Mehmet Kaplan bör förklara var han står

mohamed omar

Mohamed Omar

Mehmet Kaplan och jag är inte kompisar, men en gång i tiden var vi bröder, bröder i islam. Det så kallade muslimska civilsamhället i Sverige är inte så stort. Jag arbetade på min kant, han på sin. Jag var redaktör för den muslimska kulturtidskriften Minaret och vi hade flera gemensamma vänner och bekanta. Vi möttes några gånger, pratade i telefon någon gång. Men vi hade inga djupare samtal.

Kaplans politiska karriär har kantats av kriser, men han har lyckats prata sig ur allihop. När han måste vill säga. För han pratar bara när han måste och då säger han bara så mycket som behövs för att klara sig. Han tycks inte vilja ha djupare samtal om sin tro och sina värderingar. Han kanske till och med lyckas lirka sig ur denna kris.

Varför är han så ovillig att samtala? Min teori är att det beror på att han vet att hans verkliga värderingar är kontroversiella i Sverige. Därför döljer han dem.

Den senaste krisen tog fart när det kom fram att han suttit och myst med turkfascister och islamister på en ramadan-middag. Jag har också delat ramadan-soppa med Kaplan. Det kan ha varit 2007. Vi höll till i riksdagshuset. Hela gänget från Stockholmsmoskén var där – Sveriges ”moderata” islamistelit. Ni vet Helena Benouda, hon som inte märkt av någon islamisk extremism i Sverige, trots att hennes egen svärson Munir Awad är en dömd terrorist.

Det ropades ut till bön och vi bad i ett av riksdagens rum som gjordes om till tillfällig moské. Kaplan gick omkring och såg belåten ut. Där fanns också folk från Turkiets ambassad. Så har jag också mött honom i andra mer slutna, islamiska sammanhang. Vi har både bett och fikat tillsammans.

När jag var muslim träffade jag en hel del folk med anknytning till politisk islam. Jag har känt många som varit medlemmar i och sympatisörer med Muslimska brödraskapet. Dessa betraktade Kaplan som en broder, en av de egna. Man visste att han inte var miljöpartist på riktigt. Det var islam det handlade om, att främja vad han och bröderna uppfattade som islams intressen. Jag har bett Kaplan ta avstånd från Muslimska Brödraskapet, men bara mötts av tystnad.

Kunniga journalister borde försöka få till stånd ett djupare samtal med Kaplan om islam. Tror han att Koranen är Guds ofelbara ord? Tror han att profeten Muhammed är en moralisk förebild? Det var så vi bröder uppfattade honom, som en som tog tron på allvar. Jag skulle vilja veta hur han i så fall förstår dessa saker, särskilt när Koranen och Muhammeds undervisning går stick i stäv med miljöpartiets ideologi. Har han en egen tolkning? Hur ser den ut?

Enligt traditionell islamisk lag är det förbjudet att avbilda profeten Muhammed. Det är också förbjudet att häckla honom. Att göra karikatyrer, det vill säga en häcklande bild, är oerhört upprörande och kan i flera islamiska stater leda till dödsstraff. Det är svårt för en vanlig svenne att förstå hur kontroversiellt det är. Men i Sverige har vi yttrandefrihet. I Sverige är inte Muhammed helig för någon annan än de troende. Som en sant troende muslim torde Kaplan betrakta Muhammedkarikatyrer som en svår synd, det vet jag att han gör, men som minister i en svensk regering måste han stå upp för vår grundlagsstadgade yttrandefrihet.

Jag tycker man ska fråga Kaplan om han anser att man ska ha rätt att teckna och publicera Muhammedkarikatyrer. Man bör inte låta honom prata sig ur frågan. Vi vill inte veta om det är lagligt att teckna sådana karikatyrer i Sverige. Det vet vi redan. Vi vill veta om han anser att man ska ha rätt att teckna dem. Och om han anser att man har den rätten, vad tänker han göra för att stå upp för den?

Han som har visst inflytande i det så kallade islamiska civilsamhället skulle kunna påverka de muslimer som ännu inte accepterat vår svenska yttrandefrihet. Min erfarenhet är att många, alltför många, anser att Muhammedkarikatyrer ska vara olagliga. Vi har ingen svensk statistik, men en nyligen genomförd brittisk undersökning visar att 87 procent av de tillfrågade muslimerna anser att man inte ska ha rätt att häckla profeten Muhammed, 78 procent att man inte ska ha rätt att avbilda honom överhuvudtaget och hela 18 procent sympatiserar med våldsamma attacker mot karikatyrtecknare. Inte några få rötägg, alltså.

Hittills har Kaplan nämligen varit ganska otydlig när det kommer till yttrandefrihet.  År 2006 vägrade han att försvara den danska tidningen Jyllands-Postens rätt att publicera Muhammedbilder. ”Det handlar inte om yttrandefrihet utan att man kränker människor i deras tro. Jag kan inte se någon yttrandefrihet råda i detta. Det är en provokation som inte går att stödja”, sade han då till tidningen Dagen. Tycker han fortfarande så eller har han ändrat sig? Jag vill veta. För är det så att han sätter traditionell islamisk lag över svensk yttrandefrihet bör han avgå.

44 reaktioner på ”Mehmet Kaplan bör förklara var han står

 1. Ådärkomdenja skriver:

  Jag tycker redan den sunniturkiske femtekolonnaren Kaplan med råge har samlat ihop till en avgång. Därför måste exit effektueras av hans chef, bakpotatisen Löfven. Kaplan själv vägrar, och mupp-partiet likaså. I praktiken är det därför Sveavägens 68-spin-bitch Carin Jämtin, som ytterst avgör, inte kasperdockan Stefan.

  Gillad av 4 personer

  • Ådärkomdenja skriver:

   Idag föll bilan, Kaplan avlägsnad från regeringen. ”På egen begäran”, sade hans ryggradslöse chef, Löfven. Ett märkligt scenario föregick Kaplans fall, gammelmedia övergav plötsligt sin icke-granskande attityd mot miljöpartister, nu fick mp-Kaplan utstå djupgräv, och det räckte för att pulvrisera hans ageranden. Får vi en fortsättning, det behöver grävas på det här sättet mycket oftare? Kommer granskarrollen kommer att återupprättas, omfatta alla makthavare, inkl åsiktskorridorens väktare? Nu har iaf mp och islamismen fått en rak höger, tack för det. Att mp idag, i Sentio april, fick sina sämsta siffror sedan 2005, 4.6% – innan Kaplan-exit – är också högintressant. Man vädrar lite friskare luft, när allt plötsligt inte längre tycks hugget i sten.

   Gillad av 2 personer

   • JAN BENGTSSON skriver:

    Ungefär som vid omvändelse till Islam under galgen,
    med Svärdet mot halsen…

    Finns det någon enda som tror på att det var frivilligt…

    Positionen var totalt omöjlig att försvara!

    Fel värdegrund
    Fel sällskap
    Ej feminist…
    Fel parti mao!

    En opportunist, från S till Mp för att få Riksdagsplats…
    Hizb-ut-tahrir nästa steg?
    Där han egentligen åsiktsmässigt hör hemma…

    Vad gör Fridolin o Romson nu?
    Igår försvarade hen Kaplan med näbbar och klor,,
    liksom partidistriktens ledande företrädare)))

    Tre och en halv procent nästa mätning?

    Gillad av 1 person

 2. Jocke A skriver:

  Kaplans förehavanden är givetvis en stor skandal. Men frågan är om inte den största skandalen är att han överhuvudtaget har kunnat bli minister. Jag tror att han nypt sig själv i armen både en och två gånger genom åren – ”hur fan kunde jag, en lismande islamist, komma så här långt, utan en enda seriös granskning, utan något ordentligt ifrågasättande.” Det känns som han fått hybris till slut – han har börjat räkna med att han kommer undan med i princip vad som helst: ”Bryta bröd med fascister som vill slakta armenier som hundar? Men det är väl inga problem, jag är ju rasifierad.”

  Egentligen borde Kaplan ha ställts till svars för länge sen – precis som resten av den krets med islamister i vilken han verkar. Domen över svensk massmedia blir hård. Ännu en gång har de misslyckats kapitalt i sitt uppdrag.

  Och Löfvén har återigen bevisat vilken oförbätterlig klåpare han är. Dryga två år till med den karln? Jag bävar.

  Gillad av 7 personer

  • Simon skriver:

   Enligt källor jag inte tidigare haft skäl att ifrågasätta, var Kaplan en jäkel på att understödja Fridolins språkrörskandidatur. Det ska kanske inte uteslutas att ministerposten mer är ett tack för detta än ett bevis på Kaplans vidsträckta kompetens på området boende och byggande.

   Gillad av 1 person

 3. Ulrika skriver:

  ”… förbjudet att avbilda profeten Muhammed”? Har hört att man kan köpa bilder på profeten, ung som gammal, lite varstans i Iran. Sen finns det antika målningar av honom. Vissa har fått hans ansikte utplånat. De danska teckningarna visades i en egyptisk tidning utan några rabalder.
  Ingen vet hur han såg ut. Vilket hyckleri!

  Gillad av 2 personer

 4. Agneta Berglöw skriver:

  En skrämmande krönika som förstärker min skräck för denne s.k bostadsminister tillika miljöpartist.
  Under det totalförvirrade Miljöpartiet med två helt inkompetenta språkrör har denne Kaplan tagit sig in i Sveriges riksdag o regering med en agenda som kan ta vägen var som helst om inte den bleke kraftlöse Löfven gaskar upp sig o snarast ger Kaplan avsked på grått papper.
  Kan det blir mer solklart att en politiker som är utsedd till bostadsminister o som inte ens besvärar sig att deltaga i det senaste stora möte om just bostadspolitiken som hölls i Rosenbad fortfarande är kvar 4 dagar efter massmedia skrev spaltmeter om denne mans förehavande o i vilka sällskap han umgås i smider andra planer för Sverige.
  I möte med människor o känsla av att man kan lita på dem, ha förtroende för dem, är att titta på deras ögon.Kaplan har inga snälla ögon.

  Gillad av 5 personer

 5. JAN BENGTSSON skriver:

  Utan tvekan en Islamistisk Trojansk Häst,
  en femtekolonnare som har infiltrerat vårt samhälle!

  VARFÖR frågar man inte om hans (brist på) kvinnosyn…

  MAN kan inte se några ”systrar” på samma nivå…

  En bild visade att dessa satt raden bakom, gömda bakom sina slöjor,
  ganska avslöjande kan man tillägga…

  En riktig JOURNALIST, typ Janne Josefsson,
  skulle krossa masken på fem minuter!

  Gillad av 4 personer

 6. Trynbald skriver:

  Kaplan känner sig totalt överlägsen sina kollegor i regeringen och i synnerhet gäller det Miljöpartisterna, vilket nog är relevant. Kaplan har inget i en svensk regering att göra. Hans utnämning gjordes inte av Löfven utan direkt av Fridolin vilket är emot regeringsformen. Löfven är ju anmäld till KU om jag fattat saken rätt. Det är regeringschefen som utser statsråd och ingen annan.

  Gillad av 4 personer

 7. john b lund skriver:

  Det är ju alldeles uppenbart att MK är islamist och judehatare. Endast en svensk kan köpa hans pipande Mike Tyson ursäkter samt naturligtvis islamismens brohuvud in Sverige, miljöpartiet, och möjligen socialdemokraterna. Inte end Annie Lööf gillar honom, då har det gått bra långt.

  MK är ett då uppenbart tecken på islamismens intåg,,jag sörjer över att vi har muslimer i Sveriges regering och hoppas jag vaknar snart.

  Gillad av 3 personer

 8. BjörnS skriver:

  Väl skrivet, Omar. Liknande frågor ställdes till en del av KDs politiker på 90-talet och Alf Svensson kom ut som ”abortvän”. Kan frågor om religon versus politik ställas till kristna politiker, så varför inte till muslimska?

  Gillad av 1 person

 9. Elisabeth Henriksson skriver:

  Jag som har bävat för att ett parti bestående av islamister skall ta sig in i Riksdagen, så naiv jag varit. De är redan där, förklädda till miljöpartister! Hur många fler finns det?

  Gillad av 2 personer

 10. Sten Lindgren skriver:

  Läget kan vara allvarligare än vad flertalet skribenter påpekar, Tänk om mannen ifråga är en infiltratör som ingår i en långsiktig plan? Sådana saker har hänt förr

  Gillad av 2 personer

  • Ådärkomdenja skriver:

   Tänk om? Det är nu ett avslöjat faktum, att en inflyttad turk till Sverige, är anställd av Erdogan – en bland många – som uttryckligen (SVT sände en inspelad video ikväll, där Erdogan talar om vad som gäller) – gjort klart för denne Turkiets utsände femtekolonnare, att ”uppdraget är att i varje situation driva förståelsen för vår (turkiska sunni-kalifatisk erövringen av länder) ambition och politik”.

   Denne turkiske person, bosatt i Stockholms-området, har Kaplan umgåtts med synnerligen flitigt. I Sverige och i Turkiet. Rest tillsammans med till Turkiet, bjudit in och härjat runt, i rent turkisk intressesfär.

   Det borde klassas som landsförräderi, Kaplan har tills idag varit en svensk minister, med uppgift att företräda Sverige och svenska intressen. Men agerat precis tvärtom.

   Gilla

 11. Johan skriver:

  Hur regeringen kommer hantera detta blir en mycket viktig indikator på sakers tillstånd i regering och riksdag och inte minst i Mp. Att Mp nu går ut och hotar att lämna regeringen om Kaplan får sparken visar att vi närmar oss pudelns kärna och att situationen är precis så alarmerande som befarat. Löfven sitter nu med en verkligt het potatis i knäet som han inte kan ta sig runt utan måste bekänna färg. I annat fall är nog en kris i antågande. Men låt Mp lämna och utlys nyval om det blir nödvändigt.

  Gillad av 2 personer

 12. malmobon skriver:

  Så länge vi har public service SVT o SR så kommer ingenting förändras.
  Miljöpartiet har aldrig blivit granskade och det som nu kommer upp med Kaplan borde varit
  större nyhet för några år sedan.
  Kaplan har lyckats komma in i samhällsfunktioner som är viktiga. Data och bostäder.
  Islam är hans ledstjärna och jag är helt övertygad om att det snart kommer ett renodlat islamiskt parti.
  Den som inte förstår att islam är politisk är verkligen naiv.

  Gillad av 2 personer

 13. Gunilla skriver:

  Kaplan är en identitetspolitiskt utnämnd minister. Se J Wsterholms blogg Ledarsidorna. Naturligtvis har han en islamistisk agenda. Bostadsportföljen är enbart medlet. Han skulle passa bättre i Erdogans islamistiska AKP-regering med vilka han uppenbarligen har mycket mera gemensamt. Erdogan börjar nu alltmer framträda som en islamistisk despot där han anser sig ha rätt att kräva rättegång mot en satiriker i Tyskland som han anser kränkt honom. Alltså islam gäller over all annan nationell lag. Det är olyckligt att EU och Merkel nu ställer upp som gisslan åt Erdogan.

  Gillad av 2 personer

 14. Lennart Jonasson skriver:

  Ett antal frågor borde ställas till Kaplan
  – Hur tycker du att Turkiet skall ursäkta och gottgöra för folkmorden på armenier, syrier/asyrianer, kaldeér?
  – Vilken kritik vill du rikta mot Erdogans inskränkningar av det fria ordet och fängslande av journalister?
  – Är koranens ord Guds oavkortade ord till mänskligheten och fri från motsättningar?
  – Följdfråga om vad som är felaktigt ohållbart med vissa korantexter?
  – Står sharia över mänsklig lagstiftning?
  – Hur ställer du dig till att somliga män vägrat att ta kvinnor i hand och fått ersättning för det?

  I det sekulariserade Sverige är religionen en privatsak därför kan ett batteri av frågor ställas angående krav på klädsel, halalslakt osv inom den gemensamma som privata sektorn.
  Tror dock att Kaplan avgår ganska snart. Mona S, av alla, var budbärare om att så sker nog i gårdagens Agenda

  Gillad av 3 personer

 15. Lisa C skriver:

  .. Och alla journalister som tiger eller behandlar islamister med vördnad och skriker bloody murder och nazism så fort de hittar en gammal död kusin som en gång bodde i nazityskland

  Gilla

 16. Ulla L skriver:

  Varje dag kan jag läsa i media om problem med den importerade mångkulturen. En av slutsatserna som jag kan dra är att Sverige inte passar för många muslimer att leva i; det är för stor kulturell skillnad för att det mångkulturella experimentet ska få ett lyckligt slut. Att hävda att det finns ett muslimskt civilsamhälle (som t.o.m. kulturministern sagt i en intervju och dessutom hållit fast vid efter det att jag skickat frågor till henne) är ett bevis på att det finns alldeles för många muslimer här som inte accepterar att inlemmas i det svenska civilsamhället. Det kan aldrig vara en fördel att ha olika civilsamhällen. Tidigare invandring har inte utvecklat ett eget civilsamhälle, vilket däremot muslimerna gör. Det kan bero på att islam är så mycket mer än en religion och det borde vara uppenbart för varje politiker!

  Gillad av 3 personer

 17. Cassandra skriver:

  Fler bra frågor till Mehmet Kaplan och andra muslimer:

  – Islams heliga böcker och normerande sed, sunna, säger att muslimer måste straffas med döden om de lämnar islam, ställer du dig bakom detta?
  – Både den inom islam heliga Koranen, de normerande sederna inom islam — sunna — och sharialagarna av alla islams skolor säger att rättrogna män får slå sina hustrur. Slår du din hustru?
  – I islams heliga böcker står det att sharialagarna måste vara överordnade de otrognas lagar, det vill säga Sveriges rikes lag, delar du denna uppfattning?
  – Koranen har över 90 verser som säger att Muhammed är det perfekta föredömet för muslimer att följa. Enligt islams heliga böcker bedrog Muhammed upprepade gånger de otrogna för att främja islam och gav rådet till muslimer att göra detsamma, det är alltså tillåtet att inom islam att ljuga och bedra de otrogna om det främjar islam. Är du (i Kaplans fall som svensk minister i regeringen) en rättrogen muslim och följer Muhammeds perfekta exempel och ljuger mot och bedrar otrogna svenskar för att främja islamiseringen av samhället?
  – Återigen, den inom islam heliga Koranen har över heliga 90 verser som säger att Muhammed är det perfekta föredömet för muslimer att följa. Muhammed mördade, enligt islams egna heliga böcker, otrogna — kristna och judar — som inte delade hans uppfattning — anser du att man som rättrogen muslim i detta kan följa Muhammeds föredöme?

  Fler tips från Bill Warner på hur man kan försvara det demokratiska samhället och vår västerländska rättsordning mot islam: http://counterjihadreport.com/category/bill-warner/

  Gillad av 4 personer

 18. Tritonen skriver:

  Något som inte, märkligt nog, fått medial uppmärksamhet är Kaplans apell vid en demonstration i Stockholm 2014 (tror jag) ”Vi ska befria Jerusalem!”
  (Googla på ”Kaplan befria Jerusalem”, så kommer du till youtube-klippet.)

  Gilla

 19. Magnus F skriver:

  Jag blir också upprörd, förbannad passar nog bättre. Men om man tex försöker se på förhållandet mellan ”Arabien” och Israel utan att blanda in känslor eller begrepp som rätt och fel så kan man väl konstatera vissa ”sanningar”
  – Min bästa uppskattning är att 95% av muslimerna avskyr Israel OCH judarna. Tror att varje sanningstörstande muslim kan bekräfta detta.
  Varför skulle dom inte avsky Israel och judarna? Araberna har blivit av med land som de betraktar som sitt. Dom har blivit förnedrade i två krig. Behövs det mer?
  – Hitler och nazityskland är stora idoler i hela arabvärlden
  – Har hört att Sion vises protokoll fortfarande säljer bra i Arabvärlden.
  – Stormuftin av Jerusalem, kopplingar till nazityskland
  – Efter 2:a världskriget skötte tyska militärer (även ss) säkerhetstjänsten i flera arabländer.

  Vad jag vill säga, utan affekt, är: Muslimer har judehatet i blodet.
  Kaplan är muslim. Varför är folk förvånade. Ska man förebrå en orm för att den är just orm?

  Gillad av 2 personer

 20. John Nilsson skriver:

  Kaplan och/eller islamismen har antagligen inget att vinna på att Kaplan avgår. Ju längre islamistiska företrädare kan verka inom traditionella svenska partier, desto längre går det rimligen att hålla låg profil med de mera kontroversiella värderingar man bär på, tills man en dag har en så fast plattform att man inte behöver smyga längre…

  Få ”sedan länge”-svenskar vill antagligen ha ett islamistiskt parti att rösta på, eller som en del av riksdagen, men om ett sådant parti faktiskt bildades, skulle det i alla fall bli tydligare vilka ambitionerna från detta håll faktiskt är. Om det nu till slut blir så att Kaplan får avgå, kanske vi kommer att se honom i en ny roll, där islam och Turkiet blir viktigare, än miljöpartistisk ideologi och svensk bostadspolitik?

  Gilla

 21. Lennart Bengtsson skriver:

  Ingen undgår de sociala medierna, inte ens Mehmet Kaplan trots allt stöd från sitt parti. Precis som den stackars Marcus Birro som råkade ta en öl med Jimmie Åkesson var tillräckligt för att kast ut honom i kylan eller paret Adelsohn/Liljeroth som var oförsiktiga nog att tala om att de ibland kikade till på Avpixlat. Detta är 2016 lika hemskt som att ha haft tillfälliga förbindelser eller avvikande böjelser under 1950-talet.

  För mig får Mehmet Kaplan äta middag med vem han vill. Det behöver inte innebära att han delar andra middagsgästers uppfattningar. Tyvärr får han den närmaste tiden lära sig att Sverige inte längre är ett land där det är särskilt högt i tak och kanske inte mycket annorlunda till sin struktur än Turkiet.
  Den svenska åsiktstunneln är numera så trång att man knappast skulle uppleva någon större skillnad även om landet skulle bli muslimskt, vilket väl kan bli fallet före slutet av detta århundrade. Vi får hoppas att det blir lika sekulärt som Turkiet och inte lika lite som Saudiarabien.

  Gilla

 22. Hovs--hallar skriver:

  Om MP verkligen hotat lämna regeringen ifall Kaplan får sparken, säger det en hel del om vad MP går för.

  MP borde byta namn till tex. ”Jihadpartiet” — detdär med miljön är gammalt och överspelat sedan länge. Nu är det islams hegemoni i Sverige som gäller.

  Gilla

 23. Apg17 skriver:

  Kappvändare har vi hört talas om. Efter de senaste dagarnas mediadrev har vi ett nytt uttryck: Kaplanvändare.

  Etablissemangets kaplanvändning är intressant. Från allmänt gullande och ‘se mellan fingrarna’ till rasis- och fascistanklagelser. Remarkabelt! Kaplans islamiska engagemang, antisemitism och turknationalistiska sympatier är ju inga nyheter.

  En kaplanvändning helt enkelt.

  Gilla

 24. p2185 skriver:

  Som vanligt lysande av Mohamed Omar. Men var finns de kunniga och skickliga journalister som ges utrymme för att i direktsänd intervju i SVT kan få Kaplan ”på banan” och inför tittarna klargöra sin verkliga syn utan de vanligt praktiserade (av alla politiska ”broilers”) undanflykterna och dimridåerna? På samma sätt bör f ö ett stort antal ”förvånade” imamer få chansen att klargöra sin inställning till olika tolkningar av islam. Konkreta och tydliga svar på de konkreta frågor som formuleras i inlägget är tillräckliga för att skapa en god grund för utveckling av den syn som vi ”vanliga” väljare har i dagens och morgondagens viktigaste samhällsfråga.

  Gilla

 25. tirutaa skriver:

  Med tanke på Medmet Kaplans metod att slippa svara på besvärande frågor och därmed inte behöva stå till svars för vad hans mening på riktigt är, vore det toppen om vi hade journalister av den kalibern som bifogade youtube-klipp ger prov på.

  Gilla

 26. Jocke A skriver:

  Efter att ha sett presskonferensen med Mehmet Kaplan är det uppenbart att karln är psykopat, narcissist, en man med grandios självbild och absolut noll självinsikt… Han avgår – men har inte gjort något fel.

  Det hela är ett enormt nederlag för Löfvén. Statsministern går upp och mumlar några floskler om ”samlade bedömningar” som skäl för Kaplans avgång, och sedan kliver Kaplan fram och håller brandtal och menar på att han har STORT STÖD – trots att han ska avgå – och att det INTE finns några belägg för anklagelserna och att han kommer fortsätta vara verksam inom MP och politiken, men kliver tillbaka som statsråd.

  Löfvén och regeringen har verkligen hanterat det hela uruselt.

  Med detta sagt: Jag hoppas Kaplan-affären bara är början på en ordentlig genomlysning av den islamistiska rörelsen. Det känns överlag som islams smekmånad i Sverige är över – folk är less på denna fientliga ideologi.

  Eddie, fortsätt med ditt eminenta arbete!

  Gillad av 1 person

 27. Ulla L skriver:

  När Kaplan nu tvingats avgå för sina olämpliga och omdömeslösa uttalanden och beteenden skriver språkrören för Miljöpartiet att det är ”de andra” som har fel och att Kaplan är väldigt, väldigt bra. De har inte förstått och det visar på att även de är olämpliga som politiker. Det visar också på att partiet har stora problem.

  Gillad av 1 person

 28. Tyrgils Saxlund skriver:

  Till slut blev det för mycket: Kaplan avgår.
  En fundering jag haft är: hade det accepterats om någon ”svensk” politiker umgåtts under en ”nätverksmiddag” med ”vit-makt-personer.” Jag tror att t o m en sd-riksdagsman hade fått lämna in.
  Men toleransen mot Kaplan var länge omfattande; hans antiisraeliska uttalande är gammalt; hans jämförelse mellan svenska finlandsfrivilliga och IS-krigare likaså.
  Jag tror inte någon annan politiker kommit så lätt undan under så lång tid.
  Men nu är det tack och lov slut för denna gång.

  Gillad av 1 person

 29. Jocke A skriver:

  Läser att det finns något som heter ”Förenade islamiska föreningar i Sverige”.

  Det måste till en rejäl granskning av alla dessa muslimska kommittéer, föreningar, och trossamfund med skrattretande namn, och personerna bakom dem. Det verkar som det rör sig om samma krets, som sitter i varandras styrelser, håvar in statsbidrag, sprider hat och islamistisk propaganda. Vilken av de rikstäckande medierna blir först att slå upp detta stort?

  SVT och SR kan man väl räkna bort, men kanske Expressen fortsätter grävandet? SVD? Kom igen nu Sveriges journalister, vi vet ju att ni – från och med nu i alla fall – läser Mohamed Omars texter. Så kom in i matchen, och gör ert jobb.

  Anledningen till att Kaplan gick är givetvis att det finns många fler skelett i garderoben. Det som kommit fram hittills är bara toppen på ett isberg.

  Gilla

 30. Lennart Göranson skriver:

  Det gick som man kunde vänta. Omar fick rätt, och inlägget ger en mycket bra förklaring till varför. Hur går hem, som det brukar heta, även om det kan ta sin tid.

  Det som nu är intressant är omgivningens reaktioner, snarare än hur Kaplan har agerat. Löfven och ledande MP-företrädare har förklarat att Kaplan tvingades avgå på grund av drevet från media, och att han därigenom inte kunde genomföra sitt uppdrag. En gång till: det är media som är skyldiga till att Kaplan tvingades begära entledigande. Han har alltså inte avgått på grund av något han själv gjort eller sagt. Att förknippas med ultranationalistiska och antidemokratiska organisationer skulle alltså inte vara problematiskt för S- och MP-ledningen? Däremot har SD-ledaren uttalat att statsministern borde ha tagit avstånd från Kaplans uttalanden i olika sammanhang.

  Plötsligt förefaller S och MP ha hamnat i en position klart till höger om SD. Det börjar bli spännande i det svenska politiska landskapet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.