida eller slåss om de inte möter motstånd, kvinnor och barn, eller folk på stan som sköter sig själva verkar vara favoritmål. Så snart de möter motstånd så går de över i gnäll-läge och blir förtryckta. Så i den muslimska världen finns bara förtryckta och förtryckare.
  I Sverige skall vi ta emot än den ena, än den andra beroende på hur krigets lycka är för närvarande, sedan får vi samma konflikter här, och stöder dem med skattemedel. Jobbade inte rekryterare från IS på arbetsförmedlingen?

  Liked by 5 people

 3. Gunilla skriver:

  Så länge våra makthavare har utsett enbart etniska svenskar till rasister, nazister, fascister, fober (homo, islamo etc) så är ju den beskrivna problematiken en icke-fråga. Och kanske lika bra för oss som tillhör de som dagligen är fullt upptagna med att rannsaka oss själva för påstådd rasism, fascism, nazism och fob i allt vi säger, gör, tycker och tänker. Som du skriver, de s.k. moderata är ju tysta själva. Varför måste vi göra deras jobb också? Men det är ju tydligt att makthavarna håller sig själva väldigt långt borta från verkligheten i förorterna och även numera i de ‘blandade’ asylanläggningarna.

  Liked by 2 people

 4. Lars skriver:

  Man bör heller väl ej glömma de intima banden mellan Israel,USA och proxyarméerna ISIS och Al Nusra.Tänk ”Petro-dollar”.Tänk så mycket ”petro” det finns i både Irak och Syrien.Tänk olje- och naturgasförsörjningen av Europa.Väg in Assad-regimens och Rysslands motstånd mot den planerade saudiska oljeförsörjningsledningen.”Trosuppfattningar” kommer då att kunna ses ur ett realpolitiskt ekonomiskt perspektiv.Det blir lite som Luther och påveskatten.Inte sant?

  Gilla

 5. Hortensia skriver:

  ”En muslim får inte heller delta i demokratin eller tjänstgöra i den svenska armén.”

  Nej, fattas bara annat! Troende muslimer bör med alla medel hållas riktigt långt borta från svensk politik och militär, även om de självmant ändrar sina egna segregerande påbud, för att infiltrera – och destruera – vårt, förvisso redan söndervittrande, styrelseskick och tynande försvar.

  Våldsamma vettvillingar från tredje världen får, banne mig, utkämpa sina urgamla, patetiska krig utanför svenskt territorium – och de som frivilligt reser tillbaka till sina kaotiska ursprungsländer borde självklart omedelbart berövas sina svenska pass och svenska myndigheters omsorger!

  Det är fullkomligt orimligt, att svenska folket ska acceptera att maktlöst tvingas bevittna hur dysfunktionella immigranter målmedvetet terroriserar sin omgivning i Sverige, eller reser ut i världen, för att begå vidriga brott i pedofilprofeten Muhammeds namn – SOM SVENSKAR!

  Liked by 5 people

  • hexe skriver:

   Bra rutet!
   Här kommer ett bra exempel på att mullrar i folkdjupet. En ökad solidaritet med drabbade…kanske ljuset i tunneln?
   I Sverige har på kort tid två insamlingar till våldtäktsoffer skett. Först samlades 140 000 kronor in till den rullstolsburna kvinna som gruppvåldtogs av fem eller sex män på Gotland för några veckor sedan. 400 000 kronor samlades in till en kvinna i Ludvika som gruppvåldtogs av tre män från Eritrea som friades i hovrätten.
   Chocken och vreden hos många som upplever detta djupt felaktigt har fått till följd att insamlingar med stora belopp har skett. Det ser ut som ett klart underbetyg för tilliten till rättssäkerheten i folkmedvetandet.

   Liked by 1 person

 6. Gösta Svensson skriver:

  Vi skall inte heller glömma det muslimska hatet mot 5å% av jordens befolkning. En mera misogyn ideologi med samma utbredning är inte vanlig. Sedan har vi hatet mot judar, homosexuella, ateister, kristna osv.
  Att ens använda ordet ”islamofobi” är helt hjärndött. Jag har sedan länge slutat erkänna ordets meningsfullhet och bemöter helst inte ens folk som använder det. Det går inte att diskutera med människor som uppfinner helt egna verkligheter med tillhörande begrepp. Det är meningslöst.

  Liked by 5 people

 7. Staffan Persson skriver:

  Det råder en olidlig och kvävande verklighetsförfalskning bland de s k politiskt korrekta i Sverige. Konflikterna i Mellanöstern, krigen, allt är västerlandets, Amerikas, kolonialismens, rasismens fel. Försöker man tala om mordiska inre konflikter inom islam så heter det att man rasifierar. Man talar mot en vägg. Överhuvudtaget verkar det inte viktigt numera att hålla sig till fakta.De som misstror den officiella korrektheten har en viss benägenhet att gå in i en ekokammare som bekräftar alla antiestablishment uppfattningar. Men den politiska korrektheten är det avgjort större problemet nu.

  Liked by 6 people

 8. oppti skriver:

  Många muslimer i Sverige lever ju i parallella samhällen och är djupt engagerade i hemländernas kultur, religion och politiska situation.
  Hur mycket skulle det kosta att få dessa att återvända?

  Liked by 2 people

  • Hovs_Hallar skriver:

   Dra in socialbidragen för muslimerna, sparka folk som Bah-Kuhnke (och givetvis resten av vänsterns anhang) från makten — så ska vi nog få se ett lämmeltåg av dessa parasiter från Sverige.

   Liked by 2 people

   • Gösta Svensson skriver:

    Faktum är att om man kunde tvinga ut dessa välfärdsparasiter i verkligheten, så de tvingades att ta hand om sig själv och sin egen försörjning, så skulle det inte finnas så mycket tid över att hata allt och alla som inte stämmer överens med deras privata version av islam.

    Visserligen skulle det skapa massiv ekonomisk och materiell misär, som skulle kunna leda till än mer extremism (revolutionsdrömmar med muslimska förtecken), men då skulle det åtminstone finnas tydliga fiender och svenskarna skulle kanske enas över alla små problem och käbbel. Om insikten om vad som håller på att hända, en gång för alla blev så tydlig att inte ens de mest inbitna multikulturalisterna och halalhippisarna, skulle kunna förneka problemen, skulle gränslinjerna bli tydliga och man skulle bli tvungen att välja sida i vissa avgörande frågor. Åsiktsslirandet, som idag är något av en nationalsport, och den intellektuella ohederligheten, skulle kanske upphöra.

    Gilla

 9. Birger Winsa skriver:

  Jag skulle veta var det står i Koranen att man skall förgöra sina trosfränder. Har isis stöd för detta slaktande av trosbröder nånstans eller är det deras eget påhitt. Vet Muhamad?

  Gilla

  • Hovs_Hallar skriver:

   Svar: Stora delar av Koranens nyare verser (de som ”uppenbarades” efter flytten till Medina) handlar om hur rättrogna muslimer ska kämpa mot och förgöra sina fiender, dvs. de ”otrogna”.

   Och det är något märkligt hur Bah-Kuhnke och likasinnade av hennes sort anstränger sig så de blir blåa i ansiktet för att försöka dölja detta faktum, som vem som helst enkelt kan ta reda på.

   Det påstås tom. i urkunderna att det ENDA sättet att garantera en plats i Paradiset (med alla oskulderna) är att dö med vapen i hand kämpande mot de otrogna. (Fö. tycks man ha kommit fram till att även självmordsdåd ska räknas,och alltså ge en garanterad biljett till oskulderna.)

   Liked by 1 person

  • Mohamed Omar skriver:

   Ja, flera verser i Koranen manar till att döda andra muslimer, dessa benämns ”munafiqun”, som betyder hycklare, och anses vara större fiender än icke-muslimerna.

   Liked by 3 people

 10. Kättaren skriver:

  Mohamed Omar:
  ”… samtidigt som svenska skattemiljoner går åt till att finansiera projekt mot islamofobi, lägger vi inte en krona på att motverka muslimernas hat mot andra muslimer.”
  ”Är det inte aningen enögt att ge skattepengar till organisationer som påstår sig motverka så kallad islamofobi samtidigt som vi helt ignorerar hatet mellan muslimer?”

  Ska det tolkas som Mohamed Omars mening att svenska skattebetalare ska betala pengar till olika former av ”projekt” så att muslimer i Sverige inte ska slåss, terrorisera och kriga med varandra när de kommit hit till Sverige och befinner sig här mitt bland oss svenskar?

  Det är alltså inte nog att svenskar får betala dyrt för att i hög grad just muslimer kommer hit och förbrukar våra välfärdspengar på bland annat den pågående explosionen av skadegörelse, brända bilar, skottlossning, granatattacker, ständiga polisutryckningar, allmänt ökad otrygghet på gator och torg, gruppvåldtäkter och 55 fientliga territorier på vår egen mark — och på detta vis terroriserar svenskarna i det land som så generöst tagit mot dessa muslimer? Svenskar ska alltså därutöver betala för att muslimerna inte ska härja med varandra sinsemellan?

  Det är visserligen välkänt för alla som studerat den diktatoriska ideologin/religionen islam, och kulturerna från Mellanöstern som den präglat, att egenansvar och självkritik inte är några av islams starka sidor. Man löser hellre problem med våld, istället för att reflektera över sitt eget ansvar.

  Men nu befinner sig muslimerna i Sverige. Här får de ta seden dit de kommer och här är det/bör det vara egenansvar som gäller.

  Muslimerna får se till att hålla sams — både med svenskar och mellan sig själva. Annars har muslimer inte i svenskarnas land att göra. För vad var då syftet med dem att komma hit, om de tar med sig samma problem som dem som de påstås ”fly” från?

  *****

  Det ovanstående är givetvis bara retoriska frågor och konstaterande av det uppenbara. Tyvärr vet vi att muslimerna aldrig kommer aldrig att sluta slåss med varandra, de har gjort det i ca 1400 år.

  Om vi ska respektera kulturens betydelse i samhället och hur den fungerar i verkligheten bortom alla multikulturella utopier, kan vi bara komma fram till att det som behövs är att så många muslimer som överhuvudtaget är möjligt snarast lämnar Sverige och åker hem till sina egna länder. Där får de bäst de kan reda ut sina egna problem, istället för att ta den enkla lösningen och bege sig till vårt land Sverige och vältra över sina problem i knäet på oss svenskar.

  Det är helt enkelt inte rättvist att man först fördärvar sina egna länder, och sedan när det blir ohållbart beger till andra länder som får ta smällen — istället för att lära sig självkritik och att lösa sina egna problem.

  Liked by 1 person

 11. Bekymrad skriver:

  Tack för ännu en intressant belysning av den islamska problematiken.

  Vi i väst behöver inse att alla människor inte självklart eftersträvar att leva efter demokratins ideal och spelregler. Man måste därför resonera kring och ta ställning till hur ambitioner om ett islamskt styre skall bemötas. Hur ska man t.ex. hantera om demokratiska förhållningssätt såsom vi känner dem, i framtiden röstas bort eller trängs undan – inte minst på lokalpolitisk nivå – med hjälp av just demokratins regelverk?

  Hizb-ut-tahrir är en internationell organisation som har blivit bannlyst i de flesta länder i Mellanöstern, i Tyskland, Ryssland och Turkiet m.fl. men som är verksam i Sverige. På sin rätt omfattande svenska hemsida redovisar man tydligt med artiklar, videos och broschyrer bl.a. hur man ser på västerländsk demokrati respektive det islamiska levnadssättet, varför man vill sträva efter att leva enligt sharia osv. En i många stycken skrämmande tydlig läsning. Här ett axplock:

  ”Partiet strävar efter att få ummah (=den muslimska religiösa gemenskapen, min anm.) att återgå till dess tidigare styrka och ära så att hon inte längre är beroende av andra stater och nationer utan återvänder till sin rättmätiga plats som den ledande staten i världen såsom hon tidigare var då hon styrde världen enligt Islams lagar. Partiet strävar också efter att återinföra den islamiska vägledningen till mänskligheten och leda ummah i en kamp mot kufr (=de otrogna, min anm.), gällande dess system och tankar så att Islam omfattar hela världen.”

  Läs gärna vidare på denna SVENSKA hemsida:

  http://hizb-ut-tahrir.se/index.php/om-oss

  Gilla

 12. phnordin skriver:

  Det är oförklarligt att hat tillåts att fritt predikas i Sverige. De som vill leva enligt sharia har inget i Sverige att göra utan bör återvända till de länder där dessa lagar tillämpas. Västerlandet har ingen aspiration att återvända till medeltiden. Eftergivenhet från statsmakterna på dessa områden leder endast till mer segregation och utanförskap-inte mindre.

  Liked by 1 person

 13. Ulla L skriver:

  Tack för att den här bloggen finns. När jag var ung fanns inte på ‘min framtidskarta’ att samhällsdebatten skulle komma att genomsyras av problem som grundas på olika tolkningar av påhittade tusenåriga texter från en helt annan del av världen. Till och med torteras och halshuggs oskyldiga av det enda skälet att de hör till en grupp som inte har tolkat en påhittad saga på exakt samma sätt som dessa besserwisser. Absurt. Nu har problemen importerats hit under förevändning att vi ska berikas och bli mångkulturella, få en historia och välfärden ska räddas. Det finns till och media som så sent som för ett år sedan, när invandringen var som allra störst, påstod att vi kommer att bli rikligen belönade! Hittills, åtminstone sedan mitten av 80-talet, har denna import kostat massor i resurser och förändrat samhället till det sämre. Och det finns inte något tecken alls på att integrationen ska gå bättre i framtiden, tvärtom! Värre misskötsel av ett land finns inte i världshistorien, möjligen med undantag från Nordkorea. Det är obegripligt för mig vad det är politikerna velat åstadkomma genom att locka hit folk från muslimska länder, av vilka många inte verkar gilla Sverige (med undantag från pengarna). Två frågor vill jag ställa till politiker som kanske läser denna blogg: Är planen att Sverige ska utropas som ett arabiskt land? I så fall vid vilken andel, hur mycket ska omvandlingen få kosta och vad ska hända med oss som inte längre vill bo kvar här? Om inte, hur är det tänkt att en sådan utveckling ska förhindras?

  Liked by 1 person

 14. Ingrid Wahlén skriver:

  Tyvärr förekommer det religiösa fundamentalistiska fanatiker inom och mellan de tre stora monolitiska religionerna. Jag tror att de är i minoritet, men de hörs och syns för mycket i offentligheten. De flesta troende kristna, muslimer och judar lever vanliga liv och är inte intresserade av att trakassera andra med diverse anklagelser och påhopp. De vill bara leva sitt liv i lugn och ro. Det är viktigt att vi kan ha åsikter om och inom de olika religionerna och kritisera olika fenomen inom religionerna utan att hoppa på någon psykiskt eller fysiskt. Det är viktigt att vi kan kritisera utan att hemfalla åt vulgära påhopp, det ökar inte trovärdigheten i det vi försöker framföra.
  Lukas 6:41,42: Huru kommer det till, att du ser grandet i din broders öga, men icke bliver varse bjälken i ditt eget öga?…
  PS. Jag är en troende utan tro, en religiös ateist. Pär Lagerkvist.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.