Nya instruktioner från tavaritj Bortnikov

Thomasgur1

Thomas Gür

Kära kvalhemliga[1] dagbok,

Idag kom nya instruktioner från tavaritj Bortnikov. Över den säkra servern som GIA håller i Ulaanbaatar och som routas över Groznyj. Meddelandet löd: ”Dra den grönskande näsapan över tajgans tunga trapp.”

När jag avkodat meddelandet blev jag litet förvånad. Nu vill man att vi inriktar destabiliseringsåtgärderna mot Danderyds Nyheter – jag tror att det måste ha fallit bort något i översättningen…  men när jag förde ihop tidningens begynnelsebokstäver blev det tydligare med vilket mål som avsågs.

Ett annat översättningsproblem framkom då jag på frågan om vilka honungsfällor som man skulle skicka, så att vi kunde spela upp ”sexuella trakasserier” på stadstorgen som senare tidningarna inte skulle skriva om så vi kunde antyda konspirationer, hade svarat att det skulle vara agenter som gärna såg ut som Kim Kardashian och Viktoria Tolstoy på yngre dagar. Jag fick en stor skopa ovett och ett foto tillbaka, bads titta på det och fick frågan om jag verkligen hade alla indianer i kanoten. Ännu ett missförstånd.

Nåväl, en tröst är att den månatliga betalningen kunde levereras per drönare och fallskärm som vanligt, i slyområdet mellan dragspelshusen och Gjörwellsgatan. Litet för känsligt ställe egentligen. Kontanterna kom som alltid i ett förseglat Jiffy-kuvert med en Sverige-karta på… man måste slita sönder Sverige för att komma åt pengarna. Något övertydligt för min smak, men Bortnikov insisterar på att det är så Pootie-Poot vill ha det.

123

[1] Kvalhemlig är en försvarsmaktsbeteckning på ”Kvalificerad hemligt”  – det är alltså en grad över ”Hemligt”.