Våg av jihadistisk terror i USA

mohamed omar

Mohamed Omar

Masskjutningen på en gayklubb i Orlando, Florida, vara bara den senaste i en serie jihadistiska terrorattacker som drabbat USA den senaste tiden. Den 3 maj 2015 gick två jihadister, Nadir Soofi och Elton Simpson, till attack mot en utställning Muhammedteckningar som hölls i Garland, Texas. De hann dock inte döda någon innan de själva sköts ner av polisen. Terrorgruppen Islamiska staten (IS) tog på sig dådet.

Två månader senare, den 16 juli, sköts fem amerikanska soldater ner av den 24-årige jihadisten Mohammod Youssuf Abdulazeez. Attacken riktades mot två militära rekryteringscenter i Chattanooga, Tennessee.

Sedan dröjde det fram till julen innan det var dags igen. Den 2 december attackerade Syed Farook sina egna arbetskamrater vid en julfest i San Bernardino, Kalifornien. Han fick stöd av sin hustru Tashfeen Malik. Tillsammans sköt de ihjäl 14 amerikaner.

Omar Mateen som mejade ner ett femtiotal människor i Orlando är alltså inte unik. Han må ha agerat som en ensamvarg, men han är en del av en rörelse, den globala jihadistiska rörelsen. Jihadisterna som slog till i Garland, Chattanooga, San Bernardino och Orlando svor alla trohet till terrorgruppen Islamiska staten (IS) och dess kalif Abu Bakr al-Baghdadi.

Men rörelsen är större än IS. Det är inte IS som har skapat den globala jihadistiska rörelsen eller inspirerat dessa terrorattacker. Det är snarare så att IS självt har uppstått ur rörelsen, den är ju efterträdare till Al-Qaida i Irak, och rörelsen har i sin tur hämtat inspiration från värderingar som är djupt rotade i den islamiska traditionen och vida spridda bland muslimer.

Vi kan titta på attacken mot Muhammedutställningen i Garland, Texas. Vad drev jihadisterna? Det är en tanke om att profeten Muhammed inte får avbildas och framför allt inte får häcklas. Det är tankar med stark förankring i islamiska texter och som delas av långt fler muslimer än de som sympatiserar med terrorgruppen IS. Även muslimer i väst.

En opinionsundersökning genomförd av BBC och publicerad den 25 februari 2015 visar att 11 procent av muslimerna i Storbritannien sympatiserar med kamp mot väst, 20 procent tror att liberal demokrati är oförenlig med islam och 11 procent anser att de som publicerar bilder av profeten Muhammed förtjänar att attackeras. Hela 27 procent uppger att de hyser ”viss sympati” med jihadisterna som massakrerade satirtidningen Charlie Hebdos redaktion i Paris. Det innebär att av en miljon brittiska muslimer så har du 110 000 som sympatiserar med ”kampen mot väst”.

Attacken mot amerikanska soldater den 16 juli 2015 blir begriplig när man tittar på läran om jihad eller heligt krig som finns i islamiska texter. Jihadisten Mohammod Youssuf Abdulazeez hade en blogg där läsaren får en god insyn i hans sätt att tänka. Han resonerar som en typisk salafist när han hävdar att sann islam måste bygga på endast två källor, nämligen Koranen och sunnan, profeten Muhammeds exempel.

I sina blogginlägg upphöjer Abdulazeez också profeten Muhammeds följeslagare, som på arabiska kallas ”sahaba”, som förebilder för moderna muslimer att efterlikna. Det är ett vanligt tema, särskilt bland salafister. Han betonar att Muhammeds följeslagare inte var som klosterfolk, vilka bara ägnade sig åt bön i avskildhet, utan att de stred för att utbreda den sanna tron med svärdet. De var styresmän och härförare.

Profetens Muhammeds följeslagare och de som följde efter dem under den tidigaste perioden av islams historia kallas på arabiska ”salaf”, föregångarna. Salafisterna strävar efter att återuppliva vad de uppfattar som deras ”rena” och ”ursprungliga” islam. De ledde arméer och erövrade länder under stridsropet ”Allahu akbar!” De lade Bysans och Persien under sina fötter.

När Abdulazeez gick till attack med sitt maskingevär mot amerikanska soldater i Chattanooga ansåg han att han i praktisk handling gick i sahabas fotspår. Han begränsade inte, liksom de i hans ögon ofullkomliga muslimerna gör, islam till att bara handla om fasta och bön medan de försummar jihad, att strida för Guds skull för att försvara och utbreda den sanna tron.

Strax före attacken skickade Abdulazeez ett sms till en vän med ett yttrande av profeten Muhammed. Den handlar om att Gud har ”förklarat krig” mot de troendes fiender. En sannolik förklaring till varför han skickade detta sms är att han anser att Gud har ”förklarat krig” mot USA och att han är en av Guds krigare.

På sin blogg kritiserar Abdulazeez de andra, ofullkomliga muslimer för ”tunnelseende”. Han menar att de bara plockar vissa bitar ur islam och struntar i andra. Han skriver att Gud kräver en fullständig förståelse och efterlevnad av islams budskap, vilket innebär att islam ”upprättas i världen”, det vill säga som ett politiskt system. Sahaba gjorde just detta, konstaterar Abdulazeez.

När Syed Farook och hans hustru Tashfeen Malik gick till attack mot en julfest i San Bernardino den 2 december gick de professionellt tillväga. De var lugna och beslutsamma och var klädda i soldatmundering. De såg sig inte som kriminella, utan som soldater. Guds soldater.

En sak som förenar alla jihadisterna bakom den senaste tidens attacker i USA är deras islamiska engagemang. Ja, de var flitiga moskébesökare. Det betyder inte att de var syndfria, bara att de hade en ambition att följa islams regler och leva upp till dess ideal. Nadir Soofi och Elton Simpson som attackerade Muhammedutställningen i Garland gick ofta för att be i moskén The Islamic Community Center of Phoenix. Abdulazeez bad sina böner i Islamic Center of Chattanooga medan Syed Farook höll till i San Bernardino-moskén. Jihadisten bakom den senaste attacken, Omar Mateen, besökte sin lokala moské Islamic Center of Fort Pierce flera gånger i veckan. Han var där och bad bara någon dag före masskjutningen på gayklubben.

När församlingsmedlemmar och imamer vid dessa moskéer intervjuas av amerikanska medier säger de ungefär samma sak. De är chockade och kunde inte föreställa sig att X skulle kunna göra något sådant. De tar avstånd från jihadisternas handlingar.

Men samtidigt fortsätter imamerna vid alla dessa moskéer att lära ut samma saker som de gjorde innan deras församlingsmedlemmar utförde sina attacker. De fortsätter att lära ut att Koranen är ofelbar och ska förstås bokstavligt och följas in i minsta detalj. De fortsätter att lära ut att profeten Muhammed är en absolut förebild i tanke och handling. Hur mycket är då imamernas fördömanden egentligen värda?

När vi undersöker Koranen och profeten Muhammeds undervisning finner vi att det faktiskt finns stöd för att döda de som häcklar profeten och homosexuella. Det finns starkt stöd för att döda de otrognas soldater om man bedömer att de befinner sig i krig med en islamisk stat. I vissa yttranden av Muhammed finns det även stöd för att döda icke-stridande. När imamerna fördömer jihadisterna som följer dessa intruktioner, men inte intruktionerna själva blir det svårt att ta dem på allvar.

Det jag skulle vilja höra från dessa imamer är förklaringar till hur de ställer sig till texterna som uppmanar till heligt krig, dödandet av homosexuella och teokratisk diktatur. På vilket sätt hade Abdulazeez fel när han i sina blogginlägg menade att sahaba, Muhammeds efterföljare, spred islam med svärdet? Gjorde de inte det? Är dessa berättelser falska? Hur föll i så fall det mäktiga perserriket? Var det rätt då, men fel idag?

På Chattanooga-moskéns hemsida uppger man att man följer ”Koranen och sunnan”, exakt samma källor som Abdulazeez anser att en rättrogen ska hålla sig till. Dessa och inga andra. I både Koranen och sunnan finns det stöd för våldsam jihad och upprättandet av ett kalifat. Återigen: hur ställer man sig till detta? Hur förstår man dessa texter?

Någon gång måste imamerna, och de muslimska lekmännen också, våga ta ett steg till. Våga ta upp och diskutera det stöd för de salafitiska jihadisternas handingar som faktiskt finns i Koranen och sunnan. Våga erkänna att även profeten Muhammed och hans följeslagares handlingar ibland var fel – inte bara våra tolkningar av dem – och att man som modern muslim inte bör sträva efter att vara som dem i allt.

Det mekaniska fördömandet av terroristernas handlingar utan ordentliga förklaringar kommer inte att driva på den nödvändiga utvecklingen av islamisk teologi. Sådana tomma fördömanden skjuter problemet på framtiden istället för att lösa det. Imamer fördömer bara för att i nästa andetag återigen upprepa att Koranen och sunnan är perfekta och ska efterföljas till punkt och pricka. Det går inte ihop.

Tyvärr är det idag helt omöjligt att lyfta fram en mer realistisk och kritisk syn på Koranen och sunnan i moskéerna. Men för varje terrorattack ökar pressen från det omgivande, icke-muslimska samhället. Mönstret med attacker som följs av ytliga fördömanden kan inte fortsätta i evighet. Det finns tecken på att mönstret håller på att brytas. Det dyker upp röster här och där. De är få och de kommer inte från moskéerna, men det kan vara en början på något större.

Väst är under angrepp. Detta är inte någon tillfällig huvudvärk som går över av ett piller och en tupplur. Det är en svårbotad cancer och vi befinner oss i ett långvarigt krig, ibland kallt och ibland varmt, som vi kommer att få leva med under decennier, kanske generationer. Det är mycket osannolikt att attackerna kommer att upphöra om vi besegrar Islamiska staten. Stödet för sharia, islamisk lag, och en islamisk stat, är stort bland världens muslimer, och denna opinion kommer att fortsätta ta sig uttryck i olika organisationer och rörelser, och vissa av dem kommer att vara militanta. Orlando-jihadistens Omar Mateens familj invandrade till USA från Afghanistan. Enligt en undersökning av Pew Research Center anser 99 procent av befolkningen i Afghanistan att sharia bör tillämpas som lag.

Någonting som skulle kunna stoppa attackerna är en genomgripande reformation av islam och en radikal förändring av mentaliteten i den islamiska världen, från en sluten mentalitet omgärdad av religiösa tabun till en öppen och nyfiken. En islamisk reformation behöver dock vara helt annorlunda än den protestantiska reformationen i väst. Det som Al-Qaida och IS gör är ju att liksom protestanterna ”gå tillbaka till skriften”.

En islamisk reformation bör handla om att bryta ner tabun och repressiva lagar, ja, allt det som hindrar kritik och öppen debatt, och syfta till en omvärdering av islams grundtexter. Det går som sagt inte, att, som många imamer gör, i ena stunden hylla till exempel profeten Muhammeds heliga krig mot otrogna och uppmaningar till mord på homosexuella bara för att i nästa stund fördöma en nutida jihadist som gör samma saker. De som lär ut dessa värderingar, som hat mot de otrogna och mot homosexuella, har en del i ansvaret när detta hat får vissa att begå terrorhandlingar.

En företrädare för Orlando-jihadistens moské i Fort Pierce sa i en intervju för Fox News att han aldrig hade kunnat föreställa sig att Omar Mateen skulle kunna göra det han gjorde. Han mindes honom som en ömsint och kärleksfull far som lekte med sin son under bönestunderna i moskén. Men när man läser berättelserna om profeten Muhammed framkommer samma bild av ömsinthet. Han kysste sina barnbarn på pannan och lekte med dem. Men i samma samlingar berättelser kan man också läsa om hur han lät stena, lemlästa och prygla människor.

Man måste förstå att de islamiska texterna inte ser någon motsättning i detta. Ömsinthet mot barn är en god sak, liksom heligt krig och att upprätthålla den gudomliga lagen också är goda saker. Det är en helt annan syn på vad som är gott och ont än den vi har i det moderna västerlandet. I de islamiska texterna är de onda de som häcklar profeten, de homosexuella och de otrogna. De som försvarar profetens ära, som dödar homosexuella och som utkämpar det heliga kriget är de goda.

30 reaktioner på ”Våg av jihadistisk terror i USA

 1. JL skriver:

  Pricksäkert som alltid Mohamed.

  Önskar som alltid du hade mer utrymme i rikstäckande media, men där pratas det istället mer om att bekämpa ”islamofobi”, vilket det också avsätts skattepengar till (!!).

  Härligt.

  …..och VAD innefattar PK-ordet islamofobi egentligen om inte en främst önskan att gravt förtrycka yttrandefriheten? Att man inte får kalla en,i många avseenden, totalitär ideologi för vad den ÄR i praktiken för hundratals miljoner människor?

  Finns som du säger mängder av opinions och attitydundersökningar, och samtliga talar sitt tydliga språk. Är INTE ett litet fåtal som har extrema värderingar med våra mått mätt.

  Förstår inte varför inte islam som det mesta annat i en västerländsk demokrati, inte får ifrågasättas och utsättas för saklig granskning? Janne Josefsson har i alla fall gjort ett avtryck, men våra politiker vågar fortfarande inte ifrågasätta ett skit.

  För er som inte sett denna, en av de absolut bästa videos som finns på ämnet ”ifrågasätt islam och profeten”:

  Gillad av 3 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Snacka om klarspråk!

   Vi måste ÅTMINSTONE, tills vidare,
   helt stänga Allah Salafistiska Moskéer, aggressiv Medina Islam, snarast möjligt!

   Tillåt sen enbart svenska språket i Moskéerna,
   ett vettigt sätt att uppmuntra svenskinlärning!

   Kasta MultiKulti på sophögen, där den bevisligen hör hemma.
   Slopa Allah bidrag till smygIslamiseringen, inkl kultur/studieförbund.

   Satsa stenhårt på Assimilation, Integration är dödsdömt, ja annars är vi det)
   Förbjuda alla religiösa, av Islam ägda stiftelser/skolor/förskolor, sen är det snart för sent!

   Islamism måste bekämpas på Allah tänkbara nivåer!
   Börja med indoktrineringen av barnen!

   Yttrandefriheten får ej utnyttjas som ett redskap till VÅR EGEN undergång.

   Gillad av 2 personer

 2. Lennart Bengtsson skriver:

  Världen tycks genomgå vågor av terror från tid till annan. Åren kring 1900-talets början hade vi de internationella anarkisterna och under 1960 och 1970-talet den europeiska vänsterterrorn i olika former. Efter Sovjetkommunismens nedgång försvann detta i och med att finansieringen upphörde. Dagens terror domineras av jihadistiska aktivister som uppmuntras och finansieras av islamska länder samt finansiellt starka islamska medborgare. IS är här kanske den mest allvarliga formen och i detta fall är det inte fel att betrakta västvärlden som involverat i ett asymmetriskt krig.
  Att hävda att olika former av terror beror på fattiga och orättvist behandlade individer är sällan korrekt men är inom vänsterrörelserna den enda förklaring som de har förmåga att ta till sig.
  I själva verket har det alltid funnits ondsinta och destruktiva människor vilka endast kan hållas i schack med ett fast och fungerande rättssamhälle. Sådana människor kommer aldrig att försvinna.

  Den största faran är när samhället radikaliseras ty det underlättar framväxten av farliga och destruktiva individer. Den bästa garantin kommer därför från det fungerande rättssamhället där lagar och förordningar respekteras. Det kanske mest allvarliga därför i dagens Sverige är när höga tjänstepersoner börjar manipulera genom att utnyttja sin ställning som nu skett inom riksrevisionen eller polisledning och migrationsverk. Det positiva är ändå att dessa missförhållanden ännu inte tystas. Om och när detta händer är loppet kört.

  Gillad av 3 personer

  • Pekka Rousu skriver:

   Det är ingen korrekt beskrivning med snarast anekdotiska exempel som förklaringsmodell. Ungefär som att det alltid finns terror och att just nu i världen så råkar den vara islamsk.

   Vänsterterrorn under främst 70-talet var otrevlig förstås. Så blir det ett glapp på 40 år och så har vi islamska dåd. Ditt resonemang håller inte ihop.

   Det är relativistiskt tänkt där du drar fram att det fanns terror förut och att allt beror på en allmänt ökad radikalisering på planeten jorden.

   Du har verkligen inte fattat ett enda dugg om islam och terror. Eller så vet du en smula men vill inte / vågar inte ta reda på mer fakta. Då är det bekvämt med en fatalistiskt synsätt att bara säga ”ja ja, terror finns alltid och om den ska ske efter ett glapp på 40 år så beror det på en allmän höjd grad av radikalisering”.

   Du har totalt missat all terrorism som pågått i världen i 40 år då du anger ett globalt synsätt. Dina exempel är dock från Europa under 1900-talet. Du blandar och ger.

   Mitt råd är att du läser på om islam så kan du förstå det som händer och varför dessa dåd inträffar allt mer i Europa och Mellanöstern. Det finns en historik sedan 1 400 år som är värd analys. En allmänt ökad grad av allmän radikalisering? Icke då. Det är Islam vi talar om.

   Du skriver att det största hotet mot nationen är korruption bland höga tjänstemän. Vad? Visst verkar det ha ökat men Sverige anses ännu vara ett av världens minst korrupta samhällen och det gäller även för höga tjänstemän.

   Det största hotet mot Europa och Sverige är Islam. God tvåa på listan-och det hänger ihop med Islam- är för Sverige att Sveriges ekonomi helt körs i botten till följd av kostnader för invandring. Dessa saker är oerhört mycket farligare än tjänstemän som berikar dig själva och leker politiker.

   Gillad av 1 person

  • Elof skriver:

   Berätta också för dina väninnor hur det ligger till. Det är främst svenska kvinnor som sänker landet med sin olyckliga och helt ologiska vurm för islam. Och ni är ju dessutom de allra största förlorarna i den här utvecklingen.

   Eller förresten, ännu större förlorare är era döttrar.

   Gilla

 3. Staffan Persson skriver:

  Det är ,bland annat, men i högsta grad vid konfrontation av imamerna och religionslärarna och deras dubbla ansikten det brister,uppenbarligen.Det är skrifternas status av okränkbarhet,av att inte tillåta reflektion,som man måste bryta in i..Just islams karaktär av system som fryser all reflektion,upphäver all självständig tankeverksamhet(bland annat genom dödshot) måste man förr eller senare ta sig an på allvar.Amerikanarna förstod delvis detta under denazifieringsprocessen i Tyskland efter kriget.Tack för detta klarläggande!
  Själv brukar jag se islam som ett i högsta grad livskraftigt men malignt meme ,eller set av memer,med inbyggda appar för att underlätta permanent spridning,genom hot om dödsstraff vid avfall,och löften om total sexuell frihet för krigarna.

  Gillad av 1 person

 4. BjörnS skriver:

  Ska någonting hända så är steg 1 att ledande muslimer måste sluta läsa Koranen bokstavligt. Innan dess är inget samtal meningsfullt, det blir som att prata med ett enklare datorprogram med ett visst antal svar inprogrammerade. Bokstavstroende är helt enkelt oförenligt med fritt tänkande.

  Tack igen, Omar, för en klargörande text.

  Gillad av 1 person

 5. Gunilla skriver:

  Att godhet mot de närmaste kan gå sida vid sida med otrolig grymhet mot fienden är nog inget nytt under solen. Vet inte var MO ser tecken på förändring av islam. Och imamers s.k fördömanden är och förblir enbart dunster i ögonen för de dumma otrogna. För de otrogna anses per definition dumma. Islam sprids med svärdet, på samma sätt Muhammed själv gjorde. Jag kommer ihåg att självaste förre påven fick krypa till korset (förlåt.. kunde inte låta bli), dvs pudla, efter att ha refererat till en 1100-tals skriftlärd som (redan då) skrivit att islam sprids med svärdet. Alltså påven sade det inte själv utan hänvisade till vad en annan person skrivit. Efter vilda protester från ‘kränkta’ tvingades han (fegt, enligt mig) pudla. Alltså backa från sanningen. Ja, och varför sprids islam med svärdet. Det är egentligen av samma anledning som diktaturer och andra starkt rigida ideologier måste tvingas på människor; de går emot människans normala vilja och natur. T.ex är vi väl inte skapta för att gömma oss (inkl ansiktet) under svarta tygsjok. Och varför bara kvinnor? Och har ni funderat på varför kvinnor måste klä sig svart medan män går i vita särkar? Ja, den symboliken klarar t.o.m ett barn att förstå. Kvinnan är syndig medan mannen är ren. Man kan också fråga sig varför Sverige accepterar avsteg från lagar för just islam i Sverige. Alltså den apartheid som säger att kvinnan får inte använda huvudingången till mosken och måste använda sig av anvisad bakre utrymme vid vistelsen där. Tänk om det på en svenk kyrkoport står en skylt ‘no entry for blacks’? I Sverige ska svensk lag gälla; Eller? Står religiös (bara islam) lag över?

  Gillad av 5 personer

 6. Cassandra skriver:

  SANNINGEN OM MÜNCHEN-ATTACKEN 22 JULI MED 9 MÖRDADE — UTFÖRD AV ICKE-ASSIMILERAD BIDRAGSFÖRSÖRJD INVANDRARE FRÅN IRAN

  Svensk media undanhöll som vanligt vad som hände och försökte desperat få det till att det var Breivik-inspirerat, när det var en iranier vid namn Ali (observera) David Sonboly som var en icke-assimilerad välfärdsförsörjd invandrare,

  Utöver detta hade vittne, precis som vid attacken i Nice, sagt att gärningsman i München ropade ”Allahu akbar”, utan att svenska medier upplyste oss om saken.

  Man dolde, passande nog, hans namn ”Ali” vid rapporteringen. Vissa skrev bara ”David S”, andra, som Göteborgs-Posten (24 juli 02:17), skrev bara ”18-åringen”.

  Retorisk fråga 1: För vilken gång i ordningen försöker svenska media mörka och undanhålla vad som händer så att man ska behöva gå till alternativ media för att få reda på fakta och en icke-multikulturagendadriven analys? Finns det någon som helst anledning att lita på svenska main stream media längre?

  Det var alltså knappast någon ”Breivik-attack”, utan ett massmord av någon som aldrig borde befunnit sig i Europa till att börja med.

  Både tyska och svenska skattebetalare förtjänar att få veta bakgrunden om massmördaren, så att de som medborgare och väljare kan dra sina egna slutsatser inför framtiden om det är värt att släppa in liknande individer från Mellanöstern för välfärdsförsörjning i sitt land.

  Med terrordåden i Nice, Würzburg och München m fl förefaller terrordåden i Väst nu gått från att explodera från för tio år sedan kanske en gång om året till för några veckor sedan cirka en gång i månaden och nu till flera gånger i veckan, alla utförda av personer med MENA-ursprung.

  Retorisk fråga 2: Någon som börjar ana ett mönster och kanske en viss koppling till den tilltagande massinvandringen från just MENA-länder?

  Gillad av 3 personer

  • Gunilla skriver:

   Jag börjar misstänkta att motivet för mörkandena av fakta är en maktkonspiration med underkastelse under islam som mål. Nu uppmanar AlQaidas ledare att otrogna/västerlänningar skall kidnappas för att fungera som utväxlingsvara mot de i västvärlden många fängslade muslimska brottslingar.

   Gillad av 2 personer

   • Cassandra skriver:

    Våra ansvariga politiker, med de av presstöd/TV-avgift finaniserade ”fria och oberoende” (ironi) medierna som lydiga underhuggare, är så utstuderat odugliga att man undrar vad det egentligen är som driver dem. Deras främsta uppgift är att skydda sitt eget folk, vilket de struntar i.

    Det har på senare år varit en explosion av bilbränder, över 300 i bara Sydsverige bara i år, och då talar vi inte om lavinen av sexbrott, rån och mord som gör att folk inte vågar gå ut på kvällen längre.

    Många av de hitkomna har förskansat sig i 55 stadsdelar som polisen kallar no-go-zoner och betraktar som förlorade områden. Med andra ord har vi redan 55 fientligt ockuperade territorier på svensk mark.

    Vilken vettig människa blir egentligen förvånad? Svämmar man under femton år över vårt samhälle med över en halv miljon kulturbärare från de eviga konflikternas Mellanöstern, blir det givetvis efterhand de eviga konflikternas Mellanöstern även här.

    Hur det än ligger till med politikernas bevekelsegrunder — okunnighet och/eller illvilja — så är det de som är ansvariga.

    De har redan otaliga våldtäkter, misshandelsfall och mord runt om i Sverige på sina samveten som aldrig hade hänt om man inte tillåtit en massinvasion av asylbedragare från våldskulturer, och ännu har vi bara sett början.

    Mycket blod blir det för politikerna att ansvara för — och det gäller att vi håller dem ansvariga för det också. Inte minst vid nästa val.

    Eftergiftspolitiken måste få ett slut.

    Gillad av 2 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Det är starkt ifrågasatt om han verkligen kommer från Iran…

   Starka indicier pekar på Syrien,
   men med kulturellt Turkiska rötter…

   Varken Irans flagga, eller andra tecken, kan Du inte hitta ens med förstoringsglas,
   däremot finns det en Syrisk KLAN med detta namn,
   stavningen kan variera något vid översättning, David hette han INTE,
   Daud tror jag.

   På hans Facebook vajar den Turkiska flaggan rött,
   till synes en stor Erdoganfan.

   Syrier vill man ju inte ha som terrorister, Iran passar långt bättre,
   då kan det vara religionsrelaterat helt inom Islam,
   ingen Jihad mot Västerlandet!

   Gilla

   • Cassandra skriver:

    Kanske det. Oavsett är det ett massmord utfört av någon som, med solidaritet och hänsyn till offren och deras familjer samt tyska skattebetalare, aldrig borde befunnit sig i Europa till att börja med.

    Gilla

   • Cassandra skriver:

    För förtydligande, svaret ”kanske” avsåg att förövaren kanske kom från ett annat land i Mellanöstern än Iran och att förövaren kanske snarare var sunnimuslim än shiamuslim.

    Men när det gäller påståendet — ”Syrier vill man ju inte ha som terrorister, Iran passar långt bättre, då kan det vara religionsrelaterat helt inom Islam, ingen Jihad mot Västerlandet!” —
    är det definitivt inget som hindrar shiamuslimer från att spränga sig själv och andra i luften i terrorattacker. Se bara på vad hizbollah-shiamuslimer gör i Israel.

    I Väst överdriver man ofta skillnaden mellan sunni- och shiamuslimer. Det som fortfarande förenar dessa inriktningar i grunden är en och samma heliga Koran, vilken förespråkar evigt krig mot otrogna tills dessa underkastat sig sharialagar.

    I varje moské i Iran predikas varje fredag, och hela den islamiska republikens identitet utöver religionen grundar sig på, sitt hat mot Väst.

    Inte minst som en följd av Obamas skandalösa Chamberlain-avtal med Iran om dess kärnvapen, är landet i realiteten ett avsevärt större hot mot Väst än IS.

    Om inte förr så den dagen konflikten med Iran tvingas övergå i direkta handgripligheter, lär vi nog bli varse och bittert ångra hur många femtekolonnare man urskillningslöst släppt in från Iran till Väst.

    Gilla

 7. Jens Petter Kvande skriver:

  Siffrorna runt islamisk fundamentalism är ännu värre: Vill påminna om en vetenskaplig undersökning presenterat i 2013 av Wissenschaftszentrum Berlin für Sozialforschung (WZB) och Prof. Dr. Ruud Koopmans. Det blev gjort telefonintervjuer med 9000 immigranter från Tyskland, Frankrike, Nederland, Belgia, Österrike och Sverige. Undersökningen visar: ”Figure 1 shows that religious fundamentalism is not a marginal phenomenon within West European Muslim communities. Almost 60 per cent agree that Muslims should return to the roots of Islam, 75 per cent think there is only one interpretation of the Koran possible to which every Muslim should stick and 65 per cent say that religious rules are more important to them than the laws of the country in which they live. Consistent fundamentalist beliefs, with agreement to all three statements, are found among 44 per cent of the interviewed Muslims.” Rapporten finner du här: https://www.wzb.eu/…/files/u6/koopmans_englisch_ed.pdf

  Gillad av 2 personer

 8. rombens skriver:

  Tack Omar.
  En bagatell, men ändå. Undersökningen gjord av PEW visade att 99 procent av den muslimska befolkningen ansåg att sharia ska gälla. (Petimeter? Jo, men man ska undvika öppningar för ifrågasättande om det går)

  Gillad av 1 person

 9. bomarkusson skriver:

  Det är ju likadant i Sverige. Man predikar terror i moskéerna och skriver skriver exemplariska bidragsansökningar med demokrati och jämställdhet. Enbart det muslimska studieförbundet Ibn Rushd erhöll över 17 000 000:- i statligt stöd plus 770 000:- i kommunalt stöd i Stockholm. (Ledarsidorna.se): Vi betalar alltså för att bli ihjälslagna!!!!! Mehmet Kaplan grundae Ibn Rushd för att sprida den rätta tron med de otrognas smutsiga pengar.

  Men som sagt, det de otrogna tror sig äga, tillhör i själva verket de trogna, Min arabiska hustru (har inte flyktingstatus) berättade från SFI,. Svenska för invandrare, att det var en åsikt, som framför allt fanns hos somalier. De deklarerade öppet att det var haram att arbeta i Sverige och de skulle föda barn och leva på bidrag. För varje unge kan man dessutom få 10 000:- till barnvagn, som man sedan kan sälja på blocket. Några hade även flera identiteter och kunde tjäna en rejäl hacka på att hyra ut bostäder rumsvis och tjäna en rejäl hacka. Tillfälligtvis hade de inget skyddsbehov utan kunde resa till det forna hemlandet för att utföra könsstympning av sina döttrar. Annars utfördes operationen i något kök i Sverige.

  Var är feministerna????
  Gudrun! Var är du? Du skulle kunna göra en verklig feministisk insats kvinnor under förtryck.

  Jag fick nästan än chock, när jag dumt nog frågade min fru om flyktingarna uttryckte sin tacksamhet mot Sverige bara vara här. Hon skrattade och sa att de var lönsamma för Sverige.
  Vilka kan ha slagit i dem det? Men de har ju rätt då 2% (minst) av BNP-ökningen blåses upp genom invandringen.

  Man kan få mycket information från en fru som är före detta muslim. Leve mångkulturen.

  En muslim behöver knappast vänta på att komma till paradiset. Han är redan där. Här finns massor av otrogna ”svennehoror” som är tillgängliga för de troende allt enligt skrifterna. En salafist har enligt Koranen och Profetens Sunna, skyldighet att utbreda den sanna, tron även med svärd. Islamska förbundet i Sverige är salafistiskt och på olika sätt länkat till Muslimska broderskapet, Mehmet Kaplan har goda förbindelser med brödraskapet och använde sin statsrådspost för att sköta förbindelserna med AKP och brödraskapet. Men inget ont som inte har något gott med sig; Gustav Fridolin fick en ministerpost.

  När det ändå går åt helvete, låt det gå men musik. Janitshar-musik. Troligen med kalifen Erdogan som tamburmajor och Kaplan spelande den så kallade ”Muhammedfanan”, ett slags klockspel men med metallbitar som slås an med en trumpinne.

  Gillad av 2 personer

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Du glömde nog det viktigaste!

   Bekämpandet av Islamofobin, vad det nu betyder…

   Fobi betyder väl OBEFOGAD RÄDSLA, synes vara en tautologi)

   Knappast obefogad i ALLAH fall…

   Gilla

 10. Ami skriver:

  Läste om en kyrka i Normandie där obekräftade personer tog gisslan och skar av halsen på prästen, nyheten kom från SVT.

  Det smäller över allt och det blir otryggare och otryggare. Sannolikhetsmässigt sett oavsett om det inte finns kopplingar mellan händelserna så eskalerar dåden per automatik. Det är känt att när ett dåd utförs så kommer fler dåd att följa.

  Undvik stora folkmassor har budskapen från myndigheterna varit, nu är det tydligen även glesa platser som tex kyrkor. Man får som medborgare börja tänka på sitt eget väl och ve och en utväg är att se till man kan skydda sig och de sina om något händer, och då tänker jag inte på ett basebollträ i garderoben utan något som kan oskadliggöra på riktigt.
  Som jag ser det så är det bättre att ha sin familj frisk och kry och framförallt levande, efterföljande represalier får man hantera sen.

  Gillad av 1 person

 11. Hovs--hallar skriver:

  Frågan är bara om islam någonsin kan reformeras. Denna till religion förklädda fascistiska härskar-ideologi har inbyggda spärrar mot att förändras.

  För Sveriges del vore det bästa att repatriera alla muslimer — men detta är förstås varken politiskt eller praktiskt möjligt. Om våra makthavare inte hade infekterats av det ”mångkulturella” giftet, skulle de ha insett det totala vanvettet i att släppa in muslimer i nämnvärt antal.

  Tage Erlander HADE den insikten — men INTE hans efterträdare Palme!

  Här en mycket sevärd video med den fd. muslimen Mona Walter.

  I Somalia var hon sekulär muslim, i Sverige konfronterades hon med fanatiska muslimer och började för första gången läsa koranen. Fylld av avsky lämnade hon islam, och blev så småningom kristen.

  Gilla

  • JAN BENGTSSON skriver:

   Olof Palme var Sveriges stora olycka!
   Utöver Stormaktsvansinnet…

   MultiKulti galenskapen, innan gällde assimilering
   Slopat Ämbetsmannaansvar…
   Förstörde en fungerande skola!

   Vem trodde man skulle sakna Erlander!

   Gillad av 1 person

 12. bomarkusson skriver:

  Nej Islam kan aldrig reformeras!
  Hela religionen skulle falla samman.
  I kristendomen överlåts mycket till människans eget personliga ansvar. Islam består enbart ”hard facts” . Halal eller haram. Eftersom koranen skrevs ordagrant efter Guds ord, faller allt ihop som ett korthus om något rubbas. Skulle Islam reformeras, skulle det betyda att det inte längre är den allvise gudens ord. Vilket det knappast kan vara ändå med tanke på att Ramadan föreskriver fasta mellan solens uppgång och nedgång. Det är troligt att en gudom som skapat det hela borde känt till att jordaxeln lutar och tagit profeten i örat och sagt: ”Men lille Muhammed, nu har du hittat på saker själv igen. Lyssna på vad jag säger. Jag har aldrig skickat någon ängel till dig med budskap att du får ha mer än en fru. Och du får absolut inte begå våldtäkt och inte ha sexslavar. ”

  Gillad av 1 person

 13. Kristina von Heland skriver:

  Islam har såsom ovan beskrivits på ett överskådligt sätt. Av det logiska resonemang som följer är då-kan man i Västerlandet inlemma och assimilera människor med denna livsåskådning och tro? Islam lärde jag mig redan i småskolan skiljde sig på en punkt vad gällde missionerandet. I Afrika som då var aktuellt åkte många missionärer och drev sjukhus. skolor och olika projekt. Man skulle med kärlek och medmänsklighet visa på en tro som kunde göra underverk såsom Jesus. Inom islam heter profeten Muhammed och han menar att om inte medmänniskorna underkastar sig som islam betyder så chop chop av med huvudena som limpskivor. En närstående sa följande som är aktuellt nu med den svarta rörelsen i USA, att det var mycket större slaveri som var fullt utbyggt i Arabländerna innan kolonialismen. Där finns ingen svart rörelse och varför inte då? För att de inte överlevde. Då kommer frågan kan muslimer assimileras och integreras? Och på den frågan svarar jag nej. Och motbevisen vill jag se efter alla år och alla pengar och Mona Sahlin budskapet enl Hasse o Tage krig och elände gör mig ledsen men kaffe och bullar gör mig glad.
  Samma som jag vill se en lyckad socialistisk stat som kan försörja sin egen befolkning och utvecklas inom både teknik vetenskap och kultur.
  Jag jämför dessa system då tro och stat inte är skilt från varandra och jag jämställer kommunism och religion som tro; det syns ju tydligt att de som stöttar islam är vänstern. Jag vill gärna bli överbevisad men utan känslopjunk tack.

  Gilla

 14. B skriver:

  Fruktansvärt detta dåd i Frankrike av muslimer där man stormade en kyrka under pågående mässa och skar halsen av prästen. Kriget har verkligen kommit till Europa. Men det viktigaste lär väl inte vara att skydda kristna fransmän och andra oskyldiga utan att inte islamofobin ska späs på…

  Jag har en stilla undran. Varför tror proffstyckarna att det finns ”islamofobi”? (Löjligt ord egentligen, i ett fritt land borde man ha rätt att ogilla valfri religion).

  Gillad av 2 personer

 15. Birgitta C skriver:

  Idag, tisdag, har slaktmetoden kommit till Europa! I en kyrka i Frankrike. En bra kniv är allt som behövs, och ett sjukt huvud . Och våra politiker uttrycker att de står fast. Hurdå fast? Fast i vilken beredskap, straff, åtgärd eller vad? En eller två terrorister dödar 100. Matematiken är enkel, vinsten är större än kostnaden.

  Gilla

 16. gmiksche skriver:

  USA lär nog klara av den inhemska islamismen. Frågan hur det går i Europa. I dagens Spectator finns en essä som förenar realism och galghumör. ” When the French mood finally snaps, Marine Le Pen will be waiting” av Douglas Murray, som bl a skriver:

  ”Last Friday I noted that you don’t have to go back many months to get the latest mass-casualty terrorist atrocity in Europe these days. But even while people were still trying to find ways to portray the Nice truck driver as a victim of urban-planning laws we had the next attack.
  Across Europe whole schools of sociology professors will now be being deployed to come up with any explanation for why people called Mohammed keep on shouting ‘Allahu Akbar’ and killing everyone. With appropriate levels of funding they could well come up with the perfect way in which to miss the point by the middle of the 22nd century.”

  En sak är säker. Marine Le Pen m fl kommer inte att nöja sig med att vänta så länge.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.